Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani811
aktív tag
Sziasztok! Régóta nincs TV-m de most szeretnék egyet kihozni a Vodafontól előfizuval és segítséget szeretnék kérni a választásban. Versenyzők:
Samsung UE65AU7102 [link]
Samsung QE65Q60T [link]
Philips 65PUS8505 [link]
LG 65NANO793 [link]
Sony KE-65XH8096B [link]PS5-el használnám játékra és film/sorozatnézésre egy sötétebb szobában főként délután-este.
Köszi! -
rainman72
Topikgazda
válasz
Cavalli027 #61043 üzenetére
Fontolora venni?
QN85-90 vegyesen van VA panel illetve IPS-hez hasonlo ADS panellel. [link]
Ezért ajánlottabb több helyen is a QN95 mert ott csak VA van minden méretben,illetve itt a legnagyobb a csúcsfény.
Még kapható ezért is jobb talán a tavalyi Q90-95T.
Kérdezz még rá a Samsung topikban mit mondanak.Ha ki tudnál fogni egy Va paneles QN90-t az persze jó lenne,de nálunk itthon panel lotto hogy melyik van benne.Ha megnézed az rtings tesztet,nem annyira bonyolult sztem,és az alapján tetszik az ADS paneles QN85 mini led akkor meg lehet próbálni.
Vagy ha vmi újat szeretnél akkor még ott van a TCL mini ledje a 65C825 Onkyo 2.1 hanggal. -
Gigicuci
senior tag
Nálam az OLED fényereje nagyon határeset volt nappal. Jelenleg két mattabb kijelzős oled van a piacon a 2020 Pana HZ980 és a 2021 Sony X80J. Az utóbbit érdemes lenne megnézned.
Samu QLED szériának kiváló a tükröződésmentesítő bevonata, kivéve, ha pontszerű fényforrás (spot, csupasz villanykörte) van a háttérben. Olyankor a bejövő fényt vízszintes irányban szétszórja és ún. rainbow effectet hoz létre, eléggé használhatatlan lesz a TV a sötét jeleneteknél, keress rá. Ha nem ez a helyzet nálad, akkor nappal sokkal jobban fog teljesíteni mint az OLED. 2021 Samu QN95A (ami miniledes) vagy esetleg a 2020 Sony X95H-t érdemes megnézned.
-
Kiskutya
veterán
válasz
falco5 #61036 üzenetére
C728-on próbáld meg a fekete színtet lejjebb vinni 50 alá. Amúgy nehéz döntés. Ezt neked kell eldöntened melyik fontosabb a nagyobb fényerő vagy a jobb mozgás megjekenítés. Illetve vedd még szamításba a 2 rendszer android vs Vida meg a tcl-en van hdmi 2.1. (ha idővel szükség lenne rá)
-
rainman72
Topikgazda
válasz
falco5 #61036 üzenetére
Az baj nehéz lesz olyan tvt találni amiben minden klappol.
Inkább a gyengébb fekete,ami azért ezerszer jobb mint egy ips,és egy jobb mozgás megjelenítés,tehát a TCL.
Ha nem nézel nagyon sok HDR-t,a yt videot nem számolom bele,akkor a C728-nak megfelelőnek kéne lennie.
Érdekes amugy a Hisense ebéli hibája,amikor pedig a panel is 120hz
Tudom ez nem nagy segítség,de te legalább látod mind2-t egymás után.
Hiába nézné esetleg más,nem biztos h ugyanazon a véleményen lennétek. -
falco5
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata eme 2 tévével?
Hisense 65u8qf
TCL 65c728Először a Hisense volt nálam, de panelhiba miatt vissza kellett küldenem.
Aztán jött a tcl, most nézegetem, próbálgatom
Az az érzésem, hogy a hisensenek szebb, sötétebb a feketéje, amit sokótok is mond.
A tcl-nek viszont jobb a mozgás megjelenítése, legalábbis én ezt látom.Van olyan fórumtárs, aki szintén próbálta, összehasonlította ezt a két készüléket és megosztaná a véleményét?
Azon hezitálok, hogy tartsam e meg a tcl-t vagy legyen a Hisense?
Bocsánat, akit untattam!
-
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
A monitor milyen panel,mihez vagy szokva?
Nappali fényhez nagyon jó az IPS,illetve este ha nincs teljes sötét.Full sötétben inkább a VA,mert az IPS fekete színe ott csak inkább sötét szürke lesz.A éjszakai jelenetek meg össze mosodhatnak.
Az IPS kontrasztja töredéke egy jó VA panelnek.
Amiket néztél Lg az IPS.
Inkább a 2 közül 793 direct leddel mint az edge ledes 813.
Ha VA panellél maradsz akkor az idei
Lg 55Nano753 ami idén VA panelt kapott.
Vagy Samsung 55AU8002-9002.
Ezek vannak a Tkomnál is.
Hogy melyik az idelisabb vagy jobb neked, rád bízom,én nem döntök helyetted. -
Gomba
senior tag
Sziasztok,
1. Tévére szánt összeg, forintban?
Legyen 650e (OLED), LED-re azért kevesebbet gondolnék
Játék egyelőre nem, többi igen.
65"-öst szeretnék
Nagyon világos a szoba ahol van a tévé és nappal is nézném. (lentebb bővebben)
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből, enyhén oldalról is.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Ezek nem fontosak, Apple TV-re lesz kötve ezeket azon oldom meg. Akár "buta" is lehetne a Tv.
HDMI érdekes csak
Mindegy, falon lesz
Sony, Samsung, LG, Philips
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs ilyen
ÚjFentebbiekhez: A Philips OLED706 vagy LG C1 OLED irányába már majdnem elcsábultam, azonban elbizonytalanodtam, hogy lehet hogy zavarni fog az alacsonyabb fényerő, plusz a tükröződése az OLED képernyőknek.
A hely ahol lenne világos, ahonnan nézem a tv-t olyan, hogy a kanapé mögött (ahonnan nézem is végig teraszajtó van, meg a tv-től 2 méterre balra is végig (tehát L alakban körben). A redőnyöket nem akarnám nappal le-fel húzogatni amiatt mert pl. sport közvetítés vagy bármi egyéb megy, cserébe mivel minden irányból tudhat besütni a nap a tükröződésen el kezdtem aggódni. Akkor valami FALD kellene nekem inkább és nem oled? Ha igen, milyen? Help.köszi előre is
-
alaves
addikt
válasz
anonimus25 #61026 üzenetére
Jelenleg LG OLED55CX ár/képminőség vonatkozásában a legjobb vétel. Beégés már nem jellemző a sok védelmi algoritmus miatt (logó-statikus elem fényesség csökkentés, ABL/ASBL, pixeleltolás, pixelfrissítés). 1-2 hónap múlva már Philips 55OLED706 lesz az ajánlott vétel szerintem.
-
zpkasa
csendes tag
Sziasztok,
héten TV-t rendelek, kettőből választok:
Philips 58PUS8535/12 215e
Sony KD-55XH9096BAEP 4K 280e(filmnézés hdd, pendrive, NAS + youtube)
Véleményetek?
Köszönöm,
Z -
RK
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlása előtt állok a közeli jövőben. Ehhez szeretnék tőletek tanácsot, tippet kérni, hogy megkönnyítsétek a választásomat. Nincsenek különösebb igényeim.
Főképpen sportot és filmeket nézek.Szemből, kevésbé világos szobában nézném és VA paneles TV-k érdekelnek.
Fontos lenne a magasabb fényerő és a sportműsorokhoz a mozgásmegjelenítés.
A keret 170-200 ezer.
Néhány TV típussal már szemezgettem, de örömmel vennék a más alternatívákat is.
A jelenlegi kiszemeltek:Philips 58PUS8505
Hisense 55U7QF
Hisense 55U8QF
LG 55NANO753PA
Samsung 55Q60TAUXXH
TCL 55P715Előre is köszönöm!
-
anonimus25
aktív tag
Sziasztok. Jelenleg érdeklődnék milyen tv van a piacon amely 127 cm és oled qled vagy nanocell amit érdemes most megvenni. Illetve ezek közül melyik amely megbízható, olvastam beégés problémáról sajnos. Ez mennyire jellemző. A tv filmezés és Playstation konzolhoz lesz használva. Nyilván a szép kép amely minket vonz.
-
Dr.Én
veterán
Hali!
Most tervezek TV-t venni és kb 5 éve csak számítógépen( 24" dell P2414H)nézek filmeket .
Arra lennék kíváncsi hogy IPS vagy VA panelest érdemes venni, ha film nézés a cél( MKV, AVI, youtube) ? Bármi féle akadozás , lejátszási probléma lehet?
LG 55NANO793NE 4K UHD
lg 55nano813na 4k uhd hdr
Jobbára őket nézegettem a telekom oldalon...
Az ágy 3méterre lenne a faltól és szemből lenne nézve.
3.Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Redőny általában leengedem úgyis kicsit. A műszaktól függ, mikor érek rá
-
chrisx1
tag
Sziasztok!
LG 55UP7800 tv-ről valaki tud valami leírást, tesztet, vagy valakinek van ilyen?
55LH630V-t szeretném lecserélni valami újabbra, ezt néztem ki, de semmi kézzelfogható infóm nincs. Elsődlegesen játékra kellene, tehát válaszidő, stb. fontos.
-
válasz
Talala #61016 üzenetére
Ha rendesen megvannak húzva a csavarok, és a tartókonzol sem szakad ki a falból, akkor mi baja lenne?
tibbike01
Továbra is több ismeretlenes az egyenlet, de nézd meg magad, hogy látsz-e különbséget.
A felbontás az n+1. paramétere a TV-nek. Sokkal fontosabb mennyire egyenletes a háttérvilágítás, rendesen be van-e kalibrálva, színhűség, színtérlefedettség, fényerő, kontraszt ... Aztán jöhetnek a forrás paraméterei, és még csak akkor is tippelni lehetne, hiszen gyakran az sem mindegy hogy milyen programmal, milyen paraméterekkel történik a videó kódolása, és akkor még nem is beszéltünk a hangokról.Ez kb olyan kérdés, hogy melyik ló fogja megnyerni a futamot, a barna vagy a fekete?
-
-
brumm
csendes tag
Sziasztok,
voltam már itt jó két hónapja. akkor nem lett belőle tv.
Most viszont mindenképp kell valami, viszont mivel csökkent a büdzsé (meg az igények is ) alacsonyabb szinten nézelődök.
A következő a kérdés:
Gyakorlatilag netflix-re kellene 43-50 -es tv.
Amik beleférnek:
Hisense 50A7500F 122
TCL 43P615 121
LG 43 UP75003 126
TCL 43P715 130
Sharp 43BN5AE 130
illetve van még a pana TX-43HX580E 121,5
Ezek közül melyiknek van a legjobb képe?
Tudom az LG IPS a többi VA. Nekünk továbbra is fontos lenne a derékszögtől kb. 20-30 fokkal oldalról is jól és élvezhetően lehessen nézni. A VA-k közül melyiknek legjobb a betekintési szöge?
Köszönöm -
Talala
senior tag
Nem épp ide való kérdés, az összes TV-s topikba feltehetném igazából
. Az egyszerűség kedvéért itt teszem fel.
A falra szerelés (enyhén lefele döntve) nem árthat a panelnak?
Konkrétan 58"-os tv-ről lesz szó. -
Saccco
nagyúr
-
Kiskutya
veterán
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Cavalli027 #61005 üzenetére
Ha Samsung akkor már egy 55Q70A-val nem jársz rosszul,árba is befér.
Után a Q80A van,itt viszont kavar van már a panelekkel,nem minden méret VA,hanem az IPS-hez hasonlo ADS.
Az 55Q80A is az tudtommal.
rtings testbe olvass bele,fordito segit. [link]
Utána meg a mini ledek,az meg még más árcetli
Kérdésedre a válasz:
4K HDR 200e nem lesz láthato mert 3-400nit a fényerő.Ahhoz h normlis HDR-t láss min 800-1000nit,illetve ettől jóval magasabb,akár dupla ekkora kell.
Ez ma már egyre ritkább.Még az az 500ezres tvk is kevesek hozzá.
Itt jönnek majd képbe a Samsung mini ledjei illetve később majd a micro ledje,1500-2000 nites fénnyel legalább,de még miliós áron jelenleg. -
alaves
addikt
válasz
Cavalli027 #61005 üzenetére
LG OLED55CX
-
Cavalli027
újonc
Sziasztok, hirtelen gondoltam egyet, itt a tv csere ideje, a segítségeteket szeretném kérni ebben, rengeteget kéne utánajárni, hogy lövésem legyen hozzá manapság.
Pl 4k hdr 200e vs 4k hdr 500e.
Lehetőleg olyat, ami évekig kiszolgál, a jelenlegi samsung 3dtv.vel is elégedett vagyok, csak méretben kevés kicsit, 117cm.1. Tévére szánt összeg, forintban?
350e kb
kb ezekre mind
kb 2.5-3m lehet, 138cm-eseket nézegettem.
Redőny megold mindent, ha zavaró a fény, általában leengedem úgyis kicsit.
Szemből főleg, is-is persze.
Netflix talán.
Optikai jelenleg elengedhetetlen, 3-4 hdmi, 2 usb kb.
Mindegy.
Samsung mindenképp.
Semmi extra.
Csak új.
Köszönöm a segítséget előre is. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hobby elektronika
- Honda topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest