- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubu0001
csendes tag
-
Danecay
addikt
válasz
Danecay #9046 üzenetére
Most nézem, hogy elbaltáztam a linket, felcseréltem az URL-t és a szöveget
Na szóval helyesen: LG - 43LH630V -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Beállnék az érdeklődők sorába én is
120e Ft magasságában keresek TV-t, természetesen pár ezer forint eltérés lehet. Nyilvánvalóan ennyiért a legjobb ár/teljesítmény arányú készüléket vagy azok egyikét szeretném megvásárolni. Ki nem?
43" környéki méretben gondolkodom Full HD felbontás mellett, jó képfrissítéssel, legyen SMART-os, tudjon USB-ről médiát lejátszani (bár szerintem ezt már mindegyik tudja)
Igazság szerint ki is néztem már egyet, de sohasem lehet tudni, hogy ki milyen jó akcióról tud éppen amivel jobb vételt is csinálhat az ember. Na szóval a kiszemelt típus:
http://www.lg.com/hu/televiziok/lg-43LH630VA DVB-S2 tuner ugye jó műholdas, SmartCAM kártyás DIGI-hez
A válaszokat előre is köszönöm!
-
rusSSSSh
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek kérem tv választásban. A felső határ 500.000 HUF körül van, amit szánnék rá és az edigital-tól szeretném megrendelni.
Amit szeretnék:
-55 col körüli képátló
-minden szögből jól látható szép kép
-TV adások közül csak sportot nézek esetleg páron sorozatokat, de inkább házimozizásra használnánk
-konzollal is szeretnék rajta játszani
-fontos hogy gyors legyen a smart funkció, mert megőrülök a lassú youtubetól, amit a jelenlegi tv nyújtNem követtem nyomom a mai tv fejlődését, de érdekelne egy jó ár/érték arányú a legtöbb jó extrával bíró tv szép kijelzővel, ami megbízható is. Sajnos nem ismerem a márkákat, hogy melyik mit tud.
Ti mit ajánlanátok leginkább és miért?
Köszi előre is a válaszokat.
Üdv,
Dénes -
olahmate1991
tag
Sziasztok!
Tv-t keresek az alábbi szempontok alapján.
A keret: 100ezer
-minél nagyobb kép átmérő
-full hd
-hagyományos tv (azaz nem smart tv)
-led tv
-minél jobb képfrissítésű 100hz
-2hdmi bemenet, beltéri egységgel illetve asztali pc-vel lesz össze kötveKöszönöm!
-
ngaba
aktív tag
Sziasztok!
Max. 120k-ért szeretnék tippet kérni ajándék tévéhez. Csicsa funkciók nem nagyon kellenek bele, igazából még a smart is inkább hátrány, de tudom, hogy a jobb tévék jellemzően okosak. Nem tévészakértőknek lesz, legyen elfogadható képe (azért szerintem 100 Hz jó lenne), és minél megbízhatóbb/kockázatmentesebb, szóval inkább direct LED-es. Kezelés szempontjából egyébként az az előny, ha minél jobban hasonlít a régi tévékre (gyors csatornaváltás stb.). Ennyi az elvárás.
Két méret jönne szóba: 32" és 40". Legyetek szívesek mindkét méretben tippet adni, mert még vita tárgya, hogy mekkora legyen (tudom, hogy 40-est érdemes, de nincs sok hely).
32 collosból szinte leredukálódik arra a kérdés, hogy mi az a legjobb tévé, amit ebben a méretben érdemes megvenni. Az árba belefér. (De nem kell elmenni a plafonig, az eredeti terv 100k volt.)
40 collosból full HD-s kellene, én valami 100 Hz-es LG-re gondoltam, ha még kapható valami ebben az árkategóriában (Samuból és Sonyból nem tudom, hogy kijön-e ennyiből valami értelmes).Előre is köszönöm.
-
Razarus
tag
Szia!
Közben rákerestem és én se találom.
Mentségemre legyen mondva, hogy a tacskós árcimkéről írtam le a típust.
Közben a dolog eldőlt, mert délután a meglevő TV-m feladta harcot (javítható.. vagy nem) és volt dolgom BPesten és visszafelé elhoztam SzFehérvárról az 5500-ast. Meglátom, mit mutat.
---
Hazafelé SzFehérvár előtt (M7) egy személyautó tisztességesen belerongyolt egy kamion hátsójába (kamionon kisebb sérülés, szgk totálkár), így volt egy kis araszolás is.
Csak hogy emlékezetes legyen az út -
Batib
őstag
válasz
Razarus #9030 üzenetére
Én még nem láttam K5000-es tv-t. Szerintem Mo. nem is forgalmaznak ilyet. Te hol akarod ezt megvenni?
Egyébként ha a Samsung itt is az eddigiek alapján jár el akkor csak a smart, hálózat és ilyesmi tudásban tér el a két tipus. ( mégegyszer: nem ismerem a K5000-et, csupán tippelek)
Jobban rákeresve: Egyáltalán létezik ilyen tv? -
akela91
addikt
Sziasztok.
Egy időtálló 32" smart tv-re lenne szükség.
Ami használva lenne rajta viszonylag sokat: youtube, plex + HDMI-n PC rákötve.
Valamennyi TV-zés is lesz, de nem számottevő.A keret 100k max.
Mit ajánlotok? Akár ma-holnap rendelném, aktuális akciók is játszanak.
Ezt nézte ki anyós metro-ban: Samsung UE32J4510 - Ennél kéne jobb vételt találni. (magyar webshopok játszanak) -
Athos.187
csendes tag
Sziasztok!
Ezek közül melyiket lenne érdemes megrendelni?
Samsung UE50KU6000
Sony KD-49XD7005
LG 49UH6207Tudom, hogy mindegyik belépő kategóriás UHD tv, de ennyi a keretem. Szívem szerint KS7000-et vennék, de az már kicsit drágább kategória
. KU6000-ről (ha jól tudom ez ugyanaz mint a KU63000) jókat írnak külföldi oldalakon, 6207-ről szinte semmit nem tudok, XD7005-ről sem igazán találtam teszteket. Szerintetek melyik lenne a legjobb vétel?
-
totyika93
tag
A Samsung UE40K5500 vagy LG 43LH630V?
Fontos a szép tiszta kép, számítógépre lenne kötve, de csak film nézésre.
Illetve fontos a falra szerelhetőség is. -
goamantra
tag
válasz
Petyamester #9020 üzenetére
600ezer forintos TV nél ilyen (gyári) hibák?? (LG65UH8507) BOTRÁNY... meg fullhdvel (is) sz*r kép??... +azt írják, hullanak is rendesen a LED tvk.. ahogy lejár a garancia jönnek elő a meghibásodások , mivel így tervezik őket (max 4-5 év működés, azt kuka - beépített elavulás-)
amit ezek a TV gyártók művelnek, azért börtön járna...
Itt minőséget keresni felesleges ... gondolkodtam, hogy beruházok egy drágább TV-re, de inkább a hifim-re költöm azt a pénzt vagy visszaszokok az olvasásra /rádiózásra LOL ...
-
montressor
aktív tag
szervusztok
Azt szeretnem kerdezni, h a harom tv kozul ti melyiket ajanlanatok es miert? Illetve melyiket nem...
LG 43LH510V
LG 43LH500T
Samsung UE40k5100Kifejezetten nem smart tv-t keresek, ami kepes usb-rol avi, mkv stb-ket lejatszani.
kosoznom -
Bubu0001
csendes tag
válasz
headhunter #9008 üzenetére
Koszonom, ma megint megneztem MM-ban, a nem HD TV adas szornyu volt a 65-os Sony W857C TV-n meg kb 3.5 m-rol is... Ehhez kepest az 50-es plazma TV eg es fold. Ez csak a meret miatt lehet vagy a led miatt is? Lehet megiscsak jobb lenne az 55 colos TV?
Bosszanto hogy a nappaliba valo TV-bol nem lehet olyat kapni ami TV-zni (SD) es mozizni is jo (HD) egyszerre...
-
Razarus
tag
Üdv!
Talán elsikkadt:
UE32K5500AW vagy UE32K5000xx a jobb választás? Másképpen: megéri-e a felárat az 5500-as verzió? -
kiszu
senior tag
Samsung tv-k tipusszamanal mi a különbség a "j"-" "ju"-"ku" - "k" - "js" - "ks" jelzések között
-
TA68
őstag
válasz
Petyamester #9020 üzenetére
Az LG tévékben gyárilag elég agresszívra van állítva a TruMotion, az okoz ilyen jelenséget. Érdemes inkább felhasználóira állítani.
-
törölt tag
válasz
headhunter #8997 üzenetére
Bocsi, hogy belekotyogok a másnak írt válaszodba, de hangosan gondolkodom.
Akkor nekem sztem csak elég lenne egy 32 colos, hiszen az ágyam végében van a tévé, ami épphogy megvan két méter. -
törölt tag
válasz
headhunter #8959 üzenetére
Köszi!
-
olahmate1991
tag
Sziasztok!
Tv-t keresek az alábbi szempontok alapján.
A keret: 100ezer
-minél nagyobb kép átmérő
-full hd
-hagyományos tv (azaz nem smart tv)
-led tv
-minél jobb képfrissítésűbeltéri egységgel illetve asztali pc-vel lesz össze kötve
Köszönöm!
-
Jacktor
aktív tag
válasz
zsolti_20 #8992 üzenetére
A 250k-ba bőven belefér egy Sony is akár (képminőségben nem hiszem hogy bármi verné).
43"-os (170k), 50"-os (230k)
Ráadásul az input lag értékei is egész elfogadhatóak (már ha játszol rajta egyáltalán).
LG-t persze jóval olcsóbban is tudsz venni, de ha már rászánsz ennyit, akkor én a Sony-t ajánlanám, ami 100Hz-es is (normális FHD Samu meg már gyakorlatilag nem is kapható). -
Petyamester
csendes tag
Kedves fórumozók!
A TV vásárlásról szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat:
2016 október végén rengeteg fórum olvasás és "hozzáértők" véleménye után elhatároztam, hogy veszek egy LG65UH8507 típusú televíziót.
Az Euronicsban sikerült hozzájutnom, a glamour napok miatt nagyon kedvező áron. Pár óra használat után feltűnt egy nagyon idegesítő jelenség, főképp focimeccseknél jött ki jobban, a kamera hirtelen elmozdulásánál függőleges fehér csíkok jelentek meg képernyőn, mintha szellemképesedett volna. Először azt hittem, hogy az adással van valami gond, de amikor youtuben vagy letöltött 4K-s focimeccsnél is látható volt ez a hiba akkor már egyértelmű volt, hogy hibás a készülék.
Ezek után már csak úgy tudtam nézni ezt a tvt-t, hogy folyamatosan a csíkokra koncentráltam. Pár nap múlva bejelentettem az LG-nek ezt a hibajelenséget, és azt mondták, hogy ez a jelenség nem normális, kijelzőt fognak cserélni, az alkatrész érkezése 1 héten belül megtörténik. Vártam 3 hetet, senki nem keresett... Gondoltam felhívom őket, hogy meddig várjak még? Aztán mondták, hogy az alkatrész nem érkezett meg, ezért írnak egy csere utalványt majd eldönthetem, hogy kicserélik egy ugyan olyan típusú tv-re, levásárolom, vagy pedig visszakapom a pénzt.
Ez így is történt, pár nap múlva jöttek a tv-ért, kaptam a jegyzőkönyvet. Nagyon fura volt az, hogy egy telefonos bejelentésre alkatrészt akarnak rendelni, senki nem akarja megnézni, mindent elhisznek amit mondok, nem értettem...
Újabb fórumozás következett, de aztán rájöttem, hogy annak semmi értelme... Külső winchesterre letöltöttem rengeteg anyagot (4K, Full Hd), többek között focit, majd euronicsban és a media marktban eltöltöttem egy fél napot.
Majdnem minden tv-t kipróbáltam, ami hasonló árkategóriában szóba jöhetett. Először is kipróbáltam újra az LG65UH8507, hátha csak egy készülék hibájáról beszélünk, de sajnos nem... pontosan ugyan olyan csíkos volt mint otthon, a LG55UH950 szintén, a LG65UH950 is. Talán a 40-43 " körüli SUHD LG tvknél kevésbé látható ezek a csíkok, az 55" felett már nagyon zavaró. (természetesen nem mindenkinek zavaróak ezek a csíkok, van aki észre sem veszi,egyén függő, nekem borzasztóan zavaró volt!!) Itt már értettem, hogy ez a jelenség normális az összes SUHD LG tv-nél és aki ezt bejelenti, hasonlóképpen fognak eljárni, mint nálam.
Az LG OLED tvk- közül is a LG 55C6V jöhetett először szóba, a promó videó nagyon meggyőző volt, gyönyörű színek, tökéletes fekete. Aztán megkértem az eladót, hogy kapcsoljunk át egy HD adásra, majd külső winchesteren is lejátszottam filmet és.... nem voltam tőle elájulva. + az is hátrány volt, hogy 10 " kellene visszalépnem.
A sony tvk-et ki sem tudtam próbálni, mert az összes tv szoftvert frissített, órákon át. Androidos rendszerük megbízhatatlan, lassú, lefagy, újraindul. Nem kiforrott még.
Maradt a samsung, és kipróbáltam a Samsung60KS7000, külső winchestert rádug, focimeccs éééés nincsenek csíkok, tökéletes a kép. Nem hittem el. Black Friday miatt óriási akció, egyértelmű volt a választás... azóta is megvan és nagyon szeretem.
További hátrány még az LG tvk-nél, hogy ha böngészni szeretnél vele, azt felejtsd el mert folyamatosan kilép memóriahiány miatt, újraindul a böngésző 5000-szer. Az összes típusnál igaz, eddig csak LG tv-ink voltak.
A samsung menürendszere eszméletlen gyors, sokkal gyorsabb mint az LG. A samsung feketéje szebb, az lg színei valamivel élénkebbek.
Mivel a black firday alkalmával voltak még jó akciók ezért a hálószobámba választottam egy Samsung UE40KU6000 típusú tv-t is amivel, ár/érték arányban szintén tökéletesen meg vagyok elégedve. Tudásban és színekben elmaradt a KS7000-től, ezért írtak az ár/érték arányt. Viszont szerintem nem igaz,hogy belépő szintű UHD-t nem érdemes venni, mert a hálószobámba ez a tv tökéletes!A lényeg az, hogy senki ne válasszon tv-t fórumos vélemények és értékelések alapján. Le kell tölteni filmeket, videókat és saját tapasztalat/igény alapján kell kiválasztani a megfelelő tv-t.
A kiállított TV-k promó videói, az adott gyártmányú és típusú tv-kre vannak megszerkesztve. SOHA nem szabad ez alapján dönteni.Remélem adtam pár jó tanácsot a TV vásárlás előtt állóknak.
-
sakal83
addikt
Sziasztok
110Cm körüli TV-t keresek, az alábbi feltételekkel
- mindenevő legyen a médialejátszója
- szép kép
- ár kb 140k-ig
- márka, panel (IPS vs VA) mindegy
- valódi 100hz
- fullhdKöszönöm
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
nemethchek19 #8994 üzenetére
Erre esetleg tudnátok válaszolni? Nagy segítség lenne. Előre is köszönöm!
-
hamormota
csendes tag
válasz
hamormota #9012 üzenetére
Sziasztok!
Pontosítottam a korábbi
írásaimat TV vásárlás témában:200.000 Ft alatti ár.
FullHD felbontás.
SD felbontáshoz képjavító eljárás.
40" képátló, esetleg nagyobb, hogy az SD adás még "jó" maradjon.
legalább 2 db HDMi kimenet.
Teletext legyen.
Megfelelő hangszórók (BR lejátszó hangja is a TV-re megy),
nem házimozi hatás kell, úgyis "stereosul", inkább a tiszta hang a lényeg.
Csatornasorrend egyszerű változtathatósága.(Sony BDP-S6700 blu-ray lejátszóhoz mellé)
3D, net, wifi, íveltség stb "okosságok" nem szükségesek,
inkább a kép-hang minőség, kezelés gyorsasága a fontosabb.Amiket eddig kinéztem:
Panasonic VIERA TX-40DS500E
Sony Bravia KDL-43W755C
Sony Bravia KDL-43W756CKöszönöm a válaszokat!
-
hamormota
csendes tag
válasz
hamormota #9002 üzenetére
Sziasztok!
Bejött a listámba a
Panasonic VIERA TX-32DS600E a 32"-k között a
Sony Bravia KDL-32WD755 mellé.A kisebb képátló csak a SD tartalom miatt érdekes,
természetesen jöhet a következő lépték, végül is kilóghat az állványról.
A napokban megnézem valahol, hogy milyen FHD-n a SD kép,
főleg a 4:3 arány miatt is, meddig érdemes elmenni a nagyobbig, amíg még "jó" a kép.Közben felmerült a csatornasorrend beállítás egyszerűségének igénye.
-
totyika93
tag
A Samsung UE40K5500 vagy LG 43LH630V?
Fontos a szép tiszta kép, számítógépre lenne kötve, de csak film nézésre.
Illetve fontos a falra szerelhetőség is. -
Bubu0001
csendes tag
válasz
headhunter #9005 üzenetére
Szia!
Nem most 50-es, ennél nagyobb kellene 60-65, az 50-es TV-t az előző lakásban bő 1 m-el közelebb néztük, megszoktuk ezt az "arányt".
Korábban esetleg láttad ezeket a TV-ket akár más méretben, hogy mi az amiért a Sony-t választanád? Ártól eltekintve...
Köszönöm
-
törölt tag
válasz
Roland861010 #8989 üzenetére
Jó lesz játékra szerintem, jobb mint a kis Philips.
Faresz29 Van külön OLED topik.L4ller 43LH541V
randras_83 Ennyiből talán LG 49LH630V,
itt ma éjfélig mindenre 10% visszajár ajándékkártyán. Vagy SonyKDL49WD755. -
Ubul02
tag
Jártam ma üzletben. Eladó LG 49UH664V-t ajánlotta. Erről mit a véleményetek? (Volt nálam pendriveon HD ill. FHD videó, beállításoknál kérésre gond nélkül átállította a képminőséget "élénkről" "színházra". Én még a HD videót sem láttam borzasztónak, az FHD pedig egészen jó volt, szebbnek tűnt, mint egy FHD Samsung készüléken (hasonló árfekvésben lévő készülék volt a tesztalany).
Érdemes szerintetek ebben a készülékben gondolkodni...? -
Bubu0001
csendes tag
Kedves Forumtársak!
Hosszas utánaolvasás után itt és más forumokon, teszteken túl se tűnik egyértelműnek hogy az alábbi 3 TV közül melyik lehet a legjobb választás egy 50-es Panasonic Plazma után, mind a 3 kb egyárban van.
Kb 3.5 m-ről nézzük a TV-t,főleg sötétben, majdnem sötétben és vegyesen full hd/sd/hd tartalommal, T-Home IPTV, plusz néha PS3, semmi 4K egyenlőre.
Sony 65W855/7/9C (Full HD)
Samsug 65H6400 (Full HD)
Samsung 60KS7000 (4K)Sokan írták hogy az UHD TV-n az SD/HD/Full HD nem a legjobb, máshol meg hogy pl a KS7000 nagyon jó upscaling-ben és más tekintetben lehet hogy jobb a képminősége mint a másik két TV-nek.
Előre is köszönök minden támpontot ami segíthet, MM-ban, Euronics-ban már láttam őket de nagyon nehéz megítélni más volt a tartalom, stb...
-
hamormota
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárláshoz kérek segítséget.
Mi most a best buy 200.000 Ft-ig?
Az igények:
FullHD felbontás.
SD felbontású adásra (tényleg működő) képjavító elektronika.
2 db HDMi kimenet.
Teletext (szülőknek fontos).
Megfelelő hangszóró (2x10 W?), mert a BR lejátszó hangja is a TV-re megy.
Hz-ben "értelmes" "magas" érték (pl: kadencia helyesség, stb).
(2-4 m távolságból tudják a lakás adottságai miatt nézni).
(Nem ívelt)3D, wifi, net, stb "okosságok" nem szükségesek.
Inkább a kép-hang minőség, kezelés gyorsasága.A most vett Sony BDP-S6700 blu-ray lejátszóhoz vegyek Sony-t, vagy nem lényeges a márkaegyezés.
A Sony Bravia KDL-32WD755 a 80 cm széles állványra még ráfér.
Valakinek van ezzel a típussal tapasztalata?Köszönöm a válaszokat!
-
Razarus
tag
Üdv!
Az a tag volnék, aki időnként érdeklődik... akinek lassúak a tv-k (utánhúzás) és a szappanopera hatás (vagy mi) is idegesíti.
Nos. csak találtam egy TV-t, ami megüti a szintet. A kép színvilága rendben van (mozihatás vagy hogy nevezik) és a képösszerakási sebesség is elfogadható. Viszonylag kicsit húz utána, de majd Forma1-nél derül ez ki.
Ez a TV a UE32K5500AW, csak ez 35 km-re van. Helyben UE32K5000xx van, de ennek a képét nem sikerült megnézni.
Mi a különbség a kettő TV között? Ha az 5500 korszerűbb (nyilván az) akkor nem gond elmenni érte, viszont ~30-al drágább is, de ez sem akadályozó tényező. Megéri az 5500-as verzió a pluszt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Automata kávégépek
- Gyúrósok ide!
- Vírusirtó topic
- SkyShowtime
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Nők, nőügyek (18+)
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest