- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS ROG Ally
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orionhilles
senior tag
Sziasztok! Még nem lett összerakva a gép, de olvastam, hogy a 10400-as gyári nem annyira jó, ezért lehet ki is hagynám azt és vennék helyette másikat.
5-10k, most pl. ID-Cooling SE-213V2 az egyik boltban 5k alatt elcsíphető, megéri?2.: Milyen házba kerül?
https://kolink.eu/Home/case-1/micro-atx/citadel-mesh-rgb.html3.: Milyen alaplapra lesz?
ASRock B460M Pro44.: Processzor típusa?
104005.: Ramok típusa?
16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16 (2x8GB)6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
RGB nem létszükséglet, sőt. Feketét preferálnám. A házban lesz még egy ASUS GeForce GTX 1650S 4GB TUF is, ha számítana.Előre is köszönöm!
-
Speed®
titán
válasz
DravenMoral #90593 üzenetére
Biztosan nem volt Arctic paszta egy bQ hűtőn..régi szép időkben pont, hogy spórolás volt, nem tudtak a mai szinten gyártani. A kevesebb néha több itt is igaz, több véknyabb lamella nagyobb felületet tesz ki.
-
törölt tag
Sziasztok!
Alpenföhn Broken3 hűtöhöz kapott Alpenföhn pasztát kennétek vagy Arctic MX-4 (2019)-et.
Ryzen5 3400G az alany. -
tothjozsi96
addikt
válasz
DravenMoral #90593 üzenetére
Nem tudom mit rendelt az ismerősöd de pl. a Pure Rock-on előre applikált paszta van.
Én a Dark Rock Pro 4-ről beszélek, nem tudom hogy egyre gondolunk-e, de videók alapján ezen a hűtőn nincs előre applikálva a paszta, külön kapsz hozzá egy kis mennyiséget amit Neked kell feltenned. -
DravenMoral
senior tag
válasz
tothjozsi96 #90592 üzenetére
Igen? ismerősöm rendelt a pcx-től régebben, és artic mx-4 paszta volt rajta.
Igaz, akkor jöttek ki a 14-es noctuák, ő hamarosan meg is vette.Habár azok még szép idők voltak, ott nem volt spórolás még az alumíniumon is.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
DravenMoral #90590 üzenetére
-
Speed®
titán
válasz
DravenMoral #90590 üzenetére
Érdekes lenne, ha nem saját kence lenne hozzá (ami nem előre applikált ugyan, de elég jó).
-
DravenMoral
senior tag
válasz
tothjozsi96 #90589 üzenetére
Szia!
Gyárilag is Artic mx-4 paszta van a hűtő felületén, szóval tökéletes az rajta.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
BQ! Dark Rock Pro 4-hez járó gyári paszta jó minőségű vagy inkább Arctic Cooling MX-4-et tegyek fel helyette?
-
DravenMoral
senior tag
Szia.
A D15s azért jobb, mert annál biztosan be fog férni a videokártya, és a ramok is.
Az inkább a jövő felé hajlik.
Drágább, de egyébként teljesítményben csak ilyen 1-2fokkal hűt jobban.A D14 nagyobb, nem minden alaplapon férnek el a ramok a hűtő miatt.
Ha megbizonyosodtál arról, hogy be fog férni a 14-es bekavarás nélkül, akkor szerintem vedd meg azt inkább.
-
Speed®
titán
válasz
magyarc #90585 üzenetére
A B kat. még nem feltétlenül gond, mert szép állapotúak szoktak lenni, csak árban már nem annyira jók, mint régen. Egyébként picit jobb a B2 teljesítménye, hangban viszont a B3, ill. utóbbi alapból jó AM4re is, B2höz upgrade kitet kell (de lehet) venni később, ha úgy alakul (nem drága szerencsére).
-
magyarc
tag
válasz
magyarc #90584 üzenetére
Most láttam csak, hogy az a hűtő "B" kategóriás. Marad a Brocken 2.
A #90507-ben kérdezett W-1270P gyakorlatilag egy az egyben hozza az i7-10700K adatait. Overclock kizárva, de 24/7-ben stabilan kell mennie. Asus Pro WS W480-ACE alaplap, sima Kingston RAM. Meshify-C ház, vagy egy 190mm széles ház lenne.
-
smallmer
őstag
Elnézést. Javítottam:
5-8 ezer forint2.: Milyen házba kerül?
SilentiumPC Signum SG1 TG SPC2303.: Milyen alaplapra lesz?
MSI MAG B460 TORPEDO4.: Processzor típusa?
INTEL Core i5-10400F 2.90GHz LGA-12005.: Ramok típusa?
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB
Köszönöm -
smallmer
őstag
Sziasztok!
NTEL Core i5-10400F processzorhoz szeretnék vásárolni 10 ezer forint alatt processzor hűtőt. Mit ajánlanátok leginkább? A gyári nem megfelelő?
-
Speed®
titán
válasz
magyarc #90576 üzenetére
165mm helyre sokkal inkább Brocken 2..
Ezzel kimaxolhatod a proci OCt is simán,
előtte pedig elférnek a magas RAMok is,
egyúttal ezeket, ill. a VRMet is szellőzteti,
köszönhetően a borda alá lógó ventinek. -
magyarc
tag
Sziasztok!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 12eFt
2.: Milyen házba kerül? FSP Midi CMT510 PLUS
3.: Milyen alaplapra lesz? Z390 Gaming X
4.: Processzor típusa? i5-9600K
5.: Ramok típusa? HyperX Predator
Ezek közül valamelyik esetleg:
Alpenföhn Alpenföhn Ben Nevis Advanced, Brocken ECO Advanced, Artic Freezer 34? -
Vadmeggy
aktív tag
Sziasztok!
Az alabbi confighoz keresek egy hutot:
haz: Fractal Design Define S
mobo: MSI MAG B550 Tomahawk
cpu: Ryen 5 5600X
ram: G.Skill Ripjaws 3200CL16 v Crucial Ballistix 3200CL16 (teljesitmenytol fuggoen az egyik marad)Az alabbi opciokat neztem:
- Be Quiet Dark Rock 4
- Scythe Mugen 5 rev b
Van esetleg jobb vetel a fentieknel?Az ar igazabol nem szamit. 30k-ig a legjobb kompromisszumot keresem az esszeruseg keretein belul.
-
Speed®
titán
válasz
mcwizard #90570 üzenetére
Igazából legyszívesebben azt írnám, hogy legközelebb vásárlás előtt kérdezz a megfelelő topikban..az az FX nem annyira potens, hogy érdemes legyen rá súlyos pénzeket költeni, leginkább aprón szétnézve keresnék valami megoldást rá (Wraith Max/Prism szokott lenni 5 körül pl.), aztán igenis rászánnám az időt a finomhangolásra, ha már nem jártam utána a vásárolt motyó korlátjainak. Nem elállítgatni kell, hanem beállítani rendesen, hogy akár jóval 100W alá menjen az étvágya..nem harapnak a topikjában, ill. a keresőt használni/olvasgatni sem szégyen ;p
-
mcwizard
tag
válasz
Speed® #90558 üzenetére
Szia!
A szellőzés most meg van oldva, mert nincs fent egyik oldala sem a gépháznak
. Így 43-50 °C körül alakul a hőfok, általános használat mellett. Addig nem is rakom vissza az oldalát míg nem szerzek be egy jobb hűtőt, meg 2 hátsó ventilátort. A BIOS-ban, ha 1 mód van rá nem állítgatnék el semmit.
Ahogy nézem a Be Qiuet "Szent Grálja" a dark rock TF lesz, de még a shadow rock TF2 is 160W TDP hűtőteljesítményt ígér. Esetleg szóba jöhet még egy Grand Kama Cross 3, vagy a shadow rock TF2 alá ne adjam? (Esetleg más gyártók, Be Quiet szintű termékei?)Köszönöm!
-
Speed®
titán
válasz
petyus_ #90566 üzenetére
Mivel alaplapot nem írtál, nincs ajánlásra mód, gondolom nem szeretnél VGAval ütköző megoldást. Magassága bármi befér (190mmig), RAMok nem magasak, a procival ~120Wig kell számolni, arra már egy BEA is megteszi, persze lehet feljebb menni a csend érdekében, Fortis3/Brocken3 akár, csak ugye a lap dönt széltében.
-
Speed®
titán
válasz
bambano #90561 üzenetére
Ez valóban így van, de számlával igazolva a vásárlást ingyen küldenek, ill. NM-AM4 néven kapható is. Valóban nem PWMesek a ventik, de az LNA/ULNA adapterekkel korlátozhatóak azon felül is, hogy a legtöbb lapnak nem okoz gondot a DC vezérlés, egyúttal pedig minőségi darabokról van szó, nem a PWMtől lesz az egyik sem :N
Mindettől függetlenül, ha nem lelsz (sajnos boltban nincs, aprón is ritka, én is polcon tartom inkább), akkor marad a bQ, az sem rosszabb érdemben, sőt. Iponék pöcsök, érdemes direktben rákérdezni, de jó kell legyen rá.
Az alaplap/RAMok nem jelentenek gondot, amit esetleg megtehetsz, ha van egy kis barkács hajlam, az a ház fedlapjának a hűtő feletti részének perforálása (vannak ízléses alu ventirácsok dögivel), ami által még jobb lenne az eredmény.
-
bambano
titán
válasz
Speed® #90557 üzenetére
a noctua c14 gyári állapotában nem alkalmas am4-es foglalatra.
azt sem sikerült megtalálni, hogy pwm-es-e a gyári ventije, a kiegészítő lista alapján attól tartok, hogy nem.
a dark rock tf-et meg azért nem találtam meg, mert az ipon webje szerint nem jó am4-re, a saját webjük szerint meg igen. érdekes...
GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap és HyperX 64GB Fury RGB DDR4 3466MHz CL16 KIT HX434C17FB3AK2/64 memória lesz benne. -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
I7-10700ra megemelt power limittel milyen hűtőt ajánlanátok 15Kig? Phanteks P500A ház, Hyperx Fury ramok.
-
Speed®
titán
válasz
mcwizard #90556 üzenetére
Nem véletlenül ajánl topflow megoldást a gyártó, az alaplap VRMje gyenge, a 8370 TDPje 125W (valójában több). Imigyen az a Zalman, amit kinéztél, max. viccnek lenne jó rá, jóval markánsabb megoldást igényel. Vagy..belebújsz picit a BIOSba és finomhangolod a procit (topikjában találsz segítséget), alulfeszelve alaposan csillapítható az étvágya és onnantól már a jelenlegi megoldás is maradhat, csak arra figyelj, hogy szellőzzön a ház hátulja felé is a rendszer, ne csak a tápra legyen bízva a meleg levegő eltávolítása.
-
Speed®
titán
válasz
bambano #90552 üzenetére
Noctua C14. D14 teljesítmény topflow kivitelben (105-130).
Kérdés amit írtam, egyes lapokon VGA/RAM inkompatibilis,
ha mindentől elférne, ezt ajánlanám vagy egy Dark Rock TF.
Én jobban szerettem a C14et saját ventikkel, de ez is jóféle. -
mcwizard
tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsra szorulnék. Nemrégiben boldog tulaja lettem egy Asrock 990fx extreme 4 lapnak, egy AMD FX8370 procival. Ezt most egy Arctic cooling freezer A30 hűti, amivel nincs is különösebb gondom, de a alaplap leírása szerint erre a procira már egy topflow hűtő kellene. (Gondolom, hogy az alaplapon, a proci környezeténél is mozogjon picit a levegő).
Első körben én erre a Zalman hűtőre gondoltam. (az ajánlások között nem láttam szerepelni)
Egyszerű ATX házam van, felül a tápegységgel. Normál méretű RAM-ok vannak a foglalatokban. CPU tuningot nem tervezek és ha egy mód van rá ne világítson a szivárvány színeiben a hűtő
A kérdésem igazából az, hogy tényleg érdemes-e lecserélni a cpu hűtőt? Ha igen mennyire sürgősen? Belefér-e kivárni, míg valakinél eladó sorba kerül egy ilyen zalman hűtőt? Vagy ez a hűtő felejtős és inkább tudtok ajánlani jobbat. 15000-nél nem szeretnék rá többet költeni és nem feltétlen új kell.Köszönöm előre is a válaszokat!
-
mgoogyi
senior tag
válasz
Goldmember01 #90551 üzenetére
Tesztekben hol ez, hol az jobb, én inkább a Mugen 5-re fogadnék.
Mugen 5 gyakran ajánlott ebben a topikban a sokat látott emberek által, pl. Speed, várd meg az ő ajánlását.
Sűrített levegő / kompresszor / ecset + porszívó(ésszel használva), ki mire esküszik.
Youtubeon is tuti találsz videókat.
A kis fekete hengerszerűség az a kondenzátor, jó pár ilyet láthatsz az alaplapon, rá van forrasztva. Ha nem nyomod durván, ott fog maradni. Ecsettel mindenhez hozzáérhetsz, a por a levegőbe kerül és összeporszívózod. A hűtőbordák tudnak jobban berakódni.
Csináld óvatosan és meg fogod tudni csinálni, nem nagy művészet. -
Goldmember01
tag
válasz
mgoogyi #90550 üzenetére
Hűtés szempontjából is jobb a mugen ha már halkabb?
Kifúvatás hogy történik és mit kell vennem hozzá? Pl ha látom, hogy az alaplapból kiálló kis fekete hengerszerűség egyik oldala csupa por azt ilyen megoldással le lehet tisztítani? Ezért is szeretném hozzáértőkre bízni inkább, mert én nem értek hozzá és féltem a kia gépemet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS ROG Ally
- iPhone topik
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bundle topik
- További aktív témák...
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest