Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sarasota123
aktív tag
üdv, a Samsung TU8500 szériáról van valakinek tapasztalata vagy ezek még nagyon újak?
55-ösben érdekelne, csak itt a topicban rákeresve egyelőre semmit nem találtam róla
[link] -
Ashiyo
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon kellene megrendelnem az új TV-t. Kettő készülék maradt, amik közül választanom kellene, más már nem opció.
Philips 50PUS7304
vagy
LG 50UM7450PLAFőleg PS4 Pro és Netflix + Youtube amire használnám, de heti 1-2x film is menne rajta külső merevlemezről 4K-ban. A Philips külsőre jobban tetszik, de az Amblight (bár pofás, de..) hidegen hagy - és egy 20-30 ezerrel emiat több is. Csak szemből nézném, tehát a betekintési szög mindegy.
Melyiket ajánlanátok a kettő közül? Köszönöm!
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
tha_answer #41546 üzenetére
Köszi! Megnézem. Közben ahogy olvastam a véleményeket az SM8200PLA-ról, többen is írták, hogy jellemző rá a bevilágítás sötét képeknél, este nézve. Könnyen lehet, hogy erről le is mondunk, inkább nézelődök még.
tha_answer: úgy nézem, hogy az általad linkelt TV nem támogatja a DTS hang lejátszását, ez magyarán azt jelenti, hogy hiába van mondjuk optikával egy házimozi erősítőre kötve, akkor sem lesz hangja az adott videónak? Tegyük fel, hogy csak DTS formátumú hang van a videón, mondjuk egy koncerten, akkor azt csak nézni tudom? Ha így van, akkor ez még egy újabb szempont, ami lényeges, a DTS hangformátum támogatása.
-
tha_answer
őstag
válasz
Pendragon911 #41545 üzenetére
https://www.lg.com/uk/business/information-display/commercial-tv/lg-49UT640S0ZA
ez jo lesz sztem. 49", 4k, direct led, ips, 400cd. kb 120k huf.
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
egy nappaliba szeretnénk TV-t cserélni. Legtöbbször sport, azon belül is foci megy rajta, második felhasználás pedig filmek, lehetőség szerint FullHD felbontásban, ugyanez igaz a TV műsorok nagy részére is, így a sportokra is. Jelenleg FullHD TV van, de már annyira elterjedtek a 4K-s felbontásúak és elérhető áron vannak, így idén már egy UHD TV-ben gondolkozunk. A mostani 42"-t megnövelnénk 49"-re (50" már nagy lenne, így is szűkös, de még megoldható), a márka első számúként az LG lenne, de szóba jöhet Sony, Philips vagy ami jelenleg jó választás lehet, kivéve a Samsung, azzal a márkával hosszú távú rossz barátságban vagyunk úgy általában, talán eddig egy külső HDD és egy porszívó, amivel nem jártunk rosszul
, de minden egyébbel meggyűlt már a gondunk. Lényeges pont még a médialejátszó, jól használható menü, akadásmentes lejátszás, ismert videó formátumok megfelelő támogatása, esetleg Bluetooth kapcsolat is lehet rajta.
Jelenleg a Telekom-nál van egy LG 49SM8200PLA Nanocell tv, listaáron 174 ezerért, jelenleg még nem tudjuk a maximális kedvezményt kihasználni, ahhoz a május elejét meg kell várjuk, akkor elképzelhető, hogy 135-140 ezerért el lehetne hozni, akár részletre is és ilyen árban ez is fontos lenne. Az ár tehát nagyon max. 150 ezer Ft.
Ha esetleg van valamelyik márkában, a fent említett paraméterekkel Android TV, ami népszerűvé vált és megbízható, akkor az is jöhet.Köszi a válaszokat és a segítséget előre is!
-
Jiraiya
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan modellt ami középtalpas (vagy max 50 centi távol vannak a talpai), max 110 cm átmérőjű és 150e alatt van? Ez egy fontossági sorrend is, mert jó lenne pár alternatíva, mivel szinte csak LG modelleket találtam.
-
gyeniko
őstag
"...Ilyen képarányú tévét talán még outletekben, vagy használtan tudsz venni...."
Erre reagáltam, hiszen ez tényszerűen nem igaz, akárkinek írtad. Egyáltalán nem kötözködésből, csupán a "rend kevéért" írok. Te egy igazi, megbecsült, vélemény formáló, nagyon hasznos fórumtárs vagy, aki a precízségre törekszik. Én kevésbé vagyok vélemény formáló és hasznos, a precizségre törekvésem azonban versenyképes, ezért reagáltam. No offense!
Még inkább off: könyvet tudnék írni a környezetemben elcseszett milliókról (százmilliókról) az elbukott célokról, a tönkrement emberi kapcsolatokról és más kudarcokról, melyek oka nagyon sokszor egy félreértés (pontatlan fogalmazás, rossz duplikáció) volt. -
gyeniko
őstag
válasz
Cs1csó #41536 üzenetére
Ez nem is kérdés, "földi halandónak" még gondolkodni sem érdemes egy ilyen TV megvásárlásán. A feléből elég jó vetítős rendszer lehet rittyenteni, bár a vetítési környezet sokat szokott ártan, ráadásul a megfelelő vetítési környezet kialakítása néha (pl. nappaliban) "összeszorított fogakat" kíván, nem feltétlenül anyagilag, hanem esztétikalilag.
-
AL
addikt
Szia ! Lényeges, hogy a Samsung mind VA kijelzős, ezért főleg szemből jó a képe, filmekhez is ez a jobb, de ha oldalról is nézitek, akkor inkább IPS kell.
Ha nem ismered a kijelzőket ( VA, IPS ), akkor a fenti összefoglalóban és itt olvashatsz róluk .
Ha Telekomos vagy , akkor náluk jelentős kedvezménnyel vásárolhatsz tévéket, még talán a 65 - ös is belefér ( sok Samsung és LG van ).
Itt meg tudod nézni a jellemzőiket ( méret, kijelző, stb ).
A jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni, Samsungnál általában az utolsó 1, 2 számot elhagyva. Itt láthatod az ársávodba tartozó kínálatot : [link] és több vásárlói vélemény is van.
Üdv. -
gyeniko
őstag
válasz
gyeniko #41531 üzenetére
Csak azért, hogy ne tűnjek pikírtnek:
A kérdező nyilvánvalóan 21/9 széles képet szeretne nézni (ezért keres ilyen képarányú készüléket). Számoltam kicsit:
A nagy, "ósdi" Samu képe 188 cm széles. Megnézegettem az Oled kínálatot, a legnagyobb Oled 77"-os, de 16/9, a kép szélessége csak 167 cm, a legolcsóbb 1.419.900.- Ft.
Egyetlen TV kapható ma, amelynek nagyobb a kép szélessége, viszont ez nem Oled, hanem LCD: Sony Bravia KD-98ZG9B, ez is 16/9, a kép szélessége 213 cm. Az ára valamivel több, 23,9 millió Ft. -
-
gyeniko
őstag
válasz
Cs1csó #41528 üzenetére
Ezen a topikon "az járja", hogy a Samsung egyre gyengébb készülékeket gyárt, hát tessék: ez egy SUHD (ugyanaz, mint a Qled, csak még nem csimpaszodtak rá erre a névre) abszolút csúcs készülék, kb. a JS9500-zal egy kategória. Az induló ára 22.000.- € volt Németországban, ehhez képest ma kedvező az ára. Komolyra fordítva: kép minőségben szerintem ma is versenyképes a legjobb Qled készülékekkel.
-
gyeniko
őstag
-
jockas
senior tag
Sziasztok!
Akárhol próbáltam, sehol se tudtam úgy TV-t keresni, hogy 21:9-es képarányú TV-k között tudjak böngészni. TV-knél ez a kategória még létezik vagy már kihalóban van / kihalt és monitort kell keresnem, amennyiben ilyen képarányt szeretnék? -
Lusu
aktív tag
Sziasztok!
TV csere előtt állok és egy LG 42lw4500 zb-t kellene leváltanom. 3 méter feletti a néző távolság miatt 65" környékén gondolkodom. Viszont a 140 ezer környéki vételár eléggé behatároló, ezért ha érdemes, a jobb képminőség érdekében a kisebbet választanám. Forrásként UPC-t kap kártyával és PC-t HDMI-n, csak TV és film nézésre használjuk, szóval a lehető legbutábbat keresem, ha van ilyen a kategóriában. Esti filmnézéshez, de nappal is jól sötétíthető helyiségbe kerülne. Van külső hang is, ezért tényleg a filmezés képi élvezete volna a prioritás, a megadott keretbe zsúfolva
de természetesen hajlok a jó szóra. Köszi a segítséget előre is.
-
AL
addikt
válasz
Hzsolt11 #41517 üzenetére
Szia ! Ha elégedett voltál a 9005 - ösel, akkor a 65 - ös nagytestvér MM ben most nagyon jó áron van ( 394 ezer )
A komolyabb 9505 - ös náluk akciós ( 457 ezer ), egy induló szériánál a 49 es méret szokott ennyi lenni. Üdv. -
AL
addikt
válasz
Apucy01 #41519 üzenetére
Szívesen . A LED tévék visszafejlődése sajnos már évek óta tart minden gyártónál.
Azt várnánk, hogy egyre jobbak lesznek minden évben, ehelyett ami sikeres volt azt elrontják . Már évek óta ezt csinálja a Samsung, a Panasonic, de még a Sony is .
Megmagyarázni nem hiszem, hogy lehet, miért kell a jóból rosszabbat csinálni és közben reklámozni, hogy fejlődünk. ( az igaz, hogy fejlődik, de vissza )
Az OLED nél nem ez a helyzet, az utóbbi 2 évben még a képminőség is sokat fejlődött ( habár az idei szériát még nem ismerjük ).
A Panasonic GZ950 - nek a 2 évvel korábbi EZ950 hez képest is sokkal jobb lett a képe, a mozgásmegjelenítése és a hangja is. Szinte állítgatni sem kell annyira tökéletesek a gyári beállítások ( pedig az EZ is nagyon jó volt ) .
A GZ950 hangja vetekszik sok alap hangprojektoréval.
Az oled feketéjében és betekintési szögében biztos nem fogsz csalódni.
Olvasgassad az Oled topickot, ott sok hasznos infó van. Az ottlévők 95 százalékának LG van, utána a Panasonic jön néhány taggal, a legkevesebb a Sony és a Philips. Üdv. -
Apucy01
őstag
Szia!
köszönöm a választ.
az igazság az hogy zavar a samsungnál ez a évente egy kicsit vissza fejlődünk nem előre ma is samu tv m van még... f6100 nem mai darab már, az olednél vacilálok nem is a beégés miatt hanem ugy olvastam hogy az lg oled paneljei más gyártóknál jobban teljesítenek mint az lg nél. c9 et néztem még 65" ban de nem igazán tudom mit tegyek.csicso82
neked is köszönöm. -
Cs1csó
titán
válasz
Jorgi Kormi #41516 üzenetére
Mivel 4K tartalom még kevés van:
FHD tartalom 65" esetén 2,5 - 3,5 m
FHD tartalom 75" esetén 3 - 4 mDE 4K tartalomnál már érdekesebb: 1,5 - 2,5m is kiváló 75"-nál
100" tehát egy 2,5 méteres kép esetén 4K tartalomnál a 2,5-3m bőven ideális -
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Jelen pillanatban egy Sony Bravia KD-55XF9005B tv-m van és gondolkodok rajta hogy lecserélem egy 65"-ra.
Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a típussal, de érdekelne a véleményetek hogy ebben az ársávban Sony Bravia KD-65XF9005B van esetleg olyan tv amit jobbnak véltek?
Válaszotokat előre is köszönöm szépen
És boldog nyuszit mindenkinek -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Iparmágnás #41510 üzenetére
Szia ! Én is tévé vásárláson gondolkodom , de mivel már nagyjából eldöntöttem , hogy oled lesz , az oled topicot követem nagyobb figyelemmel az utóbbi időben . Ott például kapásból az eredeti elképzelésemben szereplő 55-ös méterről le is beszéltek , így most már én is 65-ös méret mellet tettem le a voksomat.(jelenleg egy 42-es 3d LG tévét nézek ezt szeretném nagyobbra cserélni) Én is nagy ugrásnak tartom a 65-t ( mi kb. 3 méter és azon belül nézzük a tévét) , de hát azt mondják hamar megszokja az ember , sőt utána már 70 felettit akar
. Egyébként a különböző internetes szaksajtó is erre a távolságra 65-ös tévét ajánl.( Nekem élőben az üzletben , amikor nézegettem az 55-ös és 65-ös tévéket "brutál" nagynak tűnik az utóbbi méret .)Az elején amikor elhatároztam , hogy nagyobb , jobb tévét veszek én is a Samu 80, 85, 90, Qled tévéinél kezdtem , de lassan az oled felé billent a mérleg nyelve. Érdemes sok szempontot figyelembe venni és a jelenlegi felhasználók véleményét elolvasni a kiszemelt tévékkel kapcsolatban . Erre ez a topic és a az oled topic nagyon jó lehetőség és ha teheted nézzél videókat a neten : pl.Vincent Teoh videóit ajánlom a figyelmedbe.
-
Piftuka
veterán
válasz
Házimozis alap tétel:
"A kijelző mérete soha nem lehet elég nagy."
Ennek figyelembevételével én azt javaslom, hogy ne félj a 65 colos képátlótól. Nagyon jó tud lenni az "óriásképernyő", amikor az ember otthoni filmélményre vágyik.
(Én pl. abban bízom, hogy pár éven belül sikerül egy 86 colos, prémium LCD-t vásárolnom.
)
Az általad kiszemelt készülékek mindegyike remek házimozi és játék célokra is.
Az LG "statikus" képminősége a nagyobb kontraszt, és kiváló fekete szint miatt jobb, HDR-ben támogatja a "Dolby Vision" szabványt, és a piac legjobb OS-ét kapta.
A Samsung HDR-ben (is) sokkal nagyobb fényerőt nyújt, mozgásmegjelenítésben (főleg BFI-vel és interpolálva) jobb, és támogatja a "HDR10+" szabványt, de a "Dolby Vision"-t nem. Az eddigi legjobb tükröződésgátló bevonatot kapta, így világos szobában nézve ő a "bajnok".
Bármelyiket választod is, nagyon jó tévéd lesz, ebben biztos lehetsz.
(Egyébként a beégés problémaköre miatt OLED-et én sem vennék még hosszú távra, bárki, bármit is mond...)
-
Piftuka
veterán
Nem lehet ennyire egyértelműen kijelenteni, hogy "a Samsung VA panel betekintési szöge alacsony".
A legtöbb gyártó VA paneljére igaz ez. A Toshiba kínálatában volt egy-egy jobb, IPS betekintési szöget kínáló VA panel. (A saját fejlesztésük volt.)
Jellemzően a betekintési szög egy VA panel esetében alacsony. Ez tény. Az pedig már egyéntől függ, hogy kit mennyire zavar ez.
Ha szemből nézed a 3D tartalmat, akkor az általad említett "kép széli szaturáció romlást" észre sem veszed, ezt elhiheted.
A legtöbb VA panel esetében nem ennyire rossz ez a helyzet. (Manapság sokan erős túlzásokba esnek a téma kapcsán.)
Én eddig egyetlen olyan készüléket találtam, amely a középpontból kitérve tényleg azonnal drasztikus képminőség romlást mutatott: ez a SONY Z9D prémium LCD készülék volt.
Én azt mondom, hogy nem kell ettől tartanod. Az pedig tény, hogy az aktív szemüveg jobb 3D élményt ad, mint a passzív.
Az említett SSG-3100-as Samsung szemüveget én használtam SONY, Samsung és Panasonic készülékkel is; mindegyikkel működött.
A lényeg, hogy olyan televízió készülékkel működik, amelyhez RF jeladó segítségével kapcsolódik.
Az IR-es megoldáshoz természetesen nem jó ez. Ez az tehát, ami számít, nem pedig a szemüveg gyártója.
(Manapság még mindig több - főleg kínai - vállalat gyárt 3D szemüvegeket a korábban gyártott televízió készülékekhez. Az RF szemüvegek bármelyike használható az összes RF vevővel rendelkező televízióhoz.)
-
AL
addikt
válasz
cadgers #41504 üzenetére
Szia ! Natív 100 Hz nem sok van ebben a méretben.
A Sony 49XG8396 és az LG 49SM8500 és 8600 edge ledes ( ezeknek az IPS nek biztos, hogy gyengébb a feketéje ), a Sony 49XG9005 és az LG 49SM9000 az egyik legmodernebb direct ledes háttérvilágítást kapták . Itt láthatod az adataikat : [link]
Ha beütöd a típusszámokat és a teszt szót a google keresőbe előjön néhány teszt infó.
A Sonyk VA, az LG IPS kijelzősek.
Bármelyiket veszed érdemes + 3 év garanciát venni hozzá. Ha a Sonyt választod, akkor a Sony márkaboltokban utólag is megveheted ( 1 éven belül ). Üdv. -
rinpocse
aktív tag
válasz
Szia!
Tavaly, a feleségemre hallgatva vettem egy 55”-os XF-es Sonyt, mondván, hogy nem kell oda egy nagy monstrum. Előtte egy 10 éves, 46”-os LCD Sony Z-m volt.
Mondanom sem kell, hogy a nappaliban, 3,5 m-ről kicsinek tűnik.Minden relatív!Most erősen gondolkodom a 65”-os LG OLED C9-n! DE szívem szerint, 77”-ost vennék, ha LC9 áron lenne kapható!
-
Iparmágnás
tag
Kedves Tagok! Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek!
TV vásárlással kacérkodok, olvastam a fórumot, külföldieket is, mégis két típus, illetve a méretek között vacillálok. Tehát Samsung Q90R, illetve LG C9 a kérdéses típus. Alapvetően világos a szoba ahova menne a TV, illetve konzoljátékok is mennének rajta, éppen ezért a Samsung felé húz a dolog, azonban az Lg képminősége (OLED) miatt lenne a jobb esti filmezéshez. Az Lg-vel szemben a visszatartó erő a beégés kérdése, nem volt OLED TV-m sosem, gyakorlati tapasztalataim nincsenek e téren, emiatt lehet, hogy a kelleténél jobban aggaszt a beégés. Illetve a méretek: 55 vs 65 col. Jelenleg egy 32(!) colos Lg tévé van használatban, nem éreztem a szükségét új TV-nek. Tehát biztos vagyok benne, hogy moziélmény lesz a kisebb méret is, azonban a jövőre nézve lehet jobb lenne a 65 col. Nézési távolság ~3m lenne. Egy kicsit tartok attól, hogy a 65 col szédítő lenne ekkora ugrásnál, de mégis időtállóbb volna. Összehasonlító videókon jelenettől függően volt, hogy a Samsung tetszett jobban, de volt, hogy az Lg-t láttam kedvezőbbnek. Ti milyen szempontokat vennétek még figyelembe, milyen tanácsot tudtok adni?
ui: ha jól tudom jövő generációs konzolokkal a Samsung is képes a 4k 120fps megjelenítésére.
Köszönöm a segítségeteket
-
kemuri78
csendes tag
Bocsi! Ami kimaradt: Xbox One konzol is futna a tv-n, nem tudom ez mennyire szűkíti a kört. Köszi még egyszer!
-
kemuri78
csendes tag
Szia! Igen, lehet nagyobb, elfér. Gyereknek lesz, főként amlogic boxról tolja a meséket. Itt a szűk keresztmetszet a youtube, amit szintén használ, ezen a boxon nem túl combos. Ezért jó lenne ha azt a tv jól kezelné. A szoba a nap túlnyomó részében elég világos, gondolom itt inkább az IPS panel játszana. Valamennyire be lehet nála sötétíteni, de az ablak pont a készülék helyével szemben van, a kábelezés miatt azt nem tudom átpakolni. Nagyjából ennyi lenne. Köszi!
-
Cs1csó
titán
válasz
Jorgi Kormi #41505 üzenetére
ezért írtam, vagy másképp +25cm LED vs. OLED
Amúgy a legjobb lenne, ha valahol ideális körülménye között meg tudna tekinteni egy OLED tévét (pl. egy Extreme Digital boltban ki van téve DE csak DEMO anyag megy rajta és egy teljesen megvilágított helyiségben a fény kb. mindenhonnan jön (amúgy a panelt nem zavarta a fény de engem igen), persze még így is jó de a DEMO anyag továbbra is probléma többet érnénk valami látványfilmből pár perccel is. és egy kicsit tompítottabb fényekkel, ahogy általában filmezik az ember + mellé valami CSÚCS LED-es tévét betéve akár ezt a "nano cell" fantáziaizét betéve, ami egy 200k-s LED-nél tuti jobb de egy OLED-nél, hát kétlem.
kemuri78
Kicsit pontosíthatnál:
- lehet 49" is? (115k körül már van LG, Samsung, Philips)
- okosfunkciókban mik az igényeid
- milyen a tévézési szokásaid/szokásaitok tehát VA vs. IPS -
kemuri78
csendes tag
Sziasztok és kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek! Szeretnék egy min 43" képátlójú készüléket vásárolni. A keret százezer jó magyar pénz, adott esetben + 10%-ot "hajlandó" vagyok hozzátenni. Mi lenne a legjobb választás, amit (a két ismert Mo.- i láncnál) most ennyiért meg lehet vásárolni? Lg, Sony vagy Samu is szóba jöhet. A legfontosabb a kép minősége, persze jó lenne ha a menü is viszonylag gyors lenne. (Lh630V tapasztalat beszél belőlem... ) Előre is köszönöm szépen a segítséget! Üdvözlettel : Zé
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok! A mostani 32 colos Samsung TV-t szeretnénk lecserélni 4K-s 49 colosra (ez a maximális méret, ami fizikailag elférne). 90%-ban TV nézés lenne, a maradék 10% játék (PC-ről)
Amit tudok:
- Szeretjük, ha a fekete nem világosszürke
- A jelenlegi Samsung TV-nknél nincs gond a betekintési szöggel
- Youtube, HBO Go-t gyakran használjuk
- Jó lenne kékfényszűrés opció az esti órákra (Alap LG webos rendszeren láttam ilyet először), valamint környezeti fényviszonyhoz igazodó fényerő
- Sony TV-nk is van, nagyon nem vált be a menüje (KDL-32X650), ha az újabbak is ilyenek, akkor Sony kilőve!
- Natív 100 Hz-eset keresek!
- Netre csak wifin tudok kapcsolódni a mesh miatt
- UPC mediacardot használunk (műsortár, stb. a TV saját rendszerén)Árat nem írok, ebben a méretben már úgysem félmillió a plafon, bízom benne, hogy a szakik tudnak valami jót javasolni! Előre is köszönöm!
-
AL
addikt
válasz
Apucy01 #41500 üzenetére
Szia ! Az LG Nanocellás IPS kijelzős. Ennek is az egyik legmodernebb háttérvilágítása van.
Háttérvilágítása hasonló, mint a Samsung Q70 és a Sony XF9005 - nek ( de azok VA kijelzősek ).
Az IPS - nek ( még ha nano cellás is ) nem lesz olyan kontrasztja és feketéje, mint a VA - nak, de ennek ellenére azt is sokan szeretik.
Itt olvashatsz a nanoról : [link] , [link]
Érdemes a hasonló áru Q70 essel összehasonlítani : [link] , [link]
Ha tudod nézd meg őket : [link]
Néhány cikket olvashatsz : [link] , [link]
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robot fűnyírók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest