Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• szabolcs1975

aktív tag

válasz Tin_Shield #20726 üzenetére

Nézd nem vitázni akarok, de az ember soha nem gépet, mindig rendszert vesz. Az, hogy mennyire vannak a Pentax objektívek pariban a Nikon illetve Canon objektívekkel nem tudom, de legyen (bár kicsit szkeptikus vagyok). A fókuszrendszere, azért megint csak más tészta, mert ott megint nagyon érősnek érzem a két nagyot, de legyen ott a Pentax is. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy egy belépő fotós jobban jár egy Pentax rendszerrel, és néhány ok.

Ha feltesszük, hogy az alap zoom-okban és vázakban és netán vakuban is pariban van a Pentax(ami azért elég meredek), akkor is előfordulhat, hogy tovább szeretne lépni, és azt azért elismerhetjük, hogy a Nikonnak azért vannak feljebb is gépei, ahol már nehézebb alternatívát találni, a 14-24 és a 24-70 fix 2.8 as obikról még nem is beszéltünk, mint ahogy DX-en a 17-55ről sem amik szintén elég erős obijai a Nikonnak. Na most ha valaki Nikon rendszerrel kezdett, sokkal könnyebb továbblépni, mert maradnak a kezelő szoftverek (nikon capture), a menürendszer is hasonló, a vakut is használhatja, vagy felhasználhatja (pl egy SB600-asra), de akár fokozatosan is lépegethet.

Szerintem nem olyan evidens, hogy azért mert kapsz egy jó vázat, érdemes a Pentax-ban gondolkozni, de lelketek rajta, ha mindenkinek ezt ajánljátok.

Új hozzászólás Aktív témák