Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz
dvd_R+ #90393 üzenetére
Szia,
"te vagy a topikgazda, biztos jobban tudod" - Egyáltalán nem hiszem, hogy én mindent jobban tudok az itt jelenlévő kollégáknál.
Bár a kérdező nagyívben letojta az szükséges infók megadását (Összefoglaló kérdéssora), így nem tudjuk, hogy milyen játékokat futtat de ha általános gémer gépről van szó, akkor a 9700K-t én alapvetően nem tartom jó választásnak. Ő írta a 10700K-t, mint egyik választási lehetőség, tehát feltételezem utánanézett a többi komponensnek is, így az árakkal tisztában van (nem vagyok gondolatolvasó, ő meg nem kötötte az orrunkra, tehát feltételezem, hogy igen).
Ha olcsóbb alternatíva kellene a 10700K-nál, akkor is inkább maradnék a 10. generációnál, és 10600K-t ajánlanék neki, hisz már egyre több játék ki tudja használni a 12 szálat (vs. 9700K 8 szál), és feltételezhető, hogy a jövőben ez lesz a tendencia. -
dvd_R+
őstag
válasz
palfitom #90391 üzenetére
Szia
nyilvan nem, de amikor a 9700k z390 lappal gyenge lesz akkor a 10700k is az lesz. Mar nincsenek olyan upgrade folyamatok mint anno 1.2.3.4 gen nel.. Főleg nem high-end kategoriaban.. itt mar a +5% 100ezrekkel dragabb..
hidd el hogy 3-4 ev mulva ha a 9700k +z390 gyenge lesz akkor a z490+10700k is az lesz.
A kerdezo pedig gondolom azert tette fel a kerdest mert nem a sajat penze ellensege ha van penze ha nincs..
ha ha a + penzert cserebe nem kap erdemben fejlodest arra amire o szeretne hasznalni akkor penzt is megtakarithat es nem lesz gyengebb a gepe sem..
ez az erv hogy ha van penze akkor meg miert ne 10700K z490-el picit eros
tobbet esszel mint penzel
tehat szerintem a kerdezo nem veletlen hagyta meg alternativakent a 9700k setupot
de ha annyival jobb a 10700k siman megvenne azt is
en igy ertelmeztem, majd leirtam neki hogy nem jobb annyivalui: telorol irok sorry a sok helyer irasi hibaert
de sorry ha valami badarsagot irtam, vegulis te vagy a topikgazda, biztos jobban tudod
en befejeztem, mert tobb az off itt mint a help -
palfitom
félisten
válasz
dvd_R+ #90379 üzenetére
"szerintem egyenlőre felesleges pénz kidobás 10700K+Z490-et vásárolni" - A kérdező ezt írta: "150-160 ezer lenne a CPU-ra" és "A cél, hogy 4-5 évig ne kelljen hozzányúlnom".
Garantálod, hogy a natív 8 mag 3-4 év múlva is elég lesz? Nyilván nem, hisz nem tudhatjuk mit hoz a jövő, mindenesetre a kérdezőnek van rá kerete, és biztosra akar menni. Tehát miért ne legyen 10700K? -
Paxker315
addikt
válasz
DudeHUN #90380 üzenetére
Így. Köszönöm, hogy leírtad. Az új, 10th gen& erős GPU esetén meg aztán tényleg jót hoz a 3200mhz, így, B-s lap esetén mindenképp kompromisszum lesz, főleg az 1-0.1% low értékekben.
Meg hát, amilyen áron a 3200-as kitek vannak, szerintem nem érv a Ryzen ellen, hogy "3200mhz-es RAM-ot szereti". -
kolopele
nagyúr
válasz
hokuszpk #90388 üzenetére
Az ember olykor azt érzi, hogy elég volt valamiből, aztán csak késztetést érez arra, hogy visszajöjjön. Van ilyen. Mondjuk sokkal ritkábban fog előfordulni mint eddig. Amit meg már leírtam, azt leírtam, vállalom, emberek vagyunk. Ajánlani meg senkinek nem fogom a 10900k - t, kivéve, ha az lesz az egyik kiszemelt, meg a 9900k
-
kolopele
nagyúr
válasz
hokuszpk #90385 üzenetére
A hit viták már valóban nem foglalkoztatnak, de azért amikor valaki határozottan írja, hogy Intelt akar, akkor azért előfordulhat, hogy reagálok. Ezzel nem követek el semmiféle kihágást, és a feltett videó is teljesen egyértelmű, nem légből kapott, a valóságtól nem elrugaszkodott volt, mint Nexus sokszor kegyetlen tuningolásai. Ráadásul senkit nem biztattam arra, hogy szinte ugyanazon az áron ne a nagyobb órajelű ramot vegye meg, csak azt akartam megmutatni, hogy átlag felhasználás mellett ennyi a különbség.
edari: Szerintem meg nem, annyit írtam, hogy legyen a 10700k (mások is írták), és megmutattam mekkora a különbség a két ram között, mivel az is szóba jött mint kérdés. Én már akkor is közellenség lennék néhányatoknak ha csak egy X - et írnék mindenhová -
hokuszpk
nagyúr
válasz
kolopele #90383 üzenetére
"de lehet, a jövő héten már nálam is egy 10900k és egy Z490 fogja váltani a jelenlegit,"
jajaj. ha bejon, ezentul mindenkinek ezt a kombot fogod ajanlani ?
amugy gratulalok, en nembirtam volna egy egesz hetig az onkentes szamuzetest. -
kolopele
nagyúr
válasz
dvd_R+ #90381 üzenetére
Nem mondtam, hogy nincs különbség, és direkt a 2666 és a 3200 közötti különbséget akartam érzékeltetni. Amúgy meg nekem sincs szükségem a jelenleginél komolyabb cuccra, de lehet, a jövő héten már nálam is egy 10900k és egy Z490 fogja váltani a jelenlegit, mert ahogy nálad is, nálam is ez egy hobbi
Aztán majd látjuk, kell e nitrogén vagy sem
-
kolopele
nagyúr
válasz
DudeHUN #90380 üzenetére
A játékosok zöme előbb fog értelmezni egy olyan videót, mint amit én tettem fel. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a magasabb órajelű ram nem hoz valamivel több fps - t, viszont egy átlag játékos számára, akinek a FHD 60-75HZ a fontos, és nem 2080 Ti - vel játszik, messze nem fogja az érdekelni, mit bűvészkedik folyton ez a rocker gyerek hol a ramokkal, hol a procikkal a nitrogénnel.
-
dvd_R+
őstag
válasz
kolopele #90378 üzenetére
Én saját tapasztalatokat írtam, amit jó pár youtube videó is alátámaszt intel fronton is
volt a gépembe 2400MHZ memória, majd áttettem a 3200mhz-t és átlagban 20fps-el több volt a jatekokban
Mindenesetre lényegében hogy a lényegnél maradjunk, szerintem egyenlőre felesleges pénz kidobás 10700K+Z490-et vásárolni
Hozzáteszem én ettől fügetlen megveszem(káros szenvedély..)
-
kolopele
nagyúr
válasz
dvd_R+ #90375 üzenetére
Azért ez kicsit merész kijelentés, játék függő eléggé az, hogy 2666 és 3200 között éppen mekkora lesz a diffi. Inkább úgy fogalmaznék, ha mindkettő Ryzen, akkor sokat számíthat, Intel esetében már nem annyira. Egy 2060 super erősségű kártya esetében mondhatni elhanyagolható:
[link] -
VirsLee
Topikgazda
válasz
dvd_R+ #90374 üzenetére
Tudtommal a PCI-E 4.0 nem játszik a Comet Lake-nél, csak később Rocket Lake esetében lehet jelentősége, ami pedig - tekintve, hogy 5 évig szeretné megtartani - nem igazán mérvadó.
Úgy látom ugyanaz a típus kb. 20k-val drágább jelenleg alaplapban. Szóval szerintem nem éri meg a 70k (proci+lap) felárat jelenleg.
-
dvd_R+
őstag
Szia!
A jelenlegi tesztek alapján a 10700K és 9700K között 1-2% a különbség, 9700K-t már 95-110E ft-ért tudsz vásárolni, ehhez képest a 10700K 145 alatt nem igazán van..
Ennek ellenére a VGA miatt a PCI-E 4.0 és az nvme m.2 ssd-k kezelése indokolt lehet a Z490 chipset vállasztása de ennek meg is van az ára, egy normálisabb 11+ fázisú VRM-el ellátott alaplap 90-100K-tól indul jelenleg
így jelenleg az ésszerűbb döntés mindenképp a Z390 lap (40-60k között elég jót kapni) és hozzá egy 9700K 4,6 - 5.0GHZ-en futtatva
4-5évig lehet tervezni de semmi nem fog 4-5 évig úgy menni hogy ne kelljen hozzá nyúlni ha azt a teljesítményt szeretnéd mint az első 1 évben
Gyorsan fejlődik a technika...
Szóval inkább itt a kérdés az hogy PCI-E 4.0 és NVME jobb kezelése miatt megéri e neked a + nagyjából 100e ft-ott rá költeni vagy sem.
Bármelyiket választod Z390,9700K - Z490, 10700K ugyan addig lesz jó, úgy értem teljesítményben..
de a 4-5 év az nagyon elrugaszkodott kijelentés..Remélem tudtam segíteni
-
Zsöti90
tag
Sziasztok, mekkora előrelépésre számíthatnék minimum átlag és max fps-ben ha egy i7 7700-ról 16 gb 2400 mhz-es konfigról váltanék egy ryzen 3600x-re 3200 mhz-es memóriákkal? A videókártya maradna rx 5600 xt pulse.
-
a347
aktív tag
THX mindenkinek
-
Tekintve, hogy a 10gen új platformba megy amit később még újabb procikkal tudsz upgradelni valamint a 9700K csak 8 szálas mivel nincs benne HyperThreading, míg a 10700K-ban van, szerintem ez egy tökéletes példa arra amikor ÉRDEMES megfizetni a felárat.
A 10700K ugyanis régi 9gen-ben a 9900K-nak felel meg ami sokkal drágább nála. -
a347
aktív tag
Sziasztok!
Erősen tervezem az I7 7700k/GTX1080 konfigom cseréjét. A kiszemelt VGA egy 2080 super lenne, de bizonytalan vagyok hogy 9700K vagy 10700K legyen a párja. AMD-t nem szeretnék.
Az összeghatár max. 150-160 ezer lenne a CPU-ra.
Megéri a 10. generáció a 10-20 ezer forint többletet? A cél, hogy 4-5 évig ne kelljen hozzányúlnom és az új játékok is magas beállításokkal fussanak.
A gép főleg játékra és egyébb "hétköznapi" dolgokra lenne használva.
A monitor 2506x1440, 144hz.Előre is köszi a válaszokat, véleményeket.
-
KAMELOT
titán
válasz
BerserkGuts #90361 üzenetére
Köszi, hogy leírtad helyettem is
-
kolopele
nagyúr
válasz
BerserkGuts #90361 üzenetére
"inkább itt leírom egyénileg amit ki is szoktak javítani"
Nem raktál sehova vesszőt -
BerserkGuts
addikt
válasz
Aranygyerek #90356 üzenetére
Lehetőleg ne egy szakbarbár nézeteivel gondolkozzunk sokan tudnánk ilyen színvonalt összehozni csak nekem nincs ekkora arcom hozzá hogy akár több tízezer embert félre vezessek inkább itt leírom egyénileg amit ki is szoktak javítani de ez a szép benne közösen gondolkodunk aztán én is belátom utánna olvasok stb nézőpontot váltok fejlődök de nem csak nézek bambán és hallgatok bólogatok ez a szép jövő youtube hú 100.000 követő akkor igaza van aha linus is már tévedett meg hülyeséget beszélt neki meg millios tábora is van ők is csak emberek.
Tudod ezt jelenti a fórum mindenki elmondhatja a saját véleményét mint régen a polgár társak Rómában de ez a kamu tech oldal egyéni meggyőződését erőlteti a birkákra.
Azok meg bólogatnak csak a kommentben gondolkodás nélkül. -
Dtomka
veterán
válasz
Lehet másokat kritizálni, de kulturáltan. Nem beképzelten lekezelően. És még azt mondja nem felejti el honnan jött. Persze, már rég elfelejtette... a felvágós nagy arcával.
Van 1 pár tag akinek ez a fétise és itt éli ki magát. Na ez a szánalmas!
Neked köszönöm, látom értelmesen állsz az emberekhez! -
KAMELOT
titán
válasz
Kezdésnek nem ilyet kell nézni, hanem szakfórumon olvasgatni, mert sajnos torz képet ad az embereknek, így kialakítva egy rossz nézetet, amiben aztán az egyén hisz.
-
Aranygyerek
aktív tag
Ennek, mi értelme ebben a topikban? Megint a farok meregetés, az én bátyám erősebb majd ő meg megmutatja.
A videót én is megnéztem, nem rossz egy kezdőnek. Attól, hogy valaki 30-asal fiatalabb nalunk még nem biztos, hogy kis köcsög. -
válasz
Dtomka #90351 üzenetére
Ez az irigykedés annyira szánalmas duma. Nem akarom kimondani melyik népcsoport sajátja, de nagyon téved amikor azt állítja, hogy mi kutyák vagyunk amiért az ujjnyi vastag aranyláncot irigyeljük tőle. Az utálat és az undor annyival tisztább, neutrálisabb érzelmek.
Nincs különösebb bajom Árpi is liar-ral, amd szemüveggel elég értelmesen elmond ezt azt, kicsit olyan radics petis tenyérbemászó. -
KAMELOT
titán
válasz
Dtomka #90351 üzenetére
Sosem irigykedtem senkire, mert tudom honnan jöttem. Nézd meg milyen pc van, utána kérdezd meg van e okom az irigykedésre.
Az, hogy valaki papagáj módjára elismételi azt amit mások mondanak az nem szaktudás. Saját teszt sincs semmi.
Amit a kolléga is ír ''szemüveg piros'', tudod jó most az amd, így jó amd reklámot csinálni + jó sokan megnézik. Nagyobb nézettség, több pénzt. -
BerserkGuts
addikt
válasz
Dtomka #90351 üzenetére
ez annyira kőműves hozzáállás hogy ezt nem nehéz nem mond semmi extrát aki ennyit se tud ott könnyű villogni "így gigabájt hűha az mi csoda"
Vakok között a félszemű a király
Azért egy Abu vagy Synthwave vagy bárki komolyabb tech ismerettel betudná pirítani pár kédéssel
A szemüvegje meg igencsak piros még csak meg se magyarázza miért ne intel mert abból ugye nincsen semmi hasonló áron ez a hozzáállás meg
vicc
-
Pkc83
őstag
válasz
Beba Snake #90348 üzenetére
Nyilván Apu-t csak annak érdemes venni akinek egyáltalán
nem játékra kell , vagy csak jó régi alacsony igényü gamekhez kell. -
Pkc83
őstag
válasz
BerserkGuts #90347 üzenetére
Továbbra sem tudok rá mást mondani mint , hogy vagy
nem nézted meg a videót vagy csak szimplán nem érted.
Minden Amd cpu családon végigmegy
(2xxxg,3xxxg) , (2xxx,3xxx) , (2xxx x,3xxx x) ,
hogy melyikből melyiket érdemes megvenni, persze mindenki
az igényeinek megfelelően. De félreértés ne essék nem védeni
akarom csak egyszerüen nem értem , hogy mi a probléma a viddel?
Semmi Bullshit nincs benne ha csak nem az , hogy nem ajánl Intel
procit. -
Beba Snake
aktív tag
Nem tudom végignézni, mert a fickónak irritáló a hangja, de kihallatszik hogy abszolút nincs hardveres vénája. Nekem van.
R3 2200G/3200G (viszonylag) olcsó APU-k irodai/otthoni mindenes használatra.
Az R5 2400G (már nem kapható) és 3400G (durván túlárazott) egy i7 4770K/4790K teljesítményét hozzák egy GT1030 grafikus teljesítményével. De ezek is csak! SOHO APU-k.
(Csoda játékok és professzionális szoftverek üzemszerű futtatására csak nagyon korlátozottan alkalmasak.)Játékra és profi szoftverekhez combosabb CPU-k kellenek, akár AMD, akár Intel oldalról.
---------
Van R5 2400G-m, amire nekem kell arra qrva jó, játék: Pasziánsz és Ulti. -
BerserkGuts
addikt
dehogynem mert mi van ha azt veszed de írtam ilyen nincs ott van akkor sok más amire ellehet költeni
meg ott megmagyarázza magát hogy majd később mehet mellé dedikált vga aha annak aztán sok értelme van akkor netto hülyeség az egész valaki ilyenbe gondolkozik ne rugjon már kapufát főleg ne öngólt. Nem kell sajnálni azt a +pénzt egy rendes videokártyára meg egy jó procira
-
Pkc83
őstag
válasz
BerserkGuts #90344 üzenetére
Egész pontosan azt mondja , hogy
semmi esetre se vegye meg senki a 3400g-t!
5:15 ha esetleg a videót is megnéznéd.A 3200g az amit ajánl mivel még olcsóbb is pár száz forinttal
mint a 2200g. -
KAMELOT
titán
válasz
BerserkGuts #90344 üzenetére
Valami szélhámos az és megnézik 22k a videóit
-
Dtomka
veterán
[link] Milyen Procit Vegyek? 2020 UPDATE
-
tamikomac
aktív tag
Sziasztok! Van itt olyan, akinek Ryzen 5 1600 vagy 1600AF vagy 2600 van (vagy i7-4790, i5-8400..., stb...) és mellette GTX1050 3GB (Ti is jó vagy a sima is, de a 3GB lenne a tuti) és esetleg még az F1 2019-el is játszik? Eléggé leszűkítettem a kört tudom, de gondoltam rákérdezek. Benchmarkolni kellene kicsit, hogy eldöntsem mivel járnék jobban. CPU vagy VGA csere, esetleg komplett platform csere, de a kettő együtt nem megy, ha pl. platform csere, akkor marad a GTX 1050 3GB. Most egy i5-4460+GTX1050 3GB van, és ez szerint az én gépemen az F1 2019 jobban megy mint a videón látott Ryzen 5 2600+1050 Ti kombón, ami azért "mókás", szóval nem hiszek a videónak. i5-4460+GTX 1050 3GB vs Ryzen 5 2600+GTX 1050 Ti ne vicceljünk...
-
Edorn
senior tag
válasz
Beba Snake #90336 üzenetére
Köszönöm!
Egy HyperX 16GB Fury DDR4 3466MHz CL16 KIT HX434C16FB3K2/16 memóriát néztem ki hozzá, de akkor a proci nem fogja befolyásolni a kompatibilitást ezek szerint... De azért ellenőriztem, hogy a Matisse listán (remélem ezt kell néznem ennél a procinál) szerepel, hogy kompatibilis (by A-XMP OC MODE).
-
Edorn
senior tag
Illetve
AMD Ryzen 5 3600 3.60GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtő ventilátorral
vagy indokolt a
AMD Ryzen 5 3600X 3.80GHz AM4 BOX Wraith Spire hűtő ventilátorral
?
(nagyon pénztárca határán vagyok, úgyhogy ha nem dobja meg sokkal a teljesítményt a drágább, akkor inkább az olcsóbbat venném...)(mi a különbség a két proci között a 3.60GHz vs 3.8GHz-n kívül?)
-
Beba Snake
aktív tag
Mindkettő jó, az R5 3600-hoz kell BIOS frissítés (ha régi verzió van jelenleg) a mostani prociddal.
RAMból 2x8GB KIT legyen 3000/3200 CL16-os. Az MSI B450 lapok nem finnyásak a RAMokra , pláne nem Ryzen 3000-re sprocikkal és a hozzájuk való friss BIOS-szal.-------------------
rasotamas: igen, 2400G-t már nem is kapni, a 3400G-nek meg pofátlan ára.
Az általad írt árnak kéne lenni. Tavaly májusban 35k volt a 2400G.
És igen, elérkeztünk már abba a korszakba - 2 éve - ahol a 6/12-es procik a javasoltak. -
válasz
Beba Snake #90330 üzenetére
Másrészt a 2400G-nek és a 3400G-nek olyan iszonyatos indokolatlan felára van a 2200G és 3200G APU-khoz képest, hogy abszolút no go.
a 2200G és 3200G 30 körül megy, a 2400G meg a 3400G pedig már 50 magasságában ami még a 2600-nál is drágább, majdnem 3600-at kapsz érte.
És hidd el amihez kevés a 4c/4t meg a vega8 oda a 4c/8t vega11 sem valószínű hogy elég lesz.
Reálisan félúton kellene lennie a 8szálas apuknak a 4szálasok (30ezer)és a 2600 (40ezer)közt, max 1600AF ára (36) körül. -
Edorn
senior tag
válasz
palfitom #90329 üzenetére
Egy kis segítségre lenne szükségem cpu/memória támogatás ügyileg.
Megnéztem az alaplap mit támogat... [link]
És a mostani procim mellett a "Raven Ridge" felirat áll. A Ryzen 5 3600 mellett viszont a "Matisse" felirat. Mindkettő jó az alaplapomba?Illetve ezen alapul a memória kompatibilitás? Mert a memóriák ezek szerint vannak csoportosítva: Raven Ridge/Summit Ridge/Matisse/stb...
Csak mert ha egy mód van rá, olyan CPU-t és memóriát választanék, ami szerepel a listájukon...
-
palfitom
félisten
válasz
Beba Snake #90330 üzenetére
Az adatlapja szerint van: "SAPPHIRE RX580 4GB"
-
Edorn
senior tag
válasz
palfitom #90324 üzenetére
Sokmindenre használom, de játék kapcsán kevés:
Hunt Showdown még egész jól elmegy, bár szerintem az is örülne egy fejlesztésnek.Viszont Tarkov játék közben szinte végig 100%-on pörgeti a jelenlegi procit feladatkezelő szerint... Lassan is tölt be a pálya a társaimhoz képest ami miatt néha lekésem a kezdést, erősen melegszik is a gép, 1-2 körönként újra is kell indítanom a játékokot, különben laggolni kezd, vagy éppen kifagy... bár ez utóbbi esélyes, hogy inkább a kevés RAM hibája, amin ugyancsak növelni szeretnék.
-
-
4/8 - Ryzen 3 3300X (Zen2, így magasabb IPC, 3400G-t is alázza prociban kb)
6/12 - Ryzen 5 1600AF / Ryzen 5 2600 (Zen+), de mégiscsak 6 mag, vélhetően időtállóbb lesz így a 8/16-os konzolok érkeztével
6/12 - Ryzen 5 3600 (Zen2), de drágább az előzőeknél
Kevesebb pénzmag estén 1600AF / 2600, ha futja, 3600, bios frissítés után!!Venti mindhez van, tartalékba jó lesz. (Wraith Spire az 1600AF-nél, többi Wraith Stealth)
-
Edorn
senior tag
Van egy AMD Ryzen 3 2200G AM4 processzorom egy MSI B450 GAMING PLUS alaplapban.
Szeretném cserélni egy "eggyel magasabb szintre"... Azaz a legközelebbi, még érdemes leváltani erre procira... Feltételezem valamelyik Ryzen 5 lesz az... De melyik? (vagy ryzen 3-nál is van olyan, ami "már megérné lépés" lenne?)
(venti nélküli változat érdekelne...)
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek èpìtek asztali gèpet, egy ryzen 3200g megy bele. Van arról esetleg tapasztalat, hogy mennyire hangosak ezek gyári hűtővel?
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
BerserkGuts #90317 üzenetére
Kb. én is így gondoltam.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Beba Snake #90305 üzenetére
DDR5 sincsen még ha ennyire futurisztikus gépet akar xD
bár ha már hosszútávra tervezne valaki azt nem 2020-ban érdemes sajnos majd 2022-ben pci-e4.0 és DDR5 lesz a barátja onnan 5-6év nem probléma
de most nekiállni építeni ilyen hosszú távra már rossz időzítés leszHa a multat nézzük a DDR4 jó sokáig húzta kb 8év
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
Bigemperor #90315 üzenetére
OK! A linkelt cégnél nem szokott csúszás lenni.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Beba Snake #90314 üzenetére
Igen, és mindenkinek köszönöm a választ.
A helyzet az, hogy már megrendeltem egy helyről több mással együtt, viszont csúszik a szállítás, ott kb. 8e ft a difi és 58760 a sima verzió. -
Beba Snake
aktív tag
válasz
Bigemperor #90310 üzenetére
A mai nap 2500 Ft a különbség netes rendelés esetén. [link]
-
palfitom
félisten
válasz
Szia,
Bár ez nagyon kevés infó, de +13% felárat nem szokott érni a 3600X (ha ragaszkodunk a százalékokhoz, hisz Ft-álisan nem olyan sok).
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Nem indokolt. Azt a 8-10 ezer forintot inkább a gép más komponensére költsd el.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
Nem hoz 13%-ot. Csak akkor vedd, ha az a 8e nem számít :)
-
Bigemperor
senior tag
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni, hogy a Ryzen 5 3600 helyett érdemes lehet 3600x-et választani, a különbség árban kb. 8e ft (a teljes árhoz képest az kb. +13%)? Irodai munka és játék a cél, ha nem hoz annyit, nem feltétlen indokolt. -
RoliHero
tag
válasz
dozso007 #90303 üzenetére
'' de 60 feletti képfrissítést már úgysem érzékeli az emberi szem''
Probálj ki egymás után egy 60 majd egy 144 vagy magasabb Hz-es monitort játéknál vagy sima böngészés közben és rájössz hogy érzékeli az emberi szem a különbséget.
Lehet hogy speciel te nem.. De nagyon sokan érzik a különbséget. -
pandras83
őstag
válasz
Beba Snake #90305 üzenetére
Gen4 nvme csatira gondoltam, csak elírtam. Tudtommal az nincs az említett chipsetes lapokon
-
DudeHUN
senior tag
válasz
pandras83 #90304 üzenetére
Hosszabb időre AM4 miatt az R7 3800x (vagy 3700x ár/értékben). B460 mellett a kis előnyt a 10700 el is veszítené, amit a RAM órajel miatt kaphat.
PCIe 4.0 a háttértárak miatt jöhet majd jól és talán a következő VGA generáció miatt majd. Normális X570 vagy B550 lapot érdemes nézni. -
Beba Snake
aktív tag
válasz
pandras83 #90304 üzenetére
" pcie gen4"-es VGA még nincs. A többi dolog megy gen3-mal is szépen.
R7 3800X-hez én szarnék X570-es lapot venni. MSI B450 Tomahawk MAX. Maximum.
8c/16t procik közül meg válasszon az ízlés, a szívszeretet és az anyagi lehetőség. Mindegyik i9 9900(k) szinten van.
Nemcsak kihajtják azt a VGA-t, de még megdögleszteni is hajlandóak lennének. Jó hűtés azért mindegyikhez kell. -
pandras83
őstag
Szevasztok
Egy barátom nagy dilemmája:
RTX2070 mellé I7 10700(non-k) +gyári cooler B460 vagy Z490 lappal vagy R7 3800X +wraith prism X570 lappal
Monitora 75hz full hd
Se a b460 se a z490 nem tud pcie gen4-et, én ezzel érveltem a rizsa mellett. Cél: gaming magas minimum fps értékekkel
Bármilyen fikázós kommentet kéretik mellőzni, az észérvek többet segítenének. -
dozso007
újonc
válasz
Thrawn #90253 üzenetére
A "hitgyülisek" miatt: Régóta olvasgatom ezt a topikot (is), de most lesz az első hozzászólásom.
Ahogy látom, sajnos nem igen akarják néhányan megérteni a hozzászólókat, válaszolókat:
Ez a topik nem arról szól, hogy melyik gyártót kell szeretni. Itt nincs olyan, hogy csak az egyik csinál jó procikat, a többi szar, utálni kell.Teljesen mindegy, hogy Intel vagy AMD, mindegyiknek van jobb és rosszabb procija is."Kissé off:Az én gépeim nem mai darabok, minden alkatrésze legalább 3-4 éves, de van benne 6 és 1 db. 8 éves is. Mindkettőben még mindig ddr3- as 1333-as ramok vannak! Az egyikben I5 proci, 8 giga ramal, a másikban AMD athlon x4, 16 giga rammal. ddr5-ös videókártyák lettek belerakva ( az i5-ben 1030-2 gb, az AMD-ben 4 gb-s quadro k2200. Mindkettővel szoktunk játszani, (Steam, Uplay), Nem erőgépek, tudom. Minden alkatrészt, amik bennük vannak, használtan vettem... nincs rajtuk KITERJESZTETT GARANCIA SEM
! Assasinozunk (odyssey +dlc-k), Walkind dead episode 3,vagy pl. CSGO,. Egyik sem laggol. Az fps számom egyiken sem 150 fps, de 60 feletti képfrissítést már úgysem érzékeli az emberi szem. Fortnite is szépen elmegy rajtuk, a kisebbik fiam Space dragonozik ( minecraft modpackos játék ) szaggatásmentesen.
Mielőtt leszólnátok a minecraftot, mondván, hogy ez olyan játék, ami elmegy egy gyenge gépen is: gondolom ismeritek a modpackok erőforrás igényét...... Jelenleg ez a modpack majdnem 300 módot tartalmaz, aminek bizony kell azért "kakaó". De ezeken a gépeken jól megy, élvezhető a játék, nem szaggat. Off vége."
A proci kiválasztásnál ( mint már több esetben jelezték), el kell dönteni, mire is akarjuk használni a gépet: irodai munkára, tervezésre, játékra.... vagyis mi lesz a fő felhasználási módja a gépnek.
Eszerint kell procit választani (pénztárca lehetőségeket is figyelembe kell venni , természetesen). Ha valaki itt tanácsot kér processzor választásnál, akkor természetes, hogy olyan procikat fogunk neki mondani, amelyeket ismerünk és használunk, vagy használtunk (és meg vagyunk/voltunk velük elégedve). Ebből nem kell vitát generálni. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy a használni kívánt programok, játékok erőforrásigényét vegyék alapul, és úgy válasszanak processzort ( meg alaplapot, memóriát, háttértárat, videókártyát, tápot....).
Mindenkinek egy jó tanács: Ne olyan haverhoz menjetek tanácsért, aki már látott 1 gépet belülről! Attől senki nem lesz szakember, ha fel tudja telepiteni a windows-t, meg össze tudja dugni a kábeleket.....
-
BerserkGuts
addikt
válasz
KAMELOT #90298 üzenetére
ez a cpu teszt nem kell 4k mert az a gpu-t dolgoztatja így jobban dolgozik a cpu+ nem minden ultrán van a gamer nexus ebből a szempontból nem hülye tesztet csinál.
Meg ugye miről volt szó multihoz kell neki mert van full sp játék is ahova meg nem kell cpu mert mindegy neki mi van alatta szóval igen van egy ilyen oldala is.
nyilvánvaló a sárga csík amikor használatban van terhelés alatt mindegyik egy kutya(kivéve hála isten a G5500)
az átlagot az üresjárat szépen feltolja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest