- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Házi hangfal építés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
timirosicka #16198 üzenetére
Szia!
Olyan router nincs, ami garantáltan elvisz 100 métert... Sőt, erre leginkább csak egy mező közepén lenne képes a legtöbb router, de semmiképpen sem a belvárosban! A WiFi teljesítményét különben sem méterben mérik, hanem dBi-ben, vagy mW-ban. Aki ezt méterben határozza meg, az vagy ennyire nem ért hozzá, vagy hazudik! A másik dolog, hogy a telefonok tipikusan gyenge WiFi-vel rendelkező készülékek, így a router hiába is lenne képes messzebbre kommunikálni, ha a telefon azt már nem tudja érzékelni, illetve onnan visszafelé sugározni. Harmadszor pedig lehetséges, hogy mondjuk a szomszéddal azonos csatornát használnak a routereitek, és így egymás jeleit gyengítik. Próbálj meg másik csatornát használni, hátha ott jobb lesz. Alap esetben a legtöbb router a 6-os, vagy az 1-es csatornát használja.
-
-
timirosicka
tag
sziasztok.vettem egy wifi rootert
tp link tl-wr741nd
a srác amikor beszerelte,azt mondta,hogy ez elvisz 50-100 métert. ma kipróbáltam az új mobilommal és csak az udvar kozepéig vitt,ami kb. 10 méter.
azt szeretném megtudni,hogy a srác hazudott és csak 10 métert visz,vagy valamilyen gond van vele.ha csak 10 métert visz,tudtok ajánlani olyat,ami tovább is elmegy
koszi
-
moddingR
aktív tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy router. Van egy wifi képes telefonom és azon neteznék néha ha nincs gépem mert mondjuk eladok belőle egy alkatrészt. UPC 25/1,5ös netem van. Mit tudtok ajánlani? Egyébként le lehet jelszavazni a routert hogy más rajtam kívül ne tudja használni?
-
-
ps.clint
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16182 üzenetére
Ha ezt az ASUS RT-N16 típusú router-t megvenném, akkor amire én szeretném használni, megfelelő lenne? Úgy látom, neked ez a favorit.
-
ps.clint
csendes tag
válasz
worxland #16192 üzenetére
A kezdő hozzászólásom az volt, hogy egy ismerősöm bízott meg a feladattal, de ez amúgy sem tartozik ide, maradjunk annyiban, hogy egy mostani high end tuningolt 4 magos, 2 VGA-s rendszerről van szó. Digitális fogyasztásmérővel kaptuk a torrentezés alatti eredményt.Szerk: off
-
Beri
addikt
válasz
vargalex #16186 üzenetére
Persze, van példa 120+Mbitps átvitelre, de nem az a megszokott. Ahol elérhető ilyen internetcsomag (nagyváros), ott úgyis túl sok a zaj. Az 5GHz sokat segít ilyen helyzetben, az igaz, de még így sem lehet garantálni, hogy átfér az a bizonyos 120Mbit.
[amne]:
Hát, megnézed a manualt. Az 5GHz-es sáv pedig csak arra jó, hogy ott kevesebb a zaj, mint 2.4GHz környékén.iknight:
Ilyen szempontból többre képes. -
[amne]
senior tag
Köszi! Még egy láma kérdés: honnan tudom, hogy a kliensek melyikre képesek? N-es laptopokról, és Desire S-ről van szó konkrétan. Illetve itt a frekvencia meghatároz valamilyen sebességkülönbséget is, vagy csupán arról van szó, hogy egy "terhelt" környezetben könnyebben találok tisztább csatornát?
-
ps.clint
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16171 üzenetére
Tehát,
Az hogy egyszerre hány kliensnek tud feltolni dolgokat szerintem gyakorlatilag mind1, az arány így is úgy is javul, csak kevesebben kapnak nagy szávszélet, nem ipari seedről van szó, ahol számítana, 24/7-be behozza szerintem a "rendelkezésre állási idő" az elvesztett forgalmat.
Tudom, hogy nem erre lettek kitalálva, csak maga a pc azzal hogy megy torrent alatt is benyal röpke 250W-ot, ezt szeretnénk hosszútávon spórolni.
Kicsit félkész megoldásnak tűnik nekem is a dolog, de hát az igény nagy úr.
Tudnátok javasolni pár típust, hogy melyiket érdemes venni? Ma megvesszük, aztán a megfelelő topikba írok róla tapasztalatokat. -
Beri
addikt
válasz
iknight #16174 üzenetére
Én a WNDR3700-ra szavazok. Több szálon kommunikál a kliensekkel, mint a többi szabványos 300-as router, ha több kliens kapcsolódik rá, wifin az összsebesség a 200Mbitps-et is átlépheti. Egy kliens önmagában a teljes 120Mbitet viszont valószínűleg sosem fogja megkapni.
Winne:
Attól függ, hogy melyik hw verzióról van szó, de alapvetően a 160N gyorsabb vas, plusz 300-as n-et tud, nem csak 150-eset, mint a 120N. A 160N V1, meg a V2 eléggé harmatosra sikerült (a V1 lassú, a V2 nem moddolható ÉS lassú), a V3 viszont teljesen rendben van, nagyságrendi különbség van közte és az előzők között.[amne]:
Ha egyszerre szeretnéd 5-ös és 2.4-es kliensekkel használni a routert, az nem kivitelezhető. Ezt jelenti a nem szimultán dualband. -
guppy
őstag
válasz
Intruder2k5 #16182 üzenetére
Ez lehet h így lesz, de ahogy látom én most is u arra fogom használni a routeremet mint az előző 5 évben.
-
[amne]
senior tag
Üdv,
Linksys WRT160N-től váltanék a gigaport hiánya miatt. 120/10-es UPC FB netet kéne osztania. Egy gép LAN-on, 3 wifin, plusz egy teló. Az E2000-t néztem, csak egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:Mit jelent, hogy nem tudja szimultán nyomni a 2,4 és az 5 Ghz-et? Van (számomra) valamilyen gyakorlati előnye egy E3000-nek vagy Dlink 825-ösnek amik elméletileg tudják? Ezen részében (se) vagyok járatos, a plusz pénzt viszont nem dobnám ki, mivel USB-re nincs szükségem, inkább NAS...
köszi!
-
-
guppy
őstag
Akkor szerintem maradok a TP-Linknél, u is fele annyiba kerül, csak annyi hátránya van h nem tudja az 5GHzet (bár erről nem is olvastam jókat), vagy amit a Netgear, cserébe külső antennás (amit cserélni is fogok egyből) és van vele bőven tapasztalat. P2Phez meg marad a kis Dell laptop lanról
Úgy látszik a routerek még nem tudják azt amit elvárnék tőlük, sebaj, majd talán 5 év múlva
Köszönöm a segítséget mindenkinek !
-
-
Winne
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #16177 üzenetére
Az árát most ne vegyük figyelembe, elég olcsón jutnék hozzá.
-
iknight
senior tag
válasz
Gubek-Einste #16176 üzenetére
Énis igazából az e4200-at néztem, viszont olvastam az asusról, és nagyon jó kritikát kapott. Több usb port, és a leírtak alapján a kezelőfelülete is fejlettebbnek tünt, és emelett 5 ezerrel olcsóbb. Valakinek van tapasztalata, melyik legyen?
-
-
válasz
iknight #16174 üzenetére
Én most is Linksys-t használok.
Az E2000 majd nem teljesen megegyezik a WRT320N típussal ami nekem van és teljes mértékbe ki lehet vele használni a 120-as netet, kábelen. Wifi-n csak G-s adapterrel próbáltam így arról nincsen komoly tapasztalatom de stabil a jele.
Az E4200 a jelenleg kapható legerősebb típus és sokkal jobb mint az E2000.
AZ ASUS-t nem ismerem.Wifi-n nem fogod át vinni a teljes 120-at.
Amit lehet azt kábelen köss össze, pl tv, asztali gép,így lehet a legjobban kihasználni a netet. A 8-10 eszköz kiszolgálása menni fog. -
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy gyors összehasonlítást szeretnék a Linksys WRT120N és a WRT160N között szakértő szemmel.
-
Beri
addikt
az menyire jelent problémát a routereknek h a külső vinyóra töltsenek le
Attól függ, milyen gyorsan. 1-1.5-2MB/s a plafon nagyjából. Megint csak azt tudom mondani, hogy erre a feladatra sem router való.ahogy olvastam a tp-linkel nagyon sok tapasztalat van de akad akinek 2 hónapnál nem bírt többet, és olyanok is akiknek sikerült kinyírniuk szegényt véglegesen
User error mindegyik egytől egyig. Ha valaki elcseszi a flasht, azzal nem tud mit kezdeni a router.Ez a 4000 szimpatikusnak tűnik, csak mintha azt olvastam vna h a belső antennás routereknek nem akkora a hatótávolságuk mint a külső antennásoknak.
Vannak jól megtervezett belső antennás modellek, amik semmivel sem nyújtanak kevesebbet külső antennás társaiktól, viszont nem tudsz rájuk nagyobb botokat tekerni, ha kevésnek bizonyulna a kraft.iknight:
120 megás netet kellene elosztani wifi-n
Ambíciózus próbálkozás, zajmentes vákuumban simán megoldható. Máshol eléggé gyanús, hogy nem. -
válasz
ps.clint #16170 üzenetére
Álom, álom, édes álom.
80/30-as nethez mindenféleképpen gigabites router kell.
Intenzív torrentezéshez, hogy ne a desktop gép menjen, be kell állítani egy kis fogyasztású PC-t/NAS-t
A PS3-mmal nem fog összeakadni, max elveszi a torrent előle a sebességet de ezt el lehet került egyszerű korlátozással. -
válasz
ps.clint #16170 üzenetére
Szia!
Az, hogy "hackelgetni" kell a firmware-t, szinte biztos, mert torrent kliens gyárilag talán csak az ASUS routerekben van, de az sem ér egy kalap sz@rt se! A probléma szerintem nem is ezzel lesz, hanem az elvárásokkal...
- Mindegyik kezel 500GB-os HDD-t.
- Miért akadna össze a PS3-al?A 40-50 betöltött torrent viszont már kérdéses, annak függvényében, hogy ezt hogyan is érted... Az, hogy ott van a torrenkliensben, még nem probléma, nekem is volt 100+ is benne, de az, hogy egy router egyszerre töltsön le / fel ~50 torrentet, és gondolom nem 1-2Mbps sebességről van szó, kizárt dolog! Erre ne routert vegyél, mert ha nem fogja bírni - már pedig nem fogja - akkor az ismerősöd ki fog vágni vele. Tudomásul kell venni, hogy ezek nem erre lettek kitalálva, nem erre vannak méretezve, ha valaki iparszerűen torrentezik, akkor annak menjen a gépe 7/24, vagy vegyen egy szervert külön erre a célra. Amit egy routertől reálisan elvárhatsz ebben a témában, az körülbelül...
~100 http kapcsolat
~3MB/sec sebesség (felfelé valamivel több, mint lefelé)Ezek az értékek persze nincsenek kőbe vésve, csak a mihez tartást végett írtam. Értelemszerűen kevesebb kapcsolattal (mivel kevésbé terheli a routert) nagyobb sebességet lehet elérni, még túl sok szálon töltve ez fordítva is igaz. A futó torrentek száma annyira nem mérvadó, mert ki lehet hozni a maximumot egy darab torrenttel is, de van olyan eset, mikor tíz futó torrent mellett is marad szabad kapacitás.
-
ps.clint
csendes tag
Sziasztok.
Ma mennék routert venni az egyik ismerősömnek, de nem igazán tudom, hogy pontosan mit keresek, és délutánig el kell döntenem.
Amit tudnia kellene, azokon felül amit mindegyik tud:
80/30-as diginetet használ a srác, éjjel nappal megy neki a torrent az asztali gépén, azt szeretnénk kiváltani a fogyasztás mérséklése végett egy olyan routerrel ami:
- Kezel 500GB-os USB-s külső vinyót
- Kezel egyidejűleg akár 40-50 betöltött torrent file-t is egyszerre
- Nem akad össze PS3 konzollalHa hackelgetni kell rajta firmware-t hozzá az sem baj, elboldogulok vele szerintem.
A segítséget előre is köszönöm! -
vargalex
félisten
válasz
Bazijoe73 #16168 üzenetére
Hi!
Milyen neted van? Ha túl gyors, akkor a transmission-t érdemes korlátozni, mert egyéb esetben erősen leterhelheti a routert (az elérhető sebesség valahol 3-4 MB/s között van). Bár azt is írtad, hogy nem indult el a letöltés, tehát elvileg ez nem lehet.
Mi a transmission, illetve tűzfal config-od? QOS-t nem tettél fel rossz beállításokkal?Ezek jöhetnek privátban is, ne terheljük fele a topic-ot, szigorúan véve nem ide tartoznak.
-
Bazijoe73
senior tag
Sziasztok sikerült végre és openwrt alatt elindult a Transmission. De még bármilyen torrent oldalrol huztam be torrent fájlt nem indult el a letőltés. Viszont innentől kezdve a net belassult.a Teamspeak3-ra nem tudtam csatlakozni miért???
-
iknight
senior tag
Még mindig nem sikerült megoldanom a router vásárlást, a lefedettségi gondot a router áthelyezésével úgy néz ki sikerül megoldani. Kérdés akkor hoyg milyen legyen, amit tudni kell, hogy 120 megás netet kellene elosztani wifi-n. Úgy hogy legalább 6-8-10 eszközt tudjon kezelni egyszerre. számítógép, laptop, telefon, tv ami wifin csatlakozhat, megbízhatóan, és gyorsan. Érdemes két csatornásat venni? 2,4 és 5ghz-n üzemelőt, vagy elég a sima?
Néztem egy párat ami íyg érdekes lehet:
LINKSYS WRT160NL
LINKSYS E4200
LINKSYS E2000
ASUS RT-N56USzeretném minél olcsóbban megúszni a dolgot, de gagyit sem szeretnék venni. Melyik legyen, esetleg más alternatíva?
-
cundeyy
tag
Erre valaki?
-
krealon
veterán
válasz
balcsy #16162 üzenetére
Ez leginkabb a Router gondok temakorhoz kapcsolodik.
Ha ez nem a szolgaltatotol kapott eszkoz, akkor leggyorasbb megoldas egy router reset utani ujrakonfiguralas lenne. (Feltetelezve, hogy a routerben allitottal el valamit) -
balcsy
aktív tag
Sziasztok.
Lehet hogy nem a legjobb topicba írok de nem találtam mást.
Szóval a helyzet az hogy egyszer beléptem SOHO Router menübe(nem tudom így szokták ezt hívni szóval abba a menübe amibe beírod DHCP kiszolgáló címét pl.:192.168.0.1 ...
És azóta ha google ba lépek be akkor ezt adja ki ami már hihetetlenül idegesítÉs ha nagyon rossz helyre írok akkor bocsi ,adjatok egy linket és akkor oda írok legközelebb
-
guppy
őstag
válasz
Solar_Wind #16160 üzenetére
Ez a 4000 szimpatikusnak tűnik, csak mintha azt olvastam vna h a belső antennás routereknek nem akkora a hatótávolságuk mint a külső antennásoknak. (bár azt is olvastam h ez szabvány szerint van meghatározva és csak esztétikai a különbség)
Valamint még látom h pl a netgear és a d-link tudja az 5GHz ez frekvenciát, ebből milyen előnyök származhatnak ?
-
guppy
őstag
Akkor kénytelen leszek egyenlőre a pendriveval rohangálni, az menyire jelent problémát a routereknek h a külső vinyóra töltsenek le majd az áthúzzam egy másik gépre lanon,esetleg wifin keresztül ?
Azért le fogom cserélni a routert, szóval az eredeti kérdés megmarad, melyikben van a legnagyobb potenciál az említett 4 routerből, legalább 5-6 évet ki kéne bírniuk, ahogy olvastam a tp-linkel nagyon sok tapasztalat van de akad akinek 2 hónapnál nem bírt többet, és olyanok is akiknek sikerült kinyírniuk szegényt véglegesen, míg a d-linknél ilyesmi nem fordulhat elő.Gubek-Einste - akkor majd lehet benevezek egy switchre, gondolom egy párezerből (3~5) meg is van.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Bazijoe73 #16155 üzenetére
Hi!
Biztos, hogy a transmission config-ban (/etc/config/transmission) lesz helytelenül beállítva valami. Ezeket ellenőrizd:
1. 1-re állítottad az enabled értékét? (default-ban 0, tehát nem indítja el a daemon-t)
2. Az rpc_enabled értéke true?
3.a Az rpc_whitelist_enabled értéke true?
3.b Ha az rpc_whitelist_enabled értéke true, akkor az rpc_whitelist-et beállítottad rendesen?
4. Directory-kat ne felejtsd el rendesen beállítani
5. Ha nem trunk firmware-t tettél fel, akkor a watch_dir_enabled-et ne állítsd true-ra!A config módosítása után indítsd újra a transmission-t (akár a startup-ból).
-
Bazijoe73
senior tag
Sziasztok felraktam az Openwrtés firmwaret majd a transmissiont. De nem érem el a web es felületét. Azt látom az openwrt-én ,hogy a startup menüben fut a transmission de a 192.168.1.1:9091 en nem tudok fellépni rá????
-
guppy
őstag
Köszi a gyors választ !
A bővíthetőség alatt azt h ha egyszerre több n-es eszközzel is használnám, ha a net sebessége emelkedne akkor azt ki tudja szolgálni, hd filmek streemelése a driveról,most még a sima filmek is akadnak néha ha másik gépről streemelem (a forrás lanon a másik draft n-es laptop 30-35m távolságról). Esetleg jó lenne ha 6 lanport lenne rajta, de olyat nem igazán láttam
Azért néztem az itt ajánlottakat főként mert azokkal van tapasztalat a fórumon, ha elakadnék lesz ki segítsen.
-
guppy
őstag
Sziasztok !
Routert keresek 20 000 Ft környékén, 25/5 kábelnettel, 6 laptopot, 2 okos telefont és 2 gépet (az egyiken non-stop fájlmegosztó megy) és egy HP Laserjet 4100 as nyomtatót (lan on) kellene kiszolgálni, eddig egy D-link Dir-635 router használtunk, alkalmanként rákapcsolunk egy TP-Link range extendert. A router szépen végezte a dolgát csak már kb 5 éves és napi rendszerességgel újra kell indítani. Egy olyan routerre lenne szükség ami tud hasonló lefedettségi szintet, USBn felismeri a külső driveokat, meg lehet őket osztani, ismeri a bittorrent protokollt és lehet mokolni (mármint a fwt).
Legfőbb szempont a megbízhatóság és a bővíthetőség.
Amiket eddig néztünk:
TP-Link 1043ND
D-Link DIR-825 ver.B1
Netgear WNDR3700
ZyXEL NBG4615, szerintetek melyik lenne a legmegbízhatóbb és megfelelőbb a célra (más is jöhet).Előre is köszönöm
-
-
szuzi80
tag
melyik routernek erősebb a jele: Asus RT-N12 vs. TP-Link WR841N ?
-
Én mondjuk - személyes rossz tapasztalataim miatt - cseppet sem bízom a márkában, de ha itt, az ár / érték arány szóba kerül, akkor többnyire a TP-LINK-et preferálják! Ebből az első hozzászólásban találsz eleget...
Én inkább részesítem előnyben az ASUS-t, Linksys-t, illetőleg a BroadCom alapú routereket, bár kétségtelen, hogy ezekből nehezebb 10000HUF alattiakat találni.
-
rii
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16141 üzenetére
jogos, bocs
kva-ra siettema legjobb ár/érték arányú érdekelne 10.000 alatt
10-20 mbit-es nethez
szobalakásba -
ben800
aktív tag
Helló all üdv mindenki
Na szóval ugye 1 vagy 2 hete még kerestem routert
Meg is vettem a Linksys E1000-et
És mit ne mondja kellemeset csalódtam benne
Az első nap megpróbáltuk tesómmal a legjobban leterhelni(A beállítás+update kb 15 perc volt)2-en töltöttünk+seedeltünk 50/25-ös net van megosztva,és eléggé kimaxoltuk a netet
A routernek meg se kottyant
Pedig a régi wrtl 542g már rég bedobta volna a pacskert
És még a telómról youtubeztam is 1 kicsit,reccenés mentesen és gyorsan betöltötte a vidiket,a 2 antenáról meg anyit ami benne van hogy a lakás végéből olyan 3-4 vékonyabb fal 75%-nak érzékelte a telefonom a jelet ami kitűnő(nokia 5800 igen nem mai de amire használom arra elég)
Plusz extraként mondhatom hogy Bc2-ben kicsit feljebb tornázta a pingem most átlag 90-140 megy el ez már csak szervertől függ(A nagy pingeken ne lepődjetek meg a BC2 HIBÁSAN JELZI KI EZT!)
Egy szó mint száz én ezt a routert BÁRKINEK AJÁNLOM aki arra a célra használja amire én.
Ja és köszönöm a nagyszerű és megbízható attix82-nek a router -
cundeyy
tag
Üdv!
Bocs s srácok, hogy kérdezősködöm és nem olvasom el a 16k hsz-t vagy használom a keresőt, de idő hiányban is szenvedek, meg nem értek kínaiul.
Tehát olyan kérdésem lenne, hogy milyen routert ajánlotok.
Ami fontos(abb) lenne. N-es szabvány, wifi, torrentezni lehessen vele.
Akár belső, akár külső vinyós.
4 gép van itthon, abból 2 wifin 2 pedig kábelen van, és 2 droidos telcsi.
Árban nem szeretnék elmenni a csillagos égig, valami kifizethető és biztonságos dobozka érdekelne.
A másik, ha tudná (bár nem tudom létezik-e olyan) a gépekhez routeren belül a sávszélességet korlátozni.
Tehát az én gépemen full sebesség lehet elérhető, másik gépen viszont mondjuk 5/1Mb.
Létezik egyáltalán ilyen?Jelenleg egy Belkin N-es kütyü van, lényegében nincs veée bajom, de valami nem stimmel nála.
Vagy az szaggatja a netet, vagy már nem tudom.
Modem kiakad, világit az összes led rajta, és se kép se hang.
Ez általában akkor van, mikor játszom. (cod2)
Van mikor fellépek, 2 perc és connecting interrupted. Akkor router kihúz, bedug azt folyt köv.
A másik gépen elszáll a net. Valamiért leválasztja az usb-s vevőjét. Újracsatlakozás segít csak rajta. Nem időszerűen, csak mikor gondol egyet.
Van hogy 5-5 percenként szakad a net valamiért van mikor 2 napig semmi.Tehát a fentebb leírtak alapján szeretnék egy routert, ha van ilyesmi.
Torrent, gépenkénti sávszél kiosztás, N-es wifi.Köszi a választ.
-
Bazijoe73
senior tag
DDWRT-re hogy tudok Transmission-t telepíteni???
-
dragon_boy
csendes tag
Üdv. Átolvastam az első hozzászólásokat, de még nem igazán tudtam dönteni. a pénzemből mindenképp a lehető legjobbat akarom kihozni. igazából a fontos szempont a megbízhatóság illetve a viszonylag nagy hatótáv és természetesen az N szabvány teljes támogatása. a maximum összeg amit rászánnék az 15 k lenne. jelenleg egy dlink dir 615 öset kínzok, már majd két éve, de most muszály vagyok lecserélni. jelenleg az egyik "felsőkategóriás " TP linkel szemezek, TP-Link 1043ND, de elég sok helyen olvastam róla, hogy a hatótávja nem az igazi. amit még néztem az a d link dir 815 ös router. szerintetek meiket érné meg jobban megvenni? ( a gigabites lan port nem feltétlenül szükséges)
-
Peter.Kalasz
tag
Sziasztok, átjöttem ide is segítséget kérni. Milyen Wifi routerben gondolkodjak? Igény: 2db laptop üzemeltetés, PS3, Samsung Galaxy S2 használat. Csak lakásban kell, 1 térben van a 3 kütyü. 60 as netet azért választottam mert akcióban akkor nagyon kedvező volt. Most lejár a hűségidőm, váltok 50-esre asszem. Letölteni nem nagyon szoktam. Napi működése kb 5-12 óra. Mi az ami ezeknek a feltételeknek legjobban megfelelne,minőségben és árban is, és én is be tudom üzemelni alap-alap tudásommal? Összegben max 15 e. Köszi.
-
-
rii
nagyúr
hello
asus dlink linksys-ből miket ajánlanátok?
most kellene elmennem megvenni
-
vargalex
félisten
válasz
Bazijoe73 #16138 üzenetére
Általában azt szokták mondani, hogy a squashfs-t érdemes feltenni (én is ezen a véleményen vagyok). Ugyanis a squashfs esetén a flash maradék része jffs2 lesz, és overlayfs-ként lesz írható. jffs2 esetén viszont a teljes flash írható-olvasható. Előbbinek annyi az előnye, hogy egy félrekonfigurálás esetén van failsafe mód (úgy indul a router, mintha most tetted volna fel az OpenWrt-t), míg utóbbinál nincs ilyen lehetőség. Mondjuk ahogy a DIR-825 esetében, úgy a WNDR3700-nál is van restore mód, tehát nincs akkora gáz úgy sem.
Nyilván a tisztán jffs2 megoldásnak is van előnye: ha egy olyan file-t módosítasz, ami a firmware-ban található, akkor nem készít másolatot belőle a jffs2-be, mivel az eredeti már úgyis ott van, így módosítható.Egy dologra figyelj: külön firmware van a V1, illetve V2 verziókhoz! (Természetesen a restore mód miatt rossz firmware felrakása esetén sem hal meg a router végérvényesen.)
-
Bazijoe73
senior tag
Ok köszi akkor ezt openwrt-ar71xx-generic-wndr3700-jffs2-factory.img
Vagy ezt openwrt-ar71xx-generic-wndr3700-squashfs-factor..> érdemes inkább felrakni???
-
vargalex
félisten
válasz
Bazijoe73 #16136 üzenetére
Hi!
A squashfs egy erős tömörítést használó csak olvasható filerendszer, OpenWrt alatt ezen lesz a feltelepített firmware (/rom). A jffs2 egy szintén tömörített, viszont írható-olvasható filerendszer. Erre formázza az OpenWrt a flash maradék szabad területét (/overlay-ba mountolja).
Az OpenWrt a jffs2-t "mixeli" a squashfs-re overlayfs-ként, így a felhasználó számára úgy tűnik, hogy teljesen írható filerendszert kap. -
Bazijoe73
senior tag
Sziasztok openwrt-ben mit jelent a jffs2 és a squashfs???
-
szuzi80
tag
hali
Szerintetek melyik megbizhatóbbas alábbiak közül:
Asus N10-12 vagy TP-Link 841-941-1043 ? Ha az árától eltekintünk, melyik a legjobb vétel?
Fontos a stabilitás, és hogy ne fagyogasson, mint a munkahelyi D-link -
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #16132 üzenetére
Miben is jobb?
-
-
Dr.Burn
őstag
válasz
Intruder2k5 #16128 üzenetére
A Linksys E4200 jobb, mint a WNDR3700?
-
engusz
veterán
válasz
Solar_Wind #16127 üzenetére
Jesszus, ez egy picit sok(k). Biztosan jóféle router, de nettó 28 ezer sok. Kb. ennyiből kellene kijöjjön mind a kettő.
-
jozsi252
veterán
válasz
Intruder2k5 #16128 üzenetére
Okés, ha lesz több akkor odamegy. köszi
-
válasz
jozsi252 #16126 üzenetére
Pedig a reset csak ennyi, hogy áram alatt lévő routeren 5-10mp-re lenyomod a gombot, és kész... Vissza kellene állnia alapra. De jobb híján megteszi a menüből történő nullázás is, amit írtál.
Ha további kérdéseid is vannak még, akkor inkább a Router gondok topikba írd, mert ezek nem idevalóak...
Solar_Wind
Ha meg tudod venni, az mindenre elég lesz... -
jozsi252
veterán
válasz
Intruder2k5 #16124 üzenetére
Köszi az infókat, még az lenne hogy nyomtam legalább 10 secig a reset gombot hátul rajta de se a ledek nem villantak fel egyszerre se a konfig nem állt alap helyzetben, meddig kell nyomni a reset gombot akkor hogy reseteljen vagy mit nem csináltam jól?
Esetleg a routerbe bent factory defaults-al lehet szoftveresen resetelni az összes beállítást?
-
engusz
veterán
Sziasztok,
két helyre is keresek routert, de tanácstalan vagyok, mert mostanában nem figyelem a piacnak ezt a részét.
Otthoni
15 megabites T-Home kábelnet. Jelenleg egy D-Link DIR-600 teljesít szolgálatot, de sokszor gond van vele, főleg ha sokan lógnak a wifijén vagy másolnak a hálózaton. Próbálkoztak ddwrt-vel és a legfrissebb gyári fw-vel is, de nem javult a helyzet.Amit mindenképpen tudnia kellene: csúcsidőben összesen 7 wifi eszköz (2 mobil, 1 tablet, 1 konzol, 1 PC, 1 notebook) egyidejű kiszolgálása, valamint 1, hálózaton csatlakozó médialejátszó. Családi ház terasszal és kerttel, ezért még igény lehet a wifi nagyobb hatótávolsága.
Munkahely
30 megabites UPC kábelnet. Itt egy filléres TP-Link van jelenleg, abszolút szükségmegoldás. Ide is kellene egy komolyabb a következő feladatokra: összesen 4 wifi eszköz (2 mobil, 1 notebook és 1 PC). Itt nincs fájlmozgatás, csak internetmegosztás. Nyomtatónak sem kell a routeren lógnia és elvileg vezetékesen is csak a modem fog csücsülni.Köszönöm előre is!
-
válasz
jozsi252 #16123 üzenetére
Szia!
Nem árthat előtte, és utána is egy RESET, majd egy újrakonfigurálás...
A menete úgy van ahogy leírtad, a "leokézás" után max 1-2 perc, extrém esetben előfordulhat 3-5, de ettől többet még soha nem láttam. Van amikor 30mp alatt lezajlik az egész. A végén újra fog indulni a router, amit ha máshonnan nem is, a LED-ek villogásából láthatsz, de szerintem ki is írja, bár TP-LINK-el nincs sok tapasztalatom.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Végül a 741nd routert válaszotottam ( ismerősnek kell ) ha esetleg eldobná a netet terhelés alatt, akkor csinálok egy fw frissítést, de az ugye annyi csak hogy megnézem milyen verziójú a router v1.2.3 stb azt a fw-t leszedem. Webes felületen a Firmware Upgrade-nél betallózom a friss fw-t leokézom rámegyek hogy upgrade és ennyi lenne naggyából?
A fw frissítést már a router elvégzi magától? Illetve mennyi idő egy fw frissítés illetve kiír valamit hogy sikerült-e a frissítés?
-
válasz
Bazijoe73 #16121 üzenetére
Szia!
Van egy pár apró probléma...
- Ez nem két hsz lenne, és nem egy setup.exe futtatásából áll...
- Magyar leírás elég ritka ebben a témában, ha egyáltalán van valahol...
- És főleg nem ennek a topiknak a témája.Angolt például ITT találsz, és ha ez kevés, akkor javaslom a D-Link DIR-825, vagy a TP-Link WR1043ND, netalán a WNDR3700 saját topikját a téma folytatására. A legaktívabb ezek közül a 1043-as topik, és ebből a szempontból neked az teljesen megfelelő.
-
Bazijoe73
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16120 üzenetére
Sziasztok?Köszi a gyors választ közben a DDwrt ét felbírtam rakni. Most ha tudtok segítsetek erre torrent klienst hogy tudok rátelepíteni?? És ha lehet ne angololdalt linkeljetek??? És melyiket kell letőlteni hozzá??
-
Bazijoe73
senior tag
Sziasztok Netgear 3700-ast vettemmost . Szeretnék rátelepíteni valamilyen moddolt Firmwaret de nem találom sehol hogy hogyan kell???
-
unclefucka
senior tag
válasz
jozsi252 #16115 üzenetére
Köszi, én is hasonlóan látom a helyzetet.
Az ASUS-nál az egyetlen cidri, hogy nem tartom valószínűnek, hogy a printer szervere tudná kezelni USB-ről a HP multifunkciósomat, pedig hát ez lenne a cél, ha már ennyi pénzt kiad az ember rá.
A TP-Link -ben egy kicsit csalódtam, mert van, hogy eldobálja a netet és kb. 50 megát tud a 120 ból, de szerintem tudnia kéne 100 -at, de minimum 90 -et.
TL-WR542G -t használok most és finoman szólva nem vagyok elégedett.Egyenlőre még mindig az E2000 lesz a nyertes.
-
canniball
nagyúr
Wifi router kerestetik ADSL-re az alábbi feltételekkel:
- legyen atomstabil, ne fagyjon, ne dobálja el a hálózatot (szüleimhez lesz, tehát az "egyszer leteszem és az örökkévalóságig megy gond nélkül" megoldás kell)
- MAC szűrés, titkosítás, DHCP szerver stb. egyszerű opciók, bár gondolom ez ma már mindegyiknél alap
- legyen óccsó.Ami még nem jönne rosszul ha nem dobja meg nagyon az árat (de nem kitétel):
- erős wifi, nem lenne rossz ha az emeleten is menne
- cserélhető antenna, ha esetleg a gyári kevés lenne
- nem baj ha N-es (de a G is elég).USB, custom fw lehetőség, real N stb. extrákra nincs szükség.
Az első postban ajánlott TP-Link 743ND megfelel a célra vagy azóta van esetleg szebb/jobb/okosabb alternatíva? Esetleges pozitív/negatív tapasztalatok?
-
jozsi252
veterán
válasz
unclefucka #16114 üzenetére
Most mondanám hogy TP-LINK TL-WR1043ND de mivel nemkell tp akkor
- ASUS RT-N16 árba húzós de nagyon jó routernak tartom, illetve nagyon megbízható is.
- D-LINK DIR-655 elmondható erről is hogy nagyon jó router jó sebességgel bár megbízhatóság talán asus felé dönti a virtuális mérleget. -
unclefucka
senior tag
Hali!
A Linksys E2000 és a Linksys WRT320N közt tulajdonképpen mi a különbség?
Leszámítva azt, hogy az egyik könnyebben megkapható?Esetleg van olcsóbb, de hasonlóan megbízható, jó minőségű router?
(TP-Link -et nem akarok többet)Köszi a válaszokat.
Üdv.: M
-
Bl@zs
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani nekem olyan router , access point párost ami egyrészt stabilan és megbízhatóan működik másrészt könnyen összepárosíthatóak ( nem szeretnék sokat jküzdeni a beállításokkal ).
Amire szükségem volna a routernél az 4 db lan port és ,hogy ,ha a jövőben nagyobb lesz a sávszélesség ( > 20 Mbps ++ )akkor azt is tudja kezelni és gyors legyen .
Az access point-nál semmi extrára nincs szükség egy laptophoz kell a net böngészni .Köszi és szép napot !
-
ilyen_85
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni router vásárlásban. Egy mobil netet (usb stick) kéne megosztani egy wifis routerrel.
A kérdésem közül az első lehet ilyet egyáltalán megvalósítani? Van erre képes router? Láttam több routernél is usb portot, de ezek alkalmasak arra, hogy bármilyen számítógép beiktatása nélkül megtegyék ezt?Amennyiben ez lehetséges tudnátok nekem ajánlani? 2 gépet kéne kiszolgálnia, skype és böngészés lenne a cél semmi komoly.
Van bármi jelentősége annak hogy milyen típusú ez a stick?
-
magicnumber
csendes tag
sziasztok! tudna vki segíteni?
adott lenne 1 TP-LINk TL-WA901ND acces point!
repeater módban 1 jelet szeretnék felerősíteni!
sikerül is! továbbadja a jelet maximális erősségen, viszont az internetet nem adja tovább...
kapcsolódik, de internet nincs! mi lehet a hiba? milyen beállításokat kéne eszközölni?
DHCP? vagy a wifi IP cím beállításoknál kéne módosítani vmit?
mi lehet a gond? -
HeavyToys
senior tag
Szia!
Bár én nem vagyok szakértője a témának,de próbálok segíteni.
A választás függ, az elllenoldaltól. Szóval ha N-es vevő van a túloldalon és egyébként is, már mindenképpen N-es routert szabad csak venni. 15 megás nethez elegendő egy N-lite router, ami 150 Mbs sebességre képes, szemben az általad linkelt 54 Mbs-hez képest.
Ilyen, számodra megfelelő típusok:
Tenda W311R+- 4050Ft.
TPLink TL-WR740N 150M -4240 Ft.Illetve a jövőre gondolva, talán érdemes 1-2 ezer forintot hozzátenni, és már Full N-es, azaz 300 Mbs átvitelre képes, MIMO-s eszközt venni. Ilyenek például:
Tenda W306R 300M - 5620 Ft.
TPLink TL-WR841N 300M - 6655 Ft.Remélem tudtam segíteni!
-
blion
csendes tag
Helló,
Adott az internetem, ami 15 megás kábelnet (ami ténylegesen 1.8 mbps letöltési sebességet jelent)
Egy WiFi router segítségével, akarnám továbbítani a jelet 1 gépre, gyakorlatban kb. 3-4 méterese távolságra, sebesség vesztés nélkül.
A kérdés az lenne, hogy ez a típus: http://www.argep.hu/main.asp?suche=TP+Link+TL+WR340GD+Router+54Mbs&x=0&y=0 jó lesz-e erre a célra?
Köszi előre is a segítségeteket!
-
Fir3Fly
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #16103 üzenetére
Értem, sajnos mérvadóan nem tudok ennek ellentmondani, mivel egy 30Mbit/10MBit volt leosztva mindenhová!
Az irodák kaptak ebből kanócos adapterrel 5/1-et a személyzet vegyes adapterekkel 3/1-et a maradékot a 200 szobapróbáltam mindhárom végponton a netet és örültem ha skype nem "laggolt" (késett a hang, cam&hang elcsúszott).
Akkor a bejövő kapcsolat leterheltségére fogtam a dolgot... de így már nem -
-
Fir3Fly
csendes tag
válasz
iknight #16101 üzenetére
Helló!
Ne haragudjatok nem akarok nagyon belepofázni, az az igazság nekem is kérdésem lenne, de előtte feldobnék neked egy ötletet. Olvastam hogy két 60cm-es falat akarnál átlőni ráadásul 6 gépre...
Nem tudom hogy abban a házban ahol a hálózatot építed a villamos hálózat 1 kör-e.
Gondolok itt arra hogy 1 óra mögött van az összes fali ajzat.
Egy osztrák szállóban láttam ezt a rendszert PowerLine fut a TP-Link nél. Más gyártónak is biztos megvan a maga családja erre.(mivel olvastam a TP-Link ben már csalódtál)
A rendszer valahogy úgy működik jpé felfogásommal hogy egy "rooter-t" bedugsz a modem mellet konnektorba, azon van a wan csatlakozás, és a felhasználás végpontjában (adott szobában) egy másik konnektorba egy wlan-os adapter ami a ház villamos hálózatára felküldött jelet ossza szét az éterbe.
Így el tudnál játszani 2db wifi-s adapterrel a 60 cm-es falak mögött hogy hova helyezve az adaptert tudnád a legjobban lefedni a házat.Tanultabb és tapasztaltabb emberek talán tudnának abban is segíteni hogy ez hogy is működik valójában, és mennyire gátolja a hálózatra küldött sávszélesség terjedését 1-1 biztosíték vagy mérőóra.
Ahol én láttam egy 200szobás panzió... minden szoba külön biztosíték és a netet igénylő vendég kapott egy adapter. Minden wlan-os adapteren volt 1 rj45-is ha valaki azt használná...
Huhh kicsit sok lettem remélem nem veszitek tolakodásnak hogy így belepofáztam.
Kérdésemmel kicsit később jövök elő ha még meghallgattok -
iknight
senior tag
válasz
szuzi80 #16100 üzenetére
Na igen ez a bajom, meg hogy nem értek hozzá
Itthon bepróbáltam a tp-linket, vettem egyet, gyárihibás, csere. A csere darab is gyári hibás volt, meguntam és vettem egy linksys-t az már másfél éve szépen teszi a dolgát. Csak most egy komolyabb teljesítményű kellene már, és hát szeretném olcsón megúszni, de ezek szerint nem tudom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- HTPC (házimozi PC) topik
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Tőzsde és gazdaság
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest