- Fujifilm X
- Monitor hiba topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cdl
senior tag
válasz
Gino20 #46047 üzenetére
Nem degradálni akartam, csak felhívtam rá a figyelmet.
Szerintem nagyon jó ajánllat.
Nálunk van oldalt egy kétszárnyú ablak a déli oldalon.
Nagyon jó szolgálatott tett a régi tv-n is a bevonat, a mostanin még jobb.
Én is megnéztem az üzemidőt, ha sok lett volna, visszaküldöm. -
kismanús
csendes tag
válasz
Bugarov #46048 üzenetére
Neten akkor sem volt. Ott akartam venni az elállás jog miatt Csak bent a boltban.A hivatalos sonyban 260 volt. Most extra akciók vannak mert ugye pár db van. Ezért is mondtam aki jót akar ennyiért ez best buy. Nem akarok megtéríteni senkit de tényleg komoly... És köszi.
-
Gino20
őstag
válasz
ghostyy #46029 üzenetére
Természetesen ugyan olyan garid van csak 24 helyett 18 hó. Én MM outletből vettem a szintén 65Q70R-t 300-ért (még év elején) és mint kiderült nagyon jó vétel volt, mert ténylegesen csak ,,csomagolássérült" volt és nem pedig kiállított darab. ~260-ért meg világbajnok ajánlat lehet, de mivel 19-es, így félő, hogy 20 vége felé ez esetleg kiállított darab. Amúgy a 20-as modellből kb a Q80T felel meg a 19-es Q70R-nek csak a 65Q80T jelenleg még mindig ~470k
(persze ennél sokkal jobb alternatíva a 19-es 65Q82R, ami jelenleg ~390k és jobb is). Mivel baromi egyszerű a termékvisszaküldés online rendelés esetén (komolyabb indoklás nélkül, ahogy a futár hozta, úgy el is viszi), így én ~260-ért biztos megrendelném és használatkor megnézném, hogy egyáltalán van-e benne üzemóra és ha igen az mennyi. (távkapcson xy kombinációval ez megnézhető és ezt a kombinációt a samu topikban biztosan meg is tudják mondani). Ezek után ha olyat látsz, ami nem teszik, akkor könnyedén mehet vissza a forgalmazónak vagy jobbik esetben boldog tulaj leszel
cdl: Nincs tükröződésgátló bevonata, de számomra nem vészes, ha úgy van elhúzom a sötétítőt
meg amúgy is ez a fícsör Q82 és akörüli kat szóval bőven a ~400k-s kat (persze akcióban ~350), ami vagy igény vagy sem (vagy van rá keret vagy sem)
-
kismanús
csendes tag
Sziasztok!
Ahogy kértétek és ígértem is megírom az én tapasztalatomat 3db tv vel kapcsolatban.
Fontos: Mindegyik Tv-n ugyan úgy alap beállításokon ugyan azt(azokat) néztem ugyan azt csináltam.Samsung js8005 Samsung tu8502 (180e) Sony xf9000 (245e) mindegyik 55"
Js8005 ről váltottam azt adtam el. Szerettem volna valami más tudásban hasonló tv.
A samsung ügyfélszolgálat által javasolt tv a 8502 es "sokkal jobb tv" igy hát megvettem(szerencsére interneten).
Hazahoztam megmondom az őszintét nagy elvárásaim voltak ha már a samsung azt mondta sokkal jobb. Na hát fényerő az nagyon gyenge. Ez az ami először feltűnik. De mondom se baj ezt az euronics ba mondták hogy sötétben nem olyan zavaró. De most nem viccelek nagyon gyenge a fény komolyan. A második szerintem a 50hz miatt mini lagos kép ha komolyabb tartalmakat szeretnél nézni. pl youtube. Na ez volt a legzavarobb mert itt konkrétan nekem nem nyugodt a kép... A harmadik a sötét részeknél iszonyat szellemképes! Volt aki a samu topicba azt irta levette a fényerőt... Majdnem vissza irtam neki hogy miből???abból amúgy is olyan kevés van inkább akkor kapcsold ki..
Ami tetszett az a tizen rendszer gyors élvezetesebb bár én miden tv-n ugyan azt csinálom (hbo go, youtube,netflix) ennyi. Ezeket használva a sima android se rossz. De ebben jobb a samu. A távirányító jobb samsungnál ugye az smart nagyon tetszik. A színek szépek egyébként és ha van hogy azt mondod a 8502 nél párszor hogy persze szép a képe ugye bár 200e ft még jó.
Na sonyt sokan írták hogy jó nagyon szép a feketéje .. hát tényleg! gyönyörű azért csak 10 bites panel. Ez nem akadozik pl mozgásnál nem zavaró a kép. sima egyenletes. A fényerő brutál. Az a baj hogy ebből a beszámolóból az jön le hogy sony fan vagyok pedig nem de nem lehet versenyeztetni se őket együtt komolyan. Persze sok az a 60e ft Én tudom meg is értem, engem ami zavar hogy nagy becsapás megy most a samunal ezzel a 2 tu szériával és a q60-al.... Nem szabad megvenni vagy ha megveszed nem olcsón ugye akkor ott még bőven kellenek kompromisszumok.... Sajnos.
Testvérem is vett egyet Ő Nu71xx ről váltott csak ő 65" kategóriába ps pro val játszik rajta. Neki a véleménye az volt hogy eddig olyan volt mintha szemüveges ember szemüveg nélkül játszana." olyan dolgokat látok amik ott se voltak az előzőn.
Szóval nem akarok senkit se meggyőzni ez persze csak az Én véleményem de nézzétek meg sajnos még pár db van a sony ból mert már nem gyártják MM ben akciós. Megéri. -
Hunfiu12
csendes tag
Na ma reggel megérkezett az 55SM82. Eddig nagyon szuper, nappal szinte tökéletes, persze sötétben a sarkok kicsit fényesebbe,k de nem mondanám vészesnek, ráadásul még csak beállítva sincs. A local dimming se olyan borzalmas, persze van olyan forrás ahol azért inkább kikapcsoltam. Ami nekem fura, hogy mind a csatorna lista, mind a műsorújság tölt 1-2 mp-t. A talpon valóban imbolyog kicsit a tv, de egyáltalán nem borulós, ennek ellenére is masszívnak tűnik. Köszi mindenkinek akik - még ha nem is az én kérdésemre válaszolva - segítettek dönteni.
-
zolya1973
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy kb 3,5 méterről való filmnézésre mekkora készülék az ajánlott? -
kismanús
csendes tag
Most hoztam haza összeszereltem tesómét most az enyémet és írom a véleményt!
-
AL
addikt
Sziasztok . Az MM ben most SONY akció van : [link]
Némelyiknek nagyon jó ára van. Üdv. -
rainman72
Topikgazda
Téves
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
A legutóbbi viharban sajnos elhullott a TV-m és most keresem az utódját, bízom benne hogy van pár szakértő tippetek.
Max. 50" fér be a szekrénybe, TV-zésre már gyakorlagilat nem is használjuk, inkább Youtube, Plex, Netflix, Spotify, stb.. mennek rajta, illetve néha játszunk a PS4 Pro-n, de abszolút hobbi szinten.
Én ezt az LG 50UN81003LB-t néztem ki, de örömmel venném az ajánlásotokat ami belefér 140-160K-ba, mert akkor elhoznám KP-ra:
https://edigital.hu/led-televizio/lg-50un81003lb-4k-uhd-hdr-webos-smart-led-televizio-p762603
De a Telekomnál van az előfizetésem, úgyhogy ha esetleg a Telekom kínálatából tudtok valami jó vételt, az is szóba jöhet.
Előre is köszönöm a segítégeteket!
-
huan
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani masszív, megbízható tv fali-tartót 65"-hoz?
Köszi! -
takyka77
tag
Sziasztok!
Szemezek az LG 65NANO903NA és 65NANO913NA tévékkel. Van valakinek ilyen tv-je, ha igen mi a tapasztalata vele?
Alternatíva esetleg? -
maross
nagyúr
válasz
Busterftw #46010 üzenetére
a monitort 40-50 centirol bamulod, a tv-t a tobbszoroserol, persze hogy nem fogod latni a pixeleket. 55" elott ulok monitorkent hasznalva, (kb masfel meterre) es muszaj felnagyitanom a desktopot, mert a betuket is csak eroltetve latom, nemhogy a pixeleket...saccra 70" lenne az ahol nem kellene nagyitanom, de lehet 75 lesz az igazi.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
umfrider #46009 üzenetére
Ez azert furcsa mert pl monitorbol kiindulva 24" 1080p teljesen oke, 27" meg vallalhato de mar necces, 32" meretben meg a szemem kifordulna a pixelektol.
Furcsa, hogy ez nem tortenik TV eseteben?
4K 55" az 80 PPI, 4K 70" meretben mar 64 PPI.
Az kb 1080p egy 34"-es monitoron, ami valljuk be eleg gazul nez ki.Erdekes, hogy TV-nel errol senki nem beszel, vagy nincs az user figyelmeztetve, hogy 65-70" felett a 4K mar necces lehet.
-
Busterftw
nagyúr
Most a 65/70-es Philips TV-ket megnezve eszembe jutott, hogy ekkora meretben nem keves mar a 4K?
Tudom tavolsagfuggo, de nem lesz "pixelesebb" ekkora meretben, mint mondjuk a sweet spot 55"-on? -
rainman72
Topikgazda
Philips 70PUS7505 [link]
-
rainman72
Topikgazda
A Philips 65PUS7805 meglepően jó áron [link]
Aki 65"-ba gondolkodik annak ez már jó ár/érték!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Motion F5te Tablet - Intel i7-3667U I 4GB I 128GB SSD I 10,4" XGA Touch I Cam I W10 I Gar!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest