- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Milyen széket vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakkay
aktív tag
Sziasztok, van egy i7 10700k, ASUS TUF Gaming Z490 plus lappal, Hyperx fury ramokkal
Egy kezdő vízhűtéssel ment eddig, ami alapra tökéletes, de komoly tuningot nem bírja. 60 k környékén mit ajánlotok, ami már jó egy 5Ghz körülre'? Köszönöm. -
moon73
csendes tag
válasz
guftabi96 #90995 üzenetére
Jónak tűnik amit írtál, csak sztem drága.
Egy ilyet vettem a minap 4690 k-ra, 2400-ért. Mindössze a ventit cseréltem le rajta egy LGA 775-ös intel hűtő pvm-es ventijére. Jól tolja, bár én nem tuningolok, alap órajelen 41 C. -
Rick4
félisten
válasz
Speed® #90996 üzenetére
Na de akkor hogy szólt a beszélgetés? Ugye írtam, hogy 7V körül hangja se lenne a ventinek, én persze ellenállásra, vagy potia gondoltam. Nade akkor szerinted úgy lenne 7V, ha a piros és sárgára lennének kötve? Elindulna úgy egyáltalán a venti? Ezért nem értettem akkor, nekem sehogyse jött ki a 7V..
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Öcsémnek keresek CPU hűtőt a gyári Intel helyére egy régebbi Haswell konfigba.
-Keret: nincs meghatározva, de a jelenlegi konfigot és a jövőbeli terveket figyelembe véve szerintem felesleges sokat költeni.
-Ház: Sharkoon Vaya (a gyári spec. szerint max 155mm magas hűtő fér bele.
-Asrock H81M DGS R2.0
-i5 4460
-borda nélküli ramok
-Egyéb igények: normális rögzítés, nem bepattintós műanyag vacak.
A jövőben lesz majd AM4-re váltás (valamelyik 6 magos, tuning nélkül), ha normalizálódnak az árak a piacon.ID-Cooling SE-224-XT Basic szimpatikusnak tűnik a listából
-
Rick4
félisten
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Ryzen 5 5600X-hez néztem hűtőt. Be Quiet Pure Rock 2 vagy Dark Rock 4.
Melyiket ajánlanátok?Köszi!
-
HREH
senior tag
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
30-35k
2. Milyen házba kerül?
Phanteks Enthoo Pro TG
3. Milyen alaplapra lesz?
MSI Z390 Gaming Pro Carbon
4. Processzor típusa?
i9-9900KF + lehet lenne delid is, de ezt majd átgondolom
5. Ramok típusa?
Corsair VENGEANCE LPX DDR4 32GB (4x8GB)
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Fekete, halk legyen.Igazából két választás van, NH-D15 chromax.black (37k) vagy DRP4 (32k)...
Melyik lenne a jobb?
Megéri a NH-D15 a felárat? Ha delidelek, akkor nagyjából ugyanazt hozzák, nem?
Köszi! -
sNk77
aktív tag
Végül sikerült szereznem egy Scythe Mugen 5 Rev B.-t az 5600X mellé amit eredetileg szerettem volna. Nem mondom, hogy a csúcs és nincs jobb, ár/érték arányban szerintem jó. Biztos van jobb arányú is, de nekem ez tetszett. Nincs rgb meg halk, plusz pontok. 1.35V-1.4V-n 4,8GHz-en is max 82 fokig engedte benchek alatt, most 1,325V-n 4,75Ghz-en játék alatt max 62 fok, cpu-z bench alatt 66.6 fok. Durvább bench alatt biztos fentebb menne, de szerintem nem benchelésre veszünk procit. ARCTIC MX-4 2019 edition pasztával.
-
Mascot21
csendes tag
Üdv !
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 15000 Ft
2.: Milyen házba kerül? [Cooler Master N400]
3.: Milyen alaplapra lesz? Asrock B450M pro4-f
4.: Processzor típusa? R5 3600
5.: Ramok típusa? HyperX Fury 2x8GBtuningot nem tervezek
-
Attila2019
tag
üdv.
intel i7 10700k procihoz milyen hűtőt ajánlotok?
léghűtéses elsősorban. Az aio nem fér be sehol mert 1cm hely maradna a suprim és a radi között ha előre rakom, fentre csak kicsi fér .
max 20k ft.
jelenleg egy dark rock 4 van de a ventije rálóg 2 db ram slotra a1b1.
vagy esetleg egy 120mm silent wings a 135mm helyére ugyan olyan hűtést nyújt?asus rog strix z490 f gaming
g.skill trident z rgb 2x8
bq pure base 500 -
1. ~10k
2. Zalman Z11 Plus HF1
3. ASRock B460M Pro4
4. Intel Core i5-10400F
5. Corsair Vengeance LPX
6. nem bánom ha szuperhalk, fehér vagy piros lapátos esetleg -
Aureal
őstag
válasz
Speed® #90981 üzenetére
1: 2000-3000Ft
2: ATX, 4db 5,25"-os hely
3: a fent is emlegetett Ashrock
4: Athlon X2 4200+ (AM2)
5: DDRll 800MHz Kingston (2x2GB)
6: jó legyen és tartós + halk!(de ezt már linkeltem példának https://m.emag.hu/arctic-alpine-64-gt-rev-2-processzor-huto-amd-kompatibilis-cpacalp64gtr2/pd/D95MT2BBM/ )
-
ohway
tag
Sziasztok ! i5 10600K OC-ra milyen hűtő az ajánlott ? (Msi z490 tomahawk lap), én a bequiet Dark rock 4-et néztem, elég lenne ?
-
Aureal
őstag
válasz
Speed® #90975 üzenetére
Ide vonatkozólag:
tegnap beállt a cpu coolerem hogy viccesebb legyen a kínlódásom.
Ez vmi kínai Delta Electronics 70x70mm-es zúgattyú és 4 pines (gnd, +12, speed, control). Próbáltam ma keresgélni boltokban ilyesmit, de volt ahol le is beszéltek róla, hogy ez nem véletlenül van a procikhoz csomagolva gyárilag, mert más fordulatszám tartományban dolgozik mint egy sima rendszerhűtő, amit sok helyen csak 8cm-s 3 pinesben ajánlgattak helyette. (Amúgy a bordán lévő műanyag keretre fel pattintós tehát fix hogy kötött a mérete, a 70x70mm).
Szóval a 3 pin az nem is szabályoz fordulatot vagy nem érzékeli a hőmérsékletet mit lehet erről tudni?Vagy esetleg vegyek egy ilyen komplett szettet? [link]
-
moon73
csendes tag
Skacok, pwm-es venti max fordulatát leadja, ha simán a +12V-al táplálom meg? Meg szeretném mérni fordulatszámmérővel, hogy melyik ventinek legmagasabb a fordulatszáma, mert van három db különböző pwm ventim.
-
Rick4
félisten
válasz
Aureal #90969 üzenetére
Az a 7V ág, de nincs olyan, hogy te kötözgesd át a ventikábelt egy molex dugó piros- feketéjére csak úgy, hanem ahogy írtad is, egyszerűbb esetben kell egy előtét ellenállás a venti elé, vagy bonyolultabbnál poti, ventiszabályzó, vagy bármi amit erre kitaláltak.
Én arra írtam, hogy 7V-on vidáman eldolgozik, de ott már halk. Lehet szerencsétlenül jött ki, 6.5V-ot kellett volna írnom. -
Rick4
félisten
válasz
Aureal #90960 üzenetére
Persze, első körben az számít, mennyi levegő érkezik, de az is fontos, mekkora a hőkülönbség, azaz mennyi hőt tud majd elvinni. Én a kettő mellé odatettem a nagyobb méretű ventit is, nem csak a venti elhelyezés változott. A nagyobb bordával biztosan jót teszel, végülis elég sok megoldás van erre, mindegy, melyiket választod, jobb lesz mint hűtés nélkül. Lap és ház függő, mi és hogy fér oda.
-
Speed®
titán
válasz
Aureal #90954 üzenetére
Szimplán molexről tápláld be, a piros vezeték 5V, a fekete a GND. 5Von kb. fele lesz a fordulatszáma jó esetben.
Rámegy az alaplapi csati pinjeire is, ha lehúzod a műanyagot róla, de max. akkor tudod vezérelni, ha adott csati értékét DC módban tudod szabályozni külön..ebben az esetben értelemszerűen a venti piros vezetéke a csati 12V lábára megy, a fekete meg a GNDre. De egyszerűbb a molex..ill. hagyni az egészet, max. tegyél friss pasztát a borda alá, nem véletlenül passzív, nem hiszem, hogy különösebben forró lenne. -
Aureal
őstag
A ház mezei ATX
A lap: Asrock 960GC-GS FX
De kérdés: a cpu-ra is miért rá szerelik miért nem elég a keresztül szívó?
Elvileg a hőfejlődés helyén van igény a legnagyobb hűtésre nem?
Na most a borda elég meleg és emiatt sült meg már előző alaplapom is. De ha vmi közvetlen ráfúj a bordákra azért csak hatásosabb lehet, mint ami valamelyik sarokból szívja el a luftot és nem tud akkora hatékonysággal a bordákról hőt elvonni, nem?A cpu borda pl még csak nem is langyos!!!
-
Aureal
őstag
válasz
Garsza #90955 üzenetére
Ja, le van a tüskék láthatósága miatt húzva, de nem lóg bele semmibe.
Milyen adaptereket lenne érdemes nézegetni, milyen néven ehhez?
És mekkora sönttel, vagy potival próbálkozzak?(Van egy ide került kiszuperált pc házam még, ott az oldalában van 2 akkora propeller mint egy fazékfedő. Annak ki van hozva 2 potira kézi irányításra a fordulatsz. de nem tudom annak az elektronyikovicsa jó lenne-e ide is???)
-
Aureal
őstag
Üdv!
Azt kérdezném meg, hogy ilyen mobilrackből kiműtött kis coolert hogyan lehetne fordulatszámban szabályozni, mert 2 vezetékes ő mint látszik, de a lapon (AM2 slotos régebbi...) pedig 3 tüske is volna neki, s hogy ne zúgjon búgjon annyira, csak szép csendesen hűtse az északi hidat?
Illetve ide csatlakoztatva szeretnék ugyanígy a déli hídra is rakni egyet még...
Van erre vmi megoldás esetleg?
A proci fan pl. tök csendes ehhez képest!Köszönöm!
-
magyarc
tag
válasz
zooliii #90935 üzenetére
Köszönöm a tippet, utánanézek! A Shadow Rock 3-ról mi a vélemény? Volt egy teszt a computerbase.de oldalon, ahol Noctua 140-es ventilátorral elég jól teljesített. Lenne is ventilátorom, csak nem tudom hogyan lehetne felszerelni?
A Mugen 5 volt az első gondolatom. A Macho RT ha 20e körül lehet valamikor újból kapni, jó vétel lenne? -
Kristof97
újonc
Sziasztok!
Ez a processzorhűtő : https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/alpenfohn-brocken-3-cpu-huto-140mm-84000000140-19250 belemenne az alábbi a konfigba?
Alaplap: MSI X370 GAMING PRO
Processzor: AMD Ryzen 7 2700X
Memmória: 16GB DDR4 3000 Mhz (2x8 GB)
Ház: AeroCool Mecha
Illetve milyen pasztát ajánlanátok hozzá?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Opel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest