- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
fagylalt #72496 üzenetére
Delid után cserélheted kisebb/olcsóbb hűtőre is, mert kb. bármi lehűti OCval is, ha nincs agyonfeszelve..delid ára attól függ, ki/hogy csinálja..minőségi munka (nem összekarmolt hordozó, felcsiszolt IHS, kencének CLU, IHS pozícióba visszaragasztva, utána lappolva -ha igényli) anyagköltséggel együtt minimum 5k tippre, de megéri..persze ha utánajársz, magad is meg tudod csinálni, nem nagy kunszt, itt nincsenek SMDk a mag körül, lehet szépen pengézni. Liquid metalt egyénileg beszerezni viszont nem kifizetődő sajnos :S
jim bcs
Figyelembe véve, mikori proci, tippre nem garis. Ha mégis, talán több esélye van a hosszú életre 60°C, mint 90°C körül..de nyilván ennek megítélése egyéni. Az biztos, hogy részemről előbb esnék neki, mintsem annyit költsek hűtőre, amiből 3770re válthatok és ugyanúgy 80+°Con lássam a procim :S
Az eladhatósággal vitatkoznék..ettől nem rosszabb, jobb lesz a proci. -
Speed®
titán
válasz
fagylalt #72468 üzenetére
Mivel a jelenlegi hűtődnél jobb légben nem igazán van (D15 picivel veri, ill. RAMbarát, opciónak), a gagyibb kompaktok kiesnek, mint érdemi váltás.
Viszont ott van ténynek az is, hogy a procid nem indokolja igazán, lévén nem fűt, mint állat, csak vacak a kupak alatti kenése..szóval el kéne gondolkodnod a deliden, amivel konkrétan kisebb hűtővel is jobb eredményt érnél el, mint jelenleg. Viszonyítási alapnak sajátom: előtte / utána (HR-02vel..).
Ha mindenképp kompakt, akkor Arctic Liquid Freezer 240 a 38mm vastag radija miatt, amire ha vájtfülű vagy, veszel 2 Akasa ventit pl. (Apache/Viper/Piranha ízlés/keret szerint), hogy meglegyen a kellő statikus nyomás, amit a gyári F12 ventik csak push-pullban hoznak úgy-ahogy és lőn boldogság. Ez ~30ból kihozható ha eladod a 4db F12 ventit és jó áron veszed a többit. Komolyabb összeget kompaktra nem költenék konkrétan, ennyi erővel épített víz.ΩМΞGΔЯΞD
Ha nem döglött még be a gyári, jóvanaz, ha bedöglött és maximumot akarsz kihozni belőle, Thermal Grizzly. Értelmes áron viszont MX2/4, amit olcsón megkapsz. -
bombibmw
veterán
válasz
fagylalt #57805 üzenetére
Jó hűtők,de az Ashura az ár/érték bajnok.
Igazából 20k-ig nincs nála jobb és 15-20k-ig van egy szakadék is,amely árszegmensben szinte nem is lehet hűtőt kapni.
Vedd az Ashura-t,nem fogod megbánni!Igazából érdekes az,amit írsz,mert sokan szoktak ide beírni,hogy 4-5k-ért keresnek hűtőt 3770k/4770k-ra,ami ugye 80k-ba kerül és megérdemelné a brutál hűtést,a Te procid pedig nem egy mai darab,mégis hajlandó Vagy kiadni nem kevés pénzt,hogy hűvösen tartsd azt.
Én mondjuk szintén így gondolkodok. -
-
Lanash
senior tag
válasz
fagylalt #45599 üzenetére
Hali!
Szerintetek jó lesz az FX-6300 -ra COOLERMASTER Seidon 120M RL-S12M-24PK-R1
egy Asrock 970 ext3 mellé? Ha igen meg tudjátok mondani, hogy 2x 4 pines csatlakozó kéne neki de csak 1et találtam az alaplapon a közelében, így melyik csatit kéne a 4pinesbe?(Venti vagy CPU-s-azt hiszem az a pumpa(nem vagyok szakértő))Köszönöm
-
stratova
veterán
válasz
fagylalt #44037 üzenetére
Üdv!
Nálam Anyós-PC-ben Zalman CNPS7000B-AlCu teljesít szolgálatot (9 éves lesz júniusban). Akkoriban nem volt rossz, de nem tudom kapható-e még akár használtan is. Már nem emlékszem, mi szólt a tuninghoz, de a gép csinált vele 22 órás rendert, amikor a P4 2.8 helyett 3.5 GHz-en járt alapfesz. környékén egy ilyenben.
-
nubreed
veterán
válasz
fagylalt #39248 üzenetére
Az én kiszemelt alaplapom is fekete Gigabyte GA-Z77X-D3H
és ehhez is jobban megy a fekete, de amúgy tök mindegy a szín, de +4k-t rohadtul nem ér meg csak azért mert piros és a ROGhoz készült.Na de ne offoljuk szét a topicot.
-
nubreed
veterán
válasz
fagylalt #39244 üzenetére
Uhh tényleg.
Valszeg rossz árlistát néztem, mert én pár napja csak 16 gigás kiteket néztem és ott valóban nem nagyon van cl8 Corsair-eknél, de rájöttem, hogy egyelőre elég lesz nekem 8 giga ram is. Az is érdekes, hogy a piros színű CL8-as 4000 Ft-tal többe kerül mint az általad linkelt kék vagy a fekete. Pedig elvileg ugyanazt tudják, csak a színük más, nem?
-
miresz
veterán
válasz
fagylalt #39244 üzenetére
2e Ft különbség van a Be Quiet Dark Rock 2 és a Be Quiet Dark Rock Pro C1 között és azért a második nagyobb teljesítményű. Én egy ilyenre Be Quiet Dark Rock Pro 2 neveztem be,és nagyon elégedett vagyok vele. Halk,és erős.
-
Potzee
addikt
válasz
fagylalt #39168 üzenetére
???
Kb. egyforma teljesítményűek, a 2 ventis megoldások egy kicsit jobbak (Matti, Dark Rock 2)
Én a hangra mentem rá...itt a sorrend passzívan a Macho, aztán a BeQuiet!-ek
A HR-02 -vel is nagyon lehet húzni a procit!és szerelhetsz rá még egy ventit (bár, nem tudom, hogy kell-e?)
-
Potzee
addikt
-
nubreed
veterán
válasz
fagylalt #39112 üzenetére
Én is keresgéltem a szintén leendő core i5 procimhoz egy csendes de nagyon hatékony hűtőt ami még tuningra is jó és a Thermalright HR-02 Macho mellett döntöttem. Bazi nagy de nagyon jó, akár még teljesen passzívan is lehet vele nyomulni (több ilyen tesztet néztem, meggyőző) és nem is drága cucc.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fagylalt #33504 üzenetére
csend -> Thermalright HR02 (Macho). megfelelő házszellőzéssel passzívan elvisz egy 140Wos AMD hat/nyolcmagost rendes hőfokokkal.
Merlinclub: elnézve a talp méretét az Everestnél, hááát... uramatyám. a Matterhorn2 viszont tetszik.
CM hűtőkkel kapcsolatban: ja, csúcskategóriás megoldásaik nem annyira jók. CM212 és TX3 széria remekek, de feljebb valahogy mindig a dizájn kerül előtérbe.
-
-
-
Speed®
titán
válasz
fagylalt #33460 üzenetére
Szerintem ebben a kategóriában a H100 felejtős, mert a többiek halkabbak.
Előnye viszont a szerelhetőség a procid körül, rendezettebb lehet a géped..
A K2 nem olyan jó, mint várná az ember a felépítéstől, ill. durván böszme :S
De ha már böszme és Sabertooth lapod van, Be Quiet Dark Knight Pro, üt..
Más kérdés, hogy tesztek alapján a Matterhornra nem sokat vernek rá
HR-02 az, ami még szerintem korrektül van megálmodva passzív üzemhez.
Persze ventivel is az élvonalban van, de jól szellőző házban anélkül is állat. -
-
-
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
fagylalt #33411 üzenetére
Ha tényleg zavar a hangjuk, akkor ott kérdezz rá. Én UK3000-et használok, ha kell a hűtés, szóval nem szoktam foglalkozni a db-vel.
ExtremeClock: A legjobb hűtést akarta. A H100 kompakt, és erősebb mint a legerősebb léghűtés. Ő a legjobbra hajt, és ebben az esetben a H100 a nyerő.
-
MPowerPH
félisten
válasz
fagylalt #33408 üzenetére
Persze, parancsolj. Sok-sok teszt van fent róla, de nem mindegyik reális.
-
MPowerPH
félisten
válasz
fagylalt #33392 üzenetére
Ez ugyan az, mint a Corsair H70, ha emlékeim nem csalnak. A H100 annyiból más, hogy dupla ventis radija van, ami piszok sokat számít egy ilyen kompakt rendszernél. Pont a kis radi miatt szoktak ezek a konfigurációk elvérezni.
<MZ/X>: Brocken -t vedd meg, sokkal erősebb, mint a Mugen 2.
-
MPowerPH
félisten
válasz
fagylalt #33387 üzenetére
Elvileg erősebb lesz. Itt egy video róla.
Míg a hőcső egy bizonyos hőmennyiség után már nem tud többet elszállítani, így hiába szellőzteted a lamellákat, úgy hogy azok szinte hidegek, a hőcső nem tud így sem több meleget elvezetni.
Míg a vízhűtésnél ez a korlát sokkal magasabb, még ha ilyen kompakt darabról is beszélünk. Ugye alapból sokkal nagyobb mennyiségű a víz, amit keringtetsz, no meg sokkal gyorsabban is teszi. Szóval ha kicsit több pénzed van, akkor H100. Ilyen 28k-s tételnél az a plusz 7k már nem számít.<MZ/X>: Mugen 2 5k-ért nagyon jó vétel.
A 8120 -ból pedig lazán kihozol többet is azzal a hűtővel.
-
MPowerPH
félisten
válasz
fagylalt #33383 üzenetére
Merlintől kell megkérdezni, elvileg már elérhető. Ugyan úgy jó 1155-re is. Csak azért van benne a nevében az SB-E, mert kapsz hozzá lefogatót, és nagyobb a teljesítménye.
Pedig azt a félvízhűtést nem szabad ám leírni, a H100 a maga nemében nagyon jó megoldás, és ott nem kell számolni a hőcsövek korlátaival. Igazából a legjobb léghűtéseket is beelőzi egy hangyányit. Ha meg hideg a víz, akkor agyon is csapja őket.
-
haddent
addikt
válasz
fagylalt #33205 üzenetére
Nem tudom, miért tőlem kérded nekem Noctuám van
De am. nem nagy... hűtőbordás elfér, de csak ami ilyen kis sima borda, mint pl. a HyperX Blue... Ilyen óriás Vengeance és társai nem hinném... De persze ott a lehetőség, hogy a másik oldalára teszed a ventit, és akkor igen...
-
BoB
veterán
válasz
fagylalt #33128 üzenetére
Ha a lehető legjobb léghűtő kell, akkor az a Phanteks PH TC14PE lesz. Jelenleg nincs jobb nála.
-
haddent
addikt
válasz
fagylalt #33128 üzenetére
Hát kinek mi, az Alpenföhn K2 és a Noctua NH-D14 nagy versenytársak, bár azért nagyon emberes a Noctua, mert -2 hőcső hátrányból indul...
De érdemes ezt olvasgatni, szerintem egyikkel sem jársz rosszul, inkább kinek mi tetszik... Mindenesetre az elmond valamit, hogy a K2 is a Noctua ventijével érte el a legjobb eredményét -
jookomak
őstag
válasz
fagylalt #33077 üzenetére
Az meg a vízhűtés topik lesz, de ott inkább 30-50k egy komplett rendszer. Már ha nem ezekre corsair-fél vízhűtőkre gondolsz, amik viszont alig jobbak (már amelyik), mint egy lég.
Én a helyedben nem cserélném a Matterhorn-t, minimális hőfokjavulásért egyre csak többet kéne kifizetned. A 2500k-k pedig nem melegszenek annyira, hogy űber léghűtő kéne rájuk.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fagylalt #30278 üzenetére
használd a gyárival, socket 478ra kevés aftermarket hűtő van, azok is jellemzően vagy túlárazva, vagy nevetséges hűtési tudással.
a gyári viszont relatíve nagy és maga a borda is elég nehéz (600g körül van ventivel, méretben kb duplája a socket775ös quad hűtőknek, bár a venti elhelyezése miatt méreteihez képest kevésbé hatékony).
-
kiiso
tag
válasz
fagylalt #22711 üzenetére
Közben megnéztem, és elvileg ami jó 1156-ra, az jó 1155-re is.
szerk:
Linus is ezt mondja, szóval 100% hogy jó -
kiiso
tag
válasz
fagylalt #22706 üzenetére
NH-D14 Socket compatibility Meg kell nézni a gyártó honlapján!
-
kiiso
tag
válasz
fagylalt #22693 üzenetére
Ha szánsz rá 20k-t akkor NOCTUA NH-D14, nem kérdés.
-
válasz
fagylalt #21687 üzenetére
Boxban minden van, itt láthatod is hogy mit tartalmaz. Pasztája elég jó minőségű, olyan MX2 szintű, bár én a NT-H1-re esküszöm és azt használom mindenhol.
-
válasz
fagylalt #21655 üzenetére
Látom Henk már megválaszolta
. Nálam például 3 slot is simán szabad volt, a negyediknek pedig a síkjában volt az első venti, de egy alacsony bordás még ott is elfért volna
. Merlin mondta hogy 6 embert ismer aki Corator-t Mattira cserélt, és tőle vették, mint anno én
. A passzivitás oltára azt jelenti hogy egy passzívan üzemeltetett Ninja 3-as lett helyette
.
-
-
-
Henk
veterán
válasz
fagylalt #21289 üzenetére
Úgy értette, hogy a Mugen a leggyengébb a 3 közül. Ha nem lesz extrém tuning akkor viszont az is elég lesz. A házban a szélesség miatt elfér viszont mivel felső tápos ott elég szűk lehet a hely. Bár ez erősen lap függő is és ramoknál lehet még gond ha magas hűtőbordás ramok lesznek.
-
Sefi84
senior tag
válasz
fagylalt #21286 üzenetére
Nem tudunk jobbat ajánlani neked ez a kettő a legjobb ár/érték arányban, de veheted a Noctua DH14-est is csak az drágább egy kicsit annál jobb nincs a léghűtő piacon!
Mugen2, Corator DS, Noctua DH14 ebben a sorrendben az erősség!
2-5 fokról beszélünk terhelve ne gondolj 10-15 fokra!
Alapon, meg szinte nincs is különbség!
Neked kell eldönteni melyik kell és melyik tetszik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest