- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- SSD kibeszélő
- Epson nyomtatók
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
-
Magnat
veterán
válasz
Mikemend #54251 üzenetére
Szia,
nem tudom, h a free mit enged, de én csináltam saját szervert, ha van állandóra bekapcsolt bármilyen linux vagy Win alapú géped akkor nem nagy eresztés, a kliensnek nem kell külön progi csak a szevrer címét kell megadni meg a publikus kulcsát ha jól emléxem ... mondjuk szerencsére van TeamViewer licenszem, úh csak backupnak van, így sokat nem használtam.
Illetve ha vkit érdekel, van még az Anyviewer is, mint alternatíva.
-
Rodzser Mór
senior tag
-
King Unique
titán
válasz
tylerddd #54106 üzenetére
INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
Elvileg megoldható, ha kellően nagy tárolókapacitású a pendrive*.
Viszont a pendrive-ra nem feltétlen klónozni kellene, hanem képfájlba menteni és azt visszaállítani az SSD-re.* Pendrive helyett jobb lenne inkább külső HDD-t vagy külső SSD-t kellene használni ha van kéznél, meg ha csak ilyen pendrive és nem ilyen.
-
cigam
titán
válasz
porker #54074 üzenetére
[INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]]
Plusz az O&O diskimage is elég jó. -
porker
tag
Srácok!
Aki mélyebben ismeri a klónozó / backup szoftvereket: melyik az amelyiket érdemes esetleg megvenni?
Igen, használom a Macriumot, de lassan szükségem lenne egy "frissre", itthoni használatra. Sajnos divat lett, hogy a próba verziókkat teljeskörűen nem lehet kipróbálni. -
cigam
titán
-
lanszelot
addikt
Először is köszönöm szépen a választ
Pont ezt írtam, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal állítgatni. A cmd automatizálása folyamatos allítgatás.
És nem felül írni kell, hanem backup ot csinálni.A játék ment, amíg nem halsz meg.
Ha meghalsz akkor nullázza.
Ha épp a nullázás után telik le a 15 perc, akkor mire kilépek a nullát tölthettem vissza.
Ezért nem jó a felül írás.Találtam több programot is, de vagy ezt vagy azt nem tudják.
-
UserX
addikt
Sziasztok!
Van olyan ingyenes/akciós progi, amivel WIN11-et tudok biztonsággal klónozni?
AOMEI BACKUPPER PRO-t használok, de eszméletlen lassú!
Forrás: USB 3.2 SSD stick
Cél: SATA SSD
A mai WIN11 frissítés összeakadt a VPN szoftverrel és a tűzfalas virusírtóval, 'elment' a net és nem bírtam visszahozni, így bekellett vetnem az AOMEI-t.
Kb. délután 13 óra óta itt jár:
Előre is köszönet és hála!!! -
válasz
Anubis_9 #53600 üzenetére
Az egyik, a tesztet sikeresen teljesítő szoftvernek letöltöd a boot-os eszközét innen, Rufus-l elkészíted a boot-os pendrive-t, boot-olsz róla és egy külső eszközre (pl. usb-s vinyó, nagyobb kapacítású pen stb) elkészítesz egy backup-t.
Kicseréled az SSD-t az újra (régit addig nem formázni, amíg az újról tökéletesen el nem indul a rendszer), ismét a boot-s penről indítasz és a külső eszközről visszaállítod (restore) a korábban lementett backup-ból a rendszert az új SSD-re.
(Hasleo, Macrium, DiskGenius vagy Easeus legyen a választottad, képekkel illusztráltam a backup és restore menetét minden szoftvernél)Kisebbről lesz visszaállítva nagyobbra -ugyan nem vizsgáltam- de az imént javasolt szoftverek tudják azt, hogy visszaállításkor átméretezzék/kibővítsék a partíciót az új SSD kapacitásának megfelelően
-
válasz
Visormail #53563 üzenetére
WinPE lemezről boot-olva, a System Clone és System Backup nem működik. Automatikusan jelölné ki a rendszer- meghajtót és partíciókat, de nem teszi (kézzel sem lehet). A többi funkció működik. Windows alá telepítve nincs jelen a hiba, már írtam a Hasleo support-nak, jelezve a hibát, remélem a következő kiadásban már javítva lesz.
-
válasz
BitRider #53521 üzenetére
Nem írnám le a Macrium-t, de ha választanom kellene, akkor a Hasleo-t mondanám, mert a használata egyszerű, mint a faék, automatikusan gyárt WinPE-t, titkosít, teljes/különbségi/növekményes backup-t tudja stb stb...
Egyébként meg teljesen korrekt más szoftvereket is gyártanak, és az ingyenes változataik is (otthoni használatban) jól használhatóak, pl: WinToUSBRedeploy-ra passz, nagyon régen használtam (egy cégnél) Acronis-t (nem emléxem milyen milyen változat volt), ami ezt nagyon jól tudta már akkor is, de akkor sem volt olcsó (mondjuk nem is Én vettem).
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Akkor most én is kérdeznék. Ez a képes téma beindított nálam egy ilyen "na akkor essünk neki rendszerezni a filejaimat" dolgot, és a következőre gondoltam:
Mindent felköltöztetek OneDrive-ra, és akkor az lenne az "etalon" onnan kéne még tovább 1-2 backup helyre szinkronizálni. Jelenleg 2 copy van a dolgokból, de egyik sincs beszinkronizálva, így egyikben x hótól nincsenek meg a dolgok másikban y-tól.
Valami olyan program kéne aminek mondjuk megadom forrásnak az OneDrive mappáját, és bármi változás van ő szépen csendben ezt elintézi a többi célként megadott mappákba is.(Akár oda vissza is jó lenne, ha módosítok valamit az egyik syncelt offline mappápan, syncelje le onedrive-ba)
Van ilyesmi ingyenesben? -
SunMount3r
nagyúr
Azt már írtam, hogy Backup, de nem az én Backup-om, hanem egy ismerősé. Így nem fogok belőle törölni semmit, nehogy később "szó érje a ház elejét".
Akkor maradok a 7-Zip-nél, esetleg valami beállítási javaslat (már azt látom, hogy van benne egy pár, amikről nincs elmagyarázva, hogy mit számítanak), ha tényleg csak az a lényeg, hogy a legjobb hatékonysággal tömörítsen?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #53439 üzenetére
Korrekció: Most néztem át jobban a mappát (egy régi Backup) és az egész kb. 45GB és a fotók ebből csak kb. 8GB. A többi meg főleg egy Windows-os User mappa tartalmai.
Szóval akkor mégiscsak gondlom, hogy lenne értelme betömöríteni...
7-Zip, vagy van jobb is? -
Visormail
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #49972 üzenetére
Sziasztok!
A témához kapcsolódva, én most futottam bele ebbe a klónozó programba [Hasleo Backup Suite Free]
Nem próbáltam ki élesben, csak feltelepítettem átnéztem a funkcióit, készítettem boot lemezt, azt is elindítottam, hogy milyen és mik vannak benne.A leírása szerint teljesen ingyenes otthoni és céges használatra egyaránt (támogatja a windows server verziókat is). Nincs is fizetős változata, csak a free létezik, szóval nincs benne funkció korlátozás. Tudja a WinPE alapú lemez készítést, boot menübe beépülve indítást, ütemezett automatikus mentést email értesítéssel, teljes/inkrementális/diferenciális mentést, stb. Nagyjából mindent ami kellhet egy klónozó programban, ja és még magyarul is tud a kis szivem
Csak egy dolgot nem találtam benne, felcsatolni és belenézni az image fájlba úgy tűnik nem lehet. Ez még lehet bekerül később, mert folyamatosan frissítik. [Changelog] a reference fülön, a mostani változat ehavi verzió.
-
cigam
titán
válasz
tpeter77 #53015 üzenetére
USB2(másik) pontban, másik pendrive-al is próbáltad?
Miköze ennek a "milyen program ami..." témához?Mondjuk kérdés, hogy miért ragaszkodsz hozzá, ha ennyire nem működik?! 12 egy tucat ezekből a programokból. Clonezilla, Aomei Backupper, ...
-
janos666
nagyúr
válasz
BitRider #52963 üzenetére
Kösz, ezt kipróbálom.
Alapvetően elég file-okhoz. Szerencsére nem száll el olyan sűrűn egy valamire való SSD alattam, hogy mondjuk 10 évente nagy megterhelés legyen nulláról újrahúzni a Windows-t. Nagyobb az emberi hiba esélye (véletlenül felülírok/letörlök valamit, ami mégis kéne).
(A Win-es gépemben konkrétan még sohasem szállt el, csak a legelső, kezdetleges SATA2-es SSD. Illetve egyszer szállt el egy Linux-os gépemben egy SATA2-es Intel, pontosabban 8MB-osnak látszott, míg toltam rá egy ATA_Secure_Erase-t, ami visszahozta és csak vissza kellett állítani a backup-ot.) -
BitRider
senior tag
válasz
janos666 #52962 üzenetére
Rendszer vagy csak fájlok mentésére? Általában pont az inkrementális mentés előtt szokták meghúzni az ingyenesség határát, kivéve ennél: Iperius Backup Free
-
janos666
nagyúr
Szimplán csak inkrementális backup-ra van ingyenes alternatívája az Acronis-nak?
-
BitRider
senior tag
válasz
atoszmester #52767 üzenetére
Duplázod a profilt (jobb klikk > másolás > beírsz egy másik nevet) és azt beállítod a másik mappára. Ha megvan, egyszerre is ki tudod jelölni ezeket futtatásra.
Ha amúgy is minden mással megtennéd ezt a duplázást, egyszerűbb magát a
D:\Backup
mappát tükrözni azE:\Backup
mappába, miután a normál backup lefutott.Abban az esetben nem fog kétszer tömörítgetni, csak egy szimpla másolást végez, így hatékonyabb is.
-
atoszmester
tag
Ezt írtad: Ha több lefuttatott profil fájljait szeretnéd egyetlen ZIP-be rakni, ahhoz külön létre kell hozni egy profilt és azt kell utoljára futtatni. Az egyetlen ZIP-be tömörítés is legyen bepipálva értelem szerűen.
Lehet, hogy láma kérdés. Te lemented a profilokat is (Profiles Backup mappa) és a program beállításait is külön-külön? Mert a program beállításai (sok-sok kis fájl, tele ini fájlokkal) a mentés közben is folyamatosan változik, tehát amikor lementem, nem a végleges beállítást menti el. Remélem érthetően írtam. Profilok mentésénél ha csak futtatom a profilokat és nem változtatok rajtuk semmit azok talán nem változnak, de ezt nem figyeltem még.
Igazából az lenne a kérdésem, hogy Te hogy mented el a SyncBackPro/Free beállításait, milyen beállítást használsz erre a profilra?
A többi program AppData cuccait azt tudom, ugyanúgy csinálom én is mint amit linkeltél az IrfanView-nál. -
kivlov
aktív tag
válasz
atoszmester #52738 üzenetére
Én anno elengedtem ezt a Syncback progit mert ugyanerre volt igény de nem tudtam megugrani vele ez a kritériumot, ellenben ezzel igen
Cobian Backup 11 (Gravity)
az új verzióval nem ment minden így ezt a régebbi verziót ajánlom figyelmedbe ez tud zip be de jobban jársz 7z -el mert kevesebb helyet foglal és hatékonyabb
lényegesen egyszerűbb kezelőfelülete és beállítási lehetőségei vannak
szerintem de ha valaki tudja a megoldást akkor sorry... -
tpotyka
tag
Köszi, efemm. Mókás, épp az imént olvastam a Robocopy-ról.
Nyakig ülök az eddigi és azóta talált tematikus cikkekben, illetve a kapcsolódó visszajelzésekben. Eddig mindnél van valami bibi vagy kockázati tényező. A Robocopy-ra panasz volt, hogy lassú. A Long Path Fixer testvér prg-ja levakarhatatlan, így LPF-fel se tudok jószívvel próbálkozni. TeraCopy preferálja a szakaszos másolást, de az nekem nem pálya. Van az Xcopy, amire már nem emlékszem, mi volt panasz.A korábban említett Powershell-es javaslatra is vegyes véleményezést olvastam, nem mindenkinek működött. Úgy sejtem, onnantól, hogy nem gépen belüli C a játéktér, a Windows megpecsételi a szerencsétlen korlátozásával a lehetőségeket.
S tipikus problémahalmozás, hogy külső HDD a szereplő, akár nemcsak cél, hanem forrás is.
A Win-ben long path engedélyezés meg elég értelmetlen lehetőség, mert hiába engedi a létezést, ha kezelni márpedig nem engedi. Ráadásul a registry babrálásnak különféle rendszerlékelő hatására is felhívják a figyelmet.
Keresem a szavakat erre az idióta helyzetre.Mivel alapból min. 4-6 órát tesz ki ez a másolás, abszolút nem mindegy, milyen lyukra futva próbálkozom, esetleg úgy, hogy az utsó 1 percben derül ki, hogy ez vagy az hibádzik, vagy ki sem derül. Közben az eredeti tök tiszta friss HDD-t nyüstölni másoláspróba-törlés-újramásolás körökkel.
Nem akarom elhinni, hogy külső szerverre vagy Windows-on kívüli op-rsz-re (pl. a többek által említett Live Linux-ra) kellene kimászni csak azért, hogy a Win végrehajtson valamit, amit amúgy lazán tudna, és felhasználóként mégcsak lehetőséget sem ad, hogy rsz-en belül elvégezhető legyen, egy olyan "kompatibilitás" ürügyén, amire egyáltalán nem volt felhasználói igényem. De azt hajítja hozzám alapértelmezett kényszerpályaként.
Szürreális, hogy differenciált mapparendszereket, amiket éppen érdemes és szükséges backup-olni, Win alól durván megnehezítik. -
BitRider
senior tag
válasz
BitRider #52372 üzenetére
Van még a 4t Tray Minimizer Free is, ami billentyűkombinációval bármelyik megnyitott ablakot vagy programot felülre tud rögzíteni, átlátszóvá tenni, vagy épp a system tray-be csukni (a fullscreen appokat is). Ezt amolyan extraként írtam, a cetlikre sokkal jobb az előző megoldás, amiben alap az always on top opció (meg a normális backup és minden egyéb).
-
BitRider
senior tag
Pont a minap akadtam bele a SimplySync Backup-ba. Több mappát bekonfigurálhatsz mentésre vagy tükrözésre (utóbbi esetén törli azt, ami nincs már jelen a forrás mappádban), és egy klikkel vagy automatizálva tudod futtatni. Ennél egyszerűbb progi nincs a témában.
Ha ennél komolyabb kell, akkor SyncBackFree.
-
cigam
titán
válasz
enginev3.0 #52109 üzenetére
Ha nem ijedsz meg a karakteres felülettől, és a live linuxtól, akkor Clonezilla a barátod. [link]
A másik lehetőség, hogy fogod kedvenc lemezkép készítő programodat (pl. aomei backupper), és az A gép megfelelő meghajtójáról készítesz egy lemezképet pl. egy külső lemezre, vagy NAS-ra(egy 3. gépre, aminek megfelelő kapacitása van, és eléri mindkét gép). Ezt a lemezképet pedig már fel tudod írni a B gép megfelelő lemezére. -
cigam
titán
FreeFileSync, DSynchronize, vagy pl. az Aomei Backupper is képes rá.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Gabesz87 #51862 üzenetére
Szia!
Cobian Backup 11 (Gravity) pont ilyen.
Én is kérdeznék egyet.
Filmhez szeretnék feliratot égetni. Format Factory ismert számomra, sikerül is, viszont mintha kicsit halvány és kisebb lenne a végeredmény. Arról van valami infó, ami sokszor alapból jár a filmhez milyen beállításokkal van megszerkesztve? -
cigam
titán
válasz
TaliGa #51370 üzenetére
asuswebstore
Ingyen kapsz pár GB tárhelyet, de "gyöngyökért" kapsz akár 1TB-ot is 1 évre. (Ha belépsz az WEB-es felületére szoktak akciós ajánlatokat adni, pl. nekem most 17.99$-ért ajánlottak 1TB-ot egy évre)
Természetesen nem ez a leggyorsabb szolgáltatás, de valamit valamiért ;-)Amiben kitűnik a többi közül, hogy olyan bővítményt (programot) is biztosítanak, amivel fel tudod mapponni a tárhelyet, mint egy meghajtót.
Jó ötlet a helyi és felhő mentés, de kellene még egy 3. offline, ami fizikailag máshol van mint ahol dolgozni szoktál. Ha leég a ház/iroda vagy ellopják a gépet, még mindég marad egy másolatod. Pl. hetente készítés egy teljes mentést a gépről egy külső lemezre, amit máshol tartasz mint ahol dolgozni szoktál.(otthon/munkahelyen, rokon/ismerős, banki trezor)
Erre használhatsz külön mentőprogramot (pl. AOMEI Backupper), de használhatod a kedvenc fájlkezelődet is.
SteveS
Ez fura mert pont most próbáltam ki. A helyi OneDrive mappában készítettem egy teszt mappát, amit azonnal létre is hozott a felhőbe. Ezután kivettem a pipát előle a beállításokban. Amint leokéztam eltűnt a helyi teszt mappa, de a felhőben ott maradt.
Igaz nekem más verzió lehet, mert alul volt folytatás: -
TaliGa
aktív tag
Sziasztok,
Egy egyszemélyes vállalkozásról van szó, aminek gyakorlatilag egyetlen laptopon vannak a legfontosabb adatai, és úgy 2-3 mappáról, cirka 10-15GB adatról kéne folyamatosan biztonsági mentés. A Windows 10 beépített biztonsági mentés funkciója + egy nagyobb (128,256GB) pendrive volt az első ötletem, mondjuk 4-5 óránkénti mentéssel, és a korábbi verziók tárolásának beállításával, de asszem nem ártana egy felhős vagy még egy tartalék. (nincs tapasztalatom, h mennyire megbízható a windowsos). A Onedrive és a Google Drive nem jó, mert almappákat egyik se tud kizárni a szinkronizálásból (pedig az egyik programnál kéne), a Drive elődje, a Backup and Sync még asszem tudott, de azt kinyírták... Erre kérnék ötleteket. Előre is köszi!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Ittnemaz #51126 üzenetére
Köszi, elmentettem későbbre
W11-es topikban megerősítették, hogy mklink-kel a mentendő mappáról junction-t létrehozva a kijelölt OneDrive mappába működőképes.
Hétvégén neki is ugrottam beállítani és már az utolsó pár tizengiga van csak hátra a feltöltésből, tehát teljesen rendben van az
mklink /j "X:\OneDriveMappa\BackupGyujtomappa\D\LinkeltMappa\" "D:\LinkeltMappa\"
módszer. Jelen esetben X és D két eltérő háttértáron lévő partíció. Az elérési út saját egyértelműsítő elgondolás, hogy ránézésből egyből lehessen látni melyik mappa mit tartalmaz ill. hová tartozik, de ugye ez egyénileg testreszabandó.
Böngészővel megnyitva a OneDrive oldalát pedig elérek minden fájlt Android telón is. Bár még az Androidos OneDrive APP-ra is ránézek az mennyire "buta", viszont oda van már korábbról tipp szinkronizáló APP-okra
-
cigam
titán
válasz
anorche1 #51072 üzenetére
Aomei Backupper, itt egy kis leírás róla. Képes lemezképet(lemezt vagy partíciókat) és fájl színtű mentéseket is készíteni. Néha találni hozzá 1 éves promó kódot, de gyakori az 50%-os kupn is.
Az O&O DiskImage is képes lemezképet menteni, ill. fájl szintű mentést végezni, bár ez is fizetős, néha van promó belőle, vagy jóárasítva is megcsíphető. pl nemrég az O&O MediaRecovery 14-et lehetett ingyen beregisztrálni. Az aktivációs kódot tartalmazó levélben volt egy link amivel csomagban megvehetsz egy csomó programot(O&O Defrag 25.5 Pro, O&O DiskImage, 17.5 Pro, O&O SafeErase 17 Pro, O&O AutoBackup 6 Pro). De az egész csomagdele annyiba kerül mint a DiskImage alap ára.Ugyanakkor van pár ingyenes alternatíva is. pl a portable toucan tud inkrementális mentést is.
Ill. a már általad is említett Macrium reflect fizetős verziója tud fájlszintű mentést.
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Olyan alkalmazást keresnék windowsra, ami képes futó rendszer egészéről, vagy akár csak megadott mappákról, fájlokról egy távoli smb szerverre mentést készíteni rendszeres időközönként.
A windows vezérlőpultban találhatót kipróbáltam, jó is lenne, csak nagyon érzékeny, állandóan megszakad a feltöltés, foyltatni nem tudja, csak újrakezdeni.
És ugyan nem próbáltam/néztem utána, de mintha minden esetben teljes backup -ot csinálna, nem veszi figyelembe, hogy az adott fájl módosult e, vagy sem.Macrium reflect free -t szoktam használni image -ek készítésére, de felhasználónév + jelszó kombóval védett smb megosztásra nem sikerült feltöltenie, user+pass hibát ír, pedig meg se kérdezte mi az.
Ingyenes lenne jó, de fizetőstől nem határolódok el, ha emberi áron van.
Előre is köszönöm! -
kivlov
aktív tag
SZiasztok
Akad valaki aki ismeri a Dropit nevű alkalmazást, esetleg van ennek valami alternatívája az alábbi dolgokra?
A Dropit jól tudja ezt csak valamiért a tömöríésbe belehal vagy olyan lassan csinálja hogy egy 300mb fájl kb 1 óra neki mire becsomagolja mindezt egy 3000MB/s SSD-nami az alábbiakat tudja:
mappákat tud figyelni és ha érkezik bele ftp-n keresztül belet tartalom konkrétan egy file időnként azt fogja és 7zip-be csomagolja és az eredeti fájlt pedig törli a tömörítés után
az sem baj ha ezt csak úgy tudja megoldani, hogy a tömörítést egy másikk mappába dobja és így könnyebb törölnie a fájlt amit becsomagoltTaláltam erre egy batch scriptet is már a neten ami tud hasonló dolgot:
csak az a baj vele, hogy ezt minden egyes mappára le kellene futtatni amiket figyelni szeretnék illetve még nem jöttem rá hogyan lehetne megoldani, hogy tartsa meg az eredeti file nevét csak csomagolja be 7zip be
ez a script: ha esetleg erre is van ötlet megköszönöm
@ECHO OFF
Rem -- Prepare the Command Processor
SETLOCAL EnableExtensions EnableDelayedExpansion
Title test7zip.bat Rev2c
REM Uses standalone console version of 7-Zip to Zip files in user defined
REM folder %zipdir% and move the zip archive to user defined folder %movedir%
REM Added option for user to name archive file and completely empty zipdir 04-02-20
REM --------- Set path of console version 7-Zip (change as required) ----------
set path="c:\Program Files\7-Zip\";%path%
REM ---------------------------------------------------------------------------
REM ---------- Set location of the folder to zip (change as required) ---------
set "zipdir=f:\Web_Backup\vikturija.hu\vikturija.hu"
REM ----- Set location of the folder to move archive (change as required) -----
set "movedir=f:\Web_Backup\vikturija.hu"
REM Check executable path, and existence of zipdir and movedir
set /A "e=0" & set /A "z=0" & set /A "m=0"
7z.exe /? 2> NUL
IF NOT %ERRORLEVEL%==9009 ECHO Executable path OK
IF %ERRORLEVEL%==9009 ECHO 7z.exe does not exist in path && set /A "e=1"
if exist "%zipdir%" if exist "%movedir%" ECHO zipdir and movedir OK
if not exist "%zipdir%" ECHO zipdir doesn't exist && set /A "z=1"
if not exist "%movedir%" ECHO movedir doesn't exist && set /A "m=1"
if %e% == 1 goto end
if %z% == 1 goto end
if %m% == 1 goto end
ECHO.
REM --------------------------------------------------------------------------
REM Change working dir to %zipdir%
pushd %zipdir%
REM Replace space in hour with zero if it's less than 10
SET hr=%time:~0,2%
IF %hr% lss 10 SET hr=0%hr:~1,1%
REM This sets the date like this: mm-dd-yr-hrminsecs1/100secs
Set TODAY=%date:~4,2%-%date:~7,2%-%date:~10,4%-%hr%%time:~3,2%%time:~6,2%%time:~9,2%
REM Set name of archive for the contents of %zipdir%
set myfolder=
set /p myfolder=Enter an archive name for files and dirs in "%zipdir%":
ECHO Directory to zip: %zipdir%
ECHO Move archive to: %movedir%
ECHO Archive Name: %myfolder%
REM to zip only files change "%zipdir%" to "%zipdir%\*.*", "%zipdir%\*.txt", etc.
ECHO.
ECHO Zipping all contents of %zipdir% and moving archive %myfolder% to %movedir%
ECHO.
7z a -tzip "%movedir%\%myfolder%_%TODAY%.zip" -r "%zipdir%\*.*" -mx5
ECHO.
REM Delete entire contents of "%zipdir%"
call:ask
ECHO.
ECHO Task Complete ...
ECHO.
ECHO Press any key to exit ...
pause > NUL
EXIT /B 0
:end
ECHO.
ECHO zipdir, movedir don't exist, or error in 7-Zip console version path
ECHO Create zipdir, movedir, or correct executable path above
ECHO Exiting script
ECHO Press any key to exit ...
pause > NUL
ECHO EXIT /B 0
:ask
set INPUT=
set /p INPUT=Delete original files and dirs in "%zipdir%"^?(y/n):
if not defined INPUT goto ask
if /i "%INPUT:"=%"=="y" goto yes
if /i "%INPUT:"=%"=="n" goto no
echo Incorrect input, try again & goto ask
:yes
echo deleting contents from "%zipdir%" ...
del /q "%zipdir%\*"
for /d %%x in ("%zipdir%\*") do @rd /s /q "%%x"
goto :eof
:no
echo.
echo No files or dirs deleted from "%zipdir%"
goto :eof -
King Unique
titán
válasz
Vasti74 #50669 üzenetére
Nem derült ki pontosan milyen programoknál volt ez, de ezek normál esetben nem szoktak korlátozva lenni az ingyenes változatoknál sem. Az meg a másik, hogy pl. a partícióeltolást nem is kell normál esetben külön beállítani - a Macrium Reflect Free programban amúgy beállítható az is, sőt alapértelmezetten be is van jelölve az 1 MB-os - , ha már a forrásmeghajtónál is eleve rendben van, ahol a Windows 10 eleve megfelelően alignál, XP-nél szokott az gond lenni. A klónozás meg tudtommal nem legacy / UEFI módban telepített és nem is MBR / GPT függvénye szokott lenni, max. egyes programok ingyenes változatánál rendszermeghajtó és OS klónozása nem támogatott (pl. AOMEI Backupper).
-
regener
veterán
Nem is tudom melyik topikba való igazán, talán ide:
Ashampoo® Backup 2021 ingyen behúzható most.
-
kivlov
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete milyen alternatívája lehetne a CobianBackup 11 programnak amit frissítenek is még manapság?
Amire kellene:
Távoli FTP, FTPS (TLS explicit) módban csatlakozni az adott szerverhez, azt ott tárolt fájlokat letölti, betömöríti (7zip formátumba) akár jelszóval ellátva, titkosítva, mindezt ütemezetten, több különböző helyről. Azaz akár napi backupot készít, több helyről egy adott helyre.
Az sem lenne hátrány ha kezelne esetleg felhő szolgáltatásokat is, de ez nem annyira fontos.Sok programot kipróbáltam már de ezt egyben szinte egyik sem tudja a CobainBackupon kívül, de sajnos az utolsó változat ami még nem BETA az nem kezeli jól az FTPS szervereket, ezt a volt fejlesztője is leírja, de az új fejlesztő BETA-ja pedig már sok dologban ki lett herélve pl: 7Zip sincs már benne...stb
Amiket néztem már de nem jók:
Duplicati
GoodSync
SyncBack
iperiusbackup
Aomei BackupElőny ha free de ha van olyan ami profi akkor érdekel más is.
Köszönöm ha valakinek van ötlete -
Vesa
veterán
válasz
Moonwolf #50401 üzenetére
Amúgy írják a honlapon (Home verzióra vonatkozik):
Everything in Free, plus:
-Technical support via email for the trial duration
-Rapid Delta Clone and Restore
-Intra-daily backup scheduling
-Oracle VirtualBox
-Ransomware protection and encryption
-Incremental imagin
-Bare metal restore to dissimilar hardware with ReDeploy
-1 year technical support
-Lifetime license - no subscription or renewals
-Free minor version upgrades -
Krystal_s
addikt
A Paragon oldalán panaszkodnak erre, de ott azt írják a 16 még kompatibilis a régiekkel, vagy a 17-nél bootolható verzió szükséges.
HDM 17 can't restore old backups without WinPE
I have been a long-time user of Paragon products without complaint until now.
A few complaints I have been reading is that HDM 17 cannot restore backups that it has not done itself i.e. older backups or backups made with earlier versions of HDM. Instead, you have to boot with a recovery disk.A neten lehet találni korábbi portable verziókat, azt nem próbáltad? pl
-
cigam
titán
Gyárilag 9-es backup & restore-al adták, én meg csak mentegetek mint a jógyerek. Arról nem volt szó soha, hogy mi történik ha szükség lesz rá. Természetesen az eszköz gyártója mossa kezeit, már nem támogatott eszköz, de van nagyon jó "akciós" ajánlat, HW upgrade-el egybekötve.
Köszi a tippet, futok vele egy kört. -
cigam
titán
Ja hogy az új mentések.... Hát a Paragon is lemezképet készít, csak nincs mivel megnyitni. A clonezilla jó lenne, ha tudna
- működő (Windows)rendszerről is mentést készíteni
- fájlokat kicsomagolni a mentésből.A Paragonnak is van olyan menüpontja, ami arra utal, hogy nem a lemezképet csomagolja ki, hanem csak bizonyos fájlokat, de ott elakad a történet, hogy jelöljem ki azt a partíciót amin minden adatot töröl. Mountolni is képes lenne a mentést, de azt meg csak a "backup kapszulából" ami egy spéci különálló partíció a lemezen, a kérdéses mentés pedig hálózati meghajtón van.
-
válasz
SpaceJam #49971 üzenetére
Most lesz egy kis időm, mert a héten már nem megyek sehova sem melózni + xar idő is lesz végig, kint sem tudok csinálni semmit, szóval lehet, hogy nekiugrok és csinálok egy új teszt cikket ilyen klónozó alkalmazásokról, amit már korábban (9+ éve, hihetetlen, hogy megy az idő bammeg
) készítettem. Meglátjuk a mai ingyenes és fizetős backup/restore progik mire jutnak a Windows 11 klónozásával (ha már hivatalosan megjelent), mert mint a linkben láthatod, a Windows 7 kapcsán is jó pár cucc megbukott, nem tudom mi lesz (ezért is érdekel), hogy mit kezdenek a W11-el... (természetesen minden W11 által megadott rendszerkövetelmény be lesz állítva/kapcsolva (UEFI/Secure Boot/TPM 2.0 stb stb)
-
válasz
SpaceJam #49968 üzenetére
Szvsz a Macrium Reflect 8 Free-t nehéz überelni, hisz otthoni és üzleti használatra is ingyenessé tették.
Az AOMEI Backupper is változott, sajnos -ahogy írod is- bizonyos funkciókat tekintve negatív irányba, de azért még bőven elég lehet egy átlag user számára.
(Nem próbáltam, de a partíció klónozással nem kiváltható a rendszer klónozás? Esetleg ez a feature sem a régi?)Amit esetleg kipróbálásra javaslok a számodra, az a MiniTool® ShadowMaker Free.
Mint láthatod, ez is erős korlátozással rendelkezik, legnagyobb hiányossága (számomra), hogy WinPE ISO-ról bootolva is megvágták a funkcionalitását, de aki beéri azzal, hogy Windows alól klónoz, ment- és állít vissza, annak szintén megfelelhet.
(Persze ki kell próbálni, hogy a klónozott rendszer (avagy backup-ból visszaállított rendszer) egyáltalán el indul-e...) -
cigam
titán
válasz
_Atesz #49940 üzenetére
Rodzser Mór
Egy próbát megér a ShutterEncoder. -
SpaceJam
aktív tag
válasz
SpaceJam #49954 üzenetére
* Mármint exportálod a Google cuccaid úgy, hogy csak a youtube-ot pipálod ki. Itt van róla leírás. Kicsit várni kell rá és emailben értesít, hogy készen van a backup. Azt tudod utána a NewPipe-ba importálni. Ezt csak azért pontosítottam, mert sokan még mindig a 2 percenként ordítva reklámozó hivatalos szutykot használják a telefonjaikon valami furcsa aberrációtól vezérelve. A feliratkozások pedig az egyik kulcsa a YT értelmes használatának.
PC-n meg ugye ez nem gond, hiszen egy sima uBlock is megfog minden reklámot a YT-on. Néha van csak, ha új oldalra nyitsz videót, hogy mégis elindul a kezdeti reklám, de egy gyors oldalfrissítéssel rendbejön a dolog, a videókat menet közben pedig még egyszer sem szakította meg a retek. Visszatérve: semmiféle trükkös appal nem nyersz semmit (se sebességben, se memória-használatban, biztonságban meg pláne), így kerülném ezeket.
-
_Atesz
addikt
Sziasztok
Backup szoftvert keresnék, ami ingyenes és az is marad. Több gép ütemezett biztonsági mentését kellene elvégezni egy meghatározott helyre, jó eséllyel egy NAS tárolójára, vagy egy szervergépre.
Melyik progi, amelyik jó erre szerintetek? (windows környezet lenne alapvetően) -
Teasüti
nagyúr
válasz
King Unique #49525 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igen, szembesültem is vele, hogy kb haszontalan a WinPE Recovery, ha megdöglik a rendszerlemez és cserélni kéne. Elvileg nem klónozáshoz találták ki, viszont képes lenne üres lemezre is felpakolni a mentést, de finnyás a méretre. Én meg elkövettem azt a hibát, hogy 128-as SSD-ről mikor költöztem terásra, akkor az új meghajtón egy 128-as partíciót csináltam a régi mintájára. Aztán mikor beütött a gebasz derült ki, hogy elrontottam, mert a régi az kisebb ennél a tartalék terület miatt. Persze a foglalt terület bőven beleférne, szóval elvárnám 2021-ben, hogy ez ne okozzon gondot. Főleg mivel ez ahogy te is mondtad nem klónozás lenne, hanem image fájl, amit szerintem illene felhúznia bármire, amin van elég hely a fájlokhoz.
De még csak nem is ez verte be az utolsó szöget, hanem hogy a nyavalyás nem hajlandó megnyitni a lemezképet USB-ről vagy akár SD kártyáról, csakis HDD-ről vagy SSD-ről. Persze MS volt annyira troll, hogy driver betallózásnál simán olvasható minden eszköz, rajta a lemezképpel is, de neeeeem. Nehogy már egyszerű legyen! Ezért kell inkább vmi klónozó, hogy akkor már csak kiveszem ami tönkrement, berakom a backup eszközt és ott folytatom, ahol abbahagytam. -
Dr.NX
addikt
Érdemes valahol tesztelni élesítés előtt, én egy nem publikus logout posztot csinálok az összefoglalóimnak, ami egyben backup is.
-
Met
nagyúr
Fájlszinkronizáló programot keresek.
Ahogy vissza olvastam SyncBackFree és Iperius Backup Free ami szóba jöhet.
Windows szerveren futna, időzítve naponta (jó lenne ha lehetne hogy csak hétköznap) fusson, 1-2 könyvtárat kellene egy másik könyvtárba mentenie növekményes mentéssel (éjjel futna de sok adat), x számú verzió megtartással (törölt és változott fileok).
Ha jól olvastam a SyncBackFree nem tud növekményes mentést és az Iperius Backup Free the freeware version cannot be installed as a service and cannot make file synchronization ezt viszont nem tudom értelmezniMelyik lenne jobb nekem?
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van Backup topic?
Ha nincs, akkor lentebb leírom.
Olyan megoldást keresek, amivel tudok a következő módon biztonsági mentést csinálni bizonyos mappákról:
- Egyirányú szinkronizációs lehetőség felhőbe
- Ha akarom, akkor manuálisan lehessen készíteni a felszinkronizált adatokról egy mentést vagy másolatot FELHŐBE. (Tehát ezt már ne szinkronizálja sehova se, csak legyen meg ha kellene később.)
- Lehet fizetős is, de természetesen ingyenes felé hajlok, mivel nem sok adatról lenne szó (5 GB). -
Petyás
tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek VÁLLALATI környezetbe, ami képes időszakosan (fél évente-évente) teljes backupot készíteni a gépről (Windows XP -> Windows 7-ig, esetleg a jövőben W10) úgy, hogy közben futnak rajta a programok. És van lehetőség azonnali backup készítésére. A visszaállítás mindegy, hogy milyen módon oldható meg.
Mentés saját belső hálózati meghajtóra történne.
Kb. 50 PC-ről lenne szó, az ár nyílván számít.
Vagy ha tudtok ajánlani céget, akit ezzel lehet zargatni, az is jó.
Köszönöm! -
Cs1csó
titán
Ezt a konkrét programot nem ismerem DE szerintem ez nem fog menni. A Macrium Reflect Free is tud pl. "incremental backup = növekményi mentést csinálni tehát adott időnként a korább mentéshez képest csak az azóta eltelt változásokról végez egy mentést.
Akár törlés, akár másolás telepítés stb.Sok backup programnál ez a funkció már fizetős de úgy tudom a Macriumnál nem.
Ha a zsarolóvírusoktól félted az adataidat akkor inkább legyen valami külső offline tárhely és esetleg még egy akár online vagy akár offline, tehát a legjobb ha van 2 mentés az alap adatok mellett ami már ugye 3 példány.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Krystal_s #48327 üzenetére
Bizonyos típusú fájloknál a formátum alapján lehetőség van teljes integritásellenőrzésre (például .docx), bizonyosaknál részben megoldható (például .jpg), bizonyosaknál szinte megoldhatatlan (például .mp3).
Egyetlen megoldás a fájlok indexelése fsum és hasonló alkalmazások segítségével, amelyek lenyomatot készítenek a fájlokról azok mellé, és ezeket a lenyomatokat időnként ellenőriztetni kell. A még biztosabb megoldás persze a backup.
A Windows saját komponenseit sfc segítségével tudod ellenőrizni.
-
cigam
titán
Mint láthatod mindenki másra esküszik, mindenkinek más vált be. Én pl. az imént említett AOMEI Backuper-t ajánlom, de érdemes egy pillantást vetni a "live" mentő eszközökre is. pl. RescueZilla
-
Vesa
veterán
Melyik a legjobb HDD backup program? Olyan kéne, ami teljes HDD-t lerakja valahova, és úgy ahogy van, visszaállítja egy másikra ha kell. Esetleg egy jobbféle titkosítás sem ártana az archive fájlra, de ez kevéssé feltétel, az image file-t én is le tudom tenni titkosított HDD-re, ha kell. Ingyenes vagy fizetős is lehet, csak jól működjön.
-
cigam
titán
válasz
looser #48192 üzenetére
Pl. az AOMEI Backupper képes a felhőbe szinkronizálni "akárhonnan" (hely, külső, vagy hálózati meghajtót is)
-
Kempetlen
tag
Ezt már hatvanszor megbeszéltük, a többiek jól összegezték a lényeget. Semmiféle probléma nincs az újabb frissítésekkel. Tipikusan az 1903 óta semmiféle összeomlást meg gabalyodást nem okoznak, elég jól ki vannak tesztelve. Probléma az az előtti verziókkal volt, azoknál még egészségesebb volt a gép frissítése a régi módszerrel: azaz inkább újrarakni friss alappal az egészet az update helyett. Azóta ez megváltozott. 1809-ről azóta se rántok fel rendszert, mert legalább két lépcsőben kerül fel az csak újabb update, egyszerűen gyorsabban megvagyok az egésszel, ha szépen, nulláról telepítem a 2004-est.
És mint már leírtam, a backuppal se érsz sokat, mert ha bármi történik, tényleg egyszerűbb felzúzni az aktuális update-tel ellátott rendszert, mint visszapakolni a régit, majd SSD esetén is legalább fél órát malmozni, míg feltolja az aktuálisra az update, és akkor még a driverek, programok frissítése legalább ennyi idő pluszban. Persze, megnyugvást jelenthet, ha ott van a plusz backup, de mint bevett szokás, hogy állandóan azt rakd vissza, arra soha nem lesz szükséged a gyakorlatban.
Vesa: Ne kezdd újra, felőlem a homokba is nyomhatod a fejed. Azzal biztonságtechnikailag biztosan nem vagy előrébb, hogy egy elavult rendszert használsz, így tehát totálisan irreleváns az állandóan forszírozott bugyutaság a telemetriáról és társairól a jelen beszélgetésben (is).
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
Keresek egy programot, amivel az LTO (LTO3) drive re tudok adatokat írni / olvasni
Olyan kellene, amivel látom is, hogy mi van rajta.
Jelenleg a backup exec et használom, amivel az a bajom, hogy ha egy kazetán több mentés is van, akkor csak úgy látom a tartalmat, ha egyesével belekattintok mindegyikbe.
Na most ezzel szemben én olyat szeretnék, hogyha kiválasztom az adott kazettát, akkor lássam hogy mi van rajta, mivel e nélkül nagyon nehézkel megkeresni, ami be akarok olvasni.
Legtöbbször nem tudom a nevét, így a keresés funkcióval semmire nem megyek.Ne csak a jobokat, ami rajta van az adott kazin.
Most így néz ki az egyik kazetta:Remélem érthető.
Ahhoz, hogy megnézzel a jobok tartalmát egyesével ki kell nyitogatni, és hát elég egyformák a nevek is egy pár db után már nem tudom, hogy melyiket néztem meg, és melyiket nem.
-
válasz
Gergello #47426 üzenetére
Windows beépítettjével utoljára Vista esetén próbálkoztam, aztán azóta sem.
A helyreállító média létrehozásánál is padlót fogott, a telepítőlemezről kellett zsonglőrködni, hogy egyáltalán létrehozza. Ezt követően készítettem egy teljes rendszermentést, majd kicseréltem a HDD-t (vettem egy nagyobbat), de az új HDD-re már nem engedte visszaállítani a korábbi mentést... Adtam a xarnak egy pofont...Nem tudom, hogy W10 esetén ez a helyreállító meghajtó készítés mizéria még jelen van-e (W8.1-nél még megvan) ill. hogy másik meghajtóra enged-e visszaállítani, nem csak arra, amiről a mentés készült, nézz utána, de az viszont biztos, hogy pl. a Macrium Reflect Free nagyságrendekkel jobb progi, mint a Windows beépítettje, és a fizetős backup/restore progikat is megeszi reggelire a mai napig.
-
Kempetlen
tag
válasz
King Unique #47422 üzenetére
3 évente az nem egyenlő az egy hónappal. És igen, valóban gyorsabb nulláról, és ennyi időközönként arról van értelme, nem egy elavult mentésből. A backup készítésnek lehet értelme, de én arról beszéltem, hogy úgyse fog egyszer sem ahhoz nyúlni normál esetben. Érdemes lenne neked felfognod, hogy miről beszélek.
-
King Unique
titán
válasz
Gergello #47410 üzenetére
Lemented egy lemezképfájlba a rendszert a szükséges partíciókkal együtt, amihez a Windows 10-ben is adott a beépített eszköz, + számos külső program (példák) is rendelkezésre áll ehhez Windowson, amelyek közül népszerű és többeknél bevált pl. a Macrium Reflect. Azt pedig ahogyan a másik válaszban is írták, a mentést másik fizikai meghajtón (pl. másik belső/külső HDD/SSD) javasolt tárolni, mivel ha az eredeti rendszermeghajtó meghibásodik, akkor megy a mentés is a levesbe.
Az meg evidens, hogy szükség esetén nyilván lehet újabb és újabb rendszermentéseket készíteni, nem a fél évvel korábbit kell őrizgetni a végtelenségig...+ Például a Marium Reflect esetében is lehet ütemezni a mentést, valamint akár különbségi és növekményes mentéseket készíteni, bár a Macrium ingyenes verziója csak az előbbit támogatja. De pl. az AOMEI Backupper free verziója (standard) elvileg tudja mindkettőt.
A vesződség és az időigényes meg inkább az, amikor egy belakott rendszert, Windowst kell a 0-ról újratelepíteni és mindent kezdeni elölről. Sokkal praktikusabb, kényelmesebb és gyorsabb a mentésből visszaállítani a rendszert és ott folytatni a használatát, ahol abba lett hagyva. + Attól, hogy a W10-nél félévente kijön egy-egy újabb verzió, nem muszáj egyből átállni rá, 18/30 hónapos életciklusa van az egyes verzióknak kiadástól függően. Persze ha valakinek az állandó clean install a mániája a 0-ról, akkor csak csinálja, hajrá... -
Petyás
tag
Sziasztok!
Olyan backup programot keresek, amivel OS nélkül tudok visszaállítani.
Friss telepítés után csinálok egy backupot a programmal a C-ről, majd amikor úgy döntök/összeomlik, akkor vissza tudom "másolni". Nincs szükségem automatizmusra, felhőre..., csak hogy a képet bármikor vissza tudjam tenni egy üresre formázott meghajtóra
Köszönöm! -
Cs1csó
titán
-
Paragon Backup & Recovery 17 CE (Free)
Tud titkosítan illetve több metódust is ismer.
Remélem ez jó lesz.Ezen felül -ha valamiért- nem jönne be a progi, akkor javaslom kukkants bele ebbe a régi tesztembe: Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re - Klónozó alkalmazások tesztje
A 2 táblázatot sasold meg (persze ha érdekel, át is olvashatod...), egyrészt azért, mert ott vannak ingyenes progik is, másrészt meg azért (és ez a fontosabb), mert már akkor is voltak olyan progik, amik csúnyán elvéreztek, pedig az a régi teszt még Legacy BIOS beállításokkal (MBR partícióstílus) volt elvégezve, leheteséges, hogy UEFI (GPT partícióstílus) esetén még rosszabb lenne a helyzet. Sajnos ez utóbbit nem tudom, mert nem ismerem a régebbi tesztben felsorolt progik legújabb változatait (Macrium-t, Acronis-t igen, mert ezeket gyakran használom)
-
Vesa
veterán
válasz
Cs1csó #46584 üzenetére
A Macrium-ot néztem, teljesen jó, de nem tud titkosítani (pontosabban csak a fizetős verziók tudnak, ami még mindig nem lenne baj, de 70dollárt nem adok ilyenre). Lehet akkor azt fogom tenni, hogy ezzel backup-olok, aztán a kész image-t Veracrypt-el titkosítom. Csak jobb lett volna egyben.
-
Vesa
veterán
Melyik most a legjobb szoftver full rendszer backup-ra, ami képes a teljes C: drive tartalmát lementeni egy image fájlba, majd onnan vissza ha szükséges? Lehetőleg titkosítással.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Sajnos a bevezetőben ajánlott programok között nem láttam ilyet: egy olyan programot szeretnék, ami a meghajtóm tartalmát mappaszerkezettel lementi valami egyszerű txt,xlsx stb. fájlba, hogy bármi probléma esetén tudjam, mim volt (nagy részük nem olyan pótolhatatlan, hogy fizikailag backupolnám, elég csak egy lista.
Van olyan, ami ezt egyszerűen megcsinálja? -
_Atesz
addikt
Sziasztok, remélem jó helyre pötyögök.
Érdeklődnék tudtok-e olyan fájlszinkronizációs programot helyi adatmentésre, ami csak a változtatásokat menti.
Az AOMEI Backupper jó is lenne, de sajnos a régi fájlokat a helyükön hagyja szinkronizálásnál.
Gyakorlatilag egy mobil HDD tartalmát/a tartalom időnkénti változásait menteném le időnként a gépemben levő vinyóra, tehát felhő abszolút nem kell. -
Pano
addikt
Sziasztok!
Ajánlást szeretnék kérni valamilyen megbízható és frankó free backup progira. A teljes rendszer partíciót (ssd) kéne képbe lementenie, amiből bármikor visszaállítható az állapot. A kulcsszó azon van, hogy jól kell megtennie és létre lehet hozni egy usb bootot a művelethez.
Eddig Macrium free-t használtam, de a visszaállított Windows rendszerek valamiért nem az igaziak. Működnek, csak olyan mint ha kicsit veszítene a teljesítményéből. -
PistiSan
addikt
válasz
tordaitibi #45666 üzenetére
Nálam több szintű backup van, otthon a Free File Sync-el szoktam pár hetente szinkronizálni a változott fájlokat, illetve 6 havonta külső hdd-re, (fizikailag más helyen tárolt) szoktam mindig egy full mentést csinálni, amíg van hely a HDD-n addig egy fájlból lehet 2-3 mentés is 6 hónap eltéréssel.
Csak mentésre használom ezt a HDD-t, csak ilyenkor van használatban. -
válasz
kezdosql #45664 üzenetére
Okes de szamomra a novekmenyes mentes azt takarja,
van 100 .txt fajlod, 1 honapja volt mentesed.
A 100bol 90 erintetlen, 10 tartalma valtozott, akkor a 90 marad a backupba, hozza se nyul, a tizet meg felulirja az ujabbal ha ma mentesz.
A szinkronizalason sem azonnali online szinkront kell erteni.
Nekem ha eszembe jut, ugy 1-3 havonta raeresztem a Free File Sync nevu progit a az M es az F meghajtomra es a valtozasokat raszinkronizalja a backup 2 teras kulsore. Van kb. 10000 olyan fajl ami evek ota nem valtozott, evek ota beken hagyja oket, csak a valtozast szinkronizalja.
Ha felreertettelek elnezesedet kerem. -
tknof1871
őstag
válasz
tknof1871 #43860 üzenetére
Üdv!
Adatokról biztonsági másolat készítése backup HDD-re.
Van ilyen program ami ezt tudja?
Ha van új fájl akkor azt átmenti a backup HDD-re. Ha megváltozik egy fájl tartalma, mert mondjuk hozzáírok valamit egy szöveges dokumentumhoz, akkor a régi fájlt felülírja a backup HDD-n de rákérdez hogy felülírhatja-e. De ha egy fájlt valamiért törlök a HDD-ről akkor azt ne törölje a backup HDD-ről.
A backup HDD-re a másolást lehet úgy csinálni, hogy utána bitenként ellenőrzi, hogy tényleg hibátlanul másolta át? Tudom, ez hosszú, nem baj. Pl. a Total Commander másolás után nem tud bitről bitre ellenőrizni csak MD5-öt használ. (Látszik, nagyra értékelem az adatok épségét.)
Ugye a lehetséges legbiztosabb ellenőrzés ha másolás után bitről bitre ellenőrizzük tökéletes lett-e a másolat?Amikről backup-ot akarok azok olyan HDD-k amik vagy mindig vagy alkalmanként vannak a PC-ben. Szóval vannak HDD-k amiket nem is teszek be mindig a gépbe.
-
Met
nagyúr
Backup program kell neked ami tud ftp-re is menteni, pl. Iperiusbackup
Régebben CobianBackupot használtam de kiderült hogy volt egy 4 hónapos időszak amit nem mentett le.
Iperiussal még nem kellett fájlokat helyreállítanom. -
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #45500 üzenetére
"hiszen ha végig figyeli egy másik program telepítését akkor pontosan tudnia kell, hogy mit és hova pakolt tehát az eltávolítása piszok egyszerű"
Ez szerintem nem teljesen így van, mert ha olyan dolgokat is feltelepít, amit más programok is használhatnak, akkor ezeket nem távolíthatja el. Azt kitalálni azért elég nehéz, hogy ezeket használja e egy másik program vagy sem.
"akkor a telepítést a REVO-ból kellett indítani és így követte végig, "
Most is így van.
"s registry backupot más program is tud."
Viszont ezért nem kell egy másik program.
Az összehasonlító táblázat nagyon hiányos, ezeket nem említi, hogy van e mindkettőben e vagy sem: [kép] [kép] [kép] Ezek mindegyike megvan a free-ben?
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #45498 üzenetére
Nagyon hangzatos, de a nagy része lényegtelen amivel ténylegesen több:
- Extended scanning for leftovers - more advanced scanning algorithms de hogy ez az "extended" dolog mit jelent arról semmit sem tudunk szerintem bullshit.
- Real-Time monitoring of system changes - during install of programs ennek LEHET értelme de csak akkor ha valós időben futtatod MINDIG - és egy program telepítését ezen keresztül végzel vagy legalábbis fontos, hogy kövesse hogy telepítésnél mit hova pakol (megjegyzem ennek a funkciónak mindent ki kellene tudnia váltani, hiszen ha végig figyeli egy másik program telepítését akkor pontosan tudnia kell, hogy mit és hova pakolt tehát az eltávolítása piszok egyszerű) Megjegyezem anno ezt próbáltam én is de akkor a telepítést a REVO-ból kellett indítani és így követte végig, lehet már automatizálták nem tudom tehát elég ha valós időben fut a tálcán (ez megint baromság ha csak nem napi szinte törölsz- telepítesz programokat akkor ez is csak egy fölösleges program a memóriában ami folyton fut. DE ettől függetlenül ez a valós idejű követése egy program településének szerintem az egyetlen olyan módja aminek garantálnia kellene a későbbi tökéletes eltávolítást.
- Logs Database - database integration of installation logs for better uninstall
ez is bullshit szagú
Ezek:
Multi-level Backup system - including full Registry backup
Print and Export of installed programs - in TXT, HTML and MS Excel
Customizable and flexible User Interface
Visual themes support
Command line program uninstall support
Unlimited computers
Suitable for use with USB stickpedig már tényleg a bullshit kategória, maga a program cél szempontjából mellékes dolgok, GUI csicsa?, USB-ről is fut? több gép? témák? ez a print and export dolgot nem is értem, multi level backup is érdekes registry backupot más program is tud.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged