Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget / információt kapni. A problémám a következő lenne: Adott egy D-Link Dir-100 -as router, legfrissebb FW-vel. egy DIGI-s PPPoE -net 2 db PC egyiknek XP másikon WIN 7. Na most a lényeg csak a Win 7-es gép. Minden tökéletesen megy (torrend, internet..stb), Na most, elkövettem azt a hibát hogy befektettem a BF3-ra, megy is a játék...stb viszont a battlelog-on nem látom a pingemet, és a játékban sem látom...
Próbáltam a neten utána olvasni és alkalmaztam az ott leírtakat (port átirányítás, DMZ, UPnP....stb). Semmi siker, ha router nélkül használnom akkor mutatja a pinget rendesen.
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a ha a routert újra indítom akkor megint van lehetőség a pingelésre. Sőt amíg nem nyitom meg a fránya battlelogot, addig tökéletesen tudok bármit pingelni, ha megnyitom utána 1-2 perc után behal. És ilyenkor más oldalt sem tudok pingelni kifelé, de a router mögött és a routert továbbra is tudom pingelni. Ilyenkor a másik (XP-vel rendelkező) PC sem tud kifelé már pingelni. Megpróbáltam kábelcserét, fix ip, dinamikus ip, van egy "WAN Ping Respond" beállítási lehetőség a routeren belűl, ezzel is próbálkoztam... de semmi siker.) 
Másik oldallal nem találkoztam ami ezt a hibát okozná. Különböző fórumokon az ICMP "port" engedélyezését ajánlják, de sajna ilyet nem találtam a routerembe... (de hát a DMZ nem kerülné ezt is ki?). Ahogy láttam a fórumokon elég sokan szenvednek ezzel a hibával, de sehol nincs még rá megoldás... 
Lenne olyan hogy "telítődik" a router ? XD vagy elfogynak a pingek? 
Mindenesetre hálás lennék ha valaki tudna nekem ebben a kérdésben segíteni... Persze tudom nem egy nagy probléma, hiszen megy tőle minden rendesen csak zavaró egy dolog.
Válaszokat előre is köszönöm!
További szép napot!
Néha el vagyok varázsolva... ezt leszámítva teljesen átlagos őrült vagyok! :-)