- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekk
addikt
válasz gyenesmartin #63999 üzenetére
Sajnos nem lesz jó.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Nem tudom ide tartozik-e.:
Van egy HP ZR22w monitorom.
Valamint egy beltéri egységem, amin van egy HDMI kimenet. De a monitoron nincs hdmi, csak a displayportra tudnám rákötni. Létezik olyan, hogy Displayport HDMI kábel, az jó lenne nekem? Mert olvastam, hogy lehet nem lenne működőképes. -
gorillaZZZ
csendes tag
hali
van egy benq gw2320-as típusú monitorom..megmondaná nekem valaki,hogy az hány hz-es(refresh rate)?
mert nem találom sehol
-
Hocsika
tag
Sziasztok!
Monitor cserén gondolkodom. Jelenleg egy Dell U2312HM monitort nézegetek, és talán most tudnék váltani egy nagyobbra.
Videószerkesztés és játék van a több hangsúly használatkor, de emellett filmnézésre is használom, illetve általános használat is van bőven (böngészés pl).
A méret miatt főleg 27" 29" 32" monitorra cserélnék. Árba úgy 100e-150e ft körülire gondoltam.
Egy 970-es vga van a gépembe, gondolom ezt is figyelembe kellene vennem.
Konkrét típusokat nem nagyon nézegettem még, talán maradnék a Dell vonalon, illetve tetszenek az LG 29" 32"-es 21:9-es monitorai is.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Newyorker
addikt
válasz elefontelefo #63990 üzenetére
Nekem egy 220Gt hajtja az U2515H-t, igaz csak irodai meló és tökéletes!
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Scholes9
nagyúr
válasz elefontelefo #63951 üzenetére
Nekem az i7 igp-je viszi HDMI-n keresztül tökéletesen az 1440p-s monitorom. Játékra nem használom nyilván. Mondjuk jo lenne tudni h pontosan milyen vga
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> 65” S90C <-> MacBook Pro 14 M4 Space Black
-
rafis83
tag
válasz Shrike7973 #63993 üzenetére
Igen, én is a 4. típusba sorolnám, és így lehet gariztatni szerintem is.
-
Shrike7973
senior tag
-
rafis83
tag
válasz Shrike7973 #63985 üzenetére
Én ezt a szabályt találtam ezzel kapcsolatban:
A pixelhibák meghatározására a gyártók az ISO 13406 Class II nemzetközi szabványt veszik alapul. A szabvány négy különböző hibát definiál:
1. Típus: Maximális fényerő beállításról minimális fényerőre állítás alkalmával az átlagos pixel válaszreakció 75%-osnál nagyobb (a képernyő világos marad).
2. Típus : Minimális fényerő beállításról maximális fényerőre állítás alkalmával az átlagos pixel válaszreakció 25%-osnál kisebb (a képernyő sötét marad).
3. Típus : Az első két típuson kívüli egyéb hibák. Leggyakrabban előforduló hiba, hogy a színtartományhoz tartozó cellák vezérlését végző tranzisztor meghibásodik és az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken világít (beragadt alpixel).
4. Típus : Csoporthiba, mely során kettő vagy több hibás pixel található meg egy 5X5 képpontos területen. Csoporthiba szabály: nem megengedett kettőnél több világos vagy kettőnél több sötét, illetve 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixelhiba egy 5X5 pixeles területen.Az ISO 13406 Class II szabvány szerint az elfogadott pixelhibák száma 1 millió pixelre vonatkoztatva:
1. típus esetén: 2db
2. típus esetén: 2db
3. típus esetén: 5db
Ezek alapján egy 1028x768 felbontású (786.432 pixeles) kijelzőn a megengedett hibás pixelek száma:
1. típus: 2 X 786.432 / 1.000.000 = 1,57 pixel
2. típus: 2 X 786.432 / 1.000.000 = 1,57 pixel
3. típus: 5 X 786.432 / 1.000.000 = 3,93 pixel
A szabvány egy 1028x768 felbontású kijelzőn 1 világos, 1 sötét, illetve 3 színes hibás pixelt engedélyez.
Tehát egy mai leggyakoribb 22", vagy 24" fullHD felbontású monitoron ez egészen nagy számú pixelhiba megléte sem jelent garanciális cserére okot.[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem. A monitor típusa meglenne, hogy mit vennék, csak a méret kérdéses. Alapvetően irodai alkalmazások, több fül egyidejű áttekintése, valamint néhanapján játék lenne a cél. Amiket néztem:
LG 22MP67VQ-P
LG 23MP67VQ-P
LG 27MP67VQ-PA kérdés ezzel kapcsolatosan, hogy vagy 2 monitor lenne, vagy 1. 2 lenne a 21,5" és 23"-ból, vagy 1 lenne a 27"-ból. Melyik a célszerűbb erre a felhasználásra?
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
elefontelefo
tag
válasz Newyorker #63982 üzenetére
@Newyorker
@Brekk
Köszönöm szépen a válaszokat, most már csak azt kell eldöntenem, hogy csúcsminőségű és "kis" méretű, vagy nagyobb, de közepes erősségű eszközt vegyekEnnek szellemében gondolkodom azon is, hogy esetleg még lejjebb adok képátlóban, és inkább egy Dell P2416D -vel úszom meg a dolgot. Szerintetek ennek a képe is van olyan jó minőség, mint az általatok dicsért U25-ösé? Különös tekintettel a rossz szögből ("alulról") való filmnézésre?
-
törölt tag
Sziasztok! kinéztem magamnak egy Dell se2416h monitort és kérdésem hogy mennire megbízható? a feketéje gyengéb mint az asusnak? vannak bevilágítás problémái?
-
Shrike7973
senior tag
Sziasztok!
Egy pont 1 éves Dell P2314H típusú monitorom a mai napon pixelhibás lett. Mellékeltem róla egy képet, ahol egy 12 pont nagyságú a betű mellett jobbra van egy fekete folt, a hiba. Megnéztem fehér, kék, zöld, és vörös tesztképekkel, minden esetben fekete színű a folt. Nem vagyok benne teljesen biztos, de szerintem 4 pixelt érint a hiba. Szerintetek garanciális esetről van szó?
[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
Sziasztok !
Milyen monitort ajánlanátok 24-27" között WQHD felbontással főként játékra ? G-Sync / Free-Syncel megéri foglalkozni , sokat ad hozzá a játékélményhez ? Lehetőleg a 160 ezres kategória alatt szeretnék maradni , végső esetben 200 ezerig el tudok menni.
Köszönöm előre is.
-
-
Newyorker
addikt
válasz elefontelefo #63979 üzenetére
Én most vettem egy Del U2515H-t! Brutál! Gyonyonyu külső, gyönyörű kép, nem kell jobb!
-
Brekk
addikt
válasz elefontelefo #63979 üzenetére
U2515H nagyon jó monitor, egyik nagy kedvencem. 25"-ban mindenképp azt ajánlom, vagy az Acer H257HU-t. A 27"-ban most ez az akciós Acer ha megkapjuk igazi best buy lesz. Kifutó darabok egyenesen az Acertől. Tudása megegyezik a 150e-s 27" monitorokéval.
-
tobias40
veterán
erre vki tudna segíteni ebben?
-
elefontelefo
tag
"Acer CB270"
Köszönöm a jelzést, kíváncsian várom! Munkára + filmnézéshez kell, főleg utóbbiban szeretnék nagy javulást elérni, színek tartóssága rossz szögből nézve, fekete mélysége, fehér bevilágítás, stb. Lehet hogy egy Dell U vagy P sorozatú modell (pl. U2515H, P2416D) jobban teljesítene ezen a téren? -
bedecs23
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy új monitorra de nem vagyok otthon a témában . 27" IPS, keret kb 80.000
Játékra és filmre lenne főleg használva. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok! -
Xmodule
őstag
válasz Xmodule #63854 üzenetére
Válaszolok magamnak
BenQ GW2470H lett végül. Nem bántam meg, egész jó kis monitor. Nvidia beallitasoknal atraktam Full RGB -re es igy majdem olyan fekete van mint a plazmán ugye ez VA paneles. Nagyon tetszik. Frissitest is felhuztam 79Hz -ig 60Hz -röl. Ennyit bir. 80Hz- nél már elmosodnak a betük. Eddig meg vagyok vele elegedve.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Feketelaszlo #63970 üzenetére
Vagy még esetleg ez az Asus [link] elég jó árban van és van rajta 3 csatlakozó amiből nekem a dvi a lényeg,lehet ebben már az új ah ips panel van.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Feketelaszlo #63970 üzenetére
Ok csak nekem egy hasonlítási alapom van ISP monitor téren mivel még csak egyfajtát használtam Asus PA238Q proart monitort,és azt tudom,hogy ez jó képileg panelileg meg anyag minőségileg is,viszont most nem szeretnék 70Ft feletti árat kiadni monitorra,most max de tényleg max 60EFt ot szánok rá,az asus monitoron pl van vagy 4 usb csatlakozó,akkor ha jól láttam valami fülhalgató csatlakozó,hdmi ,display port csatlakozó ennek több mint fele nekem pl felesleges én csak dvi csatlakozást használok,és gondolom a csatlakozások is növelik a monitor árát,akkor ez magasságban állítható és elforgatható,de ha azt nézem sosem használtam az elforgatható állást sem csak be állítottam egy xy magasságot meg dőlés szöget és ennyi.
Ja és most már ritkán játszok de még néha szoktam,meg leginkább képeket szerkesztek,netezek meg filmezek,23" max 24" osat keresnék,ezért is néztem a múltkor ezt [link] mert kinézetre is jól néz ki meg mondjuk van magasság állítás ha kell,alap csatlakozók mind van rajta ami kell,IPS is és az ára is elég jó,csak volt aki dicsérte az Lg t volt aki meg nem.De ha azt nézzük az asus monitorom is másodjára lett jó mert elsőnek amit kaptam az pixel hibás volt.És most mellé fogni sem szeretnék,veszek egy másikat aztán meg kiderül szarabb,amúgy ha jól tudom az asus ban Lg panel van.[ Szerkesztve ]
-
-
rafis83
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata az ASUS VN279Q monitorral? Pozitívumot, vagy negatívumot tudtok mondani róla?
Előre is köszönöm a válaszokat -
Pityu.
nagyúr
válasz junior11 #63965 üzenetére
Az asus nem rossz legalábbis a drágábbak nekem IPS van bár majd most cserélném újabbra ha sikerül dönteni.
#Feketelaszlo
Akkor ezek a márkák felejtősek,de szerinted pl ilyen max 60EFt ért ilyen egyszerűbb asus IPS monitor lehet jó választás?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Zola007 #63958 üzenetére
Van most aprón pár GW2760-as, igaz nem állítható az állványuk, de talán nem buknál rajtuk nagyot, ha mégsem jönnének be.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic SS-300TFX, Streacom F7C, Silverstone GD05 + GD06, Xbox One S 1T
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz Pityu. #63959 üzenetére
Nagyon típusfüggő, de úgy általában egy szinten vannak velük. Viewsonic sok-sok évvel ezelőtt még komolyabb márkanévnek számított, de azóta eltüntek, mint szürke szamár a ködben, magyar boltok polcain már nem is nagyon találni. Mondjuk ha átmégy a monitor hiba topikba, találsz mindegyik gyártó legfrissebb termékeihez is bőven savazást képi és elektronikai problémákról egyaránt. A sűrű középkategóriából elég nehéz kiemelni egy-egy brandet, meg kell nézni, s azt választani, ami tetszik.
-
junior11
veterán
Sziasztok, az Asus monitorok milyen minőségi szintet képviselnek, gondolok itt pl. a képminőségre, tartósságra, megbízhatóságra stb.. Pár napja az egyik haveromnak elromlott a régi TN monitorja, s le szeretné cserélni egy Asus MX259H-ra, ez tetszik neki.
A másik választás még az LG 24MP77HM lenne.
Mit gondoltok? Vélemény? Köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
qpec
csendes tag
Sziasztok. Szeretnék egy tv-t vásárolni. max 150k a keret. Egyaránt tv-zésre, filmezésre, és gamelni is szeretnék rajta. (ÉN csak gémelni az asszony pedig filmet nézni). Ps4-t szeretnék majd rákötni. Nem tudom, hogy ez mennyire fontos adat. Nem feltétlenül kell 3d-snek lennie. Nem érezzük hiányát a 3d-nek. (későbbiekben, ha lesz keret akkor majd ilyen VR cuccot akarok beszerezni). A képarány a 16:9 legyen full hd (de az már alap). Sajna nem mozgok otthonosan e téren azért szeretnék segítséget kérni. Köszönöm szépen előre is. Szép napot!
-
tobias40
veterán
Hi all!
27"-ban CSS-hoz milyen monitort ajánlanátok?
Nem vagyok egy hard gamer de szeretem ha jó a kép és nem laggol,stb..
Felső határt nem írok mert kíváncsi vagyok mit ajánlotok!(nem kell a 2-300 ezer ajánlás! )
Most Syncmaster P2270HD monitorom van és Radeon 7850 1 gigás videó kártyával hajtanám meg a következő monitort is!!
-
Pityu.
nagyúr
Acer,Benq,Viewsonic,ezek milyen minősègű monitorok Lg hez ès Asushoz mèrten?
-
Zola007
veterán
köszönöm, akkor már csak meg kell várnom, hogy kevesebb legyen mint 80 ezer
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
szesa
senior tag
Siekrült beállítanom a Dell S2415H így már az általam preferált módon (kontrasztosabb, erősebb színek, a gamma gyengébb) játékra is oke
Windows-os szinprofil kalibrálásnál a gammát kellett visszavenni, valamint az OSD-ben a Game preset esetén megjelenik a Sturation opció is, ezt növelve a korábbi játék alatti fakó színek megszűntek, sokkal élénkebbé váltak a profillal kombinálva pedig kellően kontrasztos lett, pont ami eddig hiányzott nekem, ugyhogy igazán szuper lett igy, nagyon szép képe van.
Profil kezeléshez: https://pcmonitors.info/articles/using-icc-profiles-in-windows/
Ezt pedig érdemes használni mert egyszerűvé teszi a profil váltást:
https://pcmonitors.info/icc/DisplayProfile.zip
Külön game és desktop móddal használom.Itt pedig egy teszt oldal:
http://tft.vanity.dk/monitorTest_scale.htmlÚgyhogy akinek van sötét szobája az bátran válassza az S2415H-t, en direkt vettem ezzel a tükör felülettel.
-
-
Brekk
addikt
Kb. két hét múlva úgy néz ki érkezik csak nekünk Acer CB270 előreláthatóan 110000,-ért. Best buy lesz, igaz csak a készlet erejéig.
-
Brekk
addikt
válasz access_denied #63947 üzenetére
Nélunk általában az összes EIZO-bol van raktáron, és ha gondolod meg is mutatom amelyiket szeretnéd.
-
Zola007
veterán
mi most a bestbuy 60-80 között az alábbira?
27"
fullhd
állítható magasság
irodai munkára + néha film
sokat dolgozom éjszaka, bevilágítás a halálom
lehetőleg 3 év garimostani egy VA paneles Benq (gw2255), ennek a képét nagyon megszerettem, jó a feketéje is
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
elefontelefo
tag
Egy BenQ GW2765HT -hez mit szólnátok? Szerintetek nem baj, hogy 2014-es modell?
-
elefontelefo
tag
Sziasztok! Egy min. 27 "-es, min. WQHD-s monitort vennék, szerintetek az 1 GB-os grafikus kártyám "vinni fog" egy ilyet Adobe progik + filmnézés használatra? Ez a fő kérdésem, de ha valaki még tud is mondani egy tuti modellt erre az igényre nem túl sokkal 100 k fölött magyar forgalmazótól, azt is szívesen meghallgatnám... Köszönet előre is!
-
Newyorker
addikt
Akarok venni egy Dell U2515H monitort! A kérdésem, h a vga-t milyen kábellel kötöm vele össze? Mert a dobozba nem látok hdmi hdmi kábelt csak ilyen speckókat!
-
Macka
veterán
Sziasztok! Nem találtam megfelelő topikot, ezért itt kérdeznék:
Van valahol egy értelmes leírás, hogy win10 alatt hogyan kell ICC profilt betölteni?
-
access_denied
senior tag
válasz Feketelaszlo #63946 üzenetére
Nagyon hálás vagyok a segítőkészségedért. Megbízható, magyar cégtől szeretnék vásárolni, de előtte valószínű, hogy kopogtatok az Eizonál a garanciával kapcsolatban.
Lehet, hogy egy kicsit túl is lihegem ezt a problémát, de pl. tévé vásárlásakor lehetőség volt tesztképek vizslatására (homogén színek) és ha pixelhibával találkoztam volna, akkor értelemszerűen el sem hozom azt a tévét. Ugyanígy objektív vásárlásakor is kell az óvatosság, hiába a piros csík és a Made in Japan felírat, elképesztő dolgokba lehet belefutni.
Még egyszer
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz access_denied #63945 üzenetére
A saját táblázatuk szerint fél évig vállalnak beragadt sub-pixelekre gyári garanciát - nem tudom ez mennyire megbízható, még nem volt dolgom sem Eizo sem más kijelző garanciális ügyintézésével, de a magyar oldaluk is elég összeszedett, szerintem ott lenne érdemes rákérdezni a részletekre. A kisker pixel garancia a kommerszebb gyártók esetében nyújt nagyobb biztonságot, illetve nem kell a hazai képviselettel meccselned ha vitás helyzet alakul ki, meg lehet, hogy kicsit gyorsabb is a dolog.
Viszont ha kell a gyári gari, arra figyelj oda, hogy ne szürkeimportos cégtől vedd, mert akkor küldheted Csehországba, Szlovákiába, Romániába a monitort.[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz Feketelaszlo #63944 üzenetére
Először is köszönöm az összefoglalót és a link hasznos volt számomra. Nem nyomdába, újságszerkesztőként dolgozok, itthoni könnyed képszerkesztéshez és videóvágáshoz a teszt alapján úgy gondolom nem lövök nagy kapufát akkor az Eizo-val. A megbízhatóság is fontos számomra, úgyhogy ezt is köszönöm, hogy megemlítetted. Tisztában vagyok vele, hogy ez a monitor az Eizonál entry level, de ágyúval sem szeretnék verébre lőni, ésszerű határok között ez a monitor tetszett meg a legjobban, illetve az említett LG, bár ott az elforgathatóság ritkán, de hiányozhatna, a magasságállítás hiánya pedig nem lett volna eget rengető.
Nagyon sokat segítettél a választásban, már csak az a kérdés, hogy honnan tudom pixelhibamentesen (érdekes, hogy ezért felárak kérnek az értékesítők) ésszerű áron megkapni.
A pixelhiba garancia konkrétan mit takar? Az átvételkor nincs pixelhiba (ha van, akkor azonnali csere), vagy a garanciális időszakra is kiterjed és bármikor vissza lehet vinni, ha egy pixel beég?
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz access_denied #63943 üzenetére
Mert nem csak lehet, de bizony ténylegesen ugyanolyan panel van benne, ők is az LG-től veszik. A nagy különbség a motorháztető alatt lakozik: plusz funkciók, elektronika, stb.. Mondjuk az EV2450 pont a legalapabb irodai használatra szánt Eizo (6bit+AFRC) - nem véletlen tőzsdés stock photokkal marketingelik mindenhol, a saját portfoliójukon belül ez nem üti meg a "képszerkesztéshez jó" szintet, az a kategória náluk (de a többi gyártónál is) még egy százassal fentebb kezdődik. Ennek ellenére valószínűleg még így is színhelyesebb a képe az LG-nél, tftcentral-on legalábbis nem nagyon tudtak belekötni. A panel egy dolog, az csak a technológiai alapot határozza meg, de ahány márka, annyiféle képminőséget tudnak rajta elővarázsolni. Na meg ugye az 5 év garit sem csak úgy a felárból gazdálkodják ki a japánok, a gyenge gyártási minőségből származó hibáktól is kevésbé kell tartani, mint az LG-nél.
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz old_artist #63907 üzenetére
Értem én, hogy Eizo, szép hangzatos név, de ettől még lehet ugyanolyan vagy rosszabb panel benne mint pl. az LG-ben. Minden Kínában készül, ezért vannak kételyeim. Cáfoljatok meg ha tévednék, a 40e Ft túl sok ahhoz, hogy márkanevet vásároljak.
-
LanyUs
senior tag
Samsung SD390 24”
Átlátszó/zöldes 1 cm-es üveg díszkeret van rajta körbe. Ami mocskos idegesítő. Plusz a hátulja is csilli-villi tükröződik, tehát irodai munkánál a szemben ülő kollega számára is rendkívül zavaró. Számomra így használhatatlan. Ment is a francba vissza az informatikai osztályra. -
xSn
csendes tag
válasz -Solt- #63940 üzenetére
Értem. Elsősorban azért irányítanám Brekk felé ezt a kérdést, mert amennyiben tényleg létezik ez a hiba, akkor ő biztosan gyakrabban találkozhatott vele. De ettől függetlenül is köszönöm az infót!
Papíron minden megvan ebben a monitorban, amire nekem szükségem lenne, csak ez a hiba zaklatja a fantáziámat..... de - ahogyan javaslod is - valószínűleg inkább maradok a 'P' mellett.
[ Szerkesztve ]
"Valar Morghulis"
-
-Solt-
veterán
Bár nem engem kérdeztél, de nekem jelenleg a GTX980Ti-vel semmi DP gondom nincs az U2414H-val. A GTX780 mellett produkált olyat, hogy hidegen (tehát több órás állás után) nem volt hajlandó képet adni, áramtalanítani kellett az egész gépet, és csak utána indult el.
Erre az volt a megoldás, hogy a monitor menüjében a DP 1.2-s támogatást ki kellett kapcsolni. AMD kártyával nem volt gondom.
Ettől függetlenül, ha most kéne választanom, én a P2414H-t venném, mert a vékony káva miatt nekem voltak nyűgjeim az U2414H-val. Az első amit kaptam, jobb oldalon sárgás foltot produkált... a második is, de az már kevésbé, és pár hónap után már nem tudom eldönteni, hogy elmúlt, vagy megszoktam. Ezen kívül a káva és a panel sok helyen nem illeszkedett rendesen... úgy kellett végig tapogatni rajta, és finoman a helyére nyomkodni. Ráadásul nekem az érintő gombok környékén sem illeszkedett rendesen, így a gombok is egyszer működtek, egyszer nem.
Nem tudom az újabb szériák milyenek, de nekem az U2414H az U2311H után nagyon nagy csalódás volt.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
xSn
csendes tag
Szia Brekk!
Ne haragudj, hogy megint hozzád fordulok, de erre a kérdésemre továbbra sem kaptam sehol érdemi választ, eredetileg én is inkább a U2414H felé fordulnék (mintsem a 'P' széria, vagy más hasonló kategóriás monitorok), de egy korábban felröppent hiba eltántorít tőle, miszerint display porton nem funkcionál megfelelően (lásd: https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/2oe2sf/discussion_builders_beware_overwhelming_evidence/). Erről tudsz esetleg valamit, igaz e, javítva lehetett azóta, vagy megalapozatlan? Azt hiszem elsősorban Nvidia kártyákat érintette a probléma. Ha beírnád keresőbe, akkor is elsőnek a "u2414h displayport issue" jön fel.
Köszönöm előre is a segítséget/véleményt!
"Valar Morghulis"
-
Pityu.
nagyúr
Igen csak ez olyan,mint amikor baleseteztem és összetört a motorom,vehettem volna tök ugyan olyat csak az már nem lett volna ugyan az
#TomMusic
Én meg ki sem tudom használni az eladandó monitoromon lévő sok funkciót ,nekem pl elég egy dvi csatlakozó vagy max mondjuk még egy hdmi és jobban számít,hogy a monitor IPS legyen szép képpel jó színekkel mert szeretek fotókat is szerkeszteni.,és az én monitorom is min 70EFt volt.
[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
válasz LeNoob #63931 üzenetére
Az U2414 ultrasharp sorozat, keskeny káva, remek tulajdonságok, grafikai munkára már alkalmas, és tudja a továbbfűzést, tehát egy kábelen több monitort is meg lehet hajtani (mellesleg 79900,- nálunk). Az S2415 monitor tükröződő bevonattal rendelkezik, így csak sötétített szobába alkalmas, főleg úgy ha nincs mögötted ablak, vagy fényforrás. A Bemenetekből kevesebb van, és nem állítható a talpának a magassága. De legalább VESA-s és kompatibilis a többi Dell talppal. És ez is olcsóbb nálunk mint a linkelt cégnél.
-
Chebbie
tag
Sziasztok!
Ezek közül a monitorok közül melyiket érdemesebb megvenni? Tudom, hogy ezen a szinten nincsenek jó monitorok, de talán ezek között is akad, ami valamiben jobb vagy rosszabb a másiknál és mivel ettől több pénzem nincs jelenleg, amit monitorra költhetek, de viszont sürgősen kell, mert a jelenlegi haldoklik.
[ Szerkesztve ]
-
LeNoob
csendes tag
Üdv a Szakértőknek!
melőhelyre keresek monitort 24"ig (80-90e forintig) mit ajánlanátok? felhasználás archicad építésztervezés
nekem itthon dell u2312hm van ami bevállt, ebből kiindulva nézelődtem és rögtön meg is akadtam két monitornál
dell u1414h illetve dell s2415h kérdésem, hogy a kettő között mi a különbség, mert árban jelentős .. ami adatlapból látni az az hogy forgatható - magasság állítható - usb3 csatis az u széria .. ha ezek nem kellenek akkor jó nekem az s vagy van még ezeken kívől más difi is?vaaaagy? tudtok jobb alternatívát ezeknél?
köszönöm! -
Maotun
őstag
na tehát az s 2716dg dell nos TN panel tehát szinek, betekintési szög lényegesen gyengébb mint hasonló árú IPS....
De én megvettem és pár óra gémerkedés fiam "hardcore" után azt mondjuk Qrva gyors 1440p 144Hz mint a vaj.....
IPS ről váltottam fotókat nézni, grafikára, irodai alkalmazások , ips...a valóságba sincs annyi szíz mint azokon.
De ez a TN dell nagyon tuti lett egy pixelhiba nincs benn boltba (Brekk mester) is néztük de otthon nagyítóval se találtam benn hibát.
Én szemből nézem és úgy tökéletesen vállalható a TN színvilág, ja és van jó állvány hozzá.
Összeségében
ez egy jó TN monitor drága is de Dell minőség.
Ja a G sync eztán jön még most ismerkedünk vele -
TomMusic
őstag
Na ez már sokkal barátibb. Azonban a 8ms kicsit aggasztó.
Bár nincs tapasztalatom, hogy mennyire érezhető a különbség, meg végülis egyáltalán nem szoktam játszani a géppel (báz azért csábító ).
Hmm. Az élet nagy kérdései..
Szerk.: jesszus most nézem, van benne kamera, és mégis tud pivotot is.[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
félisten
válasz AxBattler #63920 üzenetére
Esetleg erre vki? Azért is fontos lenne, mivel egy haver venne többet is a vállalkozásába/családba, és még ha alsó kategória is, talán akkor is inkább VA, mint TN.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic SS-300TFX, Streacom F7C, Silverstone GD05 + GD06, Xbox One S 1T
-
TomMusic
őstag
Köszi a választ!
Hát tényleg nem olcsó, a 23"-as is 84k-ba kerül.
És még pilotot se tud. (Ellenben rengeteg más hasznos funkciója van).
Kár hogy LG-nek nem jutott ez eszébe. Inkább karc-por-ujjlenyomat gyűjtésre hegyezték ki a monitorokat.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz Degeczi #63918 üzenetére
Na közben kiderítettem:
Ezen a videón 4:50 körül látni a feliratok a jack csatik felett.
Sajnos mégsincs benne mikrofon.
Egyáltalán létezik olyan monitor, amiben van?[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Pityu.
nagyúr
Hát én továbbra sem tudom,mire cseréljem az Asus PA238Q pro art monitoromat,hogy ennél ne legyen gagyibb a panelja meg az anyag minősége,viszont max 60EFt ot szánnék most egy IPS monitorra nem tudom az olcsóbb asus monitorok is lehetnek jók,vagy nézzek dell monitort,nekem nem kell sok extra csak min dvi csatlakozás legyen rajta,na meg jó képe legyen.Lg ket nézegettem de nem merem mert volt aki elijesztett tőle.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
+ (#63896) Brekk
Köszi, érdekes teszt/vélemény!Kérdezném ezzel kapcsolatban, hogy a belépő kategóriában a VA panelnél is hozza az Acer a többi gyártó szintjét? Gondolok itt:
ACER V226HQLbd, BENQ GW2270, BENQ GW2265M, bár itt valszeg' az Asus VS229HA a tuti."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic SS-300TFX, Streacom F7C, Silverstone GD05 + GD06, Xbox One S 1T
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Van valakinek LG 23MB35PM monitora? Arra lennék kíváncsi, hogy valóban van-e benne mikrofon, és a gyakorlatban mennyire használható? Többnyire csak a skype miatt kéne...Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
kp59
aktív tag
válasz sutyesz96 #63910 üzenetére
"Ocsmányak ezek az ultrawide monitorok. "
De ha látnád hogy milyen csodálatos látvány az ilyen monitoron egy játék a hagyományosnál jóval nagyobb látótér miatt akkor lehet nem ezt mondanád. Két hónapja van egy LG 34UM67-P monitorom és semmi pénzért nem mennék vissza a 16:9 vagy 16:10 képarányra.
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok,
monitort szeretnék venni irodai használatra.
Ezt az Asust néztem ki: VS247HR mivel árban elég szimpatikus (40 ezer Ft) és a műszaki paraméterei is tetszenek.
Igazság szerint max (de nagyon max) 50 ezer van rá, munkahelyre lesz, cég fizeti, és ennyit tudtam rá kiharcolni.
Elsősorban autocadben rajzoláshoz kellene, illetve office programok. Napi 8 óra.Szerintetek megéri, vagy ha nem akkor tudnátok ebben az ár kategóriában jobb választást mondani? A 24" azért indokolt, mert rajzolni "nagyban" jó, láttam 21,5"-os IPS es monitorokat ekörül, de azok 184 cm2 -ettel kisebb rajzterületűek (33mm szélesség és 18,7mm magasság). Ér ennyit az IPS? Szinte végig csak szemből lenne "használva".
Válaszokat előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Sabee
-
.LnB
titán
válasz sutyesz96 #63908 üzenetére
Vegyél inkább egy nagy tv-t akkor.
Ennyit tudtam segíteni: [link]
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
sutyesz96
őstag
Melyik a legnagyobb kapható monitor ~100k körül?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
old_artist
addikt
válasz access_denied #63906 üzenetére
Üdv!
"A cél még mindig képszerkesztés, videóvágás" - akkor nem is ktséges, hogy az EIZO a nyerő választás, meg egyébként is "... van-e olyan egyéb (leginkább vizuális, kalibrációs) tulajdonság, mely valamelyik felé billentené a mérleg nyelvét?" - mintha egy trabiból egy luxus autóba ülnél.
-
access_denied
senior tag
Korábban kérdeztem, de lehet, hogy azért nem érkezett válasz, mert ezeket a monitorokat kevésbé ismeritek.
Vékony káva (ettől nem tudok elszakadni), 16:9 és IPS lenne az irány.
EIZO EV2450 vagy LG 24MP77HM?
A cél még mindig képszerkesztés, videóvágás.
Eizo: forgatható kijelző, állítható magasság, LG: pénztárcakímélőbb megoldás.
Kérdésem az lenne, hogy van-e olyan egyéb (leginkább vizuális, kalibrációs) tulajdonság, mely valamelyik felé billentené a mérleg nyelvét? Köszönettel.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Pontosan ilyen monitor kellene nekem. Viszont most még drága. De lehet nem ugrok bele egy olcsóbb IPS-be, hanem gyűjtök egy ilyenre. freesync + 144Hz számomra ez az álom kategória
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Pityu.
nagyúr
Pont úgy vagyok mint mikor fényképezőgépet akartam venni,mire már keztem képben lenni hírtelen egy válasz el tántorított
Hát nem tudom de pl az olcsóbb asusok is olyan jók mint mondjuk az enyém volt?Most a neten keresve nem is találtam csak TN paneles Asus monitorokat.
#Brekk
Hát nem tudom,most kicsit el bizonytalanítottak az Lg vel kapcsolatban,a philips meg akkor szerintem kilőve,jó áron egy olyan jó cucc kéne mint az Asusom.
[ Szerkesztve ]
-
redingitell
senior tag
Köszönjük a tesztet! Nekem segített dönteni.
-
Brekk
addikt
válasz Pityu. #63898 üzenetére
Igen, ere az LG-re írtam, hogy 6e-el drágább a P2414, ha az olcsóbb webshop árat nézzük. A fehér philipsből meg pár napja kalibráltam egyet. Nem lett rossz, de semmivel se jobb szemkímélésre mint bármi más, ellenben a talpa egy 20dkg-os darab műanyag volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest