Hirdetés
- Fujifilm X
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarletiel
senior tag
Szia AL,
Bocsi, hogy ennyit, variálok, egy olyan kérdésem lenne, ha esetleg nem OLED lenne mégsem, hanem az LG nanocell széria SM9010-es változata, akkor annál mennyire fordul elő tapasztalatok alapján foltosodás, bevilágítás? Máshol nagyon dícsérik, igazából olcsóbb is kicsivel meg nagyobb is mint az 55-ös oled, van is benne Dolby Vision (habár nem tudom elég fényes-e, hogy ezt érdemben ki is tudja használni) Jó is az input lagja, van HDMI 2.1 is rajta, G-sync is.
Szóval a méret, ár, feature mennyiség miatt ehhez jobban húz a szívem jelenleg. Van is IPS monitorom, látom hogy a fekete nem olyan mint a VA paneles tv-n. Csak ha nagyon foltosodik akkor inkább nem.
A másik kérdésem, lehet rossz helyre írom, de jelenleg rendelkezem egy Samsung 50MU7002-es tv-vel. Ezt váltaná le az új tv. Mennyire lenne vizuálisan előrelépés? Illetve mennyit ér a mostani tv ha el akarnám adni? -
AL
addikt
válasz
Janoo_07 #42537 üzenetére
Szia ! Itt láthatsz néhányat, ami méretileg és árban megfelelő : [link]
Csak az ismertebb márkákat jelöltem be és a Hitachit, amire néhány helyen 5 év garanciát adnak. Ha látni szeretnéd az összes ideillő márkát, akkor az oldalsó szűrőket kell módosítani.
Okosfunkciója némelyiknek csekély, ezért vásárlás előtt érdemes kipróbálni.
Itt megtudod nézni az adatokat ( kijelző, méret , stb. ) [link]
Érdemes üzletben körülnézni, mert némelyik készülék képe, hangja gyenge.
A kijelzőkről és vásárlási tanácsokról ( ha érdekel ) korábbi leveleimben olvashatsz.
Üdv. -
Apollo17hu
őstag
válasz
Apollo17hu #42547 üzenetére
Bocs a dupláért, de nézem, hogy a HD ready tévék egy 20-assal olcsóbban vannak. Pl. ez:
Mennyire nagy a különbség a HD ready és a Full HD között? Van más nagyobb hátránya ennek, mint az előző két készüléknek? Szüleim 60-asok, szóval annyira nem számítanak a technikai részletek.
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Szüleim nappalijában haldoklik a tévé, ezért újat nézek nekik. Jelenleg egy szekrénysor két polcát foglalja el, ezért eléggé korlátoltak a lehetőségek: 85 cm x 50 cm. Azt mondták, max. 80k-t szánnak rá. Semmiféle okos funkcióra nincs szükség, de nem is akarnak gagyit, szóval legyen azért jó a képe.
Ezt a kettőt találtam:
- LG 32LK6200PLA (75-80k)
- LG 32LM6300PLA (75-80k)Ti melyiket választanátok? Ajánlanátok esetleg olcsóbbat, hasonló képminőséggel?
Köszi!megj.: Az a megérzésem, hogy végül a tévé keretének, esetleg a lábainak a színe fog dönteni.
-
Hrabo86
tag
Na mivel a Sharp LC-70UI9362E időközben elfogyott és az LG 70UM7100PLA -t beakciózták 215k-ra, így végül emellett döntöttem. Tegnap érkezett meg, összeraktuk a monstrumot (asszonnyal nagy nehezen) és huhh, sokkal jobb mint amire számítottam.
Széleken nincs semmi erősebb bevilágító "bleed effekt", jó ez a Direct LED cucc. Max annyit lehet felróni neki, hogy nem 100% homogén, fekete képnél azért foltokban egy picit látni felhősödést. De ezen a szinten és áron, főleg, hogy ahogy olvastam 2-3x drágább tvknél még rosszabb is sokszor, így teljesen meg vagyok vele elégedve.
VA paneltől is kicsit féltem, de elhúzott függönnyel most nappal is totál nézhető. Ráadásul kicsit azt vártam, mint laptopnál, hogy majd 50-60 foknál elkezdenek invertálódni a színek. Ehhez képest 170°-ban is max egy kis szín halványodást látni.
Úgyhogy a képe, színekkel mindennel szerintem totál jó, megérte az árát nagyon.3 éves Samsung ue60j6240-hoz képest a teljes rendszere, kezelhetőség és használat is ég és föld. Pillanatok alatt csatlakozott mindenre az 5Ghz wifitől kezdve a spotify és youtube fiókokig. Magától egyből frissítette a tv a firmware-jét, az alkalmazásokat...
Ráadásul magic remote nélkül is tök jól használható. Lehet csak nekem új, de nagyon kényelmes, hogy pl youtube-ba be lehet úgy lépni, hogy telefon irányítással. Tehát nem képernyő tükrözése, hanem a telefonon használva a tv youtube irányítását, telefonon beírom mit akarok keresni, tv meg már csinálja is...Több filmmel, sorozattal teszteltük, tök jól kezeli a tv önmagában is a különböző hangsávokat (DTS is ok) és feliratokat is. Nem tapasztaltunk problémát.
Hangja is önmagában (panel lakásban) teljesen rendben van. Filmből Spotify-ba visszalépve olyan nagy hangja lett zene alatt, hogy vissza kellett hirtelen halkítani este 6-7%-ra.
Ha van rá igény és ezzel segítek valakinek, akkor szívesen készítek bármilyen tesztet. Lefuttattam már párat, pl youtube-ról dimming tesztet és elég megnyerő volt az eredmény este.
Röviden, ha valaki nem olvasná el az egészet, akkor részemről az LG 70UM7100PLA 100%-ban ajánlott, talán legjobb ár/értékű tv, ha valaki ki tudja fogni akcióban akkor pláne. -
AL
addikt
válasz
Mario564 #42540 üzenetére
Szia. Ha szemből nézitek, akkor sokkal jobb lesz a VA képe. Jobb a kontrasztja és a fekete szín megjelenítése. A TU8000 most jelent meg, még nem olvastam róla véleményt. A Samsung dicséri az új kijelzőt. A kép a Samsungnál és az LG nél is más, ezért jobb lenne, ha megnéznéd őket és, amelyik kép jobban megfogott azt válasszad. Hasonló árban szokott még a Sony 55XG7005, 7096, 7077 lenni. Mindhárom szinte ugyanaz. Az MM ben most 150 ezer. Ezek szintén VA kijelzősek és nem androidos. Lényeges még a méret, mert 50 - és és 55 - ös között nagy a különbség. A Samsungnál nincs DTS dekóder. Üdv.
-
fauv
őstag
válasz
zsoltika74 #42541 üzenetére
Nem jó ajánlat, esetleg ha 75.ös lenne érdekelne a dolog.
-
zsoltika74
tag
fauv
Hali!
Akkor megnyugodtam, hogy én az 55q82r st vettem a múlthéten. Eltudnám viselni a nagyobbat. 😂
Ha valamilyen oknál fogva nem tudnád mégsem megszokni, akkor megtudjuk ráfizetéssel oldani a dolgot. 😎Én még nem vettem le róla a fóliát sokat dob rajta ha leveszem?
-
Mario564
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szertnék kérni tőletek.
Melyik lenne a legjobb vétel ezek közül?
LG 50UM7300 VA, LG 55UM7300 IPS , SAMSUNG 50TU8000 , SAMSUNG 55RU7100
Nappal pc monitorként lenne használva, este pedig plexről menne a film. Konzolon lesz úgyhogy betekintés szög sem nagyon számít. -
Pug
veterán
válasz
kiss.beni93 #42534 üzenetére
Az RU8000-es szeria felett a Q70R-re erdemes esetleg fellepni. Ha barhol latsz 170-ert 55-os RU8002-est, azt vidd, de izibe.
-
szaki04
senior tag
válasz
kiss.beni93 #42534 üzenetére
Szvsz. nincs. Igaz nekem egy UE65RU8002 van...
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok,
49-50"-os smart TV-t szeretnék venni 100-120k között.
Milyet lenne érdemes venni szerintetek?Köszi előre is!
-
Géjza
őstag
válasz
undercover #42535 üzenetére
A képen látható tv 70R (70T-nek más a talpa). Persze, ha rossz képet tettek be... Rá kell kérdezni (de mivel írják, hogy csak a készlet erejéig van, ezért eléggé sanszos, hogy a tavalyi R-es modellről van szó).
Amúgy kb mindenki elkezdte akciózni a QE55Q82RAT-ot 300-ért (edigital, euronics, MM is lassan ideér). A Tkom-os 70R-hez képest plusz 23k (listaár), de még a plusz 42k (akciós ár, ha valamilyen csomagban veszed) is megéri a 82R-ért szerintem.
-
kiss.beni93
tag
Sziasztok!
inkabb QE55Q67R 240ért vagy UE55RU8002U 170ért?
van valós 70k forintnyi tudás beli különbség?
-
V16
csendes újonc
Melyiket érdemesebb választani ?
QE82Q70RA Vagy QE85Q70TAT -
bobby45
tag
Vásárlás előtt állok gyors segítség kellene erről a típusról, a q70r-hez képest milyen
-
AshaNoR
tag
Sziasztok, 100.000 forintig újonnan tudtok ajánlani 4k, és HDR képes 100-130cm közötti tv-t konzolon játszásra, viszonylag sötét szobába? Árukereső listázása alapján van LG, Hitachi, Sharp, Philips, JVC. Ezek közül melyik ajánlott?
-
headstone
újonc
Sziasztok!
A tegnapi napon vásároltam egy 55"-os Samsung Q60R-t.
Éjszaka vettem észre, hogy a jobb alsó sarokban van egy kisebb mértékű bevilágítás, ami akaratlanul is vonza a tekintetem letterbox-os vagy sötétebb tartalomnál.Az lenne a kérdésem, hogy ez kvázi elkerülhetetlen edge led-es készülékeknél vagy megérne egy termék cserét? MM-ban vásároltam webshopról.
Csatoltam képet a jelenségről.
-
maroni
aktív tag
Sziasztok! Megtudnátok mondani mi a különbség :Samsung UE55TU7102 és a Samsung UE55RU7022Között!
Köszönöm -
Scarletiel
senior tag
Szia, nagyon köszönöm a kimerítő választ, közben utánajártam az oled dolognak és többen is mondták, hogy játék mellett sem égett be nekik a kép pedig napi 3-4 órákat játszanak, van hogy ugyanazzal a játékkal. Illetve, hogy már megvan nekik 1-3 éve és nem jelentkezett semmi ilyen gond. Így úgy gondolom ha normálisan használom nem csutka fényerőn nézek kiemelt statikus élénk tartalmat akkor nem lesz gond 🙂 Legalábbis nagyon remélem, mert sajnos csak az oled tudja azt a képi minőséget adni amire vágyok. Igaz ehhez spórolnom kell többet de akkor max jövőre veszek egyet, addig meg kivekkelem a mostanival 😃
-
AL
addikt
válasz
Croft-21 #42516 üzenetére
Szia. A lényeget, már előttem leírták. Normál TV adásnál nincs gond, mert nem sugároz DTS hangsávot. Letöltött filmeknél, blu ray, vagy DVD filmeknél és még talán a Netflixen van ilyen hangsáv, ha ilyent szeretnél hallgatni akkor néma lesz a TV. Tudtommal át sem engedi ezt a jelet, ezért a külső hangrendszert közvetlenül a jelforrásra ( DVD, Blu Ray) kell kötni. A Samsung topickban próbálj, érdeklődni, ott még pontosabban el tudják mondani és már gyakorlati tapasztalataik is vannak. Itt eddig még senki sem írta, hogy ez miatt visszavitte volna a TV jét. Üdv.
-
V16
csendes újonc
Sziasztok! Új tv vásárlás előtt állok, és érdeklődnék mit ajánlanátok ...208-216 cm körüli méretben vennék tv-t 800-1200 ezer közötti árban . Amire elsődlegesen használnám helyi Kábel tv csatornák , Foci, sport , hbogo, netflix, YouTube.
Samsung és Sony között gondolkodom jelenleg...koszonom előre is a véleményeket !
-
Éne
tag
Sziasztok!
T-nél kaptam/kapnék némi kedvezményt készülékekből. Megnéztem a kínálatot és nagyjából annyival drágább náluk minden mint amennyi a kedvezményem.
Egyedül az LG 60UM7100PLB és az LG 55UM7100PLB amit olcsóbban (~155e illetve ~115e lenne most) tudnék tőlük beszerezni mint mástól. Nappaliba kerülne, nincs barlangi sötétség szinte soha. Főleg hd sport és ismeretterjesztő csatornák illetve családi mozi menne rajta.
Kérdésem az volna, hogy érdemes belevágnom vagy még a kedvezménnyel együtt sem minősül jó ajánlatnak? -
AL
addikt
-
poci76
aktív tag
Múlt héten vettünk 65Q82R-t, összességében elégedett vagyok vele. Támogathatna több kép- és hangformátumot, számomra ez a legnagyobb hiányossága. A képével elégedett vagyok, nagyon szépek a színek, a fehér szép fehér, nem pedig sárgás vagy barnás. A mélysugárzó is nagyon kellemes meglepetés, a régi TV-ben nem volt ilyen. Még most is túl nagynak tűnik, talán elég lett volna 55-ös.
-
fauv
őstag
Én 65.öst vettem, jelenleg még fut az akció, ár értékben " én szerintem " ez a tv a legjobb választás. Nagyon gondolkodtam a Sony xg95.ös szérián is, ugyan abba az árkategóriába tartozik, de amikor megláttam a q82 képét az Euronics-be ,azonnal rohantam a pénztárhoz. Itthon van egy Sony xf7596.os , én nem mondom, hogy az egy rossz tv, de a Samu elképesztő. Ami a legjobban meglepett, hogy a T.kom HD adás is kifejezetten szép / persze ez függ attól is ép mit adnak /, ehhez képest az én Sonym sehol sincs. Én nem bántam meg, sőt az első olyan TV, amit kifejezetten öröm nézni.
De mint írtam agyon akciózzák a Sony csúcs Tv.jét is, igazából nem tudom, hogy a 2 Tv között mennyi a különbség, a teszt alapján szinte ugyanazt a pontszámot kapták, így nem is foglalkozom vele. Ezen a 2 tv.n kívül én nem találtam jobb alternatívát.
Mindent el lehet adni, ez az ártól függ.
Ja igen, a DTS.t nem támogatja, ez zavaró lehet. -
AL
addikt
válasz
Scarletiel #42495 üzenetére
Szia !
Láthatsz 400 feletti árakat is, de hátha sikerül egy jó akciót kifognod.
Választásnál fontos a panel ( VA, vagy IPS ) és ezután jöhet a többi " apróság".
Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Szemből és sötétben a VA a jobb és ennek nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha oldalról is nézed, akkor az IPS a jobb.
Ha VA panelnél a középvonaltól elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Mindegyik más. Itt olvashatsz róluk : [link] , [link]
Itt VA paneleseket láthattok : Sony Bravia KD-65XF9005B ,
Sony Bravia KD-65XG9505B ,
Samsung QE65Q70RA ,
Samsung QE65Q60RA ( a 4 készülék közül ez a leggyengébb ), az utolsó RA betű jelöli, hogy tavalyi, ez jobb, mint az idei TA betűjelű.
IPS kijelzősek : LG 65SM9010PLA ,
LG 65SM9800PLA , ( a 3 IPS ből ez a legjobb )
Sony Bravia KD-65XG8505B , ( XG8577, 8505, 8596 szinte ugyanaz )
A Sonyk mind androidosak. A Samukban nincs DTS decoder
Itt láthatod az adataikat : VA panelesek ,
IPS panelesek
Ezek mind 100 - 120 Hz esek, ezért jobb a mozgásmegjelenítésük.
Háttérvilágításnál a teljes tompítású direct ledeknek a legegyenletesebb a képe ( kevesebb a bevilágítási hiba )
Ha beütöd a google keresőbe a típusszámokat és a test szót mindegyikről találsz véleményeket. Érdemes megnézni üzletben őket mert nagyon más minden rajtuk.
Mindegyikhez ajánlott + 3 év garanciát venni . Üdv. -
undercover
őstag
Sziasztok!
Elmondom mit szeretnék aztán lehet lehetetlen amire gondolok
Playstationhöz, illetve filmnézéshez kéne a TV. Jobban preferálom az LG-t talán mint a többi márkát, de ha van máshol jobb meglehet győzni.
Amit szeretnék az a 4K felbontás, lehető legkisebb késleltetés ami ebben a szegmensben lehetséges, és a smart funkciók. Ez kijönne 200k vagy az alatt? A segítséget nagyon megköszönném.
-
pixelking
tag
Sziasztok!
Melyik TV-t ajánlanátok az alábbiak közül (vagy hasonló árban)?
Philips 55pus7304/12
Samsung QE55Q60RA
Samsung UE55TU8002
LG 55SM8200PLANagyjából 200e Ft-ot szánnék rá. Felhasználást tekintve HDD-ről, lokális hálózatról néznék vele filmeket, youtubeoznék és egy XBOX-on játszanék. IPS fontosabb mint a nagyon szép feketék, de talán a képfrissítés a játék miatt meginkább (bár sose játszottam 50-60 Hz feletti eszközön.....)
A Philips az Ambilihttal fogott meg nagyon, de persze ha másik gyártó készüléke jelentősen jobb kijelzővel, oprendszerrel, HW-el rendelkezik hasonló áron, attól sem zárkózom el. Fontos lenne, hogy a garanciaidőt túléljék a gyártó termékei, nem szeretnék 2 év után újabb Tv-t venni. -
Géjza
őstag
Cool.
Leszűkült QE55Q80R/Q82R-t (így, hogy dobtam az imént a Q80T-t), nem tudom mi jöhet még szóba mondjuk LG-től, mint vetélytárs (oled kicsukva).Edigitalnál most akciósan 300k a Q82R. Mennyire megbízhatóak ezek az újabb samuk? Nem nagy rizikó sima 2 éves garival venni? Vagy érdemes +10%-ért +3 év garit mellé megvenni?
Most is egy lassan 10 éves 46"-os Samu van, amivel amúgy nagyon elégedett vagyok, ezért nem feltétlen váltanék márkát. Hasonló távra lenne a Q80R/Q82R. Mellékszál: 9 éves említett samuért (LE46C650, FHD, 50Hz/100Hz, LCD CCFL) lehet még pénzt kérni vagy inkább menjen tartaléknak, szülőknek, családon belül elajándékozni, stb.?
-
HaZsolt
őstag
A segítségeteket szeretném kérni. Ez a leghozzáillőbb hely ahol feltehetem a kérdésem. Adott egy Sony Tv ami tudja a HDR-t és a 4K-s felbontást. Számítógéppel szeretném összekötni és Hdr tartalmat is lejátszok vele, tehát kell a HDMI 2.0b. Milyen HDMI kábeleket ajánlotok? Én ezt néztem ki. Ez ugye tuti , hogy HDMI 2.0b?
-
-
poci76
aktív tag
Nem egészen értelek. Hogyhogy a Q60R szinten lenne, amikor a Q60R 7.8 pontot kapott, a Q80T pedig 8.7-et? Az amerikai Q80T csak alig rosszabb, mint a Q80R, ezzel szemben az európai Q80T, amit nálunk is lehet venni, sokkal rosszabb: nincs tükröződésgátló és széles látószögű bevonat, tehát a tavalyi Q70R-nek felel meg.
-
kasler
friss újonc
Sziasztok!
TV vásárláson gondolkodom. A Samsung UE40D7000-ről váltanék.
Felhasználási területe leginkább a Netflix, HboGo, sport műsor.
Világosnak mondható nappaliban szeretném nézni 3,5 - 4m-ről. Lélektani határnak a 350k -et mondanám. 55"-65" méretre gondoltam.
Az elmúlt fél évben egy KD-75XF9005-et használtam. Az andriodos tv rendszertől szinte teljesen el is ment a kedvem.
Jelenleg ott tartok a kutatásban, hogy ha 65" akkor egy Samsung UE65TU8502 vagy Samsung QE55Q82RAT, ami most jó áron van. Nem zárkózom el más gyártóktól sem. Ehhez kérnék segítséget, esetleg alternatívákat.
Köszi -
Géjza
őstag
válasz
Atikusz #42176 üzenetére
Ez hogy jött ki?
Értem, hogy visszalépés a 8 bites panel, de csak emiatt Q60R szinten lenne a Q80T összességében? Kétlem. Ezzel a 8 bites panellel Q70R-nél is jobb az összpontszáma és szinte azt a szintet hozza, mint a Q80R.
Vagy ennyire fals lenne a típusok összehasonlítása, tesztje rtings-en?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest