-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzoli89
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Sony Bravia KD-55XG8096B TV-vel?
Alapvetően a következőkre kellene a hölgy ismerősömnek:
1, Netflix (meg hasonlók)
2, Konzol gamingKöszi előre is!
Üdv,
Zoli -
Manimaci
tag
Sziasztok!
Honnan tudom meg, hogy egy tv tudja-e a 24p szabványt? Egy 2017-es 4k-s LG 49UH603V tv-ről lenne szó. Sehol a neten nem találok erről infót és a kézikönyvében sincs semmi erről. -
Hrabo86
tag
válasz Milan24 #42103 üzenetére
Nem semmi, elég zavarónak néz ki...
Pedig az LG 55UM7100 a leírás alapján Direct LED-es megvilágítást kapott. Durva hogy mégis a széleken ilyen bevilágítás legyen, ezt inkább várná az ember az Edge LED-től.
Nem lehet esetleg, hogy kicsit erősebben fogod meg a dobozból kivételkor/lefektetéskor felfekszik valamire ami megnyomja összeszereléskor, vagy felszereléskor szorítod meg erősebben, vagy valami ilyesmi okozza?Viszont pont az ilyenek miatt vagyok én is nagy dilemmában most, nem is kaptam még választ a pár nappal ezelőtti kérdéseimre.
Ennek az LG-nek a nagy testvérében gondolkozok én is, és bár annak a panelja VA, tiednek IPS, de ugyan úgy Direct LED-es mindkettő és pont ez lenne elvileg a jobb.
Főleg a 70"-os méretű Sharp-nál félő, hogy az Edge LED még inkább ilyeneket produkál, de nem tudom, aztán lehet még mindig jobb, mint az LG Direct LED-je.
Jó lenne ha valakinek lenne tapasztalata ezekről...Amúgy személyesen vitted vissza? Mennyire kellett győzködni őket a cseredarab ügyében? Valamint kértél plusz garit rá? Jó lenne tudni, hogy annak az árát is visszakapja-e az ember / átírják a cserekészülékre, vagy sem.
-
Milan24
aktív tag
válasz Hrabo86 #42104 üzenetére
Személyesen vittem vissza mutattam a képet az Euronicsba, a srác már hozta is a bontatlant. Max 10 percet voltam bent. Hát nagyon picike csavar fogja fel a TV-t, az tuti nem ér át. Amikor kivettem meg letettem is, úgy csináltam mint egy kisbabával bánnék. Full óvatosan. Elég zavaró, főleg, hogy majdnem ugyanott vannak ezek a bevilágítások. Igaz ennél má nem annyira durva de már hogy felidegesítettem magam nem tudok másra koncentrálni sajnos......idegesít😕
-
Hrabo86
tag
válasz maroni #42106 üzenetére
Köszi, de sajnos 2 hete még a 70"-os volt alig 25k-val drágább, és annyit megérne a nagy távolság miatt. Ja és a 65-ös LG-k mind IPS-ek, úgyhogy pláne rossz
De a Sharp is most annyi, csak sajnos senki nem írt még tapasztalatot, hogy mennyire kell félni az Edge LED-től a 70-es méretben a Sharpnál.(#42105) Milan24
Meg tudom érteni, engem is nagyon zavarna és vinném is vissza inkább újra...
Az első képen viszont tényleg inkáb az IPS glow látszik. Ha ilyen jól be tudsz sötétíteni és nem 4-5fős családdal nézitek oldalról is, akkor vegyél inkább VA-panellal szerintem.[ Szerkesztve ]
-
imi123
őstag
Nekem kb 1,5 évet bírt ki az LG tv-m mire ilyen szintre jutott.
Legariztattam után el is adtam igen baráti áron.Én csalódtam LG-ben. De nehogy az hidd hogy csak az "ólcsóbb" kategória problémája.LG 65SM9800PLA review
Értem én hogy az OLED-re koncentrálnak de azért na...Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
Milan24
aktív tag
válasz imi123 #42110 üzenetére
Kép 2, az komoly! Már arra gondolok, hogy minél nagyobb a kép, hiába ugyanaz a technológia, de szarabb a nagyobb tv-n! Az a baj, hogy OLED-et nem akarok mert nekem túl drága. Bicajt is max 180ért veszek😃. Viccet félretéve 55”-ba érdekelne az lg8200 illetve a 8500 képe full sötétbe. Akinek esetleg ilyen van dobjon már be a csoportba.
Amúgy a munkatársam MM-es haverja azt mondta TV-ből csak 8-as szériától érdemes venni, mert tök mindegy milyen márka a 7-esek előbb utóbb ilyenek lesznek😞😬.[ Szerkesztve ]
-
Milan24
aktív tag
-
Piftuka
veterán
Szia!
A középső talp, és a "non-smart" igény azért jelentősen leszűkíti a kört az ajánlott televíziók sorában.
- Fentebb nemrég már ajánlottam, és számodra is megfelelő lehet: SONY 40WE660
Ez még nem kapott Android OS-t, tehát nem kell félni attól, hogy túl bonyolult lenne. Az "okos" funkciói is limitáltak ennek köszönhetően.
A cimborám ilyet vásárolt az idős szüleinek, és ők nagy örömmel használják immár ~1 éve.
Én magam is teszteltem. Az utolsó, egészen kiváló VA panellel szerelt tévéje a SONY-nak ebben a kategóriában. Szép színei, jó kontrasztos képe van.
Ha nem extrém világos (értsd: a tévé képernyőjére direktben rásütő nap) nézed, akkor éppen a jó kontraszt miatt tökéletesen élvezhető.
- Az árkategóriában van ennél olcsóbb TCL tévé is, ami megfelelő lehet, ám azon Android OS van, és a két szélén vannak a lábai.
- IPS paneles megoldásként még az LG 43UM7400 is megfelelő lehet. Ez ugyan "okos" tévé, de a WebOS elég felhasználóbarát; áttekinthető, és könnyen tanulható.
- Ezen kívül még a HISENSE televíziók közül a 43A7500 egy alternatíva. VA panelt kapott ez is, és saját, "VIDAA" operációs rendszert, ami felépítését tekintve talán az LG féle WebOS-re hasonlít a legjobban.
A márka most kapott hazai importőrt, így éppen most kezd megjelenni nagyobb választékban nálunk. A UK-ben, és a tengerentúlon nagyon kedveltek a tévéi az alsó- és közép kategóriákban, mert jó az ár/érték arányuk. (Mint a TCL tévéinek.)
A többi márka kínálatából nem nagyon tudnék bármit nyugodt szívvel ajánlani Neked."Aquila non captat muscas."
-
Radnix
senior tag
Sziasztok!
Nem talaltam TV allvany topikot, ezert itt kerdezem meg:
Van egy 2015os 40 colos panasonic cs520, es ehhez szeretnenk gurulos allvanyt amire rogzitheto, hogy idonkent elotoljuk a sarokbol ha neznenk valamit.
VESA 200*200 mm rogzito pontok vannak rajta.
Szoval kerlek szepen segitsetek ilyen gurulos allvanyt talalni/ajanlani!
Koszi! -
Piftuka
veterán
válasz Petibaba46 #42062 üzenetére
A HISENSE televíziókat egyelőre nem túl sokan használják kis hazánkban, de a külföldi fórumokon olvasható beszámolók, és tesztek alapján én bátran mernék választani tőlük.
Nagyon-nagyon hasonló az üzletpolitikájuk és a termékpalettájuk is a TCL-hez. Olcsó, de korrekt, jó ár/érték arányú, VA paneles készülékeket dobnak piacra.
A kettő közül én a jobb kontraszt és fekete szint miatt tévéadáshoz, filmekhez mindenképpen ezt választanám."Aquila non captat muscas."
-
tibi77
csendes tag
Sziasztok, szerintetek megéri a felár?
[Samsung UE65RU8002UXXH UHD SMART LED] 278.000.-
[SAMSUNG QE65Q60RATXXH 4K UHD Smart QLED] 369.000.-
[Összehasonlítás]Amire kellene: általános TV, filmnézés (média box - CoreElec via HDMI a beépített lejátszó hiányosságai miatt), játék. Nagyon fontos a jó mozgásmegjelenítés.
Mindkettő edge LED, VA panel, 120Hz, freesync.Ami utóbbi mellett szól: QLED, dual tuner
Előbbi mellett: ár, 8-as sorozatSzerintetek?
-
Milan24
aktív tag
Az is LG? Amúgy csináltam egy videót Youtube-ra FullHD-ba meg lehet nézni. [LG 55UM7100]
-
Piftuka
veterán
válasz L0LLER #42063 üzenetére
Az ára egész jó, de azért ez csak egy Vestel televízió. Európában ők vették meg többek között a Hitachi és Toshiba névhasználati liszenszét.
A nagy méret és pendrive-ról való filmnézés alapvetően a készülékek széles soránál elérhető, a középső talp viszont sajnos "fehér holló".
A 140.000-es keret mennyire fix? Csak mert szvsz egy ilyen sokkal jobb választás: HISENSE 55U7B
Igaz, ~30.000 forinttal többe kerül.
Esetleg még: HISENSE 55A7500, TCL 55EP680, vagy LG 55UM7450. Ez utóbbi IPS panellel."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Sajnos ez tényleg nagyon csúnya! Bár nem a legrosszabb, amit láttam.
Az egy LG55UH850v volt, annyira erős fényszivárgással alul, mintha valaki zseblámpával világított volna felfelé. Alapból is rossz volt, ám amikor a tulajdonosa egyszer meglökte, akkor még rosszabb lett.
Én azt gondolom, hogy - a jelek szerint - nem túl masszív műanyag burkolatot kapott, és a felszerelés hatására megfeszül a középső része, amelynek ez lett a hatása. Nem kell a csavarnak átérnie. Elég, hogy megfeszül, "ívet" kap a panel a rögzítés (és "lógás") hatására.
Egyértelműen csúnya, és zavaró. Kicserélteted ezt is?"Aquila non captat muscas."
-
Milan24
aktív tag
válasz Piftuka #42125 üzenetére
Visszaviszem igen. Megmutatom a videót meg a képeket. Elhozok egy Samsungot helyette és inkább ráfizetek, vagy visszakérem a pénzem. Hát agyon nem lehet húzni a csavarokat szerintem, ha lazítok rajta félek nem fogja eléggé és leesik. De lehet holnap rárakom talpra és megnézem úgy is🙄😬
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Hrabo86 #42104 üzenetére
" Direct LED-es megvilágítást kapott. Durva hogy mégis a széleken ilyen bevilágítás legyen, ezt inkább várná az ember az Edge LED-től."
Nem lehet általánosítani. Direct LED-es készülék is produkálhat megdöbbentően nagy fényszivárgást, és az "Edge LED" panel is lehet szinte tökéletesen fekete.
A pár nappal ezelőtti kérdésed kapcsán javaslom, hogy olvasd el a 70 colos változat tesztjét: Sharp LC-70UI9362K review
--> Ennél említi a sarkoknál jelentkező fényszivárgást, A kérdés, hogy ez mennyire általános!?
Ez pedig egy bemutató film, ahol működés közben láthatod: J'ai reçu l'énorme télé 70" SHARP LC-70UI9362E
Az tény, hogy ilyen méretben ebben az árban nincsen konkurense. A TCL 65EC780 volt még hasonló áron a húsvét körüli akciókban, de az is "Edge LED".
A 70 colos VA paneles LG-t pedig sajnos még nem láttam! Náluk ritka ez a paneltípus; minden évben csak 1-2 modell kapja.
Láttam tőlük nagyon jó megoldást, és egészen gyenge végeredményt is."Aquila non captat muscas."
-
Milan24
aktív tag
válasz Milan24 #42128 üzenetére
Letettem talpára ugyanez. Deeee azt vettem észre, hogy a TV üvege tökre mozog. Abszolute nem stabil 1-1,5mm-et be lehet nyomni és mintha a keret nem tartaná szabadon mozogna benne😲.
Mind1 megy vissza nem szarakodok már Samsunk lesz és kész. Köszönöm mindenkinek aki segített![ Szerkesztve ]
-
Hrabo86
tag
válasz Piftuka #42129 üzenetére
"Nem lehet általánosítani. Direct LED-es készülék is produkálhat megdöbbentően nagy fényszivárgást, és az "Edge LED" panel is lehet szinte tökéletesen fekete."
Na pont ezért lenne hasznos valami korrekt infó, összehasonlítás, hogy ebben a Sharpban mennyire jó az Edge LED megoldás, akár az árban hasonló 70"-s más márkás Direct LED-es megoldásokhoz, pl LG 70UM7100 -hez. Nem szeretnék én is fölöslegesen 3 kört megjárni a boltba.
Köszi, szintén szétgoogliztam magam, és hát az a whathifis teszt se annyira lehúzó igazából, pedig akkor még majdnem 2x annyi volt az ára, és arra is azt írják, hogy ezen az áron teljesen jó. Nem szidják a felhősödésre nagyon, általános közép-alsó kategóriás hibákat mondanak, amik lehet ugyan úgy érintik a pl előbb említett LG-t is.Francia csávó youtube "tesztje" pedig egy promóció lényegében, megnéztem és legoogle fordítottam és sallang az egész. Kommentekben is kérdezik, hogy oké de felhősödés, szélén sokkal nagyobb fényerő... de nem mond róla semmit a videóban és kommentek között se a lényegről.
Legjobb lenne ezekről valakinek a korrekt véleménye, aki már látta és tesztelte élőben, esetleg meg is vette és kipróbálta otthon a sötétben mit muzsikál (legyen ez a Sharp az LG vagy a Samsung) -
hp16
tag
Sziasztok!
49 colban mi most a legjobb vétel 200k-ig? Tudom, hogy jobbak a nagyobb méretek, de sajnos nem fér el.
Samsung
QE49Q60RA
UE49RU8002
Ez a kettő most a kiszemelt megér a qled + 30ezret? Az IPS panelt hanyagolnám a gyenge fekete és kontraszt miatt, szemből nézném a tv-t.
köszi -
Piftuka
veterán
válasz Hrabo86 #42131 üzenetére
Elnézést, véletlenül nem jó videót linkeltem fentebb!
Ez a megfelelő: J'ai reçu l'énorme télé 70" SHARP LC-70UI9362E
Igaz, hogy otthon ezt egy monitoron, vagy tévén nézed te magad is, de én kedvelem az ilyen "kicsomagolós, a terméket otthon, működés közben bemutató" videókat, mert nagyon sok hasznos dolgot meg lehet tudni belőlük.
Ezen is jól látszik a tévé tükröződésének mértéke átlagos, lakás körülmények között, a remek kontrasztja, és az, hogy a francia tesztelő szerencsés volt, mert a látottak alapján azon a készüléken egy árva bevilágítás nem sok, annyi sincsen. (Ahogyan a szaturáció romlás mértéke is, mert a padlóra tette, és felülről filmezi.)
Lám, ez a készülék sem kivétel, mert lehet kifogni példás darabot Edge LED-es készülékből.
Miközben a "What Hi-Fi?" stábja egy olyan darabot teszelt, amelynek a sarkaiban volt némi bevilágítás. (És igen, ők is kifejezetten jónak értékelték a tévét összességében.)
"Aquila non captat muscas."
-
Csirke11
friss újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a samsung qe55q80 és a q82 között? -
Kija
aktív tag
-
AL
addikt
válasz tinca74 #42096 üzenetére
Szia! Otthon biztos más lesz a kép, mert egész más lesz a megvilágítás és a nézett műsorforrás. Áruházban a TV adás szerintem a sok működő készülék miatt mindig rossz lesz, mer a jel gyenge. Érdemes magaddal vitt mintafilmekkel kipróbálni őket, úgy talán hitelesebb az összehasonlítás. Nem tudom, hogy melyik Panasonicot láttad. Ha az jobban tetszik próbálj a típusszám szerint rákeresni a neten, hátha az is megfelelő lesz. Üdv.
-
bajnokpityu
félisten
honnan tudhatom meg, villódzásmentes-e a háttérvilágitása a konkrét tipusnak?
Rájöttem, hogy monitornak használva az fontosabb, mitn a 120Hz. Mi a legolcsóbb, ismerten villogásmentes TV 4k felbontással?Közben mennek fel a monitorok árai
eladó topping dac
-
Mario564
csendes tag
Sziasztok!
Tv várásláshoz kérném a segítségeteket. Egy PC-hez szeretném csatlakoztatni az új példányt második kijelzőként! Telekomnál nézek 50-55-ös készülékeket kb 180k-ig. Főleg filmezésre lenne használva (2m). Illetve munkához használnám képek videók lejátszására. (3m távolságból) Nem főszempont de játékra is szeretném majd használni, ha ez az adott keretből normálisan kivitelezhető lenne.
Továbbá kérdés még számomra, hogy ha a gépet egy hdmi-n keresztül kötöm a tv-re, akkor mi fogja decode-olni az audiót? Van e így értelme a DLNA-nak?
Ahogy néztem pl a samsung nem támogatja a dts-t. Egy jó pár letöltött film viszont csak ilyen hangsávval rendelkezik. Ha pc-n beállítom a hangforrást a tv-re akkor ezt a hangsávot a tv nem fogja tudni lejátszani?
Illetve van egy remek kis 2.0-as aktív hangfalam. Amiről úgy hiszem, hogy jobban szólna mint az új tv. Rátudom-e ezt szerkeszteni a tv-re? Van-e egyáltalán értelme? 2 rca-s kimenetről van rádugva egy 3.5ös jack-el a pc-re.
A panelekkel kapcsolatban odáig jutottam, hogy mivel napközben is használva lenne ezért az ips talán jobb választás lenne. Forgatható fali konzolra tervezem tenni, úgyhogy a betekintési szög nem szempont.
Köszi a segítséget! -
umfrider
senior tag
válasz Hrabo86 #42131 üzenetére
Hogy legyen? Megveszed először te, vagy megvegyem én?
edigitalnál már a kosaramba van, csak meg kell nyomnom a gombot.
Ha nem megfelelő, akkor visszaviszem, aztán marad a Sony. Nincs mit tenni [link]Ez alapján már szvsz megvehető. Amikor a menüben navigál, nem vehető észre felhősödés.
'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
Drw3
újonc
49 colban RU8 vagy Q60 széria nem adja azt amiért érdemes lenne megvenni. 55 coltól viszont igen, úgyhogy onnan ajánlom. Nézd meg, hogy tuti nem fér be, 55 col: 8 centivel magasabb, 13 centivel szélesebb.
Ha mégsem akkor ajánlom a cikket: https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-size/48-49-50-inch
[ Szerkesztve ]
-
Dimaa
csendes tag
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni, két tv között vacilálok, az egyik a Samsung UE55TU8002 -es modellje lenne, ami tudom, hogy nincs már olyan jó mint a RU széria 8ezrese viszont a másik kinézettel összevetve, ami az itthoni piacra újonnan belépő Hisense H55U7B melyiket ajánlanátok? Látta már valaki élőben Hisensenek ezt a típusát? Külföldi oldalakon viszonylag jókat írnak róla... nem tudom itthon mennyire kell tartani tőle gondolok itt pl a szervízháttérre, későbbi támogatottságra,szoftverfrissítések stb
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Synology NAS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Vigneau interaktív lokálblogja
- A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései
- Külpolitika
- Azonnali fotós kérdések órája
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest