- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt802
csendes tag
-
AL
addikt
válasz
Viktoár #42292 üzenetére
Szia ! Mindenképpen meg kellene nézned a választékot, mert mindegyiknek más a színvilága, menüje, szolgáltatásai. ( kínálat : [link] )
Ha 150 alatt kell akkor talán ezek megfelelőek lesznek :
VA panel : Samsung UE43TU8002 : [link]
IPS panel : Sony Bravia KD-43XG7096 : [link] nem androidos
LG 43UM7600PLB : [link]
LG 43UM7450PLA : [link]
Előző levélben olvashatsz a panelekről és ezek adatai is benne vannak .
Ha megérkezik érdemes a bevilágítási hibákat megvizsgálni.
Képbeállításokkal ( fényerő, stb ) javíthatóak ( ha van ), de néha csere kell.
Az elmúlt héten több ilyen levél is volt itt [link] , [link]
Üdv. -
Zsolt802
csendes tag
Sziasztok!
49”ig playstation+film lehetőleg magas képfrissítés VA jó árban 170max?
-
Szoll92
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi négy TV közül melyiket érdemes választani? Nagyjából egy árban mozognak jelenleg. Alapvetően Netflix, HBO Go, PS4 használatra lenne. Utánaolvasás alapján a 3-4. szimpatikus, de jó lenne egy hozzáértőbb vélemény is
Szemből nézve, kb. 3 méterről a fenti felhasználásoknak legszebben megfelelve.
- SONY BRAVIA KD55XG8096BAEP 4K UHD Android Smart LED, 138 cm
- SAMSUNG UE 55 TU8502UXXH 4K UHD Smart LED, 138 cm
- SAMSUNG QE55Q60RATXXH 4K UHD Smart QLED, 138 cm
- LG 55SM8600PLA NanoCell Smart LED televízió, 4K UHD, HDR, webOS ThinQ AI, 139cm
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Krisz0630
senior tag
válasz
szlobod95 #42291 üzenetére
Szia,
Nem vagyok szakértő és tapasztalatom sincs vele.
Én nagyjából két hete vagyok tv vásárlási dilemmában!
Eredetileg Samsung volt a kiszemelt, de nem hallottam túl sok jó az idei modellekről és persze a fránya 50 HZ.Így végül nekem is a Nanocell jött szóba, pedig eredetileg 43-as tv-t akartam venni, ezek meg ugye 49-től vannak ugye. Remélem nem bánom meg, jelenleg kb 2m-ről fogom nézni, panel lakás, nem nagy szoba.
SM8200-at néztem, de olvastam róla pár negatív kritikát, így a következő kiszemelt az SM8600 volt, amit ma megakartam venni, de elfogyott a Media Marktban, helyette viszont jött egy új modell, az SM8050PLC, ami 2020-as. Teszt még nincs róla,de nagyjából 8600 szint.
Szóval a 8600 és a 8050-ben is nagyon szép kép van szerintem, ár értékben is nagyon jónak tűnnek, 200 körül vannak. Ha minden jól megy holnap hozok el egy 8050-et.
Én a helyedben a SM8200 helyett inkább ezeket venném!
-
yanesz
tag
Sziasztok,
Melyiket vegyem meg?:
Streamelesre,konzolra használnám.
Annyi,hogy a TCL-t 170ert tudom megvenni.https://m.emag.hu/sharp-smart-led-televizio-152-cm-4k-ultra-hd-hdr-harman-kardon-hangszorok-aluminium-frame-keskeny-dizajn-lc-60ui7652e/pd/DLLQYCBBM/?X-Search-Id=4c3975e7384a4de73fcf&X-Product-Id=39291747&X-Search-Page=1&X-Search-Position=5&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
https://m.alza.hu/55-tcl-55ec780-d5673020.htm?kampan=arukereso_hu_televize_55-59_led_wk690c2i&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_televize_55-59_led_wk690c2i
-
Viktoár
addikt
Na végülis én ezt a sony-t néztem ki, most jó áron lenne. Az asszony pedig azt mondta hogy csak egy tv úgyhogy max 150k a keret.
Ennek tudatában le tudnád szűkíteni az ajánlott tipusok listáját?
Nem feltétlenül kell idei széria, lehet 2019-es is ha jobb az "elektronikája" vagy nincs lebutítva.
-
szlobod95
csendes tag
Sziasztok! 4k filmnézésre, konzol játékra szeretnék venni max 115 cm széles tv-t (49" jött szóba), max 150.000 ft-ért.
A kiszemelt: LG 49SM8200PLA UHD HDR NanoCell
Sok helyen olvastam, hogy ez a nanocellás technológia a csúcs most a led t-knél, viszont 1-2 helyen olvastam, hogy csíkozódik a tv stb. Mi a véleményetek vagy mit tudtok esetleg ajánlani?
Köszi: Bence -
AL
addikt
válasz
Viktoár #42288 üzenetére
Szia ! Valószínűleg mindegyik előrelépés, mert azok a karikák valami háttérvilágítási hibára utalnak.
Sajnos a LED tévéknél gyakori a különböző mértékű felhősödés (háttérvilágítási hiba) .
A régi Tévéd 2 féle kijelzővel került forgalomba ( AMVA és IPS ) . Nem tudom, hogy Neked melyik van és a nézési szokásaitokhoz melyik illik. Panelekről előző levelembe és a fenti összefoglalóban olvashatsz .
A legtöbb 43 as TV IPS kijelzős.
Itt láthatod néhány készülék adatait ( a Tieddel összehasonlíthatod ) : [link] - itt mindegyik IPS. LG 43UM7450, Samsung 43RU7402, Sony 43XG7096 ( nem androidos )
A tavalyi LG , Sony és Samsung is ebben a méretben IPS, de a mostani TU sorozatú Samsung VA : [link]
43Q60 (QLED ) , 43TU8002
Érdemes egy nagyobb áruházban megnézni, kipróbálni néhányat, mert egész más képet látsz. Lehet, hogy elégedett leszel egy 120 ezressel, de lehet, hogy csak a 200 ezres tetszik. [link]
Érdemes mintafilmeket magaddal vinni, hogy mindegyiken ugyanazt lássad, úgy hitelesebb lesz az összehasonlítás. Üdv. -
-
Pug
veterán
Fekete "melysegben" mindenkeppen jobb a Q60, "tulszaturaltsagban" is szerintem. En azt mondom lenyegeben fej-fej mellett vannak, igazabol a ketto kozott tenyleg csak szubjektiv egyen preferenciak dontik belra, avagy jobbra a merleget. Amugy azonos aron en is inkabb azt mondom hogy Q60, ha az adott peldanynak rendben van a homogenitasa. Ha meg nem akkor arra ott az elallas.
-
-
AL
addikt
válasz
Viktoár #42277 üzenetére
Szia ! Árat nem írtál, mint láthatod igen eltérő árak vannak : [link] ( több oldalon )
Az árak nemcsak a minőséget mutatják, hanem az Újak ( most megjelentek - 2020 as modellek ) mindig drágábbak.
Biztos tudod, hogy a középső betűjelzés mutatja az évjáratot :
Panasonicnál a GX betűjel 2019 - es modell, az HX 2020 - as,
Sonynál az XG betűjel 2019 - es modell, az XH 2020 - as,
Samsungnál a RU betűjelzésű készülékek 2019 - es , a TU betűjelzésűek 2020 - as modellek
Qlednél a Q60R - 2019 , a Q60T - 2020 as.
LG : SM, UM - 2019 es
Ebben a táblázatban megnézheted az adatokat, csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni. Samsungoknál általában az utolsó 1, 2 számjegyet el kell hagyni.
Fontos a kijelző is ( VA, PLS, IPS ). Ezekről a fenti összefoglalóban és Itt olvashatsz : [link] , [link]
43 - as méretben a Sony csinál 100 - 120 Hz est ( 43XG8396, 8377 ), a többi 50 - 60 Hz.
Üdv. -
Pug
veterán
Hat ez igy ebben a formaban nagyon nem igaz
Gaming latency-ben kicsit jobb a Q60 (csak merhetoen, szemmel nem veszed eszre), HDR peak-ben elvileg jobb a Q60, de HDR osszkepben az RU jobb, backlit bleedingben es grey/black uniformity-ben szinten az RU jobb. A Q60-nak kicsit melyebb a feketeje.Volt nalam mindketto, tapasztalatbol beszelek
Nalam az RU maradt, mert akkor 40K-val olcsobb volt, plusz en haklis vagyok a fekete homogenitasra, amiben az RU szinten lathatoan erosebb volt.
-
szlobod95
csendes tag
Sziasztok! 4k filmnézésre, konzol játékra szeretnék venni max 115 cm széles tv-t (49" jött szóba), max 150.000 ft-ért.
A kiszemelt: LG 49SM8200PLA UHD HDR NanoCell
Sok helyen olvastam, hogy ez a nanocellás technológia a csúcs most a led t-knél, viszont 1-2 helyen olvastam, hogy csíkozódik a tv stb. Mi a véleményetek vagy mit tudtok esetleg ajánlani?
Köszi: Bence
-
umfrider
senior tag
Közben érkezett a SHARP-ra egy újabb vélemény. Ugyan nem túl szakmai, de van, amikor ez is sokat jelent
[link] -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Van egy 2,5 éves Samsung 43ku6000-es tv-nk de nem igazán vagyunk vele megelégedve. Már szerelőnél is járt mert fehér karikák lettek a képernyőn. Azóta is látszódnak csak halványabban. A tv okos részével nincs gond de a képet még az asszony is kritizálja pedig ő aztán marhára nem válogatós és még a szeme sem olyan jó.
Mivel 43" a maximum ami befér így ebben a méretben tudnátok ajánlati készüléket ami előrelépés lenne a jelenlegi samsunghoz képest.
-
Hrabo86
tag
válasz
umfrider #42272 üzenetére
Reméljük minden rendben lesz vele és beválik!
Ha időd engedi várjuk a teszteket homogén képekkel is (fehér, fekete, kék, piros...) meg esetleg 1-1 ilyen videót is elfuttatva rajta:
https://www.youtube.com/watch?v=3So8OFdqcdA
https://www.youtube.com/watch?v=LNdt7TzJbhUVettél rá plusz 3 év garit?
-
Sony Bravia KD-49XG8396 ajánlott 240k HUF alatt?
Ez 100Hz és VA, bár az Android-tól fázok...Szerk.: ennyiért még van 55RU8002 is, szóval megválaszoltam saját magamat.
-
umfrider
senior tag
Holnap jön a SHARP
Sajnos nem reagált az edigital arra, amit írtam, teljesen automatán megy minden. Így HDT hozza, aminek nem örülök. Párszor láttam, hogy a GLS-esek hogyan bánnak a TV-kkel. Rá is szóltam egyszer egy srácra, mert bicskanyitogató volt a szitu
-
AL
addikt
Szia ! Ha jól értem, akkor VA panelest keresel.
3 helyen még van 55RU8002, de drágább : [link] ( csak ez 100 Hz - es )
A 49 - es valamivel gyengébb a nagytestvérnél : [link]
A 49 es Qled a 49RU8002 nél jobb : [link]
Itt láthatod az adataikat : [link]
Szerintem az idei TU sorozatot inkább ne vegyétek.
A Samsungok hátránya a DTS decóder hiánya.
Panasonic 50 es méretben 3 féle van a 8 százas sorozatból .
Van aki azt mondja, hogy a 830 asban jobb panel van, mások szerint csak a külalak más.
Most mindegyik 200 alatt van :
50GX810 : [link] , 50GX820 : [link] , 50GX830 : [link]
Az adataik szinte azonosak : [link]
Bármelyiket veszitek érdemes + 3 év garanciát venni hozzá. Az MM ben ezt utólag ( fél éven belül ) is megveheted .
Ha a google keresőbe beütöd a típusszámokat és a teszt szót szinte mindegyikről előjön néhány kisfilm és infó : Panasonic - [link] , [link] , [link] ,
Samsung - [link] , [link]
Üdv. -
Pug
veterán
HDR-ben kb egy kutya a ketto, az [az RU kicsit jobb] azt nem mondom, hogy hasznalhatatlan, de valoban nem az az erossege egyik modellnek sem.
-
zozek
tag
Szia,
Csak a ru8002-est ismerem,az van 55".De az 120 Hz a 49" csak 60. Az biztos hogy HDR használhatatlan,többi ok. Nem tudom hogy esetleg jobb lehet e a q60-ban.
PQI 1900 vs 2400 -
AL
addikt
Szia. Ha jó a VA panel, akkor 200 körül kapható a Sony 49XG8396 és a Samsung 55RU8002 ( ha kapsz még ). A TU sorozat sajnos rosszabb. Ezek 100Hz.
Ha IPS kell, akkor az LG 55SM8500, 8600. A 8200- as olcsóbb, de már gyenge.
Az új modellek mindig drágábbak és jelenleg rosszabbak is, próbálj a tavalyiak között válogatni. Üdv. -
AL
addikt
válasz
cooi11 #42261 üzenetére
Szia. A neten vannak fent ilyen tesztvideók, de nem tudom megmondani a megtalálási helyüket. Szerintem az is jó teszt, ha néhány filmrészletet kimásolsz. Jó a repülő foci, vagy teniszlabda, gyors mozgások, száguldó autó és érdemes a tévéről a képernyő alján futó hírekből is másolni. Minél gyengébb a mozgásmegjelenítése egy tévében annál jobban elmosódott a tenisz, vagy focilabda, szellemképesek lesznek a futó sportolók és a hírek szövege is elmosódott lesz. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
Riegerr #42262 üzenetére
Szia. A Tévék lejátszóinak képességeit nem ismerem. Csak blu ray lejátszót használok. A Samsungok hátránya, hogy nincs bennük DTS dekóder, ezért, ha nincs külső hangrendszered az ilyen hangsávoknál néma lesz a TV. Ha a lejátszó ilyen fontos, érdemes ezt a tulajdonságát is kipróbálni vásárlás előtt a Tévéknél. Gondolom, ha pendriven magaddal viszel néhány különböző formátumban felvett filmet, akkor ki lehet szűrni a tévék esetleges hiányosságait. Üdv.
-
Riegerr
tag
Köszönöm a segítséget!
Lenne még egy dillemám. Ezen az tv-n (LG 43UM7600PLB - 125K körül van) is agyaltam. Ez elméletileg több mindent le tud játszani. Ez a legfontosabb igény nálam egy tv-vel kapcsolatban.
Nem akarok azzal szenvedni, hogy nem játszik le valamit, mert nem támogatott a hang vagy a kódolással van valami.
Ez olcsóbb is, mint a Samsung QE43Q60RA - 170K. Kiadok egyébként többet is, csak ne legyen gondom vele.
Az kényes igényemnek megfelelő lenne ez az LG TV, vagy inkább akkor már a Samsung? Sony-t, Panasonic-ot, Philips-et nem néztem. Azok között is lehet olyan, ami nekem megfelelő lenne?
Előre is köszönöm a segítséget. Bocsi, ha körülményes vagyok. -
cooi11
senior tag
Szuper!
Köszönöm, idő mire át tudtam gondolni a leírásod.
Egy nagy kéréssel fordulok hozzád!!!!
Mondanál nekem olyan filmet vagy minta videót ami kihozza az említett 50 Hz (szellem kép, csík húzás) problémát?
Amit kinéztem az a legolcsóbb 70" tv.
De mivel nincs tapasztalatom, ezért fordulok hozzád , hozzátok! -
válasz
zsoltika74 #42259 üzenetére
Az OLED ára gyorsabban csökken, mint a QLED-é...
-
zozek
tag
Sziasztok,
Egyik haverom 50-55" tvt keres max 200-ig. Ps4,netflix-re használná. Nézegettem az új samsungokat,de úgy látom a tavalyi alapmodellekhez képest visszalépés van megint.RU8002--TU8002.
Van most egyébként 100-120 Hz-s az új modelleknél ennyiért? -
törölt tag
Régi játék konzolokhoz/számítógépekhez szeretnék SCART bemenettel rendelkező, FullHD TV-t venni.
Próbálkoztam egy JVC LT-22VF42L tipussal, de nem vált be. Scart bemeneten elég magas input lag jelentkezett. Gondolom film esetén nem probléma, de egy ugrálós játéknál már gond, ha rég nekimentem valaminek mire meglátom a képernyőn.
Volt rajta gaming mode, de azon kívül, hogy nem lehetett semmit állítani a menüben, a lag nem lett alacsonyabb. Gondolom hdmi esetében működik csak.Szóval valami 22-28 col közötti kijelzővel kellene alacsony input lag mellett készülék, amin scart is van.
Mit jelent a következő? "PPI 300 CMR (50Hz)" (gondolom nem point-per-inch) Esetleg valami gyorsabb frissítésű/elektronikájú TV megfelelő lehet?
-
raverke
tag
Sziasztok!
PC-re kötve, Monitor helyett keresek megfelelő TV-t. Mivel kb. 1 méterről nézném, ezért 43 col lenne a max méret.
Minden napi használatra, játékra, filmre és böngészésre.
Kérdés hogy létezik-e olyan 4K-s TV ami eleget tud tenni mindezeknek. (inputlag/freesync/120Hz)
Mivel a monitor amit kinéztem(31.5 col) kb 200 ezer, így a TV-re max 250 ezret szánnék.
Előre is köszi! -
törölt tag
Üdv
Megvettem az lg 55sm90107LA keszüléket. Nagyon klassz és tetszik is.
2 db kérdésem lenne 10TB kulso vinyot felismeri? Az mkv kiterjesztesű filmeket lejátsza? Előre köszi a választ -
Piftuka
veterán
válasz
Tepsifüles #42227 üzenetére
Én 10%-ot hozzáadtam az árhoz, hogy nagyobb legyen a választék: Készülékek
Ebben a kategóriában mindig az LG televízióit szoktam javasolni; a pénzedért kapható legmagasabb számút. Jelen esetben praktikusan a 7-es szériából.
Az LG "WebOS" nevű operációs rendszere könnyen áttekinthető, nagyon felhasználóbarát.
Az "HBO GO", "Netflix" és "Youtube" nézhető a tévéin, tehát megfelel az általad megjelölt célra.
Az "HBO GO" miatt még a Samsung készülékei jöhetnének szóba (az Android-os, és egyéb tévéken rossz a támogatottsága), de ebben az ár- és piaci kategóriában egyáltalán nem ajánlom a termékeiket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Ford topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Ukrajnai háború
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest