-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szanyo98
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás elött állok Hisense 65A7100F tv megadta magát helyette keresnék másikt. 65-70" méretben
max 270 ezer forint
Filmnézés , minimális tv( mindig tv) nagyon ritkán ps4
5m
Változó de nem túl világos
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Egyikse fontos, esetleg számítógépről képernyőmegosztás
2db hdmi , optikai
falon lesz felrakva
Üzembiztos , tartós legyen hisens nem szeretnék mégegyet.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
nincs
Új, garanciális.kiszemeltek: Más típust is szívesen meghalogatok!
LG 65UP75003LF
SHARP 70CL5EA
Panasonic TX-65LX600E
Samsung UE65TU7022Köszönöm a segítségeteket!
-
zseko
veterán
Remélem elfér itt így offban ebben a topikban, tapasztalatként
Így kb. egy hónapnyi használat után azt mondanám, hogy kb. 90%-ban elégedett vagyok a Hisense A9G tévével. Ami miatt nem 100% az leginkább a mozgásmegjelenítés macerássága miatt van, ami megszokható valamint beállítható, de foglalkozni kell vele. Amit szintén nem értek, bekapcsoláskor mindig emeltebb - valószínűleg max - fényerővel jön be, mindig be kell menni az OLED fény beállításhoz és ki-be kapcsolni (az Alacsony beállításon használom), akkor áll vissza. Emellett hiányolom a HBO Max appot, valamint személy szerint aminek még örültem volna az a Spotify és a Rakuten Viki, de ez egyéni kívánság, főképp az utóbbi.
A szín és képvilága nekem bejön, emellett különösen tetszik, hogy a kép külön kikapcsolható, így csak a hang megy, ilyenkor alig ~54W a fogyasztása. Viszont, ha a kép ki van kapcsolva, akkor húsz perc után automatikusan kikapcsolja a tévét. Nézőpont kérdése hogy ez előny vagy hátrány, ha azt nézem hogy Youtube-ról beteszek egy listát alváshoz akkor előny, nem kell külön időzítőt beállítani, na meg nincs feleslegesen járatva a képernyő sem, hiszen úgy se nézem. Akkor is jó a képernyő kikapcsolása, ha épp el akarok ugrani mosdóba, vagy konyhába, vagy hívnak, végülis sok mindennel meg lehet ideologizálniMindenesetre mivel oled kijelző, azért örülök hogy le tudom kapcsolni a képet ha ott kell hagynom pár percre a tévét, de kikapcsolni nem akarom, és így mégsem megy rajta feleslegesen statikus kép.
A tv hangja is egész jó ahhoz, hogy már legyen értelme zenét hallgatni. Emellett vettem egy usb-be dugható TV Backlighting Set-et, tök hangulatos elalváshoz, és film alatt is sokkal jobb ha van háttérfény, még ha nem is egy igazi Ambilight, csak sima választott statikus szín.Bár a gombok kialakítása miatt szokni kell egy kicsit, meg elég összezsúfolt, de a távirányító kezelése eléggé kézre áll, számomra logikusabb mint némelyik másik. A tévé okosrészének kezelése kellemesen gyors, a tv adásokról - pl. milyen gyorsan vált csatornát - nem tudok nyilatkozni, mert soha nem fog adást látni.
A menü is egész gyors, bár észrevenni behíváskor a döcögősséget, és amit jó lett volna ha nem hagynak ki, hogy nem lehet körbe-körbe menni, vagyis ha a legalsó menüpont kell, akkor mindig le kell vinni a legaljára, ahelyett, hogy egy felfelé nyomással rögtön átugrana alulra. És az info, ami egyes készülékeken gombbal elérhető, az a legalsó menüpontban van. Egész sok adatot ír ki, bár sajnos a műsor sávszéligényét pont nem, ebben a Hitachi tv info-ja jobb.
Aztán, érdekességképp, méregettem kicsit az áramfogyasztását, puszta kíváncsiságból. Bekapcsolt állapotban, kép nélkül (fekete képernyő), ~54W-ot fogyaszt. A másik (persze pillanatnyi) legnagyobb szélső érték amit kijelzett a fogyasztásmérő, 242W volt.
Alap műsornál, minden csicsa (DV, HDR, stb) nélkül ~85W körül fogyaszt. Az OLED fény értékét egyre feljebb kapcsolva az átlagfogyasztás 113 - 148 - 165W körüli, de függ a világosság arányától, 4k HDR DV-nél simán vannak olyan nappali jelenetek ahol ez utóbbi 180-190W között van. -
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! kb max 300.000Ft-ig van olyan 65"-os vagy nagyobb ambilight-os PHILIPS, ami biztosan VA paneles ? köszönöm!
-
blooredo
csendes tag
Sziasztok!
Tv csere előtt állunk. A keret 300k. Méret 65 coll, Netflix, Disney+ stb... célra :)
Nagyjából leszűkítettük két variációra:
- TCL c728
- Phillips PUS8506Melyik lenne a jobb választás? Vagy esetleg harmadik opció?
Köszönöm!! -
Héliosz
tag
-
Lac122
tag
Sziasztok! TV vásárlás előtt állok és a segítségeteket szeretném kérni
400.000 forint körül
Netflix, NAS, idővel játék szóval a 120 hz kelleni fog, kis sport
65"-ra gondoltam
Sötét a szoba és inkább késő délután, este
Szemből és többen
HBO, Netflix, Airplay kevésbé de nem baj, ha van
Jack, bluetooth csatlakoztathatóság
Nem lényeges fali konzollal lenne rögzítve
LG, Samsung amiket eddig használtam és tetszettek, de főképp LG párti vagyok
Nincs kifejezetten ilyen, 2.1-es HDMI, ha az ide sorolható
Használt is szóba jöhet, de az is csak garanciával
Segítségeteket előre is köszönöm! -
nullpoint
őstag
Sziasztok!
Fedett kültérre lenne szükség LG 50 colos tv-re , magas fényerővel, jellemzően sport nézésre, 200ezerig bezárólag.
Lehet ilyen?
-
FRENK1988
veterán
Sziasztok!
A telekom ajanlatai kozul melyik 75" televizio eri meg az arat?
Most egy lg 55uk7550mla van falra szerelve.
Tvzunk illetve egy egy filmet nezunk meg rajta a csaladdal. A nappali egy hosszukas (3x7m) teglalap ahol a rovidebbik olalan van ebbol adodik hogy oldalrol nezzuk.
Egyetlen kitetelem, hogy ne legyen "butabb" mint a mostani tv.
Illetve mit erhet egy ilyen 3 eves tv?
Koszonom a segitseget -
REauditor
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket, tanácsotokat kérem az alábbi megfigyelésemmel kapcsolatban:
Adott egy új Philips 55OLED806/12 készülék, ami az elmúlt kedden érkezett és leváltotta a jó öreg (2008-as) Pana plazmát. Kicsomagolás, talpak felszerelése, beüzemelés és ismerkedés. Minden ok. Elkezdődött a bejáratás.
Majd csütörtökön fali konzolra, a végleges helyére tettem a tv-t. Ezután vettem észre, hogy a kikapcsolt állapotban fekete tükörként viselkedő képernyőn visszatükröződő tárgyak, átlagos nappali szoba képe furcsán torzultnak, hullámosnak látszik, ha oldalról, lapos (kb. 10 fokos) szögből nézek rá. Nagyobb betekintési szögből figyelve nem igazán, vagy egyáltalán nem látszik a tükörkép torzulása. Bekapcsolás után, üzem közben nem tapasztaltam semmi szokatlant.
Érdekelne a véleményetek, tapasztalatok. Láttatok már hasonlót? Ez normális lenne? Küldjem vissza? -
rainman72
Topikgazda
válasz
Thusor #70024 üzenetére
"webOS mennyire jó rendszer egy Androidhoz képest?"
Ez érdekes kérdés mert általában fordítva szokták kérdezni
A tv tulajok inkább a webOS-t kedvelik,a droid meg kap hideget-meleget.
Egyik se rossz de ha nincs alatta kicsit komolyabb SoC akkor lehetnek gondok.
Ami tv-t linkeltél a 2021s model már webOS 6.0 lesz rajta.Ezeken az alap tvk-en kicsit döcögősen megy sajnos. -
AMD Power
titán
-
Thusor
őstag
43" méretben milyen tv ajánlott 150.000 forintig újonnan? Elsődleges elvárás a 4K UHD felbontás, smart képesség (Netflix, HBO Max), valamint CI+ kártya fogadása a Vodafone kártyához. Más egyéb óriási kívánság nincsen.
-
fecaga21
senior tag
Üdv. 100.00pig próbálok használtn smart tv-ét venni. Milyen rendszerűt nézzek használtan ilyen árban itt, ami normális smart, nem döcögősen lassú?
-
Kaba
veterán
Az 55"philips Oled 856 az emagon 349K,
legolcsóbb ár máshol 389K. -
Saccco
nagyúr
-
AMD Power
titán
-
ph2012
senior tag
Arra gondoltam, hogy nem okos 4K tv-hez kellene csatlakoztatni felvenni képes kiegészítőt. Kapható ilyen? Kösz.
-
zsozsi 78
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem mert most abszolút kijöttem a tv ismeretek alól
200k-350k-ig max.
Elsősorban filmezés (netflix,HBO,Disny) , sport .
3-4m de a falra 50colos fér fel max 55 colnál nem nagyobb
Világos van.
Szinte szemből , többen.
HBO , Netflix,Disney+YT, etc... ezek fontosak lennének mivel 70%ban csak ezeket használjuk.
HDMI
falon lesz.
Samsung és sonyra gondoltam, de vevő vagyok mindenre
Képminőség
Csak új.
Köszönöm -
vottokar
senior tag
válasz
CactuS #69999 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, de: 120Hz, van rendes HDMI2.1 és úgy emlékszem, hogy erősebb proci és több RAM (2G->3G) (a 728-ban vannak ezek a pluszok) De nem tudom, hogy a hardveres különbségek észrevehetőek használat közben. Én végül a konkurrenciát választottam.
De most látom, hogy Sacco mester már írta..
Új hozzászólás Aktív témák
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Bluetooth hangszórók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nyaralás topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Megújult a PROHARDVER!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- AKCIÓ! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest