-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hyundaikia
csendes tag
Köszi ezt a tippet is!
Megnezem élőben (ha tudom) mindenkeppen.Még egy utolsó kérdés,ha még nem mentem az agyadra..:D
Az,hogy csak 50-60 hz a képfrissítés,számít,ha csak filmeket nézek és nem játszom? Vagy ebben az esetben szinte észrevehetetlen az 50 hz vs 100 hz közötti különbség..?Üdv!
-
hyundaikia
csendes tag
válasz Piftuka #41845 üzenetére
Köszi ezt az összehasonlítást!
Mondjuk nekem ebből az jött le,h mozizásnál a samsung egyértelműen jobb,mint az lg..
De mivel nyilván nem egymás mellett lesz 2 ilyen tv,nekem az lesz a fekete,amit az adott tv tud adni..gondolom..:DA mozgásmegjelenítés (ahogy fentebb már rá is kérdeztem) ugy érthető,h jatéknál jön ez inkább ki,vagy pl ha gyenge a hz,akkor brazil szappanoperát csinálhat a star warsból is pl? Apuéknak lg van otthon és olxan videókamerás felvétel hatású a kép valahogy fura mozgással..de az tutira csak 50 hz. Vagy ez az érzet a rossz beállításból adódik? Mondjuk rá van húzva a fényerő pl?
Üdv!
-
Piftuka
veterán
válasz poci76 #41850 üzenetére
Általánosságban néhány gondolat:
- Mivel plazma tévét használtatok korábban, ezért a világos nappaliban tévézés ellenére is egy VA paneles megoldást javaslok. (Pedig a többihez képest kedvező ára miatt az IPS paneles LG SM9xxx adná magát. Ám valószínűleg hiányolnád a nagy kontrasztot, és a jó fekete szintet, amikor sötétebb szobában nézel filmet.)- Ha a plazma tévé viszonylag alacsony fényereje megfelelő volt számotokra a gyakorlatban, akkor az annál min. ~2-3-szor nagyobb fényerőre képes modern LCD televízió is megfelelő lesz.
Ebben a kategóriában a jó VA panelekre azért jellemző a ~4000-7500:1 natív kontraszt, ami ugyan a plazma televíziód tudását talán nem éri el, de a jó fényerővel kombinálva világos közegben is remekül élvezhető képet produkál. (Ez személyes tapasztalatom.)- Mivel 50 colos televíziód volt, én 65 colosnál kisebbet nem vennék. Amennyiben elfér, akkor nem csak képminőségben, hanem látott képi élményben is nagy ugrás lesz. (Egy 55 colos tévéhez képest.)
- Mivel főleg filmeket néztek vele, és televízió adásokat, ezért a natív 120 Hz-es panel ajánlott a jó mozgásmegjelenítés miatt.
- 10 évre tervezni... Sajnos ezek már nem CRT televíziók! Semmi nem garantálja, hogy 4-5 évnél tovább működik hiba nélkül.
Sőt, az alsóbb kategóriákban már a 3 év utáni minden egyes nap is "ajándék". A LED háttérvilágítás hibája gyakori, de már pusztán itt a PH! tévés topic-okban is egyre-másra fordulnak elő alaplaphibás tévékről szóló felhasználói beszámolók. (Még a felső-közép, és prémium kategóriából is.)Ez nagyon bosszantó, de két dolgot tehetünk: tüntetőleg nem veszünk semmilyen készüléket, vagy elfogadjuk - csak a tényt -, hogy a gyártók manapság így értelmezik a "fogyasztói társadalom" fogalmát, és a tudatos avulásra "játszanak"...
- Mindezek figyelembe vételével a 2018-as, SONY 65XF9005 kifejezetten ajánlott készülék. Ez az ár most jónak számít, mert a többi helyen, ahol még elérhető, ott ~70.000-100.000 forinttal drágább. (Igaz, alig 1 hónapja még 350.000 forintért akciózták.) És a "Központi Szalon" hivatalos forgalmazó. Tőlük még később vásárolhatsz hozzá +3 év jótállást pár tízezer forintért, és akkor azért 5 évig nem kell aggódnod a meghibásodás miatt.
- A másik lehetőség a Samsung 65Q82R, ami 2019-es modell, és szintén ajánlott. Ez ugyan a 400.000-es kereteden felül van, de pár napja még 430.000-ért akciózták, és talán érdemes lehet várni a következő akcióra. (A tévé piacon kb. 1-2 hetente vannak ilyenek a legtöbb nagy hazai webáruházban, ahonnan érdemes lehet vásárolni. MM, Euronics, Edigital, SONY szalonok...)
Az egyik fórumtársunk nagyon elismerően írt róla.
A kettő készülék technikai összehasonlítása: SONY 65XF9005 vs. Samsung 65Q82R
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
mnorbee
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy 4 éve vásárolt Sony KDL-50W755C [link] van itthon és szeretnék beújítani egy 4K TV-t, ami hasonlóan pazar képet produkálna csak jobb felbontásban. Nagyon elégedett vagyok ezzel a TV-vel még ha az android néha kicsit döcögős is, de az Xbox One X miatt szeretném élvezni a 4K + HDR-t. (filmeknél még simán megfelel a FullHD)
A kérdésem az lenne, hogy mennyire kell komolyan venni a valós 10bit, 120hz adatokat TV vásárlásnál? Elsősorban nem olyanok véleményére vagyok kíváncsi, akik megveszik a fél millás OLED TV-t, (mert ők nyilván azt mondják, hogy persze ég és föld a különbség..stb.) hanem akik mondjuk 150-250 körül vettek TV-t, és megnéztek olyat is, ami valós 10bit stb és elfogultság nélkül tudják azt mondani, hogy szebb, de nem eget rengető a különbség pl.
LG7450, SonyXG7096, Philips7304, SamuQ60-70 és társait nézegettem... IPS/VA kérdést személyes teszt videókkal fogom eldönteni, hogy milyen a fekete stb., a méret 55" vagy 65" lesz.
köszönöm a segítséget előre is
-
poci76
aktív tag
válasz Piftuka #41854 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm ezt a részletes választ!
Nem írtam konkrét típusokat a kérdésemben, mert nem akartam befolyásolni a javaslatokat, de most ezekről is írok. Pont a Sony 9 az egyik, amit sokat nézegetek (FX9, GX9, mikor melyik olcsóbb).
Mikor kipurcant a plazma, gyorsan kellett valami, leszaladtam az Alzába és hónom alá csaptam egy 32"-os Philips IPS-t. Hát, ez alapján IPS nem kell, ezt jól látod. Local dimming VA alá nem adom.
A Samsung QLED-ek 80-90-es sorozata jóval drágább, annyiért már OLED is van. (Meg több helyen is láttam, hogy nem játszik le avi-t, bár a Samsung szerint igen, úgyhogy nem tudom, mi az igazság). Az 50"-nél az 55 is előrelépés, és abból pl. egy LG C9 is beleférne. Sokáig elsősorban az OLED-del szemeztem, de aztán elbizonytalanodtam a tartósságát, megbízhatóságát illetően, így jött képbe a Sony (és a Samsung is valamilyen szinten).
Szóval a javaslataid lényegében egybevágnak az én elképzeléseimmel, ezzel meg is erősíted azt, kivéve az OLED-et. Azt miért nem említetted? Mert csak 55-ös fér bele, vagy a 10 éves preferenciám miatt, vagy más miatt gondolod?
Kb. 2 hét múlva tervezem a vásárlást, legfeljebb akkor előbb, ha valami nagyon jó akció lenne. Az XF9005 is elég jó áron volt a múlt héten, most meg jól felszaladt, szóval nyilván az is befolyásol, hogy akkor mi lesz.
-
Apucy01
őstag
Urak!
Panasonic TX-65GZ1500E ennyiért jó ár vagy sem két évig gyüjtöttem 1 jó tv re ez most komoly, 699 999 Ft 14 napos szálítás lenne.
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Pug
veterán
válasz mnorbee #41855 üzenetére
Kicsit bovebben:
A 120HZ gaming eseten tenyleg nagyon ajanlott plusz, a valos 10bit elonyet is ki lehet hozni, de lehet nelkule elni, persze ha a keret engedi, akkor go for it.
55-os meretben, kb 200-as keretbol az RU8002-es a best buy, ha meg talalsz valahol raktaron. En karacsony elott lottem, sokaig kacerkodtam a Q70-nel, de nekem nem erte meg az akkori kozel 1/3-os felarat.
Ha a HDR-t maximalis pompajaban akarod elvezni, akkor viszont minimum a Q70R-ig fel kell tornaznod a keretet (2019-es modell, nem a 2020-as). Az RU es a Q60 eseten is elvezheto, ad hozza a latvanyhoz ezen modellek eseten is, de kellene nekik meg plusz HDR fenyero, hogy hozzak a Q70-es vizualis elmenyt.
VA/IPS kerdeskor eseten elegge egyszeru a dolog, ha megvagy a szurkevel fekete helyett, akkor mehet az IPS is, ha a szinhelyesseg fontosabb, mint a fekete, akkor szinten jo valasztas az IPS. Tisztan multimediara en inkabb VA-t javasolnek, munkar meg csak IPS:
-
Rukongai
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni TV vásárlással kapcsolatban:
A keret olyan 110-130 ezer Ft.
Méret: 43'-50'.Néztem is egy párat, ezekről mi a véleményetek?
Philips 50PUS6704
TCL 50EP660Tetszik a Philipsnél az ambilight feature, viszont TCL-re meg 5 év gari van.
Fontos még hogy legyen benne voice control.Tudtok még hasonlókat más gyártóktól?
-
AL
addikt
válasz hyundaikia #41852 üzenetére
Szia ! A magasabb Hz számnak a mozgásmegjelenítésnél van jelentősége, egyenletesebbek a gyors mozgások.
Ezt szokták reklámozni a tenisz és a focilabdával. Gyengébb tévéknél a labda csíkot húz maga után. Hasonló jelenség van a TV műsorok alatt, ha a képernyő alsó felén futó híreknél
( feliratnál ) a gyengébb készülékeknél elmosódik a felirat. Az 50 - 60 Hz es tévékben is van mozgásjavító elektronika, ezért azok sem egyformák. Az a legjobb, ha egy magaddal vitt adathordozón néhány filmjelenettel, sportműsorral kipróbálsz néhány tévét. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Apucy01 #41858 üzenetére
Szia ! Nekem Panasonic 55GZ950. Eddig csak jót tudok mondani róla. A kép és a hang is sokkal jobb, mint a korábbi oledeknél. Ha asztalra rakjátók, akkor nagyon stabilan áll, nagy középső talpa van, nem inog mint néhány tüskelábú készülék. Könnyű kicsomagolni és összerakni is. Szinte minden beállítást gyárin hagytam, annyira jók a beállítások.
Tökéletes élethű kép. Csodásak a 4K és 4K HDR filmek.
Tudtommal a 950 és az 1500 as között csak a képernyő alsó felére ( 1500 asnál ) szerelt hangprojektor a különbség.
Enyémnek is olyan tökéletes hangja van, hogy egy alap hangprojektorral vetekszik, gondolom a Tiednek akkor még jobb.
Az Oled topickban érdeklődjél hátha többet tudnak róla. Itt van néhány infó : [link] , [link]
Bármilyen tévét veszel ajánlatos + 3 év garanciát venni hozzá.
Volt már olcsóbb [link] , de hogy mikor mennyi lesz senki sem tudja. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Topanka
aktív tag
Sziasztok!
Milyen TV-ét vegyek? Segítség!!!
Minél többet olvasom a fórumot, egyre kevésbé tudom, hogy mit vegyek.
Szóval a párommal 2012 óta egy PANASONIC TX-P50GT50 3D plazmatévén nézzük a TV műsorokat, és filmeket FHD bontásban. Volt tervben Bluray lejátszó, de az FHD ezen a tévén bőven elég volt. (Gyönyörű fekete, és sötétben játszódó jelenetnél jól látni mindent. Játékra nem volt használva. Nappaliban van egy párezer éves 80 cm-es képátlós Samu LCD HD TV, ami pár nap óta nem mindig hajlandó működni. Ez csak TV műsor nézésére volt használva.
Szóval ezt cserélnénk le.
De a fiammal is kiköltözünk a nappaliba a pc-ékkel erősítővel, hangfalakkal együtt, így aFHD filmeket is itt fogjuk nézni. Hogy fogunk e rajta játszani? Nincs szándékunkban, de ezt ki tudja? Konzol gépeink nem lesznek.
3 kiskorú és 2 nagykorú gyerek van még a családban, így óhatatlanul előfordul, hogy nemcsak szemből nézzük.
Falra lesz szerelve, szemmagasságnál fentebbre.
Nézőtávolság? 170 cm-től 300 cm-ig kb.
Mennyit költenék rá?
Először 400.000,-Ft-ot gondoltam, de mivel PC építésbe kezdtem és az viszi a lóvét, lejjebb kellett adnom, így kb 250.000.-forint környékére gondoltam. Az árak év elején megugortak, most egy picit lejjebb ment, illetve sok az akció, illetve kamatmentes részletfizetési lehetőség is található (Telekom). Szóval ez eléggé szubjektív, mivel folyamatosan változik, nagy az árkülönbségek jól szét kell nézni ha már valaki tudja mit akar.
Sok TV-ét megnéztem a [link] oldalán, de a felét nem is adta ki.
Nagysága az minimum 55" kell, de ha nagyobbat tudnék venni az jó lenne.
Nagy felbontások annyira nem hatnak meg, a több Hz-et jobban értékelem.
Nappal is nézzük.
Ami a Páromnak fontos, hogy vezeték nélkül tudja hallgatni ezt a tévét, és még kívánság, hogy a nagylányommal együtt karaokézni is akar rajta? vele? szóval értitek.
Szerintem a 250 rongy nem lesz elég.
IPS vagy VA de Sony? Direct led megvilágítás? Vagy valami más?
Piftuka? AL?
Kérlek segítsetek![ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Azért az XF9005 elég csúnya felhősödés terén, ha ki van kapcsolva a FALD....persze nem kell kikapcsolni.
-
ban77di
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, tv vásárlás előtt vagyok. Youtube, médialejátszás lenne rajta, tv műsor ritkábban.Okos funkció nem számít, de ez mindenképpen lesz rajta, meg se tudom kerülni. Mini pc-el lesz összekötve. Nappali fénybe is valamennyire legyen jól látható (IPS panel), méretbe 43 col körüli. Full hd elég lenne, de inkább jobb minőségű, márkásabb. Ezt úgy néztem megfelelne a szempontjaimnak: LG 43 LM6300PLA [link]
Aztán láttam, hogy ugyanilyen áron van 4k verziós is, bár látom, hogy az csak felskálázott 4k.
LG 43 UM7100PLB [link]
100 000 körül van mindkettő. Kicsit elbizonytalanodtam, 4k tartalmat nem terveztem rá, de ha árba nem nagyon drágább akkor miért ne. Vagy ez a 4k-ra nem az igazi, ha full hd tartalmat nézek rajta akkor lehet az se a legjobb. Még akár hd ready-s filmek is fognak rajta futni, azok meg nem tudom milyenek lennének 4k-n. Lehet jobb ha elengedem ezt a 4k-t, csak annyira szembejön velem mindenhol, árba is sokat mentek le.. -
nagylaci6417
aktív tag
válasz hyundaikia #41863 üzenetére
Ha van rá keret akkor oled.nekem az egyik szobába egy lg sk 8500 van.2018nano csúcs .amúgy nagyon jó tv.nemrég vettem egy lg c9 hát van közte külömbség rendesen.be kell durvulni,😁
-
AL
addikt
válasz Topanka #41864 üzenetére
Szia ! A Telekom kínálatában csak 1 készüléket találtam, ami 65 - ös , IPS és Direct ledes
( 200 körüli áron szerződéssel. ). LG 65UM7450PLA , [link] , itt láthatod az adatait .
Ennek szélesebb a betekintési szöge, de gyengébb a feketéje és a kontrasztja, mint a VA nak . A 4K Yuotube csodás lesz rajta. Szerintem ha tudtok érdemes Blu Rayt is használni, mert a DVD nél sokkal jobb a képe, pláne ezen a tévén.
Ez "csak" 50 - 60 Hz es, a 100 - 120 Hz esek jóval drágábbak.
Azt, hogy vezeték nélküli tudjátok e hallgatni a tévét, és karaokézni tudtok e nem tudom.
Nem tudom, hogy ehhez milyen funkció kell. Próbáld megérdeklődni.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintetek melyik marad tovább tv?
oled55B9DLA (ebben nem találtam meg milyen panel van és hány Hz elvileg az lg oldalán csak annyi van ,hogy változó)
55sm8600Pla
55sm7450
Ebből a 3 ból szeretnék választani csak nem tudom melyik lenne a legjobb vétel,folyamatosan olvasom a forúmot ,de nagyon nehéz a választás. Igazából azzal nem vagyok tisztában ,hogy a 7450 mennyire gyenge tv hiszen ha úgy van 3 év múlva még egyet vehetek a 8600 vagy az oled árához viszonyítva. -
hyundaikia
csendes tag
válasz nagylaci6417 #41867 üzenetére
Na igen..
Keret igazából arra van,amire akarja az ember ugye..
De mivel ketten uraljuk a kasszát,át kell nyomnom a tervet a bizottságon is.
Én vagyok az "egyszsr élünk" felfogás képviselője, de szerencsére (?) a másik felem a racionalitás talaját kedveli jobban. Ebből szoktuk általában az arany középutat kihozni. Na majd azért próbálkozom.. -
hyundaikia
csendes tag
Viszont felmerült egy olyan lehetőség is (mivel éppen hosszabbítás előtt állok), hogy a upc 2 év hűség vállalása esetén 24 havi kamatmentes reszletre adná az 55q70-et 300 ezer forint összértékben.
De a sony bravia kd 55xg7096 tippel összevetve nem tudom,ér-e vajon 130 ezer forint + költséget az a tény,h valós 10 bit és 120 hz...?
Amúgy 300 ezer forint jó ár a samsungért? -
Gergőke88
addikt
Szaisztok,
haloszobaba keresek tv-t.
nem kell nagy meret elég a 32.
ami kell:wifi és netflix.
vélemény?
Samsung UE32T5302AKXXH 32” LED Smart Tv -
Piftuka
veterán
válasz hyundaikia #41853 üzenetére
A fényerőbeállításnak nincsen köze a szaggatáshoz. Amit leírtál az nagy valószínűséggel az interpoláció hatása. Erősre állítva plasztikus, "szappanopera" filmeket idéző látványvilágot produkál.
És azért szaggat, mert annak a tévének a mozgásmegjelenítési képességei ennyit tudnak produkálni.
A 120 Hz-es panel azért fontos (kellően jó minőségű elektronikával kombinálva), hogy az LCD televíziók esetében a lehető legfolyamatosabb megjelenítést, elmosódástól mentes mozgóképet produkálja.
Valódi 24p filmtartalmak (Blu-ray) esetében ez nagyon fontos, hiszen a 120 Hz-es panel lehetővé teszi az ún. "kadenciahelyes" lejátszást. Ami azt jelenti, hogy a filmtartalmat annak eredeti sebességével tudod lejátszani. Ellenkező esetben különféle képi "anomáliák" tapasztalhatóak: szaggatás, ugrás.
A gyors mozgást megjelenítő tévé adások (pl. gepárd vágtázik a szavannán, foci, kézilabda, vagy hoki közvetítés, autóverseny, stb.) esetében is fontos a magasabb frissítési frekvencia.
Gyakrabban váltakozik a kép, mert kevesebb ideig tartja a megjelenítő. Ha ez még egy gyors válaszidejű panellal kerül kombinálásra (megfelelő elektronikával), akkor az összhatás még jobb.
A natív 120 Hz-es panellal szerelt LCD-k is tartalmaznak még valamilyen képjavító eljárást. A BFI (fekete képkockák beillesztése két valódi képkocka közé; javít a folyamatosságon, és nagyban csökkenti a fényerőt), valamint a különféle interpolációs megoldások (gép által számolt, nem létező képkockák beillesztése; hátránya a részletesség csökkentése, mesterséges látvány) ilyenek.
Egyes 60 Hz-es panellal szerelt tévék jól kombinálják a kettőt, illetve viszonylag jó mozgásmegjelenítésre képesek, mások nem.
Azt tehát nem lehet kijelenteni, hogy a 60 Hz-es "biztosan rossz"; de az tény, hogy nagyban növeled a folyamatos mozgás esélyét, ha 120 Hz-es panellal szerelt tévét választasz. (Hozzátéve, hogy ráadásul napjainkra ez a tulajdonság a "felső-közép" és "prémium" kategóriába szorult.)"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz mnorbee #41855 üzenetére
A képfrissítésről az imént írtam, ami a színmélyeséget illeti...
Nem "ördögtől való" dolog a "8+2 bit dithering"-es panel, mert a gyakorlatban a legtöbb készüléknél jótékony hatással van a látott képi élményre az így elért színpaletta is.
Ugyanis a valósághoz közelítő színeket képes produkálni. A legtöbb képi tartalomnál nem tűnik fel a valódi 10 bit-es paletta hiánya, de HDR-nél már egyértelmű hátrány.
Előbbi panelek is javítanak a látványon az SDR tartalomhoz képest, de nem véletlen, hogy a HDR kiteljesedéséhez szükséges a min. 10 bites színpaletta, a nagy fényerő, valamint a kiváló kontraszt, és fekete szín. Bármelyik tényező hiányzik, vagy nem megfelelő, a végeredményre hatással lesz. Ez a tapasztalatom.
Hogy mire érdemes cserélni? Fogas kérdés, mert a te tévéd az utóbbi 10 év egyik legjobban sikerült, közép kategóriás (és "en bloc") televíziója. Ugyan csak 8 bit-es, Full HD, viszont a mozgásmegjelenítése, kontrasztja annak az MVA panelnek egészen parádés.
Sok manapság kapható, drága 4K televízió örülne, ha ugyanazt képes lenne produkálni.
Azt gondolom, hogy ezek miatt a Samu Q7 vonalon indultál el jó irányba. Sőt, ha lesz rá lehetőséged, és belefér a keretedbe, akkor még inkább a Q8-at. (A Q9 pazar, de nagyon drága.) Ha egy mód van rá, a tavalyi "R" szériából. (Az ideivel visszafelé fejlesztett a Samsung.)
A képátló esetében neked is a 65-öt javaslom. Az 55 csak 10%-kal, a 65 viszont 30%-kal nagyobb látott képet nyújt. Tévét jellemzően hosszú távra vásárolsz."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz poci76 #41857 üzenetére
"Azt miért nem említetted? Mert csak 55-ös fér bele, vagy a 10 éves preferenciám miatt, vagy más miatt gondolod?"
Tökéletesen jól látod. Éppen emiatt.
Ennyire hosszú távra én olyan készüléket vásárolnék, amely esetében a "beégés" problémakörével nem nagyon kell foglalkozni. Persze, Neked plazma televíviód volt... Ennek tudatában számodra ez nem akkora váltás.
Ám a lényeg, hogy a pénzkeretedből, csak az egyszerűbb, "belépő" kategóriás OLED modellek kerülnek ki, azok is csak 55 colos méretben.
Márpedig maximálisan segítőkész szándékkal mondom, hogy 50 colos tévéről 65 colosnál kisebbre nem érdemes váltani. Még akkor sem, ha "statikus" képminőségben az új tévé sokkal jobb.
A mindennapi életben, használat során, egy még oly' csodás OLED tévé pazar feketéje és kontrasztja nem annyival "több", egy jó minőségű, megfelelően beállított felső-közép, vagy prémium kategóriás, VA paneles LCD által nyújtott képi élménynél, mint amennyivel nagyobb "HŰHA!" faktort produkál egy a mindenkori lecserélésre váró tévédnél jóval nagyobb képátlójú új készülék.
Nézd meg ezt:
50 vs. 55 col --> Ez szinte semmi.
50 vs. 65 col --> Már az ábra alapján is jelentős az eltérés. A gyakorlatban ez még jobban kijön.
"The choice is yours!""Aquila non captat muscas."
-
SyntaxeError
tag
Sziasztok
LED Tv-t keresek leginkább kábeltvzésre használtan, ki mit ajánlana?
-max 80K
-max 3 éves modell
-100-tól 130-cm
-minnél minőségibb darab érdekel sok funkcióval
-smart wifi stb▄▀▄ Az Apple egy életérzés
-
EyElEs?!
tag
Sziasztok!
~55-65 colos tv-t keresek, 90%-ban netflixes tartalomra, sorozatokra, filmekre és youtubera.
Maximum laptopot fogok rádugni, amiről megy a film, egyéb lejátszót nem tervezek.
Keret max 300e Ft, de nem feltétlen akarom kimeríteni
Köszönöm a segítséget! -
törölt tag
lg OLED55B9DLA erről valakinek van véleménye tapasztalata? Milyen panel van benne és milyen hz frissités? nem találok égen földön konkrét választ 40-120 közt írják de ezt az üzem mód adja vagy lehet állítani?
-
Apucy01
őstag
Szia!
Még nem rendeltem meg majd csak hétfőn de addig ránézek a 950 re is.
Sajnos nem asztalon lenne hanem Falon ez az ami a nagy gondom.Piftuka
Igen ott. (Nekem azért számit a témádan tőlem járatosabb emberek véleménye, az sem mellékes hogy nem üvöltik le az ember fejét ha valamit kérdez.) na jó néha igen.
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
AL
addikt
válasz Topanka #41869 üzenetére
Szia ! Ezek itt mind IPS panelesek : Sony Bravia KD-65XG7096 - 50 - 60 Hz , IPS - direct led, nem androidos ( 240 ezer körüli áron van ) , [link] .
Sony Bravia KD-65XG8096B - 50 - 60 Hz , IPS - direct led, androidos ( 280 ezer ) , Triluminos kijelző ( jobb, részletesebb színek ) , [link]
LG 65SM8600PLA - 100 - 120 Hz ( jobb mozgásmegjelenítés ), IPS - edge ledes ( 290 ezer )
Ha jól látom az MM ben a legolcsóbb mindhárom.
Mindegyiknek más a képe, hangja és a menü is . Érdemes megnézni őket, hogy lássad Nektek melyik tetszik és hogy az egyedi igényeiteket melyik tudja jobban kielégíteni.
Nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb.
Itt láthatod az adataikat : [link]
Bármilyen tévét veszel ajánlatos + 3 év garanciát venni hozzá.
Ha az MM ben vásárolsz, akkor utólag is ( fél éven belül ) megveheted.
Ha Sonyt veszel hivatalos kereskedőnél ( pl. MM, Euronics, stb. ), akkor a Sony márkaboltokban 1 éven belül megveheted. Üdv. -
hyundaikia
csendes tag
Sziasztok! A Tanács elfogadta az érvelésekkel súlyosított javaslatomat, így megrendeltem upc-n keresztül egy samsung qe55q70 tv-t. Szóval erre a tv-re ha lehet, mostantól csak jókat írjatok,mert különben megüt a guta.. Mindenkinek köszi a sok segítséget es ha már így megérkeztem a csoportba,írok beszámolót,amint megérkezett a keszülék. Hatha valakinek én is tudok ezzel segíteni a választásban. :) Üdv!
-
AL
addikt
válasz EyElEs?! #41879 üzenetére
Szia !
Fontos, hogy milyen szögből ( csak szemből, vagy oldalról is ) nézitek.
Itt és a fenti összefoglalóban is olvashatsz a kijelzőkről : [link]
Az árukeresőn és az üzletek oldalain sok vélemény is van.
Érdemes egy nagyobb üzletben megnézni őket, mert mindegyik képe más és mindenkinek más tetszik.
Bármilyen készüléket veszel érdemes hozzá + 3 év garanciát venni.
MM - ben utólag ( fél éven belül ) is vehetsz ( ha náluk vásárolsz ).
Ha Sonyt veszel hivatalos kereskedőnél, akkor a Sony márkaboltokban 1 éven belül megveheted.
Ezen az oldalon meg tudod nézni az adataikat ( méret, szolgáltatás, stb ), csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni.
Mindkét LG IPS kijelzős . A Sony és a Samsung VA kijelzős.
A 65 - ösök gyengébbek.
A Sony androidos. Ez a rendszer kicsit "bonyolultabb". Sokan szeretik, mások meg szidják.
Mindegyikhez szerencse is kell, hogy jót kapjál. ( ez a legdrágábbakra is érvényes )
Mindegyik 100 Hz es.
LG 55SM9010PLA , Sony Bravia KD-55XF9005B
LG 65SM8600PLA , Samsung UE65RU8002
Üdv. -
Topanka
aktív tag
Húúú!
Na ezt nagyon köszönöm, ez már segítség a javából.
Még egy kérést hagy intézzek hozzád ha lehet.
Ezekkel szembe amiket felsoroltál, no meg a LG 65 UM7450PLA-val szembe állítva mi a véleményed a Samsung UE65TU8002KXXH TV-ről? Pro-Kontra
Ha jól gondolom, ez VA panelos.
Mégegyszer köszönöm a segítségedet. Sokat jelentett!!![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hyundaikia #41886 üzenetére
Koszi az infot sajna mar neztem de oda masik regisztracio kell :( az lg oldalan elvileg az valtakozo ha jol emlekszek
-
AL
addikt
válasz Topanka #41889 üzenetére
Szia ! A RU betűjelzésű tavalyi és 100 - 120 Hz es. A TU betűjelzésű most jelent meg és gyengébb ( lebutított ), 50 - 60 Hz - es. [link]
Az árukon is látszik a különbség. A RU közel 500 ról indult és most kerül annyiba, mint a TU induló ára. Az utolsó betűk jelentését nem ismerem.
Ha jól értettem Nektek szélesebb betekintési szög kell, ezért inkább az IPS ajánlott.
Talán az otthoni nézési szögeket ( távolság + jobbra, balra menés a képernyő közepétől ) utánozva megnézhetnéd az üzletben. Nálatok az is gond, hogy falon lesz és felfelé néztek rá, ilyenkor is torzulhat. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Szia
Olvasom hogy gz950ed van. Kicsit kacerkodom a pana oleddel most en is. (Lgm van). Az lenne a kerdesem hogy a tv hangja mennyire jo? Olvastam tesztekben hogy nem jo illetve azt is hogy kivalo... aruhazban hallgattam de ugye ott nem lehet velemenyt alkotni mert nagy nyitott ter.
Elore is koszonom. ( ha esetleg van masik tvhez osszehasonlitasi alapod azt is szivesen fogadom.) Illetve a mediaplayerben lehet vegre ertelmesen beletekerni?
-
zsoltika74
tag
Sziasztok!
Olvastam fórum társam beszámolóját a a q82r tvről.
Szerintetek megéri a felárat a 65q82 javára az 65xf9005 szemben? Az Euronicsban megy le a 65q82 ára.
Köszönöm a segítséget!
-
gellei
aktív tag
Sziasztok!
Max 200k-ig milyen tv-t ajánlanátok 55-65 méretben.
Tv nézés, nem csak full hd, 720p-s filmek, néha blu-ray.Köszönöm!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
CrAck69
senior tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy a 55Q70R/T(sajnos R-es az már alig kapható)
megéri-e azt a pluszt a 55Q60R-el szemben? (240e vs 335e)
Szeretnék venni tv-t, most vettem egy xbox one x-et és jó lenne játszani.
Lehet, hogy a gépemet is rá kötném és használnám monitorként is.
Falra szeretném tenni. Van egy Logitech Z906 tehát a hang annyira nem szempont
De gondolom a Q70 azért jobban szól
Nos azért 55" mert onnantól van csak 120Hz.
Elég lenne a 43"-is de játékra nem lenne ideális.(60Hz)
A kérdés tehát, hogy áldozzak a Q70 re vagy elég a Q60 is.
Azért a samsung mert a többit nem ismerem.
Esetleg ezeken az árakon jobb/megbízhatóbb esetleg szebb képű
alternatív tv-t tudtok ajánlani? Elég sokat nézek filmeket is minimum 720p
De ha lesz 4K-s tvm lehet fentebb mennék a felbontásban
Gépről PLEX meg van HBOGo is. Főleg netezek, meg néha kis YT.
De ha monitornak használnám nagyon sokat menne. Főleg játékra gépen. FPS játékok.
Köszi a segítséget.Egyszer fenn....
-
AL
addikt
válasz sakal83 #41892 üzenetére
Szia ! A GZ950 előtt a 2 évvel korábbi EZ950 es volt, ahhoz képest is óriásit fejlődött hangra és képre, pedig az sem volt rossz. Amikor először bekapcsoltam csak ámultam, mert mindenféle állítgatás nélkül élethű képet ( színeket ) kaptam. Először azt hittem, hogy a hangprojektor is be van kapcsolva, mert olyan szép tiszta és érthető a beszédhang is.
Szerintem a mélynyomó nélküli alap hangprojektorok hangját eléri, vagy még talán le is körözi őket. A mélyhang természetesen, nem olyan, mint a házimozinál, de az érthetőség a fontos.
Ilyen jó hanggal és képpel rendelkező tévém még nem volt . Másik tévém egy Sony 49XF8505, annak ehhez képest vízhangos dobozhangja van.
Az Oled topickban tudtommal még van 2 - 3 Kollégának, érdeklődjél tőlük is. Hátha Ők még az LG vel is tudnak összehasonlítani.
Azt nem tudom, hogy a Panasonichoz hasonlóan az LG is olyan sokat fejlődött e ( B7 - B9 ).
Régebben próbáltam a korábbi tévéimet sztereó és házimozi rendszerre is kötni, de egyiknek sem volt olyan érthető a beszédhangja, mint ennek a tévének. Gondolom az 1500 as hangja a kijelző alsó felén lévő hangprojektor miatt még jobb, de még azt nem hallottam. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Al köszönöm szépen az eddigi válaszokat egy útolso kérdésem van még ha lehet. Jól megszeretném fontolni mit is veszek és ezért varriálgatok.
Az oledtől picit elriadtam ahogy néztem a teszteket a beégések miatt.
tudsz ajánlani max 1000 euroig 55 vagy 60 vagy 65 Lg márkáju tvt amit érdemes megvenni 4k és minél nagyobb Hz legyen? -
AL
addikt
válasz #90211072 #41898 üzenetére
Szia ! LG - nél legjobbak az SM9... ( kilencezres ) sorozat tagjai.
Ezeknél valós 10 bit van ( jobb, élethűbb szín ) és az egyik legkorszerűbb direct ledes háttérvilágítás.
Ezektől gyengébb a 8600 - as és még gyengébb a 8500 ( ezeknél edge led van ).
Mindegyik 100 - 120 Hz. és IPS panelesek.
55 - ösök adatai : [link] , 65 - ösök adatai : [link]
Ha a google keresőbe beütöd a típusszámokat sok infó és kisfilm is előjön : [link] , [link] , [link] . Sokszor országonként változik a kínálat és közel azonos készülékek más sorszámmal vannak. Üdv.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest