- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz FollowTheORI #99120 üzenetére
AM5-tel pont azert varnak, hogy ne legyen irrealisan draga a platform a DDR5 miatt.
Az 5600x es a 12400f platform szinten ugyanoda jon ki, teljesitmenyben is hasonlo, programja valogatja, melyik a gyorsabb.
A 12400 az igp miatt lehet sokkal jobb valasztas.
Az 5600g viszont casual jatszadozasra sokkal jobb tud lenni es egyaltalan nem egy gyenge processzor.Szoval most egyaltalan nem egy polusu a piac.
Az LGA1700 alaplap araknak meg lejjebb kell csusznia (a foglalat maga pl meg irrealisan draga), de arra az AMD is valaszolhat azonos arcsokkentessel.Esetleg szempont lehet, hogy LGA1700-ba jon meg egy generacio. De egy generaciot viszont ritkan eri meg ugrani.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-KP-
addikt
válasz FollowTheORI #99103 üzenetére
Szerintem még az alaplap is drága lesz hozzá. Nem lesznek többet olyan árak, mint a b450/b550 esetén erre most mérget vehetsz.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz FollowTheORI #99103 üzenetére
Köszi. Időközben olvasgattam és azt látom hogy konkrét megjelenési dátum még nincs.
-
4264adam
veterán
válasz FollowTheORI #98559 üzenetére
+1
Cyberpunk2077-nél nekem kurva sokat számított, hogy a min FPS 46 --> 54
48Hz az alsó kapcsolási g-sync frekvencia. Ide minden pénzt megért a 3600X-->5600X upgrade. -
bobalazs
nagyúr
válasz FollowTheORI #97678 üzenetére
8500ról 8700ra váltást megérzi az ember napi tevékenységeknél?
Pl steam indítás, vagy ubisoft connect, vagy akár böngésző újranyitása 5 nyitott lappal.
Nem válaszként akartam.[ Szerkesztve ]
-
Hoffer
őstag
válasz FollowTheORI #97307 üzenetére
Ezekszerint egy 10400F vagy 10600K lenne a legjobb ár értékben.
-
vaakuum
addikt
válasz FollowTheORI #97101 üzenetére
Az a gond, hogy a negyedik gépet kell összeraknom itthonra, és ebből csak egy van olyan, amibe nem kell VGA. Tekintve a VGA-k beszerzési nehézségeit és az árak körüli mizériát, a negyediknek olyan gépben gondolkodok, ami ugyan remélhetőleg fog kapni valami 6700xt/3070 körüli kártyát, de szükség esetén VGA nélkül is használható lenne alap dolgokra, ha esetleg valamelyik régebbi VGA megadja magát. Esetleg opció lehet, hogy a mostani 2700x-et megtartom magamnak, és a lányomnak meg összerakok valamit egy 5700G procival, és ha majd én cserélek VGA-t a következő 1 évben valamikor, akkor megkapja a 1080-at, de nem tudom, mennyire fog ragaszkodni az ígéretemhez, miszerint "ha meglesz a felsőfokúja angolból, akkor megkapja a gépemet" (kellett nekem ilyet ígérni )
Alapból az 5700g-t és a 2700x-et is nagyjából egyforma erejű procinak gondolom, ahol némi gyártástechnikai/fogyasztási előnye lehet a G-nek.
szerk: Francba, most látom az 5700g azért csak erősebb, mint a 2700x. Szóval oda kell adni a saját gépemet, ha jót akarok magamnak (IS )[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz FollowTheORI #96620 üzenetére
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
arabus
addikt
válasz FollowTheORI #96522 üzenetére
Láttam tegnap hogy zongorázott a kolléga minden topikban hogy neki miért lehet
60 fps-el kevesebb mint a tesztekben.
Nem vitatom cinebenchben jó különbség van de hát ki az aki azzal játszik?
Amugy meg elég kevés különbség lehet vagy nincs is 1440p-n.
De igaz sokévig jó lehet.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
válasz FollowTheORI #96514 üzenetére
A 250 ezer nálad a nem is kicsit kategória?
Szeptemberben jön a ddr5,ami nem fut egy 3080ti-n az érdekes lehet de hogy pont 10 fps megérne most ennyit azért az vitatható is.
Bár tényleg a kérdés az 5800x-re vonatkozik igy én is azt mondom ha sok van akkor mindenképp,legalább fogy neki.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
lacus83
senior tag
válasz FollowTheORI #95936 üzenetére
30 mi?
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
oneal1
senior tag
válasz FollowTheORI #93991 üzenetére
köszönöm!
Tudnál esetleg valami iránymutatást, hogy százalékban nagyjából mennyivel tudna többet játékban?
-
KAMELOT
titán
-
kolopele
nagyúr
válasz FollowTheORI #88240 üzenetére
Amennyiben FHD 60-75 fps a cél elég és látványos javulást hozna egy I7 több játékban is, viszont ha FHD 144-240fps a cél az 1070 Ti - n bukna el az egész, hiába az új konfig.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz FollowTheORI #86615 üzenetére
Szerintem meg egy 6700 a mai napig elég FHD - ra egy 1080 mellé, egy sima 8700 meg már maga lenne a kánaán
-
Paxker315
addikt
válasz FollowTheORI #86617 üzenetére
konkrétan tudok esetet, ahol a 3000-es Crucial Ballistix Sport egy szerényebb IMC-jű 2600-ossal B450-es lapban 3600mhz cl16-on megy. Ugyan lutri, de egy jó 3000-es kit (Mikron E-die, Hynix C-die) simán mehet 3466-3600 Mhz-re is akár.
-
tihanyi89
tag
válasz FollowTheORI #86615 üzenetére
Szia!
Én is így gondoltam, előbb utóbb mindent cserélni kell, csak gondoltam jobb ha több lépcsőben csinálom.
Ha jól értettem akkor inkább a ryzen procit ajánlod ha az ára nem sokkal több,igaz?
Ryzen 5v3600x hez milyen ram kell? -
törölt tag
válasz FollowTheORI #85832 üzenetére
Én is elsőnek Ryzen 2600 vagy 2700 ast akartam, de 3600 lett belőle végül, ha tényleg van rá keret megéri. Fórumon kértem itt egy két embertől 1-2 tesztet, hogy csináljanak a 3600 al cinebench meg társai.(ezeket a marketing fizetett tesztelőket youtube-on nem szeretem ) Elég sokat fejlődött tényleg simán 9xxx intel szintjén van. Tudom nem "tesztekre" veszik sokan a processzort. Jelenleg Ryzen 1200 lesz a gépben, Szeptember közepén jön a 3600/3600x. Lehet lejjebb megy X ára. Kis Ryzennel meg el leszek addig.
Aki csinálta nekem a tesztet cinebencben stock 3600 as:
3700 multi
490 singleCinebench R15:
1620 multi
197 singleNoukoum
HA tényleg jön 4xxx Am4-be az nagyon jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #85824 üzenetére
Én is gondolkodtam intelen, de Ryzen lett. Sok tesztet néztem meg ajánlásokat is kaptam. Meg tényleg sokkal jobb már a támogatottsága 1 genhez képest. És a sok mag itt nem megtévesztés, mint anno AMD fx korszakban Egy szálon is jobbak lettek sokkal a Ryzenek, multiban is jók. Kíváncsi vagyok, majd ha megjön a 3600 as, majd később lesz váltás 3700x-re, hogy mit tudnak. Bár nem tudom jön-e még ki más fajta processzor az AM4-es foglalatba?!.
-
Paxker315
addikt
akkor már inkább R2600. 40k-tól kapható, középkategóriás VGA mellett nem sokban marad el a 9400f-3600-tól, de ugyanúgy 6mag-12 szál, és, a B450-es lapok olcsók, később lehet harmadik generációs ryzenre upgrade-elni.
2600.
-
frelife
aktív tag
Bizony!
4magig fej fej mellett de 4 mag után majd 20-30%-kal jobb a ryzen 3600.
-
piero86
aktív tag
válasz FollowTheORI #85512 üzenetére
tothjozsi96, FollowTheORI köszi!
Nézegettem az új AMD procikat is, de nincs kedvem alaplapot is cserélni...
Így valószínűleg megrendelem a következő napokban. -
Fitzgerald
veterán
válasz FollowTheORI #84394 üzenetére
2 év leforgása alatt egy 1070, egy 1080, és egy 1080 Ti is volt a 7700k-m mellett. Sosem volt bottleneck Battlefield játékokban, a CPU használat jellemzően 65-85% között volt (BF1-BF4-BF5).
Azt fontos tudni, hogy a Battlefieldekben a standby memória okozza ezeket a spike-okat. Csináltam is egy videót arról, hogy hogyan lehet egy egyszerű Win10 task-el megoldani a problémát, a BF5 topikba linkeltem is milliószor. Első körben egyébként azt próbálnám meg a fórumtárs helyében.Amúgy 144Hz-es WQHD monitorról van szó. 144+ fps-e sosem lesz ezen a felbontáson azzal a kártyával maximális beállításokon, de még egy 1080 Ti-vel/2080-al sem. A dadogás meg 60 fps feletti 1% low, és alig alacsonyabb 0.1% low értékekkel nehezen értelmezhető fogalom egy Battlefield játékban, még ha Quake 3-ról lenne szó, akkor azt mondanám oké.
Hosszútávon valóban jobb választás lehet a 6+ fizikai mag és a legalább 2x ennyi szál, de hogy mikor kezd majd valóban kifizetődni egy ilyen befektetés, azt csak találgatni lehet. Simán lehet hogy csak akkor, ha már bagóért dobálják az ember után a 8700k-t.
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz FollowTheORI #84387 üzenetére
-
addikt
válasz FollowTheORI #84382 üzenetére
Akkor lehet, hogy megvárom az ősszel megjelenő i7-9700-et, mert a jelenlegi i7-8700-be már nem szívesen feccölnék bele, az i7-es K-sokba meg főleg nem.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
kolopele
nagyúr
válasz FollowTheORI #83981 üzenetére
Nekem se halt még be egy Noctua ventim sem, pedig csak azokat használok a házban is. Ugyan magasabb fordulaton van nekik némi jellegzetes kis hangjuk, de odáig sosem kell feltekerniük.
-
jozsi252
veterán
válasz FollowTheORI #83915 üzenetére
Köszi!
Szóval akkor olyan boltot kell keresnem ahol foglalkoznak BIOS frissítéssel.
iPhone 16 Pro Max
-
palfitom
félisten
válasz FollowTheORI #83894 üzenetére
"ASRock B250M-HDV" lapja van, ami LGA1151, és 6. illetve 7. generációt fogad.
Szerk: OK, látom már javítottad!
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
válasz FollowTheORI #83894 üzenetére
Én lehet valamit elnéztem de nem 1151v1 cucca van?
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Yushchenko
őstag
válasz FollowTheORI #83884 üzenetére
Köszönöm, azt hiszem akkor át kell mennem az alaplap topicba
-
Yushchenko
őstag
válasz FollowTheORI #83882 üzenetére
Jogos. Igazából még azt nem értem, hogy a K-s tuning az mitől másabb, mint a 9400f-nél a turbo boost?
-
Yushchenko
őstag
válasz FollowTheORI #83880 üzenetére
Köszi, akkor ígyis-úgyis kell a Z-s lap, akkor így nézelődöm tovább.
-
veterán
válasz FollowTheORI #83821 üzenetére
Amit itt értékleni lehet az a ma is megfelelő teljesítmény jutányos áron, a garanciát beáldozva.
Mondjuk aki 775 Xeonról váltva keresi a következő budget gépet.
Nem feltétlenül gondolnám, hogy egyben kell eladni. Sokan pont azért vesznek ilyen alkatrészt mert a többi komponens már megvan. Ott a 1155 lap a gépében csak épp i3-mal. Vagy akinek megpusztult a P67/Z68/Z77 lapja. Esetleg aki 8 giga ramról fejlesztene. Pont azt feltételezem, hogy egyben nem akarnak ilyet csak 1-1 komponenst bővítenének, cserélnének.
Ez most nagyon nem az az élethelyzet hogy ettől ingyen vagy nyomott áron megváljak, pont hogy minden fillérre szükségem van amit ebből ki tudok facsarni, konkrétan maximum pár tízezret tudnék hozzá tenni, és most nekem elég lenne egy 2200G amire jelenleg használom a gépet. Viszont jó lenne ha kicsi lenne, kompakt, keveset enne, és minden új, garis lenne. Aztán majd ha úgy alakul anyagilag, meg igény szempontjából menne bele egy 2600/3600/3600G ha lesz, meg egy vga. Addig akarom eladni amíg ennyiért vagy kicsit kevesebbért el lehet. Én lennék a legboldogabb, ha lenne lehetőségem jótékonykodni, egyelőre ott tartunk hogy a feleségem szokott sütni sütit a rászoruló gyerekeknek akiket a faluban táboroztatnak.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Mikeee89
senior tag
válasz FollowTheORI #83575 üzenetére
Tervben van egy Ryzen 5 2600-as proci, de az is lehet megvárom amíg kijönnek a harmadik generációs Ryzen-ek, hátha a 2600-asnak lemegy majd az ára (bár most is elég olcsó). Kösz a segítséget.
Szerk: mikorra ígérték az új Ryzeneket?
[ Szerkesztve ]
-
Zicokuka
senior tag
válasz FollowTheORI #83534 üzenetére
Kinek mik az igényei stb.. azért még egy I5 élhető,és egyben válasz is hogy az I5 jobb,persze van ahol az X6 gyorsabb de javarészt max ott ahol profitál a plusz magokból.Játékok alatt az I5 jobb.
-
ingalls
senior tag
válasz FollowTheORI #83496 üzenetére
Értem. Most sajnos nem tudok hivatkozni, de ha felütöd a youtube-ot, olyan összehasonlító videókat láthatsz, ahol újabb generációs i7et hasonlítanak az öreg haswellhez, és szignifikánsan magasabb fps értékek láthatók az előbbi javára. Nem sok, 10-20, de én pont ezt keresem. Akkor rosszul értelmezem ezeket a teszteket?
Köszönöm a tanácsokat, Uraim, akkor marad még a Haswell kicsit.
Kolopele: milyen rommá tételre gondolsz? Nem akarom, sosem akartam tuningolni, csak csere miatt kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
-
Deer76
aktív tag
válasz FollowTheORI #82350 üzenetére
Gép cserét próbálom kitolni. Most cseréltem 16Gb RAM-ra a 8Gb memóriát. Egyelőre marad ez a platform.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
dvd_R+
őstag
válasz FollowTheORI #82269 üzenetére
Értem köszönöm a választ.
Annyi még hogy melyik pasztát használjam majd ? EKWB vagy noctua ?
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
dvd_R+
őstag
válasz FollowTheORI #82267 üzenetére
Szia!
Értem, EKWB víz hűtéssel lesz használva, illetve van itthon ekwb pasztám valamint noctua nt-h1 (melyiket használjam majd ?)
max ilyen 4.5 - 4.6 ghz-en szeretném használni majd
ha idle-ben 30-40 fok között van és terhelés alatt 45-60 fok között az nekem teljesen jócsak a rossz tapasztalat az hogy i7 7700k -nál (ez volt az első melegedős procim) 80-90 fokos volt ... aztán delid megoldotta, utána jött a 8700k ami szimpla undervoltage segítségével 30-40 fokos és terhelés alatt 45-60 fokos szóval tök jó, viszont under voltage nélkül szintén melegedős volt..
Na most ha a 9700k tudja hozni ugyan ezeket a számokat undervoltage vagy anélkül a fentebb nevezett vízhűtéssel az nekem teljesen jó
szerk: ja igen a vízhűtés mellett 500rpm-en pörgő 3db venti van a 360as radiátoron tehát teljesen hangtalan és nem engedem neki hogy feljebb pörögjenek, tehát ha fúj ha fagy akkor is hangtalanul megy, ezt továbbra is így szeretném szerinted megoldható a 9700k-nál ?
[ Szerkesztve ]
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
kolopele
nagyúr
válasz FollowTheORI #82189 üzenetére
Az hogy valami elég vagy illik két különböző dolog
Inkább az a fontos hogy minél újabb legyen és legalább 6 mag vagy 4 mag nyolc szál, na meg persze felettük. Egy skylake i7 még nem kidobandó, aki meg újat épít rengeteg a lehetősége. -
blackalex
csendes tag
válasz FollowTheORI #82191 üzenetére
Akkor jól gondoltam,h kevés hozzá... Köszönöm
-
veterán
válasz FollowTheORI #81752 üzenetére
Államvizsga óta nem, max túlórázgattam régebben de mostanában az se. Általában 11-éjfélre mindig alszok, 6 előtt nem nagyon kelek. Genetika inkább.
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #81720 üzenetére
Megéri a többletkülönbséget? Ugye az alaplap és a memória is drágább. Amit fontos megjegyeznem, hogy FHD játékhoz lenne.
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #81708 üzenetére
Nem szeretnék AMD-t.
-
palfitom
félisten
válasz FollowTheORI #81673 üzenetére
"Az intelnél is a foglalat maradt, mégsem jó minden lap mindenhez." - HIVATALOSAN. De ez csak az Intel szemétsége miatt van így, hisz Z270-ben is meg lehet pörgetni egy 9900K-t, persze csak "okosba".
Előre ne ássuk el az AMD-t, lehet, hogy ők nem lesznek ilyenek...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Johnny_vT
senior tag
válasz FollowTheORI #81671 üzenetére
Én ezt értem, de az eredeti kommentedben úgy állítottad be a szitut, mintha AM4 és AM4 között ugyanolyan különbségek lennének mint Z170 és Z390 között. Az AMD ígéretet tett az oda-vissza kompatibilitásra és az első félgenerációváltásnál be is tartotta. Az Intel semmi ilyen ígéretet nem tett, ezért náluk fel sem róható a változtatás (ellenben laikusként szerintem sima cash-grab, vagy nem megfelelő előre tervezés eredménye még a Skylake-érából).
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
palfitom
félisten
válasz FollowTheORI #81663 üzenetére
"jópár gen óta használja ugyanazt a foglalatot" - Bár fizikailag 1151, de mégsem működnek (hivatalosan) egy azon foglalatban a 6./7./8./9. generáció processzorai.
A Ryzennél a Zen / Zen+ / Zen2 is ugyanabba kerül (az ígéret szerint).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Johnny_vT
senior tag
válasz FollowTheORI #81663 üzenetére
"A foglalat sosem jelent semmit továbbrasem..."
Ezt kicsit jobban elmagyaráznád?
- egy laikus
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
veterán
válasz FollowTheORI #81560 üzenetére
Hát, jó az még. Nekem még marad a 2600K egy ideig. Azon a G5600-on csodálkozok, de egyébként nem nagyon vannak újabb 4C/4T procik a táblázatban amivel tényleg szívesen látnám összehasonlítva. Pl i3-8350K vagy 2200G esetleg 2400G a 8 szálas ligában.
[ Szerkesztve ]
-
gerenda110
aktív tag
válasz FollowTheORI #81361 üzenetére
Viszont ha esetleg valaki segitene akkor megprobalkoznek vele. De viszont ahoz meg lapot kell cserelnem mert b250im van
[ Szerkesztve ]
Az élet szép. Ha tetszik, Ha nem!
-
aAron_
őstag
válasz FollowTheORI #80786 üzenetére
Nincsen semmim.
Ha lenne már alaplapom, RAM-om, stb. vagy csak új dolgokban gondolkodnék, egyszerűbb lenne a dolgom. Azért is tettem fel a kérdést, mert elvesztem a sok lehetőség között.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
Carasc0
őstag
válasz FollowTheORI #80771 üzenetére
köszi! Akkor nem cserélek VGA-t.
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Švejk
őstag
válasz FollowTheORI #80701 üzenetére
Köszi, én is efelé hajlottam. Elég régi vas már az 1156...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz FollowTheORI #80583 üzenetére
Youtubera 4magos proci? Elég overkill, igaz én is i5-2300-assal netezek
Egy G3240-as bőven megteszi.
@Submarine: Simán elég. Írtam privatot
[ Szerkesztve ]
2024: https://cdn.rios.hu/dl/cnt/2015-12/124496/torvalds.jpg
-
Submarine
senior tag
válasz FollowTheORI #80587 üzenetére
Köszi Mindenkinek!
SSD már konkrétan meg van hozzá.
Költségminimalizálás lenne a lényeg, nagy igények nincsenek, de a jelenleg e célra használt S775 E3400-at úgy gondolom már illő nyugdíjjazni. Az árát megszolgálta amióta meg van.
Még azon is lehet netezni, legfeljebb a malmozást reflexként kell begyakorolni.. -
Submarine
senior tag
válasz FollowTheORI #80583 üzenetére
Köszi!
Azok már az AM4-es foglalatúak DDR4-el?
Ramra nem akarnék költeni(meg másra sem), azért a 1150-re gondoltam. -
haiiro_o
tag
válasz FollowTheORI #80108 üzenetére
oké. nézelődök még akkor.
-
haiiro_o
tag
válasz FollowTheORI #80106 üzenetére
Lehetséges, hogy ez lesz belőle igen.. játékokban egyébként ez hozna egy kis pluszt? jelenleg főként pubg-t játszok..
-
nyozo
aktív tag
válasz FollowTheORI #80052 üzenetére
RX 580-hoz húzva megfelelő választás?
Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"
-
veterán
válasz FollowTheORI #79752 üzenetére
35-40 sima 3770, 45 vagy fölött 3770k esetén. Tekintve, hogy a 3470-et kb 15 körül lehet eladni, tehát harmadával gyorsabb prociért a dupláját adnám, mondjuk a K-s húzhatóbb akkor legyen másfélszer gyorsabb, azért meg a 3-szorosát.
Nyilván a komplett gép, alaplap, ram csere nagyon drága lenne, de 45 ezer egy 5-6 éves prociért aminél sokkal erősebb az új i5-8400 52-ért...
S-es, T-s procikkal mi a helyzet?
i7-2600K-val mi a helyzet?
Múltkor tudtam volna cserélni egy 2500K-ra egy az egyben, de úgy voltam vele ez tudom hogy nem volt húzva az meg lehet fél év és kuka.
De azt számoltam, ha mindent eladnék, nagyjából kijönne egy Ryzen 2200G vagy 2400G 8 giga DDR4-gyel. És az mégis új, és egy használható IGP van benne.https://tinyurl.com/rasoapro
-
BerserkGuts
őstag
válasz FollowTheORI #79468 üzenetére
A virtuális szálak általában csak 25%-át teszik csak ki a valódi processzor mag erejének
Már mostani játékoknál is van baj ha túl sok gyenge szál van a valódi helyett és ez útjában áll annak hogy a valódi processzor mag erejét kihasználjad.
Persze ritka alakalom de előfordulhat hogy kevés és limitálja.[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Devas
őstag
válasz FollowTheORI #79468 üzenetére
Én mértem ki lassulást heroes of the stormban.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
kasza blanka
aktív tag
válasz FollowTheORI #78822 üzenetére
Nem tudom, honnan veszed ezt.
Hivatalos, hogy a z390 Coffee Lake-t is fogad majd, ezért reménykedem benne, hogy lesz az intelben annyi, hogy a Spectre miatti égés után nem kell kukázni féléves lapokat/chipseteket, és a z370 is vinni fog köv generációs procikat. (legfeljebb nem a 8 magosakat)Whether or not this enthusiast motherboard will be required for these chips is currently unknown.
tegnapi cikk
the upcoming Z390 chipset will support both 8th Gen Intel Coffee Lake CPUs, and 9th Gen processors. This move could add a bit more longevity to the otherwise late-in-the-day motherboard release for the current 8th Gen chips.
Még azt is írják, hogy az érkező 8 magos procik z370-es támogatása miatt nincs hivatalosan kompatibilitás a 170/270 és a 370 között.
majd meglátjuk.
-
kasza blanka
aktív tag
válasz FollowTheORI #78796 üzenetére
Egyik sem játszik az adott helyzetben. 8600k vagy 2600(x) abletonhoz (jobb latency, magasabb órajel VS 12 szál)
illetve 8400 vagy 8350k VS marad vmelyik régi konfigpalfitom: csak multi. singleplayer/nem multi jétékkal SZVSZ 20 éve nincs is értelme játszani .)
[ Szerkesztve ]
-
jeriko2
tag
válasz FollowTheORI #78471 üzenetére
Nem csere, választhatok, melyiket vegyem. Teljesítmény nem fog kelleni, a kérdés az, hogy berakható-e (azaz működik-e, mert azonos feszültséget stb használ).
Persze azz is jó lenne tudni, hogy ténylegesen fog-e kevesebbet fogyasztani (ismétlem, nem kell teljesítmény, de ha csak működik mint fileszerver x napon keresztül, kevesebbet fogyaszt-e egyik mint a másik. -
-KP-
addikt
-
Rem-X
senior tag
válasz FollowTheORI #77353 üzenetére
Hát ha jól számolgattam úgy 55-60 körül el lehet adni a 6500-öst az alaplappal együtt. Egy belépőszintű MSI Z370-es meg kijön a 8400-es procival 110 körül. Egy 50-est talán még megérne. (csak az asszony meg ne tudja)
Try again, fail again, fail better!
-
Werkly
őstag
válasz FollowTheORI #77270 üzenetére
Röpke negyedmilla a CPU+RAM+deszka ami "bejönne". De a Z370 és a Coffee elég zsákutca azt mondják. Szóval lehet érdemesebb várni.
-
válasz FollowTheORI #77270 üzenetére
60hz mellett max ha van fps számláló benyomva, akkor érzékel változást, maga a játékélmény maradna ugyanolyan, hiszen 60fps-hez még egy húzott 3770k untig elég minimum 2 évig
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
veterán
válasz FollowTheORI #77215 üzenetére
Szereti az órajelet és a szálak számát is, ahogy nézem.
solfilo
-
fulton
addikt
válasz FollowTheORI #76752 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ.
-
dugo_
veterán
válasz FollowTheORI #76734 üzenetére
Kicentizni? A 100-150W-ot fogyasztó konfig mellé?
-
MeSKA
aktív tag
válasz FollowTheORI #76731 üzenetére
Értem, akkor marad az 1700! Sajnos jelenleg az alaplap nagyon drága a 8.gen procikhoz...
És elég egy minőségi 500-as táp hozzá? Nem fogok rajta játszani, egy 1030-as videó kártyát veszek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz FollowTheORI #76724 üzenetére
Na meg a lóphaszt! Az ilyen olyan juttatások/bónuszok/járulékok-kal nem szabad számolni, mert az nem fix. Az alapfizu a lényeg. Meg megintcsak a lóphaszt! Nehogymár a szervizes álljon be a pult mögé eladósnőt játszani, vagy üzletkötősdizni. Persze saját szakállra megcsinálom én...
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Grave_444
nagyúr
válasz FollowTheORI #76645 üzenetére
Ha throttlingol akkor nem különben meg turbó órajelen megy, akárcsak a kártyák.
Nekem eddig az összes intel procim tartotta, mert normálisan voltak hűtve.Felőlem aztán úgy használod, ahogy akarod, de azt ne magyarázd meg, hogy egy Intel proci szorzózáras lapban nem bírja tartani a gyári turbo órajelét.
Visszatérve a kérdésre még mindig azt mondom vegyen olcsón 45k körül egy 4770-et.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz FollowTheORI #76642 üzenetére
Ja hogy te turbo nélkül használod? Szakmai topikban lássatok már túl a gyári oldalon. [link] Még mindig 3.7GHz srácok, a 3.9-et meg felejtsük el, ha játékról vagy munkáról van szó, persze szépen néz ki, de az esetek többségében sose megy annyin.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz FollowTheORI #76640 üzenetére
4770K 3.7GHz alapból, de ebbe itt ne menjünk bele.
-
Grave_444
nagyúr
válasz FollowTheORI #76635 üzenetére
B85 lap mellé miért kéne 4790K? 4770-et érné meg vennie, azt találni normális áron.
-
Dákesz
tag
válasz FollowTheORI #76633 üzenetére
Koszi
-
snecy20
nagyúr
válasz FollowTheORI #76606 üzenetére
Ez alapján úgy látom hogy majd csak 2019 körül lesz 32GB RAM-om.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
palfitom
félisten
Érdekes, köszi!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
t72killer
titán
Sőt, nagyonbrutál, hogy manapság 32GB RAM árából már HEDT procit vesz az ember Bár ezekszerint 16 gigával még épp ki lehet húzni, ha az ember a RAM-árak csökkenésére spekulál.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
akos86
aktív tag
-
Tombi
őstag
válasz FollowTheORI #76158 üzenetére
Megnéztem a videót, mivel 4770k van nekem is, de még egyelőre maradok, legözelebb az Nvidia Volta videókártya fogja az fps-eket feljebb tornászni Bár most egy 1060 nekem elég, koca gamernek
[ Szerkesztve ]
-
Apone33
őstag
válasz FollowTheORI #76066 üzenetére
Köszi, akkor jól gondoltam én is. De a biztonság kedvéért mondom inkább megkérdezem a szakikat.
Play Hard!!!
-
palfitom
félisten
válasz FollowTheORI #76047 üzenetére
Ez simán lehet!
-
S.O.S.
senior tag
válasz FollowTheORI #76047 üzenetére
Na most már értem !
Ez logikusnak tűnik még nekem is
Inkább játékra kelle proci akkor az " Intel " jobb választás lehet ?Köszönöm !
Üdv,
[ Szerkesztve ]
-
Naturalist
tag
válasz FollowTheORI #75999 üzenetére
"...tehát ha később pl GPU-t cserélsz, akkor a Ryzen nem gyorsul annyit, mint a 8400, ezért jobb vétel, főleg ha hosszabb távra tervezel.
Erre jók a 720p tesztek, ezért rakja ő is bele."
Ezzel a kijelentéssel vigyáznék. A 720p teszt a jelenlegi játékok adott processzor melletti jövőbeli teljesítményét tudja mutatni. A jövőben megjelenő játékok lehet jobban preferálják majd a minél több szálat és előfordulhat, hogy a 8400 előnye elolvad.
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #75999 üzenetére
Sziasztok!
Szerintetek megéri kivárni az új B/H chipsetes intel alaplapokat? Én nem szeretnék tuningolni, viszont az új intel platformot választanám.Illetve az érdekelne még hogy ugye a z370-es lapokba nem fog menni a következő generáció, a b360-asokba fog vajon? -
Siamiáu
tag
válasz FollowTheORI #75990 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Elolvastam a tesztet, és meglepődtem, hogy 720p-n mekkora előnye volt az i5 8400-nak , de aztán ahogy emelkedett a felbontás úgy kezdett közeledni felé a ryzen.
Ahogy néztem full hd-n nem volt akkora eltérés ( nagyjából 7% lehetett, ha a civilization IV-et nem vesszük bele) bár ahogy jelenlegi Intel árát nézem most még talán nem éri meg, de biztos fog lejjebb menni plusz, ha bejönnek jövőre a b350-es alaplapok akkor legjobb választás lesz .
Most nézem, hogy alzán kifogyott a 8400 és Amazon-on meg New egg-en is . Csak jön azért még év vége előtt szállítmány nekik. Ha nem akkor eldőlt a kérdés.[ Szerkesztve ]
-
Maddrive321
csendes tag
válasz FollowTheORI #75832 üzenetére
most akarok venni kb 2 hét, most a ryzen 1600xet és az i5 7600kt nézegetem ahogy látom árban egy huszassal kevesebb mint a 7700 de teljesítményben nagyon kicsi a különbség és sokan ajánlják
-
zsolti_20
senior tag
válasz FollowTheORI #75768 üzenetére
USB portból legalább 6db 3.0, SATA portból elég legalább 3 db, M.2-es porttal is elérhető alaplap? Wifi modul is jó lenne igen, nem szeretném az egész házat áthúzni egy kábellal megint. Bár egy bővítőkártya csak az egész, de jobb ha integrálva van.
Van egy külső hordozható erősítőm egy SoundBlaster E5, ehhez szükséges jobb audio, vagy maga az erősítő elég? Tuningolni nem szeretnék ilyen erőforrások mellett. Maga a VGA van meg egyedül ez egy GTX1080TI OC gigabyte-tól. Az asus maximus lapokat miért tartod tulzónak? Harmad áron lehet venni MSI-nél ugyanolyan lapot? -
FragMaster
addikt
válasz FollowTheORI #75649 üzenetére
Bah, inkább akkor már kivárok.
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
FragMaster
addikt
válasz FollowTheORI #75647 üzenetére
Igen csak ez már a 4770 majd' duplája használtan Ez az az árszint, ami alá inkább pakolnék modernebb lapott és memóriát is már.
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
hobizoli
nagyúr
válasz FollowTheORI #74848 üzenetére
64GB DDR4-bol az egy ~180k
igazabol a 16GB nem sok, nekem ebben a fokent nezetos neha jatszos i3 fosban is van 16GB RAM
több drón kell ;P
-
palfitom
félisten
válasz FollowTheORI #74762 üzenetére
Igen, néha jól tud jönni a magasabb órajel.
-
Orgi
addikt
válasz FollowTheORI #74756 üzenetére
Most én jól értelmezem, hogy pl az én i3-6100-emről gyakorlatilag míg nem lesz egy legalább 1070-es kártya mellette, nem érdemes feljebb váltani?
-
M@cika
őstag
Hát ebből a videóból az derül ki, HA nincs 1080-ad akkor "tökmindegy" milyen proci van a gépben, szinte ugyanazt tudja a játékokban.
Nasit a kis fehér medvének!
-
palfitom
félisten
Köszi! Meglepően jól szerepel az "őskorinak kikiáltott" és temetett 2500K...
-
BMS
őstag
válasz FollowTheORI #74524 üzenetére
én nem nagyon tuningolnék szerintem :/
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen processzort vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Visszatérhet a kezdeti stratégiához a Nothing Phone (3)?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest