Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lumberg
csendes tag
válasz
#99499520 #34037 üzenetére
Szia!
Nekem 65Q6FN van és nincs semmilyen felhősödést, tejesen homogén. A színek jók, a feketéje brutál. Volt szerencsém összehasonlítani pár hasonló kaliberű idei versenyzővel, pl. a Q60R-el és szemmel láthatóan jobb és minőségibb nála. Egy percig sem bántam meg, hogy megvettem. -
Skynet258
veterán
Sziasztok, alábbi két tv közül melyiket (vagy legalább hogy melyiket ne ha az egyik annyira rossz lenne):
A Samsung képe papíron jobbnak hangzik (a saját marketinges 2600-as értékű PQI érték alapján), de Philipsnél meg ott az Ambilight ami nem tudom mennyire jó de évek óta szemezek vele. Ellentétben utóbbi Android, kérdés mennyire gyors ezen a tévén.
Köszi előre is a segítséget!
-
SAABPEPE
tag
Sziasztok okos 4k tvt keresek 40 inch-es képátló felet.Ezt néztem ki :
Samsung UE50NU7022KXXH 4K Ultra HD Smart LED Tv .
Valakinek valami véleménye vagy más ajánlása ?: -
spileraaa
senior tag
Erről a tv-ről véleményt kérnék?
Horizon 43HL7320F
[link]ezeket hol gyártják és menyire jó minőségűek?
41 ezer forintot megér?
-
AL
addikt
válasz
Beus78 #34016 üzenetére
Szia ! Itt láthatod az adatokat : [link]
Ez is VA panel, de a többitől eltérően edge led. Ennél szokott hiba lenni, hogy a sarkokat, széleket jobban megvilágítja, mint a 34003 - as levél képein is láthatod, de a direct led sem tökéletes, mert annál sávosodási problémák lehetnek. Bármilyent is veszel szerencse kell hozzá, hogy egy hibamentest kifogjál.
Itt néhány véleményt olvashatsz róla : [link]
Próbáld meg mindegyik tévét a saját topickjában ellenőrizni. Csak a jobb felső sarokban lévő keresőbe kell beírni a típusszámot és előjönnek azok a hozzászólások, amelyek arról szóltak.
Tudtommal a Samsungok nem engedik át ( hangnál ) a DTS jelet. ilyenkor némák lesznek.
Ha teheted vegyél hozzá + 3 év garanciát. Ha az MM - ben vásárolsz, akkor ott később is megveheted ( nem kell a vásárláskor ).
Üdv. -
atiska007
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek melyik lenne a legjobb ár/értékkel rendelkező tv?
Az eddigi kiszemeltek:
Samu2 - Ez csak 55", jobb lenne 65...
Inkább a 65" felé mozognék, fontos a bluetooth átvitel (hangprojector), szemből néznék, inkább filmek és néha játék (PS).
Ha ezeken kívül van esetleg javaslatotok ebben az ársávban, szívesen veszem azt is.
Köszi!
-
marotigaborr
újonc
Sziasztok olyan problémám van, hogy a Thomson 43UD6306 smart tv-em egyedi operációs rendszer és az alap appstore-ból nem tudok semmi értelmes alkalmazást letölteni, alapból youtube van rajta ami jó, de ennyi! Szeretném letölteni a HBO Go alkalmazást a tv-re, de az appstore-ba ugye nincs! Valakinek van valami ötlete, megoldása?
Köszönöm a válaszokat előre is! -
Peace
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ha tévé választásnál a fő preferencia az HBO Go és Netflix használata, akkor a Samsung Tizen vagy LG Web OS a nyerőbb?
Illetve tv applikáció esetében ugyanaz az "élmény", mint Apple TV -t használva? -
Mankó
veterán
válasz
Gaboo007 #34003 üzenetére
Ez rettentő csúnya, zavaró kép. Ne hagyd annyiban, verd az asztalt a szervíznél!
Kezdetben nekem is hasonló volt a kép a jelenlegi Sonynál, de csak full fekete képnél jelentkezett. Aztán addig állítgattam, mire teljesen sikerült eltüntetni. Film alatt sehol nem látni, max játék átvezetőknél észlelem a jelenséget, de ott is gyengébben, mint kezdetben volt.
-
Mankó
veterán
55-ös Va Sony-ról váltanék 65 colos Va tv-re. Nézési táv 2.7-3 m, főleg 1080p, 4k filmek és Xbox One X a felhasználási terület. Eddig az Xf9005 volt a befutó modell, de valamiért birizgálja a csőröm a Samsung q6-ja is.
Néztem Rtings összehasonlítást, van amiben a Samsung nyer, van amiben a Sony.
A Q6 jobb játékra, jó fekete, kevesebbet fogyaszt, jobb a távirányítója, stabilabb a rendszere, cserébe jobban tükröződik, FRC, drágább is, a Sonynak jobb a képe, és valahol olvastam, hogy a Qled is hajlamos a beégésre.Nem lesz egyszerű választás úgy érzem.
Sony párti vagyok, a jelenlegi 2012-esnek (HX751) máig jobb színei vannak, mint sok más gyártó idei modelleinek. Az android rendszertől idegenkedek, sok rossz tapasztalatot is találni a neten, illetve a nagyobb input lag is aggaszt.
Valakinek van gyakorlati összehasonlítási alapja, mert a teszt az csak egy teszt, más-más emberekkel lehet az eredmény is más lenne. Ti melyiket választanátok és miért?
-
-
Peace
nagyúr
Bravia KD-65XF9005B-ről nyilatkozhatna valaki, aki játszik rengeteget. PS4 és PC tekintetében.
Mert ez jöhet még szóba esetleg a tavalyi QLED helyett.
-
hallerúr
csendes tag
válasz
AirForceTwo #34017 üzenetére
Ezzel még nem nagyon vagyok beljebb
Tavalyi modelleket nehezebb levadászni, illetve ahol még van, ott az ára is igen magas.Milyen tekintetben léptek vissza amúgy?
Illetve én itt pl. nem látok óriási eltérést:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q7fn-vs-samsung-q70r/597/782?usage=7318&threshold=0.1 -
Beus78
újonc
Szia! Köszönöm szépen a segítségedet!
Ha nem túl nagy kérés egy negyediket bedobnál még nekem az összehasonlításba a Samsung 50NU7022 - t is?Hálóba lenne a tévé, szemből nézném csak.
Főleg netezésre használnám, így a gyorsaság és könnyű kezelhetőség lenne a lényeg (az élvezhető kontraszt mellett természetesen). A Sonykat a netezők nagyon dicsérik (természetesen kritikák nem a 100.000-es kategóriában vannak).Ha bárki nyilatkozhat róluk, melyiket választaná magának a 4-ből?
Pár hónapja nézegetem őket, olvasom a kommenteket s próbálok teszteteket találni róluk. Egyre jobban összezavarodok
Természetesen élőben jó lenne látni mind a 4-et egyszerre.
Köszi előre is!
-
junior19
senior tag
válasz
Gaboo007 #34009 üzenetére
Addig, amíg a legtöbb ember belenyugszik, hogy ez ilyen, addig el is fogják tudni adni. Ha tömegesen dobálnák vissza, akkor elgondolkodnának a minőségen is.
Már a tavalyi modellek is több gyártónál is vissza lépés volt az előző éviekhez képest, de amit az idei Samsung Qled szériával csinálnak, az már a pofátlanság. -
hallerúr
csendes tag
Halihó!
Samsung Q70R tévékről mit gondoltok?
Az MM akcióban most nagyon jó áron el lehet hozni és elgondolkodtam. -
AL
addikt
válasz
partyzan12 #34008 üzenetére
Szia ! Jobb minőségben a Sony tévék vannak, de azok is drágábbak jelenleg. Talán az Extreme Digitalban érdemes megnézned a Hitachi tévéket. 5 év garancia van rá. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
Gaboo007 #34010 üzenetére
Szia ! Ha ilyen rossz hívjad ki a szerelőket, ne csak telefonon, anélkül, hogy látnák mondjanak véleményt róla. Érdemes lenne üzletben néhány ugyanilyen készüléket megnézned, hogy viszonyítani tudjad a minőségbeli különbségeket. A Samukat nem ismerem. Nincs valami képjavító rendszer, vagy kézi HDR kapcsolás, ami ilyen extra fényt ad ? Üdv.
-
partyzan12
csendes tag
Hello érdekelne ki milyen tv-t ajánlat 40 colos FullHD 80eft körül ?
-
junior19
senior tag
válasz
Gaboo007 #34003 üzenetére
Gratulálok a szarvíznek.
Én biztosan nem hagynám annyiban. Persze egyszerűbb lerázni a felhasználót, hogy ez ilyen, mint normálisat készíteni.
Senki nem kérte egyik gyártót sem, hogyha csak ilyet tud gyártani, akkor gyártson ilyet.
Mi következhet még? Gyártanak egy kis teljesítményű autót, s nagy ellenszélben ne használd? Várd meg míg eláll a szél.
S neked mit javasoltak? Lámpákat kapcsolni vagy megvárni a nappali fényt?
Hihetetlen. -
AL
addikt
válasz
Gaboo007 #33988 üzenetére
Szia ! Próbáld a beállításokat variálni ( háttérvilágítás, fényerő, stb ) . Sajnos a Led tévéknél ez hiba, de mindegyik készüléknél más mértékű, némelyiknél szinte semmi. Ha nemsikerül jól, elfogadhatóan beállítanod hívjad a Szervizet, hátha adnak tanácsot. Most látom, hogy hívtad őket, de ha nem látták, csak telefonon mondták, akkor nem valós a hozzászólás. Üdv.
-
-
AL
addikt
válasz
Gigicuci #33998 üzenetére
Szia ! Itt láthatod az adataikat : [link]
Ha jól látom a 2 Panasonic között csak a keret színe a különbség, de szerintem a Sony 9005 sokkal jobb.
A Sony 100 Hz , teljes - direct háttérvilágítású és valós 10 bit.
Az árukban is látszik a különbség Panasonic még új és 250 ezer, a Sony kifutó és 350 körül van : [link]
Ezek csak adatok, ettől függetlenül lehet, hogy az olcsóbb Panasonic tetszik Neked.
[link]
[link]
A Panasonicról sok véleményt még nem tudnak mondani, mert még talán senki sem vett ( annyira új ).
Üdv. -
AL
addikt
válasz
Beus78 #33987 üzenetére
Szia ! Itt láthatod a tévéid adatait : [link]
Mindhárom készülék VA paneles és közvetlen - direct led háttérvilágításuak.
A Sony "csak " FHD , a másik kettő 4K.
Ha nagyobb betekintési szög kell, akkor valami más IPS paneles készülék kell.
Ha szemből nézed és szereted a nagyobb kontrasztot, akkor ( ezek ) a VA paneles ajánlott, ezeknek jobb a feketéje, mint az IPS nek, de rosszabb a betekintési szöge. .
VA panelnél, ha oldalról nézed a torzulás mértéke attól is függ, hogy mennyi a nézési táv .
Ajánlott vásárlás előtt mindegyiket megnézni, hogy lássad melyik tetszik, mert nagy különbség van a panelek között, még azonos háttérvilágítás esetén is.
[link]
Érdemes a googlén és az üzletek oldalain is elolvasni a véleményeket hátha segítenek. Ilyen véleményeket láthatsz : [link]
[link]
[link]
[link]
A WE betüjelü ismertebb :
[link] Itt a Sony oldalán leírás és vélemények is vannak : [link]
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest