- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- A legtöbb kézikonzolra telepíthető lesz idén a SteamOS
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- Ellenőrizhető a tápkonnektor bekötése az egyes GeForce RTX 50-es VGA-kon
- Dell notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz eagleberg #100546 üzenetére
All right.
Az Fn1+0 egyébként alt+F4.---------------------------------------------------------------
(#100547) HThomas: "mert nem kell annyi kapcsolót kicserélni"Meg venni. Hát, az sem hátrány, de leginkább a több hely az egérnek és a kevesebb kézmozgás a mozgatórugó.
---------------------------------------------------------------
(#100549) RazoR: "és rájöttem, hogy nem kell a numpad."Ugye, hogy ugye. A legtöbbeknek feleslegesen foglalja csak a helyet.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
haxiboy
veterán
válasz eagleberg #100472 üzenetére
Csak ISO-t találtam itthon.
Mr.Csizmás: Ha a Banana vs Kailh-re gondolsz, főleg a reset point tekintetében van eltérés, de meglátjuk mit tud. Van itthon jópár szett, a Kailh Box-ok egyelőre még hiányoznak a sorból. Az sem biztos hogy ezek közül bármelyik is be lesz építve, még ~6-8 éve Zealio-ról is bevásároltam az összes pimpelt switch-éből egy-egy szettet. Ahogy keycapekből is elég széles a választékom (csak az itthoni Corsair bottom row-jához volt képtelenség találni így ott maradtam a gyári Doubleshot PBT szettnél).
dqdb: Krytox van itthon talán 2 féle is a 205-ös biztos mert azt nemrég használtam, gondoltam kipróbálom mit tud a saját márkás, cégre megy, belefér.
Most elszántam magam hogy befejezek több billentyűs projektet is, meglátjuk meddig tart a lelkesedés
Időközben elkezdtem szétszedni a Corsairt is, de mire az összes switchet kiforrasztom megőszülök, első dolgom lesz a plate-t megmunkálni hogy ki tudjam nyitni a switcheket a helyükön...
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #99564 üzenetére
A kopás leginkább az ember bőrén múlik (azaz biológiai smirgli-e), amit a gépelési stílusa (mennyire csúsztatja az ujját gépelés közben) és a profil (lehetővé teszi-e ezt a csúszkálást) ront/javít.
Emellett kezd az az érzésem lenni, hogy sokat számít a műanyag beszállítójától és a színezéstől is, hogy milyen adalékokat kevernek a tiszta műanyaghoz. Az, hogy a GMK doubleshot ABS fényes korcsolyapálya lett nálam pár hónap alatt, míg az MT3 doubleshot ABS-en csak kisebb fényes foltok vannak, de nem csúszik, megmagyarázható a két profil erőteljes eltérésével. De arra nem találom a magyarázatot, hogy összesen 4-5 hónapnyi haszánlat után miért csak egy kicsi fényes-síkos folt van SP DCS doubleshot ABS esetében a bal Shift + bal Alt pároson és a többi gombon még a rücskös textúra is érintetlen, amikor nagyon hasonló GMK-nál már minden csillogott és csúszott ilyenkorra.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
válasz eagleberg #99533 üzenetére
Persze, nem vagyok egy bonyolult ember, WoB keycap-ek sötét házzal, mint pl ez:
Nincs szükségem pirossal kiemelt Esc és Enter gombra, ahogy szintén nincs szükségem random világos és sötétszürke keycap tengerre, nem szeretem, hogyha fogyatékosnak néz egy-egy gyártó, közel 20 éve gépelek vakon, pontosan tudom mi hol van.
Persze, ha az ember eye-candy-t akar az asztalára, akkor pl egy a fent említett Varmilo Sakura Edition, aminek a kinézete és a fenti Keychron kinézete között zongorázni lehet a különbséget.
Számomra a Varmilo az igényes design, a Keychron az inkább izadtság szagú erőlködős design. De ez egyéni vélemény.
Amit most rendeltem bill-t, na az igazán bohóc színkombó. Sötétszürke, fehér, citromsárga, naracssárga és türkiz keycap-ekkel. Rögtön ment is mellé egy sima WoB kupakszett.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #99220 üzenetére
Zseniális dolog úgy kupakkészletet hirdetni, hogy "művészi" képeket készítenek csak, és a kitting nem látszódik. Ez a kép mindenesetre gyönyörű: csupa nagybetűs és kisbetűs feliratok keverve, a betűméret is eltér. Most lehetne azt mondani, hogy olcsó, de ez igényesség kérdeése csak.
-
-
micafighter
nagyúr
válasz eagleberg #99160 üzenetére
Sokat számít az is, hogy milyen az a plate, milyen billentyüzetben van, milyen kapcsolókkal és milyen a nyák. Nálam pl van egy QK65 alu half-plate-el és POM házas KNC Green Jacket kapcsolókkal. Nagyon szép a hangja, ezen felbátorodva vettem hozzá egy gyári full platet (alu), de a sok kivágás miatt az alu platenek nylon kapcsolókkal nagyon gyenge hangja van sajnos, úgyhogy ment vissza a PC plate, amin nincs semmi kivágás, így jobban szól, pedig én is a fémet preferálom ha plate használata mellett döntök.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
A pc-nek az a lényege, hogy nem szól bele a hangba, egy cf, alu vagy más kemény plate sokat ad a hanghoz, ezzel elnyomva a ház természetes hangját. A pc viszont nem, szóval ahol a ház minden nélkül gyengén muzsikál, ott jobb lehet a nem pc. Ha szivaccsal használod, akkor is jó a pc, illetve aki a puhább érzést kedveli, annak is.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Molydeus
őstag
Ebből is látszik, hogy mennyire ízlés kérdése ez a hobbi.
A PC-t én sem kedvelem túlságosan (főleg a szanaszét vágott flex cut-os vagy univerzális csodákat), de egy jól szabott POM vagy PP nagyon jó, nem csak a rugalmasságuk miatt, hanem mert mindkettő segít mélyíteni a hangot.
Ha pedig merevebb build kell pl. egy clicky alá, akkor CF, mert nem peng. Van ez a becsípődésem, hogy inkább a finoman csilingelő switch+keykap hangját szeretem hallani clicky esetén, nem pedig a ház és a plate rezonálást, de videón hallottam már olyan buildet, ahol az egész zenekar összhangja szólt jól.M.
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #98923 üzenetére
[link]
Nem 1-2 éve linkeltem már ezt a kollekciót, azóta csak még nagyobb lett.Ehhez képest Jae de hát ennyiből autót is lehet már venni értékű GMK fala is csak kezdőtől nem rossz kategória.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #98885 üzenetére
Hamar elfáradnak az ujjaim, így lehet, hogy egyszer majd cserélek benne rugókat.
Erősen taktilisnél a rugócsere nem olyan egyszerű, mert könnyen előfordulhat, hogy a könnyű rugó nem tudja a taktilis huplin áttolni a stemet visszafelé.Én már feladtam, hogy valaha is megtalálom a megfelelő taktilis kapcsolót. Aminek van rendes taktilitása, az először nagyon jó, aztán fárasztóvá válik pár nap múlva, aminek meg csak minimális, annál egy hosszú rugó is jobb érzést ad, mert nincsen az a kis megakadás lenyomás közben. Míg lineáris vonalon konzervatívan választok egy ideje és nem érdekel a hype, addig taktilis vonalon az ellenkezője: évente megveszem az akkor éppen leginkább hype-olt kapcsolót, megépítem, és megállapítom, hogy ezt is utálom Vagy meg sem építem, mert már kézben is utálom, mint az idén beszerzett BSUN Cheesecake-et (hülye voltam, nem néztem meg, hogy long pole).
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz eagleberg #98781 üzenetére
Platet/kapcsolókat a helyükre igazítom, aztán egyesével nyomom be a kapcsolókat a hotswap socketbe, a socketet hátulról megtámasztva. Annyi a különbség, hogy a platebe már előre belenyomtam a kapcsolót külön, igy a kapcsoló a platebe rendesen belekap. Eddig még egy socketet se törtem ki, de még csak kapcsoló lábat se hajlítottam így meg, pedig elég sokat szerelek
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #98768 üzenetére
Nálam az 'FN' fordított elhelyezése vált be, így sokkal könnyebben megtalálom.
Próbálkoztál a jobb Shift kettéosztásával is? Nekem ilyen “megtalálhatósági” okból az osztás vált be, az alsó sorban egyszerűen nem éreztem olyan jól az Fn-t.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #98763 üzenetére
Lényegében az IKKI68 és IKKI68 Aurora kiosztását hoztad létre, ami egy egészen jó kiosztás, a klasszikus 65%-ot veri nálam, de az FRL közelebb van a szívemhez.
Ritka az, hogy két oszlop van jobb oldalon, de néha előfordul, ilyen a Matrix MRTAXI, vagy a Wooting sajátságos TKL értelmezése, legalábbis a 80HE-t TKL-nek nevezik.
Ez azért nagyon más eset (legalábbis szerintem), mint egy amúgy is blockerrel rendelkező kiosztásnál egy logikusan elrendezett hatos blokk felét lecserélik egy kijelzőre, amin mehet a macskás animgif.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #98544 üzenetére
Az az extra mélyítés azért eléggé érezhető szerintem, sokkal jobban, mint Cherry profilnál a hasonló megoldás. Gömbös felületnél nem ugrik be egyetlen profil sem, ahol scoop helyett bar vagy nipple lenne. Hengeresnél persze egyértelműen nipple a legjobb.
Ha valakinek nem lenne egyértelmű, hogy miről van szó:
bar-nipple-scoop, azaz hosszú pöcök alul, domború pöcök középen és mélyítéstAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nagyúr
válasz eagleberg #98544 üzenetére
Nem csak az MT3 szetteknél, ami nálam van itthon, azon szinte egyiken sincs pöcök, csak mélyebb a felület kialakítása a két vezető billen. A most felpakolt SA kit is ilyen, de az SP DSA is, az évek alatt teljesen megszoktam, így nekem speciel nem hiányoznak.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Molydeus
őstag
-
Zizi123
senior tag
válasz eagleberg #98441 üzenetére
Jaja, csak éppen ez nem Keychron gondolom, és a kérdés arra irányult, hogy a V6 Max-nak mennyire látható a felirata.
A Cooler Mester CK530 nekem is tökéletes volt, gyönyörűen látszottak a betűk, és a LED-ektől sem vakultam meg. A fehér színű Varmilo viszont gáz volt nálam napszemüvegben vagy hegesztőmaszkban kellett gépeznem, vagy pedig semmit nem ért, mivel nem volt "átvilágítós" a kupak.
Ez az első billentyűzetem, amire azt mondom, hogy nagyon rendben van, főleg, ha megjönnek a rövidebb switchek.[ Szerkesztve ]
-
arnes
kezdő
válasz eagleberg #98200 üzenetére
Hja, drága ez a klub de mindenképpen jó. Kicsit átáll az ember agya másra, mint a napi rutin.
A cipelés valószínű hosszú távon nem az én világom lesz, lassan bőrönd kell a mindennapokhoz (laptop, tartozék +bill,+egér (megjött végre a lamzu-m is), kulacs, notebook (mert a papír, az mégiscsak papír, jóféle tollak, de gondolom az nem prohardver topik ) hogy aztán csak rácuppantsam a dokkingra 4k monitor stb.
Kérdés majd, hogy második kbd mi legyen. Az is keychron, esetleg majd v1 max, vagy más. -
válasz eagleberg #98284 üzenetére
evvan [link]
Win 10, innen lépek be linuxba is, de az mindegy.
remap nem jó, van másik billencs is.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz eagleberg #98272 üzenetére
Jajj de egyszerű is lenne... ha lenne hozzá. De nincs.
Epomaker és Ajazz oldalon is ua. van fent, nem műxik ezzel (nincs ilyen USB eszköz). Yunzii oldalán nincs a retro verzió, de ezekhez nincs is sw ott.
Tudsz linkelni vmit? Ez nem az RGB, ez az Ice/white retro.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Molydeus
őstag
válasz eagleberg #97661 üzenetére
Mindketten halkított kapcsolót teszünk a Neo80-ba, szóval a V1 kiesik.
Komolyra fordítva a szót, egy ideje igyekszem olyan switch-eket venni, amik valamilyen újítást hoznak kialakításban, felhasznált anyagokban, kenési módban, halkítási megoldásban, stb., vagy legalábbis olyasmit ezek közül, amit még nem próbáltam.
Ebből a szempontból a V1 szándékosan nem különleges, egy gyárilag jó MX Black könnyebb rugóval, de ugyanaz a kialakítása és paraméterei, mint mondjuk a KS-3x47 Pro-nak.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne lenne jó kapcsoló a V1. Ha most kellene vennem az első tisztán nylon házas switchemet, akkor lehet, hogy kipróbálnám. De az évek alatt összegyűlt 6 külön féle, ha a hibrideket nem számolom, melléjük már felesleges.A rugó pedig szokás szerint szubjektív kérdés. Nem mindenben cserélek rugót én sem.
A konzisztenciára pl. kevésbé vagyok érzékeny. A pengés és a reszelés zavar, amit viszont egy tisztességes gyári kenés meg tud oldani. Szóval pl. a KS-3x47 Proban (vagy Smoothie-ban, Zero Degree-ben, Melodic-ban) nem cserélek, de alap kapcsolókban vagy pláne a Gat. X-ben igen és akkor is, ha a gyári karakterisztika nem passzol az elképzelésemhez, mondjuk mert túl nehéz, vagy nem elég hosszú a rugó.M.
-
JasonD
aktív tag
válasz eagleberg #97661 üzenetére
Két napja rendeltem egy 90-es hengerrel a leendő billhez. Teszteken elég jól szerepel, majd meglátjuk élőben milyen.
Más. Vasárnapig kéne leadni az előrendelést a monacokeys-nél neo75-re, érdemes kérni hozzá plusz pcb-t? Vagy később is lehet rendelni, ha szükség lenne rá?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz eagleberg #97401 üzenetére
Egész pofás, bár a 60-as jobban bejön, csak az a baja, hogy rendesen felkitelve már custom Dactyl/Charybdis/Kinesis árszinten mozog.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz eagleberg #95859 üzenetére
jaja ez az első olvasom amit írtok, töröm a fejem, mert nem két napra venném
Red-et nem szoknám meg, vagy mi lenne a hátránya ?
Én szeretem az újításokat, mindent megszokok amúgy
Tőlem a az Í betű középen lenne azt is megszokom de komolyan
dolgozom is rajta de game is van, szóval minden felhasználás. És naponta rengeteget püfölöm[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz eagleberg #95418 üzenetére
Igen ez így ennyi. Én is a dropról rendeltem anno, a base kitet, meg most a spacebar kitet. Amúgy ahogy írták érdemes a Drop akciókat kivárni és akkor rendelni. Vagy szokott lenni még a BOGO és akkor vagy rendeled a kettőt vagy összeállsz valakivel akinek kell a másik szett és akkor szétdobjátok a postát is.
Hello darkness, my old friend...
-
Ereshkigal
őstag
Nekem egyszer már átcsúszott egy dropos csomag a vámon, ha nagyon imádkozol, lehet neked is összejön. Én 89-ért vettem tavaly, nem nagyon láttam olcsóbban, viszont van, amit 39-re akcióznak, meg szokott olyan is lenni, hogy két szettből az olcsóbbat ingyen adják. A mikort ne kérdezd.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
A Drop rendszeresen szokta akciózni az MT3 kupakokat (a Dancer és Dasher méretű készletek sokszor 39 dollárért mennek ilyenkor), akkor kell venni. A Susuwatari ritkán kerül be az akciós körbe, de néha igen, ki kell várni, ha csak az a készlet felel meg neked.
A használt piac is megoldás lehet, de az MT3 nem túl népszerű profil, így a kínálat sem túl nagy. Gyorsan rákeresve egyetlen hirdetést találtam az elmúlt két évből, ott a base kitet 60 euróért adta.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz eagleberg #95420 üzenetére
Én ha lehet eu-ból veszek ezt azt, nem éri meg sokszor még akcióban sem amicsiból rendelni, én most vettem egy pbtfans wob-ot, még akciósan sem lesz olcsóbb, mintha euból vettem volna.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Akkor olcsóbb, ha találsz csájnában valahol egy klón szettet, de ott nem nagyon lesz külön spacebar szett, meg általában a baset is megvariálják.
Ha meg neadj isten euban is árulja egy vendor, akkor meg nem 152 dollár lesz, hanem 152 eur
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz eagleberg #94954 üzenetére
Nincs szoftver, a firmware pedig az a verzió, ami kell (de ezt írtam is fentebb).
----------------------------------------------------
(#94953) Rush77: Ha nem segít, talán micafighter tud valami okosat mondani, elmondása szerint foglalkozik billencsek javításával. Persze nem akarok neki munkát generálni, csak eszembe jutott.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz eagleberg #94286 üzenetére
Q8 fa csuklótámasz / wrist rest 7190-től
----------------------
rendeltem egy kék ANSI-t. mondjuk nem knob-os, de úgyis ritkán használtam, Fn+akármivel majd kiváltom.[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Tavaly novemberben is ennyiért vettem, a barebone-okat meg 35-ért each. Viszont azok nem ANSI-k+gombosak voltak, hanem knob ISO-k. A legjobb persze a knob ANSI lett volna... Mindenesetre pár helyen nagyjából ennyiért mentek azóta is.
Vegyél egyet, mert jó kis cucc. Ennyiért nevetségesen olcsó, és szerintem még mindig a legjobb helyen van az Fn2-je az Arisuk között.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Az a baja, hogy túl olcsó és azonnal elérhető, de te valójában ennél sokkal több pénzt szeretnél költeni egy még jobb billentyűzetre és egyúttal megélni a hosszas várakozás örömét. Tudat alatt már a Neo Ergo aktuális körében tervezed a konfigot, 2025Q1-es szállítással. A megoldás, hogy megrendeled a Neo-t, aztán az átmeneti időszakra veszel egy Q8-at.
M.
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #94078 üzenetére
"Szép" meme plate, az ilyet érdemes kerülni, ha lehetséges. Ha nem FR4 lenne, akkor nagy eséllyel a kupakokkal együtt jönne ki a kapcsoló is a socketből, így, hogy FR4, van rá esély, hogy nem ez lesz. Ha van plate foam, mindenképpen használd, mert a sok vágás nagyon rossz hatással van a hangra is.
Az FR4 a legolcsóbb plate alapanyag, főleg akkor, ha nagy mennyiségben gyártják le. Az alumínium a használt ötvözettől és gyártási minőségtől függően középkategória teteje (anodizált 5052) és középkategória alja (nyomóformával kivágott natúr 6061) lehet. A 15 dolláros FR4 plate eléggé olcsó, a 30 dolláros alumínium plate lehet jó árú és lehet drága is, a kivitelezéstől függ (a linkelt darabnak reális az ára).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #94049 üzenetére
Tetszik a készlet színvilága.
Trükkösek, hogy nem a base kit az alapértemezett, mert a 13 dolláros ár miatt azzal kezdtem el a hozzászólást, hogy persze ... aztán kattintottan, és 50 dollárért szerintem határeset.
A base kit esetében jó a kitting (full UK ISO támogatás), a vevői képek alapján jó a dyesub (élesség és igazítás terén), de maguk a kupakok lehetnének jobbak is. A novelties és accents kiteket kerülném, azokon látszik a reverse dyesub hatása és igazítási hibákat is akadnak.
Ha nem akarsz bézst, akkor ennyiért belefér, ha jöhet bézs is, akkor inkább JCS/XMI, akár EU-n belülről is.
micafighter: majd később reagálok
[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
válasz eagleberg #93958 üzenetére
Egyre rosszabbul állnak ezek a gyártók. Például a Leobog Hi75 esetében a gyári szoftverrel egyszerűen lehetetlen volt a billentyűzetet átprogramozni. Valami ismeretlen firmware-t kellett rátennem, hogy működjön a gyári szoftver. Szerencsére valaki már kitalálta a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #93738 üzenetére
Az egyik fülön van olyan virtuális billentyű VIA-ban, hogy Any vagy Any Key (nincsen a közelemben VIA kompatibilis firmware-rel billentyűzet, csak saját QMK build, így nem tudom megnézni). Azt rendeld hozzá az F1-hez, és írd be ezt kódként:
LM(2, MOD_LCTL)
Nem biztos, hogy meg fogja enni (ezt sem tudom most megnézni), mert a VIA nem tud mindent, amit a QMK igen. Ha nem eszi meg, akkor egyedi QMK fordítás kell neked az F1 helyére a fenti kódot téve.
Ez az F1+x hatására annyit csinál, hogy a Ctrl+a második layeren az x helyén lévő billentyűt nyomja le. Ha azt szeretnéd, hogy az F1 ne momentary, hanem toggle legyen, azaz önmagában lenyomva aktiválja a 2. réteget, akkor ahhoz tényleg QMK kell, ami a layerre lépve lenyomja a Ctrl-t, elhagyva felengedi.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz eagleberg #93433 üzenetére
Áhh már alapból az a gond, hogy ANSI Nincsenek F billentyűk, stb
Hozzáteszem, számomra csak a nemrég vett Akko közelít minimálisan a Q6 gépelési minőségéhez, de azért ég és föld a difi. Az Endorfy-t is kedveltem, de ez az Akko jobb (vannak olyan gombok amik a másikon csak kombinációval érthetőek el és az nekem pl. nem fekszik) és az Endorfy jobban is peng, az egész ház olcsóbb, érződik rajta. Ettől függetlenül szerintem jó belépő szint, de árban az Akko mellett nem rúg labdába (drágább volt és gyengébb).
[ Szerkesztve ]
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
TrollBalint
addikt
válasz eagleberg #92913 üzenetére
Valószínűleg sose fogom megtudni melyik lenne a jobb döntés. Előre nem tudtam megnézni egyiket sem itthon (K10 Pro-t még esetleg valahol, de a V6-ot tuti nem) és ha ezek után esetleg belefutok egy K10-be sem lesz mérvadó az 10-20 mp nyomkodás, mint egy rendes használat. És nagyjából ezért is tartottam feleslegesnek megnézni / kipróbálni élőbe.
Megkockáztatom, hogy az én szükségleteimnek bőven megfelelne bármelyik. A gariztatás mondjuk hátrány, de bízom benne, hogy leszek olyan szerencsés, hogy nem lesz rá szükségem.Mondjuk a 2.4 GHz-es kapcsolatot sokan kiemelték, ami nem tudom miért olyan jó / menő. Stabilabb?
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
viperabácsi
addikt
válasz eagleberg #92917 üzenetére
Neked van k10 pro és V6 max is ?
Milyen különbségeket érzel azt azért le írhatnád.
Nem rég vettem egy k 10 pro-t , de ha tudtam volna , hogy V6 max tud 2,4 ghz - t akkor azt választom , még ha ott egyből kellett volna vennem egy iso-hu keycap szettet rá .Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Q8-hoz sincs CF twill vagy POM plate, itt mégis van mindkettő, érted.
Amúgy kizártnak tartom, hogy legalább az alu/FR4/PC trió ne lenne később a Keychron webshopban is.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
dqdb
nagyúr
Egyébként sem érdemes csak az árat nézni, inkább minőségi terméket kell választani, mint olcsót.
Ez most eléggé úgy hangzott, mintha a K10 Pro maga lenne a minőség és a V6 Max pedig az olcsóság. Közben meg nem, hasonló szint, más koncepció.A félreértések elkerülése végett, ez természetesen egyéni preferencia. Mindkettő megvan, de nekem a K10 Pro tetszik jobban
Ez az az eset, amikor a véleményeddel kisebbségbe tartozol. Tapasztalatból írom, hogy eleinte eléggé furcsa tud lenni a sok idióta szemben az autópályán, de a topik napi olvasásával már sokat javult a helyzetJorus: extrémet kértél, bedobjam ezt legközelebb a kosárba? Hmm, a comboboxban eggyel felette vannak alfák is. Még ez a DSA készlet kapható jelenleg. Őrült ötlet lehetne még a GMK színminta, de mint a Cherry, mind a MTNU profilnál R1, ami nagyon nem lenne jó neked a dőlésszög miatt.
Megoldás lehet még a fehér PBT kupak + ruhafesték, de így élénk árnyalatot nem tudsz elérni.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mindenképp jobb döntést volt, egy jobb konstrukció a V6 Max, és tudásra is többet tesz le az asztalra, és még így is olcsóbb volt, mint hazai forrásból a K10 Pro.
Plate-et bármikor lehet hozzá venni a webshopból, sőt, még alternatív anyagokból is lehet szabatni hozzá. Kerék alapján veszel autót, vagy autóhoz veszel kereket?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ezt nem tudom miért nekem mondod, plusz ez eléggé szubjektív. De ajánlva volt neki mind a 3, nem én pusholtam Őt a V sorozat felé Leírta más, hgy a k10 pro-nál probléma, hogy csak BT van mint wireless kapcsolat, és játék miatt esetleg ez lehet probléma valakinek. Szerintem Ő ezek alapján is döntött.
[ Szerkesztve ]
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
viperabácsi
addikt
válasz eagleberg #92665 üzenetére
Ezt néztem már.
Amikor be lépek a program felületére , miért látok angol bill elrendezést , ha maga az eszköz használat közben magyar karaktereket üt le ?Illetve melyik kell nekem ?
Download K10 Pro ISO RGB Keymap JSON File
vagy
Download K10 Pro JIS RGB Keymap JSON FileGondolom az iso a jó , de mi az a " jis "
eddig ANSI ls ISO tipusról halottam[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz eagleberg #92019 üzenetére
Lényegesen kevesebbet, mint a komplett kapcsolók. A Cherry 15 mm-es, gyári single stage rugói nem egy Geon vagy TX szint.
-
MrSealRD
veterán
válasz eagleberg #91991 üzenetére
Silent Peach továbbra is stealth módban suhog... tényleg halkabb mint a laptok volt. A stabilizátoros billentyűknek van egy kisebb felcsapódó hangja...de az nyilván nem a switch okán...
Viszont a keycap témába kezdek beőrülni. A héten már keycapet kerestem álmomban... Már arra is gondoltam indítok egy ISO gyártósport ahol LP keycapet gyártok.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Mephike
őstag
válasz eagleberg #91991 üzenetére
Most ért véget a COMPUTEX Taipeiben. Emésztem a látottakat.
IQUNIX EZ60
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
válasz eagleberg #91943 üzenetére
Ez az, hogy szerintem nem jobb. Az abs kupakkal olyan az írás, mint ha egy marék flakon kupakot ledobnék a betonra. A pbt-vel sokkal tömörebb és halkabb is. Ez a kis gagyi videómból lehet nem jött át, de ha a videó elején az abs nyomkodásról váltasz a pbt nyomkodásra, úgy hallatszik valamennyit.
Nem beszélve arról, hogy 2 nap használat után fényes volt az abs.
-
Mephike
őstag
válasz eagleberg #91894 üzenetére
Nálam ez van használatban (XDA), és én is szeretem. De kétségtelen, hogy nem biztos, hogy mindenki kedvelné.
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #91894 üzenetére
Ezt a mondatot emelném ki a hozzászólásomból:
"Persze mindenkinél csak az számít, hogy neki mennyire kényelmes valami, ha neked bejött, akkor örülj neki, és ne az én véleményem befolyásoljon benne."
Ahogyan írtam, ez teljesen szubjektív dolog, és ha neked jó, márpedig az ajánlásod alapján nagyon jó, akkor ignoráld, amit írtam. Ezenkívül már azzal is sokkal előrébb vagy kísérletezésben, mint a többség, hogy kipróbáltál egy másik, ráadásul nem hengeres profilt.
Az mindenesetre objektív, hogy linked nagyon hasznos lesz annak, aki az XDA-t akarja kipróbálni, mert sokáig csak XDAS volt elérhető AliExpressről, XDA nem.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #91882 üzenetére
Ez tényleg XDA profil, és nem a DSA-ra hajazó, sokszor XDAS néven előforduló változat. Az egyik legjobb display profil, szerintem nagyon jól mutat bármilyen billentyűzeten, de az ajánlásodat "kicsit" át kellett alakítani a saját gyakorlati tapasztalataim alapján
Ez a profil sokkal rosszabb, mint gondoltam. Aki teheti, kerülje el jó messzire szerintem! Ezeken érezhetően sokkal kevésbé pontosabban gépelek, rengeteg tévesztéssel.
A dolgok ennyire szubjektívek tudnak lenni, és ha már eddig is rendszeresen ekéztem az XDA-t a topikban, akkor most sem kerülhette el a sorsát Persze mindenkinél csak az számít, hogy neki mennyire kényelmes valami, ha neked bejött, akkor örülj neki, és ne az én véleményem befolyásoljon benne.
Érdekes módon más uniform profillal nincsen ilyen problémám (DSA, KAM) és az XDA sculpted változatának tekinthető MDA-t az egyik legkényelmesebb profilnak tartom gépelésre (és emellett display célokra még az XDA-nál is talán jobban mutat).
-
MrSealRD
veterán
Érdekes. Én most elég szomorú vagyok a low profile keycap keresés miatt. Kb olyan gyakorisággal jön szembe mint a Halley üstökös. Ezek jellemzően 5mm körüli magasságúak, ami jó lenne. A Q3 Max gyárilag OSA profile-t kapoott. De ez magas nekem és nem annyira kényelmes... szóval a gyér LP választék miatt elkezdtem lehetséges kompromisszumokat keresni, és már az XDA is felkeltette az érdeklődésem. De DSA és G20 lenne még jó...ha valaki ismer ilyet ISO layouttal, ne tartsa magában.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Molydeus
őstag
Jól mutat a billencsen.
Az XDA-nál szerintem az a vízválasztó, hogy ki mennyire szeret lapos felületen gépelni. Az XDA ugye uniprofil, vagyis minden sorban ugyanolyan kupakok vannak, emellett kifejezetten széles és lapos a felületük. Ez van akinek bejön, van, akinek nagyon nem.
Viszont tény, hogy az ali-n jó nagy választék van belőle és sok esetben kifejezetten jó áron mennek.A minap szaladtam bele olyan készletekbe, ahol a sublegend részen minden kupakon fel van tüntetve a mérete, 1.25, 6.25 U, stb. Először csak úgy tűnt, hogy valaki a fotót akarta feliratozni, de kiderült, hogy konkrétan bele van sütve a kupakba. Gondolom rossz sémát kapott meg a gyártó, de az is lehet, hogy valakinek jó a humorérzéke.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz eagleberg #91673 üzenetére
IC kiszedő csipesz Filléres eszköz, de teljesen jó switchekhez, én is ezt használom.
Hallottam, hogy hajlamos eltörni, de ha 20évet kibírt, akkor az egy örök darab lesz.
Nekem pl. a drótos kupakleszedővel kombinált eszköz nem jött be egyik verziója se kapcsolóra, se switchre. Nehéz rajta jó fogás találni illetve stabilan megtartani azon a téglalapon. A drótos leszedő pedig nem túl kíméletes a kupakkal. Arra - vessetek a mókusok elé - az XVX Horizon mellé adott puha műanyag, gyűrűs eszköze vált be a legjobban. Ha az ember minden kupakot leszed, akkor soronként oldalról könnyű rátolni a következőre. Egyet kiszedni középről egy picit körülményesebb vele, mint a drótossal, viszont még soha nem harapott bele a kupak alsó élébe.M.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest