- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
Fortis 3 / Brocken 3 untig elég lehet, amelyik szimpi. Utóbbiból aprón találsz jóárasítva fanlesst, amire mehet egy AC P14 PWM pl. és megvagy a keret ~feléből..
-
Zwiebi
tag
válasz
Vismajor01 #91989 üzenetére
Azt toltotted le amit linkeltem, vagy az MSI oldalarol az ujat? Mert az uj az nem tamogatja az alaplapod... https://www.msi.com/Landing/mystic-light-rgb-gaming-pc/mystic-light
Az oldal aljan megnezheted a kompatibilitasi listat. (Tudsz szurni B450-re is.)
Az alaplapod support oldalan is az van amit en linkeltem. -
Zwiebi
tag
válasz
Vismajor01 #91987 üzenetére
Biztosan vannak jobb megoldasok is, de a gyari az az MSI Mystic Light 3: https://download.msi.com/uti_exe/mb/Mystic_Light_3.zip.
Ezen csak par elore beallitott szin van, mikozben a venti tudna tobbet is, de ezt a reszet mar passzolom, en nem hasznalom a vilagitast. Valaki mas talan tud ajanlani jobb szoftvert.
-
ett
aktív tag
Sziasztok!
Legutóbb 8 éve volt gépcsere, úgyhogy azóta nem foglalkoztam a témával. Az ajánlott hűtők között elég sok található, de hogy nekem melyik lenne a legjobb azt nem tudom.
Valami jó minőségű kéne, amit nem kell sűrűn cserélgetni, inkább legyen drágább ha kell. Mondjuk 20k körül már csak van jó.2.: Milyen házba kerül?
Phanteks Eclipse P600S3.: Milyen alaplapra lesz?
MSI B550 Tomahawk4.: Processzor típusa?
Jelenleg Ryzen 5 3600, de később lehet hogy megy valami erősebb bele.5.: Ramok típusa?
Crucial Ballistix 3200MHz 2x8GB6.: Egyéb igények?
A lényeg, hogy csendes legyen a masina, lehessen akár aludni is mellette, úgyhogy nem zavar ha valami batár dög, csak ne legyen hangos. -
DDaniel
tag
Sziasztok!
Alaplap + proci + ram csere mellé keresnék hűtőt.
amennyi egy középkategóriához kell, 15e-t simán, de ha kell lehet több is.2.: Milyen házba kerül?
Phanteks Enthoo Pro M - elvileg 194mm hely van.3.: Milyen alaplapra lesz?
MSI Z590-A PRO4.: Processzor típusa?
10400F, de jó lenne, ha a későbbi procicserét (10700, 10900) is elbírná.
5.: Ramok típusa?
Crucial Ballistix 2 x 16 GB CL16.Köszi előre is!
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Gondoltam szólok, hogy akinek Phanteks P400-as háza van (nálam a hangszigetelt verzió), az ne vegye szentírásnak a 160mm-es CPU hűtő limitet.
Thermalright HR-02 Macho került elő a fiók aljáról 162mm magassággal és simán befér, talán még van 1-2 mm plusz, de erre nem akarok esküdözni. -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
AMD Ryzen 7 Pro 4750G processzorra elég lesz egy Alpenföhn Ben Nevis hűtő?
A CPU max zeneszerkesztésnél lesz terhelve, de ott sem ész nélkül.
Játékot nem fog látni.Köszönöm!
-
Zwiebi
tag
válasz
Vismajor01 #91978 üzenetére
Ha az adatlapodon levo MSI B450 Gaming Plus-od van, akkor az alaplapi csatlakozokrol a sima RGB-s valtozatot (elso link) tudod vezerelni.
A jelenlegi RGB-s dolgokat mivel vezerled?
-
Zwiebi
tag
válasz
Vismajor01 #91976 üzenetére
ARCTIC P12 PWM PST RGB (ACFAN00186A)
ARCTIC P12 A-RGB 120mm (ACFAN00231A)
Nezz utana, hogy RGB vagy ARGB vezerlod van, a ketto nem kompatibilis.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Ryzen 5 3600X a proci.
Jelenleg Artic Freezer 33 Esport edition+lepa bol.quiet piros LED venti a setup.
Nincs overclock, nincs szintetikus load, nem szerkesztek videót semmi, csak gaming.(1440p 144hz)
"For the looks" arra gondoltam, hogy rádobok egy amd wriath prismet a torony hűtő helyett? Elbirná a 3600x-et? Sokkal hangosabb lenne?
A ház egy Lian Li o11, benne 5 ventilátorral kiváló airflowval.
Más RGB megoldás alternativa esetleg? (Nincs sok pénzem erre, csak a videókártya cserélődött 6700xt-re és az full rgb és már alapból volt 5 rgb venti a gépben szal mostmár kicsit hülyén néz ki a piros ledes toronyhűtő) -
Pörp
senior tag
Hi!
Most i5 8500 van, de cserélve lesz 8700 v 9700-re. Tuning nincs, meglevő hűtés Hyper 212 EVO. Hozzám került egy Noctua NH-L9x65, ami kisebb, laposabb, érdemes meglevőt lecserélni a Noctua hűtésre? Úgy értem csendesebb és hatékonyabb lehet a Noctua? -
Speed®
titán
válasz
menőmentős #91971 üzenetére
Nem kell ennyit költeni, a 2700X/5800X hasonlóan meleg, már egy Fortis 3/Brocken 3/Mugen 5 Rev.B. is megoldja a kérdést, a különbözetet költsd +1 RAM modulra a DC miatt vagy 2x16 váltásra. Egyúttal fentiek nem lógnak rá a DIMMekre, könnyebb a beszerelés is ezáltal velük.
-
menőmentős
csendes tag
Szevasztok Lányok/Srácok, egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek, hogy mit ajánlotok, mert bizonyosan sokkal jobban értetek hozzá mint én
Kb 35-45 ezer Ft körül gondoltam, Noctua nh-d14 és a nagyobb tesó nh-d15-öt nézegettem, nagyon sok jót hallani és olvasni róluk.
2.: Milyen házba kerül?
Egy Fractal Design Meshify C házam van hozzá.
Azt írják Beépíthető processzor hűtő magasság (mm): 170
Noctua nh-d14 160mm
nh-d15 165mm3.: Milyen alaplapra lesz?
Gigabyte GA-X470 AORUS Ultra Gaming alaplap amivel rendelkezem
4.: Processzor típusa?
Jelenleg egy AMD Ryzen 7 2700X YD270XBGAFBOX processzor teljesít szolgálatot, viszont gondolkodtam, hogy lehet egy AMD Ryzen 7 5800X cserélhetne vele helyet amint össze tudom rá kuporgatni az összekuporgatnivalót, mivel sikerült egy EVGA NVIDIA RTX3070 8GB GDDR6 - RTX 3070 XC3 ULTRA-t valamilyen csodával határos módon rendelnem, ami nem átverés volt
5.: Ramok típusa?
Kingston 8GB DDR4 3200MHz HyperX FURY HX432C16FB3 ból van benne 3 db
Height 1.3425” (34.1mm) ezt írja a termék gyártói oldala6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Nem tervezek semmiféle tuningot, mert nem igazán értek hozzá és ugye a bátor hülyénél nincs veszélyesebb, így inkább rábízom a gyártóra ezt a jellegű munkát
Bármilyen jellegű észrevételt nagyon megköszönnék!
Tisztelettel: egy menő mentős
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #91967 üzenetére
Ez néztem ki, elvileg el kell férnie: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
A keret felett van, de erről szinte csak jót olvastam. -
sanzi89
addikt
CPU hűtőt keresek az alábbi kritériumokkal:
A legjobb ár/érték arányt keresem, de mondjuk legyen 20k. Ha kicsit több de megéri az se baj, ha olcsóbban van megfelelő, az is jöhet.2.: Milyen házba kerül?
BE QUIET! Pure Base 500 fekete3.: Milyen alaplapra lesz?
GIGABYTE Z590 D (rev. 1.0)4.: Processzor típusa?
INTEL Core i5-11600 2.80GHz LGA-12005.: Ramok típusa?
KINGSTON MEMÓRIA HYPERX DDR4 32GB 3000MHZ CL15 DIMM (KIT OF 2) FURY BLACK6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
A gép sokat megy teljes, illetve 60-80%-os terhelés alatt, ezért valami jó cuccot keresek. -
Fitzgerald
veterán
válasz
Fitzgerald #91965 üzenetére
Szerk:
Ha nem állítok be offsetet, kb. 1.5 fokkal lesz magasabb a hőmérséklet, -100mv-os offsettel meg talán még eggyel lesz hűvösebb (tehát kb. 2 fokot nyerek összesen -100-al)...
-
Fitzgerald
veterán
válasz
ADAM1337 #91963 üzenetére
Nagyjából.
Nekem amúgy a 3700X-el PBO-val, -50mv-os offsettel gyakorlatilag ugyanezek a hőmérsékleteim játékban, és Cinebench alatt is...
Ha nem állítok be offsetet, kb. 1.5 fokot nyerek, -100mv-os offsettel meg talán még egyet, ha egyáltalán stabil úgy hosszútávon...aztán a Zen 2 és a Zen 3 eléggé hasonlóak e téren, mindkettő elég forró.
De 3-4 foknál többet szerintem egy D15-el, vagy egy 360-as AIO-val sem nyernél, nemhogy egy egyszerű fan cserével... -
ADAM1337
nagyúr
Ezek alapján akkor kb értelmetlen bármire cserélnem, mert ez a borda ennyit tud és kész ?
Most kicsit állítgattam curve optimizerrel, játékom alatt 63fokig megy fel, cinebench alatt 81-re. -
Fitzgerald
veterán
válasz
ADAM1337 #91959 üzenetére
Én egy Brocken 3 Black-en cseréltem pont most a két 140-es Wingboost 3-at egy darab 140-es Akasa Viper AK-FN073-ra.
Az Akasának kb. hasonló a légszállítása, mint a két Wingboostnak együtt, viszont hangosabb is picivel azoknál.
Hőmérsékletek kb. ugyanazok.
Ha tennék rá még egyet, sanszos hogy 1-2 foknál többet nem nyernék vele.
Szerintem dual towereken kívül nincs értelme a két fannak, az elmúlt évek tapasztalatai legalábbis erre engednek következtetni (volt pár hűtőm).
Viszont azt is észrevettem, hogy egy tisztességesebb középkategóriás (max 20k) léghűtőhöz képest a high-end opciók sem hoznak már számottevő nyereségeket hűtési teljesítményben (pl. D15, Deepcool Assassin 3, stb.).
Szóval nem igazán van mire cserélni, ha a hűtési teljesítmény az egyetlen szempont.
20k fölött már leginkább csak néhány plusz fokért fizetsz, a brandért, hosszabb gariért esetleg, talán halkabb működésért, de itt sem kell nagyságrendbeli különbségekre gondolni... -
ADAM1337
nagyúr
Ki milyen ventit ajánlana a brocken 2-re a gyári helyett ? (alpenföhn wingboost 2 helyett, 60cfm)
Én az akasa apache-t lestem ki, hogy 2db-ot rárakni már tudna javítani rajta.
Vagy nem éri meg és inkább hűtőt cseréljek ennyi befektetéssel ? -
nexus6
aktív tag
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 10-20 ezer
2.: Milyen házba kerül? Lian Li 205m (mAtx, max 160 mm CPU cooler)
3.: Milyen alaplapra lesz? Asrock B560m Steel Legend mAtx
4.: Processzor típusa? I5-10400F
5.: Ramok típusa? Crucial Ballistic DDR4-3000 2x8GB Kit (BL2K8G30C15U4R)
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.): nincs, no RGB (asztalban lesz)
Arctic freezer 34 esports duo-t és cm hyper 212 Black Editiont néztem. Nagyon minimál játék használat (minecraft), inkább netezés, filmnézés, no videó szerkesztés)
Érdemesebb az összefoglalóból tower 92-esekből nézni? A legklafább gondolom a 34 esports duo. Pl. a sima esports és duo között sok a különbség teljesítményben? (árban minimális a különbség) -
spgabor
aktív tag
válasz
gabber01 #91952 üzenetére
Köszönöm!
Vízhűtést nem akartam, mert egyenlőre asztalon lesz, nem akarom házba rakni. Esetleg később.
A keret, amit szántam rá, az 20k, azért is választottam a fenti hűtőt, amit linkeltem. Az megfelelő, vagy van esetleg azonos árban jobb alternatíva hűtési teljesítményben? -
spgabor
aktív tag
válasz
Speed® #91950 üzenetére
Nem lesz meghúzva, de lehet, hogy sokat fog menni 80-90% körüi terhelésen fog járni. Mi az az AIO? Amúgy én a BE QUIET! Dark Rock 4-et néztem hozzá, ez is akkor megfelelő lehet? TDP-ben a leírás szerint nagyobb TDP-vel is elbír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Autós kamerák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok