Hirdetés
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED monitor topic
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
syIex #108093 üzenetére
A múltban ez sokkal gyakoribb volt, most vadászni kell, de nem lehetetlen.
A Varmilónál a CMYK változat ablakos kupakokkal jön (vagy legalábbis jött 2-3 éve), pár GMK készletnél elérhető opció, DCS-nél még ritkább, de előfordult a múltban (9009-nél például).
Ablakos kupakokra a messze legkönnyebben elérhető megoldás a topik XMI kupakkészletéhez megrendelni ezt, ami színben és stílusban is passzol hozzá (feltéve ha nem a teljesen fehéret vetted).
-
dqdb
nagyúr
Vagyis a 90 fokkal elforgatott kapcsolóval nagy a veszélye annak, hogy megrepeszti a kupakot? Király.
Nem nagy, de létező. Ha a kinézett kupakkészletből a kupakok nagyon szorosan ülnek a stemen adott kapcsolótípus esetében, akkor azt a párost nem tenném ilyen nyákra, mert nagy az esély rá, a többinél nem lesz ilyen probléma.Próbálok érveket felhozni, mivel jobb, mint a sima Neo65. A bogo connector? A nagy rézdarab?
Igen, ez a kettő az eltérés, azaz a pogo connector és a nagy rézdarab, cserébe az árkülönbség nettóban plusz 30-40 dollár lesz.A színekkel mindig is variáltak, időnként behoztak újat, kivezettek régit.
befészkelte magát az F1-8X V2 ide hátra
A group buy kiszállításra került, az extrákat már eladta a legtöbb vendor (2021-et idéző sebességgel, azaz legfeljebb 1-2 perc alatt), és nem tudom, lesz-e belőle újabb group buy kör.Geonnál azóta volt egy drop (és valószínűleg várható a jövőben is időnként különféle színekben), de ott is 1-2 perc alatt fogy el minden és nála hajnali 4-kor kell gyorsnak lenned.
Szóval mondd meg a kisagyadnak, hogy drága lenne az
-
Ispy
nagyúr
Szerintem egyértelműen a réz alsó a nagy wow itt. Fun fuct hogy az agar miniből is lesz full réz, tehát egy darab réztömbből fog állni a ház, mindez 300 dollár alatt. Régen ezek a réz megoldások nagyon megdobták egy bill árát, így most már sokkal több ember engedheti meg magának mert nem 600+. De én még mindig úgy vagyok vele, hogy a 2. körben vett neo65-höz képest a többi neo nekem nem adna semmi extrát csak többe kerülne.
-
ATI
senior tag
A Neo65 Core Plus szerintem egyszerűen csak jövedelmezőbb, mint az általad felsoroltak. Nekem egyébként tetszik, de nincs meg az instant get feeling.
Próbálok érveket felhozni, mivel jobb, mint a sima Neo65. A bogo connector? A nagy rézdarab? Az elérhető színek?Egyik sem fogott meg. Mondjuk ez azért is lehet, mert befészkelte magát az F1-8X V2 ide hátra, a kisagyamba és folyamatosan zilál, hogy kéne egy
-
ATI
senior tag
Épp rá akartam kérdezni erre, hogy miért gonodolod így de szerintem megkaptam a választ.
"Aztán megláttam az Enter környékét. Ha dedikált ISO lenne, akkor tényleg tökéletes lenne. De így hibrid ISO-ANSI formában a 90 fokkal elforgatott kapcsolók miatt nálam sajnos kuka, mert nem akarok azon agyalni, hogy vajon a kupakkészlet szereti-e ezt vagy sem."Vagyis a 90 fokkal elforgatott kapcsolóval nagy a veszélye annak, hogy megrepeszti a kupakot? Király.
Ilyen egyébként a Crush80 PCB-jén is az Enter környéke. Eddig erre nem figyeltem. Na majd ezután.
-
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #108087 üzenetére
Tudom, azt sem tartom jó megoldásnak (mármint a 90 fokos elforgatást, a 180 fokos teljesen rendben van). Neo Ergónál például semmi bajom sincsen a hotswap nyákkal, mert ott csak 180 fokos forgatás van, abból az egyik nyákom hotswap (a másik persze forrasztós, mert plateless építéshez nem jó a hotswap).
Pár kupak rákerült már, meg pár kapcsoló is helyet cserélt már és sosem volt vele gond.
Van az a kapcsoló-kupak páros, ahol okozhat gondot, azaz megrepesztheti a kupak szárát a kapcsoló, mert az MX kereszt vízszintes és függőleges része eltérő vastagságú. Általában persze nem okoz problémát, de ha valakinél igen, azt nem fogja vigasztalni, hogy általában nem. -
dqdb
nagyúr
[link]
2-in-1 low profile megoldás, a hasznossága és stabilitása miatt kétségeim azok vannak, vagy inkább csak azok vannakNeo65 Core Plus
A Neo65 és a Neto65 Cu keresztezése, azaz a Neo65 felépítése egy böszme nagy rézdarabbal az alján. Nem értem a miértet, mert egy rést harmadszor tömnek be, miközben lenne bőven befoltozandó lyuk a termékpalettán (NeoPad, Neo100, Neo1800). -
dqdb
nagyúr
Ez egészen jónak tűnik elsőre:
1. H87C és H88C kompatibilis
2. gummy o-ring kivágások
3. jó helyen van a JST csatlakozó, így várhatóan nem okoz kompatibilitási problémákat
4. támogat minden kiosztást, ami elvárható, azaz 6.25u/7u/3u-1u-3u alsó sor, osztott bal és jobb Shift, osztott Backspace, lépcsős Caps Lock (ez utóbbinál béna kissé helyhiány miatt a LED elhelyezése, de legalább van LED)
5. jó az áraAztán megláttam az Enter környékét. Ha dedikált ISO lenne, akkor tényleg tökéletes lenne. De így hibrid ISO-ANSI formában a 90 fokkal elforgatott kapcsolók miatt nálam sajnos kuka, mert nem akarok azon agyalni, hogy vajon a kupakkészlet szereti-e ezt vagy sem.
-
-
ATI
senior tag
Most találtam rá erre az olasz store-ra, KHOR a neve.
Kinéztem egy TKL hot swap PCB-t, ami támogatja az ISO kiosztást.80% Hotswap PCB Powered by ARM based RP2040
This PCB supports two types of connection:
- External Unified-compliant DB with 4-Pin JST unified compliant DB
- USB-C directly soldered on the board, positioned on top, can be removed for DB connectionSpecs:
- 1.6mm FR4
- Black solder mask
- Purple Durock Sockets
- Indicator RGB LEDs on CAPS-LOCK & ScrollLock
- Underglow (if choosen)
- Lead-Free
- Sam 😺 -
válasz
Atish19 #108075 üzenetére
Szia!
Jó döntés volt. Bár én végül az ANSI mellett döntöttem, maga a Q6 Max nagyon jó billentyű, én imádom.
A visszajelzésre sajnos én nem találtam jó megoldást és valóban zavaró tud lenni, hogy épp látod-e vagy sem. Az egyetlen ami segíthet az egy alulról megvilágított keycap és úgy jobban látod, hogy éppen milyen a színe. -
JulianSinulf
őstag
Ezek inkább fw fordításhoz vannak, ráadásul sok és kötve hiszem, hogy magyar kiosztással bármelyik rendelkezik.
De most nézem, rossz angol szót használhattam.
Szóval layer-ek érdekelnének, amiket itteni emberek használnak lily58 és 40%-os billentyűzeteken.
Van 1-2 ember aki ilyet használ. Persze az is lehet, hogy nem akarja megosztani.
Elég lenne pár kép a VIA(L)-ról. Szerintem. Meg, hogy milyen nyelven használja a rendszert. -
arnes
junior tag
Üdv mindenkinek! Hiányoltam az oldalt
, meg titeket is
bár már elég rég szóltam hozzá itt a dolgokhoz, de néha volt időm olvasni, követni ki milyen új vagy nem új ketyerét szerzett be vagy buherált, vagy upgrade-elt stb.
Én most újabban a Neo65Cu v 75Cu között vívódom (eddig inkább a honnan szerezzem be volt előtérben), nagyon megszoktam a v1max-ot bent a munkára. Itthon a Q5 megy, de itthon meg nem használom annyit a numpad-et. Viszont rájöttem, hogy igen sokat használom az F-sort egy bizonyos terminál applikációnál (mi csak karakteres medsol-nak hívjuk) és ott egy rakat shortcut key van, de nincs annyi ujjam (egy kézen kényelmes pozicióba), hogy ki tudjam váltani egy extra key-jel a sort. Gondolkodtam, állítottam minden félét, de csak az F-re áll a kezem.
Aztán persze még mindig ott van a honnan
Asszem az volt itt az utolsó kérdés, hogy QK saját oldaláról vagy inkább dkc-ról. Lehet bepróbálom a QK-t, még ok a dollár, bár pár nap alatt felszállt 12HUF-tal.
Happy to be back!
-
Atish19
őstag
Sziasztok. Bejelentkeznék én is egy Keychron V6 Max ISO-Hu példánnyal
Eddig csak membrános billentyűim voltak, de akartam végre egy minőségibb, de mégis halk darabot. Sajnos a leállás közbejött és emiatt nem tudtam itt kérdezni így a billentyű mellé rendeltem Kailh Box Hush Pro Islet switch csomagot. Totálisan kár volt, mert a gyári barna switchek teljesen jók lettek volna. Konkrétan halkabbak, mint a korábbi membrános billentyűm. Az összes videón olyan hangosnak tűntek, hogy féltem a családot zavarná. Ha meg már meg van alapon azért kicseréltem őket és tényleg nagyon halk hangolásúak. Picit fura a korai aktuáció, de majd megszokom
Egy dolog zavar kicsit a Num lock és Caps Lock visszajelző ledek hiánya. A billentyűk háttérvilágítása főleg világos szobában alig látszódik még maximum fényerőnél is így sokszor körülményes kiszúrni, hogy aktívak-e. Alapból egy Asus Scope II 96 lett volna a kiszemelt, de a leállás előtt még pont rákerestem itt és a lesújtó vélemények elriasztottak. Ellenben ezt ajánlottátok másoknak amit ezúton köszönök én is, mert nekem is bejött
-
Valkűr
addikt
Na igy talán picit mindenki közelebb kerül a normálisabb mecha világhoz
-
Evil Snowman
őstag
A leállás alatt megjött az Air75 V3. Eddig tetszik, főleg a silent blush kapcsolók.
A cserélhető pogo pin-es megoldás is jópofa. El lehet dönteni, hogy egy sima billentyűt vagy egy knob-ot szeretne inkább használni az ember.
-
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #108063 üzenetére
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ha úgy éreznéd, hogy túl sok felesleges pénz húzza a zsebedet...
...akkor inkább utald el nekem, annak értelme is van. -
ChME
tag
Kézrátételes gyógyítás Keychron módra: [link]
-
Ispy
nagyúr
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Jorus #108059 üzenetére
Azért az már elég gáz. Nekem a G-Wolves HTX a kis 2 grammos, 100 mAh-s akkujával is kibír egy teljes napot 1000 Hz-cel. 500-zal majdnem kettőt – és ez a fos készenléti idő kategóriája.
Amúgy abba a Cyboard házba kattogós való, mert nem igazán úgy van megtervezve akusztikailag, hogy bármi máshoz is túlságosan eszményi lehetne.
Részemről eléggé érik már lélekben az Novelkeys Cream Clickie. -
ATI
senior tag
Sziasztok!
Üdv újra a túlélők közt!
Szerintetek van lehetőség arra, hogy módosítsak egy plate filet és aztán kivágassam? POM, vagy PC alaplanyagra gondoltam, mert egyszerűbbnek gondolom.
Konkrétan a KBDFans Tiger80 Lite-hoz van egy ANSI plate fájlom, abból csiholnék ISO-t nagy Enter-rel, split left shift-tel, esetleg 7U és 6.25U space alsósorral.
A Hyperboring-tól lehet ISO plate-et rendelni, de az nem támogatja a split left shift-et.
Köszi előre is!
-
JulianSinulf
őstag
Lily58 és 40%-os billentyűzetekhez kérnék jóféle layout-okat!
Tudom, hogy olyanra csinálom, amilyenre akarom, de számomra (játékokban) mindig is egyszerűbb volt egy adott kiosztást megtanulni és max 1-2 dolgot személyre szabni, mint teljesen újat írni.
-
Seep
senior tag
Welcome back.
-
simico
aktív tag
xlite egereim, amik munkára kb 4-5 napot bírnak
Négy-öt NAP?!? Az szerintem nagyon gáz. Mi van abban, gombelem?
Nálam napi 9 órában megy munkára az egér (és nem nagyon pihen) és a bill, plusz néhány naponta 1-2 óra játék munka után. Így elmegy 2-3 hónapot egy töltéssel az egér, a billentyűzet meg a megvétele óta nem lett még töltve (kivéve amikor pár percre kábellel gépre lett kötve firmware frissítéshez, meg VIA-ban pár gomb átprogramozásához) és most van 60%-on.
JulianSinulf
Amikkel én játszom, azokhoz bőven jó a 2.4GHz-es wireless kapcsolat. Még sose volt gondom jelvesztéssel, pedig elég közel van egymáshoz a három vevő. Autós/kamionos/farmos játékokat meg kormánnyal és váltóval/munkagép joystickkel játszom -
Valkűr
addikt
válasz
Jorus #108056 üzenetére
Én szeretem ha van hangja, jó hangja a billencsnek! Itt nem zörgésről, csattogásról beszélek hanem a jól megtervezett hangzásról.
nemigen tudok ilyen nehéz ledes tamogatású kapcsolóról, vannak amugy de azok szinesek, vagy fekete mint a Cherry MX Hyperglide. De lehet csak én nem futottam még össze ilyennel…talán a Kailh Box Heavy, Ancient Grey.
-
PH-nélküli unalmamban pakoltam könnyű, lineáris kapcsolókat a Cyboardba - háááát. Főleg a könnyűségével van gondom, meg, hogy ez a halk klattyogás, amiket a lineáris "szájlent" billes kollégák videóin lehet hallani nagyon nem vonzó. De akkor viszont akkor már kipróbálnék nehezebb (75 gramm feletti bottomout, 90 gramm feletti peak és 60 gramm feletti actuation force) 5 pines lineáris és taktilis kapcsolót, minél átlátszóbb házzal. Mondotok ilyet? Beszerzési forrás mindegy, csak ne kelljen heteket várni, ha lehet - persze, ha valami aktuális szentgrálról van szó, az más.
-
Valkűr
addikt
De kár lett volna…Éppen szabadnapom lesz kettő, utána szabi, na nem mint ha unatkoztam volna, mert van más elfoglaltság, de már megszokta az ember hogy bejön és megoszt, tapasztalatot, infót gyűjt. Szerencse hogy sok melónk volt a Pc azóta jó ha 2x volt bekapcsolva. Telefonon lestem az eseményeket.
Közben az összes billencsem stabja le lett kezelve Krytox kencével, elvoltam azzal isVicces hogy pont úgy alakult, hogy éppen egy hétre való billetyűzetem lett, maradt. Hétfőtől vasárnapig éppen 7 darab.
-
eagleberg
aktív tag
Köszöntöm a túlélőket! Már azt hittem, végleg key-over lett...
-
Ereshkigal
őstag
PH-örömhír után egy másik. Jobb későn, mint soha. #neo75
-
Valkűr
addikt
Mondjuk nekem gépelni a kisebbek jobban bejönnek, egy Numpaddal kiegészitve, de ez izlés, megszokás kérdése..
-
Eagle16
addikt
válasz
Phobion #107916 üzenetére
Megtetszett a képed alapján, úgyhogy megvettem a kistesóját, mint első mechanikust.
Ilyenem volt előtte vagy 10 éven át: [link] Egyébként még csak meg se kopott, csak besárgult.Egyelőre még nagyon furcsa élmény, de a hangja nagyon tetszik
Gateron G Pro 3.0 Yellow kapcsolós. Sikerült beállítani mindent rajta, csak annyi lenne a kérdésem, hogy ha egyáltalán nem használom az akku üzemmódot, attól nem lesz baja hosszútávon? Ilyenkor is áram alatt van az akku, és romlik az állapota? AVAX GM01 PRO
-
dqdb
nagyúr
válasz
sittes79 #108018 üzenetére
Ennél a billentyűzetnél a pogo connectornak csak annyi értelme van, hogy még véletlenül se legyen kompatibilis a H87C kváziszabványos nyákokkal, ami custom vonalon abban az árkategóriában, ahová ezt fogják pozícionálni, elvárás. Főleg úgy, hogy semmi sem indokolja, hogy miért nem követték ezt a vonalat, hiszen nem lesz sem extrém olcsó, sem könnyen szétszedhető: a szétszedéshez/összerakáshoz ott van 8 csavar és normál lábak helyett két hosszú gumicsík (aki rakott már ilyet fel, tudja, hogy milyen időigényes tud lenni), ezek mellett egy JST kábel további 10 másodperce már nem számítana, cserébe 20+ kompatibilis nyák (HE és MX) állna azonnal rendelkezésre mindenféle kiosztást támogatva, és nem lennél a KBDfansre utalva.
Az oldalt bármiféle mélyítés nélküli ék forma is a várakozásnak megfelelően "szépen" működik ezzel a súllyal, a videóban is látszik, hogy mennyire küzd azzal, hogy meg tudja emelni a billentyűzetet.
Bármiféle H87C/H88C-t fogadni képes ház + Venom TKL HE nyák jobb választás ennél, vagy ki kell várni a Neo 80-hoz a HE belsőt.
-
dqdb
nagyúr
hameg van rendes wifis megoldás, akkor meg megintcsak töltögetni kell hetente
A ZMK firmware-es billentyűzetek nem azért bírják tovább akkuról, mert Bluetooth, hanem azért, mert a ZMK egy wireless first firmware, ami a vezetéknélküliség köré lett tervezve, maximálisan kihasználva az MCU energiatakarékos üzemmódjait (az MCU a legnagyobb áramzabáló a történetben, nem a wireless működés), míg a QMK vezetékes működésre lett tervezve, folyamatosan maximumon pörög és állandóan megy a matrix scanning (ráadásul a wireless rész egy második MCU-val van megoldva, ami plusz fogyasztást jelent).Ha egy cég hozzáteszi a saját 2.4G megvalósítását a ZMK-hoz (mint a Keychron a B Pro sorozatnál), akkor az úgy is nagyon sokáig fogja húzni, a különbség legfeljebb a magasabb polling rate miatt lesz, ha nem veszed vissza 125 Hz-re.
az én xlite egereim, amik munkára kb 4-5 napot bírnak
Vedd vissza a polling rate-et 250 Hz-re, és máris jobban fogja bírni. Egy gamer egeret tipikusan gyakrabban kell töltened, mint egy irodai egeret, mert az előbbi alapértelmezetten magasabb polling rate-tel jön (amit vissza tudsz venni), és míg az utóbbinál a firmware agresszív módon teszi az egeret alvó üzemmódba megspórolva egy rakás energiát, addig a gamer egér nem csinál ilyet (megkímélendő sok usernél a falat).
Ez amúgy eléggé kicsi neked?
-
h1mpi
félisten
Meg lesznek javítva csak addig is kell csere darab. Mindkettőt eltesszük pót billnek. Vagy itt kezdődik most ezen a napon a mecha bill gyűjtés
A Varmilot el fogom vinni RazoR-hoz, kedvesen felajánlotta, hogy segít. A Keychronhoz meg most eleve 2 szett kupak van.
Ez a plusz: Keychron ISO HU OEM Profile Dye-sub PBT Keycap set - Retro / Q3 / Q4 / Q6 / K8 / V3 / V4 × 1 -
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #108000 üzenetére
vadássz hozzá évtizedek óta nem kapható kupakokat valami WYSE terminálról
A DCS SMRT extrák még fellelhetőekAmúgy a Wyse kupakokra nehéz customot építeni, mert a ma megszokottól eléggé eltérő méretű módosítók vannak, hasonló kihívás, mint az AEKII-re építkezni (ott ráadásul a szokásos kötelező alma hülyeség miatt az ANSI és ISO változatnál a komplett bal és jobb oldali oszlopban a kupakok szélessége is eltér).
-
slam99
kezdő
válasz
JulianSinulf #107989 üzenetére
Az más kérdés, hogy mennyit látok ebből a fényből a nem fényáteresztő kupakok alól.
A CapsLock is csak éppen ésszrevehető, a sötét szobában. Villany mellett máris nem látható
Hát igen, erre én is kíváncsi leszek.
A capslock engem annyira zavart, hogy nem tudtam megszokni és végül átlátszó switch került alá és felraktam a capslockot amin van egy ilyen kis LED indikátor ablak, nem tudom mi a rendes neve. Így egész jól látható, bár nem tökéletes. Mondjuk nem minden kupak készletben van ilyen capslock. -
dqdb
nagyúr
válasz
h1mpi #107999 üzenetére
Végülis olcsóbb venni az 50e forintos kategóriában egy másik billentyűzetet, mint fél órát beletenni a korábbi megjavításába, amihez elég lenne nagy valószínűleg egy csavarhúzó és egy csipesz (a Varmilóhoz forrasztópáka kell, de az is javítható).
Annyi mondjuk igaz, hogy a V3 Max előrelépés lesz a V3-hoz képest, és nem a wireless miatt. Ha pedig átpakolod rá a Varmilóról a kupakokat, akkor főleg előrelépés lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest