- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gigabyte alaplap topik
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz KAMELOT #89498 üzenetére
Az a “baj”, hogy főként játékra van használva. Jelenleg a videó vágás és Photoshop közel sem olyan szintű és szerepű, hogy ahhoz ilyen proci kelljen ezért is marad a 9900K. Vagyis cserelem másikra, de ugyan úgy 9900K.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #89497 üzenetére
Matekból mindig is jó voltam, legalább annyira mint te szőrszálhasogatásból Amúgy le szoktál ülni úgy játszani, hogy nem azt nézed, mennyire esik le olykor a frame rate? Vagy azt nézed közben végig? Egyszer talán majd észreveszed, hogy senkit nem érdekelnek ezek az agymenéseid. Még ha egy 2080 Ti - vel tolnád, mondjuk FHD mellett egy 9900k - val, és ezeket tapasztalnád folyton, még meg is tudnálak érteni, de így..............
-
KAMELOT
titán
550€---8core...dual channel
900€---14core... Quad channel
Melyik éri meg jobban?BerserkGuts: te játszol / tapasztalod is ezeket vagy csak yt linkelgetsz?
Ezek a cpu összehasonlítások messze vannak egy multitól!!! Aztán ott az sli ami ezeket szépen kiküszöböli. Nekem ne mond hogy 600ms laggokat észreveszel??
Tehát egy 24/48..7nm amd jobb 1/2 mint a 18/36..14nm intel. Tehát +6mag és fele akkora gyártástechnológia az előnye.Ahogy kolopele írta, ezek mindig lesznek. Tökéletes nem lesz.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
BerserkGuts
őstag
válasz kolopele #89496 üzenetére
pedig egyszerű min az 1x 1x nézd meg a videót [link] rossz volt a link miért nem mondod biztos azért nem érted mi a baj az átlaggal vagy matekból gyenge vagy???
Durva példa: de ott van a videóban is zenés keréken próbálja elmagyarázni mi az a shuttering
ha 200ms laggolások vannak az már baj az átlag fps meg 1000ms milliszekundumos ciklusonként mér szóval érted mi okoz problémát
A többi pl 800ms vagy 600ms-ben már nem hozod helyreHiába 6ms-el megy neked a képfrissítés a többi 600ms-ben mert /6ms képenként 100fps mondod jó ugye?
200ms lassulás /1-2 frammel majd normál 600ms /6ms képenként majd !! 200ms lassulás
600+200+200=1000ms =1secundum
FPS = FRAME PER SECUNDUM Képkockaszám osztva 1 másodperccel vagyis 1000ms-os ciklusokra van osztva
Ez baromira szar de átlagolva tök jól fog kinézni hű ha van 100fps csak egy olyan rémálom hullámvasúton amitől kihányod a beled tényleg jó gratula[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #89492 üzenetére
Szerintem kicsit túltolod már ezt a 0, 0000000001% dolgot, játszani kell, nem azt nézegetni állandóan. Ezek vannak, voltak, lesznek, ezért kell mondjuk egy 9900k meg egy 2080 Ti, meg egy g-synces monitor, és abszolút minimálisra csökkenthető, amennyiben valakinek ez a legnagyobb problémája a világon
-
BerserkGuts
őstag
válasz zooliii #89491 üzenetére
Akkor az így nézzen ki
RTSS-ben frame rate limitet be kell lőni a monitor frissítési idejére aztán af-ben grafikonon kirajzolni az fps-t vagy frametime-ot és egy egyenes csíknak kell lennie ha fix tényleg.Bár szerintem semmit se kell nézni mert azt érzi az ember ha szaggat, laggol, droppol egy játék.
Én se tudtam mi a baj régen a pl:Mafia3 vagy hitman-el de éreztem .Itt a 0.1%-os fps eléggé beszédes mert az fps fel le ugrál de egy fórumtárs megosztott videója [link] mindent megértet mi a baj amikor fel le ugrál hiába az átlagod 100+
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Gyuri27
félisten
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok! Bocsi hogy itt megkérdem de tesómnak van egy non K i5 7600 as procija és mellé egy asus 1060 gtx OC és COD Warzone alatt egyfolytában droppol neki az FPS-e 60-rol le 42 re és ez észrevehető kisebb laggokat okoz game közbe. Esetleg tudjátok ez mitől lehet? Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Chalez #89483 üzenetére
Szia,
Szerintem is vedd meg a VGA-t, és várd meg, mit hoz a következő Zen!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nagyúr
válasz Chalez #89483 üzenetére
Szerintem előbb vedd meg a VGA-t amit akarsz, és majd ha kevésnek érzed akkor cserélj... most amúgy valszeg egy 3600 vagy 3700 lenne az ésszerű... de szerintem bőven ráérsz (akár az új Ryzen-ekre is).
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
Adott egy gép, 2600X procival, B450 TOMAHAWK lappal, 16GB RAM, VEGA 56 és egy 144Hz ultrawide 1080p freesync monitor.
Mire lenne érdemes a procit cserélni, ha pl 5700XT vásárlás is tervben van?
Érdemes e számításba venni, hogy a next-gen konzolok 8 maggal jönnek ki, tehát esélyes, hogy a 8 magnak hamarosan nagyobb előnye lesz játékoknál, mint most?
Csak játszom a géppel, PUBG, Fortnite, Warzone multik, single-k és még minden más ami létezik, az új megjelenésű játékokat is szeretném még akár 2-3 évig tolni a konfiggal, és nem szeretek nagyon kompromisszumot kötni grafika és fps terén, persze a pénzt sem égetem feleslegesen. Tuning annyira már nem érdekel, max amit normál körülmények közt el lehet érni, az érjük elEsetleg várjak az új 4000-es Ryzenekre?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
palfitom
félisten
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
jeni
félisten
válasz bobalazs #89476 üzenetére
igen ezért kérdem ahogy írtad ,hogy xxxG tudja kezelni a SGX-t.
ez világos. nem is vitás kérdés.
olyan lapok amiben nincs VGA kimenet ott nem sok értelme van ennek az xxxG prociknak,így egy olyan lapban ahol nincs VGA kimenet, ott mennyire menne a dolog vagyis hogyan támogatja a diszkrét VGA-t?
az más kérdés,hogy 30 vagy 60hz. -
bobalazs
nagyúr
De nem is értem a feltételezést, Vega 8 grafikusmag felelős a megjelenitésért. Sima integrált nélküli ryzenbe nincs semmi ami képet adjon..!
A másik meg a benne lévő cpu kompatibilis a diszkrét vgakkal, úgyhogy jól elvan ő alaplapi kimenet nélkül is!
Intelek se mind támogatják a 4k-t vagy ha igen akkor 30 hz.-en, most ebbe nem érdemes belemenni. -
jeni
félisten
válasz bobalazs #89474 üzenetére
Ezek szerint az összes nem integrált Ryzen procik alkalmatlanok erre!
Ciki!
Így marad az xxxxG procik vagy az Intelre váltás.
Valamint a UHD lemezek rippelése.
A másik gond,hogy VGA kimenet nélküli alaplapban használva ,hogyan működnek annak ellenére,hogy van diszktrét VGA mellette.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz gabikiraly2 #89469 üzenetére
Szia,
Athlon 200GE vagy az alig drágább, de újabb 3000G.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
bobalazs
nagyúr
válasz gabikiraly2 #89469 üzenetére
Athlon 200GE szerintem.20 alatti áron.
4K USB 3.1 NVMe SSD támogatást tud.[ Szerkesztve ]
-
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok.
Processzort keresek egy netezős, filmnézős, letöltős gépbe. Dedikált gpu-t nem tervezek a gépbe. Fontos szempont a fogyasztás és a jövőre tekintettel a 4K filmlejátszás. Használt és új is szóba jöhet.
Mi most a legjobb választás erre a célra?
Előre is köszönöm.Csend a lelke mindennek!
-
jeni
félisten
Hello!
Tudtok valamit,hogy az Intel SGX funkciónak a feltétele az Intelben az IGP megléte vagy sem? Sajnos ez Intel sajátosság. Ugyanis a RYZEN SZÉRIA, legalábbis a Ryzen 7 2700X nem tudja az GSX vagyis a z UHD hardveres kódolást.
Ryzen ha tudja az GSX-t akkor az már szerepel a 3xxxx sorozatban vagy a TR4-ben? -
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #89461 üzenetére
Mind a 6 magot monitoroztam a 8700 - nál (is), és all core 4,3 - ról sosem esett le stressz teszt alatt. Szerintem te az egy szálas teljesítményről beszélsz, ami ugye egy magon 4.6, két magon 4,5, 3 magon 4,4, és 4-6 magon 4,3. Persze ez gyári érték, nem OC, sosem kellett még OC - znom. OC nélkül viszont egyértelműen nem fog állandóan maxon menni a proci, ahogy egy videokártya sem, ez függ attól mennyire terheli egy adott pályarész. OC esetén ez lehet másként működik, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz kolopele #89450 üzenetére
Ez van gammax 200t world of tanks-ot játszottam akkoriban nem nagy feladatot tűztem ki neki de a 4GHz nem jött össze vele más akkori játék sem pl:hell blade.
(A 3.9GHz meg kevés volt mert nem ezért vettem új procit. Előzőleg a 2400G is tudta ezt a mutatványt)
De írtam ez amd és procitól is függ kinek milyen =silicon lottery.3.9GHz volt amit tudott fixen tartani most jobb hűtővel ugyanazok az alkatrészek ram, lap, táp, ház és 4.2GHz a csúcs amit játékban és akár cb-ben is stabilan tudok tartani.
Amúgy ez az érték amd-nél abszolút csúcs mert legtöbb esetben a Ryzen5 2600 max 4.1GHz-et tud a fixen tartani sokan meg 4.0GHz-el használják csak szóval ennyit az amd-ről.
Meg azt is írtam ez a szép szám nem mindegyik magon egy időben van mint írják is amd/intel ezt egy magon tudja tartani csak amit mindig másikra terhel át hogy eloszlassa a hőt.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Gyuri27 #89457 üzenetére
Ezzel nem is vitatkozom. A magam részéről sosem érdekelt a tuning, sőt inkább lejjebb is vettem az órajeleket, ezáltal automatikusan a fesz is csökkent. Nehezen tudom elhinni, hogy egy mai modern processzor legalább 6 maggal (plusz 12 szállal) 3.8-4GHZ - en ne tudna kipréselni egy jó kártyával magából akár 144 fps - t is, nem hogy 60-75 - öt. Utóbbihoz még egy 6700 - as is elég. Na jó, egy Ryzen 1600 is
[ Szerkesztve ]
-
-
kolopele
nagyúr
válasz bobalazs #89451 üzenetére
Az oké, de a nem OC - s Intel 8700 sem 65W - on áll meg amikor komolyabban terheled, de vegyük inkább akkor a 9900k - t, OC nélkül is megvan a 200-250W, teszt függő, miközben a lap Auto módban van. Persze ilyenkor 100% - ban terheled, játék közben teljesen más a képlet.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #89445 üzenetére
Gyári értékek mellett sem 65W - ot fog enni egy 8700 Auto beállításnál sem, amikor ráengeded a stressz tesztet 105W a fogyasztás, mindezt 4.3 GHZ all core mellett, 1.175 volton. Amikor nálam járt ez a proci az IBT alatt sosem ejtette el ezt az órajelet, direkt néztem, a hőfok meg max. 70-75 celsius volt magonként, miközben egy (már le sem merem írni ) átlagos Arctic Freezer 33 hűtötte. Na most normál játék terhelés mellett 70W körüli ez a fogyasztás, és a proci kb. 60 fokon vígan dolgozott a 4.3 - on. Nem igazán értem éppen ezért, miért kellene egy Ryzen 2600 - nak víz ahhoz 4.2 - őn, hogy tartani tudja azt az órajelet. Annyival több feszt kérne mint egy Intel?
-
BerserkGuts
őstag
válasz 4264adam #89446 üzenetére
Akkor bírnia kellene elvileg
de nálam amd procit kellett volna OC-vel megoldania az nem ment12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
4264adam
veterán
válasz BerserkGuts #89445 üzenetére
Valóban nagyon sokat számít a ház szellőzése. I7 2600-at Gammax 300-al hűtöm 4.018Mhz-en. Így az alap 95W TDP tuti 100 felett van. Mindez 70°C alatt tartva játékok alatt. De az erősen jegyezzük meg, hogy az egész egy Cougar Panzer MAX-ban csücsül
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
Nem a 4GHz-el van a baj mert 4.2GHz-et tud csak éppen vízzel hűtve
Tuninghoz kevés volt nekem az a kis hűtő(gammax 200t) ennyi nem bírta a procit hűteni 4Ghz-en.
Érted azért nem ugyan az a sztori amikor OC mentesen pl: megy egy intel 8700 alapból gyári értéken vagy a ryzen R5 2600 akkor nem ad sokkal több teljesítményt 65W-nál ami gyári érték és nem is termeli a hőt.
Ha OC-zol akkor ezeket a szabályokat ami próbálják tartani a fogyasztást szépen átszabod,
a korlátokat feloldod.
Amúgy is az intel alacsonyabb feszt kér 1.1-1.2V~ az amd-nél 1.2V-1.4V proci függő silicon lottó.Azt is tudni kell hogy a processzorok nem állandóan tudják tartani ezeket a szép álom számokat GHz-eket. Azért vannak a level 1 2 3 4 5 6 7 és energia takarékos módban amikor korlátozod a Watt-ot teljesítményt nem fognak elszállni a hőmérsékletek.
Nem állandóan tartja a pl 4gHz-et hanem vannak szünetek hogy pihenjen ilyenkor máshova terheli hogy teljes csíkszélességében eloszlassa a hőt és hűvös maradjon a processzor.Ezt lehet nagyon fokozni amikor valaki visszaveszi a teljesítményét de ha tuningolsz OC-zol elengeded a lovakat akkor nem tud annyit pihizni és termeli a hőt.
Főleg a cb meg ilyen szintetikus tesztek nem hagyják neki
persze ennyire nagyon ritkán használja ki a procit egy normális program átlagos felhasználóknak.So for example when a core is running: 4000 MHz, 0 (sleep), 0 (sleep), 0 (sleep)
the average value (effective clock) is: (4000 + 0 + 0 + 0) / 4 = 1000 MHzProcessor Base Frequency describes the rate at which the processor's transistors open and close. The processor base frequency is the operating point where TDP is defined. Frequency is typically measured in gigahertz (GHz), or billion cycles per second.
-
VGNGR
senior tag
válasz BerserkGuts #89442 üzenetére
Nem mindegyik 2600 tudja a 4 ghz-et. Kifogtál egy rosszabb példányt.
-
Gyuri27
félisten
válasz BerserkGuts #89442 üzenetére
Az a vacak egy árban van ID-Cooling SE-213V2 -al.. Ez hűtő a 2 höcsöces kis bordás vacak meg vicc.
Amd - Radeon - Ryzen
-
BerserkGuts
őstag
hát akárhogy feszeltem a 4GHz nem jött össze ryzen 2600-al és gammax 200t-vel
ház is jó szellőzést kapott hozzá Zalman i3 +3venti 120mm de ehhez a procihoz kevés voltMax amit ki lehetett hozni stabilan 3.9GHz addig bírta a gammax 200t ami kb 65-70W körül lehet +- 5
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz BerserkGuts #89438 üzenetére
Ott a feszt rosszul adta, azért fagyott ki.
Amikor a hőfok magas visszaveszi a mhz vagy jobban pörgeti a ventit.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #89438 üzenetére
Biztosan a proci hőfok volt az oka a fagyásnak? Arra nem az a jellemző, egy proci visszább vesz az órajelből amikor melege kezd lenni. Fagyás inkább akkor van, ha kevés a fesz.
-
VGNGR
senior tag
válasz Demokatona #89427 üzenetére
Nálam egy gammaxx 300 röhögve hüti a 8700-at allcore 4.3-on minden hókuszpókusz nélkül, gyári értékek mellett. 65-68 fok max játékok alatt. Stresszelni, főzni-sütni nem szoktam a cpu-t, anélkül is működik egyelőre.
-
BerserkGuts
őstag
válasz kolopele #89437 üzenetére
kis csodát (gammax 200t) 4000ft-ért vettem de nekem kevés volt, r5 2600 mellé
( pl 2400G-hez tökéletes ott a maxot kibírta 3.9GHz)
ha már cseréltem procit azt szerettem volna legalább 4GHz-en járatni,
de ahhoz kevés volt és játékokban fagyott ki kb 5perc után.
A cb intelburn teszt nem érdekelt volna12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #89436 üzenetére
Egy Z - s lappal 4.0 GHZ mellett szépen belőhető 70W körülire a 8700, 1.115 volt fesz elég neki. Az Intel Burn Teszt nagyon jó, de a LinX még akkor is meg tudja akasztani pillanatok alatt. Erre szoktam egyébként én azt mondani, hogy most akkor égetni, vagy használni szeretnénk a procinkat? A stressz tesztek nem valós helyzeteket mutatnak, azok zöme inkább egy kínzással érnek fel. Mindenesetre ha egy 20 perces IBT teszten átmegy, nagy baj már nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
90W-ot biztosan nem bír xD de 65-öt igen nekem 2600-hoz volt és kis tuningot bírt el 3.9GHz-ig 4.0GHz-t már nem. CB IBT tesztel.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Demokatona #89433 üzenetére
Inkább 8700 - at vegyél, 75 - ért már van fenn aprón. Biosban nem kell semmi extrát csinálnod, a turbo boost értékeket átírod minden magnál 4.0 - ra, enter mindegyik után, save and exit és kész. Ami a lényeg, hogy Z - s lap legyen. A lap automatán belövi hozzá a feszt. Onnantól 6/12 - es, nagyon erős procid lesz all core 4.0GHZ - en, amihez biztosan nem kell hozzányúlnod még jó ideig. Egyébként állíthatod úgy is, hogy max értékekre állítod, azaz minden magnak 4.3 - at írsz be, de nem fogsz észrevenni semmi extrát, plusz nagyobb lesz a hőtermelésed, amihez lehet, kell egy jobb hűtő. Ezt te tudod csak kitapasztalni miután kipróbáltad. Aida FPU teszt, ha 80-85 fok alatt maradnak a magok semmi problémád nem lesz, játékok esetén ez kb. 60 fok körüli érték lenne. 100 foknál kezdi egyébként visszább venni az órajeleket.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz bobalazs #89432 üzenetére
Nem véletlen írtam még fentebb, hogy nem ér 90 ezret a 9500, amikor a 9400f 50 körül van, kicsivel talán több, akkor viszont már inkább 8700. Viszont ha csak 8000 ft körüli a különbözet a két I5 között, akkor már meggondolandó, főleg hogy a 9500 - ban van IGP is, ami akár még jól is jöhet.
-
kolopele
nagyúr
Nem kell hozzá venned, kicsi alulfesz, vagy all core beállítod mondjuk 4GHZ - re ha mégis kicsit jobban melegedne. Mindenre elég lesz. A lényeg, hogy ehhez Z - s lap fog kelleni, más esetben nem tudod a BIOS - ban állítani ezeket.
-
kolopele
nagyúr
válasz bobalazs #89424 üzenetére
Turbo boost esetében 300MHZ a kettő közötti különbség, és akkor már megéri a 9500 amennyiben 60 - ért tudja megvenni. A 9400f all core 3,9 GHZ - en megy, a 9500 meg 4,2 - őn.
Nyilván ennek szemmel látható eredménye nem igazán lesz játékok esetében, de amennyiben csak kb. 8 ezer ft a kettő közötti árkülönbség, inkább a 9500 (bár most is azt mondom, 70 körül egy használt 8700). -
Paxker315
addikt
? Intel gyári hűtőtől jobb a 200T, a 8700 meg úgyis szorzózáras, szóval megráncigálni sem tudod.
én azt mondom, ha belefér 8700, időtállóbb megoldás lehet. Ha nagyon melegszik, max hangyányit alulfeszeled. Jaj, ezt nagyon benéztem. Valamiért jóval alacsonyabb ár rémlett 8700-nak.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Demokatona #89423 üzenetére
9400f meg 9500 között az a 100 mhz különbség semmi. Vedd amelyik olcsóbb.
Egy alaplap GIGABYTE H310M H is 20 körül kapható
75ből kijössz igy 96 helyett, pénztárca barátabb mégis az egész.[ Szerkesztve ]
-
-
palfitom
félisten
Ez a játékoktól is függ, de egy húzott 8600K sok mindenre elég.
Próbáld ki 4,5 - 4,8 GHz-en, s nagy eséllyel elégedett leszel. (nálam 4,5-en ketyeg, és bőséggel kiszolgál)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Demokatona #89412 üzenetére
Szia,
Inkább i5-9400F (~52k), ami alig gyengébb, de sokkal jobb az ár-érték aránya.
Az i5-9500 NEM ér 90k-t!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz McCsaplak #89409 üzenetére
Szia,
Ahogy Gyuri27 javasolta + MSI B450M Pro-VDH Max. (A procinál YD1600BBAFBOX cikkszámot keress, ami szinte egyenértékű egy R5 2600-zal.)
Még a Ryzen 3600 is beleférne a keretedbe, ami erősebb és időtállóbb, de rosszabb az ár-érték aránya.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
válasz d@minator #89417 üzenetére
Szerintem meg a procit mindenképpen cserélnie kell, a 4/8 ma már az alap, de inkább több. Single játékok is meghálálják már a legalább 8 szálat, hát még a 6 magot, vagy a 6/12 - őt. Az már más kérdés, hogy egy erősebb kártya sem ártana. Ez itt szerintem kicsit patt helyzet most.
[ Szerkesztve ]
-
Reflax
tag
válasz KAMELOT #89416 üzenetére
Kérlek, ne szólj többet legközelebb, ha nem olvasod el kicsivel lentebb az első kommentem.
Írtam, és másook is írták, hogy nem kérek platformváltási tanácsokat és hogy mire fogok egy év múlva váltani és egyáltalán hogy mit és miért váltok. Hihetetlen vagyCPU: i7 950, VGA: GIGABYTE GTX 1650 Super 4GB OC, 14GB RAM, SSD: 250GB Samsung 860 EVO, HDD: 1TB WD Blue, 1TB WD Black. Motherboard: Super Micro X8SAX 3 channel, Ház: DeepCool Matrexx 55
-
d@minator
addikt
VGA cserével többet nyersz, mint CPU cserével single-ben. De ezeknél kisebbekre nincs értelme váltanod: GTX1070, RTX 2060, GTX1080, RX5600XT, RTX 2070, RTX2060S, RX5700
-
Reflax
tag
válasz KAMELOT #89411 üzenetére
Viszont nagyon drágák ahhoz, hogy érdemes legyen, max kb 8 ezer forint amit költök erre a célra.
CPU: i7 950, VGA: GIGABYTE GTX 1650 Super 4GB OC, 14GB RAM, SSD: 250GB Samsung 860 EVO, HDD: 1TB WD Blue, 1TB WD Black. Motherboard: Super Micro X8SAX 3 channel, Ház: DeepCool Matrexx 55
-
HREH
senior tag
Kicsit off lesz, előre is elnézést érte.
Megéri lecserélni 8600K-t FHD 144Hz játékra, 1660Ti/2070S mellett (<- később lenne majd) 3700X-re, vagy nem lenne javulás?
Jelenlegi konfig az adatlapomon, csak nem tudom, hogy érdemesebb-e inkább egy 2070S-t venni bele, és az kiszolgálna bőven, vagy inkább csere 3700X + 2070S-re? (ami lenne vagy 200k az eladások után, annyival több fps-t meg nem hozna, ugye?)
Vagy esetleg próbáljam felnyomni a 8600K-t 4,8-4,9 köré?
Szerintetek?[ Szerkesztve ]
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
kolopele
nagyúr
Az I5 7400 - at mindenképpen váltsd le, viszont inkább vegyél egy használt I7 8700 - at vagy 9700 - at itt az aprón már akkor, plusz egy lapot. Az I5 9500 nem ér meg 90 ezret. Ha már I5, akkor single játékokhoz egy 9400f is bőven elég, azt 50 körül megkapod újonnan. Amit még javaslok, hogy azt az egy db 8GB - os ramot is cseréld le 2x4 - re a dual channel végett. Az 1060 - as kártyával még talán kihúzod 2 évig, ha nem is very high - on.
[ Szerkesztve ]
-
Demokatona
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.A jelenlegi konfigomat fejleszteném ami ezekből áll:
-MSI B25M Mortar
-i5 7400
-2x4 GB HyperX Fury 2400 MHz
-1x8 GB HyperX Fury 2400 MHz
-Asus GTX 1060 6GB
-AOC i2476VwmLegtöbbet single playerben játszom akció játékokkal.A keret amit tudok rá szánni max. 90k.Két-három évig biztos nem tudok majd fejleszteni.Szerintetek vegyek egy új alaplapot+i5 9500 procit vagy adjam el a 1060 kártyát és vegyek egy nagyobbat?Maradnék intel vonalon.Köszönöm.
Privát üzenetre illik válaszolni , de ha ezt elmulasztod , akkor bunkónak tartalak .
-
Gyuri27
félisten
válasz McCsaplak #89409 üzenetére
A wow szereti a sok sok magot manapság. A wotnak 4 most elég.
Lévén kicsi pénz meg 580 nem kell overkill se.
Én mondanék egy 1600 af-t 34k ért, ASROCK AB450M Pro4 28k, ASROCK B450M Steel Legend 32k,. G.SKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16 Gaming series Aegis 25k, vagy a 3200-es 27k-ért. Crucial 16GB DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Sport LT 32k a 3000-es 28k. Ezek bordásak és jól mennek (az aegis nem bordás de semmi hátrányt nem okoz).
MSI B450M MORTAR MAX 40k. Vagy ezek atx verziói.Amd - Radeon - Ryzen
-
McCsaplak
tag
Sziasztok!
Mivel a meglevő rendszerem már nemigen lehet/szeretném fejleszteni, és a memória miatt úgyis proci+alaplap+memória csere kell, elgondolkodtam egy esetleges AMD-re váltáson.
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék,nagyobbrészt multiplayer(WOW, WOT),alkalmanként GTA V)
2. Pontos konfigurációd leírása i5 4460 Asrock B85M Pro4 alaplap, 2x2 GB + 2x8GB 1600MHz DDR3 memória, MSI RX580 OC 8G videókártya,monitor 1080p/60 Hz
3. Mennyi pénzt szánsz rá? 120k, ha nagyon megéri, 140k-ig elmehet
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz? mind1, mehet használt is, hisz nincs benne kopó "mozgó" alkatrész
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled? TuningolnámTanácsokat várok, érdemes-e váltani, ha igen, mire? Nem vagyok se Intel, se AMD Fan, mivel teljes csere lesz, inkább adott pénzért a legjobb teljesítményt(legidőtállóbbat) szeretném.
Nemtudom számít-e de mintha olvastam volna AMD vonalon problémát Samsung SSD-vel, nekem 2db Samsung SSD-m van, azokat lehetőleg nem cserélném. (1db 840 EVO és 1db 860 EVO Sata mindkettő)[ Szerkesztve ]
-
Reflax
tag
Mive nem nagyon akarom ezt építeni csak procit cserélni, ezért nem tervezek erősebb ventire sem váltani az alapnál, így az olyan tuning, amihez már nem elég az alap hűtő, sajnos nem megfelelő :/ Tehát gondolom a W-seket hagyjam, és néztem, a XEON szerintem is valóban olcsóbb, mint ha I7-et nyomnék bele. (Bár 950-nél azt hiszem egy db van ami még belemegy és jobb is?)
CPU: i7 950, VGA: GIGABYTE GTX 1650 Super 4GB OC, 14GB RAM, SSD: 250GB Samsung 860 EVO, HDD: 1TB WD Blue, 1TB WD Black. Motherboard: Super Micro X8SAX 3 channel, Ház: DeepCool Matrexx 55
-
Reflax
tag
válasz KAMELOT #89400 üzenetére
Engem az a 960 eddig teljesen kszolgált, inkább a CPU ami folyton maxon pörög szóval ezért a csere. Ha majd kihajtja valami a VGA-t a CPU mellett akkor azt is cserélnék de mos tmég VGA-ba nem fektetek mivel egy év múlva jó lesz nekem a RYzen és az 5700X.
A locsolásom pedig csak a CPU lesz, mivel van benne SSD, HDD, RAM, VGA, minden ami rendesen megy, a proci a legváltandóbb dolog benne.[ Szerkesztve ]
-
rgqjx
aktív tag
válasz Reflax #89398 üzenetére
Ha mindenféleképp ragaszkodsz ehhez a platformhoz, akkor a Xeon 56xx szériából, vagy a Xeon W36x0 szériából választanám ki a legnagyobb órajelűt lehetőleg 6 magos verziót. Ha drága akkor esetleg egy lassabb verziót.
Persze választhatsz az i7-es szériából innen, vagy innen bár szerintem ezek drágábban beszerezhetők.A lényegi különbség az 56xx és a 36xx-as sorozat között csak annyi, hogy az 56xx sorozat kétprocis rendszerben is működik.
Az alaplapod nem ismerem, de valószínűsítem, hogy a tuning nem igazán megy benne, ezért is javasoltam fent egy magasabb órajelű xeont. Ha megy a tuning, akkor egy x5660 5000Ft (igen, ötezer) körül jó vétel lehet (hardverapró/ebay/ali/stb). Szorzózármentesen pedig a W3680.
Ahogy már fentebb is írtam, gyere át kérdéseddel a platformhoz tartozó topicba. Többen tudunk segíteni. (4Ghz felett egy 6 magos azért még meg tud kielégítőt nyújtani a nem legújabb játékokban.
A többiekkel nagyrészt egyet értek, igen limitált összeget locsolnék már ebbe a platformba.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz 4264adam #89401 üzenetére
Igen tudom, csak azt tettem szóvá, hogy nem éri meg 25k-ért procit tenni bele.
De leírta, hogy mást ne is ajánljunk, amit megértettem.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest