Hirdetés
- Mini PC
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Egy Hypersnap -hoz hasonló képmentő esetleg szerkesztő programot keresek. Nem kell bonyolult, de jó lenne ha scrollozó képmentést tudná. Köszönöm a válaszokat. -
-
poirot
őstag
Olvastam már sok véleményt, hogy végülis az a cél, hogy mindenkit betereljenek a DÁP-ba. Az, hogy nem kell majd igazolvány, meg kapsz erkölcsi bizonyítványt, kit érdekel. Sajnos, ha megszüntetik a ÜK+ -ot és csak a DÁP marad és ebbe bedrótoznak mindent, EESZT, stb. Hát nem is tudom, hogy lehet kivédeni. Talán egy másodlagos teló, 40-50 ezerért, rajta csak a DÁP. És most ne mondja senki, hogy túl sötéten látom a helyzetet, de "ezekben" én nem bízok.
-
poirot
őstag
-
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A Google authenticator több QR kód- ot tud beolvasni és kezelni.
Szerintem, ha belépsz Édesanyád ÜK-ba és ott áttérsz az ÜK+ -ra a kódot beolvastatod az Authenticatorral, akkor be fogsz tudni lép majd. A törlő kódot megjegyezni, na meg a név/jelszó párost. Itt jelen esetben nincs köze a Google fiókhoz, hanem a 2FA -os belépéshez az Authenticatornak. Viszont akkor csak a Te telefonoddal lehet majd belépni, ha esetleg változik a helyzet, törlőkódot használva, más teló-ra stb. fel lehet rakni. -
poirot
őstag
Másképp, hogy tudnának a könyvelők dolgozni ? Esetleg meg lehetett volna oldani, hogy ne "Rendszergazdai" jogosultságot kapjanak a könyvelők, hanem csak részleges hozzáférést, illetve tudni lehessen, hogy ki mit töltött fel, stb. Persze, most én is csak okoskodok, de hogy ez nem jól van így az is biztos.
-
poirot
őstag
A könyvelők eddig megkapták az ügyfelektől user/password belépést a könyvelők beléptek, dolgoztak aztán jöhetett a következő ügyfél és így tovább. Viszont az ügyfélkapu+ -nál kell egy friss belépési kód (időalapú), ami nyilván az ügyfél telefonján generált kód. Na, most az mennyire életszerű, hogy mindig hívni kellene az ügyfeleket a belépési kódért?
Én, mint egyszerű laikus ezt szűrtem le az egészből. -
poirot
őstag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Ezt fejtsd ki jobban, kérlek. Van ügyfél kapud, vagy átváltottál az ügyfélkapu+ -ra?
A telefonodon nézed meg az authenticator által generált időalapú kódot a belépéskor
Általában, az "állami " oldalak kérik az azonosítást.
EESZT Lakossági Portál, E-bejelentő, Ügyfélkapu,
Január 16.-ig még elfogadják a sima ügyfélkaput, utána már csak ügyfélkapu+ -al illetve Digitális Állampolgár DÁP -al enged belépni. Az utóbbihoz kell egy aplikáció, az előbbihez meg egy authenticator. Az utóbbit ismerem, itt csak ha van sima ügyfélkapud, akkor tudsz átváltani a + -ra. Okos telefon kell hozzá, vagyis a QR kód beolvasásához fényképező a telefonon.
Egy kis segítség az ügyfélkapu+ regisztrálásához. -
poirot
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Teljes mértékben igazad van, itt valami nem müködik, nálam is azt írja ki, hogy nincs elég memória, közben meg 128 GB-om van. Menj át evvel a kérdéssel a Total commander topikba, ott biztosan tudnak válaszolni.
-
poirot
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Total Commandernél:
Beállítások/Általános beállítások/ZIP tömörítő
-
poirot
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Hard Disk Sentinel
[kép] -
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez az office is tudja.
[kép] -
poirot
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Szerintem túl bonyolítod a dolgod. Ha van google drive-od, akkor ott simán meg adhatsz egy linket, amit az ismerősödnek elküldhetsz, és ő letölti. Ha nincs, csinálj.
-
poirot
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Mondjuk a telefon mindig kéznél van, szerintem. Küldtem pm-et.
-
poirot
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Miért nem használsz erre fejlesztett appot?
Csak rákerestem egyre, próbáld ki.
[link] -
poirot
őstag
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Csinálsz egy mappát az asztalon, aztán annyi.
-
-
poirot
őstag
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Én a Volume2 -öt használom. Magyarul tud, freeware, a teljes mértékben kiváltja az eredeti hangerő szabályzót. Egér görgővel használva a tálcán kényelmesen szabályozható a hangerő, de másra is beállítható.
[link] -
poirot
őstag
Sziasztok !
Sok külső winchesterem van. A Nas-ra letöltött anyagokat szoktam időnként a winchesterekre lemásolni. Egy olyan kis programra volna szükségem, amit elindítva, az elérhető winchesterek méretét és a rajtuk lévő szabad helyet kilistázza nekem.Köszönöm a segítséget.
-
poirot
őstag
válasz
kovacs65
üzenetére
The Bat!
Vagy 20 éve ezt használom. Magyarul is tud. Úgy van beállítva nekem, hogy a szerverről töltse le a leveleket, illetve ha gyanús levél, saját magam vagyok a feladó, vagy a cimen látszik, hogy adathalász, akkor már a letöltés előtt törlöm. Volt egy-két nagy meccsem a Gmaillal, de mostanában nincs. A leveleimet a freemailes címekről, a digis cimeimről, a saját fiókba a bejövő levelek közé rakja. Szerintem nézd meg a The Bat! linkjén vannak screenshotok.
Nagy szakértő nem vagyok, egyszer be van állítva, és azóta is jó. Konfig file-t lehet elmenteni róla. Van a net-en valahol magyarul is ismertető. -
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát úgymond "élesben" nem próbáltam ki, de ha valamit tapasztalsz a Ventoy-al kapcsolatban, oszd meg velünk, légyszíves.
-
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egyetértek. A ventoy-nál egyszerűbb nincs, egy 32 GB-os pendrive-ot használok a különböző boot ISO-kra. (A pendrive-ot "kettévágja" a kisebben van a bootoló rész, a nagyobbra az ISO-kat, és még jó pár bootolható formátumot lehet másolni.)
Leellenőrizni, evvel a programmal szoktam;[link]
Nyilván erről nem indítható a bootolás, de ellenőrzésnek jó. -
poirot
őstag
válasz
Vertigo18
üzenetére
[kép] Itt nézd meg, az enyém a DIDK 5-öt klónoztam a Disk 2-re eltérő méretűek, de semmi gond.
Persze. Lemásolja egy az egyben az adatokat, csak ismétlem férjen rá a céllemezre és utána egy boot a céllemezről próbaképpen, meg amit írtam. Odafigyelni, hogy melyiket melyikre, nehogy felülírj egy olyant, amit nem szeretnél! -
poirot
őstag
válasz
Vertigo18
üzenetére
A copy disk wizard-ot szoktam minden esetben használni, mert ugye klónozok/másolatot készítek az egyik lemezről a másikra. Vagyis ha sikeres a klónozás ugyanaz lesz mindkét lemezen. A másikon lévő adatok törlödnek ebben az esetben! Az mindegy, hogy az egyik lemez kisebb vagy nagyobb a lényeg, hogy a foglalt terület felférjen a céllemezre.
Ha sikeres nyilván ki kell próbálni, hogy be tudsz-e bootolni róla, és müködik-e.
A migrálást nem próbáltam, nem tudom mit takar ebben az esetben, hülyeséget meg nem akarok beszélni.
-
poirot
őstag
válasz
Vertigo18
üzenetére
Én fordítva szoktam, M2 SSD-öt szoktam egy SSD-re klónozni, de persze a lényegen nem változtat. Minitool Partition Wizard-al. Természetesen arra kell figyelni, hogy melyiket melyikre klónozod, főleg, ha több meghajtód van. A végén amire klónozod a "felesleges" particiókat is elrejtheted a klónozott meghajtókról, mert csak bezavarja az embert. Mindig átnevezem, a meghajtókat, hogy tudjam, hol vagyok. C_M2 illetve C_ADATA. Kb. ennyi.
Régebben a Macrium-ot szoktam használni, de áttértem, mert mindig hibával kilépett.
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Egy olyan MP3cut programot szeretnék, ami a nagyon hosszú MP3 file-okat a nekem tetszőleges hosszúságra feldarabolja, és a feldarabolt részeket elmenti. (Sokszor töltök le Youtube-ról nagyon hosszú összeállításokat, amiket szeretnék normális hosszúságúakra szétdarabolni).
Köszönöm a válaszokat. -
poirot
őstag
Sziasztok!
Van egy jó pár swf kiterjesztésű file-om, amit ugye most nem tudok lejátszani, mert a flash támogatása teljesen megszünt. Milyen programmal tudom átkonvertálni ezeket lejátszható file-nak? Avi, vagy bármi.
Köszönöm a segítséget.
-
poirot
őstag
válasz
SpaceJam
üzenetére
"... Vagyis ha valakinek kezébe adok egy pendrive-ot, a leírással, egy hozzáértő el tudjon igazodni rajta, ha kell screen recorder, ha kell, Aida, ha kell dirlist, ha kell fotók, csak a lényeg, hogy egységes rendszerbe lehetőleg, pontról-pontra végig tudjam vezetni az illetőt."
Ti hogy csinálnátok? Milyen programmal, ahol ha kell fotó, ha kell screen recorder, ha kell videó, stb legyen. Vagyis nem ömlesztve, hogy válogassál, hanem lépésről-lépésre, hogy lehetne ezt "felépíteni?
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Egy olyan dologban szeretném segítségeteket kérni, hogy az itthoni rendszeremhez, ha szükséges egy ismerősöm ha ideül, el tudjon navigálni, mind hardveres szinten, mind szoftveresen, és ezt egy egységben össze tudom foglalni. Vagyis, nem csak arról van szó, hogy a jelszavaimat át adjam neki, hanem kezdődően a bejövő internetes kábeltól (itt már eleve trükkös, hogy hogy kettő jön, de csak az egyik van nyilván bekötve...), a 8-10 "ezer éves" gépeimtől kezdve, a szoftverekről, mp3-ról, FLAC-ról, amit meg lehet találni, van hozzá külön program, amiben lehet keresni, rengeteg DVD katalógizálva, két külön mobil rack 5-5 winchesterrel, NAS is van, mondhatnám, hogy 30 év munkája. Van Veracrypt, Hypersnap, Inkscape, Screen recorder, vagyis szoftveren nem múlik, hanem magát a metodikát, miképpen oldjam meg. Vagyis ha valakinek kezébe adok egy pendrive-ot, a leírással, egy hozzáértő el tudjon igazodni rajta, ha kell screen recorder, ha kell, Aida, ha kell dirlist, ha kell fotók, csak a lényeg, hogy egységes rendszerbe lehetőleg, pontról-pontra végig tudjam vezetni az illetőt.
Köszönöm a válaszokat. -
poirot
őstag
válasz
JóGéza
üzenetére
+1. Magyarul tud, van hozzá magyar oktató anyag is a net-en. Rétegekkel dolgozik, de lehet menteni képformátumban is akár az egészet, akár külön a rétegeket, eleve megadhatod, hogy mekkora lapméreten dolgozzál, stb. stb. Amire Neked kell, arra tökéletes. Egy kis utána olvasás nem árt.
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Mostanában, naponta 1-szer, 2-szer csontig lefagy a gépem, de annyira, hogy a tálcán lévő programokat sem tudom megnyitni. Az egér mozog, aztán annyi. Semmi különlegesset nem csinálok, általában böngészek, háttérben nyitva a levelező progi, a Viber, vuminder, USB safely remove, volume2, aztán semmi más. Van, hogy még újra tudom indítani egérrel, de van amikor csak a reset gomb segít. Ismétlem semmi kék halál, csak csont á fagy. Van-e esetleg olyan program, ami a háttérben futva egy log file-ba menti az eseményeket, és újraindítás után valami értékelhetőt ki lehet olvasni belőle. Köszönöm a válaszokat előre is. -
poirot
őstag
Sziasztok!
Epubot szeretnék szerkeszteni. Pontosabban egy zavaró karaktert kigyomlálni/lecserélni az egész file-ból. Milyen programmal lehetséges?
Köszönöm a válaszokat -
poirot
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Winchestert klónozom egy másik winchesterre. Ebben az összes partició benne van nyilván.
-
poirot
őstag
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Elég sok filmem van több meghajtón, előfordul, hogy ugyanaz a film meg van többször is, esetleg gyengébb felbontásban. Szeretném, kilistázni a meghajtókban a film könyvtárakat, ABC sorrendben, ha az útvonalat is megkapnám, nagyon jó lenne. A rosszabb verziót így tudnám törölni.
Köszönöm a válaszokat. -
poirot
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy filmből egy rövid részletet kivágni/másolni, ami lejátszható lenne és "égetett" feliratot rakni rá, windows 10 alatt. Melyik egyszerű programot javasoljátok?
Köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest