-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Nézelődtem neten, hogy 3,7m nézési távolságról milyen méret az ajánlott és ott 70"-osat ajánlottak, ami épphogy kiférne a szobám falára. Plusz azt írták, hogy sima HD felbontás az ajánlott ilyen távolság és képernyőméret esetén. Szerintetek ez reális? Azt hittem ezekhez a nagy kijelzőkhöz egy FullHD a minimum. Eléggé meglepődtem. -
blt.62
őstag
A Samsung UE 55 KU 6000-ról vélemény?
-
Somy_
tag
Sziasztok!
A segítségeteket, véleményeteket kérném három kinézett tv-vel kapcsolatban, melyek:
- LG 55UH661V
- LG 49UH668V
- SAMSUNG UE49KU6450.TV és film nézés a fő profil, utóbbi esetben jól jönne néha a dlna és a youtube kliens is. Az UHD nem lenne annyira fontos, de valahogy a FHD modellek között nem találtam saját kútfőből megfelelő tudásút.
Ajánlottak ezek a modellek? Azaz érdemes ezt a kategóriát nézni?
Olvastam valahol, hogy volt akinek a 6400-as samsunggal baja volt. Valamint szerintetek miben nyújtana többet LG szinten a 7xxx-es széria (pl 7507) a 6xxx-hez képest? Sajnos az, hogy középkategória vagy felső közép csak magában nekem nem mond sokat. A Harman/Kardon hangrendszer a 668V esetében milyen extrát nyújt?Előre is köszönöm a segítséget!
-
interstate76
addikt
NAS-ról való filmlejátszáshoz mindenképpen vezetékes összeköttetés javasolt. Ill. ha valóban jó minőségű, kadenciahelyes lejátszást szeretnél (erre tudtommal egyetlen TV beépített médiaplayere sem képes), rádásul olcsón, akkor inkább vegyél egy S905-ös vagy S905X-es CPU-val szerelt mini PC-t és dugd rá a tévédre. Ajánlott típusok ennek a topiknak az összefoglalójában.
Plusz adalék:
- a fogyasztásuk gyakorlatilag észrevehetetlen (nem túlzok, tényleg az),
- a legtöbb esetben simán irányíthatók a TV távjával (hdmi-cec)
- a TV-d okosabb lesz, mint a világ legjobban összerakott okostévé rendszere.Rövidebben: csak és kizárólag a képméretre és -minőségre figyelj, minden más olcsón és minőségi módon megoldható.
Szerk.: nem ártana egy összefoglaló ebbe a topikba sem, mert kb. minden 3. kérdezőnek bemásolhatnám a fentieket. Plusz szerepelhetne benne, hogy milyen infókra van szükség a megalapozott készülékválasztáshoz, mert azt kb. minden 20. kérdező írja le, hogy sötétben vagy világosban fogja-e többet nézni, vagy hogy mennyire fontos a széles betekintési szög, esetleg hogy sokat néz-e sportot stb.
-
CWorm
aktív tag
Sziasztok!
Nem volt még okostévém (igazából semmilyen se
), ezért nem tudom, mire számítsak manapság, de ideje beruháznom egyre. Egy alap tévét szeretnék, amiben van wifi és le tudja játszani a NAS-ról az mkv filmeket és kezeli a feliratokat is. Ha youtube-ozni is lehet rajta, az még jobb. Más nem is kell. Max 50 colos méretig milyen tévék felelnek meg ennek a követelménynek és nincsenek telerakva mindenféle fölösleges dologgal?
Az árukeresőn található táblázatok a tv-k tulajdonságairól ilyen szempontból vajon mennyire megbízhatók? Mert máskor láttam már pontatlanul vagy hiányosan kitöltött adatlapokat...
Előre is köszönöm.
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Melyik a jobb választás ezek közül?
Sony Bravia KDL-43W755C, Samsung UE49K5500, Samsung UE49K5600, LG 49LH630V
Illetve a Sony-nál valaki el tudná magyarázni, hogy egy közel 2 éves TV miért ilyen drága?
Előre is Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #10741 üzenetére
Csak példának írtam. 1m-nek még a közelébe se mennék akkora tévével.
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #10731 üzenetére
Kiindulásnak jó a táblázat, aztán mindenki úgy változtat a méreteken, ahogy a körülményei és a bukszája engedi. Vagy ahogy kényelmesnek találja. Mert egy SD adáshoz senki nem fog 4 m-re hátra menni, ha egyszer mondjuk 2,5 m-ről nézi az 50" tévét. De ugyanezek nem fognak 1 méterre ülni, ha netán 4k-s filmet néznek rajta.
De mindenki másképp látja és nézi.
FPSTunker Ajánlott darab, jó képminőséggel, de gondolom meg kell szokni a másik után. Az még külön jó, hogy tegnap néztem, és269kvolt az ára. Van itt 2 vélemény is[link] , [link]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Kb jó. Az 50"-nál a FHD tényleg 2m ebből viszont logikusan következik, hogy a dupla felbontású 4k az 1m és nem 90cm. Míg a 720p 2,8m és nem 3m.
De érdekelne ez a 4k és 720p hogy jött ki a táblázat készítőjének. Hol találtad? -
mokus1
addikt
válasz
Mozielmenyhez kellhet, egyébként nem eletszeru a 85 col 1,5 méterről.
-
törölt tag
UE60J6240AWXXH most 240.000 az edigitalban.
Valaki rendelkezik innen ilyen tv-vel?
Mennyire vállalható a képminőség?
PS-re, meg filmnézésre használnám.
Samsung plazmát váltana. -
mola21
tag
Üdv!
Melyik tévét válasszam? LG 43LH630V vagy Samsung UE40K5500? Az LG-nél tetszik, hogy 100Hz-es, de nem tetszik, hogy IPS paneles és Direct ledes, ami foci nézésre nem valami jó, legalábbis ezt olvastam itt a fórumon. A Samsungnál tetszik a VA panel és hogy sötét szobához jobb választás lenne, de olvastam róla, hogy pixel hibásak. Melyiknek szebb a képe?
-
alázógyík
addikt
válasz
-
DonThomasino
veterán
Találtam egy táblázatot nézési távolságokról.
Kérdésem ez menniyre igaz ? -
metrion
aktív tag
Sziasztok!
1 hónap múlva tervezek egy TV vásárlást, a segítségeteket kérném:
A követelmények:
- Full HD vagy 4K (mindkettő felbontás érdekel)
- 3D nem kell
- SMART kell
- USB-ről minél több formátumot játsszon le (pl 1080p-s mkv vagy 4k-s)
- min 43" de inkább 49" vagy 50"-es képátló
- Ethernet port, beépített Wi-Fi
- input lag minél alacsonyabb legyen, mert PC-n is menne HDMI 2.0-ás kábellel
- minél több garancia legyen rá
- árban kb 200kElőre is Köszönöm válaszotokat!
-
-
kutymorg
tag
Sziasztok!
MM-ben a 32LH6047 helyett a TX-32DS600E ajánlotta az eladó. Valóban jobb?
Sony KDL40WD650BAEP vagy Pana TX-40DS500E van valakinek tapasztalata?
Köszi! -
Tuki2017
csendes újonc
Sziasztok
Úgy néz ki nem nagyon jutunk előre az extreme digital-al, így valószínű visszakerül az egész tv hozzájuk...
A kérdésem az lenne, hogy főleg a felhősödés tekintetében elbizonytalanodtam a Samsungokban...
Érdemes lenne esetleg mást választani?
Amit néztem az a jelenleg is lévő samsung ue55 k5500 vagy további lehetőség lenne az lg lh630v. Jobb választás lenne az Lg?
Vagy esetleg hasonló méretben tudnátok jobb ötletet mondani 200e környékén?
Köszönöm előre is a válaszotokat.
Vagy esetleg az LG Uh 605V milyen tapasztalatotok vannak felőle? Nem feltétlen szeretnék uhd-t csak érdeklődésképpen kérdezném. -
mokus1
addikt
Sziasztok!
Két TV közül kéne választanom,
Az egyik egy Samsung 48j5500aw
A másik egy LG 47LB630V.
Én az LG-t venném inkább.Jobbnak tűnt a képe. Melyik legyen?
-
Maros1987
csendes tag
Sziasztok,
Mi a véleményetek az LG49uh7707 készülékről?
Előre is köszönöm a válaszokat
-
tothjani81
senior tag
válasz
DonThomasino #10718 üzenetére
Most olvastam utánna. 2015 x naptól 2017. 03.31. Ig tart az 5 év garancia. Típusfüggő is de sok tv benne van szinte szerintem az összes. Vagyis még kicsit több mint 1 hónapig van 5 év gari.
-
tothjani81
senior tag
Ez minden panára vonatkozik? Konkrétan a telekomnál vásárolt 50ds630e - re is?
-
DonThomasino
veterán
A Panasonicnál ez az 5év kiterjesztett garancia
régen is volt vagy új dolog?
[link]MOD : ott van az apró betűben 2015.04.15-2017.03.31.
-
törölt tag
válasz
Tuki2017 #10716 üzenetére
Hát, így, hogy "nem adja vissza rendesen....", hogy mondjunk a távolból korrekt véleményt? Csak te tudod milyen a jelenség, én azt mondom, ha jól be van állítva a kép, és nincs túlhúzva semmi rajta és zavarónak találod, ráadásul hogy még egy hibája lett, akkor kérheted 3 napon belül a cserét. Bízva abban, hogy jobbat kapsz. Ha tudsz finomítani rajta, és ezáltal már nem fog zavarni, akkor elég a távirányítót cseréltetni a szervizzel.
-
Tuki2017
csendes újonc
válasz
#94529552 #10712 üzenetére
A jelenség pontosan az, hogy teljes sötét szobában a 4 sarkában világosabbnak látszódik a fekete, legfőképpen szélesvásznú filmnél tűnik ki amikor pendrive-ról nézem. Sajnos a mai nap még egy hiba jött ki, a távirányítója egyáltalán nem működik... Megpróbáltam a távirányító resetet elemcsere stb és semmi.... Telefonos applikációval tudom irányítani, illetve egy másik szériás szintén samsug irányítóval gond nélkül megy... Hétfőn így mindenképp felhívom az extreme digitalt, a kérdés már csak az hogy érdemes lenne a komlett tv-t cserélni?
Köszönöm a válaszod. -
törölt tag
válasz
Tuki2017 #10709 üzenetére
Van olyan, hogy a sarkok sötétedése, ami az ilyen direkt ledesekre jellemző, és leginkább csak világos háttérnél látszik, de csak minimális szinten. Ha bevilágítás van sötét háttérnél, és zavaró, akkor 3 napon belül kérheted hogy cseréljék ki. Vagy ha online rendelés volt, akkor elállhatsz a vételtől ha 14 napon belül vagy. Tegyél be egy fotót a Samsung topikba, ami ugyanazt mutatja, mint a valóságban, bár ehhez mondjuk jóféle fotó apparát kellene. Majd ott kérdezd meg.
Szab02 Elég sok a minőségi és szoftveres gond a márkánál, ezért sztem nem.
kutymorg Az egy alsó kategóriás, amolyan belépő modell, sima tévézésre megteszi. -
TJ22
tag
Sziasztok tv-t keresek.
-FHD
-81<...-cm
-magas fényerő
-lehetőleg 100k alatt
Tippek?
Köszi -
Tuki2017
csendes újonc
Sziasztok!
tudom hogy teljesen nem ide vág a kérdésem, de mivel itt kértem tanácsot, ezért feltenném ezen kérdésem is. Szóval vettem egy Samsung ue55 k5500-at és teljes sötétségben a sarkoknál kis felhősödést tapasztalok. Milyen mértékig normális ez a dolog? Vagy cseréltessem ki esetleg? A problémám az, hogyha még az áruházban lenne is lehetőség a kipróbálásra, ott sincs teljes sötét, így szerintem ott sem tudnám tökéletesen kiszűrni a dolgot...
Ötlet, javaslat esetleg, vagy ez normális?
Köszönöm -
kutymorg
tag
Sziasztok!
A Panasonic TX-40DS400E-nek DTS hiányán kívül milyen hátránya van még?
32LH6047 alternatívájaként keresek max 43", 120kFt-ig.Köszönöm!
-
den89
tag
Hagyjuk már ezt a kicsi a 32-42"-os TV szöveget... Minden fórumon ezt látni, hogy mindenki 55-60 colos, vagy még nagyobb tévét akar. Kicsit olyan ez már, mint amikor valaki nem teheti meg, de akkor is a 220-250 ezres iPhone kell neki. (nincs gondom az iPhone-val, nekem is egy SE-m van jelenleg) Persze ha megteheti és szükségét érzi, akkor tegye!!!
Bocsi, nem téged akarlak támadni, de már unalmas és irritáló ez a szöveg. Hadd döntse már el, hogy mekkora TV-re van szükségük, mekkora méret ideális nekik.
Szerény véleményem szerint hálószobába és gyerekszobába bőven elég a 32"-os TV, persze ha nem 3-4 méterről nézed és nem az az elsődleges TV-d! Én is 32"-os TV-t rendeltem a héten a hálószobába, pont az LG32LH6047-et, amiről Guczi is érdeklődik. Kb 2 méterről nézzük, esténként fél-1 órát, a komolyabb filmeket, sorozatokat a nappaliban nézzük. Eszembe sem jutott, hogy nagyobbat vegyek. A nappaliban pedig 42"-os van. Nekünk elég, vehettünk volna nagyobbat, de nem láttuk értelmét, mert azt sem nézzük 2,5, max 3 (ha sétálgatunk a nappaliban, vagy vasal az asszony) méternél messzebbről.
Ismétlem, nem akartam támadni és bántani senkit sem.
-
Szab02
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen megéri az árát?
-
blt.62
őstag
éves sima HD-s plazma tv-hez érdemes Tv okosítót venni? Vagy eladni és venni 160 ezerért egy 4K-s smart Tv-t?
Ezt akarom megvenni a T-hometól 24*6700 ft.
Samsung UE 50 KU 6000
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- Nintendo Switch
- Samsung LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen egeret válasszak?
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest