-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fezsoo
aktív tag
válasz
grizlisandor #41596 üzenetére
Végre valami kézen fogható infó.
Egy felhasznállótól.
A hangja milyen?
Konkrétan melyik tipusról van szó? -
-
moya#no1
aktív tag
válasz
Cs1csó #41489 üzenetére
Üdv. Voltam 2 helyen is es az LG re esett a választás . Képe jobban magával ragadott.Viszont itthon szembesültem vele ( nem
is gondoltam ) hogy nincs rajta jack kimenet. Csak optikairól lehet levenni a hangot ? Házimozit szeretném rákötni, eddigonnan vettem le a hangot köszi
-
grizlisandor
veterán
válasz
fezsoo #41464 üzenetére
Teljesen vállalható a tv szerintem, hatalmas nagy a képernyő most még. IPS panelesnek tűnik, az android része a telefonomhoz képést nem villám, bár másik okos tv-hez képest nem tudom hasonlítani. Sokkal feltűnöbb az sd adás hulladék minősége a FULLHD-hoz képest, a youtube-ról néztem 4k tartalmat, az valami gyönyörű volt.
-
Apucy01
őstag
AL!
Tanácsodra megfogadva egy rokonnál megnéztem egy oled tv t
Panasonic 55 gz2000
Bár csak ne tettem volna...... -
-
Cs1csó
titán
válasz
kzsolt00 #41588 üzenetére
Ár nélkül nehéz de 300k alatt ez a kettő van 75"-os méretben:
- LG 75UM7000PLA 292k szállítással IPS panel
- Samsung UE75RU7022 300k VA panel380k-ért van Ambilight-os Philips, VA paneles
400k-ért Sony VA paneles
Neked kell tudni moderált fényerejű helyiségben, filmezésre és szemből nézve a VA jobb, de ha oldalról is nézitek akkor jobb lehet az IPS (a korábbi LG tévéd is IPS) Ha a feketével nem voltál megelégedve a korább tévénél akkor esetleg tehetsz próbát a Samsung-gal.+1 kszolt00 és nem viccelt túl messziről nézitek 3m nézési távolság még FHD tartalomnál is elegendő, 4K tartalom meg 2 méter.
SeatZola
Ha szigorúan csak tévénézésre és nem kellenek okosfunkciók akkor: LG 49LT340C 83k-tól, nem okostévé, és csak FHD
Ha többet szánnál rá akkor 110-130 között is van pl. LG 50UM7450PLA 128k okostévé, 4K-s -
SeatZola
őstag
Srácok!
Tanácsot kérek, mert ehhez nem értek: idős (70 éves) szülőknek kellene egy tv-t vennem. max 50"-ban, UPC kábel tv-re. Csak TV nézésre. A keret 135eFt. Mit ajánlotok?
-
kzsolt00
tag
válasz
BigBlackDog #41587 üzenetére
Sziasztok!
Javaslatért/ajánlásért jöttem.
Jelenleg egy LG 65UM7100PLA készülékem van, melyet nyugdíjazok a hálószobába, és e helyére egy 75" os szeretnék venni. Lehetne nagyobb is, de ár végett gondolom esélytelen.
Nem találok valami sok készüléket egyébként ami elérhető áron van. Oled kilőve nálam.
Nem ragaszkodom igazán egy márkához sem. A jelenlegim is egy a legolcsobbak közül (175ért vettem telekomból), és teljesen jó. Viszont ezt húztam meg minumumnak, amit ez tud, legalább annyit tudjon az új is, csak legyen nagyobb.
Nem húzok meg árat, Black fridaykor a mostani fél milliósak is remélem lemennek 300 köré, és úgy már baráti lesz. Inkább az érdekelne, hogy miket nézzek (paraméterek)? Milyen javaslataitok vannak?
Közvetlenül a TV alatt van egy szervergépem (i3-7100T, gtx 1050TI) amiről a kép megy. Erről nézek direktbe filmeket, illetve nagyon sokat megy a netflix mostanába, mióta felfedeztem mennyire jó is az. Ha tv adás megy, úgy kb az s comedy centralon kívül más nem nagyon megy. Nem egy gyönyörű látvány, de 4-4.5méterről nézzük, úgy nem vészes. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Cs1csó #41586 üzenetére
Szintén nem saját felhasználásra lesz, de azért megköszönném majd a beszámolót.
Árban még beleférne 100-150e Huf körüli össze is, de felesleges dolgokért nem akarnék fizetni. Ha egy drágább típus tartósabb, vagy jobb képminőséggel rendelkezik, akkor nem zavar a smart, meg 4K képesség, de csak ezek miatt nem gondolnám szükségesnek a többletkiadást.
-
Cs1csó
titán
válasz
BigBlackDog #41585 üzenetére
Egy ilyet rendeltem otthonra - nem én fogom használni - még nem jött meg de ha megjön akkor ha gondolod beszámolok róla.
Amúgy az LG az egyik legtöbb tévét eladó gyártó, bevált cég. IPS paneles ez is mint a Panasonic-od volt, de az egy 10 éves tévé valószínűleg annál jobb lesz, és nem csak a méret miatt.
Talán jobb egy LG mint a sok nome gyártó terméke mint a Skymaster, Dimarson, Gaba stb.Az árukerső.hu-n kevés vélemény van a tévével kapcsolatban de ott dícsérik a képet és a hangot is: [link]
Szerintem megéri a kockázatot, vásárold online felületen rendelve magánszemélyként tehát ne cég nevére (az hogy futárral hozatod ki vagy személyesen veszed át a boltban mindegy) és ha nagyon nem válik be legfeljebb élsz a 14 napos elállással.Ilyen paraméterekkel nem nagyon van olcsóbb tévé inkább drágább már ott kezdődik, hogy ez csak FHD és nem okos ebben a méretben a legtöbb tévé már 4K-s és smart, tehát minimum 20-30k-val drágább.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Cs1csó #41584 üzenetére
Akkor 100e Huf alatt is lehet találni már ajánlott típust. Néhány kérdésem még lenne. Egy Panasonic TX-L32U2E TV-t váltana. Ehhez képest milyen ennek a képe, illetve a hangminősége (a beépített hangszórókon)? Tartósság szempontjából mennyire jó választás egy LG 6-10 év távlatában?
-
Cs1csó
titán
válasz
BigBlackDog #41582 üzenetére
Akár egy 50"-os tévé is beférne pl. ez: LG 49LT340C (FHD, nem okos tévé, 86k, DVB-T2 tuner van, CEC szabványt tudja [link] )
Méretei:Szélesség (talppal)111 cm (120cm-es helyre befér)
Magasság (talppal)70.5 cm (75cm-es helyre befér)
Mélység (talppal)23.5 cm -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Milyen típust ajánlanátok az alábbi felhasználásra?
- DVB T2 adás (DVB T2 tuner) és filmnézés NAS + Raspberry pi 2 párossal
- Legfeljebb full HD felbontású tartalomhoz
- CEC szükséges (távirányót lehessen használni pl. Libreelecben is)
- nem kell okostévé, HDR, egyéb finomságok
- külön hangrendszer nincs, a TV hangszórói lennének használva
- viszonylag világos szobában, sarokban lenne elhelyezve
- legfeljebb 120 cm széles és 75 cm magas TV férne be (képátló szerint legalább 37" jó lenne)Fontos lenne még a fentieken kívül, hogy minél tovább legyen használható és problémamentes, mivel hosszabb távra lenne.
-
AL
addikt
válasz
Peetey91 #41552 üzenetére
Szia! Az oled jó választás. Tökéletes betekintési szög, kép és az átlagtól jobb hang. Hogy pontosan melyik lesz jó Neked, arról érdeklődjél az oled topickban is. Van több gyártó és típus is. Ennyiért az új szériát biztosan nem kapod meg. A hiteles tesztekre is még sokat kell várni, mert még senkinek sincs. Azt senki sem tudja, hogy mennyi van még készletek és lesz e olcsóbb. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
sarasota123 #41579 üzenetére
Szia ! Ilyen helyeken, ahol csak 1 év garanciát adnak nem szabad vásárolni. Az MM ben ugyanezt olcsóbban, 170 ért megkapod 2 év garanciával és később a Sony márkaboltokban vehetsz hozzá + 3 évet is. Üdv.
-
sarasota123
aktív tag
sziasztok, itt egy sony tv amit kinéztem, viszont csak 1 év gyártói garit írnak rá. ha megveszem lehet regisztrálni a sonynál és úgy érvényes lesz a 3 vagy hogy működik?
-
AL
addikt
válasz
Pendragon911 #41575 üzenetére
Szia ! Próbálkozzál az LG topickban is érdeklődni. Ott biztos többet tudnak mindkét készülékről mondani. Üdv.
-
Pendragon911
aktív tag
Már most annyit olvastam erről az RGBW-ről, hogy kezdek letenni erről a típusról és találtam egy másikat, szinte ugyanez, csak másik külsővel: LG 49UM7100PLB, ez a leírás szerint nem RGBW-s, hanem valós 4K. Mivel a keret továbbra sem változik és ez is szerepel a Telekom kínálatában, így ezt fogom megérdeklődni.
Van ilyen típus valakinek? Mi a vélemény? -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Kb. 4.3 m távolságból fogom nézni a tv-t, van ideális méret 4k felbontás esetében?
Köszi! -
Pendragon911
aktív tag
Azt nem tudom, hogy mikor lesz lehetőség megnézni élőben, nem igazán járunk boltba mostanság, de amit írnak a neten, összehasonlításban igen nagy az eltérés, bár az sem kizárt, hogy ki tudja, ott milyen képbeállításokat alkalmaztak a 2 tv-n. De ha ez valós összevetés volt, akkor az nem igaz, hogy szinte észrevehetetlen a különbség. De lehet, minden csak viszonyítás kérdése. Ha azt nézem, hogy a mostaninál egy RGBW is szebb képet fog adni, illetve nem lesz emellett egy valós 4K, hogy lássuk a különbséget, akkor oda jutok vissza, hogy ennyi pénzért ez is jó ajánlat lehet.
-
Pendragon911
aktív tag
Kiderült, hogy van a 7390 is van a Telekom-nál, így az elvileg 90 ezer körül elvihető, lehetséges, hogy még úgy is megéri, hogy nem igazi 4K, főleg, ha annyira nem is látszik a különbség. Szüleim pedig ezt úgysem veszik figyelembe, viszont az IPS lényeges, mert nagy a nappali és a tv-vel szemben, illetve a két oldalán is szoktunk ülni és nézni a tv-t, így mindenképp az nyer, hogy a betekintési szög legyen jó. Úgy gondolom, hogy ha már a jelenlegi 2012-es LCD-hez képest ég és föld lesz, így még a nem valós 4K is látványosabb lesz gondolom, mint a jelenlegi. Ugyan van még ugyanitt a másik típusból is, amit összehasonlítottál az oldalon, de azok már VA panelesek. Anyám szerint teljesen mindegy, mert úgysem veszi észre a különbséget, de engem már zavarna, ha halványabb lenne a kép, amikor leülünk meccset nézni, mivel én mindig oldalt ülök :D
-
Cs1csó
titán
válasz
Zsírkrétamen #41562 üzenetére
A Philips az VA paneles itt meg tudod nézni: [link]
A SONY-k talán drágábbak, meg kell fizetni, hogy "SONY"Teasers
cm az inkábbAz egyik QLED a másik sima LED, fontos, hogy QLED legyen?
Ha nem, akár 65"-os (163 cm-es) tévét is vehetsz pl.:
Samsung UE65RU7022 Euronics-ban 190k -
AL
addikt
válasz
Pendragon911 #41554 üzenetére
Szia ! A táblázat mutat egy lényeges eltérést : [link] - A 7390 - es RGBW szerkezetes, ami azt jelenti, hogy nem valós 4K. Sokak szerint nem látható az eltérés. Igen, mindkettő IPS . [link]
Ha tudod üzletben nézd meg őket .
A VA kijelzőnek jobb a feketéje és jobb a kontrasztja, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek. Üdv. -
Teasers
tag
Sziasztok!
Szeretnék Tv-t venni. Már kaptam is egy kérdésemre választ, de most kicsit részletesebben kérdeznék!
a keret 150e Ft környékén tetőzne, de a 200e Ft még foghúzva, de belefér!
HBO Go, Playstation, Netflix, Film menne rajta, legfőképp film, sorozat, játékkonzol annál ritkábban. Oldalról nem igazán lenne nézve, így VA lenne a befutó.
Az alábbi két TV közt vacilálok. Melyiket érdemesebb?
A méret miatt a 127" felé húz a szívem, annak ellenére, hogy csak 3 cm
Vélemények, tanácsok? Mindenképp Samsungot szeretnék. Írok a Samsungos topicba is, de gondoltam itt is tudnátok segíteni!
Köszönöm!
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
tha_answer #41559 üzenetére
Igazad van, ez könnyen lehet.
-
válasz
Cs1csó #41558 üzenetére
IPS kellene, ugyanis sokszor oldalról, a konyhából nézne tv-t anyukám, illetve elég világos a nappalink, a tv mellett van közvetlen egy nagyobb ablak.
Igazság szerint nagyszüleim nem rég kaptak egy LG 50UM7450PLA-t, náluk jó szolgálatot tesz, egyébként is jobban szeretem a LG menürendszerét, mint a Samsungét.
Viszont ott a listában egy Philips Ambilight, ami nekem nagyon tetszik, viszont lehet a szüleim nem kedvelnék, vagy sima tv adásoknál, a világos nappaliban eltűnne a világítása.
Illetve ott a Sony is, amiről szintén jókat hallok, nem tudom ebben az árkategóriában mennyire jó a többihez képest, sajnos Sony-t még egyik ismerősnél sem láttam élőben -
Cs1csó
titán
válasz
tha_answer #41560 üzenetére
Igen 120Hz csak FHD, igazán ez nem "annyira" drámai a fontos sportesemények még mindig épp hogy csak FHD-ban elérhetőek.
4K talán csak film, persze ott is jó lenne egy-két verekedős autósüldözésnél. -
tha_answer
őstag
-
tha_answer
őstag
válasz
Pendragon911 #41548 üzenetére
fix me, de ha optikaval kotod ossze akkor ha jol tevedek a vegpont processingol, nem a tv.
a tv am tudja a 120hzet fullhdn, just sayin. XD
a kerdes az hogy tovabbadja-e a hangot ha ra van kotve az optika, akkor is ha azt o nem tudna a sajatjan lejatszani, vagy errort dob.
-
Cs1csó
titán
válasz
nagy_gergely #41556 üzenetére
A sport miatt jó lenne legalább 100Hz-es panel ez tudja: Sony Bravia KD-55XG8577S
Lehet van olcsóbb vagy nagyobb itt rá tudsz keresni a tévére hogy tudja e a 100Hz-et: [link]
Zsírkrétamen
Sima adásoknak talán jobb az IPS, de milyen környezetben nézik, világosabb szobában, vagy sötétebben, milyen szögből.
Samu VA LG IPS-ben hasít. -
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni a szüleimnek egy 49-50"-os tv-t. A keret maximum 150k, de az sem baj ha nem maxolom ki, 150-ig bezárólag keresném a legjobb ár-érték arányú tv-t. Főleg sima tv adásokat néznénk rajta, néha egy kis Netflix, Youtube, illetve később egy PS4 Pro-t is beszereznék.
Amiket kinéztem:
-LG 49UM7100PLB
-LG 50UM7450PLA
-PHILIPS 50PUS6754/12
-SAMSUNG UE50RU7022KXXH
-Samsung UE50RU7402UXXH
-Sony KD49XF7077SAEP -
nagy_gergely
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. 3,5 éves Sony kdl-50w755cbaep készülékem úgy néz ki, beadta a kulcsot. Ha nem javítható gazdaságosan, mit ajánlanátok helyette?
Amire a TV-t használjuk:
- esténként Netflix, vagy HBO GO, ritkábban külső meghajtóról filmek
- sport közvetítések (foci, kézilabda), kábelen
- konzol (PS4)
- hang optikán házimozinÁrban nem mennék nagyon 250 ezer fölé, méretben természetesen el tudok képzelni nagyobbat a mostaninál. A TV ablakkal szemközti falon van, kb 2,5-3 méterről, szemből nézzük.
Különleges elvárásaim nincsenek, de jó lenne, ha minimálisan azt tudná, mint a mostani. Elképzelésem sincs, milyen TV-t szeretnék.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Pendragon911 #41554 üzenetére
Megnéztem azon az oldalon, amit linkeltél, tulajdonképp ugyanaz a 2, csak külsőre más és valóban IPS-es mindkettő.
-
Pendragon911
aktív tag
Szia,
közben erre a kettőre találtam még az oldalon, ami első ránézésre és a tulajdonságait is figyelembe véve megfelelő lehet:
49UM7390 - [link]
és
49UM7100PLB - [link]Ezek az LG oldal szerint tuti IPS panelosak. Szerintem a jelenlegi anyagokhoz (fullHD filmek) és forráshoz (IPTV fHD adások) még ez is megfelelne. Vagy?
Viszont a külsőtől eltekintve fogalmam sincs, mi lehet a lényegi különbség a 2 típus között -
AL
addikt
válasz
Pendragon911 #41545 üzenetére
Szia ! Ha jól értem a Telekomtól szeretnél vásárolni ( Májusban ) .
Most elég kicsi a Neked megfelelő kínálat ( gondolom Húsvétra kifogytak ) .
Ha szerződésed lesz, akkor a listaár nem lényeges, mert az előfizetésedtől függően több tízezres kedvezményt kaphatsz. Érdemes az ügyfélszolgálatokon is érdeklődni, mert egyéni ajánlatokat is szoktak adni.
Amit találtam ( 2 LG ) [link] , [link] VA kijelzős, filmekhez ez a jobb, de ha oldalról is nézitek, akkor inkább IPS kell.
Az SM8200 IPS, de szerintem gyengébb, inkább várd meg ( talán ismét lesz ) a Sony 49XG8196 - ot, ami szintén IPS.
Ha nem ismered a kijelzőket ( VA, IPS ), akkor a fenti összefoglalóban és itt olvashatsz róluk .
Itt megnézheted a jellemzőiket ( méret, kijelző, stb ).
A jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni. A korábban ajánlott LG 49UT640S0ZA Neked nem lesz jó, mert az üzleti TV.
Üdv. -
Peetey91
senior tag
Sziasztok! Tanácsotokra lenne szükségem.
Idén szeretnék TV-t venni, de elég járatlan vagyok a témában.
Filmezésre, valamint konzolra is használnám. Jelenleg PS4 van, ha megjelenik akkor PS5 váltja. Változó, hogy naponta mennyit megy a TV, van, hogy 1-2 órát, de néha 8-10-et is. Időtálló darabot szeretnék, a jelenlegi kis Samsung lassan 8 éves lesz.
Van esetleg valami hír már az idén megjelenő új készülékekről? Feltételezem eléggé el lesznek szállva az árak, így hosszabb távra még érdemes lenne egy tavalyi modellben gondolkodni, vagy kivárni, hátha lesz valami nagy durranás?
Konkrétan az 55"-os LG C9-cel szemezek. Ahogy néztem teszteket a fent említett célokra ez elég jó lenne (ebben erősítsetek/cáfoljatok meg kérlek) és 400k körül kapható jelenleg, ez beleférne. Kategóriájában esetleg egyéb versenyző van?
Mennyire jellemző, hogy a tavalyi modellek idén elfogynak, érdemes várni még, vagy venni amíg kapható.
Köszi! -
DearMan
tag
Üdv! Kinéztem az LG 55SM8600PLA készüléket. Mennyire jó rendszer a WebOS? Olvastam, hogy nem minden verzió támogatja pl. a HBO GO-t, ami nekem fontos lenne. Tud valaki biztosat ezzel kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
- led okos tv PEAQ PTV 32GH-5024C
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Eladó GARANCIÁLIS Audio Technica ATH-M50xSTS USB
- BenQ MW523 DLP 3D Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest