- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Egér probléma
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gawamatsu
senior tag
Naccerű, köszi. És ha már itt vagy, ár nem számít alapon (úgyis egy árban vannak) ezek közül melyiket javslod:
Acer Predator XB271HUbmiprz
Acer Predator Z321QUbmiphzx
LG 32GK850G-BÍves, nem íves mind, jelenleg 60Hz-es MVA (8ms g2g, 13 éves, elkezdett villogni) van, minden csücsökben szép szürke tortaszelet bevilágítással, de eddig nem zavart
-
válasz
Pokesz007 #90091 üzenetére
Az attól függ, hogy milyen játékot akarsz 144Hz-el tolni.
Quake Arena biztos fut 144 FPS-el az RX480-on, a Ghost Recon Wildlands very high részletességgel már valószínűleg nem. Ha nem játszol komolyan / versenyszerűen multit, akkor talán a 75Hz-es kijelző megfelelőbb lehet.(#90093) Syl
Pedig a kettő közül a BenQ-t venném inkább munkára, jókat írnak róla: Prad, PCmonitors
Utóbbinál mondjuk írják is:
"We observed frequent intermittent flickering when connected via DP to our AMD Radeon 290, which persisted despite trying a range of ‘high quality’ and relatively short DP cables. It persisted whether using DP-DP or DP-mDP. At times this became so persistent and distracting that we had to take action to rid the screen of this flickering. Simply turning the monitor on and off did not remedy this, we had to change the refresh rate to something other than 60Hz and then back again. We didn’t observe this on our GTX 1070, using either DP or HDMI 2.0, although we did observe very occasional and very brief flickering using DP that we didn’t find at all bothersome. This issue was widely reported with the predecessor of this model (BL3201PT/PH) and seems to affect older GPUs to a greater extent. We did not have a newer AMD GPU to test, although we’ve tested a number of other UHD models on that GPU some time ago without such issues occurring. If you do own an older AMD GPU (possibly Nvidia as well) – as in, pre HDMI 2.0 – be aware of this issue."
Szóval csak akkor vedd, ha van hozzá türelmed.Esetleg egy AMVA panellel szerelt hasonló monitor?
AOC U3277PWQU, Philips 328P6VJEB/00 -
Gawamatsu
senior tag
Hali,
majdnem megrendeltem a sivatag paradicsomától egy Acer Predator XB271HUbmiprz,
de még ránéztem az acer oldalára is (magyar) ahol már nem forgalmazottként szerepel.Kifutott a modell vagy közel az életciklusa vége? Mikor, mi lesz az utód? Vagy acershop kamuzik?
Jelenleg MVA paneles monitorom van és nagy a vacillálás VA és IPS között, szigorúan G-Sync mellett.
Felbontásilag 1440p, de hogy 2560 vagy 3440 azt nem tudom. GTX1070 van jelenleg. -
Franklin
addikt
válasz
Heroes fan #90089 üzenetére
Így van, ezért is írtam, hogy Pl.
Ezért is nem szeretem az olyan mondatokat, hogy "játékra kevés lesz", mert millióféle játék, felbontás, beállítás, stb létezik.
-
Syl
nagyúr
Monitorvásárlás előtt állok és nem tudok dönteni a két befutó között:
- BENQ PD3200U
- LG 32UD89
A fő paraméterek: 4k, 32", munkára lesz (macbook-ra kapcsolva dp-n keresztül), játék nem érdekel.
A BenQ-nak nagyon jók a csatlakozói, de mindenhol random, pár pillanatig tartó elsötétülésekről olvasni.
Személyes tapasztalata van valakinek e két típussal? -
Corny
újonc
Sziasztok,
Új monitor vásárlása előtt állok, melyet leginkább játékra használnék. Egy 27-es FHD monitorban gondolkodtam, lehetőleg IPS kijelzővel. Konfigom: i5-3570, GTX 970, 8GB RAM.
A keretem kb. 50-60 ezer lenne.Tudnátok ajánlani valami bevált monitort ebben az árkategóriában? Magamtól az alábbiakat néztem ki, ezekről van esetleg bármi tapasztalat?
ACER RT271
ACER SA270
AOC 27V2Q
AOC I2790VQ
Philips 276E9QDSB -
KAMELOT
titán
válasz
Jakab66[hun] #90087 üzenetére
Kalibrálás max1 óra! Onnét fogod tudni, hogy kalibrálták, hogy küldenek neked a monitorodhoz tartózó fájlt amiben megtekintheted a kalibráció értékeit!
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Jakab66[hun] #90078 üzenetére
Mondjuk igazad van, a g-sync segít ha nincs fix 144 fps.
Meg is rendeltem, nem tudom a kalibrálás mennyi időt vesz igénybe, remélem 1-2 nap és itt is lesz.
(Egyáltalán honnan tudom majd, hogy tényleg kalibrálták és nem csak kifizetem?) -
Franklin
addikt
válasz
Sischo #90081 üzenetére
Attól függ mivel játszol és mennyire komoly szinten.
Ha főleg fps-sel és számít, hogy minél jobb legyél, akkor nem overkill, bár a 144 Hz és a 240 Hz között már nincs olyan nagy különbség, mint a 60 és 144 között.
Nézelődhetsz 144 Hz + IPS modellek között is, bár azok 150-től indulnak Gsync nélkül és 240-től Gsync-kel.
-
OgreImre
senior tag
válasz
-FLY-> #90066 üzenetére
2 napja használom.
Első tapasztalat, hogy a 27" 16:10 Dell 2709W után méretben minimális növekedés van, azt gondoltam nagyobb lesz érzésre.
Anyagminősége rendben van, nincs túlzóan vékony kerete, nincs zongoralakk. Nagy negatívum a magasságállítás hiánya (tudtam, hogy nem lehet állítani), nekem kb. 4-5cm-el kellene hogy magasabban legyen, most ügyeskedhetek valamit (falat nem akarok fúrni).
Homogenítás és bevilágítás szempontjából teljesen rendben van, rosszabbra voltam felkészülve. A bal alsó sarokban minimálisan bevilágít, de csak tesztprogramnál jön ki, normál használatban nem lehet látni. Az EIZO monitor tesztet lefuttatva egyedül a gradiens tesztnél (fehér-fekete) a szürke szín mintha lilás árnyalatokat kapna. Normál használatnál nem láttam még, a kalibrálási riportban is a szürkéknél jött ki a legnagyobb eltérés.
A széleken egy kb. 3-4cm sávban középről 70cm-ről nézve érzékelhető a kontraszt vesztés, de csak akkor ha oda fókuszál az ember.
Kalibrálva érkezett, a színei szépek, a fekete az fekete. A HDR-t nem próbáltam még, de kicsi a fényereje hozzá, csak marketing.
Most Windows 10-en 100% skálázáson használom, próbáltam 125%-on de a windows nem kezeli még jól, össze sem lehet hasonlítani az élességet a kettő között. A böngészőben nagyítok oldalanként külön beállítva, így jó, a többi általam használt program meg élvezi a nagy munkaterületet. Persze így pici minden, de 60-70cm-ről olvasható számomra.
Amit viszont nem találtam az a Freesync beállítási opció a monitor menüjében. Valószínű mindig be van kapcsolva, érzésre simábbak a játékok, de nincs semmi visszajelzés, csak a radeon driverben lehet ki-bekapcsolni.
Én megvagyok vele elégedve, csak az a talp... -
Anonymus23
veterán
válasz
Jakab66[hun] #90078 üzenetére
Nem lesz kevés, persze játékfüggő, de pont ezért lesz jó a G-Sync.
Nekem sima GTX 1070 + tobii nélküli Acer van, nagyon jó páros, persze jobb lenne egy 1080Ti, de jelen bányász árak mellett ez nem az én költségvetésemnek való. -
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
HUNgabus #90076 üzenetére
Én most rendelem az Acert, csak a tobii eye trackinges verziót. Pixelgarival, és prémium kalibrálással 262k.
Inkább attól félek picit, hogy a 1070ti kevés lesz ezen a felbontáson. Sajnos nem tudom kipróbálni sehol, így megrendelem, és reménykedem. (Mindenhol dícsérik ezeket a monitorokat.) -
br4adam
aktív tag
Sziasztok! Egy Xbox One X-hez szeretnék egy alacsonyabb árkategóriás monitort. 90%ban tv-n játszanék, mint eddig, de ha foglalt arra az esetre kellene a monitor (akár használtan is). 20-40 ezer forint körül mit lehet érdemes venni heti 2-3 óra használatra? Előre is köszönöm a segítsetek.
-
HUNgabus
senior tag
sziasztok
SOS kellene vennem vmi monitor mert tönkre ment az előző, mivel gtx1070 van a gépemben így (lehet) hogy jobban járnék egy G-Sync darabbal hosszabb távon, az előző is majd 10 évig bírta,
a kiszemelt típusok :
Acer Predator XB271HUbmiprz - 60 hó
AOC AG271QG - Gaming line - 36 hó
ASUS PG279Q ROG SWIFT - 36 hó
ezek kb 10e forinton belül vannak, vagyis árban mindegy melyik, gari is elég sok mindre
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/7d01487e
itt van mind összehasonlítva de itt sincs számos különbség
vagyis ami érdekelne akinek van bármelyik hogy milyen a hétköznapokban, van e vmi baja vele, hiba,
melyik az amelyik jobban melegszik, felhősödik a sarkokban, pixel hiba, stb,
köszönöm
-
Franklin
addikt
válasz
Heroes fan #90070 üzenetére
Attól függ miben. Pl. CS GO-ban egy 1050-1060 is röhögve kihajtja.
-
jockas
senior tag
Egy újabb felbontás kérdés...
Egy SD tartalom (amit leginkább kb. 700x400-as méretre állítanak be) a jelenlegi 22"-is FullHD monitoromon nézhetően néz ki. Viszont most szeretnék nagyobb monitort venni 21:9-es képarány mellett...a kérdésem az lenne (remélve, hogy itt valaki már látott ilyet), hogy 3440x1440-es felbontásnál 34"-os méretnél az SD tartalom marad-e még nézhető vagy már sokat fog romlani a minőség?
-
Sischo
tag
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy szuper monitort elsősorban játékhoz.
Keret 100 000ft brutto, ez a max, inkább ez alá szeretnék lőni.Elképzelés: 24col körül, lehetőleg 144hz és jó lenne ha lenne G-sync vagy free sync.
Van ilyen árban az elképzeléseimnek megfelelő megbízható monitor, vagy kénytelen leszek alább adni a vágyaimból??
Köszi a segytséget.
-
törölt tag
Az Acer nem elérhető, talán már kifutott, tekintve, hogy 2013-as modell. Esetleg várd meg hackeeeee véleményét a hangszórós (és HDR-esnek mondott
) 75Hz-es 29WK600-ról. Bár egy monitor hangszórójától sokat nem várhatunk.
Vagy van itt még egy ASUS MX299Q, de ez és a Dell is majd 2x annyi, és csak 60Hz-esek, és én se ismerem ezeket. Bár 120k-ból akkor már inkább egy 34"-os, 75Hz-es AMD FreeSync, és magasságállítós 34WK650-et néznék meg. -
Mamuska
őstag
Az U2412M egyáltalán nem elavult monitor hiába 2012-ben jelent meg. Még mindig talán a legolcsóbb monitor ami valóban tudja a ~100% sRGB-t.
Ezek jók amiket írtál:
DELL P2419H
DELL P2719H vagy P2717HDe azért ezek nem U2412M színt, illetve WQHD-ban az U2715H megéri most 120-ért.
-
Crias
senior tag
Sziasztok !
Egy monitorra lenne szükségem általános használat (kis filmnézés, kis játék, a gépben egy 1050TI és egy ryzen 5-ös a fő elem) Pivot mód a programozás miatt nem lenne rossz.
Régebben kinéztem egy U2412M -et, annyi problémám van ezzel, hogy ez ugye 2012-es model egy kicsit már elavult nem?
Van valami hasonló paraméterrel és ár érték aránnyal, jelenleg?24/27 colos FHD/WQHD monitort keresek.
DELL P2419H
DELL P2719H vagy P2717HJó alternatíva lehet? vagy van valami bestbuy ebben a kategóriában most?
Előre is köszönöm.
Üdv.: Crias
-
OgreImre
senior tag
válasz
Tsebacsi #90046 üzenetére
Én ebben a pillanatban konkrétan 60-70cm-ről nézem a monitort, billentyűzettel és egérrel a kézben munka közben. Persze t*kvakarós hátradőlős youtube az 90-100cm.
32" 4K, Windows skálázás 100% (skálázva csúnya), böngészőben beállítva (Opera) 125%-150% oldaltól függően.
-
Mamuska
őstag
válasz
Jakab66[hun] #90055 üzenetére
Windowsban is használható. Játékok közül nem mindegyik használja. Van az a Tobii program és abban benne van melyik játék, és a játékokon belül mire lehet használni. Ennek te is utánanézhetsz, és el tudod dönteni neked megéri-e, vagy nézzél róla videókat. Nem drága a felára a sima monitorhoz képest.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Tsebacsi #90046 üzenetére
Először, de egy WQHD felbontásnál a 70 cm kellemes 32"-on.
A nagyobb kijelző nagyobb felbontással több szempontból praktikus, egyrészt a munkaterület jóval hatékonyabb, másrészt otthon nem csak word/excel/outlook vagy más ERP vagy munka progik, hanem filmet is néz rajta az ember vagy játszik, és teljesen más élmény ha nem egy 24"-os "egérmozin" kell a székben hátradőlve filmet nézni, hanem pl 32"-on. Szerintem egy 32" WQHD igenis jó választás lehet, ki kell próbálni és bele lehet szeretni...
Ha sok a játék, kompetitív FPS-nél jobb a kisebb méret (pl 27") de RPG/RTS/H&S játékoknál vagy single FPS-nél szerintem sokat dob a nagy méretű kijelző a játékélményen. -
törölt tag
válasz
Ferke77 #90047 üzenetére
Belefért a fórumba a téma. Fontos dolog a jó látás megörzése, a megfelelő távolsága és magassága a monitornak, vagy a pislogás, és a megfelelő megvilágítás, űléspozíció, stb. de aztán úgyis mindenki másképp csinálja. Van még itt egy cikk: Ideális munkahely látásunk szemszögéből.
-
Mamuska
őstag
válasz
Jakab66[hun] #90048 üzenetére
Acer Predator XB271HU, ASUS PG279Q ROG SWIFT
Van AOC is ami ilyen de jelenlegi árán nem éri meg. Amíg 20-30 ezerrel olcsóbb volt az Acer, Asus duótól addig jó üzlet volt. -
degec
senior tag
válasz
#94529552 #90041 üzenetére
köszönöm a megerősítést.. !! ezek szerint a számomra nagyszámnak tartott gyártókra még várni kell.. Viewsonic iiyama Samsung..van erről infó mikor hogy mit ? vagy totál kimaradnának ebből ?
Vélemény ha kérhetek:(L:https://oaziscomputer.hu/termek/4320/dell-ultrasharp-u2917w)[link](/L)
Mér (ne) a Dell? ha hangszórója sincs
ami nekem megint szempont.
-
Svenike
tag
válasz
Jakab66[hun] #90048 üzenetére
Nekem őt ajánlották
Asus PG279Q
[link] -
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok!
Sajnos az utolsó ide írt kérdésem óta még mem sikerült monitort vennem, viszont picit változott azóta a pc-m is. Jelenleg i5 8600k, és 1070ti amit használok. Ehhez szeretnék egy legalább 27” méretű ips monitort, lehetőleg g-sync és 144hz. 250ezer forint a keret. Tudtok valami jót ajánlani? (Játék, és sok film/video)
-
-
Ferke77
aktív tag
válasz
#94529552 #90043 üzenetére
Lehet rugózni a centiken, én is kb. (na lemérem
) 70 cm-ről nézem a monitort. De ez nem hátradőlt kényelmes pozíció a székben, ha ezt megteszem már is valamivel több, mint 1 méter (a colostok nem ért el a fejemig). Ha kb. folyamatosan 8 órában kellene szöveget néznem a 24" WQHD-n, akkor rohamot kapnék az tuti. Ezért használok mellette egy 19"-os 5:4-es másodlagos monitort, amin pl. van a levelezés stb.
-
Silvestris
tag
Keresek 24, de inkabb 27 collos monitort, amit egy MacBook-hoz (12" - 2017) szeretnek csatlakoztatni, ha esetleg nyaralas kozben munkara kenyszerulok. Szoval valami konnyu, de jo monitorra lenne szukseg, olyan felbontassal, ami ki tudja hasznalni a MacBook felbontasat, de nem is megy joval fole: nincs miert, mert nincs olyan eszkozom, es nem is lesz a kozeljovoben, ami enel tobbet igenyelne.
esetleg https://www.notebook.hu/asus-proart-pa27ac-27-led-monitor ?
Koszi.
-
Ferke77
aktív tag
válasz
Tsebacsi #90032 üzenetére
Természetesen nincs más magyarázat mint az, hogy otthon közelebbről (esetleg más szögből is) és még más fényviszonyok között nézed. A munkahelyen nekem is kicsi a 22" FHD, de a 24"-on meg már rendben van. Itthon meg egy 24"-os WQHD monitoron dolgozok és nem kell már skáláznom. Amikor váltottam 24" FHD-ról szokatlan volt és skáláztam is (eleve a win10 automatikusan javasolta a 125%-ot), de 1-2 nap után visszaraktam 100%-ra és azóta úgy használom. Ettől még én is azt mondom ez a felbontás 27"-on az igazi, de rosszabb szemnek (vagy nagyobb távolság miatt) kellhet a 32" is (ha van hely).
Ha van rá mód ki kell próbálni 27" WQHD-t, de ha tutira mész, akkor 32". Azt biztos látni fogod fél méterről! -
válasz
Tsebacsi #90035 üzenetére
Jó döntés.
(#90036) Svenike
TN panelt én inkább 24"-os méretben vennék: ha nem teljesen szemből nézed, akkor torzulnak a színek, és közelebbről nézve 27"-os méretben a széleknél / sarkoknál már megfigyelhető ez a jelenség.Szóval szerintem vagy az első, vagy 24"+TN+1080p:
Acer Predator XB241Hbmipr
AOC AG241QG
Dell AW2518H(#90037) hackeeeee
Kíváncsi vagyok.Nekem anno a doboza is picurinak tűnt... hát még a 25UM58-é!
-
degec
senior tag
Tisztelet !!!
Létezik hogy sík felületű, 29" -os 21:9-es monitorban ami 1980*2560 -as, csak az LG-nek van ilyen termékcsaládja ? Se iiyama, Benq, Samsung, ViewSonic.. általam ismert márkában senkinek.. nem értem..ennyire új dolog ez? hogy az ilyen nagyok, nem vesznek panelt és nem készítenek ilyet családot.. Hajlított még csak van 34 ben..de az pont nem kell..
Mondjon már valaki erre valamit pliz.. thx !
-
Svenike
tag
Sziasztok!
Hosszas keresgélés, olvasgatás és hasznos tanács alapján a következő monitorok maradtak fent:
Asus PG279Q
[link]Asus PG278QR
[link]Asus PG27VQ
[link]Leginkább a PG279Q IPS panel felé hajlok, azonban a többek által emlegetett IPS Glow-tól kicsit tartok
- gyakorlatilag játékra kell, olykor filmnézéshez.Tudnátok, kérlek, egy végső lökést adni a döntéshez?
Köszönöm előre is!
-
válasz
Pokesz007 #90027 üzenetére
Mivel mindegyik 1080p felbontású, ezért a teljesítményt nem befolyásolja, hogy melyik méretűt veszed, RX480-al fix 75Hz-en fognak menni.
Szerintem VG240, vagy VG270, ami neked kell - egyéni ízlés szerint válassz.(#90028) KAMELOT
De Ő 24-27"-os, 144Hz-es kijelzőt szeretne, és Te erre mondod a 4K-t?
1440p-t szvsz pont elég lesz kihajtania a GTX1080-al...(#90030) Tsebacsi
1, A kérdés még mindig az, hogy kihasználod-e a nagyobb munkaterületet, vagy csak olyan jó érzés, kellemes a tudat, hogy 1080p helyett 1440p terpeszkedik a panelen?2, Akkor az élesség szempontjából otthonra neked 24"+1080p, vagy 27"+1440p ajánlott, munkahelyre meg 27"+1080p.
-
válasz
AxBattler #90022 üzenetére
Köszi!
Munkára egy P2412H-t kaptam, ami viszont TN paneles, FullHD, de kb. 80-90cm-ről nézem és 125%-ra kell skáláznom, hogy ne kelljen erőltetni a szemem. Ezek szerint nem javasolt a WQHD felbontás, mert annyira kicsik lesznek a betűk és ikonok, hogy alapból fel kéne skáláznom?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
KAMELOT #90028 üzenetére
Hát, nem tudom.. Én épp ezért megyek lentebb, mert engem zavar az a részletesség butítás, amit el kell érnem ahhoz, hogy 4K-ban 60fps-sel tudjak játszani.. Persze lehet, hogy a 1080Ti-vel nem zavart volna ez annyira, mert minimálisan kellett volna csak, de pl. itt az 580-nál ez már nem így van.
A többi részével egyetértek.
-
KAMELOT
titán
Nem rossz monitor amit írtál, de amiket (#90022) AxBattler írt azok jobbak és hidd el nem kell sajnálni a monitorra a pénzt, mert azt nézed egész végig. Minőségi képért meg fizetni kell. 4K-t vegyél mindenképpen, hiodd el megéri! AA meg ilyen xarokat elég minimumon használni mert ekkora felbontásnál már nem veszed észre.
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Nagyon megtetszett ez az új Acer széria,amiről írogattok.
Erre gondoltamConfigom
♛ASUS Prime B350-Plus♛AMD Ryzen 5 1600♛G.SKILL RipjawsV (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C15D-16GVGB[3000Mhz]♛WD Caviar Blue 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX♛Kingston HyperX Fury 120GB SATA 3 SHFS37A ♛FSP Hyper M 500W ♛Gigabyte RX 480 G1 Gaming 8GBMostani monitorom
Acer G227HQLAbid 21,5 ♛Maximum mekkora méretűt tudnék vele kihasználni? Pontosan melyik típust közölük? Kb 1 méteren belül nézem a képernyőt.
-
dega
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy monitort venni, de nagyon tanácstalan vagyok. Kb 7 éve használtam utoljára pc-t egy samsung 21 colos monitorral, amivel akkor elégedett voltam (azóta egy kis 15,6 laptopot használok). Most ismét pc-re váltok, az alábbi gépre:
Cooler Master MasterBox Lite 5 Window MCW-L5S3-KANN-01 számítógép ház
FSP 450W HEXA 85+ tápegység
AMD Ryzen 5 1500X YD150XBBAEBOX processzor
Asrock AB350 Pro4 alaplap
Kingston HyperX Fury 2x4GB DDR4 2666MHz HX426C15FBK2/8 memória
Asus GTX1050 Ti 4GB GDDR5 STRIX-GTX1050TI-4G-GAMING videokártya
Western Digital 120GB Green WDS120G2G0A SSD meghajtó
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemezEhhez szeretnék monitort, maximum 45.000 Ft értékben.
A márka mindegy, különleges igények nincsenek. A gépet néhány 2-3 éves játékra használnám, nem igényem az extra fullos grafikai beállítás. Ezen kívül netezéshez, filmezéshez kell. A mérete legalább 21 colos, de nem hiszem, hogy 23-nál nagyobbra lenne szükségem. Úgy tudom IPS paneleset érdemes nézni, de csak LG márkákból találtam ilyet (pcx-en), amiről viszont azt olvastam, hogy nem a legjobb márka IPS panel terén, de lehet tévedek, ezért kérek tanácsot.
Köszönöm!
-
Ne haragudj, de egy Gtx1080+8600k mellől ne ríjj má' itt, hogy "drága az IPS"...
Jó az a Dell, csak kérd kalibrálással, és inkább a Gsync-es változatát.
IPS-ben meg: Acer XF270HUAbmiidprzx, ASUS MG279Q
Ha kell még a Gsync is, akkor: Acer Predator XB271HUbmiprz, AOC AG271QG, ASUS PG279Q, de ez már bőven a 200-250k HUF-os kategória.(#90021) Tsebacsi
WQHD-re szerintem akkor érdemes váltani, ha kihasználod melóban, a hétköznapokban... egyébként maradnék a 1080p-nél.
Hogy méretre mekkora kell neked, azt csak Te tudod eldönteni.27"+1080p: Dell P2717H, P2719H, Acer Nitro VG270bmiix
27"+1440p: AOC Q2790PQU/BT, Acer H277HUsmipuz, BenQ GW2765HT, DELL U2715H, Lenovo P27q
25"+1440p: AOC Q2577PWQ, Acer H257HUsmidpx, DELL U2518D -
Üdv!
Jelenleg egy Dell U2311H-m van, kedvelem, nincs baja. Viszont elgondolkoztam, hogy érdemes-e 27"-ra váltanom?!
50cm és 70cm a két átlagos távolság, ahonnan nézem a monitort. Jelenleg FullHD-s felbontáson van, a skálázás a rendszer által ajánlott 100%-on van.Ezeket a monitorokat néztem ki:
Dell P2719H vagy ha a 27-es nagy lenne akkor U2518DAOC vonalon: Q2577PWQ vagy Q2790PQU és dizájnban a Q2781PQ de ezen nincs oldalsó USB hub ami viszont nagy előny lenne.
A VGA kártya egy MSI 1060 GamingX 6GB. Játék egyre kevesebb van, de azért néha előfordul. Nagyrészt tartalmat fogyasztok.
Van-e értelme szerintetek a nagyobb kijelzőnek, esetleg a WQHD-nak ilyen távolságnál?
-
Mamuska
őstag
"Ott lebeszéltek a Tn-ről ,hogy nagyon nagy a minőségi visszaesés."
"Nagy melléfogás lenne Tn-t venni? "
Te fogod használni nem az eladó, ha neked tetszik vedd meg. Esetleg kalibráltasd, hátha segít rajta egy picit.Az az AOC azért elég jó az áráért
, de nem TN színt játékokban.
Hasonló árban még érdemes megnézni az Acer XF270HUA, ASUS MG279Q monitort is.Ha meg van máni akkor Acer Predator XB271HU 240-ért.
-
DTQ
csendes tag
Sziasztok!
Gtx 1080+8600k mellet egy 24.5" Dell AW2518HF Alienware ,hogy muzsikálna?100 ezer környékén vna most.Oazisba bementem ,hogy megnézzem a különbségeket méretben és panel szerint is , most egy 24' ips lg van (iszonyatosan zavar a 60hz már miután megtapasztaltam a 144-et
.
Ott lebeszéltek a Tn-ről ,hogy nagyon nagy a minőségi visszaesés.
Ehhez a géphez talán a wqhd 27' lenne a jó ,de ott a 144 hz-esek 150 környékén kezdődnek G-sync nélkül.
amit még néztem az a AOC AG322QCX , aminél azért írtak némi elmosódást,de amúgy tetszetős darabnak tűnt élőben .
Főleg pugb,cs,wot és némi filmezés lenne néha.Nagy melléfogás lenne Tn-t venni? Oder inkább 50-100ezret még rá kell pirítani azips/va wqhd 144hz-hez?
Válaszokat előre is köszönöm -
Hunork
veterán
válasz
AxBattler #90007 üzenetére
Semmi baj.
Freesync: most nem találom, de egy német oldalon mintha 48-75 Hz-et írtak volna.Képminőség: nem vagyok profi, de nálam az Acer szebb, teltebb színeket ad, kevesebb beállítás kellett, az LG-nél használtam a saját szoftverét is. Ami még nekem fontos, hiszen szemüveges vagyok, hogy kevésbé fárad a szemem, akkor sem, ha sokat olvasok. A menüje nagyon jó, rengeteg beállítási lehetőséggel. Én imádom, és 27"-ban tolni mondjuk a régi nagy kedvencemet, a Fallout 3-at, vagy nemrég a FEAR 2-t, vagy a Crysis 3-at, hát nem semmi.
-
KAMELOT
titán
válasz
Csongi2015 #89997 üzenetére
DELL U2414H....62k vagy most nézem (#90013) Pumma linkelte az is nagyon szuper!
-
törölt tag
válasz
Például az éppen utánad 2 hsz-szel később említett.Acer Nitro VG240Y-t.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Most volt időm pontosan méricskélni..Kicsit érdekes lesz ez a 29" ultrawide a 32" 16:9 után.. Lényegében közel ugyan ilyen széles lesz a monitor mint a mostani, kicsivel kisebb, csak jóval alacsonyabban.. Kíváncsian várom már, hogy milyen lesz.. Várhatóan holnap meglesz.
-
Mamuska
őstag
válasz
huszar90 #90009 üzenetére
Most szépet akarsz vagy jót, vagy szépet és jót egyszerre?
Nekem ami tetszik az mind több mint 120 ezer. Ezek most a topok szerintem külsőre is: ASUS MX27AQ aluminium a talpa, DELL U2717D INFINITY EDGE.
De szerintem a DELL U2715H sem csúnya és eléggé jó, és pont 120 ezer.
Ezeknek az új DELL-eknek már lightos a bevonata, nem olyan mint az U2311, U2410 és U2711-en. Az U2715H abból a szempontból is jobb mint az U2717D INFINITY EDGE, hogy kevésbé bevilágítós. -
huszar90
aktív tag
válasz
Mamuska #90006 üzenetére
Valószínű, hogy annak idején ajánlott darab volt még old_artist ajánlotta. Mai szemmel viszont borzasztó. Sarkaknál lila, sárga bevilágítások, a matt bevonat furcsa szemcsés, színt torzít ha mozgatom a fejem, és halott pixel csoportok jelentek meg nagyon zavaró helyen. Gondolkoztam még fényes bevonatú monitoron volt imac-em rövid ideig és nagyon tetszett a képe, élettelibb volt. Kár hogy a kinézett s2719dm nem fényes mint az s széria általában. Az s2718d jobban tetszene de túl árazott a ces díj miatt. Vagy vegyek jóval olcsóbban egy lenovo l27q-t? Vagy nézzek hp-t? Mi az ajánlott 1440p monitor ami a nappalit se ronditja el?
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Troll on:
Hatszázezerért szerintem fogsz találni jobbat is, mint amit igénybe leírtál...
Troll off.
-
válasz
Hunork #90005 üzenetére
Bocsi, ezt nem figyeltem, még az RX480 rémlett!
Az világos, hogy 75Hz-ig kezeli, de az alsó korlát lenne érdekes:
- LG IPS-eknél általában 40-75Hz a range;
- TN-es AOC-knál van, hogy 30Hz;
- pl. Dell SE2717H-nál 48-75Hz;
- stb.LG 23MP68VQ-P-hez képest érzel erőlelépést képminőségben, vagy csak méretben?
-
SkyS1gn
félisten
Van már valahol a AOC Q3279VWFD8 -ből?
-
huszar90
aktív tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok a keret 120k eddig az lg 27uk600w volt kiszemelve de 130ra ment fel az ára. Most a dell s2719dm-en gondolkozok. Valakinak van tapasztalata a monitorral? Bevilágítása nagyon gáz? Nem játszanék, nem filmeznék. Csak munka meg netezés. Jobban örültem volna valami 4k-s cuccnak de ennyiért semmi sincs. Fontos lenne lenne hogy valami kultúrált kinézete legyen, és ebben a dell jó. Amúgy a márkát nem nagyon szeretem a jelenlegi monitorm is az u2311h és egy hulladék, rakás pixel hibával. Tudtok valami mást esetleg vagy próbáljam megvenni. Másik ellene szóló érv, hogy csak az ufós boltban kapható. -
Misogi
aktív tag
Az érzés mikor ideiglenesen egy Samsung 226bw monitort kell használnod az új gépedhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest