-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
féldekás
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne venni TV-t.
Sima TV nézésre, illetve Netflix, Youtube-ot nézne rajta.
Egyedül fogja használni(betekintési szög miatt írom).
110ezer Ft körül szánna rá.
110cm környéki képátló lenne a megfelelő.
Ezt a típust nézte ki: [link] -
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Melyik a legolcsóbb 32"-os Smart Samsung tv, ami wifi képes. Android-ról és Macbookról tud képernyőt tükrözni? Távirányítója mobillal helyettesíthető? Képminőség lényegtelen, mert irodai dolgokra és Skype-ra lenne használva főként.
Köszi a segítséget és üdv:
spgabor -
g.viktor93
csendes újonc
Sziasztok! Anno kb 2008ban már téma volt a nem sík képernyős TVknél is hogy 50 vagy 100 hz-es képfrissítéssel rendelkezik.
Ez a mai ledes tv-k esetén is ugyan olyan fontos kérdés mint régen, vagy a technológia fejlődésével ez megváltozott? Ha már 2008ban is kévés volt, akkor 2020ban miért árulnak 50 hz-es tv-t közép/felső kategóriában 200-300 ezerért?
-
Illusion1010
senior tag
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
A haloba keresek tv-t a kovetkezok szerint:
KabelTV be van kotve
Felbontas nem fontos
Legyen youtube
Telefonrol a kepet at tudjam dobni a tv-re
81 cm korul
Beepitett szekreny ajtara csavaroznam felHasznaltan 5-10 eves tv-ket lehet venni 40 korul, 70-ert meg van lg 32LM630BPLA ujonnan garival.
A nappaliban egy H6400-as samsung van es nagyon szeretem, tobb eve kivaloan mukodik. Azt is az itt olvasottak szerint vettem, most ujra a segitsegeteket kerem ☺️
-
Ellia
addikt
Sziasztok!
TV-t keresek, játékra (konzol/pc egyaránt), filmezni/sorozatozni - TV adás huszadrangú számomra.
Első körben ezt a Sony Bravia KD-55XG8577S TV-t néztem ki, viszont a problémám az, hogy relatív korlátozva vagyok helyileg és az 55" nagy (kb 1,5-2 méterre ülnék a TV-től). Miután az előbb említett TV-ből 55"-nál nem találtam kisebbet, tudnátok ajánlani a fenti kritériumoknak megfelelőt (nem ragaszkodok márkához)? Még annyi, hogy lehetőleg középső ívelt talpas legyen, vagy férjen bele 79 cm-be a két szélső talpállvány.
Segítséget előre is köszönöm!
-
féldekás
senior tag
Sziasztok!
Erre valaki? [link] -
Ellia
addikt
A 43-as jónak tűnik, várható, hogy esni fog az ára? Reménykedtem, hogy az EB-nél vagy az olimpia környékén lesznek rendes akciók - de jelen helyzetben nem valószínű :/. Illetve még egy kérdésem lenne, mindenhol csak azt látom, hogy HDR ez miben különbözik pl. a HDR10-től (Dolby Visiont nem keverném ide most)?
-
Milka 78
nagyúr
válasz LittleBoss67 #41112 üzenetére
Bőven jó.
-
KerekesLevi
tag
Hy!
Erről mi a vélemény?
[link] egy Sony kd65xg8505 re gondoltam: 3,6 mről néznénk, egy baromira világos szobában.
Az Android előny lenne...Levi
-
Soká
senior tag
válasz hardverlog #41108 üzenetére
Őszinte legyek? Sajnálom, hogy lejárt a büntid. Most olvashatjuk megint a magasan szántó és mélyröptű okosságaidat...
-
AL
addikt
válasz KerekesLevi #41114 üzenetére
Szia ! Ez IPS paneles TV . Itt és a fenti összefoglalóban olvashatsz a panelekről : [link]
Itt láthatod az adatait : [link]
Itt olvashatsz róla : [link] , [link] , [link]
Nagyon " olcsó " a többi üzlethez képest, jó ára van.
Remélhetőleg nem bontott, de akkor gondolom írnák.
Az Emagnál még nem vásároltam, de úgy tudom, hogy nem itthoni szervizzel - javíttat, hanem elviszik külföldre. Ezt is érdemes megérdeklődni. Szerintem fontos és ajánlott + 3 év garanciát venni hozzá. Ha hivatalos kereskedőnél vásárolsz, akkor a Sony márkaboltokban utólag is lehet venni, de ez nem hiszem, hogy odatartozik. Üdv. -
csakaloki2
csendes tag
Sziasztok,
Koszi a tanacsokat, ma megrendeltem a 65q80r-t. Sikerult megcsipni az akciot amit linkeltem korabban, 1000CHF, kb 330ezerert. Nagyon kivancsi vagyok, foleg hogy mennyivel jobb a KS9000-emnel. Illetve hogy nem fogom e kicsinek erezni kb 3.5 meterrol (75osre nem volt keret, a 49es KS-t kevesebb mint 2 meterrol neztem eddig).
En most ezzel par evre megvagyok szerintem, akik most nezelodnek új tvt azoknak jo vadaszatot :)
-
addikt
válasz csakaloki2 #41120 üzenetére
Annyiért én is azonnal csapnék le rá. De mivel itt nincs ilyen, ezért inkább kivárok még egy kicsit, most nem sürgős nekem. Több modellt is nézek. Amint egyiken lesz valami extra nagy akció, cselekedni fogok.
[ Szerkesztve ]
-
HRicky
tag
Sziasztok!
55"-os TV-t keresek a következő használathoz:TV-t nem nézek, a TV csupán arra kell, hogy a PC-t rákössem és letöltött tartalmakat és Youtube-ot nézzek, így a TV szoftvere nem szempont.
Opcionálisan tervezek a jövőben egy új generációs konzolt venni majd az év vége felé, de a HDMI 2.1-et szerintem az új generációs konzolok sem fogják tudni kihasználni.
A fenti használathoz keresem a legjobb ár-érték arányú TV-t.
Árban 200 ezer forint környékére gondoltam, ezen összeg felett inkább már az 55C9-et tartom érdemesnek.
Előre is köszi a válaszokat.
-
csakaloki2
csendes tag
válasz Citroware #41121 üzenetére
Hajra :)
Vicces volt egyebkent, azt irtak h mar. 30-ig el az akcio, de nem vettem meg egybol, kicsit agyaltam meg rajta h biztos erre vágyok-e. Masnap reggel felkeltem na mondom megveszem, de mar 400ezer volt. Errefel nem tudom milyen megfontolasbol irtam nekik egy emailt, hogy haho azt irtatok h 30ig 1000frank, ma meg akartam venni de mar tobb. Varhato esetleg h visszamegy 1000re? :D
Kb mar el is felejtettem hogy irtam nekik, erre ma reggel jott az email h elnezest kerunk technikai problema miatt mutatott csak 1000ret, a mostani a korrekt ar. Azonban nem szeretnenk csalodast okozni, az alabbi szemelyreszabott kuponkoddal miutan kosarba tette a termeket on 1000frankert vasarolhatja meg :D hat innentol nem hezitaltam tovabb :D
Bocs a hosszu offert, de gondoltam megosztom :)
-
addikt
válasz csakaloki2 #41123 üzenetére
Ez igencsak korrekt volt a bolt részéről. Kíváncsi lennék, vajon itt Magyarországon ezt megcsinálnák-e a cégek.
-
failed
tag
válasz Citroware #41124 üzenetére
ez elég egyedi eset, "egyszer" buknak rajta, de biztos sok helyre elmegy a jó hírnév nem úgy mint a mediamarktnal, ahol szerencsétlenek lehagytak egy 0-t az újságban az árról, és kénytelenek voltak 12.900-ért adni a 129.000-es lapost (raklapszám)
Intel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+
-
agemate
addikt
válasz Aaron14 #41055 üzenetére
Kicsit elbizonytalanodtam.
Abszolút szemből néznénk a kanapéról, illetve az előtte lévő szőnyegről, egy kb. 60cm magas TV állványra tennénk.
Az LG 43UM7100PLB-t volt szerencsém látni élőben pont egy szintén százezres (nem tudom már, melyik típus) Samsung mellett. A Samsung világosabbnak, élénkebbnek tűnt, az LG viszont természetesebbnek, jobban esett nézni. (demo tartalom ment mintkét TV-n, nem volt lehetőség kipróbálni egy filmet)
Ahogy említettem, elég világos a szoba. Tehát VA vagy IPS? -
delibab
senior tag
Sziasztok,
Gyerekeknek vennék tv-t, kinéztem párat és a kérdésem az lenne, hogy melyiknek jobb a képe. Elég alap készülékek csodát nem várok, de azért nem szeretnék valami f..t venni. Smart funkciók is fontosak lennének, mivel szerverről menne a filmnézés. Digi kábelen jön az adás egyébként de gondolom ezek már megbirkóznak vele.
Hitachi 39HE4005 az ára és az 5 év gari miatt jelöltem
Philips 43PUS6504/12
LG 43UM7100PLB volt/van lg tv és a web os nekem tetszik
Samsung ue43ru7452Képminőség és a smart funkció a lényeges, árban 100k körül, de ez rugalmas ha van valami kihagyhatatlan.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
LittleBoss67
aktív tag
A Telekomos QE55Q70 különbözik azoktól a modellektől melyek a70-es után egyéb betűket is használnak az azonositoban mint RA, RATXXH ? Ráadásul az edigital is pont 237 ehuf, szemben az átlag kb. 300-al.
-
AL
addikt
válasz LittleBoss67 #41130 üzenetére
Szia ! Szerintem ugyanaz, csak egyszerűen nem írták végig a típusszámhoz tartozó betűsort.
Az árak meg mint mindennél manapság üzletenként eltérőek és sokszor naponta változnak.
A Telekomnál 277 ezer a listaára, de ha szerződésed van ( lesz ) velük, akkor jelentős kedvezményt is kaphatsz. Itt láthatod az adatait : [link]
Az elmúlt héten az MM ben is 260 ezer volt, de jelenleg nincs nekik. Üdv. -
Milka 78
nagyúr
válasz LittleBoss67 #41130 üzenetére
Az E Digis az "Felbontott, használatba helyezett készülék, eredeti csomagolásba és eredeti állapotába visszaállított."
Tehát visszaküldött/bontott darab csakúgy mint az oldalukon található QE55Q7FN 237-ért.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz delibab #41128 üzenetére
Szia ! Ezek vegyesen VA és IPS paneles TV . Itt és a fenti összefoglalóban olvashatsz a panelekről : [link]
Fontos a Panel, mert, ha a Gyerekek több helyről nézik, nemcsak szemből, akkor jobb az IPS.
A kisebb Gyerekek elé ülnek ( a földre ), vagy egyik kanapéról ugrálnak a másikra, akkor torzulnak a színek ( a kép ) VA panel esetén. Ha már nagyobbak és csak szemből nézik, akkor jobb a VA. De minden készüléknek más a képe, színbeállítása és a hangja is.
Érdemes üzletben megnézni őket.
Itt láthatod az adatait : [link]
A Telekomnál ha szerződésed van ( lesz ) velük, akkor jóval olcsóbban megveheted őket.
Az LG 60 ezer körüli áron van ha több szolgáltatásra szerződsz.
Több LG és Samsung is van a kínálatukban és még 49 es méret is kijön 100 körüli áron . Üdv. -
Soká
senior tag
válasz hardverlog #41129 üzenetére
Tekintettel arra, hogy már bebizonyítottad, reménytelen küzdelmet folytatsz sajátos értékítéleteid sulykolásával, utoljára szólok hozzád.
"Ha valakinek az általad favorizált tv nem tetszik"
Ezt is totál félreérted, ráadásul árulkodó, hogy a saját "tetszési indexedből" próbálsz elméletet gyártani. Ha nem tetszik neked valami, az engem a legkevésbé sem érdekel, legyen a te egyéni problémád. A baj ott kezdődik, hogy fals megállapításokat teszel. És észre sem veszed.
Azt írtad:
"Q70 közép kategória alja,"
Nézz már rá légyszíves a Samsung kínálatára:
Még a q60 sem az alja a középkategóriának, legfeljebb némi roszindulattal. A qled (direct led), a 120Hz, a valós 10bit minden csak nem középkategória.
De nyugodtan gyártsd az elméleteidet, csak ne csodálkozz ha nincs rá vevő. -
delibab
senior tag
Szia,
Nagyon köszönöm!
Paneleket néztem, inkább az IPS lenne a befutó mivel 9 és 5 évesek nem mindig pont szemből megy a tv nézés. Edigital-nal néztem ezeket és mivel a samu VA paneles így az ki is esett, maradt a Philpis és az LG. Igazándiból az LG-vel nincs rossz tapasztalatom, inkább maradok a tutinál mivel a philips-et nem ismerem.Még egyszer köszi!
-
Soká
senior tag
válasz delibab #41137 üzenetére
A gyerekek képminőség iránti igénye még sokadlagos tényező. Számukra fontosabb, hogy bírja a strapát a távirányító, hogy működjenek azok a funkciók, amikre szükségetek van. Az IPS kijelző valóban jobb választás.
OFF: Gyerekeknek tv-t venni nem szerencsés dolog. Az a legjobb ha kevés tv-t néznek, de azt is szülői társaságban, megbeszélve a látottakat. Villanypásztor használat nem tesz jót a lelküknek. De ez persze a ti felelősségetek, bocs, hogy beleszóltam! -
delibab
senior tag
Köszönöm, nézegettem a véleményeket.
Jó lenne ha leakcióznék bár tuti az lesz, hogy képbe kerül egy másik modell/típus aztán megint megy az agyalás és kérdezősködés...
Ahogy olvasgattam az lg topikban már megint kicsit feljebb kéne mennem árban, a 7450 állítólag egy picit jobb a panel, jár hozzá magic remote is és "csak" 20k a különbség..." Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
delibab
senior tag
A szobájukban nincs tv és nem is lesz, az emeleti előtérben van egy régi JVC aminek csak annyi a "baja", hogy nem smart és nem tudja a digitális jeleket kezelni. Hétvégén szoktak megnézni egy mesét vagy filmet, de csak nap közben mivel este már nincs tv nézés.
-
szállitó
senior tag
Sziasztok ti melyiket vennétek egy alap tv néző idősebb párnak akik nem digitális analfabéták de nem is kenik vágják a tvket???
https://edigital.hu/led-televizio/hitachi-55hak6150-uhd-smart-led-televizio-android-p745060
https://edigital.hu/led-televizio/lg-55um7450pla-uhd-hdr-webos-smart-televizio-p648313
Azért ezek közül kellene választani mert a talpmegoldása ezeknek megfelelő
Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
hardverlog
aktív tag
Gondolom nem tűnt fel neked, hogy ez nem csak Samsung tv topic, azaz amikor egy Q70et kategorizálok, akkor nem csak a Samsung palettát veszem figyelembe.
Samsungon belül a közép kategória teteje/közepe mondjuk de ahogy sok más tv márka készüléke is képbe jön akkor még lentebb csúszik.
Lényeg, ha te meg vagy vele elégedve semmi gond, de bőven van gyengesége, amit össze is szedtünk a Samsung topicban, ami csak bővült azóta, ahogy ugye több tulajdonosi tapasztalat napvilágot lát.
Ezek tények, lehet szájkaratézni róla, de az max.csak egyéni elfogultság miatti rózsaszín köd miatt lesz. Jó tvzést!
(ja, egy napig nem voltam tiltva soha, nem is volt rá ok) -
Dareiosss
senior tag
válasz hardverlog #41144 üzenetére
Igen tudjuk, 8 éves használt tvt kell venni mert az felső kategória.... Ember, ha a sötétség fájna...
-
junior11
veterán
Srácok, ne már megint...
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
iceesp
csendes tag
Sziasztok
Egy ideje nézegetem a tv-ket a samsung qe65q80r vagy 82r(nem tudom mi a különbség) tv-t néztem. A segítségeteket abban kérném, milyen más hasonló modell lenne, árban lehet kedvezőbb is, a méretet fix 65”, képfrissítés 100hz-s, ha a fekete az fekete az sem hátrány -
addikt
-
iceesp
csendes tag
válasz Citroware #41149 üzenetére
Az a baj a 2019es készülékekből már csak kiállítási darab van mindenhol, Sony-nak melyik tv-je lenne q80r közelében, xf9005-t néztem, a kép szép, de az az android menü...ennek várható javítása fejlesztése? Vagy el kell engedni ezt a típust? Lg NanoCell-ről mik a meglátások? Az elérhető tv-között, ami van raktáron és nem visszavett/kiállítási darab, mi lehet ár-érték arányban jelenleg “legjobb” választás 300-400eFt között teljesen átlagos felhasználásra, film, konzol, tv adás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Milyen processzort vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest