- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #68047 üzenetére
Értelek
-
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #68045 üzenetére
De jó,alattad én meg azt írom h minden tv-ben van CI+
Az elmult években megjelent modeleken tudtommal van
A szolg.más kérdés,habár én sose használtam még. -
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Bandus99 #68041 üzenetére
"MindigTV kartya lehetoseg, az nagyon leszűkíti a lehetőségeket ?"
Nem,minden tv-n CI+ foglalat.
150-be alap Samsung,Lg meg talán a TCL 43C725 fér be ha éppen akciós. [Ezekből válassz] -
kesztió
aktív tag
válasz
Donki Hóte #68038 üzenetére
Olyan TV pedig még nincs, ami teljeskörűen helyettesíti a settopboxot és a TVBoxot is, de az android TV oprendszer már lépked ebben az irányban.
Már hogyne lenne.
Miért használnék settopboxot csupán azért, hogy fogni tudjam a kábelszolgáltató csatornáit. Erre jó a CI+ kártya. És ha a szolgáltató nem ad vagy nem támogatja, csá, megyek a másikhoz.
A TV boxnak pedig aztán tényleg nem látom az értelmét, ha egy tisztességes középkategóriás TV-nél ma már alap a beépített Chromecast.A nappaliban, a fal kellős közepére lesz felpattintva a 165 cm-es TV, körülötte se bútor, se polc, se semmi, minimalista a berendezés. Táp, UTP Cat6, koax kábel, minden a falból jön. Eszem ágában mincs elcsúfítani a TV falát dobozokkal és fityegő kábelekkel…
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Sok időt nem töltöttem eddig a témával.1. Tévére szánt összeg, forintban?
150K
filmnézés (HBO, Netflix) TVnézés ( ingyenes mindig TV csatornák), ha esetleg kellene MindigTV kartya lehetoseg, az nagyon leszűkíti a lehetőségeket ?
43"
sötét
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből ketten
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Xiaomi MiBoxS lenne rákötve, szóval nem igazán kell szolgáltatás
HDMI + optikai kimenet jó lenne ha lenne,
mind1
nincs
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
nincs
új -
rainman72
Topikgazda
válasz
mmarci91 #68039 üzenetére
"Az általad említettek közül a 8002 és 9002 elérhető a Telekomnál is. Ezek ha jól látom sima led tv-k, Crystal UHD. Ez gyengébb mint az LG Nano?"
Kb egy szint,hogy mi difi azt meg leírtam már az előbb.
60" nagyon ritka,sztem T-nél se sok lesz.
Viszont annyiba jó ez a méret hogy nem IPS hanem VA.Igaz inkább középről jó nézni de legalább jobb a fekete szín megjelenítése.
Vagy szóba jöhet még a szintén VA paneles Philips 58PUS8506 hamár a TCL kiesett. -
mmarci91
csendes tag
válasz
rainman72 #68034 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Telekommal fogok 2 év hűséggel szerződést kötni, ezért gondoltam, hogy elhozok egy tv-t is, lassan cserés a mostani.
Eddig is Samsung tv-m volt, nagyon szerettem mindegyiket. Az LG Nano talán a hype miatt fogott meg, ezért kötöttem ki ezeknél.
Az általad említettek közül a 8002 és 9002 elérhető a Telekomnál is. Ezek ha jól látom sima led tv-k, Crystal UHD. Ez gyengébb mint az LG Nano?A TCL-re is ránéztem, amit javasoltál. Nem ismerem ezt a márkát, ezért kicsit ódzkodom is tőle (ha tájékozottabb lennék a témában, biztos másként lenne).
Közben rájöttem, hogy 50colos a jelenlegi tv. UE50MU6102K
A 65’ sok lenne, így módosítanám a keresésemet 60 colra. -
válasz
kesztió #68035 üzenetére
Ezt nem értem, nálam 1 (egy!) távirányító irányítja a TV-t, a kábelTV szolgáltató settopboxát és a TVBoxot, szóval ez gyenge kifogás.
Olyan TV pedig még nincs, ami teljeskörűen helyettesíti a settopboxot és a TVBoxot is, de az android TV oprendszer már lépked ebben az irányban.
-
törölt tag
válasz
alaves #68032 üzenetére
Én elvagyok a Netcasttal, de szüleim 5 éves WebOS tévéjén újkorában se szerettem a rendszert
Mondjuk a felirat kezelést sikerült elrontania az LG-nek Netcasten, egy frissítés óta nem tudok beállítani olyan karakterkódolást, hogy ne hülyeségeket írjon a speckó magyar karakterek helyett
-
kesztió
aktív tag
válasz
Donki Hóte #68029 üzenetére
Igen, minden vágyam, hogy legyen két eszköz, két távitányítóval, két menürendszerrel, dupla rend táp- és adatkábellel stb. Amikor egy TV egymagában minden szempontból alkalmas lenne a feladatra. Kizárólag azért nincs műholdam és éldegélek csak a kábellel + CI+ kártya, hogy a falra szerelt TV körül az ég kerek világán semmi ne legyen, és akkot teszek egy TV Boxot, csak azért mert egy gengszter cégtől vettem a TV-t, amelyik arra akar kényszeríteni, hogy cseréljek le csak passzióból valamit, ami jól működik.
Éljen a fenntartható fejlődés! -
rainman72
Topikgazda
válasz
mmarci91 #68031 üzenetére
Én a helyedben elengedném ezt a IPS Lg vonalat.Teljesen mind1 melyik háttérvilágítást teszik bele,se a Nano753 se a 813 nem lesz jó fekete egyenletességben.Magyarul kapsz egy több oldalon bevilágítós,fekete szint nem tudó készüléket. [Akár ilyen is lehet]
Nem tudom mi fogott meg bennük,akár veheted ezeket is,csak full sötétben ne nézd!
A Samsung VA paneljei ilyen szempontból jobbak.
Például 65AU8002-9002-Q60A
Vagy TCL 65C725 [link] Ár/értékben ez az egyik legjobb 65"-os tv. -
-
mmarci91
csendes tag
Sziasztok,
új tv vásárlása előtt állok, és szeretném a segítségeteket kérni. LG Nanocell 65’ fogott meg, két opció közül nem tudok dönteni:
https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-65nano753pr?returnFlag=Y
https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-65nano813pa?returnFlag=Y
Ha jól értem az egyik direct led, a másik edge led, viszont én nem tudom, mi a különbség, melyik a jobb, stb.
Jelenleg egy 55’-os Samsung tv-t cserélnék le. Eléggé messze van a kanapétól a tv, néha kevésnek érzem a 55-öt.
Általában filmezünk, netflix, kevés sport és xbox amire használjuk.
A szoba nagyon világos, viszont főként este használjuk a tv-t.
Szemből nézzük.
HBO max és Netflix fontos nekem.
HDMI és Optikai bemenet legyen rajta, többit nem használom.
Remélem tudtok segíteniköszönöm!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Sziltesa08 #68028 üzenetére
Jó drága az a Q60A sajna
AU8002-9002 utóbbi egy kicsivel több fényerőt tud,illetve a talp könnyebb elhelyezni. -
válasz
kesztió #68023 üzenetére
Az LG a pofátlanság bajnoka, ahol a még korszerűnek számító, 5 éves TV-ről már leszedték az HBO-t és következik a többi.
Ezt a problémát az LG topikban vesd fel, mert nem általános ez a korlátozás.
7 éves Samsung LCD TV-n gond nélkül megy a Netflix/HBOMax/Youtube.
Mindenesetre, ha valakinek van egy jól bevált 5 éves LG TV-je, amivel amúgy elégedett, akkor ne dobja ki, hanem vegyen 25-30 eFt-ért a TVBoxot, amivel tudja venni a kábelTV-ket, pluszban van ezer érdekes szolgáltatása egy jó TVBoxnak.
-
dinersgala
tag
Sziasztok,
Szüleimnek keresek tv-t, csak tv nézésre használják, okos funkciók stb. nem szükségesek. Láttam hogy 50-60.000 Ft körül már vannak 32" tvk (Hisense, Hyundai, Sencor, Walton, Orion, stb.), az a kérdés hogy ezek közül valamelyiket érdemes megvenni/megbízható márka vagy érdemesebb inkább Phillips, Samsungot nézni 60-70.000körül? Ha igen melyiket?
-
bnorci71
addikt
válasz
kesztió #68023 üzenetére
A kérdés érdekes, de azért szerintem ettől azért bonyolultabb mint a Xiaomi telefont összeházasítjuk az Lg panellel aztán dobunk mellé egy tunert.
A másik betörni egy piacra amiről a régi szereplők is sorra hullanak ki.....A gyártói fw csak ahhoz a gyártóhoz készült nem kel mindennel kompatibilisnek lennie, kevesebb a hibalehetőség DE lehet és mint írtad ki vagy szolgáltatva a gyártó jóindulatának.
Android flexibilis, de mivel sok eszközön kel futnia több a hibalehetőség.
Android vs. IOS -
kesztió
aktív tag
Áruljatok már el valamit, mert nagyon furdal a kíváncsiság.
Mindenki ezerrel beszél le Androidos TV vásárlásáról és olyan márkákat javasol, ahol kizárólag egy gyártó jóindulatán múlik, mikor és milyen alkalmazástámogatásban lesz részed. (Az LG a pofátlanság bajnoka, ahol a még korszerűnek számító, 5 éves TV-ről már leszedték az HBO-t és következik a többi.)
Androidos telefon vásárlásával viszont érdekes módon senkinek semmi baja nincs.Szóval:
Mi akadályozza meg pl. egy vállalkozóbb szellemű kínai gyártót, hogy vegyen egy bejáratott középkategóriás okostelefonéval ekvivalens hardvert, tegyen rá egy UHD panelt és licenszeljen egy tuner alkamazást? Mitől nem működne ez az elv, hogy a Google Play Store sima telefonként vagy akármilyen androidos eszközként lássa a TV-t, és 8–10 év múlva is lehessen akármit feltenni rá, ahogy pl. a telefonos alkalmazások 70-80%-a még simán elmegy Android 6-oson?
Összeesküvés-elméleteket nem fogadok el válaszként, kizárt, hogy ne legyen egy kínai vállalkozó, aki ne látna ebben fantáziát és pl. ne tudná legyártatni a készüléket TCL-nél.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Canonfan #68021 üzenetére
Úgyse fog a végtelenségig menni az a tv
[Ezt a nem rég megjelent idei modelt] sztem nyugodtan megprópálhatod.
Philipseken nincs HBO,kivéve az egyetlen androidos és ambiLigth-os modelükön ebben a méretben [32PFS6906] -
Canonfan
senior tag
Sziasztok! TV vásárlásban szeretném a segítségeteket kérni illetve hogy egyáltalán érdemes-e váltanom, de előbb a lista:
Körülbelül 100-150-ezer de inkább 100 ezer környéke
Mindenképpen filmnézés, konkrétabban HBO Max, tv előfizetésem nincs már egy ideje.
Jelenleg egy kb 15 éves 80cm-es LG lcd tv-m van, és sajnos nem fér be nagyobb a szekrényben lévő helyre így kényszerűségből maradnék ennél a méretnél, a 108-as már sajna felejtős, 90 cm-eres talán beférne de olyat nem láttam sajnos. Viszont a mostani tv-m is full hd-s annál lejjebb nem, szóval hd ready kilőve.
Sötét szoba többnyire este
Csak én nézem és szemből
Jelenleg TV okosítóm van amit használok (Xiaomi MI Box) szóval az Android TV felületnek örülnék a legjobban, de a legfontosabb hogy a HBO Max és a Deezer alkalmazásként gond nélkül menjen rajta.
Hdmi, optikai kimenet mindenképp esetleg usb ha tudja onnan a filmlejátszást
A mostaninak középen van az szerintem praktikusabb, de nem fontos.
LG, a mostani tv-m is az, illetve monitorból a mostani és az előző monitorom is LG volt minddel meg vagyok elégedve szeretem a színeit, de emellett a Philipseket is néztem. A lényeg hogy inkább természetesebb, színhű színei legyenek ne túlszaturáltak.
-
Csak újSzóval az a helyzet hogy már 15 éve van egy LG lcd tv-m, amivel meg vagyok elégedve, de gondoltam most vennék egy alapból okostévét így nem kéne annyi távirányító.
Sajnos viszont az elképzelésemmel ellentétben, nagyobb tv nem fér be az adott helyre így az az előrelépés kiesik, illetve ahogy láttam 32-es méretben csak a belépőszint van.
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy érdemes lenne lecserélni a meglévő tv-met ha ugyanabba a méretbe gondolkodhatok csak, fejlődött azóta annyit a technológia képminőségben hogy megérné, illetve ha igen akkor tudnátok ajánlani nekem típusokat a lista alapján amit érdemes lenne meggondolnom?
Válaszotokat és minden infót előre is köszönök!
-
alaves
addikt
válasz
JackFeryll #68019 üzenetére
Ezt bizony helyesen tetted
-
JackFeryll
őstag
Tegnap megnéztem élőben a C825-öt is. Igazából eléggé tetszett a kategóriájában, fekete is szép volt szemre, de mivel nem sokkal olcsóbb mint egy oled 706 (nekem meg esti filmnézésre kell) ezért az utóbbit rendeltem.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Sziltesa08 #68015 üzenetére
[Lg 55Nano753]
[Samsung 55AU8002]
Mind2 2021s model,van HBO MAX és airplay.
Én úgy látom itthon hogy a Samu Tizen jóval pörgősebb mint az Lg webOS,szinte hibátlan.
De ha ki akarsz próbálni valami újat akkor [TCL 55C725 QLED]
A 60"-hoz picit több pénz kell [link] -
metaa
tag
Sony XR-65X92J 400e Ft Media Martkban ha valakit érdekel
-
Sziltesa08
csendes tag
Sziasztok. Segítséget kérnék:
200-220k
Filmezés, sorozat
50-60 col között
Változó
leginkább szemből
netflix, hbo, akár airplay
mindegy, megoldom bármelyiket
Samsungnak tetszik a menüje a legjobban
Nincs
Elsősorban újköszönöm előre is
-
rainman72
Topikgazda
A Philipseken semmi se lesz csak Netflix.
Oda droidos model kell a márkából.
43PUS7906 vagy 7956.
Ha kell a többi stream akkor egy alap Samsung vagy Lg.
Samu TU7022 vagy AU7102 ill.AU8002.
Lg UP7670 vagy UP7700 utobbihoz már van magic remote.
Ha sokat nézed sötétben akkor a Samu ha vegyes akkor lehet Lg is. -
rainman72
Topikgazda
válasz
FuRiONight #68011 üzenetére
-
rainman72
Topikgazda
válasz
FuRiONight #68009 üzenetére
Hátlap színe fehér/fekete.
-
FuRiONight
addikt
Sziasztok!
Mi a különbseg a 2 TV között: LG OLED55C12LA vs LG OLED55C11LB?
-
F.B.I.
veterán
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
250ezerig tudtok ajánlani 65"-os tévét?
Felhasználása főleg játékra (switch) lenne, kis mennyiségben tv adás, vagy youtube.
Főleg esténként lenne használva, szemből nézve.Köszi!
-
Rigó
csendes tag
Helló,
teljesen el vagyok veszve ezen a piacon, kérnék némi támogatást.1. Tévére szánt összeg, forintban?
150 a teteje
streaming, tévé, sport
43"-50" között mozognék
sötétebb szobában
leginkább szemből
netflix, hbo, illetve majd a Disney+ ha bejön a nyáron
mindegy, megoldom bármelyiket
ahogy itt olvasgattam Phillips, Samsung irányban volt érdemes nézelődnöm, ám nyitott vagyok másra is.
Ambilight jónak tűnik, de eddig is éltem nélküle, ha egy másik modellnek szebb a képe, hangja, strapabíróbb, legyen az.
Elsősorban újban gondolkodtam, de párhónapos használt garis is teljesen jó lehetJelenleg [itt] tartok, ám mint írtam nem ismerem a piacot, bármilyen iránymutatást köszönök. Van ebben az ársávban valami bestbuy?
Jelenleg egy buta Panasonic HD plazmatvm van, amit okosabbra cserélnék, ha van értelme.Előre is
-
rainman72
Topikgazda
Q70A szimpla edge led mint a Q60A.
Csak magasabb kontraszt és fényerő van.
Kicsit becsapósak ezek az rtings tesztek.
A Q60-ra is jó feketét írt,itthon kipróbálva nem az igazi egyenlőre.Szóval kicsit fentartásokkal kezeld.
A mini led 75QN85 meg nem tudom biztosan hogy VA vagy ADS panel.
Sztem az előző jobb választás lenne.
Fényerőben hdr-hez viszont sokkal jobb mint a Q70A.
Érdeklődj a Samu topikban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Epson EB-1776W projektor / 3LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- Sony TA F470
- Denon DRA-100 + ajándék Bowers & Wilkins Px7 S2
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest