- Hobby elektronika
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- BIOS frissítés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abotond7
tag
Sziasztok!
Tegnap kinéztem egy Samu tv-t QE55Q60RATXXH, mára majdnem 24ezerrel olcsóbb lett MM-ben, így már 200 alatt van picivel. Érdemes ezt a TV-t vennem, vagy inkább LG-t javasolnátok?
Olvasgattam a fórumban, de nem találtam választ abban a formában ahogy szeretném.Ami fontos, hogy legalább 55" legyen, és ne legyen több mint 250 ezer magyar forint, valamint Airplay-t támogasson. Elsősorban filmnézés, netflix, DLNA-n keresztül történő filmnézés ami szóba jön.
köszi,
Botond -
doriath
tag
Sziasztok,
létezik 32-es 4k-s tv? A fiamnál tönkrement az eddigi fullhd-s LG. Tudom a tv nem monitor, a monitor meg nem tv, de muszáj kompromisszumot kötnünk a hely miatt. Hamár újat vennék, akkor játék miatt (tudom, tv), lehet hogy a 4k felé mennék el.
Köszi a válaszokat.
-
Zebu
addikt
Valami ilyesmi kellene nekem is, de max 1m hosszú fér el. Úgy néz ki ez csak a 42-43" kategória. Ebben a méretben tudsz valamit ajánlani? Sonyt néztem, de kész vagyok, hogy a 43 és 55 között csak 10e az ár differencia.
Hezitálok itt IPS és VA között, mert kvázi világos nappaliba kellene, nagyobb betekintési szöggel, tehát adná magát az IPS, viszont ott a feketéket annyira gyengének látom itt a képeken, hogy elbizonytalanit teljesen.
-
Medocsabi
addikt
válasz
patrik189 #43037 üzenetére
Szia! én is nézegettem,vonzó az 5 év gari is. Viszont én maradtam az LG-nél. Egyrészt mert ismerem és szeretem a márkát,nagyon jó dolog ez a magic remote. És baromi jó a smart része.
/lg/65um7450pla -
fauv
őstag
válasz
Jorgi Kormi #43043 üzenetére
Igen azt is néztem és ezt is [link]
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Aki rendelt már TCL 55C715 QLED TV-t annak kikérném a véleményét. Milyen a TV, érdemes-e ezt választani? Ami legjobban érdekelne, hogy mennyire természetesek a színei pl. egy Sony-hoz képest.
Most tudnék vásárolni havi 10.600 Ft-ért 22 havi részletre.
-
fauv
őstag
válasz
Jorgi Kormi #43040 üzenetére
Nézegettem pár oldalt, tény, hogy a 70T és a 80 T csak 8 +RFC lett / számomra érthetetlen , miért /, de a 90T maradt 10 bit. Jó lenne látni egy korrekt összehasonlítást Hisense 8q és Samu Q80R között, engem érdekelne.
-
Soká
senior tag
válasz
patrik189 #43037 üzenetére
Nem magával a márkával van a baj. Nem kerestem rá de feltételezem, hogy ebben a méretben ez a legolcsóbb darab. Magyarul, ez a leggyengébb tv-jük. A mérete viszont impozáns és kinek a méret, kinek a minőség a fontosabb... A nagy méretnek hátrányai is vannak, nehezebb visszacsomagolni elállás esetén...
-
Jorgi Kormi
senior tag
Tudom , de 2020-as Samu 65q90t is dettó 8+FRC az ára viszont 688eFt-től indul , a Hisense 350 eFt. Ha jól gondolom ekkora különbség nincs a két tévé között , ami indokolná ezt az árkülönbséget .
Ott van még TCL 65c815 is egy jó lehetőségnek (ez is Qled) és ez már valódi 10 bites . Árban a TCL is jobb mint a Samu : 400 eFt az Alza oldalán.
-
fauv
őstag
válasz
Jorgi Kormi #43035 üzenetére
Arra azért figyelj, hogy a Hisense nem valódi10 bites, csak 8+ FRC.
-
patrik189
csendes tag
Sziasztok,
[link] Az alábbi tv-t ti be mernétek vállalni. Mert tulajdonságokban eléggé tetszik, viszont nem tudom hogy álljak ehhez a márkához. Vagy esetleg tudok 200k körül 65" os jobb tv-t?
-
lovi8
tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék tv vásárlással kapcsolatban :
-max 50 coll
-max 150k Ft
-filmézésre lenne elsősorbana válaszokat előre is köszönöm
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Sancho78 #43032 üzenetére
Nem ismerem , de itt egy hozzászólás a tévével kapcsolatban és egy német teszt linkje is ott van a hozzászólásban. [link] És egy videó is van fent a youtube-on . A tv adatait itt tudod megnézni , melyek igen jók ( kb. Samu Qled 85r, 80r, 70r, 82r hasonlóak).
[link] 2020-as modell és szerintem nem sokára több teszt is lesz róla valószínűleg. -
Sancho78
kezdő
válasz
Jorgi Kormi #43019 üzenetére
Köszönöm.
Ismered a készüléket? Milyen a VIDAA U4.0?
-
hatesz
tag
Sziasztok!
Pár nap/hét után egy kis összefoglaló a QE65Q82RA-ról:
Először 70-est akartam de mivel a tv-t egy nappaliba akartam, ahol szemben 2 ablak is van, meg este filmeztümknis volna rajt, így lett a Q82RA (ami ugye 2019-es Q80 más kerettel/talppal)
Szóval megjött a tv, baromi nagy a doboz. Kicsomagolni egyszerű, minden érthető és jól elrendezett a dobozban.
fali konzol már fenn volt a falon, így egyből felakasztottuk. Érdemes csak a végső pozíció után leszedni a kijelző 2 oldalán elhelyezett védőcsíkokat. Na és azután lehúztam a védőfóliát... A tükröződés eltűnését a fólia és a szűz fekete kijelző között lehúzás közben már egyből jól látni! Nem semmi.
Érdekes, hogy csak a Samsung One Remote távirányító van a tv-hez, azt hittem sima távirányító is lesz hozzá, de nem hiányzik.
Na akkor bekapcs. Gyors beüzemelés, samsung fiók stb, majd telekom beltéri bedug. One Remote tökéletesen kezeli, azt sem tudom hol van azóta a Telekomos távirányító.
Youtube, Netflix tesztek következtek, egyszerűen fantasztikus. A kép elég széles szögből is élvezhető, szép.
De milyen szép! Olyan állkoppanós...
Feliratos filmnézéskor igen, kicsit világosodik a fekete a felirat sávjában, de én nem
nagyon nézek így filmet.
Ja még valami: a hangja. Én még ilyen jól hangzó tv-t nem láttam (hallottam). WOW
Apple AirPlay működik, reggel már ezen hallgatom a rádiót is.
mit mondjak még? Ambient Mode-ot szinte sosem fogom használni, ha ott vagyok a tv-nél, inkább valami tartalmat fogok lejátszani rajta, de azért jópofa.
Youtube alkalmazásnál hanggal Is lehet keresni, magyarul.
Biztos van még sokminden, de hirtelen ezek jutottak eszembe.
Mondjak 1 negatívumot is? A tv hátulján ha fel van akasztva, szinte lehetetlen bármit is bedugni... na de ez semmit sem von le az értékéből nálam.
egy 10 éves 50”-os Panasonic plazmát váltott le (az ment a hálóba), remélem újabb 10 évig nem kell cserén gondolkodnom.
Mindenkinek ajánlom! 430 az euronics-ban, ha még van -
Wikoo
aktív tag
válasz
Kiskutya #43007 üzenetére
Igazad van, a Samsung 43" NU7022 ről írnak. Béna google találat.
Tudjátok ajánlani ezt a tv-t? Neten semmit sem találtam róla
Kb ezek közül tudok választani. Nem tudom h vegyek e drágább modellt, jelentősen jobb e a képminőség.
U.i.:
megvan a p/n, UE43TU7002KXXH - így sem lettem okosabb
Ezt 75 ért tudom szerezi. Viszont párommal gondolkozunk h egy va panelt ki kéne próbálni, csak nem tudom h menyire torzít mondjuk 4-5m távolságból, kb oldalra 3m es sávba kéne élvezhetőnek lennie.
Az ár miatt nincs elállás, szóval még az sincs h kipróbáljuk és visszaküldjük. A másik h a samsung még azt sem írja le h melyik ips és melyik va paneles
Help pllz -
válasz
beholder00 #43011 üzenetére
50UK6950-re ne várj, nem lesz már nekik
-
fauv
őstag
válasz
Croft-21 #43026 üzenetére
Sokan nincsenek megelégedve vele, ez tény. Akinek semmilyen módon nincs még plusszba 50-100 ezer forintja / 300 ezer / és ennek megfelelően képes kompromisszumot kötni, azoknak jó vétel. Aki viszont úgy gondolja, hogy egy TV.t legalább 5 évre vesz és szeretné minden pillanatát kiélvezni a TV nek, az tesz még hozzá és 300 ezer körül vesz TV-t, pl q70r, q82r, sony xg95.
-
Tengri
senior tag
válasz
FXK440 #43021 üzenetére
Hamár a keret nem 150k akkor az edge ledes LG 55SM8200PLA helyett én ezt venném Sony Bravia KD-55XG8196B
Összehasonlítás -
FXK440
lelkes újonc
válasz
Medocsabi #42999 üzenetére
Csak még egy utolsó kérdésem lenne: voltam bent tv-t nézni boltban és LG 55SM8200PLA volt ami képre jobbnak tűnt az LG 55UM7450PLA-nál, ez nano cellás és 30000 forinttal drágább, ezért most elbizonytalanodtam kissé. Mik lehetnek a nano cellás hátrányai és előnyei a másikhoz képest? Áfa felező akció nincs most
Hátránynak azt olvastam, hogy sötétben sötét tartalomnál széleknél bevilágitások vannak jelentsen ez bármit is.
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
Croft-21
őstag
Op rendszer szempontjából melyik a jobb és gyorsabb? webOS, Tizen, Android?
-
Klara_
őstag
válasz
silvergod #43001 üzenetére
Ugyanez volt a dilemmam. Az UM-ben biztosan van DTS. Az UN80003LC-t valasztottam vegul - LG ugyfelszolgalat szerint ez ugyanaz mint az UN81003LB, csak a szine es a talp kialakitas mas, ez arban kb. igy egal volt az UM7600-al. DTS-re kivancsi vagyok szol-e rajta, a mostani LG-m is kuldozgetett olyan uzeneteket, hogy nem tamogatott hangformatum amit eppen lejatszott, de megis volt hangja. Majd kiderul, nem fog kulonosebben fajni az sem ha nem jatsza le a DTS formatumu hangot. 200+ korenyekerol a Panasonic-okat figyeltem a Dolby Vision miatt, de nincs bennuk HBO Go, igy kiestek.
-
AL
addikt
válasz
Sancho78 #43002 üzenetére
Szia !
Mint előttem is írták legjobb az OLED, de ha azt nem szeretnél, akkor ezek a legjobb LED tévék közé tartoznak. Néhány már csak kevés helyen van, mert mind 2019 es modell.
Az MM üzleteiben érdemes körülnézni, mert azok kínálata itt a neten nem ellenőrizhető.
Az ideiek most jelentek meg, ezért még drágák.
Legjobb betekintési szöge ( minden szögből ugyanazt látod, mint a plazmánál ) az Olednek van, a többié ( VA, IPS panel ) korlátozott.
LED tévék választásánál fontos a panel ( VA, vagy IPS ) és ezután jöhet a többi " apróság".
Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Szemből és sötétben a VA a jobb és ennek nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha oldalról is nézed, akkor az IPS a jobb.
Ha VA panelnél a középvonaltól elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Mindegyik más. Itt olvashatsz róluk : [link] , [link]
Itt VA paneleseket láthattok : Sony Bravia KD-65XF9005B ,
Sony Bravia KD-65XG9505B ,
Samsung QE65Q70RA ,
Samsung QE65Q60RA ( a 4 készülék közül ez a leggyengébb ) az utolsó RA betű jelöli, hogy tavalyi, ez jobb, mint az idei TA betűjelű.
Az idei Q60 már nem 100 Hz. itt láthatod az ideiek ( TA végű ) adatait : [link]
IPS kijelzősek : LG 65SM9010PLA ,
LG 65SM9800PLA , ( a 3 IPS ből ez a legjobb )
Sony Bravia KD-65XG8505B ( XG8577, 8505, 8596 szinte ugyanaz )
A Sonyk mind androidosak. A Samukban nincs DTS decoder
Itt láthatod az adataikat : VA panelesek ,
IPS panelesek
Ezek mind 100 - 120 Hz esek, ezért jobb a mozgásmegjelenítésük.
Háttérvilágításnál a teljes tompítású direct ledeknek a legegyenletesebb a képe ( kevesebb a bevilágítási hiba )
Ha beütöd a google keresőbe a típusszámokat és a test szót mindegyikről találsz véleményeket. Érdemes megnézni üzletben őket mert nagyon más minden rajtuk.
Mindegyikhez ajánlott + 3 év garanciát venni . Üdv. -
Conga
csendes tag
Most találtam megint egy hasonlót,mint a többi LG 55UM7100PLB ez 140e 2019es,hát ember legyen aki tud választani.Melyik 55-ös Lg az amelyik ár/érték arányban megfelelő? 150-200 között,adnék 200at is mert néztem nanocellásat de sokan mondják hogy felesleges,de ha már 200at adok akkor miért ne? Viszont ha van jó 150ért akkor minek legyen több?! Csak simán filmet nézni kellene.
-
beholder00
tag
Sziasztok!
Összeraktam egy csomagot T-nél és így tudnék olcsóbban tv-t is venni a következő megfontolások mellett:
-Netflix/HBO Go előfizetés van ez kb 3/5 használatot ezek tesznek ki
- 1/5 haszálat gépről/külső HDD-ről film
- maradék 1/5 T-nél a csomagban 45HD csatorna, kapcsolgatás szinten menne
-Környezet: kb 2-2,5m-ről néznénk, viszont "V" alakban, a V által bezárt szög kb 70° így VA vagy IPS? Így az 50" körül nézegetném. (A "V" egyik szára kanapé a másik 2 fotel)
- talpas kivitel érdekelne, nem szeretnék fúrni
-konzol még nincs, éven belül szeretnék venni
-egy pár éves 5.1 házimozi rá lenne kötve
- és a lehetőségek:
1. [LG 49UM7390]
2. [LG 50UM7450]
3. [LG 49UM7100PLB]
4. [LG 49UM7050PL]
5. [PHILIPS 50PUS6504]
6. [TCL 50DP600 TV]
7. ő meg nincs ugye készleten : [LG 50UK6950PLB]A csomag amúgy ilyen 12k/hó jön ki. Eddig UPC-nél voltunk tudunk most váltani. Ott nem találtam ilyen összehozható akciót.
Egyébként egy 15 éves 720p-s tv lenne lecserélve, eljárt felette az idő. Kellene még egyéb info? -
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Az létezik hogy a 2013as Sony W805A készülékem veri a jelenlegi piacon lévő led tévéket?
Hetek óta nézem a teszteket és próbálom eldönteni, hogy szükségem van e nekem OLED re, próbálom magam lebeszélni róla, de látva a netes teszteket elbizonytalanodtam. A LED tévéknél ha egy feliratos filmet nézek megjelenik egy fehér felhő a felirat körül, ezt az összes tesztben látom, de valamiért az itthoni W805A nál nincs ilyen. Hogy lehet ez? Vagy csak én nem veszem észre? (Teljesen be volt sötétítve a lakásban).
Próbaként lefuttattam ezt a tesztet: [link] (Teljesen be volt sötétítve a lakásban).
A youtube on lévő 2020 as tévé teszteknél mintha szörnyűbb eredmény jönne ki mint a nappalimban lévő tévén. Hogy van ez?A csere készülék egy 65XH90 lenne.
-
Tengri
senior tag
válasz
Sancho78 #43004 üzenetére
Én a helyedben maradnék a Panasonic-nál. 600k ért a GZ950 szerintem jó választás ha a minőség számít. Az OLED fórumnál a pana tulajok száma (akik aktívan részt vesznek a hozzászólásokban) kevés, viszont hibáról sem nagyon lehet olvasni. Normál használat mellett szerintem nem kell parázni. Ha online veszed 14 napod van elállni ha nem tetszik.
-
Wikoo
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon baráti áron tudnék most venni egy 43tu7002 tv-t.
Tudjátok ajánlani? Fontos szempont a jó képminőség, a HBOGO és a Netflix akadásmentes használata és hogy külső SSD ről lejátszása a videótartalmakat. Ritkán használnám játékra, de nem FPS -re.Választ előre is köszönöm!
ui.: samu honlapján ilyen kommentet találtam, valós az hogy még erre sem jó, inkább nézzek vmi jobb 43" os tv-t?
"Azért választottuk ezt a TV-t mert úgy gondoltuk jó minőség, szép képe van és nem utolsó sorban lehet rajta net-es funkciókat használni. Itt jött a "pofára esés" Kiderült, hogy a TV olyan OS-t futtat (orsay) amelyet már nem támogat a Samsung, ezért pl a HBO GO app folyamatosan kilép a filmek közben 5-10 percenként ezáltal használhatatlan. Ha ezt előre tudom nyilván nem választok ilyen terméket számomra érthetetlenen és felháborító, hogy 2018-ban hogy ad ki a gyártó olyan okos TV-t amely op rendszerének a támogatását megszüntette."
-
Sancho78
kezdő
Sziasztok!
Amennyire tudtam visszaolvastam a fórumot, de elveszek az adatokban.
Jelenleg egy Panasonic G30-as plazmát nézünk. Tudnátok-e olyan TV-t ajánlani, ami legalább megközelíti ezt a képminőséget? 65"-ban gondolkodom, a keret 500 eFt körül van. IPTV, filmnézés külső lejátszóról. Nem túl világos nappali.
Minden segítséget köszönök.
üdv -
silvergod
őstag
43" méretben néztem LG-t az UM7600PLB vagy UN81003LB lenne a jobb vétel? az új modell tud annyival többet,hogy megérje a +50eft-ot vagy akkor már jobb a Q60T?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest