- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Egér probléma
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
-
-
totron
addikt
válasz
revonz #138095 üzenetére
Mivel az IPS nem tudja megkülönböztetni az enyhén sötét és nagyon sötét tereket, ezért az egész sötét, nincs benne részlet.
Ez így nem igaz, gammától függően nagyon szépen megjelennek a szürkeárnyalatok, más kérdés, hogy a kontraszt kárára és az RGB 0.0.0 is nagyon máshonnan indul. -
letsgomnml
csendes tag
válasz
letsgomnml #137996 üzenetére
Sziasztok,
Végül leszűkítettem 3 modellre, FHD-n maradok, az alacsonyabb PC-s keretem miatt :
[link] : Acer Nitro XV252QF
[link] : Samsung Odyssey G4 S25BG400EU
[link] : Dell Alienware AW2523HFA 3 közül melyik ajánlanátok inkább? Nyilvánvalóan pénzügyileg a Samsung nyer. Minimális ghosting-al magas válaszidővel szeretnék vásárolni egy jó monitort.
ui. : van esély Black Friday akcióra bármelyik modellnél, szerintetek?
Köszi!
-
revonz
csendes tag
válasz
Snoop27 #138094 üzenetére
Visszakerestem a monitort, és mivel IPS, és játékokra kellene, ha esetleg sötétebb tónusú játékokkal is játszol, én pl. HUNT:Showdown és Dark and Darkert pörgetek, meg Arena breakout stb, amikben vannak sötét sarkok. Na most az IPS vs VA nem arról szól, hogy a fekete mennyire szép fekete, a statikus kontraszt szerepe a játékokban konkrétan az, hogy látsz-e valamit a sötétben, vagy nem. Mivel az IPS nem tudja megkülönböztetni az enyhén sötét és nagyon sötét tereket, ezért az egész sötét, nincs benne részlet. a sötét pl. Dark and Darkerben olyan, mint egy fekete lyuk. jó minőségű VA-ról váltottam 4K jó minőségű IPS-re, amint ezzel szembesültem, repült vissza az IPS. Amit eddig láttam VA monitoron, azt nem láttam IPS-en. konkrétan akkora hátrány az IPS a VA-val szemben ilyen esetekben, hogy nekem azonnal deal break volt.
-
válasz
oliwwer #138088 üzenetére
24-esek
Samsung S24A400UJUXEN
Samsung S24A600UCU ennek nagy különlegessége, hogy 24" és qhd felbontás
Samsung LS24D600UAUXEN ugyanúgy qhd, de 90W-ot tud PD-n
Lenovo ThinkVision P24h-30 qhd és 100W PD-n -
válasz
oliwwer #138081 üzenetére
Talán ez a Philips 27E1N1300A/00 bár 27"-on a fhd sztem necces. De tud 65W-ot PD usb-c-n ami a legtöbb notihoz elég.
Na belinkeltem a legdrágább helyen, amúgy 60ezer ft [link]
MSI Modern MD272QP
QHD felbontás miatt én ezt venném, mindegyik 65W-ot tud PD-n. -
sztivo
Topikgazda
-
oliwwer
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan monitorra lenne szükségem, amit:
- laptophoz csatlakoztatva usb C-n keresztül tudom tölteni a laptopot a monitorról, és ezen az usb C kábelen keresztül megy is vissza a kép a monitorba a laptopról.24 vagy 27", 1080p elég, 60-75 hz elég, de több opció is érdekelne. Panel ha IPS lenne az nagyszerű lenne.
Nagyon köszönöm!
-
fauv
őstag
üDV !
Nem rég vettem a zasszonynak itteni ajánlás alapján egy Asus Tuf Gamer 144Hz 1440p-s monitort, ami sajnos rövid idő után behatlt. Most jön a futár érte, a pénz visszakapom.
Már csak elvből se akarom ugyan ezt venni mégegyszer, ezért másik monitort nézegetek.
Viszont nézegettem a monitorokat és 4k-s monitort is tudnék venni ebbe a méretbe, 27-28 col., persze 60Hz-est.
Az asszony már ugye nem fiatal, sokat ül benn a munkahelyén gép előtt, ha hazajön akkor olyan monitort szeretnék venni neki, ami legkevésbé bántja a szemét. Csak FB, meg FB játék / farm ville / amire használja.100k plusssz , minusz körül gondolom a vételt.
Szal a kérdés 1440p, 144Hz vagy 4K 60Hz ?
Tisztelettel előre is köszönöm
-
Nightspirit
csendes tag
Sziasztok, kellene egy kis segítség monitor vásárlásban.
A mostani egy AOC C24G2U/BK típusu curved 1080p 165hz VA paneles monitor, hát mit mondjak szépnek szép de az árnyékok és a fekete szín nem valami szép, illetve van egy jelentős 'black smearing' amit nagyjából semlegesíteni tudok overdrive móddal viszont akkor meg nagyon erős lesz a fényerő és minden szürke, magyarán nem valami jó a cucc számomra ezért gondoltam egy cserére 27 zoll 1440p IPS-re. OLEDeket nézegettem, viszont elég drága mulatság ahhoz képest h beéghet a kép vagy hogy nevezik ezt, nálam gyakran van olyan h ugyhagyom a gépet fél napra mert valami dolgom van igy aztán nem hiányzik h egyből tönkremenjen vagy pixel burning legyen belőle. szóval marad az IPS, ja és az AOC TN paneleket is inkább hanyagolnám ha lehet.amiket nézegettem:
Gigabyte M27Q X, M27Q P
ASUS TUF Gaming VG27AQ3A
ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
LG UltraGear 27GP850-B
MSI Optix MAG274QRF-QD
MSI MAG 274QRF QD E2
Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i
BenQ EX2780Q
Asus XG27ACSna mármost tesztek alapján mindegyiknek van sok jó tulajdonsága de rossz is. pl blacklight bleeding meg hasonlók, a Xiaomi mini led-nél pedig van flickering [link] , videók alapján persze nem biztos h mindegyik olyan akár egyéni hiba is lehet.
Kérdésem lenne hogy ezek közül melyik lenne egy jó megoldás? Van esetleg valakinek ezekből otthon és jók e a tapasztalatok? vagy valami jobb ötlet?
köszönöm szépen. -
Roland861010
veterán
-
Ablakos
őstag
(Windows 11 / Asus VG34VQL3a)
A HDR beállítás kell vagy nem játékok alatt? Különbséget az én szemem nem vesz észre, de egy zavaró felirat mindig előugrik.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
40-50e
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27” , Hz nem szamit
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Általános , net, streaming
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Integrált
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
állítható, dönthetőEgy legolcsobb alap 27es monitor érdekelne jó betekintési szöggel csak netezésre, online film nézésre lenne használva
Köszönöm.
-
Snoop27
őstag
válasz
Balesz1899 #138067 üzenetére
VA paneleseket is néztem de ma olvastam, hogy talán az IPS jobb lehet ha a válaszidő fontos. Megfelel VA is ha véleményetek szerint jó lehet játékokhoz.
-
Balesz1899
aktív tag
-
Snoop27
őstag
Sziasztok!
90-100e
27” , 144-165 hz
Játékokhoz, szóval IPS a jó választás, ha jól olvastam
sík, de lehet ivelt is, talán ez utóbbi jobb játékokhoz
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
játékok, tanulás, net.
AMD RX 6650 XT
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI, DP, USB
jó ha van, de nem must have
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
állítható, dönthetőGigabyte G27QC és ViewSonic Gaming VX2718-2KPC-MHD ami eddig jónak tűnt, de megfelel más is ha ennél jobb hasonló árban.
Köszönöm. -
Valkűr
addikt
Remélem nagyon nem nyúltam mellé! Egy Va paneles 75Hz-es AOC monitort váltottam le vele!
-
arnes
junior tag
Köszi, utánanézek alaposabban. Tudom, hogy laptopnál (pláne enyémeknél) kevésbé számít (nem is viszi talán) a frissítési frekvencia, de hogy picit jövőállóbb legyen, van rá alternatíva? Olyan 144 Hz vagy hasonlók. Vagy nem számít, mert nem látom a különbséget.
A korábbi diszkussziók része volt már többször, hogy a 4k inkább 32'' legyen vagy 27''. Nem tudom. Bent munkahelyen 32'' van, egy samsung, tényleg jó nagy, sok hellyel stb, de nem tudom, hogy mennyiben befolyásolja ez a használati "élményt", ha 27''. Mondjuk tényleg kevésbé fér el itthon, szóval ez megoldja talán a dilemmám, de mégis. Lehet itt bármilyen konklúziót levonni? Vagy egyéni pref. azt kész. Köszi mégegyszer! -
arnes
junior tag
Sziasztok!
Elsősorban otthoni munka miatt szeretnék egy lehetőleg nagy felbontású (4k) monitort. Szövettani képek elemzése, de gyakorlatilag ezt írják elő hozzá. Nem árt tehát a jó színhűség sem. Laptophoz menne elsősorban.
Köszönöm előre is.
200-250e
Nyilván a 32” jobb egy 4k-hoz, de itthon kevesebb a helyem, 27-28” jó lehet?? Képfrissítés talán nem esszenciális, de ha segít rajtam (jobb a szemnek, élménynek), akkor jó ha azért több, mint 60Hz gondolom
IPS, de nem ragaszkodom hozzá, a színhelyesség azért fontos lenne. OLED nekem most talán túl drága lenne ebben a méretben, felbontásban.
sík
általános, de elsősorban irodai office, grafika, az említett szövettani kép, nyilván azért filmnézés stb is
Asus Zenbook 14X (internal video) és ThinkPad T15p Gen 1
HDMI van a laptopon
jó ha van, de ha nem fér bele nem esszenciális
hagyományos
rendes, sokféleképpen állítható -
Aby_2014
aktív tag
válasz
Roland861010 #138051 üzenetére
Ok, Te nyertél
-
nope101
csendes tag
Sziasztok !
főleg CAD-re alkalmas monitort keresek laptop mellé
50-70 igazából a cég veszi, de szerintem ennyiből kijön
27” QHD, nincs túl jó szemem de szerintem ezen már lehet rendesen CAd-ezni, képfrissítés és válaszidő nem számít, nem játszok
IPS, de nem ragaszkodom hozzá, színben nincs különleges elvárás mint színhelyesség csak legyen jó ránézni
nincs tapasztalatom íveltekkel, valszeg felesleges
irodai office és, ami érdekesebb Autocad tervezés
3050m, 1440p szerintem simán elviszi
HDMI van a laptopon
nem
hagyományos
jó lenne egy rendes állítható talp mert benne van, hogy párhavonta átkell tennem a székhelyemet másik építkezésre, biztosan nem lesz falra szerelve.Előre is köszi a segítséget !
-
válasz
Roland861010 #138051 üzenetére
Javították
-
sztivo
Topikgazda
válasz
trialboj #138028 üzenetére
Egyébként valami tuti nem jó, mert azon a monitoron mély feketét kéne láss, nem szürkét, mint IPS esetén, de ha már elállítgattad a black levelt meg a stabilzert, onnantól már biztos nem az igazi. Ha BP-i vagy oazis segít, vagy akár neten találhatsz egyéni beállításokat, amik arra jók, hogy elindulj.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Drizzt #137838 üzenetére
Valamiért most a S27DG602SUXEN Oázisban sokkal olcsóbb lett, bőven 300e alatt. Így megrendeltem azt. Ha mégis elviselhetetlen lesz a fringing, akkor visszaviszem. Még amit írnak néhány tesztben és oda kell figyelni, az a coil whine. A jó fekete viszont tényleg nagyon hiányzik. Az AMOLED teló után ránézni az IPS monitorra kb. kínszenvedés nekem.
-
Csandi
őstag
válasz
Roland861010 #138040 üzenetére
Ez szinte hibátlan, ha gondolod csinálok képet a Legion 5 Pro-m ról ami a TUF 2x-ese árban, hát nem fog tetszeni
bár képen mindig rosszab élőben nem vész. De a tied képen is nagyon jó. Ez ilyen.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Roland861010 #138040 üzenetére
De hát ez kiemelkedően jónak számít, viccen kívül, pláne hogy "csak" egy TUF és semmi extra. Kb a legjobban sikerült panelból kaptál, ettől hidd el, csak rosszabbak lesznek, ha cserélnéd.
[link] - ez már nem. -
Roland861010
veterán
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Roland861010 #138038 üzenetére
Szia!
Nem akarlak elszomorítani, de ez még jónak is számít. Egyébként így képről valóban a glow effektust látni, a bleeding ettől sokkal rosszabb. -
Roland861010
veterán
Sziasztok,( tudom van laptop topik)
Augusztusban vásároltam egy Asus TUF A15-ös laptopot.
Amiben IPS panel van .
Tisztában vagyok hogy az IPS Glow létező dolog szinte gyártó és ár független de mi az a szint amikor cserélik a laptopot vagy a panelt?
A képen látható két felső sarokban és másik háttérkép mellett ami fül fekete alulról felfelé is egy tenyérnyi folt.
Nem zavarna de így szinte az egész kijelző egy paca.
Van esetleg házi praktika amivel csökkenthető? -
southernsun
tag
Sziasztok!
Az alábbi felhasználásra szeretném, ha ajánlanátok 1-2 monitor típust.
Lehet közte IPS és VA is. Az ár nem fix, de nagyságrendileg ennyit szánok rá.
A legjobb ár érték arányút szeretném!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? kb.50e
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 24"/FullHD/75Hz min, de lehet több is.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) IPS/VA
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Általános/iroda/film
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? Vidókártya nincs egyenlőre, de ha szükséges a Hz szám növeléshez, akkor lehet vennék a gépbe.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) HDMI/Display Port
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Dönthető, esetleg magasságállítható. -
válasz
Habosbajusz #138032 üzenetére
Pixelgari az tök értelmetlen hülyeség, ha 14 napon belül ilyened van elállsz a vásárlástól és kész. Kalibrálásnak se látom sok értelmét úgy, hogy nem a te vga-dhoz állítják be, neten találni egy raklap javaslatot ami alapján belőhető. Úgysem nyomdai munkára kell.
-
szente
addikt
Sziasztok!
Már megvettem, szóval offba rakom:
Szóval vettem egy Acer Nitro VG252Q P monitort, de itthon össze rakva derült ki, hogy ez valójában Acer Nitro VG252Q S.
A P változat G-Sync Compatible, az S pedig Freesync Premium. Van bármi féle hátrányom az Freesync-kel hogy ha Nvidia kártyám van? Amennyire utána olvastam és amennyire tapasztalom megy így is a VRR, de ez az első ilyen monitorom, szóval inkább megkérdezem. -
jimpo
senior tag
Semmiképpen sem Kérdezni jöttem, kap is egy OFF-ot.
Vagyis egy AOC C24G1 FHD 144 Hz képfrissítésű monitor cseréje.
Szeretem a lövöldözős, kompetitív címeket. Meg van egy cím ami nagyon várós régóta...
Így nagyobb felbontásban nem gondolkodtam, pedig az 5800X3D és az RX 7800 XT,
páros engedné perpillanat. Persze csak ideig-óráig, ugyanis 2 év múlva sem lesz kisebb a játékok hardverigénye. Én meg nem fogom locsolni a pénzt a gépre, mikor rájövök kevés az amit nyújt.
Semmi esetre sem éri meg számomra az 1440p, azt a körülbelül 20%-al kevesebb képkockát azonos címekben és beállításokon.
Továbbá csak megy a film és sorozat is, maradjon a VA panel. Oda is jobb a pixel azonos megjelenítés miatt a 1080p, no meg kell az a fekete.
Meg persze kíváncsivagyok,voltam, 4 év alatt mennyit is fejlődött ez a panel technológia.
A kiszemeltem egy AOC 25G3ZM FHD 240 Hz monitor lett, a hónap elején meg is rendeltem.
Amint megérkezett hamar feltűnt egy valami.
Az új monitor sokkal egyenletesebb feketét szolgáltat, a régin voltak világosabb foltok. Nagyon nem magyarázom melyik-melyik. Bár az még így hozzáteszem, a minimum fényerő nem olyan alacsony mint a régi monitoromnál.
Továbbá észrevehetően gyorsabb ici-picit, illetve jóval kisebb csíkot húz maga után. Csalódott lettem volna ha nem így lenne....
Készítettem lassított videót (1080p 960FPS) a telefonommal, abból szedtem a képeket. EIZO MONITOR TEST Response Time Speed (pixels per second) 480 illetve 950 értékkel, sajna 960-ra nem tudtam belőni.
Mindkét monitor esetében a maximum képfrissítés, plusz Medium Overdrive mód.Nem lettek a legjobbak a képek, az eltérő távolság miatt. A monitortok sarka párhuzamos volt az össze-legózott csúszkával, de ügye a C24G1 hajlított... Persze látni a lényeget szerintem.
Még egy érdekesség, hogy az új monitoron a pixeleknek van egy "vászonhatása". Mondjuk jobban csak egymás mellett tűnik fel, a régit elcsomagolva már nem is érdekes...
Magam részéről szerintem jó vétel volt, megérte váltani. Nem tudom egy 240+Hz IPS hogyan viszonyulna ezekhez, de nem is akarom tudni.
A fekete szín miatt sem, ez mondjuk mindkettő konkurens technológiára igaz. A TN paneles e-Sport monitorok meg más ár-kategóriát képviselnek. Amit nem is értek, bár ha látnám lehet érteném...
Egy OLED meg az ára miatt nem játszott, pedig egy kisebb 27" körüli 4k adná.
Összegezve tehát, lett új egyenletesebb fekete megjelenítésére alkalmas monitorom, ami picit pörgősebb, gyorsabb képi élményt nyújt.
A lényeg az új monitor jobb lett, mint a régim volt. -
trialboj
őstag
válasz
trialboj #137926 üzenetére
Ok, szóval ez a TN panel elég FAIL lett. Azt hittem hogy komoly feketét kapok cserébe hogy nem minden szögből egyforma a szín. De ez nem is igazán sötétebb mint a több mint 12 éves Dell ultrasharp monitorom ami csak ips, meg már halott pixelek is vannak, de ehhez képes csak annyiban rosszabb hogy 8" el kisebb és nem tud csak 60Hz-et.
BTW, nem tudom hogy jól állíottam-e be, pl van egy olyan opció hogy Black Level/ low meg high, meg Black Stabilizer, ami 0-100 ig megy. Ezeket ha mind lehúzom hogy sötétebb legyen akkor összeolvadnak menü pontok sötétebb weboldalakon. Ezekhez az olcsó monitorokhoz nincs valami gyári ajánlott beállítás, ami valamilyen szinten referencia lehet, és onnan csak finom hangolni érdemes?
-
Szóval most az lenne a kérdés mi a következő szintű IPS panel ami valóban jó minőségű? 27-32" között 250-300K pénzért.
Hajlandó lennék 27"-re leadni az igényeimet, ha esetleg itt már lenne egy Oled ami tényleg jó minőség, és nem valami leselejtezett őskövület. 300-350K körül van bármi amire érdemes lehet lecsapni?
köszi -
sztivo
Topikgazda
válasz
Habosbajusz #138023 üzenetére
Szia!
IPS: Gigabyte M34WQ - 180k sík, LG 34GN850 230k+ ívelt
VA: Dell S3422DWG, Asus VG34VQ3B, LG 34WP75CP -
Habosbajusz
újonc
Sziasztok!
Hosszú évek után rászántam magam egy gép-upgradera, és eljött az ideje, hogy szép is legyen az amit játszok, dolgozhasson a vas. Eddig egy LG 24MP59G-P FullHD-s csodán keresztül láttam a karaktereim világát, de szeretnék nagyobbra váltani.
Főleg egyjátékos címek érdekelnek, esetleg haverokkal néha CS2 a hétvégén, de nincs szükségem 240 Hz-re, viszont a 75 Hz után szeretnék megcélozni egy 120+ körüli monitort. Teljesen analfabéta vagyok monitorok tekintetében, volt ez az IPS, előtte meg egy CRT, úgyhogy nem igazán tapasztaltam az előnyöket/hátrányokat amiket az összefoglalóban tapasztaltam, vagy videókon láttam, de azt hiszem IPS/VA vonalon maradnék az árak miatt. Nagyon kacsintgatok az ultrawide irányba, mindig szeretek gyönyörködni a játékok atmoszférájában, és úgy látom egyre jobban támogatott ez a vonal az új címeknél is, de ha szerintetek jobban járnék egy 16:9-es változattal, akkor nyugodtan beszéljetek le róla. Az asztalon van hely, azzal nem lesz gond.
200, max 250 ezret, de ha ebben a kategóriában nem érdemes elmenni a keretösszeg végéig, akkor az sem baj ha belefér egy monitor tartó kar, vagy egy 2., akármilyen pici monitor is. (Rákaptam az achievement vadászatra, és a gyűjtögetős részeknél jól jönne, ha nem kellene tálcáznom mindig a játékot, hogy rápillantsak egy guidera. Ez az opció egyáltalán nem fontos, megoldom a régivel is, elsőbbséget élvez a minél szebb képi élmény a fő monitoron)
32"+ környékén szeretnék, 3440 x 1440 (UW-QHD), 120 Hz+
IPS/VA nem sok tapasztalatom van, csak IPS-t használtam eddig
Inkább az íveltet preferálnám ekkora képátlónál, de ha ez nagyon leszűkíti a választékot, sík is érdekel
95% játék, 5% youtube (Singleplayer, story fókuszú játékok elsősorban)
7900 GRE, de előbb szeretnék majd videókártyát cserélni, mint monitort, ezért nem zavar ha most nem hajtom ki rendesen. Sync tudtommal manapság már mindegy, ha mégsem akkor kártya miatt AMD Freesync
DisplayPortot preferálnám
Nem
Hagyományos
Magasság állítás előny, de ahogy elnézem a talpakat, idővel úgyis karra kerülne, szóval az sem baj ha nincs.
Megnéztem jó sok youtube videót az elmúlt 1 hónapban a kategóriába tartozó ismertebb monitorokról, de valahogy mindig találtam egymásnak ellentmondó véleményeket. Nyilván ez az árkategória lemondásokkal jár, és a színmegjelenítés is szubjektív, de a tapasztalat hiánya miatt nem tudom hova kell tenni ezeket a "blekkszmíring", "bekklájtblíd" dolgokat mondjuk egy árukeresős értékelés alapján, ezért fordulok inkább hozzátok. Szerintem a pixelhibás kis 24"-os kijelzőm után minden előrelépés lenne.
Jó hosszú lett, elnézéseteket kérem miatta.. Előre is köszönöm a segítséget!
Legyen szép napotok! Üdv,
Bajusz -
Sziasztok!
80-100k körül, talán picit több. (eddig LG monitorom volt világéletemben, szerettem őket, de kíváncsi vagyok mások véleményére is). Eddig csak 1080p-ben utaztam, most már a kártyám egy 2k-ra is hivatott.
27", 2560x1440 (WQHD), 144 hz, vagy több.
IPS azt hiszem az ára miatt.
sík
főleg játék (Ragnarök, Forza Motorsport, Elden Ring)
Gainward Panther 4060 Ti OC 16 GB
Sync: NVIDIA!
HDMI van.
Nem létszükséglet.
hagyományos
Legyen asztali számítógépen, többi nem számítElőre is köszönöm!
-
3.Aragorn
addikt
Sziasztok!
150k körül, talán picit több
27", 2560x1440 (WQHD), 240Hz
IPS (OLED az ár miatt talán kiesik)
persze szeretnék jó kontrasztot és színmélységet, de az IPS miatt itt lesz kompromisszum. (Ha lehet akkor IPS-ből valami komolyabbat...)
Ne legyen fényes a bevonat
sík
főleg játék (kompetitív multiplayer: League of Legends, Overwatch, War Thunder, single player: Cyberpunk 2077, Baldur's Gate 3), film, általános felh., netezés, programozás, tehát text clarity is kell
MSI GTX 1660Ti Gaming X 6Gb.
Teljes konfig az adatlapomon, de cserélve lesz az egész. Több lépcsőben.
Először monitort szeretném megvenni majd alaplap+proci+ram, végül a videókártya.
Ha szerintetek nem jó sorrend, szóljatok. Mindenesetre egy darabig még a fenti kártyával lesz pörgetve (alacsony grafikai beállítások mellett). A monitor meg sokáig lesz használva, 5-10 év, addig több videókártya csere is lesz.Sync: Nem tudom milyen kártya lesz majd, kacsintgatok AMD felé, jó lenne ha G-Sync és FreeSyncet is tudná a monitor, nem tudom létezik-e egyáltalán ilyen, vagy itt most el kell dönteni, hogy AMD vagy Nvidia lesz...
DP, HDMI van, később meg olyan kártyát veszek amit rá lehet kötni.
Igen, jó lenne.
hagyományos
mind jó ha van, de nem feltétel. (a jelenlegi kis Dell monitor mindet tudja) később lehet, fali konzolra is beruházok, szóval a szabványos csatlakoztathatóság legyen megA válaszokat előre is köszönöm!
-
Adames
tag
Sziasztok!
2k 27"-os monitort szeretnék vásárolni vegyes használatra, /képek, filmek, videók, programok, internet, stb/ és nem játékra!
Melyik a jobb választás szerintetek?1. Xiaomi Mi 2K Gaming Monitor 27 BHR5039GL
2. Dell UltraSharp U2724D Monitor -
tomgabor
senior tag
válasz
tomgabor #137705 üzenetére
Végül is LG 27GS75Q-ra esett a választás. Viszont van egy olyan problémám hogy a login screen megfagy 1-2mp-re ugyanúgy mint desktop mielőtt betölt a Rainmeter, ugyanezt tapasztaltam amikor átállítottam a képfrissítést 180Hz-ről 120Hz-re.
Illetve minden nagyon kicsi volt 27" 1080p-hez képest, ezért a Méretezés és elrendezésnél ránagyítottam, de így homályos lett inkább.
Játékban a locked 60FPS is többnek érződik a 75Hz-es LG 27MP59G-hez képest.
-
Sziasztok!
Eléggé rám jött a vásárolhatnék és monitor állványokat nézegetek..
Találtam kettőt ami elvileg kényelmesen elbírja a PG32UCDM-t és nem libegne az asztalon, ha esetleg erősebben püfölöm azt játék közben.
Szóval mind a kettő Ergotron, az egyik egy LX Desk Mount a másik pedig egy LX Sit-Stand Desk Mount. Esetleg tapasztalat valamelyikkel vagy melyik lehet az ajánlottabb és stabilabb a kettő közül? -
sztivo
Topikgazda
válasz
4264adam #138014 üzenetére
Mondjuk a Xiaomi csak egy példa, de szerintem innentől lehet számítani új MiniLED monitorokra, és már nem 300+ ezer Ft lesz az áruk, mint anno mikor megjelentek. Most az OLED monitorok kerülnek ennyibe, remélem ahogy az OLED is olcsóbb lesz, az tolja majd le az árakat az LCD vonalon is.
-
4264adam
veterán
válasz
sztivo #138012 üzenetére
és #138011koxx
:
Nagyon köszönöm válaszaitokat. Hasonlóan láttam én is ahogy írjátok.
Ha EU is RTINGS féle paneleket kapott akkor a mostani Contrast-om éppen pont 1.000 körül van.
Xiaomi G Pro 27i elég jónak tűnik, próbáltam LG B2 C2 TV-t de vissza kellett mennem LCD vonalra Q80 és QN91A tulajként vagyok jelen a "stutter érzékenységem" miatt. Szóval nekem a "minél több zóna" vonal bejön.
Xiaomi G Pro 27i 10bites színkezeléssel bír?
Acer Nitro XV275UP3 sem rossz, de utána kell néznem nekem a VA / IPS közötti ghostling problémás-e. -
GeriBlack
csendes tag
Sziasztok kedvesek!
Szeretnék kérni egy ajánlást.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 120.000 Ft kb
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 34 coll talán, 1440p, 75 Hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) OLED gyönyörű lehet, de ebből az összegből az nem jön ki.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Mindegy.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? Single játékok és videóvágás - emiatt döntenék főleg az UltraWide mellett, de nincs kőbe vésve.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? GeForce RTX 3070
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van? HDMI 2.1, DP1,4
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Magasságában állítható, de nem fontos
Köszönöm előre is! -
sztivo
Topikgazda
válasz
4264adam #138010 üzenetére
Szia!
Összetett a dolog, kis előrelépésnek talán így alakulna:
LG 27GP850P - itt a színek szaturáltabbak, cserébe 800:1 körüli kontraszt
Dell U2724D(E) - IPS black 120 Hz - nem kimondottan gamingre van kihegyezve, de 2000:1 kontraszt
Léteznek 600 nit körüli általános IPS monitorok, nem valami jó ötlet IPS-sel párosítani és baromi drágák szerintem.Nagyobb előrelépésnek talán a MiniLED monitorokat mondanám (nem a 16 meg 48 zónás gagyi változatokat).
Acer XV275UP3 ez pl VA alapon van, van egy AOC megfelelője is.
Xiaomi G Pro 27i mint példa, ez árban egyelőre jónak tűnik, teszt videók vannak, ez viszont IPS, de 400+ zóna van és jobb kontraszt, mint egy mezei IPS esetén.
-
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Van előrelépési alternatívám az OLED és a meglévő monitorom között?
ACER NITRO XV272UP 1440P 144Hz
Tökéletes a 27" 144Hz és 1440p is, OLED-nél a szövegélesség zavarna.
Előrelépésnél a színekre / HDR / fényerő képességekre gondolok. -
Ablakos
őstag
Ennek van alternatívája, illetve ellenvetés ezzel a modellel?
-
válasz
sztivo #138005 üzenetére
+hackeeeee
Az acc egy elég különös játék, igény szempontjabol, 30-40 autóval online versenyben hamarabb fekszik ki proci/ram oldalon, mint a látvány miatt a vga fhd-ban. 1440 főleg 3440 már más.
A fluid motion-nal van ez a 160 -200.
Nélküle 120 körül talán.
De amíg 75 hz a monitor, mindegy gyakorlatilag. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bandit21 #137977 üzenetére
Ezeket mind magadnak kell merlegelni. A grafikai beallitasokat lehet csokkenteni h tobb fps-ed legyen, esetleg nem nativ felbontast hasznalsz (sztem ez nem jo otlet) es igy tovabb. Most a 3070 nalam is kicsit döcög uw 1440p mellett, de sztem egyutt elek vele, ugrani eleg draga lenne 4070-re..
-
totron
addikt
Mivel hosszú távon émelyítően meleg az IPS színvilága* rápróbálnék a VA-vonalra. Nem segítik a jót az alapból kétséges feketére rájövő bevilágítás-felhők sem. Fontos lenne a minden is.
Adott árért:
- minél jobb betekintés, amit lehetőleg ne szürkülésben abszolváljon - sárgulás az jobb, de bármi is
- foltosság, beszűrődés nem árt, ha egyáltalán nincsenek adott példány előéletén is áll nyilván, de egy eleve igényesebben megépített típussal minimalizálható a baj talán
- minél kisebb smearingre / válaszidőre kihegyezett modell
- ne dzsunka, 2 inputos, kopogós-fényes műanyag kivitel és szint legyen míg IPS-fronton hamar megtalálhatók a belépő grafikai szegmens modelljei itt el vagyok veszve
- a maga módján és szintjén kimaxolt színhelyesség, természetes színek
- kontraszt jöhet minden mennyiségben, de ne a feketeárnyalatok kárára, fontos
- legjobb, elérhető feketeszint
- tényleges PWM-mentesség, ha Hz-ekben kifejezhető, az a legjobb, az 1000 Hz példának okáért még bőven nem jó*Főleg filmeknél. Erősen természetellenes, hogy minden is egy 6500 Kelvines alap szerint akaródzik megjelenülni, szabvány és kijelzés szintjén is. A valóság nem ez, nagyon sokszor nem a kora délutáni nyári napfény játszik. Nem lehet annyira elkalibrálni, működésével szembemenően más tartományra kényszeríteni egy IPS-t, hogy ettől érdemben eltérőt, mást adjon. 100+% sRGB-s tapasztalatok nyomán. Értem, hogy mit akar és igazán magával ragadó egy helyes türkiz, de e téren összességében több az émely, mint az élmény. A mindennapokra ez sok.
Max. 50e., használtan. Köszi, ha van tapasztalat-megosztás, ötlet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest