- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz
kaligula #11495 üzenetére
ez a része nem a pénzen múlik, hanem a fizikai méreteken. A Nikonnak az egyik legnagyobb a bázistávolsága, ezért nem tudod rá adapterezni az olcsó m42 obikat.
L:http://en.wikipedia.org/wiki/Lens_mount#List_of_lens_mounts]Itt van egy lista [foglalatokról, ami a bázistávolságokat is tartalmazza (utolsó oszlop). Ami a Nikon F-mount alatt van, azokat lehet elvileg adapterezni, ami felette, azokat nem, vagy csak trükkökkel (lásd lencsés adapter) ami nagyon rombolja a minőséget. -
Zozzer888
addikt
válasz
jaffa 2843 #11496 üzenetére
pixmaniáról ilyen cuccot ne ne ne ne soha...csak ha nem kell gari
-
BiriBum
őstag
válasz
jaffa 2843 #11496 üzenetére
pixmania mennyire megbízható?
-
válasz
Motion_Blur #11494 üzenetére
eddig nekem is az volt betervezve, csak felment kissé az 550d ára 220V-on, és gondoltam akkor annyiért már kapok 600D-t is...
pixmania mennyire megbízható?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
jaffa 2843 #11493 üzenetére
AV Planet
Én ennyiért inkább 550D-t veszek 2 év garival 220V-on
-
Üdv!
600D-t honnan érdemes ezek közül megrendelni? Melyek a megbízható üzletek? 2év gari nem ártana és valami olcső vagy ingyenes szállítás sem jönne rosszul.
-
A Zéé
addikt
válasz
kaligula #11491 üzenetére
Nikonra nem marad más, mint túrni a régi F bajonettes obikat.1959 óta kijött pár obi
Bár nem tudom melyikek adnak jó képet digi vázakon is, és azok milyen árban vannak, de aki M42-zni akar, annak sajnos nem a Nikon rendszer való.
szerk: illetve ha jól rémlik, akkor a Pentacon Six lencséket lehetne könnyen adapterezni. -
-
csakb
őstag
válasz
BiriBum #11488 üzenetére
Itt egy érdekes fonál a témában a flikeren: [link]
Van, akinek azért nem sikerült végtelenre fókuszálnia a 44-2-est a remek, lencsés adapterrel, mert az obi hátsó lencséje beleütközik az adapterébe. Aztán persze van olyan júzer is, akinél nem volt ilyen probléma, ő valami Rainbow/Marumi típust emleget.
-
kaligula
tag
válasz
BiriBum #11488 üzenetére
Nekem pont az okozott gondot, hogy nem tudtam eldönteni, milyen adaptert vegyek. Ugyanazzal a mintaképpel hat különféle áron is találtam. Ezért is maradtam a legegyszerűbbnél, ahol írták, hogy végtelen nem lesz. De hogy már 2 méter után elfogy a fókusz...egy arc fér bele max a képbe.
-
kaligula
tag
válasz
schawo #11482 üzenetére
Üdv! Kaptam kölcsön egy újszerű Helios 44m-6 ost és 44-est a Nikon d3100-ra. Max 2méter a használható fókusztartomány sima adapterrel. Van esetleg valamilyen tipp, hogy mivel lehetne jobban kihasználni ezt az amúgy nem rossz objektívet? Jók ezek a plusz lencsés adapterek, vagy a Nikonomra felejtsem el a költséghatékony régi objektíveket?
-
atees
őstag
Sziasztok! 2gep kozott gonolkodok mar egy ideje:
Sony nex5
Pana gf3
Melyik gep lenne a jobb dontes? -
jeni
félisten
-
F.B.I.
veterán
Kösz fiúk, tényleg van megoldás csak előbb el kell masszírozni itthonról a WB600-as gépet vagy 20K körül és akkor nyalakodhatok az asszonynál, bár a gyerek is most kezdi az iskolát, lehet, hogy csak ősz lesz belőle, mondjuk az nem gond, mert addigra még lejjebb mennek az árak és beköszönt az esős idő, kevesebbet mozognak a fotósok is
.
Amit ajánlottatok és megvettünk az unokahúgomnak E-520-t csak 1748 db expós volt, az eladó nagyon korrekt volt, a 75K ár pedig mindent vitt és szépen csomagolta, mint az új!
Köszönöm, akik segítettek benne!
A stbais váz fontos ha remeg a kezem? Manuálobik melyik gépen használhatók, mert kollegámnak van egy pár, megvenném tőle?
-
jeni
félisten
válasz
F.B.I. #11473 üzenetére
akkor inkább helyedben megmasszíroznám az asszony lábujjait,amikor csak kéri,de azzal a feltétellel,hogy kapsz még rá 30000 Ft-t,és így 80000 Ft lenne egy KIT-re vagy obi plusz egy váz.
ű
U.i: oly régit már nem biztos,hogy vennék pl.: Canon EOS D300,D350,Oly 500 már váz stabis-e?stb... -
csakb
őstag
válasz
F.B.I. #11473 üzenetére
Azért próbálj meg alkudni, mert igencsak el vannak szállva a júzerek az áraikkal.
Esetleg itt is rákérdezhetsz, hogy nem akar-e a váztól és a kitobitól egy 50-esért megszabadulni: [link]
Egyben, ennyiért úgysem fogja eladni. A ritkaságnak beállított M 1.7/50 és 2.8/28 meg LOL.
-
F.B.I.
veterán
Max. 50K-ba kell megállnom obival együtt.
-
F.B.I.
veterán
És melyik gép lenne a legjobb, amihez egy normális 18-105 elég lenne, vagy jobban járok kitobival? Melyik a legstrapabíróbb, aminél egyszerűbben megtudok egy állított exposzámot?
-
csakb
őstag
válasz
F.B.I. #11464 üzenetére
Igen, 350D helyett én is inkább a 400D-t javaslom, meg hogy titokban még tegyél hozzá kicsit az 50 k-hoz. :]
Alternatíva lehet mondjuk a Nikon D40X, Pentax K100D, szerencsés esetben K200D.
Ezeknek a reális ára 60k körül kellene hogy legyen, kitobival, de itthon mindig vagy egy 10-essel többet remélnek értük. Meg kell próbálni alkudni...
-
Zozzer888
addikt
válasz
F.B.I. #11464 üzenetére
szerintem elindulni jó,bár elég régi darab, tudásban hozza azt amit kezdőként elfogsz várni.(sőt többet is).Ha olcsón szeretnél jó obit, ott vannak az M42esek,de ugye ezeknél kézi a fokusz (manuális,de csipog ha élességet talált).Ha továbbra is Canonba gondolkodsz érdemes, bár talán ennyiért már 400D-t is találnál
-
F.B.I.
veterán
Annyit olvasgattam a témában, hogy kicsit eljátszottam a gondolattal: egy Samu WB600 van itthon kis családnak, amivel portrékat és tájképet szoktunk lőni az asszonykámmal. Ezt ha lecserélném egy Canon 350D-re jobban kitudnám használni a fotózás adta lehetőségeket vagy vegyem ki a kezem a biliből és még gyűjtögessek? Az asszony az szeretné, hogy ezen fellángolásom 50K-ba megálljon.
Szerintetek jó lenne az a gép belekezdeni a tükrösbe? -
laca71
aktív tag
Sziasztok !
Kezdő amatőrként gondolkozok gépvásárláson:
Normál használat, családi fotók illetve kirándulásokra kellene vinnem a gépet.
kompaktként van egy Panasonic TZ7-es gép de beltérre
használhatatlan szinte...
A "még hordozható " kategóriában mit ajánlanátok ?
Néztem a Panasonit GF2 ill. GF3-as gépet.
Szerintetek milyet kellene néznem esetleg használtban is érdekelne...
Abszolút laikus vagyok de törekednék a lehető legjobb minőségre a
kb. 100.000 forintos kategóiában..Laca
-
válasz
bartucc #11457 üzenetére
Ég és föld a különbség az Oly 400-as és 500-as sorozat között. A 4x0-as gépek nem stabilizáltak. Mivel az Olympus objektívek sem, ezért az komoly szívás tud lenni. A 4/3-os E sorozatból 500-as gépet vennék minimum.
Remélem a vázhoz egy Sigma 18-50 jár, nem 18-55, mert az nem lesz működő megoldás.
A pixinfón van egy E-500 + 14-45 együtt 50-ért hirdetve. Azt vidd inkább.
-
bartucc
addikt
Holnapi nap folyamán veszek át egy Olympus e-400-at, 30 ezerért. Az alábbi (első gép, ha azt törli, a 12-ei 50 ezerért hírdetett) tartozékokkal együtt. 24 ezer expo, az egyik műbor picit válni kezdett, de azt meggyógyítom igényesen, apró hajszálkarcok vannak még.
Ennyiért gondolom jól járok, a zajosabb érzékelő ellenére is, mint szinte bármivel, nem? Sokat nem szánnék rá, a mostanit (Panasonic LZ-10) először egy jobb kompaktra akartam cserélni, anyagi keretet igen alacsonyan meghúzva, de végül akkor inkább ez.
Bárminemű véleményt szívesen fogadok!
-
Throme
veterán
válasz
F.B.I. #11448 üzenetére
Bocs hogy beleszólok....
Egy gyerek esetében, ha valamibe nagyon beleszerelmesedik és mégis mást kap, akkor azt nem csalódásnak fogja megélni?
Értem ez alatt, hogy ha oly lesz (teljesen megértem a helyzetet és olvastam a hsz-eket, hogy miért indultál ebbe az irányba) akkor esetleg nem lesz őszinte a mosolya.
Nagyon telebeszélték a fejét a nikonnal?Nem tudok okos lenni.
Arra emlékszem, hogy gyerekként (is) le kellett mondanom pár dologról és túl éltem.
-
F.B.I.
veterán
válasz
TayRol #11449 üzenetére
Néztem ezt a gépet de még nyaralunk, én csütörtökön megyek haza Miskolcra és csak 23-án leszek Pesten, szerintem lemaradok róla és még a szüleinek is meg kell mutatnom az árut nálam, mert ők nem netzsonglőrök. Vaterán érdemes nézelődni vagy pixinfóról vásárolni? Ráírok egyet egy misét megér.
-
F.B.I.
veterán
Köszönöm mindenkinek.
Nem csak Oly jöjet szóba de egyszerűen nem nagyon találtam én sem ebben az árban jobbat, megpróbáltam MILCre rábeszélni de olyan gépet akar, mint az ismerős D3100-a csak egyszerűen nem fogja fel, hogy nincs rá pénz és neki nincs rá még szüksége. Megbízható eladót vagy helyet tudtok ajánlani, mert nem szeretnék csalódást okozni egy használt géppel, ami 1000 expó után leadja? -
válasz
F.B.I. #11441 üzenetére
Itt van a teljes 4/3-os rendszerobjektív lista. Erről lehet válogatni. Új típusok már valószínűleg nem lesznek bejelentve. Jelenleg lehet kapni jópár típust újonnan, de az már csak idő kérdése, amikor az objektívek gyártása is megszűnik.
Gondolom jpg-ben lesz használva a masina, akkor pedig amúgy is a legjobb választás egy Olympus (4/3-os vagy Micro).
-
csakb
őstag
válasz
F.B.I. #11441 üzenetére
Én azt mondom, hogy ebben az esetben maradjon, mert nagyon jó ajánlat. Azzal a két obival szerintem sokáig el lesz. Esetleg ha a makrózás érdekli, akkor a Zuiko 3.5/35-ös makró lehet jó beruházás valamikor, de kb. itt kimerül a tudásom és az ötletem a 4/3 rendszerről.
Az obik ne legyen karcosak, gombásak, a zoom, fókusz, lamellák simán járjanak. Ki lehet próbálni a két obit, hogy közeli és távoli tárgyakra jól fókuszál-e velük a gép. Nem tudom, hogy van-e specifikus problémája a váznak, valszeg az Oly E topikban tudnak ilyet mondani, ha van. Esetleg ott is megkérdezheted az eddigieket.
-
A Zéé
addikt
válasz
F.B.I. #11441 üzenetére
Azért még tegyetek egy próbát a MILC-re, mert hosszabb távon lehet, hogy egy jobb, és könnyebben bővíthető alap lenne (bár nem ismerem a 4/3-os obi kínálatot, és használt piacot), de m4/3-ra ott vannak azok a mindenki által szeretett kis fix palacsinta obik... Már csak azokért megérné a m4/3 a sima 4/3 helyett. Nekem.
-
csakb
őstag
válasz
Motion_Blur #11439 üzenetére
Na, erről beszéltem. Azt válaszd, ami neked a leginkább tetszik, mert te fogod használni.
Szép fényeket az új géphez!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
PRO-peller #11432 üzenetére
Amatőr vagyok, csak nem full
volt már pár évig 450D-m, előtte meg bridge gépeim.
Valszeg első körben 18-55-el lesz + egy 50mm/1.8
-
F.B.I.
veterán
80K és jó lenne ha 2 obival meglenne a történet. Megvennénk a jobbat de egy fiatal kezdő lánynak még ez is jó és sajnos nem is tud vigyázni a tárgyaira, valamint válság van a családi kasszában a nyaralás miatt is. Erre szokták mondani, hogy rossz időben van a születésnapod
.
-
csakb
őstag
válasz
F.B.I. #11434 üzenetére
Szia!
"Néztem neki Olympus E-410 és 520-as gépeket"
A kettő közül inkább az E-520, ha tényleg végképp semmi más nem jöhet szóba. Rendszerszinten az a baj az Oly DSLR-ekkel, hogy az Oly beszüntette ezt a termékvonalat, vagyis pl. új objektívek már nem lesznek.
Az MFT-s MILC-ekben ugyanekkora, csak jobb szenzor van, mint ebben a két DSLR-ben, és jelenleg ezt az MFT rendszert fejleszti az Oly és a Pana is, mind gépvázak, mind objektívek terén.
Mennyi lenne a maximális keret a vásárlásra?
-
F.B.I.
veterán
Üdv ismételten!
Ajánlotattok fiatal hölgy ismerősömnek MILC gépeket, amik nekem és szüleinek is tetszettek, mert mi fizetjük őket de megmérgezték fotós barátai Nikon D3100-al.
Sajnos nem álunk ùgy anyagilag, hogy belevágjunk de MILCet nem akar, a többi okoskodó hozzászólása miatt.
Néztem neki Olympus E-410 és 520-as gépeket, ezek jó gépek, esetleg más gyártók hasonló tudásù gépei vagy maradhat ez a márka, objektívek vannak hozzá bőven vagy hùzós árban vannak, mire figyeljek az átvételnél, mi utalhat komolyabb hibára?Bocs a sok kérdésért de cserélhetőben teljes sötétség és 4-én születésnap.
Egy aggódó nagybácsi, aki a pixinfon nézelődött árakban
.
-
PRO-peller
senior tag
válasz
Motion_Blur #11429 üzenetére
Jó a 18-55 kit, ha full amatőr vagy, meg autó mód, szép színes legyen a kép meg éles. Ha kicsit többre vágysz, akkor az obinál nem engedjél egy kicsit hosszabb zúmból! Inkább a váz legyen "gyengébb". A 18-105-hez, v. has., inkább ragaszkodnék.
-
TayRol
nagyúr
válasz
D5100-ra ebayről pár ezer a portrémarkolat, két akkuval. és ugy mar nincs probléma.
persze akkor még drágább lesz a végösszeg de a 18-105 franko obi kezdésnek.
1-2 fixet veszel mellé és évekig elvagy - persze csak ha van igényed rá. -
csakb
őstag
válasz
"viszont a D5100-at a kezembe fogva érdekes hogy a kisujjam teljesen pl. teljesen lelóg róla, mintha kicsi lenne a váz..."
Komolyan ez a legnagyobb problémád vele?
Az én kisujjam is lelóg a K-5 vázról, de észre sem veszem. Én spec. örülök, hogy ennyire kicsi a váz.
Nem tudunk dönteni helyetted, azt vedd meg, amelyiket szívesebben használnád.
Ha a D5100 túl kicsi, akkor vegyél rá portrémarkolatot. Csak akkor meg ne az legyen a probléma, hogy túl nagy, meg nehéz. -
Motion_Blur
félisten
Lassan már beleőrülök ebbe a gépvásárlásba
2 versenyző maradt:
Canon 550D 18-55mm IS II: 175K
Nikon D5100 18-105mm: 210KAlapvetően Canonos vagyok, de jobb lenne általános használatra (mondjuk kirándulásra) a 18-105... viszont a D5100-at a kezembe fogva érdekes hogy a kisujjam teljesen pl. teljesen lelóg róla, mintha kicsi lenne a váz...
Nem tudom mitévő legyek
-
Freddy76
addikt
válasz
gjanner #11423 üzenetére
Szebb háttérmosás, szebben rajzol, tágabb rekesz miatt kevesebb fényben is jó. Én azért vettem pl. egy 50/1.8-as obit, hogy az újszülött gyermekemet kevés fényben is tudjam vaku nélkül fotózni.
A guide mód felejtős, egy mondatban próbál elmagyarázni összefüggéseket, csak bekavar. Olvasd el:
cikk 1
cikk 2
cik 3
Plusz még Scott Kelby könyvét (Digitális fotóskönyv 1, esetleg 2-3), és innen már a türelem és a gyakorlás visz előre. -
Balinov
titán
válasz
Freddy76 #11417 üzenetére
+1 szavazat a 18-105VR-re a 18-55 + 55-200/55-300-al szemben. Nekem 18-55+55-200-am van a D5000 vazhoz, 55-200-ast ugy masfel eve vettem, totalis amatorkent viszonylag sokat fenykepezek, foleg kirandulasokkor, de sokszor el sem vittem a telet, sot meg merem kockaztatni, hogy ossz-vissz 10-nel nem volt fenn a vazon tobbszor.
Nemreg beszereztem egy 18-105VR-t, epp tegnap tudtam igazandibol kiprobalni eloszor, ugy erzem szeretni fogjuk egymast.
-
csakb
őstag
válasz
gjanner #11423 üzenetére
Egy fix obi általában szebben rajzol, mint egy hasonló árú zoom, és általában lényegesen kisebb is. A fényerejük is jobb, mint az olcsó zoomoknak, ami kevés fényben előny lehet, vagy ha a mélységélességgel akarsz kreatívkodni. Én a kicsi, könnyű fixek nagy híve vagyok, de a legtöbb ember irtózik tőlük.
-
gjanner
tag
válasz
Uppsz, bocs, még egy kérdés...
Miért jobb egy fix obj. (pl. 35-ös), mint a tól-ig játékos? Szebb képeket lehet vele készíteni gyengébb fényben? Sorry, ha túl amatőr a kérdésem, de valahol el kell kezdeni.Ó, kössz, akkor ezek szerint ne bánjam hoyg az 5100-ban nincs benne, inkább kezdjek megbarátkozni az árával
-
gjanner
tag
válasz
Köszi szépen a korrekt leírást! Fontolóra veszem a D5100 lehetőséget, bár pont a belépő, kezdő fotósoknak hasznos Guide menü nincs benne (ami a D3100-ban benne van, és ami lehet a gyakorlottabaknak teljesen felesleges...), de cserébe talán később lehet kinőni (már ha eljut az emberfia arra a szintre).
Na még egy-két hónap dilemma, utánaolvasás, aztán bele a közepébe. Kössz még egyszer minden hozzászólónak!
-
F.B.I.
veterán
Köszönöm urak a segítséget!
-
Freddy76
addikt
válasz
gjanner #11415 üzenetére
A 18-55 tökéletes lent, az 55-200 fönt. De ha elmész kirándulni, és le akarsz fotózni egy épületet, akkor kell a 18-as alja az egyiknek, majd ha rá akarsz közelíteni valamelyik részletére, akkor kevés lesz az 55, így cserélni kell. Tehát az 55 nem jó telézni igazán, de ha neked nagylátó kell, akkor sem jó. Túl azon, hogy kényelmetlenségi faktor a gyakori csere, a szenzor koszolódását is gyorsítja. A 18-105 viszont nagyon jó allround obi - nekem legalábbis a 105-ös vége is mindig elég volt. De sokan elvannak a 18-55 + 55-200 kombóval is, szerintem kényelmesebb a 18-105.
A 3100 elég lesz, lehet, hogy elég is marad. De kinőheted, és ha belemélyedsz, lesz egy-két idegesítő apróbb korlátozása (pl. bracketing, de vakukezelésről is írt valaki). A d5100-on több a beállítási lehetőség, jobb a szenzor (ez magas iso-n jelent előnyt, vagy ha vágnod kell, lesz miből), jobb a kijelző (ténylegesen meg tudod nézni az elkészült képet), a kihajtható kijelző is előny. De ismétlem, jó gép a 3100, semmi gond nincs vele, szeretni fogod és kiváló képeket fogsz kapni. Csak éppen árban a 3100 + 18-55 + 55-300 árából kijön a d5100 + 18-105. Ha pedig árban elmehetsz eddig, akkor inkább azt venném. De ez is relatív, ha neked van olyan speckó fotózási célod, ami miatt kell a 300-as tele, akkor megint csak más a helyzet.
Vagy: d3100, 18+105, és egy fix (pl. 35), akár használtan.
-
-
csakb
őstag
válasz
F.B.I. #11412 üzenetére
Hogy kinek mi a túl nagy, vagy túl kicsi, arra nem lehet választ adni. Menjetek el egy hülyevagyok boltba, és nézzetek meg pár típust élőben.
80 k-ért, obival igen régi DSLR típusokat árulnak (most csak a hardveraprón néztem szét), és a tulajok általában túlértékelik a motyójukat pár 10-essel. Mindenesetre a régi DSLR-ek minőségét szvsz. hozzák az korábban ajánlott, újabb MILC-ek, és még gari is lenne rájuk.
Az expószámra szintén nem lehet túl sok okosat mondani. A zár bedögölhet 10-20 k expó után is egy belépő szintű vázon, de akár több százezerig is húzhatja. Minél kevesebb, annál jobb. A számot ellenőrizni viszont némely típusnál nem egyszerű feladat.
-
Zozzer888
addikt
válasz
gjanner #11408 üzenetére
Szia!
Én a 18-105-el venném, ezt az obit a felhasználók nagyon dicsérik, és az átfogása tényleg nagyon jó.18-105 az durván 5x-ös zoomnak felel meg, elég sok mindenre jó.Meg úgy általában, utazni, várost nézni, stbstb, a 18-105 az átfogása miatt eléggé megfelelő.
Telét lehet kapni bőven, akár használtan is,jó áron.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Milyen gépet tudnátok ajánlani 80K-ig bezárólag, kitben, női (kiskezű) felhasználónak használtban, mire figyeljünk, mennyi expóig érdemes megvenni?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
gjanner
tag
Sziasztok!
Kezdő DSLR gépet szeretnék venni és nagyon megtetszett a Nikon D3100. Namármost ezt lehet kapni az alábbi kitekben:
kb. 173 eFt: D3100 + 18-105 VR
kb. 194 eFt: D3100 + 18-55 VR + 55-200 VR
kb. 214 eFt: D3100 + 18-55 VR + 55-300 VRTudtok abban segíteni, hogy melyik objektívet kb. milyen fotózásra lehet használni? Körülbelüli felhasználás célja lenne: állatok, emberek, növények. Így nagyon tágan...
Valamint az első két opciónál mondjuk jobban megéri a 3. opciót választani? (értem ez alatt, hogy mondjuk kitben jóval barátibb az ára, vagy később is kedvező áron beszerezhető pl. az 55-300? - a különálló objetív árakat eddig nem néztem...)
Köszi előre a válaszokat!
Jani -
Mikisys
őstag
válasz
Uzumaki #11402 üzenetére
Ha Pentax gépet veszel használtan az megbízható, ha a tulaja jól bánt vele.
Tessék minden funkciót kipróbálni!
Én is használtan vettem K200D gépet és príma, megbízható, amire szükségem van azt tudja. Megbízható, jól használható gép és rengeteg objektívet lehet hozzá venni, különféle célokra.
E-márkából érdemes vlasztani, a többi ehhez képest "tucatáru".Üdv!
-
jeni
félisten
Hello
Van valami összehasonlítós weboldal ahol egyes tükrös gépeket lehet összehasonlítani. képességek szerint,esetleg teszt formában értékben is megadja ?
Mint a PC-knél. -
Zozzer888
addikt
válasz
Freddy76 #11401 üzenetére
Hasonló:
Ennyiért,jó választás is lehet...(ha már van vkinek iphone4-e és mondjuk olcsó kompaktot keres)
szerk: ezt a kompaktos topicba kellett volna
-
Uzumaki
tag
Hali!
Így teljesen amatőr fejjel szeretnék venni egy DSLR gépet. Árban úgy 100e körül kéne gondolkozni. Használtak nem tudom mennyire jöhetnek szóba, nektek tapasztalat? Valahogy nem nagyon bízom használt elektronikai cuccokban.. -
Freddy76
addikt
válasz
Zozzer888 #11400 üzenetére
iPhone to valami, de nem milc...
Jaffa: Szvsz semmi különbség nincs az azonos szintű belépő canon/nikon vázak között. Sokat döntenek az anyagiak, kitobiban a Nikon 18-105-nek nincs párja, de egy szinttel feljebb (200e környékén) a canon f4-es obijai jók (pl. 70-200/4).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest