- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leigazoka
tag
Tudnátok ajánlani monitor beállításokat?
fényerő kontraszt.. meleg vagy hideg színek.
Akinek AMD karija van miket állítgat a Catalystban.
HDMI-ről hajtom (acer K242HL) teljes sRGB profillal. -
hsrasus
aktív tag
válasz
old_artist #60097 üzenetére
Rendben, köszi szépen!
-
qqriq01
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem választani kellene a két monitor közül, ( csak ez a kettő )
Akkor melyik a jobb?
ACER GN246HLBbid Predator
BENQ XL2411Z
Mindkettő 24" ; 144Hz ; 1ms válaszidő!
Köszönöm előre is a válaszokat!
Tisztelettel:
qqriq
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!A Samsung pls led monitorokról mi a véleményetek?
Néztem a mediában, és elég szép képe van, és nem is olyan drága... -
hsrasus
aktív tag
Sziasztok!
Annak idején nagy dilemmában voltam, hogy mit is vegyek és ezúton is köszönöm a segítséget, amit kaptam. Végül a Dell mellett döntöttem, nem bántam meg de őszintén szólva elsősorban a felbontás miatt.
Viszont újra felmerült a monitorvásárlási kérdés, igaz most nem nekem, hanem öcsémnek a gépéhez és nála azért jóval szűkösebb a keret. Gondoltam, akkor neki már nem is kell keresgélni, simán megveheti a Benq GW2760HS-t.
Azonban megdöbbenve tapasztaltam, hogy a bő 1 év alatt egy 10-essel drágább lett.
Nem nagyon értem az okát és mivel ő eléggé ár érzékeny párat tovább kattintottam.
Találtam is egy szinte ugyanolyan modellt, ami olcsóbb és elviekben ez is PWM mentes, ez a Benq GW2760HM.
A kérdésem az lenne hogy valójában mi a lényeges különbség a fenti 2 modell között?Amire használná a következő: tanulás, netezés, filmnézés és főként játék.
Előre is köszönöm szépen a segítségedeteket.
Üdv:
hs -
-=Vacsek=-
senior tag
hali. szükségem lenne egy monitorra 21.6 - 23.6 inch közöttire, jó lenne 100hz-es v több. eddig samsung monitoraim voltak de nyitott vagyok mindenre. mit ajánlanátok?
-
Sebestyen01
őstag
válasz
qqriq01 #60085 üzenetére
Nem azt mondom hogy rossz csak aki egyszer egy kalibrált IPS előtt ül az utánna nem fog leülni a tn elé az bizztos... mellesleg linkeltem neked egy monitort cirka negyed misi, de az ips-es,
Ugyan ilyen kiszerelésben kapható az asus ugyan ezt tudo monitora is az is ennyi... -
qqriq01
csendes tag
válasz
Sebestyen01 #60084 üzenetére
A tn panel annyira rossz? vagy mi a helyzet vele, tehát akkor igazából ez a 80ezres Acer meg sem éri az árát?
Nem igazán ragaszkodom ahoz hogy annyira nagy legyen, 24-23" bőven elég lenne, szerinted a 60Hz-es mennyire halandó már? És akkor egy komoly gamer mennyibe kerül ami IPS-panelos? Vagy a legalja milyen amit tudnál ajánlani?
Köszönöm a válaszodat és ha még tudsz segíteni azt is!
-
qqriq01
csendes tag
És akkor milyen 144Hz-es monitort ajánlanátok?
-
Belerion
csendes tag
Hello!
Venni szeretnék majd a jövőben egy ilyen monitort: ACER XR341CKÉs ez lenne hozzá a konfig (ez még nincs meg).
A kérdésem az lenne, hogy ez a konfig ki tudná hozni mind a játékokból mind a monitorból a maximumot?
Írták valahol hogy ha nem elég jó a gép akkor vagy a játék nem fog fullon maxon menni vagy a monitoron a kép nem lesz maxos. Tehát gondolom torz lesz, szemcsés stb, ilyesmik. Én úgy szeretném a dolgot, hogy mind a játék mind a monitor tökéletes legyen minden téren. Nos én minden játékot fullon játszanék, a Skyrim is telemoddolva menne. Plusz programozás tanulására, ilyen-olyan munkákra is kellene.Plusz tudna ajánlani valaki egy ehhez való processzorhűtőt?
Processzor: I7-4790K (105000ft)
Processzorhűtő: - (???ft)
Videókártya: Asus Geforce GTX980 TI (260000ft)
Alaplap: Asus Z97-A (46000ft)
SSD-Meghajtó: Kingston HyperX Fury 2.5” 240GB Sata3 SHJFS36A/240GB) (29000ft)
Merevlemez: Western Digital Caviar Black 3.5" 2TB 7200rpm 64MB SATA3 WD2003FZEX (45000ft)
Tápegység: Seasonic M12 620W (32000ft)
Ram: Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz (15000ft) + ha kell még 1db
Ház: IN WIN BUC 666 Midi-Tower (32000ft) -
qqriq01
csendes tag
Sziasztok,
Gamer monitort keresnék lehetőleg 144Hz-eset de nem igazán 100k+ os rá a keret, Mindenképpen játékra szeretném használni és így azt mondták az ismerőseim hogy csakis a Gamer monitor kerülhet szóba és 144Hz-es annyira nem értek hozzá, és nem tudom hogy fontos-e számomre ez a 144Hz én észrefogom-e venni!
Ezt a monitort néztem, de ha valaki okosabb mint én ( és bizonyára így lesz, ajánlhatna valamit, vagy erről mondhatna valamit )
ACER GN246HLBbid Predator
Ennek az ára jelenleg 79.999 ; Ilyen árkeretben szeretnék gondolkozni.
A válaszokat előre is köszönöm és várom!
Tisztelettel:
qqriq
-
Ditoo0225
aktív tag
Sziasztok. 144 Hz , 1 ms monitorok között nagyon nagy különbség van az IPS és a TN panel között ? Betekintési szögön és azon a kicsit másabb színösszeállításon kívül valami ?
TN-ből néztem egy Acer Predatort. IPS 144 Hzből max 100ig mit lenne érdemes venni ?
-
Agger
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárláson gondolkodom, de nem tudok dönteni.
Az első jelölt egy [Philips 234E5QHAW]
A második pedig egy [Asus VX239HW]
Kérlek titeket, hogy véleményetekkel segítsetek a döntésben, vagy ha tudok alternatívát ebben az árszegmensben, azt is szívesen veszem, csak indokoljátok meg. -
Submarine
senior tag
válasz
Sebestyen01 #60051 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
takacsbotond
őstag
válasz
Sebestyen01 #60064 üzenetére
Otthoni felhasználás.Játék, internet (YouTube), későbbiekben lehet filmezés.
Első sorban használtban gondolkodom. -
Teseract
tag
válasz
old_artist #60066 üzenetére
Köszönöm a javaslatot.
Amennyiben nagyobb méretben gondolkodunk, akkor a honlapon látott LG 27MP37VQ-P mennyivel tud kevesebbet nyújtani a felhasználás folyamán?
-
Teseract
tag
Sziasztok!
Napi ~10 órás irodai munkához (melynek ~50%-a látványtervezés) keresünk ~24" monitort ~60-70 ezer forintért.
Mit javasoltok?
Előre is köszönjük. -
Sebestyen01
őstag
válasz
Belerion #60061 üzenetére
Ahol veszed kalibráltad be, és kész
A Blizzard játékokon kívül /ott ugyan is megállt az élet 16:9 nél/ nincs olyan game ami ne jönne ki a 21:9-el!
Azt mondjuk hozzáteszem hogy egy méretesebb tápot választanék én a konfighoz, ne azon spórolj
de ez másik topik mint ahogy a lapot is cserélném z97 chipsetre, és a proci is K legyen már ennyi pénzért, a vga meg hálálná az oc-t
takacsbotond:
Mire kell? A paletta egész 50k-tól a csillagos ég -
takacsbotond
őstag
Sziasztok!Melyik LG ips monitorok az ajánlottak?
-
Belerion
csendes tag
Üdv!
Ezt a monitort szeretném megvenni:
Acer XR341CKTehát belőle kellene kihozni a maxot, amit lehet.
Írták már nekem, hogy nem is tudom... azt hiszem a lényeg az volt, hogy vagy a játék fog lassabban működni vagy a kép lesz rosszabb. na a lényeg hogy ezt is szeretném kiküszöbölni. Tehát hogy mind a játék jól működjön, mind a képernyő tökéletes képet adjon.És ha ehhez az kell, hogy többet költsek a gépre (mert eddig 500000ft) akkor megteszem. Megmutatom a jelenlegi konfig tervet (persze azt előre elmondom, hogy a Skyrim halálra moddolva menne rajta, a GTA V is és mindent fullon játszanék rajta):
Monitor: Acer XR341CK (340000ft)
Processzor: I7-4790 (95000ft)
Processzorhűtő: Deepcool Gammaxx 300 (6000ft)
Videókártya: Asus Geforce GTX980 TI (260000ft)
Alaplap: Asus H97-PRO (35000ft)
SSD-Meghajtó: Kingston HyperX Fury 2.5” 240GB Sata3 SHJFS36A/240GB) (29000ft)
Merevlemez: Western Digital Caviar Black 3.5" 2TB 7200rpm 64MB SATA3 WD2003FZEX (45000ft)
Tápegység: FSP Raider 550 (20000ft)
Ram: Corsair Vengeance 16 GB DDR3-1866 Kit (35000ft)
Ház: IN WIN BUC 666 Midi-Tower (32000ft)Szóval a kérdésem az lenne, hogy ez a konfig jó lenne-e ehhez a monitorhoz?
Vagy változtatni kellene rajta még valamit? -
Leigazoka
tag
válasz
Sebestyen01 #60057 üzenetére
Bazz.. átb...ta a fejem fater K242HL lett a monitor...
-
AS
félisten
Nekem VA panel bevált, főleg játékra, mert fekete az fekete, és ha alurol nézed csak világosabb lesz . F
-
Leigazoka
tag
Üdv..
Holnap jön a moncsi... a gáz az, hogy fater kiállítási darabként (bemutató) vette meg, mert nem volt több belőle (acer g247hl). Mire számíthatok? Mikortól gyártják 3-4 éve.. akkor már lehet hamarosan be is döglik?
-
ScomComputer
veterán
válasz
Sebestyen01 #60054 üzenetére
Ja értem köszi!
Más....ez az LG 34colos, méretben a magassága olyan mint a 27col(16:9)-nek,csak a szélessége más.Igaz? -
Sebestyen01
őstag
válasz
ScomComputer #60053 üzenetére
Nem állítható a monitor fel le, és nem elfordítható pivot állásba... az az mikor hosszában nézed
-
ScomComputer
veterán
válasz
Sebestyen01 #60051 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm...... "ami hiányosság lehet az a pivot"-az meg mi?
-
trufa12
addikt
Sziasztok, azt találtam ki ha csökkentem a felbontást akkor talán nem kell 100 ezres vga-kra költeni
van itt ez a monitor
ez vajon adhat e valami vállalható képet? most az egyértelmű hogy az ips sokkal jobb és stb.de ha ez nem ad vállalható képet akkor mit lehetne vásárolni ami 1680 x1050 és mondjuk 22-23 " os max.
Játszanék , meg filmet néznék továbbra is csak nincs igényem a fhd-ra mert egy nagy baromság az egész.
UI: azt tudom hogy most is csökkenthetem a felbontást, csak azzal az a gond hogy torzul a kép, meg nagyon homályos is , 27 " ba,meg 16:9 en.
-
Sebestyen01
őstag
válasz
ScomComputer #60049 üzenetére
A 65-ös a frissebb verziója neki, egyébként ugyan az a 2 csak a talp más 57-el volt már dolgom, annak van most nekem a kistesója a 29-es én nem bántam meg, ami hiányosság lehet az a pivot, de nem vészes az sem!
Submarine:
Natívban /1080p/ sokkal élesebb és szebb lesz a képe, én abban használnám mindenképpen! -
Submarine
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy LG L204WS-em van (20" 1680x1050 már a tápjában egyszer kondikat is cseréltem - de még szép a képe, és jó a fényerő is. Egyedül a dvi hiánya miatt akarom lecserélni egy 22"-ra.
Képbe került egy 22" 16:9 1920 x 1080 hdmi-s cucc.
Tapasztalataitok szerint van értelme, vagy elég 22"-nál is az 1680x1050?
/leginkább játékra használva, nem tervezek hd filmeket nézni rajta/ -
ScomComputer
veterán
Sziasztok,lenne valaki olyan rendes és segítene nekem!
Mi a különbség a két monitor között?LG 34UM57-P IPS 34˝
LG 34UM65-P IPS 34˝Köszönöm szépen előre is segítséget!
-
BloodDrunker
csendes tag
Sziasztok!
Általános felhasználásra net néha játék,filmezés stb-re milyen monitort ajánlanátok?
24" körül gondolkodok a keretem rá 50eFt körül lenne ha kicsit drágább nem baj.
Kb 1m távolságból nézném. -
moleculez
veterán
Sziasztok!
Foto szerkeszteshez keresek monitort, most kezdtem el vele hobby szinten foglalkozni. A laptopom nem rossz, a vas eleg is neki, de a TN paneltol hanyni tudnek. Olyan 24" korul, IPS, 70- max 80ezerig. -
TTomax
félisten
válasz
coleen #60037 üzenetére
Az az Asus leginkább alulról nézve torzítja legjobban a színeket,oldalra elég rendesen el kell forditani hogy torzuljon,én is egy hasonló panellal szerelt monitort használok, [link].Ezek 10bites panelok,nem az ócska TN. Amire használni akarod,arra tökéletesen meg fog felelni 120K-ért.
-
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
A véleményetek szeretném kérni. Ma volt lehetőségem körbetapizni és alaposan szemügyre venni egy Samu S24d391hl monitort. Tettszett a képe és a dizájn, viszont mikor megláttam hogy PLS paneles hirtelen nem tudtam hova tenni a dolgot. Gyakorlatban van valamilyen különbség az IPS és PLS közt?
Mivel (jövőbeli) képszerkesztéshez és minimális játékhoz kell a monitor, nem tudom hogy jó választás lenne-e ez a típus mondjuk egy Dellhez képest? -
Soucaller
tag
Sziasztok
Monitor szeretnék venni.
Amit elgondoltam az Ips Led 1080p 24" olyan 40-50 körül, ár/érték arányba lévő monitor kellene. Játékra Filmezésre.
Remélem tudtok ajánlani pár darab jófélét. -
coleen
aktív tag
Sziasztok,
4k-ra szeretnék váltani, természetesen az ár fontos tényező.
Amit nézegettem az az ASUS PB287Q. 28" 4K, de TN panel. Bár a tesztek szerint azok közül az egyik legjobban sikerült. Szemből használnám, egymagam.
Elsősorban játék, filmezés (70-80%-ban) és egy kis Excel, amire használnám.Mit javasoltok, megéri rászánni a pénzt?
Coleen
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok
Új monitort szeretnék venni, gondolkozok a 21:9 képarányon, viszont nem tudom hogy azzal működik-e az AMD VSR (Virtual Super Resolution) Az AMD oldalán nem találom hogy milyen képarányokkal müködik, de a felbontásokból ítélve nem támogatott, de konkrét infót sehol nem találok erről! Ha támogatott lenne akkor mindenképp 21:9 -et vennék, viszont én sokat használom a VSR-t, olyan játékokba amikbe nem lehet élsimítást beállítani jól jön, meg amúgy is jobb vele a kép) így ha nem müködik akkor maradok 16:9-nél. Valaki tud erről biztos infót, vagy esetleg tapasztalata valakinek?
-
Teaway
veterán
válasz
TechArtist #60024 üzenetére
Ne hallgass senkire, egyszerűen nézd meg a monitor hátulját ► kép és minden kiderül.
-
TechArtist
aktív tag
Hali
Az LG 22MP67VQ-P-nek van DVI-d csatija? Mert mindenhol azt írják, hogy van, kivéve extreme digital-t, viszont képekről és videókról úgy tűnik, hogy az e dig-nek van igaza, tehát nincs rajta.
Ha valóban így van, létezik ennek DVI-d-s változata?
Végül is nem feltétlenül ragaszkodom LG-hez, igazából tökmindegy a márka, csak az alábbi néhány feltételnek feleljen meg, a többi nem érdekes:
- IPS paneles legyen
- "borderless"
- max 6 ms válaszidő
- DVI-d csati legyen rajta
- max 50k
- és értelemszerűen a lehető legjobb minőség a megadott korlátokhoz képestOlcsóbb Philips-eket láttam hasonló feltételekkel, azok milyenek?
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy Benq G2222HDL monitort használok. Gondolkodom 144Hz-es monitor vásárlásán. De nem tudok semmit a TN panelről csak, hogy rosszabb az IPS-től. Nem ástam bele magam. Miben rosszabb tőle? Mert 60Hz felett azt látom a TN elterjedt. Gondolom a TN is előre lépés a mostanihoz képest!?
MP: Csupán Cod4
-
tomazin
veterán
Jó kis 19-es 4:3-as monitorom tervezem lecserélni wide-ra, mert amivel játszom nem támogatja a 4:3-at (csak a 16:9et).
Mivel sok pénzt nem tervezem csak emiatt elkölteni (max 20k), így ezt gondoltam ki magamnak, kicsit alkudva rajta ez alapján.
Mit gondoltok jó vétel lenne? (jelenleg lg l1953tr-em van, csak hogy érzékelni lehessen az igény(telen/es)ségem) -
dime27
őstag
Sziasztok!
Tudna vki max 40e-ig jó ips monitort ajánlani, szigorúan irodai munkára kellene 22-24 coll méretben és ha lehetséges legyen benne gyári állvány magasságállíthatósággal! Előre is köszi!
-
Agger
csendes tag
Erre [link] tud valaki véleményt mondani?
-
snecy20
nagyúr
Lehet kapni valahol 21:9-es monitort, azon belül is a kisebb felbontást jelentő 2560x1080-ast hajlított verzióban, 120k környékén?
-
Brekk
addikt
válasz
he7edik. #60012 üzenetére
Sztem jelentős. Főleg a kisebb gamut lehet a látványos. De ezeket mérni/nézni kell, enélkül csak találgatás. Tudtam már majd olyan jóra bekalibrálni tn monitort, hogy közel ugyanazt kaptam mint egy IPS monitornál. (egymás mellett voltak, és az volt a lényeg, hogy ugyanaz látszódjon mindkettőn)
Viszont azt látatlanba mondhatom, hogy kis mocorgás a monitor előtt a tnnél biztos h komolyabb színelmozdulásokat okoz, egy IPS (AHVA) nél ez nem lenne így. -
olivera88
veterán
Monitort szeretnék venni. Ezt a kettőt néztem ki. LG 22MP47D-P IPS [link] és Acer KA220HQbid LED Nem igazán vagyok LG párti de ez a legolcsóbb IPS paneles.
Használ valaki ilyen LG monitort?
-
Agger
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Acer monitorokról, egy Acer G247HYLbidx 24" típust néztem ki, van valakinek ezzel a típussal tapasztalata? -
westlake
félisten
Na, nekem is most kellett ASUS MG279Q-t vennem.
-
r.endruu
tag
válasz
pnagy7 #60003 üzenetére
Szia, ez azért van, mert fullscreenben megy a játék, a Windows így kezeli ha kikattintasz belőle. Szóval keress olyan beállítást játékon belül hogy "Borderless windowed" vagy hasonló, és akkor már úgy kezeli mintha ablakban futna, nem megy le a tálcára és az alt+tab is gyorsabb lesz. Viszont a játék teljesítménye kicsit romolhat, mert fullscreenben nagyobb prioritást kap mint ebben a módban.
-
pnagy7
aktív tag
Hali! Kicsit, off, bocsi
Adott egy Benq gl2055 és egy SAMSUNG S24E390HL 24"
A samsung van elsődlegesen, és a benq másodlagosnak.
Úgy ez így jól is van. A problémám az, hogy mikor játékban vagyok, (Counter Strike Global Offensive) és Shift+TAB-al előhozom a steam menüt, át tudom vinni az egeret a másik monitorra. Ez is jó így. De amint klikkelek egyet ott, a játékot ledobja az elsődleges monitoron az asztalra... :SÚgy kéne, hogy amit a másodlagoson csinálok, az ne befolyásolja az elsődlegest. Szóval ha játszok, tudjak közben facebookon levelezni vagy ilyenek.
Előre is köszi a segítséget!
-
vand
csendes tag
Monitor tartó karokról kérdeznék. Nem tudom, itt ez előjön-e (valsz off topic, de nem találtam jobb fórumot; ez zigóta korában elhalt.
Nagy tartományban állítható gázrugós kellene ami 7-8 kg-os monitorokat is elbír. 1 karos kellene ami bővíthető később 2 karra, és 2 monitor esetén is támogatja a 27"-eseket.
Ezeket gyűjtöttem eddig össze:
Ergotech Model 320-C14-C012
FLEXIMOUNTS M6H Heavy Duty Dual Arm LCD
VIVO Dual LCD Monitor Desk Mount/Stand Black Deluxe Gas Spring holds 2 Screens up to 27" (STAND-V002D)
Multibracket M VESA Gas Lift Arm Dual
Allcam Gas Spring monitor mount. (GSA12)
Duronic DM651X2 Gas Powered Single
Ti melyiket ajánlanátok? -
SanyaCsancs
csendes tag
Sziasztok! ACER vagy Dell P2314H? Árban nincs sok különbség, de az acer sokkal nagyobb... Nem vagyok valami tájékozott monitor témában, érdemes megvenni az acert, vagy ebben az árkategóriában a dell? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Xbox Series X|S
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Lg ultrawide 34wp500
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- LG UltraWide 35WN75C-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Fotó állvány eladó
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1