- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz
pecccccccca #60046 üzenetére
"Van esetleg Samuból olyan ami Dynamic Crystal UHD és 100hz"
Nincs.
Csak a qledek a Q70-től fölfele illetve a mini ledek.. -
westlake
félisten
220k; TV-zés, játék; 2,5m, 55"; sötét szoba, nappal és este; szemből, többen is; Netflix; optikai, vagy koax... HDMI, vagy DP; fali konzol; Samsung; új, garanciával.
A QE55Q60TAU-t a kiszemelt, de ha van jobb választás, akkor ne kiméljetek.
Köszönöm!
-
pecccccccca
őstag
Esetleg, ha valaki tud pontos információval szolgálni az android tv és az iphone kapcsolatáról azt szívesen fogadom.
Kiskutya: Köszi.
-
Kiskutya
veterán
válasz
pecccccccca #60046 üzenetére
Azt sajnos nem tudom nekem a telefon is android.
-
pecccccccca
őstag
válasz
Kiskutya #60043 üzenetére
Ha arra esik a választás akkor megjelenek a topikban biztos.
Tényleg. Android rendszerű tévére lehet csatlakoztatni az iphone-t? Mármint képernyő tükrözés megy rendesen? Egyik rokonnak inkább samsungot ajánlottak, mert, hogy az androidra nem lehet. Nem lehet?
Én nem tudom tényleg. Rég szakítottam az Android telefonokkal és eszközökkel.
A 11 pro maxom, ha kompatibilis a tévével mondjuk az jó lenne.
Szerk.: Közben nézem, hogy az UE55AU9002-nek is csak 50/60 a képfrissítése?!
Akkor az is kilőve. Na akkor nem sok választásom maradt. Van esetleg Samuból olyan ami Dynamic Crystal UHD és 100hz? -
dobrobe
friss újonc
Ez a Hisense U8QF jobb annyival kepileg hogy lemondjak a samu Q70Arol meg sporoljak 60ezret?
-
Kiskutya
veterán
válasz
pecccccccca #60040 üzenetére
Ha mégis a tcl-re esik a választás szívesen látunk a tcl topikba!
-
tibbike01
őstag
Srácok sikerült behúznom 270ezerért egy valószínűleg elárazott Sony 55" KE-55A8 OLED TV-t. Holnap lehet menni érte átvenni.
Megér ennyit ez a TV? Valakinek van tapasztalata vele? 2020-as modell.Hezitálok.
Konzol támogatás nem érdekel.
-
pecccccccca
őstag
válasz
Kiskutya #60035 üzenetére
Teljesen érthető amit írsz és igazad van. Minden márka trükközik valamivel és ugye nem csak tévéknél. Tényleg nem akartam senkinek a lelkébe gázolni az Adios hasonlattal.
Megkövetem magam.
Majd hónap végén kiderül mit is tudok választani. QE55Q80, UE55AU9002, meg esetleg, ha bekerül még addig a Telekom kínálatába az 55C728 akkor ezek lesznek az opciók számomra. De a C715-öt a képfrissítése miatt végülis kilőttem a játékok miatt.
rainman72: Igen olvastam a Samsungos történetet. Sajnálatos tényleg. -
stilo18
addikt
A Hisense.
A Samsung egy edge ledes, magas natív kontrasztos VA paneles tv, korlátozott HDR képességgel.
A Hisense FALD ledes, sok zónás, magas natív kontrasztos VA paneles tv, nagyon erős HDR képességekkel.Ha esetleg az HBO Go is fontos a Netflix mellett, akkor számolj azzal, hogy a Hisense-en nem fog menni, mert nincs rajta, ebben az esetben a Samsung jobb vétel.
A Hisense támogatja a Dolby Vision-t, Netflix-nél ez is lehet szempont, Samsung sajnos nem.
Sokat olvashattál már mindkét modellről itt, a Hisense 210k Ft-os áron kifejezetten ajánlott tv.
-
N_A_S
veterán
Melyik lehet jobb választás: Hisense 55U8QF Qled vagy Samsung QE55Q60T?
Netflix, meg egy kis Gaming néha napján
-
Kiskutya
veterán
válasz
pecccccccca #60031 üzenetére
Más márkánál is előfordul hogy van eltérés az 55 és 65-ös modellek között egyébként az hogy 10bit vagy 8+frc nem olyan nagy különbség és ez akkor lenne gáz ha 1 méreten belül lenne eltérés. Talán pont a samsung csinálta azt hogy va panellel kezdett gyártani 1 típust és közbe kijött ips panelel is. Az lg-nél meg pl ugyan az a típus van ips meg va panellel is csak az egyik 49 a másik meg 50 vagy 65 illetve 70 ugyan az de mégis más panel...... Ez olyan mint amikor bejött a telefonok közé a huawei vagy a xiaomi, benük se bíztak sokan. Ha az usa nem csinálja ki a huaweit akkor már az első helyen lenne globálisan! A tcl-re visszatérve nagyon jó ár értékű tv-ket gyárt és ő volt az első cég aki miniled tv-t gyártott. Én 100x jobban megbízom benne mint az lg-ben a saját illetve több ismerősöm tapasztalatai alapján.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
pecccccccca #60031 üzenetére
Nyugodtan lehet tőle félni
De ha folyamatosan követed az elmult év történéseít akkor látnád mi van a többi híres márka tvi-vel és hogy sz.arik bele a szerviz és az ügyfélszolg. az egészbe.
Pár hete húzodik pl egy Samsung amin tenyérnyi lila folt és azt probálják bemesélni a tulajnak hogy ez a led világításhoz tartozik és nem hiba -
pecccccccca
őstag
válasz
Kiskutya #60030 üzenetére
Fura körülötte a terelés. Egy laikus megy a boltba meghallgatja az eladó szívhez szóló információit a tévéről ugye amit ő is a gyári specifikációkból ki tudott hámozni. Azok alapján pl az 55C715-ös is 10 bites panellel van holott csak a 65”-os kapta meg a 10 bites panelt. Az 55-ös csak 8-cas. Ilyen és ehhez hasonló dolgok miatt nem tudom komolyan venni a céget hiába a harmadik tv gyártó a piacon.
TCL szerviz keresésre a google sem ad egyértelmű iránymutatást, sőt az ügyfélszolgálata a hivatalos oldalon angol nyelvű. A MediaMarkt oldalán találtam meg a fehérvári címet és elérhetőséget.Biztos használható tévéket gyárt nem vitatom el, hisz gondolom sokan használnak ilyen tévéket. Bennem sajnos vannak kételyek.
Köszi egyébként az infót.
-
Kiskutya
veterán
válasz
pecccccccca #60029 üzenetére
Csak a 3. legnagyobb tv gyártó a világon csak euba nemrég kezdtek terjeszkedni. Az hogy valamit nem ismersz még nem gagyi érdekes a hasonlat amit írtál..... kicsit nézz utána. Fehérváron van szerviz oda kell küldeni a tv-t ha gáz van, eddig nem volt gond velük.
-
pecccccccca
őstag
-
Kiskutya
veterán
válasz
dobrobe #60022 üzenetére
Nem kell félni a tcl-töl én pl LG-t nem fogok venni soha kettő ment tönkre egyik 2év garancia lejárta után 190 volt a tv 18 lenne a javítás. Szerintem az 1 év garancia Karcsu és voltak itt már gondok a Samsung tévékkel is. Ha 250 felett veszed a tcl-t akkor 3 év a garancia.
-
X@b3e
addikt
Segítsetek már ki! Most a HDMI 2.1-et a Samsung QE65Q70R tudja, vagy csak a 70T?
-
cidalain
veterán
24" TV kéne anyunak a konyhába.
Kell ragaszkodnom szerintetek a fullHD felbontáshoz?
Ilyen méretben nem nagyon van más lehetőség, mint a Philips 24PFS5505. Viszont ha elengedem a felbontást, és a HD-Ready is elég mondjuk, akkor olcsóbban akár Smart TV-t is tudnék venni. -
rainman72
Topikgazda
válasz
dobrobe #60022 üzenetére
Sokáig ott volt az eMagon egy csom.sérült,tehát nem vissza küldött,kibontott 55Q70A ami 230ezerért.
2 év gari volt rá.Többször is linkeltem.
Az ilyet nyugodtan megveheted például,érdemes figyelni mert ki lehet fogni jó árakat. [link]
Én amugy több vissza küldött tvt is vettem már igy,a lényeg h 2 év gari legyen,mert van amikor csak 1 év. -
dobrobe
friss újonc
Sziasztok!
Több napos keresgélés után fordulok hozzátok.
Szeretnék 55 inches tvt venni. 200-ba szerettem volna beleférni, de azért , hogy ne kelljen a kövi időszakba se tvt venni ezért jó lenne legalább QLED és 4K 120Hrz. Valószínű, hogy Xbox Oneról majd váltok PS5-re. Fő felhasználás laptopról a tv-re castolni a képet és persze játék, netflixezés.
Amik eddig szóba jöttek:TCL C728 : Nagyon jókat olvastam, de 250ért nagyon félek tőle, hogy milyen minőségű, meddig, bírja, van-e magyarországi szervízelés.
SAMSUNG QE55Q70AAT: Ez teljesíti az igényeket teljes mértékben de 270ezer már. Találtam Outletes darabot, sérült csomagolással, 1 év garival úgy 230 lenne.
!!! Valaki vett már itt ilyen outletes tv-t? Ettől is legalább annyira félek mint a TCL-től, ha kiderül hogy nem csak a csomagolás sérült és 1 év után derül ki a baj akkor az elég gáz.
!!!LG 55NANO913NA (2020): Nem QLED, de mediaban láttam a képét, nekem elég meggyőző volt plusz a magic remote is zseniális és ugye ez is 260ezres kategória.
Van még hasonló tv amit nem vettem észre,de ajánlanátok, illetve ezek közül melyikkel járnék jól hosszú távon?
Olcsóbb,budget opció érdekel, de szerintem a 4K 120Hrz-t nem érdemes elengedni ha 30-40 ezer Ft-ról van szó.Köszönöm a segítséget
-
Kapanyél
őstag
válasz
Sidorovich #60011 üzenetére
B7V-m van, gyerek néz rajta DuckTV-t gyakran, a logónak még (meg semminek) nyoma sincs. Pedig az az első WRGB-k egyike.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
deltaa97 #59982 üzenetére
Mind2 VA panel,szóval nagy különbség nem lesz köztük ez alapján.Jó kontraszt,jó fekete szín meg lesz.Filmezéshez ajánlottabb ez a panel tipus.
Itt inkább az op.rendszer szerethetősége talán ami dönthet az egyik javára.
Lg webOs megújult idén. [link]
Illetve melyik tvnek jobb a felskálázása,de sztem az is hasonló,mert egyikse annyira alap model.
Viszont amit irsz hogy inkább nappali használat és világos helyre kell(sötétités nem játszik?),plus oldalról is lenne nézve,oda talán jobb lenne ips panel,viszont ahhoz méretet kell lépni,
55"-ra.És ott is csak az Lg lesz az.Érdemes lenne amugy megnézni mind2 modelt egy üzletben,hogy látsz-e oldalirányban fakulást,nem egyformák a VA panelek se,nem egyformán viselkednek. -
stilo18
addikt
válasz
Warzoneban 33 napnyi játékórám van kB, semmi baja eddig az oledemnek. Biztos találsz negatív dolgokat is, részemről a legajánlottabb technológia :)
-
Jorgi Kormi
senior tag
Lenne egy kérésem: Netflixen a Peaky Blinders című sorozat első évadját nézem és az van kiírva az infóba , hogy DV minőségben van , hát nálam nem működik a dolog , viszont a többi DV film innét pedig okés . Valaki megnézhetné nekem , hogy nála is csak 1080-ban nyomja vagy megy esetleg a DV. Köszi előre is a válaszokat.
-
NoOne1976
őstag
válasz
Nálam nincs beégés több év után se az LG 55C8-on, pedig napi 3-4 órán keresztül ugyanaz a játék megy.
-
-
Gino20
őstag
válasz
NoMagix #60006 üzenetére
Ha új konzol, akkor gondolom szeretnél VRR-t, de ha jól tudom ezekhez a 2020-as Sony-khoz csak specben írja a gyártó a VRR-t és ALLM-t, de talán a mai napig nem kapták meg ezt a frissítést. Lehet itt is fognak válaszolni, de itt [Sony topik] biztosan tudják a pontos választ (ha ez szempont).
Sőt...Sony topikból pár napos hsz részlet:
Egyébként az ALLM és VRR a legújabb pletykák szerint télen érkezik valamikor bár egyre valószínűbb,hogy nem fogják tudni megoldani... Forrás: [link] -
Sidorovich
senior tag
válasz
stilo18 #60010 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Képminőség tekintetében az OLED felé hajlok, ami pl. tetszik még az LG-nél, hogy mind a 4db HDMI 2.1-es, ami jól jön, ha esetleg később a 2 féle next-gen konzol lenne a TV-re kötve. (A Samsungnál csak az egyik az). Emelett az LG támogatja a G-Syncet is, nem csak a konzolok VRR-jét.
A beégés problémájáról még olvasgatok, egyszerre csak 1 játékkal szeretek játszani, de az várhatóan pár havonta cserélődne, így talán nem kell aggódni a HUD beégésétől. Illetve a tesztek még régi modelleken voltak, ezek már 2021-esek, hátha fejlődött azóta a technológia.
Esetleg vannak itt a fórumon régi OLED használók, akik napi több órát játszanak? Mi a tapasztalatotok a beégéssel vagy ha van első kézből?
-
stilo18
addikt
válasz
Sidorovich #60008 üzenetére
Én egy 55CX-et vennék, 350k a Media Markt-ba.
-
válasz
Sidorovich #60008 üzenetére
Annnnyira már nem kell parázni az OLED-től, de ha játékra kell, akkor én inkább az alábbi QLED-et venném: TCL 65C728 - spec flatpanelshd
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
1. Tévére szánt összeg, forintban?
400.000 HUF környéke
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
80% játékra, 4K 120Hz és az új konzolok egyéb képességei kihasználásara (VRR)
A maradék időben Netflix/HBO GO
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
200-220cm a távolság TV <-> kanapé, 55 colt néztem eddig
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Többnyire világos, ablak a TV jobb oldaláról
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Általában 2-en szemből, ritkán többen oldalról is
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
120 Hz, VRR (G-Sync, FreeSync), alacsony input lag
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Legalább 3, de inkább 4 HDMI
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
LG vagy Samsung preferált, de másra is nyitott vagyok.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új
Ezek az igények alapján nekem eddig 2 TV jött számításba:
LG OLED55C11LB
Samsung QE55QN90AATXXHAz OLED-el kapcsolatban annyi aggodalmam van, hogy hétvégéken akár 8 órát is mehet rajta ugyanaz a játék, emiatt kicsit félek a beégés problémájától. Továbbá hosszú távra (5+ év) tervezek a TV-vel, az OLED-ről azt olvastam, hogy idővel csökkenhet a fényereje is. Kell emiatt aggódni?
-
r6man123
senior tag
Nem mennyire értelmezhető a TV piacon jelenleg, de azért megkérdezem.
Várható, hogy a mostani LG CX / BX kategóriájú TV árai lejjebb fognak menni, vagy a piac most pont drágul a chip/félvezető/kutyafüle miatt?PS5-höz vennék Tv-t, viszont idén szerintem a dobozát sem fogja megmutatni nekem egyetlen bolt sem. Másik 52-es TV van, tudok várni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- DOOM - The Dark Ages
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest