-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaligula
tag
válasz
zolka78 #12510 üzenetére
A Pentax felé hajlok magam is, kezdőként még a nagyobb kijelző is sokat számít.
Ha jól értem, a Heliost rá lehet pakolni adapterrel gond nélkül a pentaxra is? (Nikonom nem ette meg) Van egy M44-2-esem, azzal próbálkoznék akkor kezdetnek. Az ibéjen láttam baráti áron (15ezer környékén) Chinon stb fix 50-eseket, valamint Pentax alapfixeket, ezekkel kapcsolatban van tapasztalat? - összehasonlítva a Heliossal, ami nekem (Canonon használtam) nagyon bejött. -
lcee79
addikt
válasz
zolka78 #12279 üzenetére
Ezt láttam, megnéztem canonnl a bolt után mindenféle adatot, (semmi jele nincs annak, hogy valami nem stimmelne náluk) viszont az ebből nem derül ki, hogy ha viszonteladó lennék, mennyire gyors és milyen megbízható partner lenne.
Mint ahogy pl a Nikon is teszi mindenféle kiegészítő szolgáltatással megspékelve... (amit 2-vel ezelőtti hozzászólásomban írtam) -
Throme
veterán
válasz
zolka78 #12237 üzenetére
ja ja ezért írtam amit írtam
Én a nikon oldalt hozom szégyenbe, de elég barátságos amit a 650D-ről olvasgattam és szerintem a nikonnak belépő szinten fel kéne kötni a gatyót. Ha nem is szenzorban...
Ok, hogy D3200 24Mp szenzor, de lehet inkább a 650D-t választanám.
Roppant kíváncsi vagyok a D5200-ra ha lesz ilyen. -
lcee79
addikt
válasz
zolka78 #12116 üzenetére
Ezt én mind értem, nem is ezzel van a baj...
Hanem a MILC célközönsége szerintem nem az, aki azért vesz gépet, mert objektíveket akar cserélgetni (ez csak egy lehetőség számukra)), és minden körülményhez/témához megfelelő obi-t feltenni, hanem aki csak jobb képet akar csinálni mint egy sima kompakttal...
(itt a fórumon is látszik 100k körül vagy az alatt szeretnének költeni ilyesmire az emberek...)
Bár külföldön pl. Amerikában ezek a drága obik is biztos eladhatók...
Ha mondjuk 3-4-5000 eurót/dollárt keresnék havonta, lehet hogy beruháznék esetleg drágább obik-ba is... De sajna itthon nekem jelenlegi árakon legalábbis nem reális. (Ebay-ről nem vásárolok)(#12117) madgie: Én csak panasonic objektívek magyar árait néztem, és egy kérdésre válaszolva írtam, és azon filóztam hogy ki lehet a célközönsége, a drága panasonic obi-knak...
És a fő probléma hogy nem én vagyok az(de ha kb 10x ennyit keresnék, akkor még lehetek
)
-
gabsz227
tag
válasz
zolka78 #11995 üzenetére
Köszi a választ, igen tévedésben voltam, meg kevertem őket, ez a MILC kategória számomra eddig ismeretlen volt, körülnézek a topicban amit javasoltál. Tudnátok esetleg Pro és kontra érveket az D5100 és a 550D vagy a 600D között? Melyik készít élethűbb képeket, vagy a tulajok esetleges véleményét is kérném, hogy szerintük miben jobb az egyik a másiknál?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
zolka78 #11613 üzenetére
"... vagy még inkább Pentax."
Ezt alá tudom támasztani. Ráadásul Pentaxhoz M42 objektívek árán kapsz rendes Pentax objektívet is amit nem kell adapterezni és mellesleg kifejezetten minőségi darabok. Sőt, a Pentax-A objektívek rekeszét lehet vázról is vezérelni.
Másik előny a Pentaxnál az a fókusz visszajelzés. Bármilyen manuális üvegnél képes rá. Csippan egy kedveset amikor fókuszban van a kiválasztott AF mező.
-
Zozzer888
addikt
válasz
zolka78 #11613 üzenetére
szerintem az M42es részt lehetett érteni hogy mondom ...
Egyik ismerősöm 18-135el fotóz, nagyon szépek a képei, a gyújtótávja meg szerintem kellemes.Mondta neki a halál hogy az M42 miatt válasszon Canont, én csak azt írtam le hogy én örültem neki,mert jó cucc.
szerk.:" én csak azt írtam le hogy én örültem neki,mert jó cucc." - legalábbis ez volt az elgondolás
-
csakb
őstag
válasz
zolka78 #10261 üzenetére
"tudni kell hogy az oly kivonult a dslr piacról és nem lesz gép amibe fejleszthetnél ha ebben a rendszerben gondolkodsz."
Miért ne lehetne Oly-ban vázat fejleszteni? Itt az OM-D (meg ki tudja, mi lesz még), ami egy adapterrel kiválóan viszi a régebbi, 4/3-os obikat.
De szerintem az átlagjúzerek nagy része nem hogy új vázat, de még új obit sem vesz. -
kutymorg
tag
válasz
zolka78 #10251 üzenetére
Én is a D5100-el szemezgetek jó ideje (a Tami mindkettőre kapható), de tele téren meg vagyok fogva. Sigma 70-200/F2.8-at eléggé rekeszelni kell, hogy igazán éles képet adjon, Tami változata kiesik a sebessége miatt. Sigma 100-300/F4 jó lenne, de ritka darab.
A Nikon 70-200/F2.8 számomra elérhetetlen -
BotaN
senior tag
válasz
zolka78 #9883 üzenetére
Félre értesz, az amatőr jelzőnek ne az abszolút negatív jelentését vedd alapul kérlek, ezek a gépek tapasztalt kezekben pont olyan szép képet adnak mint a 3-4x drágább testvéreik, viszont fordítva ez már nem biztos hogy igaz, így értettem az amatőrt. Igaz nem láttam élőben a Pentax-ot, csak arra hagyatkozok amiket a neten található képek mutatnak, és az is lehet hogy ott nagy keze volt az illetőnek aki tartotta, de valahogy mégis diszkrétebb volt az összhatás. Valahogy nem tűnt annyira pufinak, és isten bocsáss hogy ilyet mondok de idétlennek, mint egy 7D, lehet hogy a szögletes forma miatt... nem tudom. Ez teljesen egyéni vélemény, és nem is számít annyira, de mégis mivel évekig használjuk ezeket a gépeket, a kis kezekhez lehet kényelmesebb egy kisebb DSLR.
-
BotaN
senior tag
válasz
zolka78 #9879 üzenetére
Nálam a pro DLRS kritériuma a full frame szenzor, minden ami ennék kisebb az amatőr vagy lelkes amatőr kategóriába sorolandó, az elérhető funkcióktól függően.
De ahogy az előttem szóló is írta, kérnénk némi felvilágosítást a Pentax-ről (K-5), mert most már elég jó áron kapható, 740 font, ami 2-300-al kevesebb mint hasonló tudású társai. Ami amúgy főleg megfogott a K-5-ben az a méret, mert nem tudom mi ez a tendencia most, hogy csináljunk akkora fényképezőt mint egy turistabusz, és elég jól bele is lett nevelve az emberekbe, hogy minél nagyobb és nehezebb annál okosabb és próbb. Tudom hogy ezek a DSLR-ek nem feltétlen utcai fotózásra készültek, de egy én pl egy 7D-t már nem vennék elő az utcán mert még valaki kihívná a rendőrt. A Pentax ezzel szemben nagyon szolid méretben hoz jó teljesítményt, az obik is kicsit hozzá, tehát sokkal diszkrétebb a kinézete.
-
Mercutio_
félisten
válasz
zolka78 #8689 üzenetére
Tarthatod rossznak, szíved joga, de miért kellene egy gyártónak kitalálnia, hogy neked a - mondjuk - Canon-os, színvilág és (kissé) túlélesítettség jön be
Ha ilyen beállításokat adna alapból, akkor Canonnak hívnák
Akkor van gond, ha a lehetséges keretek között mozogva sem éred el azt, ami neked tetszik. Ugyanakkor azt se árt észben tartani, hogy a neten található képek nagyrésze nem olyan, ahogy a gépből kiesett, hanem akár jpg akár raw volt a kiindulási alap bizony keményen belenyúlnak a fotós pajtások és húzogatják a csúszkákat a drámai(bb) hatás kedvéért.
Szerintem inkább raw+jpg-ben lőjj, így ha a jpg megfelel törlöd a raw-t, ha nem a raw-ból még mindig azt hozhatsz ki amit akarsz. (LR3 vagy PS javallott)v2izzy: A Sony nex-ek nem DSLR-ek, hanem EVIL-ek, nincs bennük ugyanis tükör. A NEX-5 csak e-bayről beszerezve éri meg, itthon sokkal drágább, mint a NEX-3 és nincs nagy különbség köztük. Viszont ez utóbbit már szinte sehol nem lehet kapni.
Carlo009: Milyen géped volt eddig, mit hiányoltál benne? A 24-105 jó obi, de beltérben kevés lesz a 24-es kezdő látószög (nem fér bele a család) és az F4-es fényerő is okozhat gondot. A makrókhoz DSLR-eknél a kompaktorkhoz képest nagy érzékelőméret miatt külön objektívet kell venni, vagy közgyűrűsort, esetleg makró előtétlencsét (Raynox DCR-250 a bevált)
-
bnorci71
addikt
válasz
zolka78 #8689 üzenetére
ne JPG-be told
RAW+JPG-be
akkor utólag otthon a gép előtt látod a különbséget a nyers képek között is, majd ha átrakod a RAW-t JPG-be akkor eldöntheted a váz motorja gyenge-eNekem az első véleményem a Pentax K-x-hez adott Jpg konverterről az volt, hogy gyenge, a vázba is ugyan az a motor dolgozik a PS Lightroom sokkal jobban konvertál, de lehet itt is a beállításokba kellet volna mókolni, így a JPG-t hanyagoltam eddig, de lehet kipróbálom én is a RAW+JPG variációt amikor nem lesz lényeges a sorozatkép
-
k1csi
senior tag
válasz
zolka78 #8685 üzenetére
Ugye most ebből nem akarsz nagy konklúziókba bonyolódni?
Vsz. bárnelyik vázzal nagyon jó képeket lehet készíteni akár jpg-ben is (a RAW a nehéz szitukból ment ki).Legalábbis többeknek sikerült:
http://www.pixel-peeper.com/
http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=693439A POTN 500D fórum kb. 573 oldalnál tart ma és vsz. fantasztikus képek is vannak közte. Érdemes visszafelé olvasni.
Azt meg kár hinni, hogy ezt-meg-azt a vázat megvéve automatikusan szuper fotók lesznek. Megfelelő helyen kell lenni megfelelő időben megfelelő felszereltséggel és felkészültséggel.
-
Fasten
tag
válasz
zolka78 #8613 üzenetére
Hát igen...
Kb olyan ez a wikipedias szócikk, minta egy tanulóvezetőnek a 2. forgalmi órája utána elküldenéd a skót rally itinerét
Biztos, hogy jó dolgok vannak benne leírva, rengeteg információval bír, de egyrészt mint malacnak a zsiráfvályú, másrészt a full alap kérdésemre nem adja meg a választ ( az obikon feltüntetett értékek azok már "ekvivalansek", vagy kell-e még szorozni őket
)
És ebből kiindulva egy újabb kérdés, APS-C-s géppel 300mm-en más látszik, mint APS-H-s gépen ugyanekkora fókusztávolságnál?
( Én beérem egy IGEN-nel, vagy egy NEM-mel is, felesleges linkelni az egész lexikont
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest