Hirdetés
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dronte
aktív tag
A sok dilemmázás, Telekomos akció, TCL tv-k és miegymás mellett végül a következő tv-t vettem:
LG 49UM7100PLB
Élőben nagyon megtetszett, ha valakit érdekelnek a tapasztalatok, PÜ-ben szívesen leírom majd, amint leteszteltem. Bár szerintem a fél országnak ilyen van különböző méretekbenMedia Markt webshopban már nem volt kapható, de fizikai boltban volt még raktáron 112k-ért. Nekem ennyit megért.
-
Medocsabi
addikt
válasz
zzztripzzz #42890 üzenetére
Mindkét téren igaz ez. a 100hz azért smoothabb látványt nyújt. De ha nem volt még, az 50hz-cel is simán elleszel. Itt az összeg az ami ezt a kört beszűkíti.
-
Begi
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #42895 üzenetére
Aposom foleg sportot nez es neki kellene. Sajna nem tud meretben nagyobbat berakni a szobaba
-
válasz
T0mBd1gg3R #42895 üzenetére
Egy jobb 43"-os TV kellene nekem is...
VA panel, Direct LED, VRR, 120Hz, normális hangszóró ... bilibe lóg a kezem. -
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Letezik uj, 32”-os 100Hz-es TV?
Koszi
-
Croft-21
őstag
válasz
Medocsabi #42889 üzenetére
Nem volt még tévém, eddig monitoron játszottam, de gondolkodom, hogy eladom az amúgyis régi PC-met és helyette veszek tv-t. Tv műsorokat szeretnék rajta nézni, HD tartalmakat, netflix és az is lehet, hogy fél év múlva újra beruházok majd az ősszel megjelenő új xboxra is. Ezt a tévét néztem ki magamnak: 49SM8500PLA
Bár kicsit hihetetlen az a 200 Hz a leírásban. -
Medocsabi
addikt
válasz
Croft-21 #42882 üzenetére
Ha nem volt még soha 100hz tévéd, akkor az 50hz-cel is elégedett leszel. Ha volt már,Akkor nem fog tetszeni az 50 hz. Mondom ezt ~13 év xboxozas után. Ha van rá keret,én 100hz-es tévét vennék,ha nincs akkor egy jobbféle 50est.(a kettő között van kb 150.000 ft ugrás...)
-
bigdady
nagyúr
Hali
Tcl tv-kről mik a vélemények? Sosem hallottam róla. -
Pug
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #42885 üzenetére
Ha meg a mult evi Q60R es nem az idei Q60T, akkor igen
-
válasz
T0mBd1gg3R #42867 üzenetére
Erre esetleg valaki?
Gamelni megfelelő a Telekomnál kapható Samu QE55Q60?
Köszi! -
Gino20
őstag
válasz
gaston63 #42880 üzenetére
C715 még nincs, de szintén TCL-től X815-öt a TCL fórumban gyakorlatilag csak dicsérik (pár samu Q7 tulaj is), vagyis hiába 60Hz, de jó a képfrissítése, plusz ha van rá igény, akkor van benne mozgást javító interpoláció. Mindkettő TCL, QLED és általános spec alapján nagyon hasonlítanak egymásra C715-X815 ezért szerintem nem lehet gond a C715-el sem, de engem is érdekelne majd pár vélemény
-
hml01504
friss újonc
Sziasztok!
Max 50 ezerért milyen tv-t ajánlotok? Nem vágyom okos tvre ennyiért. A jelenlegi kb 8 éves elromlott hd-t váltaná.
Thome-os boxal HDMI kábellel nézném Bau adásokat. Lényeg a minél nagyobb és élesebb kép. Köszi -
Croft-21
őstag
Ha veszek egy 50 Hz-es tévét, de mondjuk fél év múlva szeretnék rajta xboxozni is, akkor mennyire hátrány az 50 Hz? Olvastam, hogy konzolhoz legalább 100 Hz-es tévé ajánlott.
-
fasirTTT
őstag
sziasztok, megint ezzel a hülye kérdéssel kell az okos emberek felé fordulnom akik itt a fórumon vannak, ezért bemásolom ide ismét a kérdésem
-
nightmare13
őstag
Hát igen, ez nagyban függ az extra garancia (ami tulajdonképpen egy biztosítás, amit valamelyik biztosító társasággal kötsz, az üzlet csak közvetít) feltételeitől is.
Ennek már azért is érdemes utánaolvasni, mert nagyon gyakran van, hogy például az extra garancia csak 100e forintig fedezi a költségeket, etc, etc. -
zzztripzzz
csendes tag
Sziasztok!
TCL 65C715 QLED
Ezt a készüléket szeretném megvásárolni, most a Telekomnál 233 e. HUF. Sötét szobában 4K filmezésre használnám, külső HDD-ről, hangrendszerre kötve. A panel és a megvilágítás is meggyőzött, illetve tudja a DTS-t. Az egyedüli félelmem a 60 HZ. Mit gondoltok, jó választás lehet ettől függetlenül? Esetleg valakinek tapasztalat, akár más hasonló TCL készülékkel?
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket. -
AL
addikt
válasz
nightmare13 #42871 üzenetére
Szia. Ott eddig csak számítástechnikai eszközt vettem + garanciával, de amikor probléma volt vele természetesen arra a hibára nem vonatkozott a garancia. Amikor bevittem a szervízbe, még meg sem vizsgálta a szerelő, csak az ügyfélszolgálatos Hölgy volt ott. Ő egyből mondta, nem garanciális hiba, ha bevizsgáltatom az több ezer Ft. Remélhetőleg a tévével nem ez a helyzet ! Üdv.
-
AL
addikt
válasz
Georgeester #42872 üzenetére
Szívesen. Remélem sok örömed lesz benne ! Üdv.
-
nightmare13
őstag
Az MM mellett a Euronics webshopjában is egyszerű a plusz garanciát intézni: kosárba rakja az ember, rámegy a kosárra és ott lehet kiválasztani. Így legalább már látja az ember előre, hogy mennyi az annyi, míg MM esetében csak helyszínen derül ki. Persze cserébe a választék is gyengébb a Euronicsnál.
-
Peddy789
őstag
Helo, tv vasarlas elott allunk. Nincsenek nagy igenyek, viszont nehezem tudok donteni mi mennyit er.
Alapvetoen 500 euron huztuk meg a hatart hogy maximum eddig akarunk kolteni tvre, de inkabb valamivel kevesebbet. PS4 pro lesz hasznalva, a 4k azert fun lenne vele gondolom.
Kb 2 meterrol fogjuk bamulni.
Kb 50 es meretet szeretnek, de rugalmasak vagyunk.
Amit neztem:
Samsung UE50RU7172 50 " 350 euroPhilips 58PUS7304 58 " 500 eur
Alapvetoen philipsben gondolkodtam, mivel egyszer lattam az ambilight featuret, es mivel vszeg feher fal elott alna, szerintem jol nezne ki. Ahogy hirtelen utananeztem, az 500euros ar eleg korrekt, nem kamu discount, de lehet tevedek.
A samsung-ba egy tesztben futottam bele, ahol kicsit jobb kepminoseg jott ki, kontraszt, stb jott ki a philipsel szempben, plusz az 50 colos 350 euros ar eleg baratinak tunik, nemtudom megeri e a philips a plusz +150et.
Kulsore a philips sokkal joban nez ki, plusz van ambilight, es android tv is, bar nemtudom ez valoban mennyi pluszt jelent? Igazabol neha egy youtube videot megkeresnenk rohogni, de nagyreszt csak netflix fog futni a tvn.Szivesen meghallgatnek par velemenyt!
Jo arak ezek egyaltala, vagy ilyen kamu discount? -
Aaron14
őstag
Most látom, hogy vége a Sony akciónak és kb. 100.000 Ft-tal lett drágább az XF9005. Várható, hogy lesz még a közeljövőben hasonló akció szerintetek?
-
Sziasztok!
Lassan lejár a teleforészlet, telefont még egyáltalán nem akarok venni, gondoltam kihoznék egy tv-t a telekomtól ami alkalmas lehet monitornak, játszani, meg természetesen filmet nézni.
Pici sötét szobába menne, így egy 100-120Hz VA-ra gondoltam
A nappali-hálóban van egy 65-ös 7450PLA, az azt hiszem IPS, a számítógépen most 3 monitor van, egy ips fullhd meg 2 tn f*s, a 3-mat cserélném egy tévére.
Telekom nem túl barátságos oldal, és a kínálat sem túl acélos, nekem úgy tűnik minőségi tévék inkább csak 55-től felfele vannak, 100-120 Hertz fekete holló náluk, na de találtam egy ilyet: Samsung QE55Q60
Kérdés hogy ez vajon ez a Q60R lehet vagy ez a Q60T? Nagyon nem mindegy, súly alapján előbbihez közelít, a reklám fotó is azzal egyezik meg.
Ha jól látom a Q60R több szempontból is nagyon jó lenne, mert VA, 120Hz-et tud és van benne FreeSync játékhoz.
Más javaslat esetleg?
Eredetileg olcsóbbat akartam és méretben sem igénylem az 55-öt tekintve hogy az asztalon lesz előttem, 43-49 volt a cél, de a 120Hz meg a Freesync az nagyon megdobná az élvezhetőséget. -
AL
addikt
válasz
Dronte #42860 üzenetére
Szia . Kevered a méreteket. Csak a 43 as RGBW, a 49UM7100 már nem.
7450 esnél, pedig a 43 as IPS és a 49 es VA.
Itt összehasonlíthatod őket : [link]
Mindegyik 50 - 60 Hz.
100 - 120 Hz es csak az 55SM8500, 8600, 9000, 9010, 9800.
Ha a sorozatszám utáni betűjelzést megnézed, akkor láthatod, hogy melyik kapható nálunk.
Üdv. -
AL
addikt
válasz
Georgeester #42856 üzenetére
Szia . Ha VA paneles, akkor a Sony jó választás ( nem androidos ) : [link]
Ha IPS, akkor LG : [link]
Lényeges a panel, mert mindkettőnek más a képe : itt és a fenti összefoglalóban olvashatsz róla : [link] , [link]
Nemcsak a betekintési szög és a sötétíthetőség számít, mert a két tévénél alapból más a kép ( fekete, kontraszt, színek , stb. ) .
Az is lényeges, hogy ismert, megbízható üzletben vásároljál. Néhány ezer engedmény miatt nem szabad csak 1 év garanciát vállalni, mert igazából még a 2 is kevés.
Ajánlatos mindegyikhez venni + 3 évet. Az MM - ben ezt utólag ( fél éven belül ) is megteheted, vagy ha Sonyt veszel, arra a Sony márkaboltokban 1 éven belül. Üdv. -
AL
addikt
válasz
stickyfinger #42859 üzenetére
Szia . Mindkettőről több tesztet is olvashatsz, ha beütöd a típusszámokat a google keresőbe, de itt és a márka ( Sony, Samsung ) topickban is többen dicsérték őket . [link]
Szerintem mindkettő tökéletes, ha VA panel kell : [link] , [link]
A képe más, ezért nézd meg, hogy Neked melyik tetszik.
Mindkettőnek az egyik legmodernebb kijelzője van, 100 - 120 Hz, VA kijelző.
Hátrány lehet, hogy a Samsungnak nincs DTS decodere.
A Sonynál egyeseknél előny, másoknál meg hátrány az android.
Különbözőek : HDR, fény, kontraszt, stb. Ezeket a fenti adattáblázatban megnézheted. Üdv. -
seralevente
újonc
válasz
Jorgi Kormi #42858 üzenetére
Kipróbáltam mindkettőt MM-ban HDD-ről filmet, (nem full HD) és nem látok nagy különbséget..mondjuk a menünél a fekete szebb az Oleden,De mintha az Oled nem konvertálná szebbre a képet (lehet, hogy beállítás kérdése).Óriási méretkülönbség van a 75 vs 65 között. . nem utolsó sorban félek a beégéstől, mert ha beég dobhatod ki. Nem 100 ft-ról van szó. habár állítólag a C9 -el nincsenek ilyen gondok.Az árral kepocsolatben, még talán esik az ára... Majd holnap kiderül (akciózik az MM) Az a baj az összehasonlításnál, hogy a méret nem ugyanaz...
-
Gino20
őstag
Ár/érték arányban egész biztos, hogy a TCL-t választanám. Gyártói spec alapján egyszerűen az egy jobb QLED TV, de ha neten rendeled, akkor 14 napig minimum van elállási jogod, vagyis ha nem lennél elégedett, akkor simán vissza tudod küldeni és ahogy a futár hozta, úgy el is viszi (ha ez bekövetkezne valószínűleg a TU-val sem lennél elégedett és magasabb kategória kellene, de ennyire a feltételezésekbe ne szaladjunk előre
)
Samu kicsit ügyfeleket megtévesztően a 19-es modellekkel megegyező tudású 2020-as TV-inél növelte a típusszámot, vagyis pl Q70T ~ = Q60R, Q80T ~ = Q70R és gondolom az RU - TU-nál is hasonló lehet a helyzet, így a TU8000 RU7000 és azon belül talán 7400-as tudású lehet. Az meg kb a samu belépő kategóriája.
Szervíz témát én nem aggódnám túl. Minden gyártó esetén olvasni jót és rosszat, pl a napokban itt valaki írta, hogy a samu-val nem jut dűlőre és nem akarják javítani a pixelcsíkot stb. TCL-nek is van már EU-ban üzeme, így szerintem a szervíz sem lehet kérdés, főleg ha azt egy ,,nagy" cég forgalmazza, a garancia érvényesítés sem lehet gond.
De ez mind csak a szubjektív véleményem, vagyis a TCL és Hisense is csinál szerintem jó termékeket, csak esetükben az lehet jelentősen olcsóbb lesz. -
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Az UE43TU8002 tervéről mi a véleményetek? Esetleg lehetne közel ehhez az árhoz kapni /mondjuk 150ig/ sokkal nagyobb tudású tévét, vagy szól e bármilyen indok másik típus mellett ehhez képest stb. -
Dronte
aktív tag
Az LG 50UM7450PLA és a LG 49UM7100PLB között jól értem, hogy a különbség a magic remote és az RGBW? A Display spec azt írja hogy a 7450 VA paneles ebben a méretben, ez itthon is így van?
Élőben megnéztem a 43-ast mindkettőből (elv mindkettő IPS) de mintha a 7450-nek "ropogósabbak" lettek volna a színei - de ez az Auchanban volt, lehet csak kalibráció?Plusz a 7450-nél írják a TruMotiont, a 7100-nál pedig nem Displayspec-en. LG oldalán viszont mindkettőt 100 Hz-nek írják. Akkor most hogy is van ez?
-
stickyfinger
csendes tag
Sziasztok!
Két tv- között vacilálok. Szerintetek melyik lenne a jobb?
Samsung QE55Q82RAT vagy Sony KD55XG9505B
Köszi.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
seralevente #42857 üzenetére
Az oled jelenleg a legjobb megjelenítő a tévék közt , de ha több infót akarsz nézd meg az oled topicot , hogy mit írnak róla . A c9 kifutó széria és csoda , hogy találtál még belőle 585eFt-ért . A 4 méter határeset :65 vs 75/77 /85
.
-
seralevente
újonc
Sziasztok, TV vásárlás előtt állunk. A két kiszemelt:
1, Lg 75 SM 9000 Nano cell + direkt Led 539 e. a 7 2 gen proci
2, Lg 65 C9 Oled 585 e. a 9 2 gen prociYouTube, TV adás, letöltött filmek nézésére vennénk.
Melyiket ajánlnátok, esetleg hol tudok olcsóbban beszerezni ( 1,5 garanciás használt még belefér).
Most egy Lg 55 SUHD 7707 használunk. Kb 4 méterre van a TV. Nagyobb és modernebb a csere oka...
Előre is köszönve segítségeteket.
Kellemes napot!
-
Georgeester
csendes tag
Sziasztok!
Egy régi kis TV-t (32 LCD hőskor) cserélnék valami újabbra. Mivel casual a felhasználás, kis filmezés, kis játék és sok mese kislányommal, így a keret is alacsony. kb. 150K a lélektani határ.
Ebbe ahogy néztem egy tűrhető 55-ös beleférne (asszonypajti kisebbet nem enged
, nagyobbra meg a keret nem elég
)
Mindegy, hogy VA vagy IPS, mert sötétíthető a nappali ill. a betekintési szög sem lesz probléma.Játék miatt jó lenne aminek alacsony az input laggja (natív 100Hz ebben az árkategóriában kilőve ahogy láttam).
Amiket néztem és belefér kb.: https://www.displayspecifications.com/en/comparison/5ea4129719(X2 használtan kisbolt 1 év helyi garival)
Kérdezem a hozzáértőket, melyik lehet a jobb választás (game módban pl. mozgásjavítás melyiknél lehet jobb?)
Mivel HTPC és egy tűrhető hangfal lesz rajta, ezért az okosfunkció és távirányító mellékes.
Néztem Hisense-eket is, de amit jónak írnak és elfogadható az ára, azt itt nem lehet kapni (H8 és H9).
Köszi szépen és szép napot,
G -
Rhiko
újonc
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget! Nagyon jó választásnak tűnika a C715! Igazából a C715 és a Samsung ue65tu8002kxxh között vacilálok. A TCL erőssebnek tűnik viszont a Samsung jobb a szervízzel rendelkezik. Mit gondolsz mi lenne a jobb választás?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest