Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molydeus
őstag
Nem kicsit, hanem nagyon-nagyon karcos
Ezzel sajnos nincs mit kezdeni.Ha megfelel valami azok közül, ami folyamatosan vagy legalább rendszeresen kapható (és a Zoompad és a Q0+/MAX azért tényleg jók), akkor szerencsés vagy, ha tényleg elég csak egy filléres, az idő 95%-ában a fiókban pihenő wireless numpad, akkor még inkább. Ha nem, mert olyan igényeid vannak, akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.
Le sem merem írni, hogy mennyiért sikerült végül beszerezni egy Ginát végül, még úgy sem, hogy benne volt a cerakote és nem számolom a szokásos második belsőt.
Viszont reményeim szerint ez már tényleg endgame a témában.M.
-
TheProb
veterán
NuPhy féle nem jó? valamivel kisebbek ugyan, mint a megadott méret...
-
dqdb
nagyúr
kicsit talán karcos
Nem kicsit, hanem nagyon-nagyon karcos. De ez van, ha a méretgazdaságosság nem üt be. Ja igen, és a helyedben természetesen én is megvettem volna a Redox melléHa olyan oldalról rendeltek matokat, ahol van nagy méretű (minimum 900*450 mm), vicces mintázatú, akkor én is benne lennék egy közös rendelésben.
900×400 mm az elterjedt méret, bár most jön nekem egy 1000×500 mm-es. Ha előbb szólsz, akkor beférhetett volna a tegnapelőtti impulzusvásárlásomba a ProtoTypisttól, de az már úton van. EU-n belül egyik vendornak sincsen nagy választéka (Keygem és Candykeys, ahol van egyáltalán valami), a PT-t nézd meg, aztán majd szólok, amikor onnan lesz megrendelésem.És a pár nappal ezelőtti ajánlóm után felhívnám a figyelmedet a Busy Town R3-ra
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
dqdb
nagyúr
válasz
plehoczky #92491 üzenetére
Tudom, hogy simán kerülhetne egy rétegre is, de évek alatt sem tudtam megszokni, hogy olyan kombinációkat használjak, amik nincsenek felfestve.
Kerülhetne, de értelme nem lenne, és ez nem a feliraton múlik. Az a gyakorlati tapasztalatom, hogy a numpadhoz kell az ortolineáris elrendezés, row stagger mellett egyáltalán nem működik az izommemória, ami az egésznek az értelme. -
Molydeus
őstag
válasz
plehoczky #92491 üzenetére
A Q0Plus/Max egyik nagy előnye, hogy messze nem csak egy numpad. Az a plusz egy oszlop (és sor, bár szerintem ez kevésbé fontos) és persze a progamozhatóság a layerekkel egy remek padot eredményez akár egér orientált munka, akár játék mellé. Ebből a szempontból hiába van jó (mármint a fixek között jobb) helyen a Q14 numpadja, egyszerűen kisebb, mint kellene. A gasket mount itt is hasznos és kényelmes, hot swap lévén kaphat olyan switcheket, ami adott usernek gépeléshez esetleg kevésbé, de a fenti funkciókhoz jobban illeszkednek.
M.
-
plehoczky
tag
És akkor itt én sem értem az árazást
A Q0 Max túl drága, 30-40 dollárral több, mint kellene (Zoompad árazáshoz hasonlítom, ami minőségre felette van), és a Q10 Max-nak 10-15 dollárral a Q14 Max alatt kellene lennie.
Igen, én is a 70-80USD árra gondoltam, amikor a pártíz dollárt említettem.
De a lényeg látszik, a különálló numpad nem olcsó, ha a billentyűzethez illeszkedőt szeretnél. Olcsó, ha egy 10 dolláros membrános is elég.
Ha a "fullextrás" Q0Max-ot nézzük, akkor nem olcsó, de ha munkaeszköz és/vagy az egészség múlik rajta, akkor megérheti, láttam már több száz dolláros eszközöket, amik sehol sem voltak minőségben a keychron által nyújtotthoz képest.
Mondom mindezt úgy, hogy nekem a TKL mellett valóban egy fillérest cordless numpad van az asztalon, de pont azért, mert tudom, hogy nekem ritkán kell a numpad, akkor viszont hasznos.
Tudom, hogy simán kerülhetne egy rétegre is, de évek alatt sem tudtam megszokni, hogy olyan kombinációkat használjak, amik nincsenek felfestve. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
TheProb #92489 üzenetére
Részemről nem, köszi.
Viszont ha esetleg a Keebmat oldaláról rendelnél, szólhatsz nyugodtan, és felezünk a postán. : > -
Molydeus
őstag
Nekem innen hiányzik egy második F7...
Akkor rosszul emlékeztem és a "H"-t duplázták volna, nem a "G-t". Esetleg arra is jó egy ilyen duplázott oszlop, hogy ha pontosan tudod, hogy melyik oldalon ütöd, akkor a másik helyére be lehet rakni egy navcluster oszlopot, vagy amit szeretnél. Nálam a bal "B" is volt már minden, NUBS, layerváltó, Home/PgUp... Mostanában meg...khm..."B", amit nem használok.M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Molydeus #92484 üzenetére
Ja, először nem értettem, hogy miért nem tudom összerakni.
Aztán rájöttem.
-----------------------------------------------
(#92485) Domonkos: Ha csak annyira, mint a Q8, akkor veszek egyet. De lehet, hogy hármat.
De előbb jöhetne egy valódi, 60 százalékos Alice tőlük, tented klaszterekkel. Arra tuti ráúsznék.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #92484 üzenetére
ha az eredeti elképzelésik szerint dupla "G" is lett volna...
Annál tovább is lehet menni, komplett IC ittbelement mind a 70db Red Pro...néztem is, hogy elszámoltam valamit?
WKL billentyűzet építésekor érdemes mindig előre kiszámolni a kapcsolókat, főleg akkor, ha forrasztani fogod, mert így garantáltan nem kerül semmi a blockerek helyére, aztán lepődsz meg összeszereléskorCycle8 group buy jövő második felében indul 145 dolláros kezdőárral, majd bedobom az infókat, ahogyan kijönnek. ISO hotswap nyák lesz hozzá (a Cycle7-hez is jön valamikor utólag).
Domonkos: Belegondolni nem merek, hogy milyen modon lesz majd elfuseralva.
Köszönöm, hogy összefoglaltad a gondolataimatA copy-paste-adapt eléggé jól megy nekik nagy méretben, de ahogyan írtam reggel, az eddigi termékek alapján a 65% alatti méret nagyon nem az ő világuk, ahogyan a split sem.
-
Molydeus
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Ezzel egyetértek, de az integrált mindig az asztalon van és eggyel kevesebb kábel."
Azért akad wireless is, és használhat egy töltőkábelt a billenccsel. Ha meg a billencs vezetékes, akkor ne akadjunk fenn ezen.
Mindenesetre a southpaw Arisu azért tetszik, elég battleship a drága, csak sajna ezen sem a Q8 Fn-elosztása van.
Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy eljut-e valamikor a Keychron a sculpted keywellhez.
-
dqdb
nagyúr
válasz
plehoczky #92481 üzenetére
Szerintem ergo szempontból sokkal jobb egy külön numpad, amit bárhova lehet tenni.
Ezzel egyetértek, de az integrált mindig az asztalon van és eggyel kevesebb kábel.Annak, pedig aki ennyit költ rá, nem hiszem, hogy gond lenne pártíz usd különbség.
Nem pár 10 dollár az a különbség, nagyon nem, az ár nem a billentyűzet méretével skálázódik. CNC-zett alumínium vonalon egy numpad tipikusan olyan harmadába szokott egy TKL-nek kerülni.Szerencsére a Keychron tömegbombázást hajt végre a piac ellen, így van nekik numpad nélküli változat is, így néz ki a matek: Q14 = Q10 + Q0
Q14 Max: 219 dollár
Q10 Max: 229 dollár
Q0 Max: 119 dollárÉs akkor itt én sem értem az árazást
A Q0 Max túl drága, 30-40 dollárral több, mint kellene (Zoompad árazáshoz hasonlítom, ami minőségre felette van), és a Q10 Max-nak 10-15 dollárral a Q14 Max alatt kellene lennie.
De a lényeg látszik, a különálló numpad nem olcsó, ha a billentyűzethez illeszkedőt szeretnél. Olcsó, ha egy 10 dolláros membrános is elég.
inkább jobban rámennének a split vonalra
A Keychron sok téren jó, de a 65% alatti vonalat szerintem nagyon nem érzi és a splitet sem. -
plehoczky
tag
válasz
Mr.Csizmás #92469 üzenetére
Nekem akkor is furcsa, hogy ezeket a balnumpadokat tolják ahelyett, hogy inkább jobban rámennének a split vonalra.
Ekkora piaca lenne ennek?
Szerintem ergo szempontból sokkal jobb egy külön numpad, amit bárhova lehet tenni.
Annak, pedig aki ennyit költ rá, nem hiszem, hogy gond lenne pártíz usd különbség. -
lorcsi
veterán
ma megjött a v10-hez a otemu s. peach...
huh baasszus...
ez valami zseniálisssnagyon köszönöm a magas szakételmú segyítseget a topic lakóknak
zseniálisak vagytok -
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #92478 üzenetére
Örülök, hogy bejöttek.
Amikor az elsőket megkentem és összeraktam, engem is meglepett az a hibrid. Nekem ugyan kicsit magas, de kellemes hangjuk van.
Az utolsó készre szerelt billencsem a K3 Pro volt, de LP-ből nincs barebone, és már az is kilógott a barebone-ok közül... szerencsére, mert a hozzá szánt XVX Horizon kit nem volt jó a Gateron LP stabokhoz. Vicces módon nem is a keresztek elhelyezése miatt, hanem, mert azok a stabok picivel soványabbak, mint a Horizon foglalata. Érdekes, hogy a mid height "Tecsee MX Egg"-gel teljesen stabilak.
M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Molydeus #92477 üzenetére
Köszke. Sejtettem, hogy nem fog rosszul mutatni a Black A kupakokkal + knobbal, de élőben jobb lett az eredmény annál, mint amire számítottam, és az acél plate-tel karöltve igen-igen barátságosan szólnak benne a Gateron hibridjeid, még alsó foam nélkül is.
Te anno ANSI barebone-t vettél vagy készre szerelt, PBT-set? Szerintem kezded kapisgálni, hogy mire megy ki a játék... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
lorcsi #92475 üzenetére
Pixelből. De máshol is van 7-8 pénzért.
Annyi, hogy az enyém meg van egy picit csavarodva (Molydeusé is), így picit billeg alapból; ezt úgy oldottam meg, hogy két hexagripet (mint amit ezen az egéren látsz; tőle vettem szotyiért) összeragasztottam a kellő vastagság miatt, aztán ráraktam őket a támasz bal oldali gumitalpának felém eső részére. Így szintben van.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #92472 üzenetére
Ugye, hogy megmondtuk, hogy megmondtuk?
Kevés dologban van egyetértés a billentyűzetes világban, de ebben igen.
Amúgy a Wuque lazán ezt mellékeli az aktuális Zoom65 V3 körben keycap pullerként a csomagban. A legolcsóbb változat 190 dollárba kerül, abba belefért a trimode hotswap nyák, stabilizátor, a hordtáska és még ez is.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Köszi, lehet, hogy majd megnyenyergetem, még nem tudom. Kell hozzá egy felindulás.
Fentebb már írtam, de jó ez a Wuque titánpuller.
Pihekönnyű, merev és könnyebb fogás a hullámos szárak miatt, amiknek a végein széles, lekerekített pöckök vannak, így sokkal nehezebb vele meggányolni a plate-et a kapcsoló kiszedésekor, mint az Akkóéval/Ducky-éval/Keychronéval/Corsairével stb..
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A Silveren egész jól mutatnak a Carbon Black A eredeti kupakjai és knobja.
Egyelőre a Molydeus-féle, Krytoxozott Gateron Silent Red Smoothie frankeswitch-eket (Gateron Silent Red ház, milky alsó résszel + Silent Red rugó + Smoothie long pole stem) dobtam bele, az acél plate-et is bennehagytam, és annyira kis kellemes hangja van. Lágy, ablakpárkányon kopogó eső. <3 -
Mr.Csizmás
titán
változatosság kedvéért a ciklus utolsó startja: [Keychron Q14 Max]
szoki featurek, qmk, wireless, fém, stb. KSA PBT kupik. 220$
-
dqdb
nagyúr
válasz
MaUser #92467 üzenetére
Én itt kezdeném, mert az nem válasz egy még garanciális terméknél, hogy nem cseréljük, mert kifutottunk a hulladék minőségű alkatrész hulladék minőségű cseredarabjából.
AliExpressen akadhat (ISO kérdéses), valamint elképzelhető, hogy a Keychron valamelyik LP kupakkészlete jó rá, de ehhez le kell ellenőrizni pár billentyűt, mert LP vonalon legalább háromféle megoldás létezik.
-
MaUser
addikt
Sziasztok!
Mx mechanicalnak már vagy harmadszor törik el valamelyik keycap lába. Eddig cserélgette a fixit, de most elhajtottak, hogy nincs csere billentyűjük, mert nem ad a gyártó...
Tudtok esetleg abban segíteni, hogy honnan tudok pót keycap-et venni MX Mechanical-hoz? Köszönöm.
-
csubuka
addikt
Köszönöm, erre nem gondoltam mondjuk. Sajnos ahogy nézem nincsen firmware update az Allox FPS Pro-hoz vagy én nem találom.
Van elvileg hard reset kombó (Fn+Esc 5 másodpercig lenyomva), azt megpróbálom hátha...
*Tévedtem, találtam egy shady updatert reddit linkben, de elvileg a hivatalos oldalról volt linkelve
Ránézek hátha... -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Hyperx Alloy FPS-nél más nem tapasztalt időnként kamu beragadós billentyű problémát? *Nem ragad be fizikailag a bill, csak valami megbolondul és úgy tűnik, mintha... ez valami kontakthiba a csatlakozónál vagy van rá megoldás?
Redditen láttam, hogy enm egyedüli a dolog, de mindneki csak a probléma definiálásáig jutott
-
Meglehetősen endgamenek tűnik a Cyboard, szóval hamarosan meghirdetem a Redoxot.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Molydeus #92459 üzenetére
Mindegyiken, igazából ha le se nyomom csak húzogatom, akkor is hallom néha, kb olyan mintha a lufit dörzsölöd, persze nem annyira durva
Lehet valami bevonat lenne rajta ? Vagyis az biztos van
dqdb: És ez ezek szerint extrémnek számít? Keychron k10 Pro milyen kategória?
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #92457 üzenetére
Ez fel sem tűnt. Én bal kezes numpadre a számokat hagyományos módon tettem fel. Ha nyilak is vannak a kupakon, akkor ez a tükrözés eléggé pókemberesen mutat
-
dqdb
nagyúr
válasz
bandi0000 #92454 üzenetére
Lineárisnál long pole kapcsolóval lehet a hangot növelni, de ez tompább kopogó hangot jelent, nem clickyhez hasonló élesebb hangot.
Long pole kapcsolóknál a stem hosszabb, így az bottom outol, onnan jön a kopogós hang. A hosszabb stem tipikusan rövidebb kapcsolóutat jelent (3,5-3,7 mm), bár létezik 4 mm-es teljes úttal rendelkező long pole kapcsoló is. A stem bottom out miatt a bottom out érzése sokkal keményebb, mint egy "hagyományos" lineáris kapcsolónál, szóval ha arra érzékenyek az ujjaid, akkor nem fogod szeretni.
-
dqdb
nagyúr
[link]
215 dolláros southpaw FRL billentyűzet raktárkészletről, top mount/PCB O-ring mount, jó layout támogatással, hordtáskával, kedvező árú extrákkal.Magáról a cégről még sosem hallottam, a korábbi projektjeikbe nem futottam bele, szóval nem ismerem az előéletüket.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #92453 üzenetére
Kicsit utánanézek a dolgoknak akkor, igazából csak a hangja tetszik a kékeknek, de maga a lenyomási érzés meg nem , szóval itt tényleg az lesz, hogy párat ki kell próbálnom
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
bandi0000 #92452 üzenetére
[A Brief Introduction to Mechanical Keyboard Switches] >> nem lehet, hogy tactile-t keresel?
-
bandi0000
nagyúr
Mindenképp lineáris, csak gondoltam, hogy legyen kicsit clickibb ha lehet, de ezek szerint hülyeséget mondtam
A clicky-t nem lenyomásra értem, csak a hangja tetszik
Ahogy írtam kaycap-nek van egy ilyen nyekergő hangja, legalább is némelyiknek amikor kicsit húzom az újjam rajta, ez szerintetek elmúlik idővel, vagy ez ilyen és kész?
Kb olyan hangot kell elképzelni, mikor zsíros az ujj és valami műanyagon végighúzzátok
Nem emlékszek már, hogy a régi is ilyen volt-e és bekopott, vagy eleve nem
-
-
bandi0000
nagyúr
Köszönöm, igazából a mostanival nincs baj, csak kicsit jó lenne ha még clickibb lenne, bár nem tudom, ez elérhető-e különböző lineárok cserélgetésével...
Majd lehet akkor kinézek tényleg 1 fajtát, és abból rendelek többet, és ha bejön, akkor tudok még
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #92443 üzenetére
Ezzel már többen kísérleteztek az elmúlt években, és egy sem jutott túl az IC fázison. A Lodestone volt az első a sorban, ahol több prototípus is elkészült mielőtt el lett kaszálva:
"The loadstone is a functional keyboard, the proto works, and I think it looks good.
Honest answer as to why is been delayed, is that I think we both feel it’s not refined enough to put out with our names attached to it.
As it stands, loadstone feels OK, but under normal typing, doesn’t feel all that different to a top mount board, the magnets are holding to plate too firmly.
If we reduce the magnet power, then the plate will move a lot more, but we have a faint grinding noise when in use.
The issue is, you need to guide the plate into the correct position somehow, and to do so (until now) has meant some form of friction being applied to the plate, whether it’s with guide pins, or friction pads etc... these are what makes the unwanted sound."
És ezen a súrlódáson nem sikerült továbblépniük akármilyen PTFE tüskéket/padokat is használtak, ami ennél a Zoomnál is fennálló probléma lehet a videó alapján, aztán persze simán lehet, hogy nekik sikerült találni olyan anyagot, ahol ez nem áll fenn.
A rézre rákérdeztem, még nem jött válasz. Ha jön, majd megírom.
-
Mr.Csizmás
titán
+ próbálgatásnak (előzetes guglizással melyik milyen) ali-ról az Akko switchek 10-13$/45 db tarifával elérhető (érdemes appban gyűjteni pár napig coint, meg kuponokat az olcsósításhoz), és elég sok fajta van.
-
dqdb
nagyúr
válasz
bandi0000 #92444 üzenetére
Darabonként a Mechbox árul kapcsolókat, valamint mindenféle switch testert tudsz venni, amiben tipikusan a kapcsolók 95%-a térkitöltő, és csak a maradék érdekes, vagy még annyi sem.
Egyetlen kapcsoló tökéletesen alkalmatlan arra, hogy megítéld használat közben. Arra jó csak, hogy kézben nyomogasd, és ennyi. Akkor sem leszel előrébb, ha beteszed billentyűzetbe, mert azt az egyetlen kapcsolót teljesen másképpen fogod nyomogatni, mintha gépelnél. Ha tényleg értelmesen szeretnél tesztelni kapcsolókat, akkor 10 darab kell belőle a home row-ba, és ekkor már tényleg érezni és hallani fogod, hogy ez kell-e neked.
Mivel lineáris kapcsoló kell neked, ezért én nem bonyolítanám túl: kell egy gyárilag jól megkent kapcsoló, amiben a rugó nem hulladék vagy legalább meg van kenve. Ha túl könnyű vagy túl nehéz, akkor a rugót lehet cserélni.
Szóval Gateron KS-3X47 Pro, esetleg Gateron G Pro 3.0, vagy ha halkított a cél, de fontos az érzet, akkor Haimu x Geon Silent Linear.
-
bandi0000
nagyúr
Közben kis update az asus billel kapcsolatban
Kapcsolók szerintem nem surlódnak, szerintem a kaycap-en ahogy gépelek, kicsit húzom az újjam, és ott alakul ki a hang
Szerintem a csuklótámasz nem annyira kényelmes, vagy igazából megkellene tanulnom gépelni
Más:
Nem tudjátok honnan lehetne szerezni több fajta switchet? Persze csak 1-1 db-ot, hogy ki tudjam próbálni, esetlegesen későbbiekben ha váltanék -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #92338 üzenetére
kiszedtem a brass plate-es Q8-ból
Lehet, hogy itt az ideje egy kis vegyészkedésnek? Alice-nál még látszik is a plate. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
NuPhy-nál summer sale van, 20% off-al. Érdekelne esetleg valakit kollektív rendelés? A posta relatíve combos.
-
eagleberg
aktív tag
válasz
bandi0000 #92422 üzenetére
"némelyik gomb néha mintha surlódna,"
"pl backSpace-nél mintha nem érezném"Ha néhány gombod nem működik megfelelően, például a backspace-nél úgy érzed, mintha súrlódna vagy nem érzed rendesen, akkor lehet, hogy a kapcsolóval van probléma. Szerencsére, a billentyűzetednél cserélhetőek a kapcsolók, így könnyen kiderítheted, hogy a kapcsoló hibás-e.
Próbáld meg a kérdéses gomb alatti kapcsolót kicserélni egy másik kapcsolóval, amit ritkábban használsz. Például vegyél ki egy kapcsolót az F1-F12 sorból és helyezd be a backspace helyére. Ha ezzel a csere után jobban működik a backspace, akkor valószínűleg a kapcsoló volt a hibás. Ha nem változik a helyzet, akkor elképzelhető, hogy a billentyűzeted szerkezetében van a probléma. Ez segíthet kideríteni a hiba forrását!Egyébként én a helyedben visszaküldeném, ha nem tetszik. Inkább vennék egy Keychron K10 Pro-t.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
bandi0000 #92430 üzenetére
A Q széria különösen könnyen és egyszerűen moddolható, az egész motyót úgy tervezték, hogy elemi szinten, küzdésmentesen átépíthető legyen, és a szükséges szerszámok is benne vannak a dobozban (imbuszkulcs, csavarnyúzó, kupakszedő, kapcsolószedő). Itthon most pár barebone-ja nagyon alacsony áron megy a boltokban.
A K széria nem ilyen, a V meg nem tudom, olyanom nem volt. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Mr.Csizmás #92431 üzenetére
Jesz. ffs
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #92432 üzenetére
Sajnos évente 1-szer ha járok arra, de azért értékelem
Majd kipróbálok 1-2 fajtát és megnézzük, idő van, pénz nincsTsebacsi: Köszönöm neked is
-
bandi0000
nagyúr
Igen nekem is a lineáris jött be
Én arra gondoltam személyreszabály alatt, hogy megveszek egyet, amin lehet mindent cserélni(kapcsolókat, szivacsot rakni bele, meg nem tudom mit még), és azzal kíssérletezek, bár lehet tényleg elég lenne kipróbálni mást
Akkor ezt visszaküldöm, és lesz helyette egy KeyChron egyenlőre
-
dqdb
nagyúr
[link]
Jön a következő kör minden idők legjobb* deskmatjéből. Az eredeti élénk színes változat mellett szürke árnyalatos és bézs változat is lesz, valamint a 900×400 mm-es méret mellett mindhárom színből készül TKL és 60%-os méretű keebmat is.* mármint szerintem és ezzel tudom, hogy nem vagyok egyedül
-
dqdb
nagyúr
válasz
bandi0000 #92424 üzenetére
csak azt meg nem szeretném, hogy megveszem, nem jó veszek hozzá pár dolgot, új kapcsolókat, rugókat nem tudom mit lehet, és x nap hét múlva lesz egy olyan billem, ami tetszik
Tapasztalat hiányában nem tudod, hogy mi lesz neked a jó, és sokszor még tapasztalattal is csak azt hiszed, hogy valami jó lesz, aztán a gyakorlatban kiderül, hogy nem működik.Ha szerencséd van, gyorsan belenyúlsz, ha nem, akkor nem. Próbálj ki minél több billentyűzetet, aztán azok alapján már el lehet indulni egy irányba, ami valószínűsíthető, hogy jó lesz.
Én például mindig is azt hittem, hogy az erősen taktilis kapcsolók jók nekem, mert gyengén taktilis kapcsolókon is megy a bottom out nélküli gépelés, míg fúj lineáris kapcsolók, mert az összes piros kapcsolóval szerelt gamer billentyűzeten utáltam gépelni. Aztán a gyakorlatban az összes erősen taktilis kapcsolót 2-3 nap után rossz volt használni, és szinte csak lineáris kapcsolóval szerelt billentyűzetem van.
-
bandi0000
nagyúr
Az előző igen, RGB-t én szeretem ,de tudom sokan utálják
Mindenképp kiakartam próbálni, mert am nem lenne rossz, de nem igazi
Viszont részben a 2. állítás is igaz, legalább is eddig azt hittem, hogy fejleszteni lehet tovább
Lehet kipróbálok egy keychront, csak azt meg nem szeretném, hogy megveszem, nem jó veszek hozzá pár dolgot, új kapcsolókat, rugókat nem tudom mit lehet, és x nap hét múlva lesz egy olyan billem, ami tetszik
Mr.Csizmás: Kösz, igen igen, tudom, csak általában nem szoktam ezzel "játszani", szal ha azt javasoljátok, hogy keressek KeyChron-t, akkor megy vissza, ellenekező esetben meg meglátom, hátha megszokom
-
dqdb
nagyúr
válasz
bandi0000 #92422 üzenetére
fejlesztés = szoftverfejlesztés?
Mert ekkor eléggé rossz választás volt az a billentyűzet, munkához még annyira sem kell RGB, mint játékhoz, cserébe billentyűzet terén gyenge közepes szintet üt meg legfeljebb
fejlesztés = a billentyűzet maga módosítható a jövőben?
Ebben az esetben szintén rossz választás volt az az ASUS, hotswap barebone-nak sem az igazi.
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok ismét
Első körben fejlesztéshez kerestem billentyűzetet, így meg is vettem az Asus Flare 2 Animate-et, azért mert hot swappable
Megjött, viszont fura kicsit, egyrészt némelyik gomb néha mintha surlódna, ki is ad egy érdekes hangot ilyenkor, ez kicsit zavaró.
Illetve lehet hülyeség, de pl backSpace-nél mintha nem érezném, hogy lenyomtam, nem is tudom leírni az érzéstEz ugye Rog NX RED, régen volt szerencsém egy Asus Blue-hoz, na az nagyon nem tetszett... Ez a red érzésre az, amit keresek, de annyira nem jön be
Szerintetek ezek valid hibák, és pl egy másik fajta billel lehet segíteni rajta, pl KeyChron anélkül, hogy ráköltenék még csomó pénzt, vagy inkább engedjem el ezt a vonalat?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Mr.Csizmás #92403 üzenetére
-
Ry0K3N
senior tag
Ajánlottak között nem volt vezeték nélküli a listában így íme:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Amennyi szükséges egy normális vezeték nélkülihez.
2.Használt szóba jöhet?
Nem.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Letudni a kanapé TV távolságot.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Ami vezeték nélküli.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Teljesen mindegy
7.Milyen kiosztást szeretnél?
Magyar.
9.Extra igények
Normális legyen a vezeték nélküli képessége! -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
plehoczky #92413 üzenetére
Ez már vadonat új korábban is gátrepesztőre dagasztja a problémát.
---------------------------------------------------
(#92415) Mr.Csizmás: Vagy kisebb medvéknek.
---------------------------------------------------
(#92409) dqdb: Tényleg, 1,25u a jobb széle is.
És még vegyesben, csak a modokhoz sem jó az átlagminőség csökkentése mellett, mert más profil.
-
nyunyu
félisten
válasz
Mr.Csizmás #92415 üzenetére
Inkább ne hozza vissza.
-
plehoczky
tag
válasz
Synthwave #92401 üzenetére
Játékra ott a K120
Igaz az sem kizárt, hogy az van már annyira elöregedve, hogy az is csak erősíti a problémát.
De egyébként jogos, mecha vonalon ugyanazon az áron biztosan jobbat lehet kapni, mint a "nagynevű" márkáktól.
Csak hát nem mindenkinek azonosak a preferenciái. -
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #92405 üzenetére
Az LSA profilból a Keychron gyárt átvilágítós ABS-t, double-shot blended PBT-t, de még dye-sub PBT-t is. Szerintem a K(2n+1) Pro-k rendre a középsőt kapják, de az ANSI-k biztosan.
A K11 Pro és Max nem lenne rossz, de az knob szerintem ormótlan egy ilyen lapos billencsen, arról nem is beszélve, hogyha hordozósnak használja az ember hányszor fog beleakadni valamibe, amikor el kellene pakolni...
Viszont az is tény, hogy az Keychron megint csinált valamit, ami másnak nem-igen van, LP Alice/Arisu-t.M.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #92408 üzenetére
Amúgy az biztos, hogy az alsó sor nem sztenderd, így az itthon kapható Ducky szett nem teljesen fedi le
De, lefedi, 1.25u módosítók vannak ott egy 6.25u space társaságában, és a jobb Shift is 2.75u hosszú, szóval nincsen különleges kupakméret, egy 6.25u alsó soros TKL készlet tökéletesen lefedi a billentyűzetet.Ettől persze még az első bekezdéseddel teljes mértékben egyetértek, az egyik legnagyobb hülyeség lenne sok pénz elkölteni egy hatalmas visszalépésre. Ráadásul a LED-ek délre néznek, így a világítós kupakon se nagyon látszanának a feliratok.
-
dqdb
nagyúr
válasz
dabadab #92407 üzenetére
Én megnézném a nyákot alulról, hogy nem lett-e valami problémája a hotswap socketnek, például sikerült félig letépni.
Ha igen, akkor a teendő attól függ, hogy mit látsz.
Ha nem, akkor lehet, hogy nem tartja eléggé szorosan a kapcsoló lábait. Felülről csipesszel bele kell nyúlni, és az érintkezőket össze kell nyomni, hogy biztosan ráfogjon a kapcsoló lábaira.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
dabadab
titán
A remek 8bitdo billentyűzetemben az Y (QWERTY kiosztásnál) nekiállt rosszalkodni: időnként nem érzékelte a leütést, máskor meg duplán is. Kicseréltem a kapcsolót egy másik billentyűére: az új helyén a volt Y-os kapcsoló remekül működik, viszont az Y most már egyáltalán nem működik.
Ilyenkor mire lehet gyanakodni?
-
szabeska
addikt
Sziasztok! Megvettem az alábbi billentyűzetet apróról, nagyon tetszik, de béna a világítása. Hol kaphatnék hozzá kupak szettet, ami jobban látható ( a sötétek helyett vagy teljeset)? Tudom hol van pl a caps lock, de na
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Mr.Csizmás #92403 üzenetére
Ez Arisu és LSA kupakok, de jöhet akkor a 60 dolláros K11 Pro.
Kár, hogy abban nincs foam, és nem tudják nem lebegőgombosra csinálni...
Mindenesetre IGEN, mozgat a 11, mert még így sincs elég Arisu itthon.Holnap szerintem lehozom hírbe.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
slycugel2000 #92402 üzenetére
Talán egy ortopéd szakorvossal kellene felvenni a kapcsolatot, ha már ennyire komoly a helyzet, és nem spórolni nagyon a vásárlandó cuccokon.
Asztalból szerintem célszerű lenne egy állítható magasságút nézni (nem csak motoros van; a kurblis jóval olcsóbb), mert azzal fel is tudsz állni alkalmasint, nem kell mindig ülni mellette.
-
Mr.Csizmás
titán
elrajtolt a [Keychron K15 Max]
- Alice layout
- QMK, tri-mode
- PBT DS keycap + knob
- LP Gateron Red-Blue-Brown
- 104/114/124$ W/RGB/RGB+hotswap -
slycugel2000
tag
válasz
Synthwave #92399 üzenetére
Köszi mindenkinek, a sok infót megpróbálom emészteni, mert nagyon nem vagyok otthon a mechanikus billentyűzetek terén
A szék/asztal kérdéssel pedig tényleg küzdök, mert nálam még annyi nehezítés is van, hogy egy súlyos mélyvénás trombózis miatt én csak úgy tudok az íróasztalnál ülni, hogy vízszintesen fent van a lábam egy puffon az asztal alatt. Ettől aztán nyilván teljesen rossz az egész testtartásom ebben a speciális ülő poziban, máshova esik a súlypont, stb. (emiatt nálam az álló pozíció / felemelhető asztal sem működik, állni még rosszabb a lábamnak)
Évek óta keresek egy szakembert, aki tudna ebben tanácsot adni, vagy egy olyan céget, aki esetleg pont ilyen esetekre gyárt speckó szék / asztal megoldásokat.
Ha van ötletetek a témában, szívesen venném!
Köszönöm! -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
plehoczky #92400 üzenetére
Na jó, de játszik is, és miért venne Sculptot vagy 860-at majdnem annyiért, amennyiért egy fullos Q8-at összerak? Ezek legalább kétszer annyiba kerülnek, mint amennyit érnek (Sculpt egyébként van itt is, úgy írom ezt), és gaymelni kb. teljesen alkalmatlanok a lagos wireless + 2KRO miatt.
Kinesisből meg igazából az Advantage szériára érdemes csak figyelni, az meg eBay-ről, jópár évesen is 70-80 rongy lesz (na nem a 360, hanem a sima Advantage/Advantage 2, és komponensek szintjén nincs testreszabás, azt tudja megvenni, amit épp eladnak).
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest