- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Rendeltem iponból LG IPS-224V monitort.
Miért csak 2 év garanciát ír?
Remélem nem valami visszavitt,javított sz.rt adnak? -
Sziasztok!
hobby fotós vagyok, képszerkesztéshez keresek monitort.
szempontok:
- 24" (1920x1200)
- árban: max 200 000,- brutto
- néha játékra is használom a gépet(filmnézésre soha)előre is köszönöm a javaslatokat.
-
konas
senior tag
Helo,jó estét. Tft monitort szeretnék vásárolni egy 22 es jó lenne.A gépem egy core i 3 2120 és egy 7770 es vga 8 giga rendszermemo társaságában.A gépem játékra használom.Ez a gép tudná futtatni rendesen a jelenlegi játékokat?
-
Ispy
nagyúr
Sziasztok!
Erről van valakinek tapasztalata?
Elsősorban munkára kellene, meg max netezésre.
Nem tudom manapság monitorok terén milyen márkák között érdemes válogatni, a régi monitorom egy Samsung (igaz PVA paneles, nem TN-es).
Ispy
-
Traxx
őstag
Elnézést, hogy ilyen rövid idő elteltével írok, de az illetőnek, akinek lesz a gép, kellene infó a rendeléshez, hogy melyik éri meg jobban (vagy ebben az árkategóriában, tehát max. 40K-ért van-e jobb vétel)
Departed: ha minőségbeli, elektronikai különbség nincs a kettő között, akkor én is a kicsit nagyobb felé hajlanék. Emellett egy dolog árnyalja a képet: a full HD mennyire jó a 21,5 colon? Arra gondolok, hogy nem lesznek ott már nagyon pöttömök a képpontok, és emiatt a betűk?
-
Én is
Sokszor le volt már írva, hogy nem szükséges gép hozzá, nyilván a legjobb, ha a saját vga kártyádhoz van kalibrálva (gép ekkor sem kell, elég a vga), de semmit nem veszel észre, ha csak a VGA-d márkájához (AMD/NV) lesz kalibrálva.
Nyugdíjasnak teljesen jogos meglátása, hogy a két ajánlott bolt valamelyikében fel sem merül, hogy "honnan fogom tudni..."
-
IzI
senior tag
Hi
Rendeltem egy monitort kalibrálással.És azt szeretném tudni,hogy honnan fogom tudni,hogy megcsinálták-e vagy nem ?
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Gyors kérdés: LG IPS224V-PN vagy IPS234V-PN? Tizenéveseknek lesz, általános felhasználásra, vagyis mindenből egy kicsi (film, tanulás, játék). AMD A8-5600K APU lesz a gépben, dedikált VGA nem.
Köszönöm a segítséget
-
letix
senior tag
Tisztelt hozzáértők!
Valamit elrontottam a fenti kérdéssel kapcsolatban?
Elolvastam az első hsz.-t, de egy ilyen régi monitorról ott nem sokat találtam.Van vele valakinek tapasztalata?
Köszönöm!
udv
letix -
SirKero
őstag
az IPS234V nek a válaszideje meg 14 ms
A gyártó 14 ezredmásodperces g2g válaszidőt ad meg a magyar weboldalon, ami rásegítés nélküli megoldást sejtet, és gyorsításról, overdrive-ról nem esik szó. Mivel a kézikönyv specifikációt tartalmazó része erre nem téri ki, tovább kutakodtunk az Interneten, ahol rendre 5 ms-os értékeket olvashatunk, azaz természetesen van gyorsítás. prohardver teszt
Hibátlan játékra ( is ) ezt van nekem is.
Az igaz,hogy tényleg instabil de nálam fali konzolon van
-
Departed
őstag
válasz
Valdez #28075 üzenetére
Sajnos nincs.
Én is vettem volna szívesen, de az egyetlen 24es IPS ami szóba jöhet, az a 70ezer forintos Dell, és akkor már inkább a 23-as LG-t vettem 40-ért.
Zaki1: tényleg nincs a 237-esen dvi...ez tök érdekes mert valóban problémásabb a hdmi-PC kapcsolat, bár elvileg be lehet állítani. Én inkább maradok a 234V-mmel a dvi-nál, az való igazán a PC-hez.
-
zaki1
tag
válasz
Departed #28074 üzenetére
a 237L nek gyengéb a képminősége mint a IPS234V nek ? nekem is ez a kettőt közül kellene választanom.LG 23" IPS237L-BN kompatibilis pc vel merta monitor kézikönyve azt írja hogyy /you use HDMI PC, it can cause compatibility
problem / vagy ez csak ps3 xbox 360 hoz jó? dvi kimenetes vgm van dvi hdmi átalakitóval tudnám csak használni ,az IPS234V nek a válaszideje meg 14 ms[link] , meg elégé instabil , előnye hogy van rajta dvi. -
Valdez
őstag
Van 24-es IPS 40-50 között? 16:10-es kellene értelemszerüen.
-
Departed
őstag
válasz
margithid #28042 üzenetére
Erősítsük az LG oldalt is a topicban:
ezek közül az IPS234V-t választanám, ha a 237L design-ja jobban tetszik és elviseled a kicsit gyengébb képminőséget akkor meg azt válaszd.
A másik kettő közül az egyik kisebb méret kicsivel olcsóbban (224), illetve régebbi modell (231). Így én azokat kevésbé javaslom.És egyáltalán nem rossz a tapasztalat az LG-kkel, jók azok is, meg a Dell-ek is.
-
margithid
veterán
válasz
fatallerror #28072 üzenetére
Ennyire rossz a tapasztalat ezekkel?
A cinema screen elég jól néz ki, nekem tetszik. -
Pano
addikt
válasz
El Kebir #28014 üzenetére
Köszönöm, akkor megfontolandó.
Szerintetek érdemes manapság megvenni egy Samsung 940N-et? Régi hagyományos 4:3 képarány, de a maga idejébe nagyon nagy ász volt
Átmenetileg venném meg, hogy legyen monitorom..mert gondolkozom azon, hogy inkább veszek egy régi de még jó monitort pár ezerért, aztán addig az lesz amíg össze nem gyűjtök egy normálisra valót, de azért szutykot nem akarok magam elé tenniMost egy 710v van előttem kölcsönbe, ami kicsit bosszantó.. sajnos már túl matuzsálem.. 17", meg 16 ms válaszidő
Múzeumi darab.
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
Ilyet is keresnek néha.
-
Rexcor
őstag
Sziasztok!
27 colos monitort szeretnék vásárolni főként játékra, FHD felbontással. Melyiket ajánlanátok ami azért nem 200k körüli áron van hanem alatta.
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Olyan monitort keresek, ami:
- 22-27"-os,
- IPS paneles (lehetőleg AH-IPS, vagy ha van jobb, akkor olyan),
- legyen beépített tunerje,
- fullHD legyen, legalább 1920x1080-as felbontással.Létezik ilyen egyáltalán?
Előre is köszi az építő jellegű kritikákat
-
AkosAkos
aktív tag
[link]
Mi a különbség az LG IPS234V-PN és az LG IPS234V-BN között?
És ez ugye dönthető? -
korcsi
veterán
-
Borote
addikt
válasz
fatallerror #28051 üzenetére
Ne viccelj, én a 'Milyen notebookot vegyek?' topicban szocializálódtam, lassan másfél éve ott 'lakom', ismerős a sztori
(na jó, az elmúlt 2 héten alig értem rá
)
(#28050) Nyugdíjas: akkor ez a kérdéskör gyorsan rövidre lett zárva.
Illetve volt még szó MVA monitorokról is, ezek a belépő szinten milyen képminőséget hoznak az IPS-hez képest? Egyéni preferencia, hogy kinek melyik tetszik? (Mondjuk az MVA-nál azért a 3-5000:1-es kontrasztok azért nem rosszak).Mostani notimnak AFFS-IPS kijelzője van, így azért elég nagy igényem van a prémium kijelzőre
És köszönöm a segítséget
-
Porcupain
aktív tag
válasz
fatallerror #28051 üzenetére
Nagyon el van dugva az "olvasd el az első hozzászólást" felírat....
-
Borote
addikt
Sziasztok!
23" körüli (fHD) IPS monitort keresek (illetve jó nekem MVA/PVA is, ha azt mondjátok, hogy ajánlott darab, csak ne TN legyen), úgy 50 ezer forint környékén (+/- 5-10k). Még mindig a Dell U2312HM a favorit (ha jól emlékszem tavaly is ez volt), vagy van azóta jobb vétel is?
-
letix
senior tag
Üdv a szakiknak!
A véleményeteket szeretném kérni az alábbi eszközről.:
Dell UltraSharp 1908FP
Viszonylag jó árban hozzá tudnék jutni egy ilyen monitorhoz.
Mi a véleményetek, játékra -legfőképp FPS-re- alkalmas lehet egy ilyen monitor?Egy IBM P260 22"-os CRT-ről váltanék, a gyorsaság lenne első körben a legfontosabb szempont.
Köszönöm!
udv
letix -
NY124
tag
Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt áll az egyik barátom, és ajánlottam neki ezt a topikot, mivel a múltban jó tapasztalatom volt veletek, itt prohardveren sikerült hozzájutnom a csodaDellemhez. ^_^
A kérdésem az lenne hogy az LG IPS231 P-BN és az LG IPS234V-BN között mi jelenti azt a pluszt ami miatt az előbbi kb. 10ezerrel többe fáj, és melyik jobb ár/érték arányú?
Illettve az 50ezres ár körül tudnátok nekem best buy-t ajánlani (lehetőleg IPS panel)?A Dellekről sok jót hallottam, de az LG-t is rengeteget dicsérik.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
stranger28 #28039 üzenetére
Nem csak hogy igénybe veszi a szemet, de nagyon látszanak a pixelek. Most egy TN paneles 19"-os monitorom van, ami 1440x900-as felbontású, és van olyan pillanat, mikor látszanak a pixelek. Gondolom egy FHD IPS vagy VA paneles monitor totálisan más világ lesz.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
stranger28 #28036 üzenetére
hehe. Mass Effectből Dr. Mordin Solus. Zseniális karakter.
Egyébként ilyen idióta elrendezésű az asztalom. Fel is fúrtam a monitort a falra, így nyertem még vagy 0,25m. Lehet nem egészséges. Nem is szoktam sokat játszani egy huzamba.
-
jediweb
aktív tag
-
mrhitoshi
veterán
Üdv!
Monitort szeretnék vásárolni, és gondban vagyok.
Olyan 21-23"-os méretben keresgélek, 35-38e Ft környékén. Szeretném ha nem TN paneles lenne, hiszen ennyiért már lehet kapni valami jobbat.
Legtöbbet játékra használnám, szóval számítana a minél alacsonyabb válaszidő.
Válaszokat előre is köszönöm! -
szacsee
nagyúr
válasz
Porcupain #28015 üzenetére
Megvárom mi lesz a végkifejlet, mert hát pont a DP miatt veszek Dell-t ha veszek.
Olyat is olvastam már, hogy valakinek DP-vel USB eszköz nincs bedugva feliratot tolja a képébe, ami DVI-vel vagy D-subbal megszűnik, bár ez sem vigasztal engem.
Úgy látszik olcsó húsnak híg a leve a Dell-nél is. -
Melorin
addikt
Az LG IPS224V-PN és DELL ULTRASHARP U2212HM között mi az ami ~15k árkülönbséget tesz ki?
50k maxig keresek valami igazán jó monitort, és ezt a két tipust látom a legtöbbet, ezért kérdezem, a választásomat megkönnyítendő. -
El Kebir
őstag
...csak 768 sort jelenítenek meg, ami elég kevés, a legtöbb honlap, vagy szöveges dokumentem ilyen elrendezésű, mint pl a PH fórum, ahol a fejlécek láblécek elveszik a helyet, és a tartalom is egy szűk középső sávban van.
plussz ha megnézed az ajánlott monitornak 1280*1024 a felbontása, tehát még a wide tartalmat is majdnem ugyanakkora pixelterületen tudja megjeleníteni. (nem "wide" tartalom megjelenítésében, egy 17-19"-os 5:4-es monitor kb egy 21,5"-os 16:9-es wide szintjén van)
-
Carlos_A
tag
Sziasztok!
Rokonom szeretne monitort venni. 22"-s körül gondolkodik, maximum 45ezer lenne rá, most fog gépet venni játékra, ahhoz kellene. Mit ajánlatok?
Csak új jöhet szóba, rendes üzletből. -
Porcupain
aktív tag
Üdv,
Pár napja már használom a u2212hm monitort, de már a legelső alkalommal, amikor összeraktam a gépet, vízszintes zajos csíkok villantak fel. Mostanában egyre ritkábban, de még szokott lenni. Ez csak display port-nál jelentkezik, dvi-nál nincs ilyen gond. Ez inkább a csatlakozó hibája? Ilyet használok: linkMonitor hibák topicban, még nem kaptam választ,ezért merészeltem ide írni.
-
Aldo Novares
aktív tag
üdv
17ezer ft-m van monitorra, csak használt jöhet szóba, 19" legyen a min, de 22" -es-t is találtam már ilyen árban , most találtam egy Asus VW193D 19" -ost 10ezerért , de egy piros csík van benne, elöregedett a szalagkábel , érdemes lenne megvenni ?
-
SkyS1gn
félisten
Én is ennyiért tervezek monitort venni e kettő között vacilálok szerintem kategóriájukban a legjobbak
-
_aDm
csendes tag
Sziasztok!
Nagy tettre szántam el magam, végre lecserélném a CRT monitorom. A hardwarek cseréje mindig megtörtént, de valahogy sosem jutott monitorra már, azonban most elhatároztam veszek egyet és szeretném a segítségeteket kérni.
Amire kellene:
FPS, WoW-ot játszanék rajta, de szívesen megnéznék gépen pár filmet is.
Méret:
A 17" után szerintem nekem elég lenne egy 22" körüli is.
Keretem kb 50ezer HUF lenne.Köszi előre is!
-
El Kebir
őstag
Amit most használsz 21,5"-os 16:10 (gondolom 1680*1050) egy használható felbontást jelent, szerintem messziről kerüld el azokat a 19"-os 16:9-es monitorokat. (szvsz kb feleannyit érnek, mint a linkelt áruk)
Ha nincs pénzed új "csilivili" monitorra, akkor vegyél valami olcsó, de még garanciális használtat. Még akár a kisebb 17-19"-os de 5:4-es monitorok is használhatóbbak, a maguk 1280*1024-es felbontásukkal, mint azok a wide-ok.
példának ez itt 1év garanciával, olcsóbb és még használhatóbb is.
-
SzalaiG
addikt
Sziasztok!
Monitor szervizest tudtok ajánlani? Lehetőleg Székesfehérvár és környéke vagy Bp.
Van két háttérvilágítás hibás monitorom.
Kép van, mert sötétben lámpával megvilágítva látszanak az ikonok.
Előre is köszönöm. -
Pano
addikt
Sziasztok!
Sajnos haldoklik a kicsi drágám és muszáj lesz lecserélnem
Elég matuzsálem szegényem, egy 21,5"-os Samsung és lassan 6 éves, mindvégig imádtam és imádom most is
Úgy gondolom kiszolgálta magát, ahhoz képest amennyi üzem idő bele lett erőltetveIgazából én arra rájöttem -lévén, hogy változtak a szokásaim-, nekem bőven elegendő egy 19"-os monitor. Nagyon közelről nézem (kb 50-70 centi), így felesleges nagyobb (én így gondolom), no meg nem játszom túl sok játékkal, de alacsonyabb felbontásban talán a vga karim technikai élettartamát is ki tudnám tolni
Két típust néztem:
Ennél nagyobb keretet nem kívánok rákölteni. Világ életemben Samsung monitorom volt, sose kellett benne csalódnom, de mióta ebbe a témába belemerültem jócskán változott mind a technológia, mind a piac és érdekelne a véleményetek.
A mostani moncsimat, amit cserélnék anno 64.000 Ft-ért vettem (tehát nem olcsó kategóriás volt) és a mai napig vert képben sok monitort. Nos, úgy viszont nem szeretnék járni, hogy azután leülök ez elé és akkor ránézek, hogy fúj
Sokat hallottam, hogy pár modellnél eltúlzott a LED háttérvilágítás és túlságosan átvilágítja a panelt, ezt szeretném elkerülni.Az LG-t nem igen ismerem, ismerős körben elég vegyesek róla a vélemények. Két tábora létezik: aki nagyon szereti és aki kerüli. Az 5 millás kontraszt tuti parasztvakítás
Benq-ról mik a tapasztalatok?Ha tudtok nekem segíteni ajánlással, vagy pro kontra -az általam felvázoltakkal-, azt nagyon szívesen fogadom és köszönöm!
-
SkyS1gn
félisten
válasz
stranger28 #27999 üzenetére
Ha lenne lehetőségem, köszönöm a véleményeket!
Igazából az edge-to-edge üveg ami nagyon vonz most
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Lg ultrawide 34wp500
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- LG UltraWide 35WN75C-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W