-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisTé
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy LG M2352D típusú tv-monitort venni, valaki nem tudna segíteni lehet-e bárhol kapni ilyet ?
Előre is köszi ! -
d@minator
addikt
válasz
LanyUs #44096 üzenetére
A talp semmilyen formában nem billeg de mivel egy ponton van a kijelző a talpon (középen) ezért mozgásba jön. A hiper szuper állítható talpú monitorok is mozognak ha rángatják alattuk az asztalt.
A 22" Benq kevésbé mozog a kisebb súly miatt (saját tapasztalat GW2255). Az igazi megoldás egy stabil asztal vagy Vesa fali konzol amennyiben erre lehetőség van.Pl. egy ilyen.
-
LanyUs
őstag
Sziasztok!
Játékra 30e kerettel 20" körül nézegettem, de ajánlottat 22-esből találtam itt. Alapjában véve nem szeretem a feleslegesen nagy kijelzőt, mert könnyen a szem romlásához vezet ha nem a megfelelő távolságból nézzük, ezért is akartam csak 20-ast. Konkrét típushoz lenne kérdésem. Mennyire billeg a monitor ha esetleg az ember rángatja a kormányt az asztalon? Benq GW2265HM 9H.LASLA.DBE LED monitor [link] - a kommenteknél látom, hogy erős a talpa de oldalirányban is?
-
Mans20
addikt
Jónapot
Mivel 19-es 4:3 monitort alig lehet kapni már,így lehet muszáj lesz 22-es,de azon mennyivel rosszabb a kép ha nem 1980-ba játszunk?mert GTX650-re tellett,és ahhoz inkább kisebb monitor lenne jó,hogy ne minden low-on legyen.
-
Wellin
csendes tag
Sziasztok !
Dell P2414H monitor vásárlás előtt állok, van valakinek tapasztalat róla mégis milyen is. Különböző fórumokat olvasva eléggé vegyes a fogadtatása van akinek bejött,de van aki szerint elég rossz monitor. Ti mit gondoltok, megéri az árát? Elsősorban játékra lenne. -
dudasj
tag
Sziasztok, egy kis segítséget kérek itt monitor vásárláshoz.
A monitor munkára és játékra is kellene.
Szempontjaim:
Mivel van tévézésre használt másik készülék, ezért a betekintési szög nem érdekes, előtte fogunk ülni szemben, ágyból tévét a másikon nézünk.
A dönthetőség, fordíthatóság, magasság állítás, hajlíthatóság, gombóccá gyűrhetőség sem szempont nekem, egyszer beállítom a helyére és remélhetőleg 5 évig úgy marad
A videokártyán DVI és HDMI kimenetek vannak.
Én egy 24"-ra gondoltam de 23 még kompromisszum lehet...
Olyan 40-50 körül szánnék rá, minél olcsóbb annál jobb perszeNézegettem sokfélét, bár nem vagyok otthon a témában de azt olvastam mindenhol hogy inkább ips mint tn?
Amit néztem és nagyon megtetszett: LG D2343P (szállítással mindennel 50e)
Bár ez elég drága is és árához képest kicsi is, - gyanítom aki ért hozzá sokkal jobbat kihoz ennyiből.
Köszönöm szépen előre is. -
Isual
veterán
válasz
BomiBoogie #44081 üzenetére
Kár volt felhozni a virsliket
-
rayoliviero
veterán
Az nem probléma ha az LG monitorom tápegységét soha nem húzom ki a konnektorból? Nem melegszik túl vagy megy tönkre, ha örökké be van dugva?
Olyan a tápegysége, mint egy laptop töltő.
-
Isual
veterán
válasz
Tengri #44078 üzenetére
Dual OS az valóban nehezíti az ügyet, de a Linux önmagában nem gond szerintem. Én kalibráltam Ubuntura, nagyon okosan kezeli az ICM-et, legalábbis úgy tűnt. Nem vagyok szakértője a Linuxnak, úgyhogy elhiszem neked, de amikor én kalibráltam, akkor szubjektíve szép lett az eredmény.
(#44077) KAMELOT: Nem tudom miért veszitek magatokra ezt a virslis dolgot.
Én tudok olyanról, aki az 50-60k-s monitorra is nehezen hozta össze a pénzt és bizony ott számít a +4-5k, hogy most megint 2-3 hétig várjon. Ha nem is effektív 0-24 virslievésről is beszélek.
Viszont: "s a monitor + kalibrációt csak 1x kell megvenni utána 3-4-5 évig simán megy." - Wrong. Napi szinten használva a monitort és a fényerőt nem konstans értéken tartva fél-egy évente érdemes újrakalibrálni a kijelzőket. Elmászik a fehéregyensúly, valamennyit a színek is, de előbbi hamarabb szembetűnőbb.
-
Tengri
senior tag
Igen, csak maradtam az eredetileg ajánlott Dell U2414H-nál.
Ahol vásároltam ott mondták, hogy PWM mentes amit veszek. Vásárlásnál fontos szempont volt a HDMI csatlakozó ezért nem a P2414H vásároltam, bár az pénztárcabarát lett volna.
(#44074) Isual:"Valóban nem kardinális "mezei júzernek" a kalibráció, pláne nem a Prémium fajta, de azért ha belefér, akkor megéri kiköhögni azt a pár ezer forintot, mert láthatóan - ha nem is drámaian - jobb/szebb lesz tőle a monitor képe."
Ez így igaz.....bár a történethez az is hozzátartozik, hogy én "mezei júzer" dual OP rendszert használok és a kalibráció nem igazán "tökéletes" Linuxon. Az eladó foglalkozik pár népszerűbb Linux disztribúcióval is ilyen téren, de ezek általában elég egyedi módon kezelik a profilfájlokat. Sőt most váltás előtt állok, hiszen áttérek a KUBUNTU-ra és megpróbálom pc boxba csomagolni a win7-et (hiszen a windows-t a többnyire csak a gyerek használja és csak a játék miatt fontos), de ha nem lesz megfelelő maradok a dual op-nál. Emiatt sem ajánlotta, hiszen ez eléggé egyedi megoldást igényelne, bár nem zárkóztak el a segítség elől.
(#44077) KAMELOT :"Aki 70K körüli monitort vesz az nem fog 2 hétig a kalibráció végett enni virslit.És a monitor + kalibrációt csak 1x kell megvenni utána 3-4-5 évig simán megy."
Így igaz. Nem a kifizetése lenne a gond. -
Zanik
addikt
válasz
Tengri #44069 üzenetére
Na, szaporodnak az U2414H tulajok.
A kalibrálás után az .icm profil helyes beállításához le kell szedni a gépről a Catalyst-ot, mert az hajlamos felülírni a beállított profilt: [link]
Lehet hogy ezért nem ajánlják a kalibrálást azoknak akik elsősorban játszanak a gépükön.
-
Isual
veterán
válasz
Tengri #44069 üzenetére
Valóban nem kardinális "mezei júzernek" a kalibráció, pláne nem a Prémium fajta, de azért ha belefér, akkor megéri kiköhögni azt a pár ezer forintot, mert láthatóan - ha nem is drámaian - jobb/szebb lesz tőle a monitor képe. És egy 50-60-70 ezres IPS igazán megérdemel ennyi "törődést", de ezt már én nagyon sokszor elmondtam. 4-5 ezer forintért...
Persze ha emiatt kell két hétig virslit enni, akkor hagyni kell a francba, annyit valóban nem ér.
-
válasz
old_artist #44071 üzenetére
U2714HP2714H -
Tengri
senior tag
válasz
DerDer #44051 üzenetére
Szia!
Nekem is nagyon tetszik a Dell U2414H és vettem is egyet itt
Kértem kalibrálást (náluk van normál és prémium kalibrálás is) illetve pixelgaranciát is hozzá, de a boltban azt mondták felesleges kalibráltatnom mivel normál/otthoni felhasználás lesz és jó lett a gyári kalibrálás.
Továbbá ha sokat játszanak rajta akkor a Windows úgy is visszaállítja a gyárira.
Rákérdeztem, hogy PWM mentes e az U2414H náluk ugyanis a szériában akadnak PWM-es darabok is, erre azt válaszolta, hogy náluk mind PWM mentes.....
Az USB részét a számítógéped USB3-as részéhez kötöd és már működik is. Illetve a monitor HDMI-jét összekötöd a gépeddel és a monitoron beállítod, hogy onnan kapja a jelet a menüben és kész. -
Reweall
csendes tag
Üdv!
Lehet hogy volt már ilyen kérdés, de bocsássatok meg ha nem olvasom vissza azt a 44k hozzászólást, de abból is minimum a 1/3-atát mivel fejlődik a piac így a kérdések is sürgős is miután jelenleg nincs monitorom.
A helyzet az hogy olyan monitorokat nézegettem amik olyan 27" környékén mozognak és Samu vagy Dell jöhet szóba persze a többi márkától sem félek ha van megbízható jó minőségű.
Amit eddig néztem:
http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/samsung/t27c350ew-p166790426/
Dellnél nem vagyok képbe, hogy mi az ami megfelelne.
A keret max 100.000 Ft a Samuban a 2ms csábító, a Dellnél pedig az IPS.
Főként Játékra használnám.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Gman999
tag
Sziasztok!
Többen ajánlottátok játékra az U2312HM et és szimpatikus is, egy ilyet tervezek vásárolni. A kérdésem az lenne hogy mennyire érdemes kalibrálást kérni hozzá? Nem jó úgy ahogy van? Milyen hátránnyal járna konkrétan ha nem kalibráltatnám? Nem tudom mennyire érne meg ez 6 ezer forintot. Előre is köszi!
-
Isual
veterán
válasz
Bagira01 #44063 üzenetére
Irodába a 2209WA több, mint jó. Otthonra meg neked kell eldönteni. Hogy kell-e a széles gamut, vagy ha nem is, akkor azért vonz a valamivel magasabb kontraszt...stb Az LP2275w egy komolyabb monitor, mint a 2209WA. A 2209WA meg egy jó kis IPS, jó homogenitással és sRGB fedéssel és nagyon jó válaszidővel és input laggal (utóbbiban a HP inkább közepes, de még megfelelő játékra). Tökéletes játszani. Egyikkel se jársz rosszul, talán én a HP-t venném, ha valóban jó állapotú.
-
Isual
veterán
válasz
Dency01 #44060 üzenetére
Nincs ilyen, hogy jó. Egyénfüggő. Eddig milyen monitoraid voltak, szereted-e a kicsi pixeleket (ebből adódó élesebb képet) vagy éppen nehezedre esik az ilyen monitorokon a szövegolvasás...stb Egyéni preferenciák, nincs standardizált érték.
Ha mégis mondanom kéne valamit, akkor 50-60cm-ről 0.280 mm felett relatíve nagyok, 0.250 mm alatt relatíve kicsik, de ez mind-mind nézési távolság és egyéni preferenciafüggő.
-
DerDer
tag
Köszi a válaszokat!
@Zsolt501, majd írj, hogy milyen! -
Dency01
aktív tag
Pixelsűrűségről valakit tud valamit írni, mi számít jónak?
pl egy full hd 24-es monitornál 0.2768 pixelsűrűség az jónak számít? Melyik érték a jobb kisebb vagy nagyobb? -
Isual
veterán
-
LMan
csendes tag
IPS paneles monitort keresek, kb. 22"-23"-at, ~50 ezer körül.
Felhasználása: meló(nem grafikus), film + foci(streamen).Minél "butább" monitort keresek, tehát nem kell tudjon USB porton filmet lejátszani(ne is legyen USB portja ha nem muszáj), ConnectShare se kell legyen benne - "haza" se kell tudjon telefonáljon
stb.....
Egyszóval élvezhetően szép képe legyen, ne legyen lassú(focihoz, filmek gyors jeleneteihez), de ezenkívűl nem kell semmi más, egyszerű legyen mint a 100-as szög, semmi extra csicsa nem kell.
Mit tudnátok ajánlani??
(köszönöm a tippeket előre is..) -
DerDer
tag
Sziasztok,
Szimpatikus a DELL U2414H, a TFT central azt írta gyárilag elég jól be van kalibrálva, normál használathoz érdemes bekalibráltatni normál használathoz?
USB csatlakozója mire való? TV-nél ugye rá lehet kötni külső HDD-t USB-n de itt úgy tudom nem. -
Szöcsbi
tag
(#44046) Isual.Köszönöm a választ de én arról a monitorról több hideget olvastam mint meleget.Valami más javaslat?
-
South Velen
addikt
válasz
klepto #44043 üzenetére
Mivel azt írtad most is 768-as felbontást használsz, netezéskor ugyanannyi információ fog megjelenni a képernyőn, persze még így is kisebb lesz valamivel. Ráadásul az 5:4-es volt, nem is 4:3-as. [link]
Nem netes felhazsnálás esetén persze előrelépés lesz.
A hangszórót én ki sem próbáltam..
-
Isual
veterán
válasz
Marky21 #44028 üzenetére
BenQ-val az AMVA a baj. Ha valamilyen igényességgel akarsz grafikai munkát végezni, akkor az IPS oda kötelező. Használtan Dell 2209WA elő szokott fordulni, ami már jó erre. Csak nem Full HD. Újonnan Dell U2412M az első valamirevaló IPS grafikára, persze az olcsóbbak is jobbak, mint egy AMVA-s BenQ.
(#44030) anytime: Kiváló minőségű kábel, jómagam is ilyet használok.
(#44035) Bagira01: Oázisnál is egyre több használt típus van, garival, számlával. 2209WA-kat most elkapkodták, 1 év garisak voltak, szép állapotban. Lehet lesznek még.
HP vs Dell: amelyik fiatalabb. Illetve mire használnád? HP ugyebár wide gamut S-PVA, 1000-res kontraszttal, Dell sRGB-s E-IPS, 700-as kontraszttal.(#44039) SirAlo: TV-ben is most jön be az OLED. És nem tudom mennyire vagy tisztában magával a technológiával, de statikus tartalomra nem a legjobb. Ha lenne ilyen telefonod, láthatnád te is.
(#44045) Szöcsbi: Dell P2414H
-
Szöcsbi
tag
Sziasztok!
Monitor vásár előtt állok de nem tudom melyik lenne a legmegfelelőbb. FHD-t szeretnék venni és 95%-ban játékra használnám.A képernyő átló az minimum 20".A keret pedig maximum 60.000 Ft.
-
Coolmat
őstag
válasz
klepto #44043 üzenetére
Szia!
Magasságban minimálisan kisebb csak, cserébe sokkal szélesebb, vizuálisan így néz ki a különbség.
Beépített hangszóró max a Windows hangok megszólaltatására jó, zenét és filmet ne azon hallgass -
klepto
addikt
válasz
South Velen #44042 üzenetére
Akkor köszi, a BenQ lesz a befutó
Még egy utolsó (láma) kérdés: a 19"-os 4:3 monitor után nagyon "kicsi" lesz a 21.6" 16:9?
Ez a monitor rendelkezik beépített hangszóróval (valahol mintha olvastam volna); és ha igen, mennyire gagyi? -
South Velen
addikt
válasz
klepto #44041 üzenetére
Nem minden felhasználásra jobb, a VA panel kontrasztosabb, mélyebb feketével rendelkezik, az IPS valamivel nagyobb betekintési szögekkel, és jobb válaszidővel, de a TN panelnél mindkettő sokkal jobb.
Emiatt filmekre jobb a VA, játékokra az IPS, de mindkettőt lehet mindkét célra használni.Viszont összeszerelési minőségben a BenQ veri az LG-t és ugye "flicker-free" is, ha érzékeny vagy a PWM-re, ez nagyon fontos.
Kipróbáltam neked a GW2265-ösöm, és nagyon szépen interpolálja az 1280x720-at illetve az 1366x768-at is. Az LG-ről nem tudom, hogy teljesít ebben. -
klepto
addikt
válasz
South Velen #44038 üzenetére
Akkor a BenQ a jobb?
És még olcsóbb is...
A felbontást meg jelenleg is 1024x768-ban használom, ez ha cserélnék sem változna, csak az oldalarány miatt 1366x768-re.
Régen 800x600-ban használtam a monitorjaimat, de miután a weboldalakat átméretezték, én is váltottam. Nem szeretem a monitor natív felbontását használni, és nagyítóval nézegetni a képernyőt.
Szenvedtem is vele egy ideig, míg megszoktam a kisebb ikonokat...
Egyébként nem natív felbontáson használva (kivéve a játékok alatt), melyik panel a jobb, élesebb? -
SirAlo
aktív tag
Samsung hogy nem hasznalja monitoroknal az Amoled kijelzot? Telefonjaikba azt hasznaljak , vagy nagy meretbe nem hasznalhato ?
-
klepto
addikt
A Win 7, és a jelenlegi weboldalak többsége milyen képernyőformátumra van optimalizálva: 16:10, 16:9, 4:3?
A tippet köszi, tegnap este én is találtam egyet: BENQ GW2265HM, ami cirka 10-el olcsóbb, és VA paneles.
Panelben melyik a jobb (VA vs. IPS), ill. melyiknek milyen a fogyasztása?
A BenQ mennyivel gyengébb (már ha gyengébb) minőség, mint az LG? -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Használt garanciális monitort számlával honnan érdemes venni? Monitorguru oldalt ismerem, azon kívül valami?
Másik kérdés, hogy ilyen 30k-s használt kategóriába Dell UltraSharp 2209WA vagy HP LP2275W lenne jobb min 2-3 évre. -
dances
tag
Üdv!
LG monitoroknál hogyan lehet előhívni a szerviz menüt?
(Az eddigi működési idő itt ugye leellenőrizhető?) -
parkr
őstag
válasz
headhunter #44029 üzenetére
U2412M ha 16:10-es arány kell (+ ha jól rémlik ez jobb grafikai munkára is)
U2414H ha 16:9-est szeretnél, számít a vékony kávás design, és 3.0-ás USB hub (+ játékra talán ez jobb)
-
parkr
őstag
válasz
klepto #44026 üzenetére
LG IPS 22EA53VQ-P 21,6" 40-ért ingyen kiszállítással
az arányt meg te tudod, melyik tetszik jobban, 16:10 nyilván magasabb valamivel de az ennyiért szerintem nem nagyon van, max valami TN paneles -
anytime
őstag
-
headhunter
addikt
A "legújabb" Dell U2414h jobb vétel, mint a Dell U2412M?
(+3.800Ft vagy pixelgarancia+kalibrálás +.5300Ft az eltérés...)
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Milyen monitort ajánlanátok 22" (21.5") méretben olcsón; 40.000.-Ft alatt, illetve milyen formátumot érdemesebb venni: 16:10, vagy 16:9?
Jelenleg monitorom egy AOC LM928, ez helyett szeretnék egy jobbat, de legalábbis nem rosszabbat,.
A felhasználás jellemzően net, elvétve csak játék, a kritérium; DVI bemenet. -
Isual
veterán
válasz
Ashenvale86 #44022 üzenetére
'Ha fontosak a szebb színek, akkor nézz VA vagy IPS panelest, de dolgozni szerintem felesleges. Javaslom az Ipon-t nézegetésre de nem vásárlásra. Ott van remek kereső, és sok komment, valamint tesztek is. Árgép.hu meg kidobja a legolcsóbb boltot." - Ebből számos dologgal nem értek egyet.
-
Ashenvale86
tag
válasz
Ákos1111 #44019 üzenetére
Egy Tn paneles 21,5 colos lg-t kapsz 30k-ért /vagy olcsóbban /. Az irodába elég is lenne. Ha fontosak a szebb színek, akkor nézz VA vagy IPS panelest, de dolgozni szerintem felesleges. Javaslom az Ipon-t nézegetésre
de nem vásárlásra. Ott van remek kereső, és sok komment, valamint tesztek is. Árgép.hu meg kidobja a legolcsóbb boltot. -
Marky21
aktív tag
válasz
South Velen #44001 üzenetére
ez a monitor hébe-hóba Grafikai munkára is jó lenne ?
-
Ákos1111
tag
válasz
Ashenvale86 #43997 üzenetére
Irodai
-
Marky21
aktív tag
válasz
South Velen #44001 üzenetére
Rendben akkor ilyet veszek,köszönöm.
-
Wellin
csendes tag
Sziasztok!
Dell P2414h monitort néztem ki magamnak, viszont a legtöbb helyen csak grafikus munkákra ajánlják, viszont én mindenképpen csak és kizárólag játékra használnám ( néha-néha pár film még belefér) , Mit gondoltok jó lehet-e ez vagy mindenképpen valami másikat keressek.Amennyiben tudtok ajánlani elsősorban játékra alkalmas monitorokat,megköszönném 24 colosokban gondolkozok ( esetleg 27,ha normális áron van ) maximum 70 ezer forint értékben.
Válaszokat,tanácsokat előre is köszönöm. -
Walk
csendes tag
válasz
Ashenvale86 #44011 üzenetére
Úúú ez a Dell P2414h jónak néz ki nagyon ! köszi
-
Walk
csendes tag
Köszönöm a felvilágosítást
mac mini hez adtak átalakító fejet, most is úgy van használva -
Ashenvale86
tag
Minőségileg ua, de olvass utána. pl. a 1.3as hdmi kábel 10.2 gb/s adatátvitelre képes. Felesleges. 1-2 tv-n kívül nem sok kijelző használja ki. A dvi képminőségileg megegyezik a hdmi-vel, a különbség ott van, hogy hangot nem küld mellette.
Neked egy dvi/hdmi kábelre lesz szükséged meg egy fasza Dell P2414h monitorra. Az átalakítót felejtsd el.
-
Walk
csendes tag
akkor "étmegy" a hd egy DVI-n is ? azthittem jobb minőségű a hdmi
-
Walk
csendes tag
válasz
Ashenvale86 #44006 üzenetére
Mert HDMI-s a mac mini is. átalakitóval kössem rá ?
-
Walk
csendes tag
Üdv !
Mostanában kezd rosszalkodni a monitorom úgyhogy lassan érik egy új vétele.
Nem értek hozzá ezért kérném segítségeteket.Szempontok:
- legyen HDMI-je
- full HD
- minnél nagyobb legyen
- valahogy nézzen ki, mac mini mellé lesz
- 50-60e ftKöszi
-
deadwing
addikt
Eyefinityhez mit ajánlanátok? Régebben volt, de még a 22"-t is alig láttam át, szóval maradnék ekkora méretnél vagy max 23". Az igény IPS lenne, de 120Hz sem ártana... viszont nem találok 120Hz-es megoldást IPS monitorban. Döntenem kell, vagy IPS vagy 120Hz TFT?
VA-t nem ismerem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- Dell Alienware AW3225QF - Új, Bontatlan - 31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC -
- HP OMEN Transcend 32 - 31,5", OLED, 3840x2160, 240Hz, HDR400, 0.03ms - Eladó!
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓ MONITOROK
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged