Hirdetés
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Biztosan lesz Xiaomi Pad 8
- Androidos tablet topic
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Windowsos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ASUS RT-N12 (300M + 100Mbps)
Linksys E2000 (300M + 1Gbps)Mindkettő Tomato kompatibilis egyébként, mert bár ha egyelőre nincs is szükséged rá, én akkor is azt mondom, hogy vásárláskor érdemes szem előtt tartani a custom firmware lehetőségét a későbbiekre... Ki tudja, hogy milyen probléma jön még, és ezekkel azért sokkal jobban megoldható az ilyen.
Amúgy Neked milyen TP-LINK-ed van? Nem lehet rátenni DD-WRT-t?
-
liqquid
tag
válasz
csonti07 #16353 üzenetére
pl. Buffalo WHR-HP-G300N , Linksys E1000 , Asus RT-N12 , D-Link DIR-615 , D-Link DIR-815 , Netgear WNR2200 , ezekből végülis kb. mind kiszolgálja az igényeidet, max ha messze lenne tőle pc a wifi miatt javasoltabb cserélhető antennásat választani közüllük és ha nem lenne elég a jel akkor nagyobbra cserélni őket.
-
csonti07
tag
Helló.
Erre valaki? -
válasz
breezer55 #16396 üzenetére
Rá tudsz kötni HDD-t, amit a LAN-on meg tud osztani, így hálózati meghajtónak használhatod. Ezen kívül távolról FTP szerverrel is el tudod érni, de moddolt firmware-el nyomtatót is meg tudsz osztani vele, vagy akár torrentet is tud le fel tölteni egymagában, PC nélkül. Konkrétan egy kis szervernek megfelelő eszköz lesz belőle, persze a maga teljesítményével!
-
breezer55
csendes tag
Ja hogy a 841-es az nem USB-s.... Amúgy pontosan mire jó hogy van a routeren USB? Könnyű megosztás a wifire csatlakoztatott eszközök között, vagy van valami más előnye is?
-
-
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Linksys 320N 25/2,5-es sebességből kb. 8/1 (1,5-et ..) -et visz át panelben kb. 2 falon vez. nélkül, (keresztben egyenes vonal, úgy akár 3 falnak is számolható, sarok miatt).
Van olyan, ami ennél többet tudna, és 300 -as (vagy 450-es wifi-s ) gigabites lan portokkal és
qos- sel ? (vagy valami beállításom vajon lehet rossz ?)
E4200-as Ajánlott vajon, vagy van jobb alternatíva ? Erősebb lenne vajon, mint a mostanim ?
Külső antennás lehet, jobb lenne, mert cserélhető erősebbre(pl. MIMO-sra ? )
..illetve, valamiért, ha laptopot elküldöm aludni, ébresztés után (Win7 64bit) nem kap IP-t a DHCP-re állított routertől, ami elsőre adott neki. Erre valami megoldást tudtok esetleg, vagy találkozott valaki ezzel a problémával
-
breezer55
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16382 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítségedet! Te személyesen melyik routert választanád a helyembe, ár-érték alapján??
-
Coolmat
őstag
válasz
klepto #16389 üzenetére
Szia!
A felsorolt típusok helyett az általad felsorolt igényekhez inkább ezt ajánlanám: TP-Link TL-WR841ND.
Wikoo: SOHO kábeles routerből nem nagyon gyártanak olyat, ami 60 Mbit-el elbírna. Azt javaslom tegyél hozzá 1-2 ezret a 10k plafonhoz és végy egy 1043ND-t. A TS meg egyéb szervereiddel nem tudom hogy fog operálni, de valószínűleg nem lesz gond a stabil működéssel.
-
Wikoo
aktív tag
erre valaki?
A net 60le/6fel mbit/sec es, és ha wifis nem bírja ezt kábelen leadni 10k ért és nem megbízható, akkor maradnék én a sima kábeles routernél. -
klepto
addikt
Sziasztok!
WiFi Ruouter vásárlása előtt állok, és szeretnék tanácsot kérni.
Egyelőre csak egy mobiltelefon miatt szeretném megosztani az internetemet, de később másik számítógépet (esetleg TV-t, BD lejátszót, vagy akár erősítőt) is szeretnék rákötni WiFi-n keresztül.
Az ár, de a minőség is fontos számomra, ezért szeretném olcsón megúszni, de a jobb minőség miatt hajlandó lennék rá kicsivel többet áldozni, ha valóban megéri a többlet kiadást.
A keret 5-7.000.-Ft első körben, de ha nagyon "muszáj", 8-9.000.-Ft is még beleférhet.
Jelenleg Digi-s 20M-ás DSL internetet használok.
A következő típusokat néztem ki:
Belkin N150 6990.-Ft
Tenda W311R+ 4585.-Ft
TP-Link TL-WR340G 4630.-Ft
Ezek közül melyik a legjobb választás hosszú távra?
Esetleg mit ajánlanátok, ami belefér a keretembe, és jobb befektetés, meghízhatóbb működésű lenne ezeknél?
Ami nagyon fontos lenne, az egyszerű beüzemelés, a könnyű telepítés és használat, valamint a maximálisan stabil, megbízható kapcsolat.
A segítségeteket előre is köszönömKlepto
-
Julot
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16385 üzenetére
Az összes publikus google DNS szervert végigpróbáltam, kezdve az általad említettetektől a 4.2.2.1
4.2.2.2
4.2.2.3
4.2.2.4
4.2.2.5
4.2.2.6
156.154.70.1
156.154.71.1
198.153.192.1
198.153.194.1
címekig. Nekem egyik sem segített. Valójában meguntam, ezért keresek egy 300 Mbps sebességet tudó, ha lehet gigabites vezetékes - bár ez utóbbi nem fontos, mert van egy gigabites switch-em - MEGBÍZHATÓ routert. Mint írtam lejjebb, nem fontos, hogy pl.: Tomato firmwer-t fel tudjak tölteni rá, a nagyobb WLAN sebesség is csak azért kell, hogy az 1080p.-s videók ne akadjanak. A lényeg a megbízhatóság.Köszönöm a segítségeteket!
Űdv.:
Julot -
FireBuddha
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16386 üzenetére
Nem mondtál ilyet... Csak nagyon oda kívánkozott a az E2000 és a "nagyok" mellé...
-
válasz
FireBuddha #16384 üzenetére
Sok jó router van, a felsorolás nyilván nem volt teljes, ezt én sem állítottam! Legalábbis remélem...
-
Szia!
Azért azt még megkérdezném, hogy milyen DNS szerverekkel próbáltad?
Csak mert volt már egy ugyanilyen eset, amikor a google publikus DNS szerverek megoldották a problémát.
A szerverek IP címei...
8.8.8.8
8.8.4.4 -
FireBuddha
csendes tag
válasz
Harlond #16370 üzenetére
A teljesség kedvéjért...
Linksys WRT160NL kimaradt a felsorolásból, ez mondjuk a többivel szemben nem gigabites...
És "csak" open és dd-wrt-vel megy... Egyébként az is remek router, ennek is érdemes lehet utánna nézni a [160nl modding] oldalon...80-as netre teljesen elég...
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. TP-Link TL-WR 741ND routerem és DIGI.-s netem van, és igencsak szívok mostanában a ssl.gstatic.com.-hoz való csatlakozással. Firmware.-t frissítettem, DNS szerver Ip-címeket váltogattam, egyik sem oldotta meg a gondom, netezni egyszerűen, katasztrofális. Mihelyst kiiktatom a routert minden gondom megszűnik. Elegem van az egészből, úgy döntöttem vennék egy másik routert, mert azt olvastam ez a probléma csak a TP-linkek eszközök esetében áll fent. Sajnos nem tudom mit lenne érdemes vennem, és ebben lenne szükségem a tanácsotokra. Nem szeretnék firmwarekkel varázsolni, csak szolgáljon ki 2 laptopot "n-es" kapcsolaton egy 2,5 szobás panellakásban, meg egy asztali gépet - ha lehet gigabites - vezetéken és stabilan működjön. Tehát a kérdés adott: Milyen routert vegyek?
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv.:
Julot -
válasz
breezer55 #16380 üzenetére
Szia!
Először is, az csak egy nLite WiFi-vel rendelkező router, ami annyi jelent, hogy jó esetben 50-60Mbps-t tud áttolni WiFi-n. Ha vezeték nélküli üzemmódban is el szeretnéd érni a 80Mbps-t, akkor mindenképpen olyan router kell, ami 300Mbps WiFi-vel van szerelve, és ha a TP-LINK a választottad, akkor ez a TL-WR841ND, TL-WR941ND, vagy pedig a TL-WR1043ND.
Az meg már egy másik dolog, amit néhány hozzászólással fentebb leírtam, hogy a torrent nem WiFi-re való. Ha ekkora sebességgel megnyitsz néhány száz kapcsolatot WiFi-n, olyan hátast dob a routered, hogy csak a konnektor ki-be fogja észhez téríteni!
Ja, és a WiFi hatósugarára vonatkozólag előre semmit lehet megmondani, ez sajnos csak utólag derül ki. A routerek egy szabvány szerint készülnek, tehát drasztikus különbség nem lesz köztük. Ha jobb eredményt szeretnél elérni, akkor olyat vegyél, amin minél több, és minél nagyobb antenna van, illetve még utólag is lehet venni rá 8dBi-s antennákat (1000HUF alatt), ha a gyári kevésnek bizonyulna.
-
breezer55
csendes tag
Sziasztok!
Egy 55m^2-es lakásban szeretnénk elosztani wifi routerrel 3 felé a digi Top-netét ami 80Mbps
Én arra gondoltam, hogy számok alapján elég egy ilyen: TP-Link TL-WR741ND Router is.
Az olvasottak alapján akkor azt mondjátok ez kevés lesz hozzá, hogy max jelerősséget hozzon az egész lakás területén? Illetve egy ilyen router-rel majd nem fogok tudni úgy torrentezni, ahogy azt eddig megszoktam kábelen?
Milyen sebességcsökkenésre számíthatók, abban az esetben ha maxal jönne seed alapján a letölteni kívánt fájl?Előre is köszönöm a segítségeteket!!
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16377 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Majd meglesem az áraikat és annak függvényében, hogy mikor tudom eladni a switchemet és mennyiért választok egyet
-
Én személy szerint a BroadCom Chipset híve vagyok, tehát ASUS RT-N16, Linksys E2000, E3000, Linksys E4200. De sokan veszik a D-LINK DIR-825, vagy a NETGEAR WNDR3700 típusokat is, illetve ha minimalizálni szeretnéd a költségeket, akkor a kategória legolcsóbbja, a TP-LINK WR1043ND kell majd neked. Bár itt hozzáteszem, hogy ez utóbbit csak a teljesség kedvéért írtam ide, ugyanis én soha senkinek nem ajánlok TP-LINK routert, mert én magam sem bízom benne! Ezen kívül vannak még persze egyéb lehetőségeid is, amik szintén jó választás lehetnek, mint mondjuk az ASUS RT-N56U, vagy az ASUS RT-N15. Szóval van azért sok jó vas!
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16375 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor maradok kábelnél
És akkor itt jönne az új kérdés:
Milyen gigabites wifis routert ajánlasz? A wifi sebessége nem lényeg, így csak böngészés lesz, kábelen meg a fiber120-as.
-
Érdemes. Tekintve, hogy a torrent amúgy sem WiFi-re van kitalálva (a sok kapcsolat miatt), és gondolom, hogy a letöltés valami ilyesmit akart jelenteni.
Mondjuk egy jó vevővel már nem lenne messze a 120Mbit, mert jó vételi körülmények között, megfelelő jelerősséggel, azért 100Mbps+ elérhető vele, de mondom, a WiFi nem torrentezésre van kitalálva.
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16373 üzenetére
Akkor érdemes inkább kábellel továbbra is? Laptopon meg úgy se töltök le, így azzal nincs gond.
Olcsóbbnak olcsóbb az biztos, csak már unom a kábelek összevisszaságát.
-
-
válasz
Harlond #16370 üzenetére
Nem, ebben az árkategóriában van egy kis hiány, ugyanis itt nincs semmilyen más eszköz. ASUS-ban Tomato képes eszköz csak az RT-N16, ami USB-s is egyben, de Linksys-ben is csak az E3000, és az E4200 ami ilyen, és egyik sem ~20000HUF.
Bár, ha belegondolok, más Chipset-el (más fw-hez) se nagyon létezik, mert a TP-LINK1043 ami 12000HUF, aztán jön ez a NETGEAR, és utána meg 25000HUF+ a következő lépcső, az USB-s routerek terén.
-
Harlond
tag
válasz
Intruder2k5 #16368 üzenetére
jaja most elkezdtem godolkodni hogy esdig ilyen 10-15et mondtunk ha ezt mondjuk 20ezerre kitoljuk akkor ezt a Netgeart mondanad? vagy van eseleg vmi Linksys/Asus ami ide meg belefer
-
Coolmat
őstag
válasz
porgetes #16367 üzenetére
Valszeg menni fog 2*200 kapcsolattal is (koliban 20 klienssel használtuk a 941ND-t amikből pár torrentezett is, össz 400-500 kapcsolat sem volt ritka), ha mégsem, akkor meg kicsit lejjebb veszed a kapcsolatszámot. Wifin a routerhez közel biztosan átmegy a 40Mbit még 1 antennás ún. Lite-N vevővel is, távolabb (2-3 fal akár szintkülönbséggel) a kb. 80Mbps elérhető sebességből (max. ennyit tudnak ezek a routerek wifin) viszont könnyen a fele/harmada is lehet, szóval elég lutri megjósolni előre hogy nálad biztos fog-e menni 40Mbps-el az egész házban. Ami a klienseket illeti ezügyben: okostelefon biztos nem fog repeszteni 40 Mbit/s-el (sok értelme nincs is), a notiknak pedig csekkold le a wifi kártyájukat, hogy hány streamet támogatnak 2,4 ghz-en, pl. itt tudsz keresgélni ilyeneket. Ha 2 streamre és 40mhz-es csatornaszélességre (300 mbps elméleti sebesség) van hitelesítve a kártya, akkor nagyobb esélyed van a 40Mbit/s elérésére.
-
válasz
Harlond #16363 üzenetére
A Tomato-nak ettől sokkal kisebb vas is elég, én már a WL-500G Premium v2-n is ezzel torrenteztem, ami 240MHz-es procival, és 32MB RAM-al megy. Ráadásul az a proci nem csak MHz-ben lassabb, de régebbi generációból is származik, illetve a RAM is 16bit-es. És ott is tökéletes volt! Szóval emiatt ne aggódj... Viszont azt mondom előre, hogy a WNR3500L-t illetően nem tudok semmit mondani a másolási sebességekről, mert nem volt szerencsém személyesen ilyen routerhez. Amúgy biztosan nincs vele semmi gond...
-
-
Szia!
Szerintem csak moddolt firmware-el tudja a 1043 is... A Tomato is tudja, realtime illetve last 24 hour grafikonokon, a napi, heti, és havi statisztikák pedig számokban. Na meg tudja munkaállomásonként is. Mondjuk ez nem megy fel a 1043-ra. Ott esetleg Open, vagy DD-WRT.
Néhány kép (tomato mappa)
-
Coolmat
őstag
válasz
porgetes #16364 üzenetére
A wifi részen kívűl teljesen ugyanazt tudják. Hacsak nem 80-as Digi/T optikai vagy 120-as UPC neted van, akkor el fogják bírni a sávszéledet (a felsorolt csúcs netekhez már minimum 1043ND kell), és a torrent sem fog ki rajtuk ha értelmesen állítod be a klienst, értsd ne vidd túlzásba a kapcsolatok számát, de tapasztalatból mondhatom hogy ~200 aktív kapcsolatra beállítva a torrentet lehet mellette értelmes sebességgel böngészni is.
-
porgetes
csendes tag
válasz
Coolmat #16362 üzenetére
Köszönöm a korrekt választ! tehát ezek szerint a különbség inkább a hardwares (antenna) csere lehetőségben illetve a számukban van. teljesítményük ugyanaz. 2 laptop meg egy okostelefon fog rá csatlakozni. torrent fog menni. ezekre kell valamelyik a felsorolt tipusok közül!
-
Harlond
tag
válasz
Intruder2k5 #16339 üzenetére
Hello!
na ezt atböngeztemilletve utana neztem azoknak amiket ajanlottam es ugy erzem a legjobb dontes egy Tomato kombatibilis router lenne! viszont ezek kozul csak a Netgear WNR3500L az amit meg tudom magamnak engedni, 20ezernel tobbet nem akarok ra kolteni! de mivel mondtad h ebben kevesebb a memoria meg a flash, ez is eleg lesz a Tomatonak? mert ha ezen is futna rendesen plane a toreent resze :-D akkor meg is rendelem
-
Coolmat
őstag
válasz
porgetes #16361 üzenetére
Szia!
Az "ND" végűeknek cserélhető az antennájuk nagyobb nyereségűre pl. ilyenre (a gyári antennák 5dBi-sek a 841-eseken, 3dBi-sek a 940/941-eseken), az "N" végűeken fix nem cserélhető antennák vannak. A 841 2 antennás MIMO-t tud, a 940/941 pedig 3 antennás MIMO-t. Magyarra lefordítva a 3 antennásak stabilabb jelet produkálhatnak rossz vételi körülmények között a 2 antennásakhoz képest, de ehhez megfelelő ellenoldal is kell. Ha a routerhez közel használod a wifi eszközeidet akkor sebességben ugyanazt tudja mindegyik felsorolt típus.
-
porgetes
csendes tag
Sziasztok!
Valami táblázatot vagy leírást tudnátok írni vagy linkelni arról, hogy mi a különbség az árukon kívül az alábbi router típusuk között?
1.) TL-WR940N
2.) TL-WR841N
3.) TL-WR841ND
4.) TL-WR941NDKöszi előre is!
-
Troy.
addikt
Hello!
Van-e olyan router a piacon, amely monitorozza a rajta átfolyó adatmennyiséget? Esetleg a TL-WR1043ND? -
Matthew
őstag
válasz
Intruder2k5 #16358 üzenetére
Ok, lehet kipróbálom, köszi!
-
válasz
Matthew #16357 üzenetére
Lehet, természetesen feltehetsz rá DD-WRT! ITT találod az FTP szerverüket, választasz egy tetszőleges verziót, és ráflasheled. Értelemszerűen a megfelelő verzióra is ügyelni kell a dirmware kiválasztásakor. Első alkalomra a factory-to-ddwrt.bin file-t kell feltenni, később frissítésre már jó lesz a webflash is. Az eredmény nagyjából EZ lesz.
Másik routert venni nincs sok értelme, mert a WiFi mindegyikben egy szabvány szerint készül, így mérvadó különbség úgy sem lesz köztük.
-
Matthew
őstag
válasz
Intruder2k5 #16356 üzenetére
Na ezt akartam még kérdezni, hogy lehet-e ezzel ilyesmit csinálni.
Előnyök, hátrányok?
Vagy van esetleg - nem túl drágán - nagyobb teljesítményű router? -
-
Matthew
őstag
válasz
vargalex #16350 üzenetére
Próbáltam már G-n is, a 20/40 is megvolt, a telefonon a legfrissebb Android van.
Egyébként most úgy néz ki stabil csak lehetne kicsit erősebb, az udvaron már éppen határeset (pedig az előző telóm ott még teljesen jó volt). Jelenleg az 1-es channel van beállítva, a régiót mire célszerű beállítani?
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Wifis router vásárlása előtt állok.
Egy kb. 80m2-es lakásba kellene kiváló lefedettséggel mindenhol. UPC fiber 120-as nettel lenne megtámogatva a dolog.
Nagy elvárásaim nincsenek, a lényeg hogy n szériás wifi legyen.
2 asztali gép is wifin keresztül üzemelne. Milyen usb hálózati kártyát ajánlotok hozzá?
USB-s hálókártya fogja tudni vinni a 120-as netet, vagy érdemes inkább belső kártyát venni?A segítségeteket előre is köszönöm!
-
csonti07
tag
Sziasztok.
router vásárlása előtt állok és ebben kérném a segítségeteket.
t-home-nál vagyunk 25megás a netem.
6megával töltök le 3-mal fel, és optikán jön a cucc.
bár ez nem tudom h ez számít-e de mind1 is.
mivel most költöztünk ezért cserélődött a rendszer is így az eddigi routert modemre cserélte le a t-home és így most nincs wifi de kellene.
a felső szinten lenne egy nem túl nagy házba kellene szórnia.
+1 asztali menne rá.
a lényeg h legyen megbízható és egyszerű legyen beállítani a wifit, stb-t, mert ehhez sajnos nem túlzottan értek.
eddig egy ilyet meg egy ilyet néztem de nem tudomh jó lenne-e vmeik.
a keret olyan max 15 de ha felesleges annyiért akkor minél olcsóbbanelőre is köszi.
Helló. -
Sonja
nagyúr
Node közvetlenül előtte is?!
-54dbm vagy mit mutat ilyen WiFi analyzer. Ez a 100%-os skálán 60-70 között van kb. Gondolom a beépített antenna gyenge, nem?!
-
Brogyi
őstag
válasz
Intruder2k5 #16342 üzenetére
A TP most tartalék.Sokan vagyunk, és nem lehet kiesés. Egy Engenius-t használok,mert az kevesebbel is beéri.
-
vargalex
félisten
válasz
Matthew #16348 üzenetére
Hi!
A szomszédban N-es WiFi van? Nem lehet, hogy N-en valamiért instabil a Nexus S és a szomszédé éppen G-s? Próbáld ki, hogy a routert G only-ra állítod, esetleg 20/40MHz-es beállításokkal lehet játszani. Illetve én megnézném, hogy nincs-e valami frissítés a Nexus S-hez.
-
Sonja
nagyúr
Van nekem egy Linksys WRT320N router-em, amivel gyönyörűen muzsikál kábelen a Digi 80/25Mbit! Most vettem egy Android-os TAB-ot (ASUS Eee Pad Transformer), amivel WiFi-n keresztül csatlakozok. Viszont a problémám, hogy csak 20/20-at tudok vele kifacsarni, holott maga a tab bírja a 35-36Mbit-es letöltést is (a feltöltéssel elégedett vagyok, azzal nincs gond)! Tudtok valami másik router-t ajánlani, ami erősebb/gyorsabb WiFi-vel is, és ugyan ilyen könnyű beállítani, mint a Linksys-t?
Árat nem írnék, mert kíváncsi vagyok, hogy ilyen feltételekkel mennyiből jönnek ki.
Köszi!
-
vargalex
félisten
válasz
Matthew #16345 üzenetére
Szerintem így senki nem fog tudni neked olyan routert ajánlani, amivel biztosan menni fog a WiFi kapcsolat a telefonodon. Már csak azért sem, mert telefon típust sem írtál, így ha valakinek pont ugyan olyan lenne, akkor sem tud reagálni rá, hogy milyen routerrel használja.
Illetve, ha az Ace ment rendesen a routereddel, akkor én is inkább a telefon oldalán keresgélnék megoldást. A szomszéd router milyen titkosítást használ? Esetleg próbáld meg azzal.
Most így a saját routeredet okolod, de gondolom, amíg az Ace-d volt meg és esetleg találtál volna egy olyan routert, amivel nem megy, akkor pedig a másik router lett volna a hibás. -
Matthew
őstag
válasz
Intruder2k5 #16344 üzenetére
Szia!
Ja igen, azt kihagytam, hogy a mostani telóm a szomszéd routert tök jól látja és stabilan működik vele pedig szerintem nincs nagyon közel. Ezért gyanakodtam a routerre...
-
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy TP-Link 841N routert és a Galaxy Ace telefonom szépen működött is vele, lakásban, kertben megfelelő és stabil volt a jel.
Lecseréltem a telefonom és az újjal nem hajlandó normálisan kommunikálni, lassú, szakadozik még közvetlen a router mellett állva is. Próbáltam már mindenféle beállítással (más régióval, más csatornán, titkosítatlanul, stb.) de javulást igazán egyik sem hozott. 7.2-es verziójú és a legfrissebb fw van rajta.Lehet ez kompatibilitási probléma? Ha igen akkor tudnátok ajánlani egy wifi routert ami hasonló sebességű és árú mint a 841N?
Köszi!
-
-
válasz
Intruder2k5 #16339 üzenetére
Még annyit hozzá, hogy ne csak az RT-N16-ot favorizáljam, ha bevállalod az OpenWrt-t, akkor egy D-LINK DIR-825, vagy a NETGEAR WNDR3700 viheti a pálmát, mert sebességben többet tudnak. Bár, egy picit többe is kerülnek...
-
neorow1
aktív tag
Erre valaki?
-
válasz
Harlond #16337 üzenetére
Ha ~10000Ft környékén gondolkodsz, akkor kizárásos alapon TL-WR1043ND. Erre OpenWrt-t, vagy DD-WRT-t tudsz rakni, de utóbbit nehéz okosítani, ott inkább csak az áll rendelkezésre, amit maga a firmware biztosít, egyéb programok telepítése utólag nehézkes.
Következő árkategória mondjuk a Netgear WNR3500L. Felépítését tekintve szinte ugyanaz, mint az ASUS RT-N16, csak kevesebb memória és flash van benne. Erre leginkább Tomato, vagy DD-WRT kerülhet.
Ezután jöjjön mondjuk az ASUS RT-N16. Ebben van a legtöbb memória, és a legtöbb flash, bár utóbbinak olyan sok gyakorlati haszna nincs. Tomato, OLEG, vagy DD-WRT firmware mehet rá.
A Linksys E3000 és az E4200, az előzőhöz hasonlóan szintén BroadCom alapú cuccok, leginkább Tomato-val szokás okosítani őket. Az E3000 teljesítményben közel áll az RT-N16-hoz, utóbbi már kicsit erősebb vas.
A D-LINK DIR-825, és a NETGEAR WNDR3700 is nagyon rokon vasak, és a leggyorsabbak egyike. Ezek is leginkább OpenWrt-vel moddolhatók, vagy a TP-LINK-hez hasonlóan esetleg DD-WRT-vel.
A következő sorokba majd biztos lesz aki beleköt, de mindegy, ez az én véleményem, és most azt kérdeztétek.
Szóval, személyes véleményem szerint a legkönnyebben kezelhető firmware a Tomato, ez az, amiben a legtöbb dolog került integrálásra, így a webes felületről elérhető, és onnan konfigolható. Az ASUS RT-N16-hoz ezen kívül ott van még az OLEG, ami alapjaiban közel áll a Tomato-hoz, de nekem nem tetszik a fapados felülete, meg az "egy kattintás egy reboot" funkciója. Az Atheros Chipset-es routerekhez OpenWrt.t szokás használni, és bár a gyorsabb eszközök )D-LINK DIR-825 + NETGEAR WNDR3700) ebből a platformból valók, nekem az OpenWrt miatt nem kellene, mert szerintem ez a legkevésbé felhasználóbarát firmware, amihez a legtöbb Linux ismeret kell. Az igaz, hogy választható a DD-WRT is, de ehhez majd, hogy nem lehetetlen kiegészítőket telepíteni, mivel az OpenWrt csomagjait kell ráhegeszteni, illetve meglátásom szerint az összes közül ebben van a legtöbb bug.
A felsorolt routerek közül mindegyikben van valamiféle recovery mód, ezáltal a flashelése sokkal kevésbé kockázatos, kivéve a TP-LINK-et. Itt ha elrontod a flashelést, akkor készítheted a soros kábelt....
De, hogy ne csak szövegeljek, hanem választ is adjak a kérdésedre, nem titok, hogy hozzám az RT-N16, és a Tomato áll a legközelebb. Bár kétségtelen, hogy nem a leggyorsabb, de szerintem a legstabilabb, és legkönnyebben kezelhető párosok egyike, tehát én még mindig erre szavazok! Ha routerben esetleg más mellett kellene döntenem, akkor is olyat választanék, ami Tomato kompatibilis, tehát E3000, vagy E4200.
-
-
Harlond
tag
válasz
Intruder2k5 #16320 üzenetére
akkor mindezek után már csak egy kérdésem lenne, remélem még nincs tele a tököd velünk
te milyen router+usb hordozható vinyó/DNS háttértárat ajánlanál(és miylen fw-t hozzá?
)
-
Brogyi
őstag
[Erről] mit tudtok?
A kinaik csinálják ,vagy a kft? -
magicnumber
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16325 üzenetére
szia! köszi hogy ránéztél a kérdésre...
Szóval!
nem saját routert erősítenék fel, hanem kb ami 300-400 méterre lehet tőlem...
céges / ingyenes "wifi csatornák"....van belőle nem is 1....
mindenképp olyan routert vagy AP-t ami müködik repeater módban...sajnos nem vagyok ebben jártam de amennyit eddig utána néztem csak az AP-k tudják ezt...csak gondoltam hátha tud vki vmi okos megoldást....
külső antennára pedig azért gondoltam mert bentre elhelyezem a TP-link WA901ND AP-m és az 1ik antennájára meg rákötöm a kivezetett kültéri antennát....a másik kettőn meg marad a 2 darab 8 dbi antenna...
vagy pedig lecserélem ezt az AP-t egy jobbra, erősebbre....csak segítsenk vki hogy ne zsákbamacskát vegyek mert ettől az AP-tól többet vártam...
(sima usb adapterrel "windows jellel" mérve 2-es,3-as erősségű...és ezt a tp-link antennát meg nagy nehezen tudom csak mindig belőni hogy átvigye a jelet..)
-
droti25
őstag
válasz
Intruder2k5 #16332 üzenetére
Köszi az infót!!!
-
-
válasz
droti25 #16330 üzenetére
Ezt nem lehet előre megmondani! De én arra szavazok, hogy nem... Falakon keresztül még az 50-60 méter is sok, inkább 20-30-ban kellene gondolkodni. De még egyszer mondom, ez csak egy tipp, mivel ezt előre teljességgel lehetetlen megbecsülni! Nem csak én nem tudom, de más sem tudja! Még az is lehet, hogy fog menni...
-
BoC1ka
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16327 üzenetére
Fiberpower 50 vagy 60 as netem van, nemtudom melyik
, annyit tudok, hogy direktbe a modemre kötve 6megával töltöttem
azért is szeretnék váltani, kevésnek érzem a mostani 900kb/sec-et. Speedtesttel 8.26 Mbit/secet ir ki. Nem, nem tervezek amúgy gyorsabb netet, nekem ez bőven elég. Ehhez kéne egy nagyon jó router. CSAk egyáltalán nem értek ehhez melyik márka mi hogy merre. A lényeg az, hogy a lehető legjobban kiélvezzem a szolgáltatás erősségét. Házba lenne amúgy, központi helységben van, tehát max 15-20 méter amig kell a jel.
-
droti25
őstag
válasz
Intruder2k5 #16329 üzenetére
Helyesbítek kb 50-60 méterről lenne szó!És kb 1-2 fal lenne csak a wifi ill a szgép között!Ezt vajon át tudja hidalni a 841ND?
-
válasz
droti25 #16328 üzenetére
Szia!
Olyan router jelenleg nem létezik, ami megfelel az elvárásaidnak!
Ekkora sebességhez mindenképpen gigabites router kell, amiből a legolcsóbb a TP-LINK WR1043ND, aminek az ára mostanában 11-12 ezer HUF! Azonban 100 méteres körzetben az is legfeljebb egy hegycsúcsról fog WiFi-t szórni, de nem a városban!
szerk.:
Ja, látom közben javítottál, és 70 lett a 100+ Mbps-ből... Így már jó lehet olyan router is, ami nem gigabit-es, tehát akár a 841ND is. De a 100 méteres kör ez esetben sem garantált WiFi ügyben! Sőt, lakott területen inkább kizárt! -
droti25
őstag
Sziasztok!
Egy 70/30 Mbit/s nethez keresek 8.000ft értékben vezetéknélküli routert ami olyan kb 100méteres körzetbe képes szórni a jelet!
Ezt ajánlották TP-LINK, TL-WR841ND Vezeték nélküli 300Mbps Router
Ez elég jó vagy tudtok jobbat ennél hasonló árban!
Laikusként nem nagyon értek hozzá,így várom az infókat!
Előre is kösz! -
válasz
BoC1ka #16326 üzenetére
Szia!
Ha 80Mbit/sec, vagy ettől gyorsabb interneted van, vagy ilyet tervezel a közeljövőben, akkor ajánlott a gigabites router, mert a sima 100Mbit-es nem lesz képes átvinni a teljes sebességet.
A rosszul beállított torrentkliens könnyen meg tud fektetni egy régebbi gyengébb routert. Persze ha elég gyors a net, és elég rosszul van beállítva a kliens, akkor még a korszerű routert is, de ezt azért sokkal nehezebb. Egy 5-6 éves router olykor már ~200 kapcsolattól is letérdel, még egy mai darab azért ezres nagyságrenddel elbír.
900kB/sec, az annyi mint 7,2Mbit/sec, tehát messze nem 50...
A fő kérdés most az, hogy tervezel-e gyorsabb netet az 50-től (vagy inkább 80-tól), vagy ez most már megteszi neked a következő néhány évre...?!
Ha fog kelleni a gigabit-es router, akkor ezért a pénzért kizárásos alapon csak a TP-LINK WR1043ND-t kapod meg, ha nem kell a gigabit, akkor azért válogathatsz még más típusból is.
-
BoC1ka
senior tag
Sziasztok.
Konkrétan hülye vagyok ehhez a témáhozVan egy régi routerem zyxel, de most vettem ujabb laptopot ami már n -es. Tudtok ajánlani valami jó kis routert? mennyire fontos h gigabites legyen? ha gigabites akkor erősebben kapja kábelen a modemtől a netet?
most olyan a router, hogy ha be kapcsolom a torrentet, de még csak nem is tölt akkor meghal a netem annyira lelassul..vajon ez midig igy lesz? máshol néztem nem nagyon csinál ilyent. most ilyen 900kb/seccel töltök upcvagymi 50 megás neten. az nem a legjobb érték gondolom...tehát kéne egy erősebb router. árban 12-13 plusz minusz
köszi,,, -
válasz
magicnumber #16324 üzenetére
Szia!
Először is, nem mindegy, hogy routert szeretnél, vagy AP-t! Továbbá minek a kültéri antenna? A három darab 8dBi-s antenna nem bír el a panellakással? Akkor az egyik szobába lesz a router, a másikban pedig a repeater? Nincs ez egy kicsit sűrűn így?
-
magicnumber
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani nekem 1 olyan routert/acces pointot ami stabil és erős is?
Jelenleg egy TP-LINK WA901ND ACCES POINT-om van, de nem igazán hozza azt amit vártam tőle...pedig még a gyári antennákat is lecseréltem 3 darab 8dbi TP-link antennára...Szóval szeretnék ettől erősebb / komolyabb Routert jelerősítésre(UNIVERSAL REPEATER) vagy pedig vmi más megoldás? esetleg RP-SMA antennát cseréljek rajta?
(kültéri antennára gondoltam, mert panelban lakom a 8.on,de sajnos annyira nem vagyok otthon ezekben a routerekben)
Remélem vki tud segíteni?! Köszi előre is!
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #16322 üzenetére
Azt kell, hogy mondjam, hogy aki ilyen sebesség problémával megkeresett, minden esetben bebizonyosodott, hogy user error-ról volt szó.
A kernel már csak ilyen, más verzióhoz tartozó modul-t nem lehet betölteni. De a kernel modulokon kívül minden más telepíthető! (Tomato-nál sincs ez másként, csak ott nem szokás kernel modulokat telepíteni - persze van rá lehetőség, ott is mindig kiadják az aktuális verzióhoz tartozó modulokat).És valóban, a topic-ban te vagy az egyik legaktívabb, legsegítőkészebb tag, így a tulajdonosok nagyon sokat köszönhetnek neked annak ellenére, hogy igazából nem ajánlod az adott típust senkinek.
-
válasz
vargalex #16321 üzenetére
Szia!
Az "egyedi" kifejezést azért inkább mellőzném, mert azért lehet még ilyenekkel találkozni a 1043-as topikban. Sőt, még sokkal rosszabbakkal is, mint például 1-2MB/sec, anélkül, hogy most linkelgetni kezdenék. Azt persze én sem vitatom, hogy a jelentős többségnek megy normálisan, az elvárt tempóval.
Na meg ezek a kernel verziós dolgok... Az nagyon jó mikor az aktuális fw tárolójába felkerülnek újabb kernel modulok, és akkor semmit nem lehet telepíteni.
Na de mindegy, nem akarok én most itt megint ezzel kapcsolatban vitába szállni senkivel, a lényeg, hogy sokaknak működik, nekem viszont nagyon nem jött be. Mint azt Te is tudod, akinek és amiben tudok, természetesen segítek ott is, de én senkit nem buzdítok TP-LINK termék vásárlására!
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #16320 üzenetére
Tudom, nem barátkoztál meg sem az 1043ND-vel, sem az OpenWrt-vel (pedig milyen jó is az), de azért azt tegyük hozzá, hogy a nálad tapasztalt sebesség majdhogynem egyedi (legalábbis nagyon ritka). Általánosságban FTP-n, illetve Samba-n a WL-500g Premium által nyújtott sebesség 3,5-4-szerese érhető el (10-13 MB/s).
Illetve azóta az alap OpenWrt firmware-ban (trunk-ban) is az USB és WiFi driverek megtalálhatóak, nem kell utólag telepíteni. Igaz webes felület csak a BackFire branch-ban található (illetve az egyedi build-ekben). -
válasz
Harlond #16318 üzenetére
A szép hosszú válaszból egy csak kimaradt...
Szóval igen, egy rövid ideig (néhány hónap) volt 1043-as routerem, de nekem nem jött be! Igaz, hogy akkor még messze nem létezett hozzá az Alex féle firmware, hanem magamnak kellett ráhegeszteni az OpenWrt-t, de ez valahogy sosem sikerült. Én azért vettem meg, hogy szinte 0 Ft ráfordítással kiváltsam a WL-500G Premium-ot, mert azt körülbelül ennek az áráért el tudtam volna adni, és ezzel egy időben még előre is lépjek egyet... Ehhez képest a samba másolási sebessége semmivel sem volt gyorsabb, mint az akkori WL-500G Premium routeremen, az ftp talán egy kicsit, torrentezéskor pedig sokszor lefagyott, újraindult, stb... és, hát az OpenWrt sem hengerelt le, mint router operációs rendszer. Az szép és jó, hogy testre szabhatóság, meg hasonlók, de mikor nekem kell WiFi meg USB drivereket telepíteni, hogy egyáltalán működjön a router, ráadásul alapból még webes felület sem volt, szóval konzolon kellett konfigfile szerkesztéssel netet csiholni a routerre. Nekem ez annak ellenére sem jött be, hogy előtte már hosszabb időt töltöttem el WL-500G Premium-on más Linux-os firmware-ekkel (OLEG és Tomato), és a mai napig semmi bajom nincs a konzollal! Próbáltam DD-WRT-vel is, de ehhez meg akkoriban végképp semmi megoldás nem létezett az okosságokra. Bár még most is OpenWrt csomagokkal kell használni, ha valaki emellett dönt. Ezek után mégis inkább maradt a WL-500G Premium, a pénzt meg gyűjtöttem tovább, és megvettem az RT-N16-ot, amivel tökéletesen meg is vagyok elégedve, hiszen ugyanazt tudja amit a másiktól is megszoktam, csak jóval gyorsabb kivitelben.
-
válasz
Harlond #16318 üzenetére
Néhány gondolat, router vásárlás előtt állóknak...
Az alábbi sorok azoknak íródtak, akik torrentezés, és / vagy egyéb szerver funkciók kiváltása céljából szeretnének routert vásárolni. Ezzel kapcsolatban van néhány dolog, amivel nem árt tisztában lenni, nehogy aztán csalódás legyen a vége! Nézzük a leggyakoribb, és legfontosabb kérdéseket a témában, a leendő router típusától függetlenül...
Garancia
Gyári torrentkliens manapság csak az ASUS routerekben van, de igazából az sem ér semmit, mondhatni használhatatlan! Az egyéb szerverfunkciók, mint LAN hálózati megosztás, FTP szerver, és egyebek, szintén elég korlátozottan konfigurálhatóak a gyári szoftverekben, tehát az esetek döntő többségében a történet vége az, hogy a routerre egy moddolt firmware fog felkerülni, hogy az igényeket a lehető legjobban kielégítse, és kihozza a vasból amit lehet. Igen ám, de ez viszont elvileg, a garancia azonnali megszűnését vonja maga után. Azért elvileg, mert ha később baj van a routerrel, akkor az esetek 99%-ban vagy vissza lehet állítani a gyári firmware-t, vagy egyébként sem állapítható meg, hogy mi volt rajta, mielőtt tönkrement. Szóval a garancia megszűnése leginkább csak formai, de azért jobb ezzel is előre tisztában lenni!HDD és PenDrive
A routerre "bármekkora" HDD-t rá lehet kötni, minden bizonnyal fogja tudni kezelni. Többen használnak ilyen rendszereket 2TB-os lemezekkel is, probléma nélkül... A gond nem a HDD méretével, vagy típusával lehet, hanem inkább a külső USB-s ház Linux inkompatibilitásával. Szerencsére azért a legtöbb jól működik, de nem árt ha vásárláskor figyelünk a csomagoláson lévő Linux kompatibilitást jelző feliratra, és / vagy logóra. A kompatibilis eszközökről megbízható és teljes lista sajnos nincs, így azt ne is keress! A PenDrive-ról csak annyit, hogy meglehetősen lassú, illetve ilyen extrém felhasználási körülmények között igen rövid élettartamúak szoktak lenni, tehát lehetőség szerint kerülendő a használata...Az elvárásokkal kapcsolatban...
Nézzük a szokásos elképzeléseket ezzel kapcsolatban, amik aztán soha nem válnak valóra!- LAN-on, beleértve a WiFi-t is, HD videók továbbítása egy időben több gépre, és / vagy konzolra, TV-re, stb...
- 80-100 torrent le/fel töltése Fiber Power 120-as nettel.
- Ezek mellett még játszani is kellene, tehát jó lenne ha a fentiek közben 10 alatt maradna a ping is.
- stb...És nézzük akkor a tényeket, hogy mi az, amit reálisan el lehet várni egy ilyen rendszertől...
A mai legnagyobb teljesítményű SOHO (otthoni felhasználásra készült) routerekben 500-700MHz-es processzor, és 64-128MB RAM található. Azt hiszem ennek tudatában érthető, hogy miért nem fog tudni kiszolgálni több korszerű munkaállomást az elvárt sebességgel. Ezek a routerek nem szervernek vannak tervezve! Türelmes és nyugodt embereknek jó alternatíva lehet a 7/24-ben működő PC kiváltására, és ezáltal a villanyszámla jelentős csökkentésére, de mindenképpen kompromisszumokkal jár. Az elérhető maximális sebességek igen széles tartományban változnak, mind a használt router és az azon futó firmware, mind a kérdéses alkalmazás, és annak beállításai, de még a HDD-n lévő filerendszer függvényében is. A mihez tartás végett azért megpróbálok egy-két jellemző adatot leírni, de fontos tudni, hogy ezekre a fentebb írt okok miatt semmilyen garanciát nem vállalok!A routerre kötött HDD-re, vagy arról történő másolás sebessége.
Ez az érték valahova 5-15MB/sec közé tehető. Általában NFS-en keresztül a leggyorsabb, amit az FTP, majd végül a Samba követ. Filerendszerek tekintetében a FAT és az NTFS a leglassabb, és a Linux-os ext rendszerek a gyorsabbak, és megbízhatóbbak.A torrent le, illetve feltöltés sebessége.
Ez a sebesség 1-3MB/sec között mozog, de nagyban függ a nyitott kapcsolatok számától, mert ezek jelentős hatással vannak a processzor terhelésére. Általánosságban elmondható, hogy minél kevesebb a nyitott kapcsolat, annál nagyobb sebesség érhető el, tehát jobban járunk néhány seed-szerveres, vagy optikai netes peer-el, mint sok ADSL-essel. A legjobb sebesség elérése érdekében a routeren futó torrenkliensben érdemes a kapcsolatok maximális számát egy kellően alacsony, mondjuk 25-100 közötti értékre állítani, az egyéb körülmények figyelembe vételével. Ide tartozik még, hogy feltöltési irányban jellemzően nagyobb sebesség érhető el, mert letöltés közben az adatokat folyamatosan ellenőrizni is kell, ami plusz terhelést jelent a routernek.Torrentek maximális száma, és mérete.
Ezek tekintetében mondhatni nincsenek korlátok, mert mint fentebb írtam, leginkább az össz-sebesség, illetve a nyitott kapcsolatok száma a döntő. Tehát a kliensben lehet akár több száz darab, illetve több száz GB méretű torrent is betöltve, ha azok együttes aktivitása a router teljesítményének határain belül marad.És végül...
Szerintem elég egyértelmű, de azért felhívom a figyelmet még arra is, hogy természetesen ha az egyik alkalmazás jelentősen leterheli a routert, akkor a másik már nem fog tudni maximális teljesítményt nyújtani, illetve az erőforrások megoszlanak a programok között. Tehát, ha mondjuk nagy sebességgel tölt le a torrentkliens, akkor az a hálózati megosztás sebességére is komoly hatással lesz! Fontos még tudni, hogy ezek a moddolt firmware-ek Linux alapúak, és bár az alap router funkciók beállításához, amik a gyári fimrware-ben is megtalálhatóak, itt is webes felület áll rendelkezésre, de az egyéb programok telepítéséhez már parancssor használata is szükséges lehet! Persze van olyan is, ahol a torrentkliens is a firmware része, de ez a ritkább eset, tehát jobb felkészülni némi gépelésre is. Nagyjából ennyit szerettem volna elmondani ezzel kapcsolatban, és remélem, hogy azért nem riasztottam el senkit a témától, mert tényleg nem ez volt a szándékom vele! Az ezzel kapcsolatos fórumokon jelenlévő tömegek is igazolhatják, hogy a dolognak van létjogosultsága, hobbinak sem utolsó, valamint a Linux-al való ismerkedést is megalapozhatjuk vele... -
Harlond
tag
válasz
Intruder2k5 #16296 üzenetére
nem is gondoltam hogy majd utána mutogatok
engem igazából a torrent része az ami elsősorban érdekel. 80/25ös netem van, bár ezt elég csunyán tulszárnyalja a feltöltés...(ma 47Megabitet mértem...) abban esetleg tudsz segiteni mit kéne rákötni USB-n hogy akadásmentesen futsson?
amugy volt már dolgod ezzel a TP-link routerrel? -
Wikoo
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16316 üzenetére
7mbyte/sec (upc fiber pover azt hiszem úgy 70megabites, de holnapra megnézem szerződést )
-
-
Wikoo
aktív tag
erre valaki
fontos lenne
-
-
neorow1
aktív tag
Üdv!
A következő helyzetre ajánljatok egy routert, legyetek szivesek:
Szolgáltatós router szórja nálunk a wifit, de sajnos elég gyengusz. Szeretnék egy routert, ami rá tud csatlakozni a wifire és ezt tovább osztja nekem kábrlen, amit egy xboxal használnék. van egy repeaterem, de sajnos valami ütközés van és állandoan eldobálja a jelet.Ahogy olvasgattam a topikot, azt hiszem a 743ND jó lenne nekem, ebben kérnék megerősítést, vagy valami hasonlót.
köszönöm.
-
válasz
Nova96 #16308 üzenetére
Milyen képet?
Szerintem menjünk át a Router gondok topikba, mert ez nem pont ide való. Ha kívánod még folytatni, ott megtalálsz...
-
liqquid
tag
válasz
Intruder2k5 #16305 üzenetére
Itt senki se ismeri a Buffalo márkát??? Semmi tapasztalat?
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #16302 üzenetére
Ez utóbbi lehet a magyarázat. Ugyanis a WZR-HP-G300NH gyártói oldalán olvasható:
Power by DD-WRT
Leading open-source firmware equipped with robust and high-performance features for custom configuration.
• Intuitive interface allows you to get connected in no time
• Customizable advanced features allow for optimizing wireless performance, security and routing options
• Advanced features also include VPN endpoints, hot-spot sign in, VLAN and more -
Nova96
őstag
válasz
Intruder2k5 #16307 üzenetére
Azt a képet hogy hoztad be? Nekem nem olyan
-
-
Nova96
őstag
válasz
Intruder2k5 #16303 üzenetére
Szia és azt a programot honnan szedhetem le?
-
-
liqquid
tag
válasz
Intruder2k5 #16302 üzenetére
Értem, és neked pl. mi a véleményed ezekről a Buffalo termékekről, nekem minőséginek tűnnek bár sokat még nem hallottam róluk, viszont láttam, hogy jó Japán cuccról van szó, szóval részben tanácstalan vagyok de részben meg hajlok feléjük
szted?
-
válasz
Nova96 #16301 üzenetére
Itt próbálj meg másik csatornára váltani, hátha valamelyiken jobb lesz... Nyugodtan próbálgasd végig őket.
Alapbeállítás szerint illetve AUTO-n a routerek nagy többsége vagy a 6-os, vagy az 1-es csatornát használja, így ha valaki nem állítja külön másikra, és több router van a környéken, akkor könnyen összeakadnak.
-
válasz
liqquid #16299 üzenetére
Ez a flash memória dolog csak úgy van, és kész. Az RT-N16-ban is 32MB flash van, holott a firmware csak 8-10MB körül van hozzá. Ha moddolt firmware-t teszel fel rá, akkor azért jól jöhet néhány dologra. Még az is lehet, hogy hallgatólagosan a modderek kedvébe akar járni ezzel a gyártó...
-
Nova96
őstag
válasz
Intruder2k5 #16300 üzenetére
Szia azt hogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gaming notebook topik
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Adobe Lightroom topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- P16v Gen2 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5430 14" FHD IPS Core i7 vPRO 1265U 10 Mag 32GB RAM 512GB NVME SSD Gar
- Szép állapotú Xbox Series X konzol csomag, gyári dobozában, minden tartozékával.
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen/ 12Hó Garancia / 100% akku
- MSI Sword 16 - Core i7 / RTX 4050 / per key RGB / magyar garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest