Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Sony KD-65XF9005B és KD-55XF9005B között csak a méret a különbség? Minden más paraméterében megegyeznek egymással?
-
maximilian4
addikt
válasz
maximilian4 #40320 üzenetére
Köszi a segítséget. Ez egy csodálatosan hasznos topik.
-
Gino20
őstag
válasz
zzztripzzz #40337 üzenetére
Itthon még kevésbé ismert márka, de ez talán a kedvező ár mellett jobb, mint az ismert márkák termékei [link] kicsit drágább, de jókat írnak róla külföldi teszteken és véleményeknél több oldalon is dicsérik [link]
Ennyiért 60 Hz-es, de van benne clear motion és dicsérik, hogy jó a képfrissítése is, tudja a HDR10, 10+, Dolby Vision-t. 36 hó gari. Ha mégse tetszik online rendelés esetén meg simán vissza tudod küldeni -
Szia!
Az általad ajánlott Panasonic TX-58GX830E minőségben mennyire van egy Sony KD-65XF9005B alatt?
Ha nincs nagy különbség, akkor 150ezerért le tudok mondani 7 collról...A Panasonic specifikációinál az alábbi megjegyzést írják:
"A 4K Blu-ray lemezek többsége esetén HDCP2.2 szükséges a TV-n a HDR-lejátszáshoz, míg ennek a TV-nek a HDMI-bemenete csak a HDCP1.4 rendszert támogatja – tehát nem minden HDR tartalom megjelenítése garantálható a TV-n."
Ez a mindennapi használat során milyen problémát okozhat? (Ez a megjegyzés kicsit zavar a Panánál, illetve, hogy nem 100Hz-es, bár sportot nem nagyon nézek, azonban játékra sokat használnám a TV-t).
-
AL
addikt
válasz
sir0cco #40338 üzenetére
Szia ! A két Samsung 100-120 Hz es, ezért jobb a mozgásmegjelenítésük. Ez főleg játékoknál és gyors mozgásoknál számít. A Panának viszont szerintem jobb, valósághűbb a képe.
A két Samu közül a Qled a jobb ( fejlettebb technológia ) . Mindegyik edge ledes és VA paneles. [link]
Panából az 58 as méretű is jó áron van : [link]
Samukat többen is vették az utóbbi időben és írtak véleményeket is róla. Az árukeresőn és ha a google keresőbe beütöd a típusszámokat, akkor ott is sok infó, vélemény előjön. [link]
Nézd meg üzletben, hogy lássad a különbségeket. Üdv. -
Sziasztok!
Szerintetek június környékén még kapható lesz a Sony Bravia KD-65XF9005B?
Abban bízom, hogy az olimpia miatt le fogják akciózni, csak félek, hogy addigra már nem lesz kapható csak az újabb modell.
Vagy a mostani 399ezres ára is jó már? -
AL
addikt
válasz
Szia ! Az a baj, hogy ilyen " hatalmas " tévé ennyiért csak kevés van és azok is az alaphoz tartoznak.
Ekkora méretben fokozottan jelentkeznek a bevilágítási és a mozgásmegjelenítési hibák.
Ha nem vagy nagyon igényes, csak a méret a lényeg, akkor persze jó lehet.
Itt láthatod a választékot ( kicsi ) : [link]
Lényeges még a kijelző ( VA, IPS ) és a háttérvilágítás ( Edge, Direct led ).
Előző levelemben olvashatsz róla.
Ezzel nem sokat segítettem, az a legjobb, ha személyesen válogatsz, megnézed őket.
Itt megtudod nézni az adatokat (samuknál általában az utolsó számjegyet el kell hagyni) [link]
Nagy különbség méretben, de ha 65 - ös elég, akkor már 100 - 120 Hz es tévék is vannak akciósan 350 körül. [link] [link] [link] Üdv. -
Hzi
aktív tag
válasz
Javaslat: ha Te kiválasztasz x típust, ami a kritériumaidnak megfelel (méret, ár), azokat könnyebben véleményezik az itteni szakik.
-
sir0cco
tag
Sziasztok.
Tv-t vennék 200e (+-10e) forintig.
A következő három VA paneles tv-n gondolkodom:
Pana Tx-50gx830 valamint a Samsung 55RU 800 vagy esetleg a Q60as.
Láttam a samu 100/120hz-es.
Melyik ajánlottabb?
(Vagy más modellek is szóba jöhetnek.) -
zzztripzzz
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, már többször is írtam, de nem érkezett válaszDe nem adom fel!
Szóval a 75"-os nagyság szimpatikus számomra, 90%-ban vinyóról mennének rajta filmek, esetleg egy kis youtube.. 300-350 ezer forintot szeretnék a vásárlásra fordítani, mi lehet a legjobb választás?
Köszönöm előre is! -
-
AL
addikt
válasz
RichieTri #40329 üzenetére
Rosszul írtam, az LG mellett Sony is van IPS - 100 Hz : 55XG8505, 8577, 8596 ( szinte ugyanaz )
Ha más méretet választasz, akkor változhat a kijelző és a Hz is. Az előzőleg mellékelt adattáblázatban érdemes megnézni. ( Philips, stb készülékeket nem jelöltem mert nem láttam, nem ismerem őket ) Üdv. -
AL
addikt
válasz
RichieTri #40329 üzenetére
Szia ! Szerintem először végig kellene nézned a választékot, hogy lássad melyik tetszik a legjobban. Mindegyik TV más ( kép, hang, menü ), némelyik sajnos elég gyatra ( még a drágábbak között is ). Érdemes néhány filmrészletet magaddal vinni és tesztelgetni a készülékeket.
Mindegyik gyártónak ( készüléknek ) megvannak a saját kép - színbeállításai.
A Panasonichoz hasonló nincs. Már sok tévém volt, de mindegyik közül Nekem a Panák képe tetszik a legjobban. Szép, jó képe van még a Sonyknak is, de a Panáknál mindig megfogott a 3D - hez hasonló "mélységérzet", térhatás.
A játékok és a jobb mozgásmegjelenítés miatt szerintem 100 - 120 Hz - es tévét kellene venned. Sajnos a Panánál 300 körül ilyen nincs. Jó készülék az 58GX830 , de ez 50 - 60 Hz, ha nem zavar, akkor jó választás. Jelenleg 250 ezer : [link]
Hátránya : nem 100 Hz - es, edge led ( lehetnek bevilágítási hibák, ez sajnos a LED tévék betegsége ).
VA kijelzős, ezért jobb a feketéje és a kontrasztja, mint az IPS - nek, de kisebb a betekintési szöge.
A kijelzőkről ( VA, IPS, edge - direct led ) itt : [link] és a fenti összefoglalóban is olvashatsz.
Sony 100 - 120 Hz : Sony Bravia KD-55XG9505B
Sony Bravia KD-55XF9005B
Előnyük a jóminőségű VA - direct led, Triluminos kijelző, 100 - 120 Hz, androidos ( telepíthető programok ) ,stb.
Hátrányuk : androidos ( sokan nem szeretik )
Szintén 100 - 120 Hz : Samsung QE55Q70RA
Előnye: jóminőségű VA - direct led, Qled (ez hasonló, mint a Triluminos kijelző), 100 - 120 Hz,
Hátránya : nincs DTS decóder.
Ezen az oldalon meg tudod nézni az adatokat ( kijelző, méret, Hz, stb. ) : [link]
Ha IPS panel kell, akkor 100 - 120 Hz - es csak LG van : LG 55SM9010PLA
LG 55SM9800PLA
A plazmádhoz legjobban az OLED hasonlít ( minden szögből tökéletes kép, jó fekete, jó kontraszt, stb ), de ez jelenleg 400 körül vannak. Érdemes az OLED topickban olvasgatni, sok infó van. Okos funkciók nélkül jelenleg nem kapható jó tévé.
Bármelyiket veszed ajánlatos + 3 év garanciát venni hozzá és jobb, ha ismert üzletben vásárolsz. Üdv. -
AL
addikt
Szia ! Kisebb méretben csak 1 típus van, ami 100 - 120 Hz - es : a Sony 43XG8396, de az IPS kijelzős. Az ára szinte ugyanaz, mint a 49 - es méreté.
Tudtommal a 100 - 120 Hz ( 50 - 60 Hz szintén ) eltérés az országok elektromos hálózatától függően vannak, de a készülékek egyformák. Üdv. -
Kingcold
aktív tag
Sziasztok! Találtam egy ilyen TVt.
[link]
Mint gondoltok róla? Megéri, nem éri? Mik lennének az előnyei, hátrányai? Előre is köszönöm szépen Közbenjárásotok! :R -
saklu
csendes tag
Sziasztok!
Mi a különbség a samsung 65q80 és a 65Q82 között? -
asdf_
veterán
válasz
pappkarcsi #40328 üzenetére
AN-MR650A Benne van a hasznalatiban...
-
RichieTri
senior tag
Üdvözlet a kedves fórumtársaknak!
Tv vásárlás előtt állok. Nagyjából még a tavasszal szeretném lezongorázni. Bár az olimpia meg a foci miatt lehet, hogy a níár szerencsésebb lenne az akciók miatt?!
Nincs különösebb márka preferenciám. Azon kívül, hogy 7 éve egy Pana-plazmát használok
Felhasználás: leginkább sport műsorok, 4k filmek és persze sok-sok játék(xbox)
Egy viszonylag világos nappaliban lenne a TV.
Méretben min.55"-ban gondolkodom.
Csatlakozók tekintetében:1settopbox,1BR-lejátszó,1konzol,1erősítő ami fixen lenne rákötve.
Nem zárkózom el az "okos" Tv-k előtt, de legyen stabil a rendszer.
Árban 300-350ezer körül szánnék a projektre.Kérlek ajánljatok a fenti paramétereknek megfelelő készüléket (pro/kontra). Akár többet is
Előre is köszönöm a segítséget.
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Magic Remote-ot szeretnék venni, de nem igazán igazodtam ki a kompatibilitással kapcsolatosan.. Tudnátok segíteni? Ehhez a TV-hez keresem: 43UJ62Köszönöm a segítséget előre is!
-
mzso
veterán
Szerintetek egy Philips 50PUS6704 ér 120 ezret?
TV-nek meg monitornak is lenne használva.
(Mondjuk több mint 60Hz jobb lenne)A Saphi is olyan borzadly mint mint a Philips korábbi nóném rendszere?
-
bromi84
tag
Üdv. Van egy Lg 55um7610 készülékem és azt szeretném kérdezni nincs valami weboldal ahol tuti kép kalibrálások vannak a tipushoz?
-
AL
addikt
Szia ! Itt látható néhány a választékból ( elég kevés van ).
Némelyiknél vélemények is vannak : [link]
Ezen az oldalon meg tudod nézni az adataikat ( a kijelzőt is : VA, IPS ) : [link]
Ezek mind 50 - 60 Hz.
100 - 120 Hz - es tévék jóval drágábbak : Sony Bravia KD-65XG8505B
LG 65SM9010PLA
Ezek is IPS panelesek : [link]
Az 50 - 60 Hz - es tévéknél ( az olcsóbbak főleg ) gyenge a mozgásmegjelenítés, ezért gyors mozgásoknál problémák lehetnek.
Üdv. -
.DLL
veterán
Sziasztok!
60-65"-os képernyőt keresek 200e Ft körül ezen belül nyilván legjobb képminőséggel, okos funkciók nem számítanak (IPS panellel keresek) Csak PC-vel filmezésre és összejöveteleken konzolokkal lenne használva, bár az ilyen 120Hz és társai nem feltétel!
Tudtok ilyet ajánlani?Előre is köszi!
-
maximilian4
addikt
Sziasztok!
Tudtok valahonnan ilyen tv-t: [link] magyarországi valós raktárkészletről (nem akarok 2-3 hetet várni, magyarországi garanciával? Vagy hasonló méretű (vagy nagyobb), hasonló tudású tv-t, hasonló árban? -
AL
addikt
válasz
hyperspale #40317 üzenetére
Szia. Az 55RU8002 mozgásmegjelenítése jobb, mert 100 - 120 Hz. Az előző napok levelezésének többször volt róla szó. Láthatod az adatait is. Mostanában többen választották a kedves ára miatt. Üdv.
-
Móncsa
aktív tag
Üdv.
75-85 colos tv-k közül melyik most a legjobb vétel .
Kellene valami nagyobb a 60colos helyett mert hamarosan kezdődik az F1. -
hyperspale
csendes tag
Üdv!
Mi a különbség e két tv között:
ue55ru7402 ue55ru8002 ?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv! -
lipispan
csendes tag
-
anonimus25
aktív tag
válasz
V.Stryker #40309 üzenetére
Igazán rendes teszt vagy leírás nincs, tapasztalat ami esetleg nem elfogult más márka irányába nincs leírva. Tapasztalatot nem osztanak meg. Marad az Árukereső. Ott azért sem a TCL sem a Hitachi tv nincs azért annyira lehúzva. Csak ugye sajnos nem mindenkinek van 2-3-600000 ft-ja hogy tévét vegyen. De jó is lenne.
-
AL
addikt
Szia ! Szerintem a Gyártók az árcsökkentés miatt csinálják.
Még a Samsung Qlednél is a natív Hz - nél csinálják ezt.
A Samsung 49Q60 , Q70 csak 50 - 60 Hz, de az 55 - ös már 100 - 120 Hz es. [link]
A Samsung 55RU8002 - es 100 - 120 Hz, a 49RU8002 viszont csak 50 - 60 Hz [link]
Érdemes ezen az oldalon rákeresni a kiszemelt készülékre, mert sokszor ugyanazzal a sorozatszámmal méretenként eltérő készüléket kapsz. [link]
Sokszor ugyanígy változnak a kijelzők ( VA, IPS ) ugyanannál a sorozatnál méret szerint.
A Sonynál is a 49GX7096 - es IPS, az 55 - ös VA, vagy a 49FX8505 : VA és az 55 - ös IPS.
Több ilyen készülék is van.
49 - es méretben 100 - 120 Hz - es a Sony KD-49XG8396 ez 220 körül van.
Edge led és androidos.
A 100 - 120 Hz - es készülékeknek, azért van értelme, mert jobb a mozgásmegjelenítésük.
Üdv. -
AL
addikt
válasz
tkomlosi #40299 üzenetére
Szia ! Legnagyobb különbség a jelölt tévék között a kijelző ( VA, IPS ) .
A Samsungok : VA - edge led, az LG : IPS - direct led kijelzős.
A Samsungokban nincs DTS decóder. Ez az LG nem valós 4K, RGBW szerkezet.
Van Aki látja és van Akinek tökéletesen megfelel.
Képre egész más a VA és az IPS kijelző, ezért legjobb ha megnézed, kipróbálod őket.
A fenti összefoglalóban és itt olvashatsz a kijelzőkről : [link]
Az UM betűjelű LG és a RU betűjelű Samsung 2019 - es, a NU betűjelű Samsung 2018 - as kiadású.
Itt láthatod az adatokat : [link]
Samsungokat általában az utolsó szám elhagyásával találod meg ebben a táblázatban.
Ha pontos méreteket szeretnél tudni, akkor az a legjobb, ha egy nagyobb áruházban ( ahol ki vannak állítva ) leméred, mert az áruházak oldalai sokszor téves infókat adnak. Üdv. -
dropi
senior tag
Hahó, rákerestem, de nem találtam semmi hozzászólást ezzel kapcsolatban. Szóval valakinek van esetleg ez a Hitachi tv-je: 58HK6100. Vagy valaki látta már működés közben? Az adatok alapján nem tűnik rossznak.
-
thamasz
senior tag
válasz
thamasz #40305 üzenetére
Látom sokan vannak hasonló cipőben hogy LG Oled vagy Samu Qled, én most félig meg is válaszolom magamnak a kérdésemet, a Samuk közül valamelyik lesz a befutó, már csak a méretet kell eldöntenem, illetve lenyelni a békát, hogy a régi 7002-es tévénél meglévő külső csatlakozó doboz nincs a Q70 sorozatnál, jobbat meg nem árul a T.
-
thamasz
senior tag
Sajnos baleset érte a régi tv-t, a fiam felborította és megrepedt a képernyő, csíkozik a kép. Ez egy Samsung MU7002 49" készülék volt a 2017-es szériából azt hiszem, amivel teljesen elégedettek voltunk eddig, gyönyörű vékony ezüst keret, számunkra szép képminőség.
Nem terveztük egyelőre a cserét, de most be kell szereznünk egy új tévét. A Telekom kínálata jön szóba, mert pont most köttetem be az optikát, és kihasználnám a kedvezményeket.
Ezeken gondolkodom:
Samsung QE65Q70
Samsung QE55Q70
LG OLED55C9PLA
Egy meglehetősen világos nappaliban van a tv helye, 3,5 méter a nézési távolság. A 49" már érezhetően kicsi volt ebbe a nappaliba, de önmagában ez nem sarkallt vásárlásra. Így most az 55 vagy 65 col jöhetne. Az LG 65 Oled már elég húzós árban számomra, főleg, hogy van ez a beéégés lehetőség. Samsungból sajnos a Q70 a legfelső kategótia a telekomnál, nincs q85.
Kérhetek tanácsokat? -
xanax_666
friss újonc
Sziasztok, tv vasarlasa elott allok😁
ki is neztem kettot az egyik egy
lg : https://euronics.hu/termekek/lg-60uk6200pla-ultra-hd-smart-led-tv-/p/223412
a masik egy kevesbe ismert (legalabbis szamomra es sajnos a neten sem talaltam rola erdemi infot)
manta :https://m.emag.hu/manta-65-165cm-smart-uhd-4k-led-tv-65lua79m/pd/D5PC56BBM/leginkabb tv/sorozat(netflix, hbo go)/film nezesre lenne hasznalva macbookrol hdmi-n , illetve ps4 promhoz hasznalnam jatekra. Melyiket ajanlanatok? Az lg mellett a marka nev szol.. a manta meg csabito a 65”-al.😁 valaszotokat elore is koszonom
-
AL
addikt
válasz
hyperspale #40300 üzenetére
Szia! Ha jól látom az említett TV kb. 5 - 6 éves. Sajnos a mai technika kiszámíthatatlan. Lehet, hogy megy nálad évekig, de lehet, hogy 1 nap múlva elromlik. Ha van pénzed, akkor szerintem inkább új készüléket vegyél, vagy ha használtat, akkor olyat, aminek még hosszú garancia ideje van. Az ilyen régi készülékek szinte fillérekért érnek. Üdv.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Jorgi Kormi #40301 üzenetére
Nekem is ez volt a bajom vele, mert tv-ként is használja a család és ők bizony szeretik bekapcsolva hagyni olyan adókon ahol van statikus tartalom és a konzolt sem zárnám ki mint lehetőséget. Mozi szobába tuti oledet vennék,mert verhetetlen e téren, de vegyes felhasználásra maradt a qled nálam.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Milka 78 #40296 üzenetére
Köszi az infót! Nem kapkodom el a dolgot , lehet hogy várok egy q80 vagy q90 -t akciózva . Az lg 55c9-et most nagyon jó áron/362eFt/ tudnám megvenni , de a tartóssággával kicsit szkeptikus vagyok, nekem a tv vegyes használatra kellene a nappaliba ./ip tv : sd, hd, tartalmak+ netflix+antennárol hd csatornák pl.m4 sport/.Továbbra is figyelem az rtings.com -on az oled tartós "szivatós " tesztjét. Én ha egy tartós fogyasztási cikket veszek elvárom ,hogy min.5 évig nincs vele probléma./a jelenlegi lg 42lm620s(3d-s) tévém idén lesz 7 éves és "frankó" , de szeretnék egy nagyobbat, modernebbet.../
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest