-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ri-Go_HUN
újonc
Sziasztok, új tv-t szeretnék venni, ehhez szeretnék segítséget kérni, tippeket, készülék ajánlásokat. A TV-t falra szereltetném, valamint jó, ha jól teljesít sötétben is, mert egy kis szobában, részben lehúzott redőny mellett használnám. A jelenlegi 43 inch méretű, de most legalább 49-50 inch méretet szeretnék. Most egy 1080p-s Sony-m van, de ezúttal 4K felbontást szeretném megcélozni. A Sony márka mellett szívesen maradok, de nem ez az elsődleges. Nagyon sokat játszom, így az input lag mértéke is fontos szempont. Most PS4 Pro konzolt használok, de PS5-re akarok majd váltani, ehhez igazodó, korszerű TV-t szeretnék, ami ilyen szempontból is évekig helyt fog állni. Valamint rendszeresen megy a YouTube, HBO GO és a Netflix is, szóval nem csak játékra használnám, hanem fimezésre, sorozatok nézésére, applikációk futtatására, időnként netes böngészésre. Így fontos a jó képminőség, a mozgás megjelenítés minősége és az sem baj, ha az OS nem egy tragikusan lassú és használhatatlan, valamint használható alkalmazásokból sincs hiány. Az anyagi kerethez mérten a legjobb készüléket szeretném, ami jól használható a felsorolt célokra. 200 000-220 000 forintot tudnék szánni rá.
-
Medocsabi
addikt
válasz
FXK440 #42997 üzenetére
A "b" terv egy Sony KD65XG7096BAEP, a "c", egy LG 55SM8200PLA lett volna. Viszont pont ilyen áfa felező akcióban volt a LG 65UM7450PLA a Media Marktban. Igy 200.k alatt megúsztam. Ami még emellett a tv mellett szólt, az az, hogy a media markt-nál nekem csak jó tapasztalataim vannak, míg Sony pl asszem Euronicos, a Nanocell meg Emagos vásárlás lett volna. Ez utóbbi kettőnél már sz@ptam nagyot gari ügyintézésnél. Meg szerintem veszek hozzá + garanciát is, így 5 évre biztonságban leszek. Az elődje kerek 4 év után adta be az unalmast.Elégedett vagyok a döntésemmel.
(ennél már csak akkor lennék elégedettebb, ha a nyamvadt HBO Go, támogatná a 4k-t, szerintem full ciki hogy nem támogatja, egy sima RTL HD szerintem szebb, ami aztán tényleg vérciki édzsbíóéknak)
-
E.Kaufmann
veterán
A Hisense 43a7100f készülékkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
[link] -
AL
addikt
válasz
Pandimakaay #42995 üzenetére
Szia . Nemcsak az első betűk a lényegesek, hanem az egész sorozatszám ( előző levelemet elolvasva több infót találsz ) .
UE - normál LED TV : Samsung UE55RU7022
QE - Qled kijelzős TV : Samsung QE55Q60RA
Itt látható a választék : [link]Ha csak Samsungban gondolkodsz, akkor a kiválasztott típusokról a Samsung topickban több infót kaphatsz. Üdv.
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, samsungot szeretnék mindenképp, mi a különbség az UE és a QE szériák között? Mit érdemes figyelni. Próbálnám nézni ilyen összehasonlító oldalakon, de van olyan széria amit egyszerűen nem találok.
-
Klara_
őstag
43-masban LG UN81003LB-t vagy az UM7600PLB-t valasszam? Fo felhasznalas: Netflix / HBO Go. Mennyire lesz zavaro a DTS hianya az ideiben, illetve mennyit ad hozza a filmmaker mod? Megnezni egyiket sem tudom eloben, mert nem elerhetoek a kornyeken (az oreg mar nincs, az uj meg nincs).
-
AL
addikt
Szia . Az 55UN74003LB most jelent meg, ezért drágább, de folyamatosan megy le az ára
( ez a szokás ). Újabb oprendszere van és néhány szolgáltatást kapott pluszban.
A lényeg mindkettőben azonos : IPS direct led.
Még nem láttam ezt a típust, ezért képminőségben nem tudom véleményezni.
Itt láthatod az adataikat : [link]
Ha tudod nézd meg mindkettőt. Üdv. -
AL
addikt
válasz
Pandimakaay #42985 üzenetére
Szia ! Először a méretet és a rászánt összeget kell meghatározni, akkor már szűkül a kör.
Lényeges, hogy mennyit szánsz rá és mekkorát szeretnél, ez a kiindulási alap.
4K felbontású tévéknél általában 2 - 2,5 méteres nézési távra már 55" méretűt vesznek.
Sokk cikk van a vásárlási tanácsokról a netten : [link] , [link] , [link] ,
Az árak nemcsak a minőséget mutatják, hanem az Újak ( most megjelentek - 2020 as modellek ) mindig drágábbak.
A középső betűjelzés mutatja az évjáratot :
Panasonicnál a GX betűjel 2019 - es modell, az HX 2020 - as,
Sonynál az XG betűjel 2019 - es modell, az XH 2020 - as,
Samsungnál a RU betűjelzésű készülékek 2019 - es , a TU betűjelzésűek 2020 - as modellek
Qlednél a Q60R - 2019 , a Q60T - 2020 as. LG : SM, UM - 2019 es
Ha kinézel egy, vagy több készüléket, akkor Ebben a táblázatban megnézheted az adatokat, csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni. Samsungoknál általában az utolsó 1, 2 számjegyet el kell hagyni.
Fontos a kijelző is ( VA, PLS, IPS ). Ezekről a fenti összefoglalóban és Itt olvashatsz : [link] , [link]
Ha a Vodefone kínálatából kinézted ami Neked tetszik, akkor érdemes bemenni egy nagyáruházba, hogy láthassad a különbségeket. Szinte minden készüléknek más a képe, hangja. Ha a már szűrt készülékek típusszámait leírod már könnyebben tudnak itt a topickban is segíteni.
Üdv. -
Soká
senior tag
válasz
Jackie_Chan #42954 üzenetére
Úgy látom, erre nem érkezett válasz. Nekem nincs saját tapasztalatom a Sonyval de AL kartárs azt írta korábban, hogy:
Itt láthatod az adataikat : [link] Minkét VA paneles a jobbak közé tartozik, ízlés dolga, hogy kinek melyik tetszik. (a linken a Q70-es szerepel, nem a Q82 de nem eget verő a különbség)
Szóval, szerintem az ár döntheti el a dilemmát. Vagy a garancia időtartama. Vagy a külső. -
Conga
csendes tag
Üdv! Egy kérdés.Megéri a drágábbat venni vagy felesleges? LG 55UM7450PLA 143ezer és LG 55UN74003LB 199ezer.
-
Medocsabi
addikt
válasz
FXK440 #42975 üzenetére
Szia! Én ennek az LG-nek a 65" változatát vettem meg pénteken. Én filmezéshez,xboxhoz, illetve netflix,hbo go- hoz vettem. Maradéktalanul elégedett vagyok vele, a magic remote valami fantasztikus dolog.Szerintem ar/érték arányban a legjobb választás. VA paneles tévét néztem eredetileg(jobb fekete,nagyobb kontraszt), de van hogy a gép előtt ülve is nézek valamit,meg az étkező asztalnál is szoktuk nézni, nem csak szemből,igy maradt végül az IPS panel. Nekem bevált. De ha online veszed,akkor ha nagyon nem tetszik ott a 14 napos elállás. Nekem is volt az LG mellett "b" és "c" tervem is, de nekem nagyon tetszik az egész,a smart rendszer, remote, még a hangja is szerintem tévéhez képest jó.
-
hahakocka
őstag
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_hitachi-43hk5600-4k-uhd-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-108-cm-1318891.html
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_hisense-43a7100f-43-uhd-vidaa-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-108-cm-1320272.html
https://edigital.hu/led-televizio/sharp-40bj3e-uhd-smart-led-televizio-p742865?utm_source=arukereso.hu&utm_medium=price-comparison&utm_term=742865
Sziasztok ! Apukámék 6 éves FullHD s 102 cm es LG képe meghalt hang még vanEzeket néztük ki lett volna még egy 100e ft os Samsung asszem a Samsung UE43RU7022 UHD 4K , de azt meg csak részletre lehet, s nem akarják részletre
E 3 közül melyik a jobb választás? Hitachira 5 év gari van. A Sharp Lengyelországban készül elvileg s japán alkatrészekből állítólag de nincs rá Amazon Prime, Youtube csak asszem Netflix támogatás. Míg a Hisensre és a Hitachira van a többi is. Ezek a netes streamer támogatások hogy működnek amúgy? Előfizetést is adnak esetleg 1-2 hónapig előre ajándékba a tévéhez? Netflixen HBO GO n voltam már free hónapra annó. A Hisense HDR10 elvileg míg a többi lehet csak sima HDR támogatású. Sajna mindegyik 50-60hz es de a Samsung is 100e ért az. Persze gondolom annak a legjobb a képe.
Előre is köszönöm! -
Tévéből nincs is ultraszéles? 34col monitort láttam jó drágán pár tipust.
-
pixelking
tag
Sziasztok!
Sony Bravia KD-55XG8096B
és
Philips 55PUS7304
közül melyiket ajánlanátok, jelenleg a Sony 10e Ft-al még olcsóbb is egy akció miatt.Filmet néznék rajta hálózati meghajtóról, néha játszanék rajta XBOX-on. Fontos, hogy gyors és tartós legyen a készülék.
-
gaston63
tag
https://prohardver.hu/tema/milyen_tv-t_vegyek_2/hsz_42954-42954.html
Erre valaki?
Kiváncsi vagyok a szakik véleményére. -
gaston63
tag
válasz
tothjani81 #42977 üzenetére
-
csard14
csendes tag
Üdv kedves fórumozók,
e három TV között vacilálok, hogy melyik lenne a legjobb választás számomra:
[link]
[link]
[link]
Netflixre, Youtubera, filmnézésre használnám, játszani nem játszanék rajta. Ami számomra fontos lenne, hogy stabil legyen a rendszere, az árkategóriához viszonyítva gyors legyen fagyásmentesen. Melyik lenne a legjobb választás? Abban az esetben, ha van javaslat akár picit drágábban is, ami jobb választás lenne, akkor előre is nagyon köszönöm az ajánlásokat.Köszi,
Ricsi -
Dezsőbá
csendes tag
Üdv
TV vásárlás előtt állok, Netflix és PS4 majd PS5, a méret max 49 col, ennél nagyobb nem fér el, árban a lélektani határ max 200k, amit én kinéztem
[SONY BRAVIA KD43XG8396]
erről esetleg vélemény, illetve, ha van szebb, jobb az említett kategóriában, megköszönném előre is az ötleteket. -
FXK440
lelkes újonc
Sziasztok!
Tv-vel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Kb. 150000 forint a maximum összeg, amit szánnék rá, de, ha 120-130000 forint lenne annak még jobban örülnék. 139 cm-ben gondolkodom kb. 2 méterről nézném általában, így vagy középről vagy közép+70-100cm. Vagy pedig 1,2 méterről, de akkor nem középről hanem olyan 1,3-1,5 méterről.
Leginkább focit, amerikai focit, kézilabdát és sorozatokat néznék valamint PS 4 Pro-val játszanék, nem lövöldözős, mászkálós játékokat
Eddig egy kb. 12 éves 80 centis nem okos LG tv-m volt, én minden szempontból tökéletesen elégedett voltam vele, ezért egy fentebb írt 55UM7450PLA néztem ki magamnak, de az a tanácsot kaptam, hogy nem biztos, hogy LG-t kéne választanom és a biztonságkedvéért kérdezek rá itt, mert itt tuti jó tanácsokat fogok kapni -
dj79
senior tag
válasz
Baranysag777 #42973 üzenetére
Igen,adnak.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Pandimakaay #42970 üzenetére
Ha tudsz írj pontos típusokat ami tetszik úgy könnyebb segíteni szerintem itt nem mindenki tudja milyen a kínálat a vodánál.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Baranysag777 #42969 üzenetére
50 va 55 ips. Va jobb fekete ips nagyobb szögben sem torzulnak a színek. Meg az 55 nagyobb átmérő de ezt gondolom tudtad.
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok,
nagy segítséget szeretnék kérni egy hozzáértőtől. A vodafone kínálatában lévő tv-kből szeretnék választani. Samsungot. Minimum 50"-tól nézném. Filmezésre illetve ps4 re használnám. Melyik ami kevésbé vagy nem felhősödik? Melyiket érdemes? Konyítok valamennyit hozzá, de mégse értem egyik 150 4k minden kutyafüle, másik hasonló, de mégis 270 vagy több.
Köszönöm előre is.
Laci
-
Kiskutya
veterán
válasz
Baranysag777 #42967 üzenetére
A web os gyors és stabil. A sima droidos rendszereknél szoktak problémákat írni attól még lehet az is jó.
-
master5443
újonc
Sziasztok.
A múlt héten vásároltam egy Philips 55PUS7304/12 tévét. Megérkezéskor kipróbáltam sokféle film lejátszásával. Tökéletesen vitt mindent, a 4K HDR filmeket is. Gyönyörű a képe és meglepően jó a hangja is. Azonban egy héttel később a következőket kezdte el produkálni a készülék: a korábban gond nélkül lejátszott filmek lejátszása közben akadozott, "dadogott" a kép is és a hang is. Később már a könyvtárakat és a fájlokat sem olvasta be a külső eszközről, csak homokozott. Az újraindítás sem segített, csak az áramtalanítás. Azonban ezt követően minden rendben lett, könyvtárak megvannak, lejátszás probléma nélkül ment.
Ma reggel bekapcsolás után sem a könyvtárak nem jelentek meg és bármelyik film lejátszása el sem indult. Kikapcsolás nem segített, megint csak az áramtalanítás után tért észhez.
A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja a problémát? A jövőben ez rendszeres lesz? Tud ez még rosszabb is lenni? Mivel még benne vagyok a 14 napban, ezért a termék visszaküldésén gondolkodok.
Előre is köszönöm az ötleteket. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Baranysag777 #42963 üzenetére
55UM7450PLA
-
Kiskutya
veterán
válasz
Baranysag777 #42963 üzenetére
Pont hogy az LG-nek az egyik legjobb a rendszere.
-
Baranysag777
újonc
Sziasztok! Melyik a legjobb LG tv max 140-150 ezerért? Vagy nincs értelme LGT venni mert vannak jobb operációs rendszerrel felszerelt TV-k is?
-
zayka88
friss újonc
Sziasztok segítséget szeretnék kérni két tévét néztem: Philips 55PUS6704 és Lg55UM7100PLB nem tudom melyiket válaszam, jobban filmezni akarok rajta, valakinek van tapasztalata-véleménye szívesen fogadnám
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Jackie_Chan #42958 üzenetére
Displayspecification oldalon nem fogod megtalálni úgy a Q82R-t, Úgy írd be, hogy Q80R. Igazság szerint itt mondták a srácok, hogy a Q82R az valahol az Amcsi Q80 és a nálunk is kapható Q70 között van tudásilag és minőségileg. De ha azt akarod nézni miket tud akkor a Q80R-re keress.
Ha nagy hülyeséget mondtam javítsatok ki! -
Baranysag777
újonc
Sziasztok! Mi a véleményetek a LG50UM7450PLA TV-ről? Érdemes megvenni? Van ennél jobb ebben árkategóriában? Illetve a webos nem hátrány?
Előre is köszönöm ha valaki válaszol nekem.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Jackie_Chan #42958 üzenetére
Ez a t végű ez új modell gyengébb mint a régi.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Jackie_Chan #42955 üzenetére
q80-széria jellemző rá.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Jackie_Chan #42955 üzenetére
10 bit.
-
Soká
senior tag
válasz
Jackie_Chan #42949 üzenetére
A penge111 által ajánlott Q82 valóban jó vétel 295ezerért, a Q70-es is drágább ennél. Kifutó szériák, jó eséllyel utána ugyanezt a minőséget már csak drágábban kapod meg.
(érdemes figyelni az arukereso árgrafikonját.) -
Havet1979
friss újonc
Sziasztok!
Szeretnék tv-t venni. Filmnézés sötétben, gyenge fényben leginkább a felhasználás. Ahogy olvastam az előző hozzászólásokat, VA panelesre lenne szükségem, 50-55'', max 200k (de ha olcsóbban találok megfelelőt az öröm), lehetőleg ne legyen bevilágítás, mert az nagyon tud idegesíteni.
Eddig kettő Samu szimpatikus: TU8502 és TU8002. Érdemes lehet a dual-led miatt plusz pénzt fizetni?
De bármilyen más javaslatot szívesen fogadok!Köszönöm!
-
G.I.JOE
senior tag
Sziasztok,
anyumnak szeretnék majd lassan TV-t venni, egy komoly kikötés volna hozzá, hogy legyen dedikált kikapcsolás időzítő gombja! Tudtok ilyenről?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Dell notebook topic
- Monitor hiba topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest