- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klemice
senior tag
Sziasztok!
Első sorban ips paneles 49-50 colos tv-t keresnék. Wifi, youtube, hbo go, szolgáltató HD kártyájának fogadása, hogy ne kelljen settopbox - ezeket szeretném, ha tudná, szerintem ezek manapság alap dolgok. A kijelzők manapság matt felületesek? Analóg hangkimenet mennyire jellemző még? (Régebbi hifire rákötni a hangot.)
Visszaolvasva a direct led-es LG 49sm9000 lenne az én emberem, de ennyit nem szeretnék rákölteni. A 160, max 200 ezres kategóriák mennyire állják meg a helyüket ár/érték arányban?Előre is köszönöm!
-
Éne
tag
Sziasztok!
Megpróbálom máshogy feltenni a kérdést, hátha így tudtok segíteni...
A T-nél fellelhető 50" feletti készülékek közül érdemes bármelyiken is gondolkozni ha van ~25e forint kedvezményem vagy engedjem el a lehetőséget? -
Doller
tag
Azért az szép, hogy pár hete a Sony 65xg9505 még 90 ezerrel olcsóbb volt...
-
JenciHUN
aktív tag
Sziasztok,
Új tv beszerzésén gondolkozom, 55” vagy 65” méretben.
Főként játékra és film/sorozat nézésre lenne használva. Az új generációs konzolok is érdekelnek, így mindenképpen olyat szeretnék ami kis input lag-al, 120 Hz-el és minden egyén finomsággal rendelkezik.
LG párti vagyok de más opciókra is nyitott vagyok.Tudnátok párat ajánlani?
-
silvergod
őstag
Sziasztok!
40-43" méretig keresnék 4k tv-t 150eft ig
A Samsung 43Q60R QLED Smart tv-t néztem ez jó választás?
vagy van ebben a kategóriában jobb?
köszi -
AL
addikt
válasz
FoBCRaistlin #42586 üzenetére
Szívesen. Remélem jó választás lesz és sok örömet okoz ! Üdv.
-
AL
addikt
válasz
Aaron14 #42590 üzenetére
Szia . VA paneles Sonyk közül ez a 2 a legolcsóbb :
55 - ös méretben : 55XG7096 ( 7077, 7005 szinte ugyanaz ) - VA, direct led , nem androidos és 50 - 60 Hz. 150 ezer körüli áron. [link]
49 - es méretben : 49XG8396 - VA, edge led , androidos, triluminos kijelző és 100 - 120 Hz
( jobb mozgásmegjelenítés ). 200 ezer körüli áron . [link]
Adatok : [link]
Ennyiért már kapsz egy 55Q60 - ast is, ez szintén 100 - 120 Hz, VA és edge led ( QLED ) .
A hangszóró egyikben sem tökéletes. Üdv. -
borand
aktív tag
Sziasztok!
TV-t vennék én is és bár átnyálaztam magam pár oldalon visszamenőleg, de azért a következő paraméterekre mit ajánlanátok:
- kb 4 méterről
- durván csak szemből
- felhasználás: sport közvetítés, netflix, filmnézés (későbbiekben lehet valami konzolt raknék rá, de nem szempont a hardcore játék)
- keret 150k, de valami best dealért még kicsit fölé tudnék menniIlletve egy technikai kérdés, ti milyen magasra szerelnétek fel. (TV aljához viszonyítva)
Előre is köszi a segítséget.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
TV-t keresek olyan 150.000 Ft magasságában. Amit szeretnék:
- a Sony TV-k színvilága tetszik a legjobban, így a Sony háza táján keresek valamit
- MacBook Pro kijelzőjét tükrözném néha. Itt nem tudom mennyire kell tartani az akadásoktól?
- Spotify-t hallgatnék róla alkalomadtán. Nem tudom, hogy általános, hogy a Sony TV-k hangszórói gyengébbek-e, de a mi KD-55XF7596-os tévénk hangszórói elég gyengék. Ennél valamivel jobbat szeretnék.
- A méret 49" körül lenne a megfelelő.
- VA panel, mert többnyire 1-2 méterről nézném, szemből.
Körül-belül így ennyi. Tudtok ajánlani valami best buy-t ezekkel a feltételekkel? -
Géjza
őstag
válasz
zsoltika74 #42587 üzenetére
Kössz a véleményt ;)
Szerda körül érkezik, aztán nyilatkozok, remélhetőleg csak pozitívumokat :)
-
zsoltika74
tag
válasz
FoBCRaistlin #42583 üzenetére
Nem fogsz benne csalódni. Nekem nagyon bejött a q82r.
Az IPS panelek nekem nem jöttek be.
Menüje is nagyon gyors.
A párom azt mondta, hogy neki nagyon furcsa hogy már túl fekete a Bad Boysban a fiúk haja. -
zsoltika74
tag
Szia!
Nekem egy LG plazma volt előtte, ami meghalt de sokkal jobb a feketéje a q82r-nek amit a múlthéten vettem . Van egy LG Ips is a hálóban, de az siralmas.
A gyereknek a szobában van egy LE37A656 Samsung, de attól is fényévekkel jobb a q82r.Biztosan nem nyúlsz vele mellé nekem meg volt a wow hatás az előző tv-imhez képest.
55 öst vettem, mert nem kaptam engedélyt a nagyobbra 🤭, de nekem 3,5 méterről elég, igaz egy 100-as vászon is van felette. -
Géjza
őstag
válasz
Alzánál van 9010.
-
AL
addikt
válasz
Szia ! Az SM sorozatú LG IPS kijelzős, ezért rosszabb a fekete szín megjelenítése és a Kontrasztja, mint a VA paneles Samsung Qlednek, de ha több szögből is nézitek, nemcsak szemből, akkor az IPS panel kell, mert a VA- nak oldalról torzul a képe. [link]
Ha sötétben nézitek, akkor az IPS - en szürkés lesz a fekete szín.
Az SM8600, azért rosszabb az SM9010 - nél, mert más a háttérvilágítása.
A 8600 - as edge ledes, a 9010 , pedig az egyik legmodernebb direct ledet kapta, hasonló a Samsung Q70 és Q80 - hoz ( csak azok VA ) . Itt láthatod az adataikat : [link]
SM9010 - est csak az Alzánál látok, de az MM üzletek kínálatát nem jelzi az internet, érdemes végigtelefonálgatni. Üdv. -
FoBCRaistlin
őstag
válasz
FoBCRaistlin #42581 üzenetére
Most már teljesen megkavarodtam.
9010 re szavaztam volna, de nincs belőle raktáron. 8600 ról meg olvastam rossz visszajelzeseket sötétben.
Samsung QE55 Q82R ami képbe került.Mit gondoltok?
-
Scarletiel
senior tag
Még egy apró kérdés. Miért van az hogy a youtube-on mikor benyomom az oled teszt videót, ott még a mostani tv-men is gyönyörű fekete a fekete, de mondjuk mikor tv adást nézek akkor a fekete háttér az olyan mintha 500:1-hez kontrasztja lenne a tv-nek és világít mint az ips panel... Ennyire csutka szar tömörítést kapunk színek terén vagy más okozza? Ez akármilyen tv-n ilyen lenne? Akármelyik presetet használom így néz ki. Játékokban, teszt videókban meg olyan a kép hogy sírva fakadok a gyönyörtől.
-
FoBCRaistlin
őstag
Oled-ed egyelőre kukáztam, felesleges lenne. 2 kisgyerek mellett nincs sok idő pl filmezni.
Lg nanocell-nek van értelme, vagy csak parasztvakítás?
55"-os kell, rászánt összeg jó kérdés.
Pl LG 55sm8200 170
Lg 55sm8600 220
9010 270Kérdés mi az az 50k illetve 100k különbség? Ha van értelme szívesen költök rá, de ha nincs akkor inkabb a 8200as 170 ért.
-
AL
addikt
válasz
FoBCRaistlin #42561 üzenetére
Szia ! Itt még találsz néhány infót : [link]
Először a méretet és a rászánt összeget kell meghatározni, akkor már szűkül a kör.
Azután jöhet a panel ( VA, IPS ) és a többi apróság. Üdv. -
AL
addikt
Szia. Szerintem biztos nagyon szép lesz. Hatalmasat fejlődött a technika 10 év alatt.
A régi tévéd HD, vagy FHD volt. Ez a 4K legalább olyan ugrás, mint a VHS után volt a DVD, majd a Blu Ray. Csodás 4K Youtube kisfilmeket láthatsz és még ezt is lehet fokozni, ha HDR is némelyik. Gyengéje talán az, hogy a jobb képfelbontás miatt jobban kijönnek a képhibák.
A HD TV műsorok is nagyon szépek lesznek. Magas kontrasztja és az egyik legmodernebb háttérvilágítású panelje van a tévédnek. Remélem sok örömed lesz benne. !
Ha teheted vegyél hozzá + 3 év garanciát is. Üdv. -
CrAck69
senior tag
Srácok nekem is meg jött az 55Q82 és olyan kérdésem lenne mivel még nem nagyon tudtam tesztelni csak plexel. Hogy az gáz ha úgy érzem szaggat a kép? 5ghzen van csatlakozva a hálózatra és nem folyamatos az adás 1080p 9mbit tesztelve bad boys film. Eddig bírta az upc-s connect box. 300 megas nethez adták. Ha haza megyek melóból tesztelem ugyan ezzel a filmmel külső vinyorol is. És ha marad a darabos kép akkor milyen opció van hogy a 100 hzet használja a frissítést? Mert pl xboxon át lehet állítani game modot. A film pedig film mód ban volt. Köszi
-
tobias40
veterán
Nem nyitott(L alakban védi a ház fala és a tető meg polikarbonát) ez annyira meg lehet hogy mégis a falra menne ott meg tuti hogy nem éri az eső..
Milyen lenne jó szted ezek szerint.
Plazma is lehet (nekem az a fő tv-m pana65vt50-em van)tehát szeretem de itt a fő szempontok amit leírtam.
Összeget azért nem írok mert nem ez a lényeg de nem kell semmi extra csak hogy lássam a viszonylag erősebb háttér fényben is stb..
Ezért nem is írtam a kivetítőt... -
Gino20
őstag
Olvasva az elmúlt napokban - hetekben kerestek páran 300-400k között 65"-os TV-t.
Íme egy szerintem jó QLED opció [link] [link] [link] ,vagyis ha most vennék TV-t ár/érték arányban valószínűleg ezt választanám: VA panel, Direkt LED, 120Hz, 180 LD zóna.
Hazánkban kevésbé ismert márka, de ez senkit ne tévesszen meg(máshol viszik mint a cukrot és teszteken is nagyon jól szerepelnek, mint pl a TCL [link]
(Q70R már nem igen elérhető Q80T meg horror, persze lehet jobb valamelyest, de 65"-ban nevetséges 550k környékén mozog)
55"-ban [link] -
LeventeV
senior tag
Sziasztok,
egy Sony Bravia 32WD757 TV-t szeretnék cserélni 43 inchesre. Sajnos nagyobb méretű nem jöhet szóba.
PS4, később PS5 lenne rákötve. Tudom, hogy emiatt a 120 Hz az ajánlott, de ha jól tudom, akkor ebben a méretben az RU8002 és a Q60R sem 120 Hz-es már, csak 60.A keret is adott, 110k. Megéri egy olcsóbb Samsung-ot (43TU7002) vagy LG-t (7100PLB) venni, vagy akkor inkább maradjon a Sony?
-
tobias40
veterán
Teraszra keresnék full hd tv-t ami bírja hogy a szabadban van tető alatt,de esetleg nap és pára érheti elvétve.(van egy LG LD650-em,nem tudom mennyire lehet ez jó de ez csak 40",la lehet nagyobb kellene)
Úgy tervezem hogy a terasz "nyitott" oldalára tenném(lógatnám) a tv-t hogy kevesebb legyen a tükröződés,így jó az elképzelés?
Árnyékolást is megoldom valahogy de ez nem ad teljes sötétséget nyilván,vékony dekor függöny vagy nádból készült nap ellenző stb..
40-55"-ig vennék főleg használtat mert nem akarok sokat rááldozni,ez is csak a kényelem kedvéért lenne.Az olimpia miatt volt az első gondolat de ez elmarad,ettől függetlenül megvenném ha találnék egy megfelelőt.
Valószínű hogy "lógatnám" a levegőben de ha azt mondjátok hogy mehet a falra is akkor nyilván az lenne az egyszerűbb és biztonságos.
Főleg este lenne nézve és nyáron de jó lenne ha nézhető lenne kora délután is.Van ötlet ez alapján vagy még kellene információ?
Droidos okos boxról hajtanám meg,az ehhez valókat természetesen kiépítem!Kösz előre is!
-
Géjza
őstag
válasz
E.Kaufmann #42565 üzenetére
én is féltem, hogy asszony mit szól a tervhez, de mivel 10 évente ejtünk meg egy tv cserét (és 10 éve is 220k volt a mostani tv), így meglepően könnyen jött az approved tőle.
Szakik: ma méricskéltem megint és talppal lehet beférne a 65-ös is. Viszont a QE55Q82R 300k, ugyanennek a 65-ös verziója meg 440k, ami no go. LG 65SM9010 350k lenne (ez még beleférne, de most látom épp eltűnt ez aquából), de félek a bevilágításától és a feketéjétől. 350k körül milyen jó 65-ös jöhet még szóba általános felhasználásra, ha létezik ilyen?
-
Géjza
őstag
válasz
E.Kaufmann #42563 üzenetére
Q82R lenne az utód, ehhez mérve érdekelne, hogy mellbevágó lesz-e a különbség, vagy csak jobb, esetleg lesz kompromisszum is a mostanihoz képest általános felhasználás mellett.
-
E.Kaufmann
veterán
Az olcsó szegmens szerintem lehangoló, nem nagyon érződik a fejlődés, kiszórják a régi paneleket. OLED UHD+HDR irányban jó minőségű videóforrással sokat ki lehet hozni, de a sima LCD az LCD maradt, akárhogy cserélik is a CCFL-t LED-re és világítják meg hátulról a széle helyett. A szoftveres képjavító megoldások meg nem nagyon müxenek. Sőt...
-
Géjza
őstag
Erre kihegyezve: "Nem mindegy, hogy egy plazmához, vagy egy régi LCD hez viszonyítod az újat."
Most egy CCFL-es 10 éves LCD tévém van (Samu LE46C650). Ehhez képest mire számíthatok egy mai modern LED tévével összemérve (Q82R lesz nagy valószínűséggel)? Leesik majd az állam az újtól minden szempontból? Vagy csak általában jobb lesz valamivel? Esetleg lesz olyan, amiben gyengébb is lesz, mint a mostani?
Nem fogom tudni egymás mellé tenni őket vásárlás előtt, ezért a tapasztalatotokban, tudásotokban bíznék inkább.
-
FoBCRaistlin
őstag
Szia AL,
nagyon köszönöm!
Közben elkezdtem olvasgatni hasznos oldalakat is. Ahogy eddig felfogtam a döntés a nomál LCD 4K és az OLED között kell legyen.
Funkcióban zömében filmek, Youtube, wifi kapcsolat. Később majd esetleg konzolos játék.
Ami tv konkrétan tönkrement az egy LG 42ld750Van mellete egy kb 5 éves LG 3D smart.
-
AL
addikt
válasz
FoBCRaistlin #42558 üzenetére
Szia. Minden más. Kép, hang, szolgáltatás, felhasznált anyagok. De minden az igényeidtől függ. Van Akinek tökéletesen megfelel a 140 ezres, Más meg az 500 ezressel sem elégedett. Sokat számít, hogy mi volt korábban. Nem mindegy, hogy egy plazmához, vagy egy régi LCD hez viszonyítod az újat. Érdemes egy nagyáruházba körülnézni, de ne csak a sorban egymásmellett lévőket nézd meg, hanem a külön gyártói polcon lévő "elitet" is . Szerintem akkor látsz egy kis különbséget. Üdv.
-
hyundaikia
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete írtam először ide,mert új tv- szerettem volna vásárolni. Eredetileg 130-150 ezer ft volt a max,amit rá szerettem volna áldozni és max 49-es meret. De szerencsére kikértem a véleményeteket, így lett a 150 ezerből 300 ezer, a max 49-ből 55.
Hiába került a végeredmény dupla annyiba, nagyon örülök,hogy így döntöttem,mert ez a samsung q70r iszonyúan jó kis tv. Tény,hogy a tükröződés kissé zavaró világos szobában,de mozizni elsötétítés mellett illik.
Hangrendszerem ugyan még nincs,de olyan hangja van a tv-nek is,hogy szinte nem is hiányzik (azért erősen gondolkodom egy hangprojektorban), a betekintési szög szűkössége egyáltalán nem zavaró..Szóval köszönöm a segítséget,főleg AL és Piftuka tippjeit, de mindenki másnak is,aki ötleteket adott. :)
Talán csak annyit bánok,hogy ugyanannyiért vettem,mint amennyiért most a q82-est adják. Viszont a upc-nél ez volt a legjobb opció 2 éves részletre.. De mondjuk szerintem ennél nekem nem kell jobb tv..Tudom,hogy van külön topic a hangprojektoroknak,de gondoltam itt is rákérdezek,hátha van tapasztalat. A hw-q80r megér +50 ezer forintot a hw-q70r-hez képest? Vagy zenét hallgatni és mozizós élményre (kiegészítve a hátsó hangfalakkal) a q70r is tökéletes..?
Köszi a választ előre is!
-
FoBCRaistlin
őstag
Sziasztok,
sajnos úgy tűnik ismét TV vásárlás előtt állok. Technilógoában kicsit lemaradtam.
Egy nagyon egyszerű kérdésben segítsetek pls.55"-os TV-t keresek, LG vagy Samu. Mi az érdemi különbség a 140.000Ft-os, és a 450.000Ft-os tv-k között?
4K filmeket szeretnék nézni+Youtube, wifi.
Előre is köszönöm!
-
AL
addikt
válasz
Freakysusu #42555 üzenetére
Szia. Van 50 - 60 és 100 - 120 Hz es tévé. A többi Hz szám csak a képjavítókat jelöli ( 400, 500 , 1000, stb. ) játékhoz Neked 100-120 Hz es lenne jó, de ezek drágábbak. Ha VA paneles kell, akkor a legolcsóbb a Samsung 55RU8002, 55Q60RA, ezek tavalyiak. A mostani TU8002 és Q60T már nem jó. Sony 49XG8396 . Ezek is, ha még lehet kapni 200 feletti áron vannak. IPS panelnél az LG 55SM8500, 8600 as a Legolcsóbb 100-12 Hz es. Ha nem ismered a Paneleket ( VA, IPS) akkor korábbi leveleimben találsz róluk cikket. A kiállított, javított készülékekel vigyázzál. Üdv.
-
Optika01
tag
Sziasztok!
Új TV-t szeretnék. Van konkrét elképzelés, de ha tudtok esetleg (jobb) alternatívát szívesen meghalgatom.
A terv: LG 65UM7450
Felhasználás:
- TV adás (Digi kábel)
- HBO GO
- Netflix
- "kölcsönzött" filmekA felhasználás helye nappali, kb 3,5m-ről nézve, keret cc 200e Ft.
Már van egy 7 éves LG tévém (42''), ott nagyon tetszett, hogy a TV képét alkalmazással ki lehetett küldeni telefonra/tabletre, így lakáson belül "magammal vihettem" a tv-t (sajnos megszűnt az APP már). Ha ilyen funkció más tv-n is van, az pozitív. :-)
Egyébként nem vagyok egy nagy guru, tehát képi megjelenítésben valszeg a kompromisszumok elfogadhatók.
Köszönöm.
üdv: -
Freakysusu
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Új UHD LED tv-t szeretnénk venni, elsősorban Xbox One X-en történő játékhoz, másodsorban tv és filmnézéshez, 50-55 méretben. A helység egy világos szoba lenne, ha jól sejtem a konzolon való játék miatt legalább egy 100Hz körülit kellene néznem. Olcsóbb szegmensből van a megadott paraméterek alapján használható képminőségű tv (a hang egy 5.1-es házimozin keresztül lenne megoldva, optikai, kábeles csatlakozással), vagy mindenképp csak a prémium (LG, panasonic, samsung, sony, Philips, stb) márkát érdemes nézni? Esetleg Xiaomi tv-ről van valakinek tapasztalata? Nem fontos hogy idei modell legyen.
A segítséget előre is köszönöm.
A keret max. 150-180 ezer lenne.
-
AL
addikt
válasz
undercover #42551 üzenetére
Szia. Led Tévék közül 49 -es méretben a legjobb VA paneles a Sony 49xg9005 ( direct led) , ettől gyengébb a 49xg8396 ( edge led) . Most jelent meg a 49xh9505, de az még drága.
IPS panelnél az LG 49sm9000 (direct led ). Ezek mind 100 Hz es készülékek. Tudtommal idén már lesz oled is ilyen méretben. Üdv. -
AL
addikt
válasz
Scarletiel #42550 üzenetére
Szia. A beárazós topickban a készüléked adatait beírva megmondják, hogy mennyit ér. Minden kijelzőnek lehetnek hibái. Az olednek is van többféle. A Samsungod VA paneles volt, az LG SM sorozata IPS. A Samsungnak annak ellenére, hogy gyengébb színvonalat képvisel jobb a feketéje és nagyobb a kontrasztja, mint az IPS nek. Az LG viszont 100 hz és az egyik legkorszerűbb háttérvilágításos panellel rendelkezik. Mozgásmegjelenítése sokkal jobb.
Az oled szintjét biztosan nem éri el, más lesz a kép. Ennek ellenére lehet, hogy Neked tetszik és tökéletesen megfelel. Ha üzletben mindkettőt megtunád nézni és azonos filmrészletekkel kipróbálni, akkor láthatnád, hogy az a különbség Neked megéri e a + költséget. Üdv. -
undercover
őstag
válasz
Scarletiel #42550 üzenetére
Majdnem hasonló téma érdekelne, csupán az, hogy 49-es méret körül van-e valamilyen értékelhető 4K TV mostanság vagy lesz-e valamilyen jó 2020-as modell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest