- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaster
junior tag
Alternatíva: én a Firefox-ban vagyok belépve minden Gmail fiókkal (
Gmail
>profilkép
>Másik fiók hozzáadása
), így a könyvejlző-sávon ott sorakoznak szépen ikonnal a különböző email címeim. Így nem kell külön belépegetnem, se váltogatnom köztük, csak rá kell bökni a megfelelőre és több is nyitva lehet egymás mellett. Az URL-ek így néznek ki:https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox
https://mail.google.com/mail/u/1/#inbox
https://mail.google.com/mail/u/2/#inbox
...Csekkolásra PopMan, ami nem nyúl bele a levelezésbe, nem töröl, nem csinál semmit, csak jelez, ha érkezett valami. Ez egy minimál progi a system tray-ben. Engem nem vitt rá a lélek, hogy ezért levelezőprogit használjak, helyette van ez, kemény 2,5 MB memóriából.
Előértesítésre is alkalmas, ha nem akarod a levelezőprogramot futtatni emiatt. A beállításokban meg lehet adni neki a levelezőprogram elérését.
-
dqdb
nagyúr
A Windows Mail megszűnésekor toltam magamnál egy előválogatót (sok jelölt már a telepítésig sem jutott el), és ami megütötte a szintet, azt a végleges casting részeként feltoltam a családi gépekre: Thunderbird, eM Client, Vivaldi levelező üzemmódban, Mailspring, Mailbird, Spark Mail.
Egy hétnyi tesztelés után szülők az eM Clientet választották (ingyenesben, mert elég nekik a két cím), nálam a Spark Mail maradt meg (fizetősben, mert megérdemlik, jó cucc). Ha az a konklúzió születik, hogy egyik sem, akkor aktiváltam volna egy családi O365 előfizetést és Outlook.
-
-
Nem kell az új meghajtót particionálni, meg formázni sem. a DISKPART-l és annak CLEAN parancsával takarítsd le az új meghajtót, aztán válassz fegyvert...
Javaslom a Hasleo-t, OS alól is klónozhatsz vele, vagy boot-os eszközről. Minden szükséges infó szépen le van írva, képekkel illusztrálva. Ha klónozást követően, a régi SSD-t leválasztva így sem indulna a klónozott OS, akkor ott más gond van pl. van még a gépben egy HDD, amire ki vannak helyezve az indítófájlok, stb stb. -
-
Nem rossz ötlet, de sajnos összesen enged havonta 5 oldalt küldeni, tehát ez a két részre bontás úgy működhetne, hogy március 31-én 23 óra 59 perckor küldöm el az egyik faxot, a másikat pedig 2 perccel később
(Persze tudni kellene azt is, hogy milyen időzóna szerint kell nézni a 23 óra 59 percet
)
-
efemm
tag
Securepoint SSL VPN Client for Windows (OpenVPN)
-
-
-
akaido
addikt
Double Commanderrel tegyél egy prószát.
-
-
C. s.
addikt
Szia!
Nem vagyok biztos benne, hogy megfelelne-e, de pár hónapja volt itt szó a TagSpaces-ről, nézd meg, ha gondolod.
-
Cs1csó
titán
Nekem is dobott fel legutóbb ilyen 2 darab gépen használom de ritkán, az egyiken fixen fut a másikon csak akkor ha manuálian indítom. A manuálisan indítottról akartam elérni azt amelyiken fixen fut és mivel mindkettő fel van véve a fiókba ezért egy kattintással tudom vezérelni nem kell kódot beírogatni és feldobta az üzenetet hogy ne használjam üzletszerűen.
-
-
-
GEPESZ66
veterán
-
pc360
addikt
Igen, ennyi. Teljesen jó cucc, és külön pluginek nélkül elbánik minden audió feladattal. És ugyanez az AnyBurn, amibe időközben bekerült a magyar nyelv is (a CDBurnerXP-hez már eleve volt), ha valaki épp azt hiányolná. A kettő közt nem tudnék különbséget tenni, esetleg annyit, hogy az AnyBurn még apróbb (4,5 vs 1,5 MB).
-
galaxys80
veterán
Az igénye valóban jogos. Viszont nekem alkalmazottnak meg az az igényem, hogy legyen meg a bizalom és ne figyelgessenek. Ha meg elégedetlenek velem, akkor küldjenek el.
Én biztos, hogy egyetlen percet nem dolgoznék olyan munkahelyen, ahol a főnököm figyelget. Főleg nem a tudtom nélkül. -
b1sti
senior tag
Lusta nem vagyok, akkor lennék az, ha még az itt levő, hozzá értő és segítőkész embereket sem kérdeztem volna meg, akik szívesen válaszolnak, ha már fórumoznak és nem a belesz@rok módon írnak, mert épp nincs jobb dolga. Már bocs. Ha nem tudsz normálisan válaszolni, akkor tartsd meg magadnak vagy ne szólj hozzá. És pont. És ezzel itt ezt be is fejezem, mert nincs kedvem vitába szállni a semmiért.
-
pc360
addikt
A Bins is a tálcára rögzíti az elemeket, ezért nem teljesen értem az utóbbi kitételt.
Szerintem igényesen kezelhető a dolog külső eszköz nélkül. Ehhez hozz létre mappákat, azokba rakd be a kívánt parancsikonokat, és ezeket a mappákat add hozzá a tálca jobbklikkes menüjében új eszköztárként (Toolbars > New toolbar...)! Ha feloldod a tálcát, akkor a helyre tudod őket igazítani a felső sávjuk elkapásával. Ugyanerre a sávra ha jobklikkelsz, akkor át tudod váltani az adott csoport ikonjainak méretét, és ki tudod kapcsolni a feliratozást, illetve a címet (Show text, Show title). Az eszköztáraknál működik a drag and drop, szóval könnyen hozzájuk lehet adogatni elemeket (az
ALT
nyomvatartása mellett ugye eleve parancsikon készül), vagy törölni lehet őket, közvetlenül az ikonra jobbklikkelve. -
brd
nagyúr
Lehetni lehet, csak nem egyszerű. A könnyebb eset az, ha a CPU architektúra és háttértárkezelés hasonló (Intel-Intel, vagy AMD-AMD), ilyenkor egy OS partíciómentés után, még a működő gépen el kell távolítani a gépspecifikus drivereket (az újraindítási kérdésekre nem-et kell mondani), majd le kell állítani, átklónozni a laptop HDD-re és kis szerencsével el fog indulni, lehet telepíteni a drivereket, és aktiválni az OS-t (itt azért lehet némi licence probléma, az átmásolt OS licence miatt, az elméleti oldalon - tehát gyakorlatilag működni fog valószínűleg, csak nem lesz jogtiszta). Kisebb szerencsétlenség esetén előfordulhat, hogy offline kell telepíteni a háttértárkezelés driverét, ez azért erősen power user kategória (nagyobb szerencsétlenség esetén a CPU driverét is matatni kell). Én anno még XP esetén is vagy 4 gépen keresztül költöztettem és még CPU architektúra váltás is volt, tehát nem lehetetlen.
De a legtöbbeknek a tiszta és gyorsabb megoldás az újratelepítés. -
pc360
addikt
A tökéletes célprogram: Balsamiq Mockups
30 napos próbaverzió: letöltés
Adobe Air: letöltésEzzel legyárthatók a vázlatos oldalak, és a köztük lévő relevancia. Interaktív PDF-et is tud exportálni, összelinkelve a dolgokat, így végigkattintgatható az eredmény. Az Adobe Air-t használja keretrendszerként, az kell a futtatásához. Teljesen ingyenesen az alternatívája lehet a Pencil, de a Balsamiq egyszerűségét nem éri utol.
-
Azokba én még normális hangminőségűt nem láttam,
nincs a készüléken audio in csatlakozó, akkor akár a telefonról is mehet a zene.
Valamint, én már több készüléket alakítottam át ilyenre, ehhez ki kell venni, szét kell szedni és a megfelelő pontokra forrasztani egy lengőcsatlakozót.
Nem minden készülék alkalmas erre a hekkelésre sajnos.Ez már nem a szoftver, hanem hardver topik témája.
-
pc360
addikt
Igen, ez a sima backup, és szerintem nem lesz gond vele, de próba ki! A szinkronizálás eleve minimum csak kétoldalú lehet, úgyhogy kicsit pontatlanul fogalmaztam. Az az, ami mindkét oldal változását figyeli, és ha az egyik oldal változik, akkor a másikon is elvégzi ugyanazokat a módosításokat. Lásd: helyi mappa <-> Dropbox szerver.
-
pc360
addikt
Ez a növekvényes backupot tudja ingyen, de nem a kétoldali szinkronizálást. Jó kiegészítés a SyncBackFree mellé, ami meg pont fordítva fizetős (vagyis van olyan verziója), és az szinkronizálni tud ingyen. Szerintem ez a 2 legjobb progi a témakörben, de az Iperius-t még nem volt alkalmam sokat tesztelgetni (úgyhogy jöhet majd róla visszajelzés), eddig csak ennyit írtam róla:
Az Iperius-ban egyedül a két oldal mappáját volt nehezebb összepárosítani; ki kell kapcsolni azt, hogy a mentés közben a célhelyen a forrás teljes útvonalát újrakreálja.
-
Nm tudom melyik szolgaltato, mekkora e-mail tarhellyel,
de imap protokollt hasznalva a felhobol barmikor barmilyen levelezobe, barmilyen uj vinyora , eszkozre szinkronizalodik az osszes adat.
Amennyiben tul nagy a mar meglevo adatbazis, nem fer a felhobe, akkor surun menteni menteni, akar valos idoben, a kollega altal javasolt nas, masik pc masik merevlemez, masik felhotarhely.
Mega 50 gigat ad, ez csak eleg, es realtime mukodik. -
-
mbalint987
aktív tag
Én ezt használom: MunkaLap 2
-
-
pc360
addikt
Baj végülis nem lehet belőle..
Az XP-nél én is használtam ilyesmiket. Ott még csesztettük a cache-t, a registry-t, a szuszt is kitöredezettségmentesítettük abból, amin futtatható volt... de ha már nem volt min, akkor a registry-re is ráfogták, hogy akkor arra is ráférne már egy alapos optimalizáció. Lángszóróval irtottuk még a programok hűlt helyét is. A vége pedig az, hogy ezt az emberek megszokják, sőt, természetesnek veszik, hogy egy oprendszert ilyenek tartanak működésben.
Csakhogy azóta megjelent a Win 7 / 10, meg az SSD...
-
pc360
addikt
Semennyivel, ez a lényeg. Minek többet tudnia annál, minthogy letörölje a program után a nemkellő mappát és az appdata reszlit? Mindezt egy ingyenes EXE-vel.
Ezt már párszor körbefutottuk. Az a lényeg, hogy legyen egy kényelmes uninstall listád, mint ahogy a CCleanerben is, a többi meg csak kényelmi funkció. Én szeretem tudni, hogy valami hagy-e maga mögött appdatát, mert ezek lehetnek érzékeny adatok is, ezért használom a Geek-et. Az ennél több már csak parasztvakítás.
-
maestro87
őstag
Nem nagyon. Digoo BB-M1-hez kellene.
Olcsó "bébiőr kamera", de ellehet érni pl. PotPlayer-ből is, meg elértem valami CMS szoftverből is (fogalmam sincs már honnan töltöttem le), ebben a PTZ is remekül működik, de valamiért élő képet csak olyan 1 percig ad, ellenben mozgatni továbbra is lehet.Nem tudom, hogy mi lehet a hiba. De mindegy is, mert Raspberry Pi-re kellene valami.
-
BullZeye
veterán
-
mezis
félisten
Igen, ismét egyesült a Sun felvásárlása után kettévált csapat. LibreOffice a folyamatosan fejlesztett.
-
Lacc
aktív tag
Köszi mindenkinek.
Szerencsém van, mert sikerült a beszámoló PDF-eknek egy másik letöltésit lehetőségét is megtalálnom, ahol nincs ilyen Copy + C korlátozás.
Egyébként itt van az egyik példa pdf.
Tanár adott egy Excel fájlt, ahova be kell másolni az adott összeget a cég által közétett mérlegből. -
Dilikutya
félisten
Egy feladat, de nem egy nap. Több épületet kell feltérképezni, végpontok és eszközök helye, száma lenne szerepeltetve az ábrákon. Nem építészmérnöki minőség kell, csak egy használható ábra, hogy hol mi mennyi van. Az valószínűleg nem kell, hogy a falakban hol mennek a kábelek, az igazából nem a mi dolgunk, ha vésni kell, nem mi foglalkozunk vele úgyse.
-
Met
nagyúr
Lemezkezelőben inaktív a kötet kiterjesztése. Letöltöttem néhány programot (AOMEI Partition Assistant, EaseUS Partition Master Free) amiknél inaktív a másik meghajtó (ha a C van kijelölve akkor az üres inaktív, ha az üres akkor a C-t nem lehet kijelölni), egy program van ami tudná de csak a fizetős verzió.
-
spe88
senior tag
@Met:
Winrar! Hát nem tudom, lehet rápróbálok!
Letölteni, nem lehet, mert kb. 10 év gyűjtőmunkája, nagyrészt scene release cuccok! Meg egy halom van közülük, ami még homerip formában sincs fenn sehol. Meg ha fenne is lenne meg ugyanúgy rendszerezném meg lehúznám rákeresnék stb. az is elvisz ennyi időt! Inkább többet!@[HUN]Zolee:
Mivel lassú a másolás, szerintem bírnia kell a HDD-nek, ha nem is 5-öt de 3-4-et simán! Mi lehet vele a gond? Nagy fájlokat 100-200 MB/s-mal tud mozgatni, ezek a DVD-k meg jó ha 4-5 MB/s-mal jönnek! Valami más gond is szóba jöhet szerinted?
@cigam:
Nem mértem le, de sok helyen írták. Lehet, hogy megmérem. Mivel a sok kis fájlt ellenőrzi a Win létrehoz neki egy elérési utat stb. Persze ezt kicsomagolásnál is létre kell hozni, de akkor nem DVD másolás közben! Meg azt tudja csinálni a rendszer, úgy hogy otthon sem vagyok gyakorlatilag! A lemez cserélgetéshez meg kellek sajnos...
@tatala77:
ez viszont komoly probléma lehet, ettől tartok a legjobban, ezt kéne valahogy kiküszöbölnöm. Elég régiek a DVD-k!
-
Kernel
nagyúr
Vista óta a lassú formázásnak felülíró funkciója is van, így ezután házi eszközökkel már nem lehet adatot visszaállítani.
De egyébként is felesleges egy Windows felhasználónak Linuxra gondolni, miközben számtalan shredder, security eraser, low level format nevű program van Windowsra, ami szektorszintű felülírást végez, vagy rutinosabbak egy diskeditorral is elintézhetik.
-
lolka1980
aktív tag
Szia!
Esetleg ha nem "ellenszenved" a linux.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged