Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
melike72
csendes újonc
Sziasztok !
Tv vásárlás előtt állnék, felhasználás átlagos. Tv műsor, filmek.
Az alábbi két tv közül választanék eddigi utánjárás után, de ha valaki ismeri az adott modelleket, tanácsot szívesen fogadnék.
Mindkét tv 43 coll, 109 cm. Sajna nagyobb az adott helyre nem való.
Az egyik
SHARP 43UI8872
a másik pedig
PHILIPS Ambilight 43PUS6703.
-
sakal83
addikt
Egyértelműen b7v. Másban felesleges is gondolkozni, ha hasonló árban vannak.
Ha tudsz rá venni kiterjesztett garit (törésre felesleges), vagy a lakásbiztosításodat ki tudod terjeszteni rá a 2 éven túl 5 évre, az még jobb, de legalább javalott
300k környékén BESTBUY. Eltalált TV nagyon, gyönyűrű képpel. Csapj le rá, ha jó árban van és hivatalos LG garis!!!
Mennyi lenne, és honnan vennéd?
-
AL
addikt
válasz
Bogyi007 #29392 üzenetére
Szia ! Sajnos még nem próbáltam egyiket sem. Az lenne a legjobb, ha egy adathordózón vitt próbafilmekkel kipróbálnád őket, mert mindegyiknek más a képe. Azt is figyelembe kell venni, hogy milyenek a nézési szokások. Szemből filmnézésre a VA panel a jó, oldalról történő nézésre inkább IPS kell. Üdv.
-
Bogyi007
veterán
Köszi az eddigi véleményt. Tudtam szűkíteni a normálisabb márkákra + Hitachi az Auchan kínálatát. Így mi lehet ajánlott, kb 140e forintig?
-
Móncsa
aktív tag
Ezzel sokan így voltunk itt és sokan így is vannak vele , minél jobban beleásod magad annál nehezebben fogsz választani mert mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya 50-50%-ban.
Vannak akik már hónapok tv -t keresnek.
A legjobb ha elmész ismerőshöz baráthoz rokonhoz megnézni ilyen fajta tv-ket vagy nézed a használt hirdetéseket és elmész oda tv-t nézni , boltban sosem fogod látni a reális valós képet a fényár miatt. -
sakal83
addikt
Sorrendben
Magasan, és egyértelműen az LG 55B7V majd az xf90. Az LG felejtős hasonló árban.
Az OLED hasonló árban verhetetlen és felsőkategória.
Mire használnád pontosan miylen körülmények között?
Ha átlagos felhasználásra: film, tv normális keretek között akkor ne gondolkozz és OLED. Akkor nem javasolt, ha Napi 10-12 órát menne ugyanazon csatornán, vagy monitorként menne. Ha ezek fennállnak akkor xf90. Minden esetben SOKKAL jobb az 55b7v. Korlátlan betekintési szög, 5*-os képminőség, a fekete az fekete, tvhez képest jó hang, nagyon jó WEBOS 3.5., jó hdr. szép kinézet, magic remote.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
"Konyhai kis TV" ügyben érdeklődnék. 15"-os elég lenne (nem is férne sokkal nagyobb). HD Ready elég. DVB-T-t tudja és jó ha gyárilag van hozzá antenna is. Fontos, hogy legyen analóg audio kimenete (fejhallgató is elég). Előny a falra felszerelhetőség is. Illetve USB-ről az mkv., avi és mp3 formátumok lejátszása is jó lenne.
Tk. egy ilyesmi kellene nekem, csak 14-15"-os kijelzővel.
Van olyan bolt ahol sokféle ilyen jellegű kis TV-t lehet kapni? Árukeresőben ilyen kis mérettel már gyak. semmi sincsen.
Köszi!
-
AL
addikt
válasz
TOLEDOO #29379 üzenetére
Szia ! Az XF8505 ös sorozatból a 49 es : VA, az 55 ös : IPS, a 65 ös : IPS : [link]
Az XF9005 : VA panel és direct Led : [link]
Az, hogy VA, vagy IPS panelt választasz a felhasználástól is függ : VA panel szemből történő nézésre nagyon jó, filmekhez ez ajánlott, de oldalról torzulnak a színek ( nagy kontraszt, jobb fekete, de kicsi a betekintési szög )
Ha oldalról is nézitek, akkor inkább IPS ajánlott. [link] Üdv. -
csizo
aktív tag
Minél többet olvasgatok annál jobban elbizonytalanodom,hogy melyik tv-t lenne a jobb választás.
A következők a választottak,de melyiket?Sony KD-55XF9005B
LG 55SK8500PLA
LG 55B7Közel azonos árban 2év garival.
-
NoMagix
addikt
válasz
szabi__memo #29381 üzenetére
passz, láttam róluk videót és olvastam egy német tesztet (google segítségével), ott nem húzták le őket
-
FordHUN
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, és kezdek elveszni a kínálatok között. A keret olyan max. 200K lenne, 120-130 cm körüli képátmérő. Otthon Telekom TV szolgáltatásom van (IP TV), de nem szeretném, ha az adások, filmek "tévéjátékszerűek" legyenek. Most egy kb. 4 éves Samsungom van, ami sima FullHD Smart, de csak 102 cm-es. Ami nekem fontos:
-Gyors legyen a "smart" rendszere
-Plex alkalmazás
-HBOGOAz alábbi tévékkel szemezgetek:
- [SONY]
-LG
-SAMSUNGHát, nagy vonalakban ennyi. Köszi előre is a válaszokat!
-
FordHUN
csendes tag
válasz
parandroid #29364 üzenetére
Megmondom őszintén,ez nekem is nagy gond ezeknél a tévéknél. Én úgy oldottam meg, hogy bekapcsoltam a játék módot(Samsungoknál van), és akkor megszűnt ez a probléma, meg a tévéjátékszerű filmélmény...
-
TOLEDOO
tag
Minnél többet nézem a tévéket,annál jobban belekavarodom.
AL te mit vennél??? (VA,DIRECT vagy IPS,EDGE)??
65" filmnézésre,ill. később Ps4 pro (4k)
kÖSZI. -
szasanyi
félisten
-
AL
addikt
válasz
Bogyi007 #29375 üzenetére
Szia ! A 7302 es Samsung íves VA paneles csak akkor jó, ha szemből nézitek.
A 6102 es Samsungot mindkét panellel gyártják ( VA , IPS ) , csak otthol derül ki melyiket kaptad .2017 es modell, a mostani NU7102 hasonló. A Hitachira 5 év a garancia. Bármelyiket veszed érdemes a garanciát 5 évre kibővíteni. Üdv. -
Bogyi007
veterán
Sziasztok. Kissógornak néznénk valami belépőszintű 4K tévét. Auchanban vennénk (oda van bejáratott hitelük Oney kártyával és most 0%-os a THM)
Hitachi 43HK5W64 - 114999 Ft (5 év garancia)
Samsung UE43MU6102 - 159999 Ft (2 év garancia)
Samsung 49NU7302 - 174990 Ft (2 év garancia)
Displayspecifications oldalán össze tudtam hasonlítani őket.
-
Móncsa
aktív tag
válasz
Newyorker #29371 üzenetére
1. Garancia idő alatt elromlik akkor ki és hol javítja és hogyan kinek a költségén jut el a szervizbe ill vissza , lehet hogy 30 napig tv-d sem lesz.
2. Garancia lejárta után alkarész ha kell???+2 év garanciával már 155 000ft akkor ennyiért inkább már Hitachi 5 év garanciával.
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Star-Light 55DM7000 LED televízió, 140 cm, 4K Ultra HD TV-ről mi a véleményetek? Necces? Mi a kockázat?
-
válasz
Túl nagy TV átka
(#29370) hunaqua: Dehogynem, most váltottam 40"-ról 55"-re és óriási, ennél nagyobb sosem kellene. Bár lehet én kilógok a sorból, a nőknél sem a mellek miatt választok modellt.
-
TOLEDOO
tag
KD-65XF8596B: Mozgásjavítás XR 1000 Hz (natív 100 Hz)
KD-65XF8505B: Mozgásjavítás XR 800 Hz (natív 100 Hz)Ennyi különbség.
Ez számít?Köszi.
-
ßrainiac
addikt
válasz
48 > 60" - nem tapasztaltam ilyet.
Vedd le a motion smoothnesst 1 vagy 2-esre, lehet h a szappanoperas mozgas miatt gagyi hatasu.
(Ha UHD TV-d van, amelle az UHD-s Netflix dukal, ja)
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Hahaha, hasonlót én is tapasztaltam. Megnéztük poénból a deadpool-t és üvöltött róla a cgi...🤣
Viszont ha "normális" filmet nézel(2. film John Wick), akkor viszont remek élmény.
3 dolgot tudok ajánlani
1.Motionflow állítgatása
2.Film mód állítgatása
3.Reality Creation állítgatása
Lehet ez sem fog segíteni, ez csak egy tipp..... -
TOLEDOO
tag
AL-hoz egy kérdés.
A két tv között mi a különbség?
Én nem igen találtam.Sony Bravia KD-65XF8505B
Sony Bravia KD-65XF8596 nativ 100hz ez is.A sony központi szalonban mindketőő 350.000
-
parandroid
félisten
Kicsit most haragszom rátok, rábeszéltetek a nagyobb méretre, így 65XF7005 lett.
Szerencsére fali tartót anno előrelátóan 65-ös méretig valót vettem, minden faszán is ment. XBox belőve, gyönyörű a kép, műholdat megtalálta, adás olyan, amilyen, nagyon nem érdekel, max egy-egy meccset nézek rajta, ha valami világesemény van, ez nem fontos. Netflix viszont döbbenet; teljesen más a szereplők mozgása, minden egyes pórus, szőrszál látszik, és ami a legzavaróbb: olyan szinten átjön a zöld vászon előtt felvett minden jelenet, ami már a történet élvezhetőségét rontja. Nem is tudom, tapasztaltam-e már ilyet valaha. Nyilván mindig egy sokk, amikor eléd kerül gyerekkorod egyik kedvenc filmje, és rádöbbensz, hogy ez mekkora gagyi, de most az Elementary S02E19 után néztük az S02E20-at, és nem hittünk a szemünknek, hogy ez eddig nem tűnt fel. Konkrétan látod, ahogy a háttérben teljesen más felvétel megy, mint amikor a 70-es évekbeli filmekben ülnek az autóban, és kamuból tekergetik a kormányt, miközben a hátsó ablakra kamu utcakép van vetítve. Netflix azonnal felajánlotta az app indításánál, hogy havi 3 Eur plusszért UHD-n ad mindent, az segítene vajon, vagy csak még rosszabb lenne a helyzet? Képbeállításokat néztem, de nemigen találtam ilyen opciókat, ami kicsit elmosná a képet talán.
Majd még szereznem kell valami UHD BR filmet, azzal mindenképpen ki kéne próbálni még, bár gondolom blockbustereknél ez annyira nem jön elő.
Tapasztalt még valaki hasonlót ilyen váltásnál (48” fHD -> 65” UHD)?
p
-
-
lorinser
senior tag
Elég furcsa amit írsz. Nekem is egy Philips 8303-van és a problémák nagy részét én nem tapasztaltam.
- a dobozból kivéve is már kb. jó volt a kép. Amit állítani kellett: élességet lejjebb, fényerő lejjebb (mert kiégett a szemem) és a képmódot élénkről természetesre pl.
- a bemenetek közötti váltás és a menük elérhetősége szinte azonnali, úgyszintén a csatornaváltás. A sebességben nincs hiányérzetem.
- Youtube 4K, sport nem akad
- talpon is megfelelően masszívan áll, nekem nem akar felborulni.
- extrém szögből is ellenőriztem és nem mosódnak a színek, a kontraszt sem változik.Abban igazad van, hogy 3 perc nem elég a beállításhoz, mert minden bemenetet külön-külön be kell állítani. Szerintem Te elvesztél a beállításokban mert az tény, hogy a 8303-ban rengeteg képbeállítási lehetőség van. Én is elvesztem és sikerült rosszul beállítanom de nyomtam a profilokra egy visszaállítást és rendben volt minden.
Amennyiért nekem sikerült hozzájutnom szerintem egy nagyon jó TV. -
AL
addikt
válasz
KaiotEch #29352 üzenetére
Szia ! 40 , 43 -as méretek vannak, de sajnos szűkös a kínálat ( ennyiért az MM ben )
Ez nem okos TV ( FHD ) : [link]
Ez okos Tv ( 4K ): [link]
Ez nem okos TV ( FHD ) : [link]
Igazából egyiket sem ismerem, de a netáruház csak ezt a 3 készüléket mutatja.
Holnaptól az MM áruházakban " kiárusítás " lesz érdemes körülnézni.
Itt is találsz infókat : [link]
Bármilyen készüléket vesztek érdemes +3 év garanciát venni hozzá .
Üdv. -
robesz26
tag
Sziasztok!
Ezek közül melyiket vegyem gyereknek? Xbox és mesenézés.
Lg 32lk6100 vagy lg 43uk6200 -
Üdv. Srácok szeretne egyik ismerősöm TV-t venni a következő feltételekkel: 42" vagy max 1 mérettel nagyobbat, nem kell 4K, LAN nem baj ha lenne benne, működne kodi vagy valami, ha kellene, illetve ami erősen behatárolja az az ár, ami 100k és ha lehet MM-ból vásárolná. Mit ajánlanátok?
-
szasanyi
félisten
válasz
Quqesz #29348 üzenetére
Nem kell. Én megkötöttem a jelenlegi 42LF652V tévémnél, ami 140k volt emellett elég jó a képe és a technikai színvonala (mármint a vásárláskor az volt) a gyengeségeit betudtam az akkori jó árnak. Na de 300k-ért. is kössek (akár több területen) kompromisszumo(ka)t...?
Akkor marad ez, aztán ha a jelenlegi ~300k-s tévét meg lehet venni 230-240k-ért akkor esetleg bevállalom a kompromisszumot. A másik lehetőség, ha a jelenlegi OLED / QLED tévék ára csökkennek 60-70k-t, az megint elgondolkodtatna.
Külön felháborítónak tartom, hogy sok remek minőségű, de budget kategóriába sorolt készülék (és ezt is számos jó tesz és külföldi ára igazolja) egyáltalán nem kapható nálunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest