Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz
Scarletiel #42699 üzenetére
Persze, röhej és az ~Q70R kiváltó. Ezért is írtam az U8QF-et mint opciót, de persze amíg elérhető a QE65Q80R 400 környékén addig ebben a méretben kb best buy-nak tűnik, persze 350 és 440 között majd egy 100-as a kül, ami valószínűleg sok embernek már nem fog beleférni (de akkor sem fog U8QF-et venni, mert nem ismeri
és vélhetően lesz helyette egy gyengébb minőség, de legalább nagy márka).
-
Gino20
őstag
válasz
Scarletiel #42697 üzenetére
Gyártói adatok alapján én akár Q70R fölé lőném (kapásból a ~200 vs ~50 LD zóna miatt), de remélem minnél hamarabb lesznek pl rtings-es tesztek
QE65Q82 a mostani akcióban tényleg jó vétel volt, de ha ez elfogy, akkor egy Q70R-t ,,kiváltó" Q80T is jelenleg 530k könyékén mozog (persze biztos várható csökkenés csak kérdés, hogy mennyi) -
Scarletiel
senior tag
válasz
Gino20 #42696 üzenetére
Igen valami ilyesmit olvastam én is a Hisense ezen példányáról, sőt ha jól rémlik avforum-on javasolták is nekem, bár ők is annyit mondtak, hogy csak tippelik az egyezést de a Q60R, SM9000, XF900 helyett ezt javasolták látatlanba is a tudása miatt papíron.
Viszont nekem a gari és ismeretlenség miatt nem jött be. Aztán volt egy kör oled nem oled dilemmám is, majd 55 vs 65 col, aztán kilyukadtam a Q82R-nél. Ha megjön nyilatkozom hátha másnak segítek ezzel.A TCL meg hozza szépen az olcsó prémium tv-t. Mert a jelenlegi kínálata nálam a "hulladékot" képviseli annak függvényében, hogy máshol ugyanezért a pénzért mit ad.
-
Gino20
őstag
válasz
Scarletiel #42695 üzenetére
Ezt már le sem mertem írni, nehogy az legyen, hogy hype-olom magát a gyártót
, de igen, sokszor teszteken a ,,nagy" márkákat is verik, de hogy EU-ban miért nem azokat forgalmazzák az számomra is felfoghatatlan
, de a Hisense az U8Q-val szerintem most nyitott ezen és ahogy írtam én most ár/érték arányban ezt simán bevállalnám a Q70R TV-m helyett. Ennek pl amcsi változata kb a Hisense H9G, ami elképzelhető, hogy ott olcsóbb lesz 200-300 dodóval, de EU-ban még akkor is nagyon versenyképes az ár, főleg a tudáshoz képest.
Remélem a TCL is elkezd ezen változtatni. Kisebb méret akár T-nél már elérhető volt: TCL X815 QLED, ami talán 220 környékén ment és TCL fórumon igen jó véleménnyel vannak róla (van, aki szerint jobb mint a samu q7fn TV-je, stb.....), de remélem nagyobb, akár 75"-ban hozzák majd a jó minőséget kedvező áron -
Scarletiel
senior tag
válasz
Gino20 #42693 üzenetére
Nekem a TCL-el egy bajom van és azért eléggé haragszom rájuk. Amerikában megkapják a Roku okos tv-t FALD panellal meg olyan minőséggel, hogy a 3X annyiba kerülő tv-k sokszor elbújhatnak mellette, magyarra lefordítva Q90R minőséget kapok 600 dollárért azonos méretben. Míg Európába nem jönnek azok a modellek, itt is lehet TCL-t kapni olcsón nagy képernyőt, de edge led-el és közelébe sincs annak a minőségnek mint ami kint van. Számomra ez elfogadhatatlan. Lenne piaca EU-ban is biztos vagyok benne. Mikor meg az ember keres Budget 4K címszó alatt a google-ben akkor 10-ből 6 Amcsi TCL... Idehaza meg vagy megveszed a Samsungot, vagy megveszed a Samsungot....
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, ps4 illetve filmezéshez szeretnék tv-t venni. Erről esetleg valakinek vélemény? Samsung QE55Q60R UHD 4K QLED SMART TV 138cm
Előre is köszönöm.
-
Gino20
őstag
válasz
gaston63 #42692 üzenetére
Olvasgatva a TCL és Hisense üzletpolitikáját, EU-ban a beruházási és fejlesztési terveit egész biztos vagyok benne, hogy semmi gond nem lesz a szervizháttérrel sem. Minden bizonnyal a köv TV-m 75"-ban ezek közül lesz (jelenlegi 65 kicsit kicsi és csak alig fél éves, meg 75"-ban EU-ban egyenlőre még nem elérhetőek azok amik pl USA-ban már igen)
-
Gino20
őstag
válasz
gaston63 #42690 üzenetére
Szerintem ha egy media vagy esetleg edigital (mondjuk velük nincs jó tapasztalatom) forgalmazza, akkor Én abszolút nem aggódnék a szervizen (valahogy megoldják).
Ha már szervizháttérA nagy samsung (samum van, de akkor is) konkrétan már a panelgyártást is kiadta egyéb cégeknek (és lassan kb csak összeszerel), így kérdem, hogy szerintetek nem lesz minőségi romlás
és esetleg bonyolódó szervizelés? Eddig samu a saját paneljait a saját vásárlóinak gondolom azonnal cserélte, de az a megbízott cég/cégek is így fognak ehhez állni ha esetleg a gyengébb minőség miatt ez besűrűsödik? nem tudom csak van egy rossz sejtésem ha már szervizháttér..
-
Medocsabi
addikt
válasz
gaston63 #42687 üzenetére
Az más. Mediamarkt vállalja a szervizelést. Mint cég simán megoldja független szervizzel,mint pl a szolgáltatók a telefonok szervizeltetését a Telemax-szal. Mert van akkora cég hogy bíznak az emberek benne. De egy ilyen sittes weboldalnál ez olyan mintha az 5ös lottót feldobnád roulette-re.
-
Gino20
őstag
válasz
gaston63 #42686 üzenetére
Az egy egységes kamu ár
(minden ennyibe kerül), de kíváncsiságból rájuk írtam és ez a válasz jött: Egyenlőre még nincs fent a pontos ára, ha elérhetőek lesznek a termékeke, mindenképpen frissíteni fogunk az árakon.
Ahogy fentebb írtam [link] szerintem a specifikációt tekintve még 350k-ért is nagyon baráti ha pl egy 2020-as samu modellhez hasonlítom (19-esekből még ahogy látom van 1-1db tényleg jó ,,készletkisöprési" akcióban, de azok nagyon hamar meg fognak szűnni). -
Géjza
őstag
válasz
gaston63 #42683 üzenetére
Jellemzően arra panaszkodnak, hogy látszólag raktáron van a portéka, közben meg hónapokat kellene rá várni, mert mindig "éppen" elfogyott. Ha meg van, akkor nem annyiért, mint amit árukereső mutat. A support az nagyon jó kérdés...
Bár az elég durva, hogy féláron kínálják ezt az amúgy nagyon jó paraméterekkel rendelkező tv-t.
-
Medocsabi
addikt
Igazából engem ez sem riasztana el,mert ha rendelnék is, azt utánvéttel. Ha nem azt kapom amit kértem nem veszem át. Viszont a Hinsense-nek nincs itthon márka szervize. Így ha garanciális gond lenne akkor jön a szopacs. Ha sony/lg/samsung tévé hasonló jó áron lenne megkockáztatnám. De a Hinsense-szel nem merem.
-
Géjza
őstag
válasz
gaston63 #42681 üzenetére
https://www.arukereso.hu/stores/online-markaboltok-s61484/#velemenyek
idei "teljesítményük" katasztrofális... Bár a 4.5-es átlag nem lenne rossz, de a trend elég rémisztő.
-
gaston63
tag
Sziasztok, szerintetek ilyen van? https://www.onlinemarkaboltok.hu/Hisense-65U8QF-Televizio. Sztem. ez valami cselkígyó. Máshol mindenütt a duplája. De hol a csapda?
-
-
qpakcovboy
őstag
válasz
hatesz #42670 üzenetére
MM-ben volt, persze kiállított darab, de lehetett hozzá venni garit (38-ért + 3 év), így majdnem 500 lett a vége, viszont nagyon jó TV és az 5 év garival nyugodt vagyok.
Eredetileg egy 65" LG OLED65C9PLA amit szerettem volna, de napi 8-10 órát megy a TV jellemzően bogyó és babóca, meg tom&jerry és társai. Világos a nappali, sötétben ritkán nézzük. Így szerintem ez volt a legjobb választás. Majd ha a kölykök nagyobbak lesznek, akkor lesz oled, vagy ki tudja akkor épp mi lesz a jó.
-
smilix
csendes tag
Sziasztok!
Jelenlegi 40"-os Samsung sima "buta" TV-nket tervezem leváltani egy 65"-os készülékre.A kiválasztás főbb szempontjai:
Leginkább filmezésre használnánk, egyszer-egyszer játékra, ez alapján gondolom inkább VA paneles lenne jó. 3,5 - 4m-ről néznénk leginkább szemből.
A ráfordítható keret 250-300k forint, amit most rá tudnék szánni.
Elsősorban a samsung készülékeket preferálnám, amióta az eszemet tudom, mindig ilyen TV-nk volt, és eddig még nem okozott csalódást.. de az észérvekre természetesen vevő vagyok.Előzetesen nézelődtem, és a jelenlegi kínálatból az alábbi két készülék tűnt potenciális jelöltnek:
Viszont fentebb olvastam, hogy a 2020-as samsung modellek gyengébbre sikerültek, mint az egy évvel ezelőtti társaik, és ez elbizonytalanított. Az idei modelleket egyáltalán nem is ajánljátok?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
hatesz
tag
válasz
qpakcovboy #42664 üzenetére
Q85R-t? Honnan?
-
hatesz
tag
válasz
Scarletiel #42662 üzenetére
Én tegnap rendeltem G82-őt. Ugyanaz, mint a Q80 csak sötétszürke a kerete és a talpa.
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
A napokban vettünk egy Samsung series 7 smart tv-t. Van mód esetleg egér és billentyűzetet rákapcsolni? Van infrás egér és billentyűzet a háztartásban, ezekkel kicsit barátibb lenne a kezelés 🙂 Nagyon új még ez a régi full hd Samsung LCD után
(a szolgáltató beállításárol nem is beszélve, de ez más dolog 😄 )
-
AL
addikt
válasz
kiralytom #42659 üzenetére
Szia. Szerencse kell még az új tévéhez is. Persze meg lehet próbálni, van garanciával is használt, de fontos vizonyítani az árát egy újhoz. Nehogy drágább legyen egy használt, mint egy hasonló kategóriájú új. Ha 2 méter a nézés távod, akkor legalább 55 - ö méret kell, persze sokan vesznek kisebbet, vagy nagyobbat is. Ha a mostani átlag igényeket vesszük, akkor egy alap 4K TV kb. 160 ezer ebben a méretben. Ha VA paneles kell, akkor jó választás a Sony 55XG7096 . Ha IPS, akkor az LG 55UM7450. Ezek játékra és gyors mozgásokra nem tökéletesek, mert 50 Hz esek, de egy átlagos felhasználó igényeit kielégítik. Ha üzletben végignézed a kirakott tévéket látszik a minőségi különbség is. A gyengéknél a piros inkább magenta, vagy a fehér helyett szürke van és a hangjuk is néha pocsék. Nem akarlak felesleges költekezésbe belehajszolni, ezért érdemes körülnézni. Lehet, hogy nincs annyira kihegyezve a szemed az ilyenekre és tökéletesen megfelel egy még olcsóbb is, de ezt csak akkor látod ha minél nagyobb kínálatot megtekintettél és látsz jobbat és rosszabbat is. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
Medocsabi #42660 üzenetére
Szia. A vásárlók 90 százaléka csak bemegy az üzletbe és megveszi, ami megteszik. Sokszor nem tudják, hogy miért lesz rossz a kép, ha otthon nem szemből nézik, vagy sötétben nézik és szídják a gyártót. Igazából az Eladóknak kellene tájékoztatást adni, de a legtöbbet nem érdekli, hogy mit ad el, csak forgalma legyen. Gondolom valamit tudsz róluk, különben nem lennél itt a topickban. Lényeges, hogy mennyit szánsz rá, mekkora méretű kell és milyen a felhasználás. Ha komolyabb készüléket szeretnél, ami a gyors mozgásoknál is jó, akkor 100-120 Hz es kell. Ha van kb. 400 ezer és elég az 55 - ös méret, akkor oled a megfelelő. Az mindegy, hogy szemből, vagy oldalról nézed mindent torzulás mentesen látsz. Ha VA paneles veszel, akkor föleg szemből lesz tökéletes a kép. Minél jobban mész a középponttól jobbra, vagy balra annál fakóbb lesz a kép. Az IPS nél ez jobb, nem muszáj szemből nézni a jó képhez, ülhetsz jobbra, balra bizonyos szögig, mert azért ennek sem olyan jó a betekintési szöge, mint az olednek. Ha a tegnapi leveleimben említett képeket, cikkeket megnézed, akkor ott ezt szemléltetik. Gyakorlatban ezt mind megtapasztalhatod, ha bemész egy nagy áruházba és ott a különböző tévéket megnézed szemből, majd haladsz jobbra és balra és próbáld az otthoni nézés távolságodat, szögedet utánozni. Így könnyebb lesz kiválasztani ami Neked megfelel. Üdv.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
qpakcovboy #42664 üzenetére
Hát remélem még lesz készleten akkor nekem is és nem csak téves "véletlen kint maradt" áru...
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Én tegnap hoztam elaz utolsó 65-ös q85r 440-ért. Pedig eredetileg az LG sm9800pla volt a kiszemelt, de nagyon vérszegénynek tűnt a samsunghoz képest.
Pedig nagyon tetszik a webos, és a magic remot is, jó lett volna ha bejön a nanocell, kár hogy ips a panel. -
fauv
őstag
válasz
Nem löttél mellé, tényleg jó tv.
-
Scarletiel
senior tag
Ugye semmi külömbség nincs a talpazaton kívül a Q80R és a Q82RAT között?
430-ért berendeltem a 65 colosat. Remélem nem lőttem mellé. -
kiralytom
aktív tag
szia
használt TV esetére lőttem be kíváncsiságból ezt az 50-60eFt-os árat.
milyen árkategóriában érdemes elkezdeni keresgélni új TV esetén? 80-90eFt környékén kapni már az általam megszabott felhasználáshoz jó tévét vagy még fentebb kellene keresgélni? telefonvásárlásnál eddig sosem volt gond a használt vétel a gondos és tesztelt kiválasztásnak köszönhetően. tv esetében nagyobb lenne a kockázat?Méretben 15m2-es panellakásban, ahol kb 2-2.5 méterről nézheti az ember a képernyőt mekkorát érdemes választani? Nyilván ez is befolyásolja az árat.
-
AL
addikt
-
-
AL
addikt
válasz
kiralytom #42652 üzenetére
Szia. Nem tudom, hogy érdemes e használt tévére kockáztatni azt a kis pénzedet.
Az a legjobb, ha bemész egy nagyobb áruházba és végignézve a kínálatot és megveszed, ami tetszik. Sajnos sok jót nem várhatsz.
Érdemes jól megnézni a színeket ( sokszor torzak ) és a hang is elég gyenge.
Itt láthatod a csekély és többnyire ismeretlen márkákból álló kínálatot : [link]
Némelyikre csak 1 év garanciát adnak. Figyelni kell erre is.
Vigyázni kell az Outletekkel is mert ott is sokszor csak 1 év a garancia és javított készülékek is vannak.
Ha valamelyik TV szolgáltatóhoz ( pl. : Telekom ) szerződve vagy ott jelentős kedvezményt kaphatsz.
A Hitachira néhány helyen 5 év garanciát adnak, de az drágább : [link] , [link]
Üdv. -
-
kiralytom
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon tájékozatlan vagyok TV világban ezért próbálom újra összefoglalni mit is keresek. Egyáltalán van-e realitása és mennyiért (ha esetleg nagyon mellélőnék)
Jelenleg egy Full HD Lg 32"-os készülékem van (LG 32LB5610)
Panel lakás nagyszobájába talán elviselnék egy kicsit nagyobbat valahol 100 cm körüli , bár nem tudom egy 15m2-e szobába mi az ideális.A felhasználás: sportműsor valamint filmezés (adathordozóról és esetleg online)
Eddig úgy éreztem nincs különösebben szükségem smart TV-re, mert nem használtam ki, illetve ha nagyon szeretném akkor egy külső box , mint pl. Xiaomi Mi Box elláthatja ezt.
Szeretném majd idővel a netflixet, HBO GO-t is kipróbálni de ha jól gondolom csak ezért smart TV-t választani felesleges lett volna , mert a box ellátja ezt ha nagyon szerettem volna. Jelenleg nem zárkózom el előleEhhez az ,,igényhez" mely modellek lehetnének megfelelő választások? Egyáltalán kapok-e 50eFt körül használtan ilyet? Újonnan milyen típusokat érdemes keresgélni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / használt állapotban / 3 hónap jótállással
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest