Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mephike
őstag
válasz
eagleberg #91894 üzenetére
Nálam ez van használatban (XDA), és én is szeretem. De kétségtelen, hogy nem biztos, hogy mindenki kedvelné.
-
Persze-persze, ez világos. Nem lesz lapos, ezt már feldolgoztam a lelkem mélyén. Ha egy picit alacsonyabbra tudok menni abszolút értéken...1-2mm. Az is jó nekem. A teljesen billentyűzet magassága nem zavarna. De optikai tuningra gyúrok, ráadásul elég unortodox irányba. Ezzel tisztában vagyok.
Csak ahogy körbenéztem... hát tényleg egy kezemen meg tudom számolni amit találtam.
1. XVX - kérdéses a minősége.
2. nuphy - nincs ISO a low profile változatokból... és amúgy minden más meg lenne csak 1 szál enter hiányzik.G20-at és DSA-t, meg nem is találtam.
Már azon is gondolkodtam, hogy valami frankencap set lesz belőle...
-
válasz
Molydeus #91889 üzenetére
Switch cserében úgy érzem már megérkeztem. Ott már nem mennék más irányba. Legalábbis egyelőre. A kupak terén nem a tényleges low profile-t keresem, inkább látványban a közelítését. Illetve ami szerintem az én szubjektív problémám, az maga a OSA profil kialakítása... Én jobban szeretem ha kevésbé homorú és inkább a laposhoz közelit. Aztán fene tudja, lehet megbánom.
De azt tudom, hogy a mostanihoz képest alacsonyabb profilt keresek.
-
dqdb
nagyúr
mármint az anodizáld zöldről
Itt van a két zöld nem túl jó fényviszonyok mellett fotózva, a jobb oldali világosabb és coating, a bal oldali sötétebb és anodizált, a Neo Ergo elvileg az utóbbihoz lesz eléggé közel anodizált zöldben build stream alapján, az avocadót a jobb oldalihoz hasonlóra várom.Ezt újra feltöltöm valahová hamarosan, a PH képfeltöltője szó szerint lemészárolta a képet.Előtte újrafotózom holnap, amikor jobbak lesznek a fények, mert lenézve az asztalra a jobb oldali zöld eléggé mellément.Az avocado nekem is bejött meg az asszonynak is kivéve a glitter részt.
A glitter olyan, mint autón a metálfényezés, vagyis bizonyos fényviszonyok és szögek mellett csillogni fog. Valami ilyesmit (színes csillám) vagy ilyesmit (fehér csillám) kell elképzelni. Aztán persze majd kiderült, amikor megjön.Kupakok terén a bézs ajánlom, a zöld nem egy egyszerű szín, ha zöld házhoz zöld kupakkészletre hajtanál (csak a lila nehezebb ennél), látható módon nekem sem sikerült a jobb oldalin túl jól összehozni a három zöldet.
Én ennyire durván nem akartam bevásárolni, hogy több plate meg egyebek.
Nálam a tartalék PCB alapvetés ilyenkor, bár itt a "tartalék" lesz összeforrasztva, és a "normál" hotswap lesz a tartalék. -
dqdb
nagyúr
válasz
eagleberg #91894 üzenetére
Ezt a mondatot emelném ki a hozzászólásomból:
"Persze mindenkinél csak az számít, hogy neki mennyire kényelmes valami, ha neked bejött, akkor örülj neki, és ne az én véleményem befolyásoljon benne."
Ahogyan írtam, ez teljesen szubjektív dolog, és ha neked jó, márpedig az ajánlásod alapján nagyon jó, akkor ignoráld, amit írtam. Ezenkívül már azzal is sokkal előrébb vagy kísérletezésben, mint a többség, hogy kipróbáltál egy másik, ráadásul nem hengeres profilt.
Az mindenesetre objektív, hogy linked nagyon hasznos lesz annak, aki az XDA-t akarja kipróbálni, mert sokáig csak XDAS volt elérhető AliExpressről, XDA nem.
-
dqdb
nagyúr
válasz
cyber86 #91891 üzenetére
Ha a gyári kapcsoló megfelel, akkor teljesen felesleges. Ha nem felel meg, akkor igen.
Ennél értelmesebb választ sajnos nem tudok adni, mert erőteljesen szubjektív, hogy kinek mi jön be. Ha a gyakorlat azt mutatja, hogy túl sokszor nyomsz le vagy engedsz fel véletlenül egy-egy billentyűt, akkor érdemes egy keményebb rugós (tipikusan sárga néven futó) kapcsolóra cserélni, vagy ha rájössz, hogy kell a taktilitás, akkor olyanra, vagy ha előjön a halkság iránti igény, akkor halkítottra.
Ha a halkság iránti igény már most is megvan és eléggé hangsúlyos, akkor ezt vedd meg.
-
dqdb
nagyúr
válasz
MrSealRD #91885 üzenetére
Sem DSA, sem G20 kupakkészlettől nem lesz low profile egy billentyűzet. Kicsit alacsonyabb lesz, de még úgy is lényegesen magasabb (ráadásul a Keychronok tipikusan magasabb elülső magassággal rendelkeznek valamiért), mint egy low profile-nak nevezett mechanikus billentyűzet, ami meg egy tényleg low profile billentyűzettől van messze.
G20-at én nem próbáltam még, aki próbálta, az azt mondta, hogy gépelésre teljes mértékben alkalmatlan. DSA-t
próbáltamhasználtam sokáig, az ugyan alacsonyabb, de minden, csak nem low profile.A csuklótámasz megérkezéséig ne gondolkodj a kupakokon, aztán ha még úgy sem jó, akkor
1. Tecsee mid height kapcsolók + stabilizátorok + alacsonyabb profilos kupakok
2. de inkább a komplett billentyűzet cseréje egy LP vagy ULP modellre, közben akár a mechanikus vonalat elengedveOké, közben Molydeus is leírta lényegében ugyanezt
-
Molydeus
őstag
válasz
MrSealRD #91885 üzenetére
A DSA kemény dió.
Vagy az eredeti profil gyártójától rendelsz, vagy a minimális GB választékból nézel ki valamit, vagy marad az ali, ahol létezik ugyan, de gyengébb minőségben. A legolcsóbb készletek támogatása pocsék, a KPRepublic készletei ugyan ebben jobbak, de ott is van probléma (engem az aggaszt, hogy nem fogja meg stabilan a stemet a foglalat), ráadásul azok már nem is olcsók. Az utóbbi időben rendre el is tűnnek ezek a régi készletek, szóval ha megfelelne, akkor nem érdemes halogatni.
Az ali-s kínálat a blank-okban jobb, azokkal az ergo igényeket próbálják kiszolgálni.Amúgy XDA és DSA között ~2mm a különbség, sőt az XDA nagyjából Cherry felső sor, és az MDA is csak ~0.5mm-rel magasabb ugyanabban a sorban.
2mm-t lehet fogni a Tecsee mid height switchekkel is MX footprint mellett, de kérdés, hogy maga a switch amúgy bejönne-e és hogy hogyan festene egy normál magasságú házban, aminél a Cherry éppen a peremig kellene hogy érjen.M.
-
dqdb
nagyúr
válasz
eagleberg #91882 üzenetére
Ez tényleg XDA profil, és nem a DSA-ra hajazó, sokszor XDAS néven előforduló változat. Az egyik legjobb display profil, szerintem nagyon jól mutat bármilyen billentyűzeten, de az ajánlásodat "kicsit" át kellett alakítani a saját gyakorlati tapasztalataim alapján
Ez a profil sokkal rosszabb, mint gondoltam. Aki teheti, kerülje el jó messzire szerintem! Ezeken érezhetően sokkal kevésbé pontosabban gépelek, rengeteg tévesztéssel.
A dolgok ennyire szubjektívek tudnak lenni, és ha már eddig is rendszeresen ekéztem az XDA-t a topikban, akkor most sem kerülhette el a sorsát
Persze mindenkinél csak az számít, hogy neki mennyire kényelmes valami, ha neked bejött, akkor örülj neki, és ne az én véleményem befolyásoljon benne.
Érdekes módon más uniform profillal nincsen ilyen problémám (DSA, KAM) és az XDA sculpted változatának tekinthető MDA-t az egyik legkényelmesebb profilnak tartom gépelésre (és emellett display célokra még az XDA-nál is talán jobban mutat).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
válasz
Érdekes. Én most elég szomorú vagyok a low profile keycap keresés miatt. Kb olyan gyakorisággal jön szembe mint a Halley üstökös. Ezek jellemzően 5mm körüli magasságúak, ami jó lenne. A Q3 Max gyárilag OSA profile-t kapoott. De ez magas nekem és nem annyira kényelmes... szóval a gyér LP választék miatt elkezdtem lehetséges kompromisszumokat keresni, és már az XDA is felkeltette az érdeklődésem. De DSA és G20 lenne még jó...ha valaki ismer ilyet ISO layouttal, ne tartsa magában.
-
Molydeus
őstag
válasz
Jól mutat a billencsen.
Az XDA-nál szerintem az a vízválasztó, hogy ki mennyire szeret lapos felületen gépelni. Az XDA ugye uniprofil, vagyis minden sorban ugyanolyan kupakok vannak, emellett kifejezetten széles és lapos a felületük. Ez van akinek bejön, van, akinek nagyon nem.
Viszont tény, hogy az ali-n jó nagy választék van belőle és sok esetben kifejezetten jó áron mennek.A minap szaladtam bele olyan készletekbe, ahol a sublegend részen minden kupakon fel van tüntetve a mérete, 1.25, 6.25 U, stb. Először csak úgy tűnt, hogy valaki a fotót akarta feliratozni, de kiderült, hogy konkrétan bele van sütve a kupakba. Gondolom rossz sémát kapott meg a gyártó, de az is lehet, hogy valakinek jó a humorérzéke.
M.
-
eagleberg
aktív tag
válasz
Molydeus #89843 üzenetére
Nemrég "fillérekért" vettem egy XDA profilú keycap szettet. Hétvégén próbaképpen kicseréltem a switch-eket, és ezeket is kipróbáltam. Ez a profil sokkal jobb, mint gondoltam. Aki teheti, próbálja ki szerintem! Ezeken érezhetően pontosabban gépelek, sokkal kevesebb tévesztéssel. Szerintem egy 75%-os méretű billentyűzeten még jól is néz ki. (Csak a telefon optikája ne torzítana ennyire.)
-
dqdb
nagyúr
válasz
cyber86 #91880 üzenetére
Ha egy jó billentyűzet a cél, akkor hajrá, a K10 Pro abszolút értelemben véve is jó billentyűzet.
Ha a karácsonyfát szeretnéd kimaxolni olyan áron, hogy billentyűzetként rosszabb lehet minden téren, csak világítson minél látványosabban, akkor nem az a te billentyűzeted.
-
cyber86
őstag
Privátba kaptam egy ajánlást méghozzá a Keychron K10 Prot. Erről mi a vélemény?
-
dqdb
nagyúr
válasz
pulcsi #91849 üzenetére
Ha felülről ránézel a billentyűzetre, akkor a szélső kupakok és a ház közötti távolság mindenhol egyforma?
Gasket mountnál, ha nincsen erre külön megoldás, akkor a plate pozíciója nem kötött (a Keychronnál nincsen), így mozgás közben a plate hozzáérhet a nyákhoz. A másik pedig az általad említett csavar is, ezt sosem szabad izomból meghúzni, csak annyira, hogy már jól érezhetően fogjon.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #91874 üzenetére
"Ha lehetséges akkor maradnék az ISO-nál. Egyszer volt egy ANSI-s de nem tudtam megszokni."
Ettől függetlenül a linkelt billentyűzet nagyon-nagyon jó áron van.
-
nyunyu
félisten
válasz
Mr.Csizmás #91874 üzenetére
Tényleg, Cherry kupakos 3098B Plus volt a megaakciós 48$-ért, ASA volt máshol 74$.
-
Horvi
őstag
Az avocado nekem is bejött meg az asszonynak is kivéve a glitter részt. Ezért maradt a sima anodizált zöld. Mondván sima fekete nem lehet mert így is kb minden fekete/szürke az asztalon.
Remélem jó lesz, esetleg a tiedről tudnál küldeni egy képet, mármint az anodizáld zöldről?
Én ennyire durván nem akartam bevásárolni, hogy több plate meg egyebek. Így sem olcsó mulatság a dolog -
Mr.Csizmás
titán
válasz
nyunyu #91871 üzenetére
[Akko 3098B/B Plus Ocean Star RGB Hot-Swap Wireless Mechanical Gaming Keyboard 98-key ASA/Cherry Profile BT5.0/2.4GHz/USB-Type C] SCPSA4, SCA4 kódokkal + coin beváltásával 42$ körülre varázsolható. csak ez nem ASA profilos.
offba teszem mert vótmá
-
dqdb
nagyúr
Részemről majdnem ugyanez, csak spray coated avocado, mert anodizált zöld billentyűzetem már van, és amúgy is egy hasonló árnyalatú spray coated helyére jön. Emellett én rendeltem forrasztható nyákot is, mert plateless lesz megépítve, a tri-mode nyák az akkukkal és plate-tel együtt a táskában fog pihenni.
Mephike: sose becsüld alá a WAF jelentőségét, ha lakberendezést érintő dologról van szó, és egy színes billentyűzet az asztalon eléggé ilyen
-
nyunyu
félisten
válasz
cyber86 #91867 üzenetére
Most mondanám, hogy Akko 5108B, de abból ISOban csak a Steam Engine kivitel CS Jelly Black kapcsolóval kapható akciósan ~39k+szállításért.
Plusz ha extra csendet akarsz, akkor kell még Aliról 110db Outemu Silent Peach V2 vagy V3 is. (+26-27$?)96%-os méretű 3098B ISO verzió eltűnt a shopokból.
(Extra akciós 73$-os ANSI 3098B-t pár hozzászólással feljebb linkeltem.)Mondjuk ezeken a billzeteken csak a gombok éle van megvilágítva, maga a kupakon a felirat nem átlátszó.
-
dqdb
nagyúr
válasz
MrSealRD #91865 üzenetére
Két "jó" irányzat van: kemény, de nem hideg anyag, mint fa vagy polikarbonát (esetleg műgyanta), vagy kicsit puhább, de még mindig kemény anyag, mint jó minőségű memóriahab. A nagyon puha és a tiszta fémből készültek azok, amelyek nem túl jók csuklótámasznak (a fém egy CF/PC/bőr kopólemezzel kiegészítve jó tud lenni, mert így nem hűti le a kezedet és nem fogod hidegnek érezni).
A fát időnként kezelni kell, főleg akkor, ha izzadósabb vagy és gyorsan lekapod a lakkozást, a polikarbonát idővel sárgul és könnyen karcolódik (bár ez utóbbin könnyű segíteni), a memóriahab felülete koszolódik, szóval a számodra legkevésbé rossz mellékhatást kell megcélozni.
AliExpressről akad olcsóbban is szép fa csuklótámasz (főleg dióból, de belefutni más keményfába is), nézd az értékeléseket és az értékelésekben a fotókat (az én rendelésem nem lenne releváns, mert 8 éve történt). Ha extrább fa vagy extrább design a cél, akkor Etsy, de akkor könnyen az elkerülni kívánt 10k kategóriában találhatod magad.
Ha többféle méretű billentyűzetet használsz, akkor ilyesmi két darabos csuklótámasz is jó lehet (persze olcsóbb helyről, első találat volt).
Horvi: milyen csomagra esett végül a választás?
-
cyber86
őstag
Sziasztok.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
max 60e Ft
2.Használt szóba jöhet?
nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Genius Scorpion K8 szeretnék egy normális billentyűzetet játékokhoz
4.Mire használnád a billentyűzetet?
játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Corsair K70 Core rgb
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Ha lehetséges akkor maradnék az ISO-nál. Egyszer volt egy ANSI-s de nem tudtam megszokni.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Teljes méret. Numpad, fn legyen rajta.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Világítás, és vezetékes legyen. -
Csuklótámaszt témában gondolkodtam. Egyelőre még nem konkrétumra terelve, csak azon gondolkodtam, hogy valami fix kemény tömb lenne a jobb, vagy valami puhább szivacsos jellegű inkább...
A kemény elsőre rosszul hangzik, de eddig is asztallap volt a kezem alatt..szóval önmagában ez nem gond. Úgy látom, hogy ebből a fajtából több olyan anyag is van amit normálisan lehet tisztítani.
A puha, igazából csak annyit tudna, hogy puha... cserébe a tisztíthatóság sokkal körülményesebb.És ha már konkrét választékot nézek, akkor a fa tűnt érdekesnek. És elég nagy a szórás árak terén. Csak érdekelne, hogy mi az ami racionális ár lehet egy 36cm-es fadarabért?
Bevallom ár/érték arányban 10K-s árakat látva, nem érzem az erőt...
-
dqdb
nagyúr
[link]
Cherry MX Multipoint SilverMágneses kapcsoló a Cherrytől és a szövegezés alapján több is várható tőlük ebben a sorozatban. Érdekes módon nem a stem végére ragasztott mágnessel oldják meg, hanem a leafet "helyettesítő" nagy fém aktuátorral
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
MasterDeeJay #91862 üzenetére
Bármi, ami nem körökre osztott vagy passziánsz, gyorsabbat igényel.
Mondjuk a 60 Hz-től már szimpla desktopon, az első ablakmozgatásnál vagy scrollozásnál is leteszem a maradék hajamat.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Domonkos #91857 üzenetére
"annak most extra fejfajast fog okozni, hogy kideritse, hogy a rendszereben melyik USB port a leggyorsabb, hogy az a csati amit hasznal, nem lessit-e anyit, hogy feleslegesse tegye azt a gyors polling-ot."
Nem egy nagy fejfájás. Ha nincs 360, 480, 500/540 Hz-es monitora, akkor élből felesleges ilyen perifériát venni (2K-hoz megteszi a 240/280 Hz is). USB portból erősen ajánlott XHCI módban futó USB 3.x-be csatlakoztatni az eszközt, és lényeges, hogy ez az aljzat natívan kapcsolódjon a processzorhoz, plusz ugyanarra a hubra ne dugjunk rá más, magas frissítési rátát használó motyót. Ezeket meg színkód jelöli.
Játéknál még az is kell, hogy az támogassa a sub-frame inputot (+izmos, minimum hatmagos CPU, nem ezer éves IPC-vel + rendezett, korrektül karbantartott operációs rendszer + fiziológiai alkalmasság).
-
-
Domonkos
addikt
válasz
MasterDeeJay #91836 üzenetére
Kivancsisagbol modositottam a firmware-emen, hogy a caps lock led kapcsolgatasa helyett inkabb egy leutest kuldjon vissza a hosztnak.
Igy egeszen egyszeruve valt, hogy egy teljes hoszt <-> billencs RTT-ot lehessen merni:
1. Veszek egy idobelyeget.
2. A hoszttal megkerem a klavit, hogy kapcsolja fel a caps lock ledet, majd varjon egy leutesre.
3. A klavi a led kapcsolgatasa helyett, inkabb egy jol iranyzott leutest kuld vissza a kovetkezo poll-ra.
4. A hoszt ellenorzi, hogy azt a karaktert kapta-e amit vart, es ha igen, akkor vesz egy ujabb idobelyeget.
5. Az idobelyegek kulonbsegebol megbecsulheto, hogy mennyi idobe telt a teljes kommunikacio es az input feldolgozasa a hoszt oldalon.
6. ???
7. ProfitTLDR - az eredmenyek:
Polling rate: 1000Hz
N: 1000
atlag: 0.755 ms
median: 0.750 ms
min: 0.376 ms
max: 1.193 ms
S: 0.10114
variancia: 0.01022Szoval a teljes ketiranyu USB-s kommunikacio ~1/10 milliszekundummal (100 mikroszekundummal!!!) lassabb, mint amennyi idobe telik PS/2-n 11 bitet atvinni.
Most hogy ez ki van merve ezzel szerintem tobbet nem kell foglalkoznunk. A PS/2 ma mar semmivel sem jobb, mint a gyors USB.Hosszabban es egy kicsit arnyaltabban:
A meres az pontosan ugy tortent, ahogy fentebb reszleteztem.
A program ami meri az idot az userspace-ben fut, de kozvetlenul az USB drivert hivogatja. Semmi framework, terminal emulator, egyeb (folosleges) szoftver (vagy hardver) nincs a rendszerben. Az idomeres pedig a standard konyvtar altal tortent - nem az usb esemenyek idejet nezem - hogy valosabb end-to-end idoket kapjunk.
Itt nem a kapcsolo leutese lett merve, nem az, hogy a firmware milyen frekvencian olvassa be a billentyuk allapotat, se az, hogy a monitoron milyen hamar jelenik meg a valtozas. Ez pusztan csak a kommunikacio kesese. Driver <-> PCI-busz <-> USB kontroller <-> kabel <-> mikrokontroller <-> firmware
A billentyuzet firmware-e kifejezetten sokat nem csinal, csak nezi, hogy mikor jon egy SET_REPORT uzenetben valtozas a ledeket illetoen es meg abban az interrupt-handler-ben bekesziti visszakuldendo karaktert a buffer-be. Szoval a firmware "billentyuzetes resze" (lassu szkenneles, debouncing, belso logika, lekesett polling, stb.) tuti nem tesz hozza a keseshez.
A mikrokontroller az egy sima Atmega32U4, 16MHz-en, nativ USB 2.0-val.
A kabel ~1.8m hosszu es direktben a billt es a gepet koti ossze. Nincs kozben semmi HUB, KVM, stb.*
A USB kontrollerrol sok infom nincs, az amivel a P14S jon.
Proci: i7-1260P es elegge uresjaratban volt a teszt alatt.
Egyeb mas "trukk" nem volt.Az eredmeny egyebkent valamelyest engem is meglepett, mert en is egy picit lassabbra szamitottam.
Kontroll jelleggel lefuttattam az egeszet 125Hz-es pollinggal is.
Polling rate: 125Hz
atlag: 7.753 ms
median: 7.766 ms
min: 6.020 ms
max: 8.011 ms
S: 0.20066
variancia: 0.04026Hogy ez miert nem 4-5 ms kozott van, az egy kicsit rejtely. Gondolom valami utemezesi dolog lehet a hatterben, de ennek nem hiszem, hogy nagyon utana fogok jarni, mert a leglassabb teljes oda-vissza kommunikacio mindenfele driverres es OS-es feldolgozassal egyutt sem eredmenyezett hosszabb kesest, mint a polling periodusa. Plusz amugy sem ezen a frekin hasznalom a klaviaimat.
Es ezen a ponton be is fejeztem volna az irast es mar tegnap kuldtem volna a valaszt, ha nem ertem volna epp haza hogy csinaljak meg egy masik, ellenorzo tesztet egy kicsit lassabb geppel is.
Szoval gondoltam, hogy csinalok egy merest az X200-zal is. Ez egy P8600 procis gep 2008-bol. A lassabb proci, regebbi, kevesebbet tudo USB kontroller majd biztosan hozzaad a keseshez. Eeees:
Polling rate: 1000Hz
atlag: 1.751 ms
median: 1.753 ms
min: 1.639 ms
max: 2.136 ms
S: 0.053645
variancia: 0.00287Igen. Ezek tobb, mint a duplai a gyors geppel mert szamoknak. Mondjuk a szoras egy kicsit jobb.
Szoval a tovabbi konkluzio az az, hogy gyorsabb geppel gyorsabb a feldolgozas is. Wow!Es ekkor elkezdtem irni ezt a hozzaszolast, de hogy a gep is csinaljon valamit, kivancsisagbol mertem egyet az UltraBase USB csatijan is, hogy mennyit ront a dolgon az extra ugras.
Eees... haaat...
Ezek az eredmenyek:Polling rate: 1000Hz
atlag: 0.758 ms
median: 0.753 ms
min: 0.600 ms
max: 1.268 ms
S: 0.05882
variancia: 0.00346Nem ertem
Ezek ugyanazok a szamok, mint a P14s-en, raadasul meg a szoras is kisebb.
Most lemertem a laptop mind a 7 csatijan a tesztet es elegge konzisztensen, majdnem pontosan 1 ms a kulonbseg a dokk es a laptopba epitett csatik kozt, az elobbi javara. Ellenben 500Hz-es (es lassab) polling eseten nincs jelentos kulonbseg. Szoval gondolom, hogy az integralt kontroller nem tamogat, csak lassabb polling-ot. Ha lesz majd meg egy kis szabadidom, akkor lemerem ezt is.Viszont nekem nagyon tetszik a gondolat, hogy aki most mindenfele 8kHz-es egerbe es billentyuzetbe fektetett, annak most extra fejfajast fog okozni, hogy kideritse, hogy a rendszereben melyik USB port a leggyorsabb, hogy az a csati amit hasznal, nem lessit-e anyit, hogy feleslegesse tegye azt a gyors polling-ot.
hehehehe
Egyebkent ennek a kiserletnek mas tanulsagai is vannak - meg hagyott meg egy par kerdest nyitva is - de azok inkabb az epitos topik temai lehetnenek.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Sidorovich #91798 üzenetére
Az egyik fele ctrl c+ctrl v, a másik fele intellisense.
-
mtibusz
tag
Sziasztok!
Egy barátomnak igyekszem segíteni, egy megfelelőt találni, de azt kell, hogy mondjam ez nem is olyan egyszerű feladat, így szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni.
Egy régebbi laptopja van rákötve a szobában a TV-re, és néha-néha játszana kicsit az ágyból is... Így adja, hogy szeretne egy vezeték nélküli billentyüzetet + egér kombót vásárolni.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Nyilván minél olcsóbb, annál jobb... ha ilyen 20-30k-ból ha kijön valami... az király lenne.
2.Használt szóba jöhet?
Nem, újat szeretne
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
A laptop gyári beépítet billentyüzetét + egy egyszerű alap vezetékes egeret.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Mindennapi alap dolgokra, böngészés, filmezés és néha-néha egy kis játékra is.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Többre is nyitott. Tetszenek neki a mechnikus billenytüzetek is. Egy a baj vele, hogy a legtöbb az hangos, kattogós. Előfordul,hogy este még játszana miközben az asszony vagy a gyerek már alszik. Így mindenképpen valami halakbb müködésű lenne az ideális.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
LOGITECH Wireless Illuminated Keyboard K800 Magyar - ha jól tudom már nem lehet beszerezni.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar lenne a legjobb.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Teljes méretűt keresek numpaddal. Sima egyszerű elég, nem szükséges multimédia gombok és társai.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Ami viszont fontos:
- Vezeték nélkülit szeretne
- Legyen háttérvilágítás (akár 1 színű is elég lehet)
- SILENT müködés is fontos lenne.+1 És ha ez bill.+ egér kombó az talán még jobb megoldás lehet
Előre is köszönöm a segítséget!
-
pandras83
őstag
válasz
Thor23 #91846 üzenetére
Üdv
Hosszú kérődzés után váltottam membránról mecha-ra a napokban. A Corsair K70 Core akcióban 80 Eur-ért lett a kiválasztott és eddig úgy tűnik, hogy bomba üzlet volt. A szivacsozásnak köszönhetően extra halk (red smooth linear), de kellően robosztus. A háttérvilágítás ezerféleképpen variálható, de ami a legfontosabb, hogy a gépelés és a játék is elképesztően jó élmény vele. Rég voltam így elájulva perifériától. Teszt a csuklótámaszos verzióról.
-
pulcsi
tag
válasz
Mr.Csizmás #91850 üzenetére
Mindenhol fenn van rendesen, az volt az első hátha cserélni kell.De most megnéztem ha a két csavart felül középen teljesen behúzom akkor csinálja, ha kilazítom akkor csak egy ideig aztán abbahagyja.
-
pulcsi
tag
Lenne egy kérdésem, akinek van Keychrone q2-je annak is elkezdett nyikorogni felül, ha a felső sort nyomja?
-
válasz
Mr.Csizmás #91841 üzenetére
Akkor EU oldalán úgy látom van 1-2 új dolog. Monsgeek M1W V3. De annyira nem mentem utána a különbségeknek.
-
SoulReaver
veterán
Megtörtént a K10pro tape moddolása. Sokkal tömörebb lett. Kb 3x hosszában és egyszer keresztben húztam át maszkoló szalaggal. A billentyű dobozában volt egy vékony szivacs, azt is alá raktam. Sokkal szebb hangja lett. Kedden érkezik a Keycap szett Bluish színben.
Össze rakva a billentyűt, 1-2 stabilizátor, mint ha nehezen mozogna, próbáltam feszegetni, kicsivel jobb lett a helyzet. Azokra van valami modding?
-
Thor23
újonc
Sziasztok
Új billentyűzetet szeretnék vásárolni, ebben szeretném a segítségeteket kérni.1.Mekkora összeget szánsz rá? 25k körül
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Szeretném a laptopom külön billentyűzettel és monitorral használni.
4.Mire használnád a billentyűzetet? főleg munka, hosszabb szövegek gépelése, ritkán játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? amelyik a célra legjobban megfelel (mechanikus előnyben, de gondolom ennyiért nem lehet normális minőségűt kapni)
6.Van konkrét modell ami tetszik? nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO, magyar nyelvű
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? 80 vagy 100%-os
9.Extra igények háttérvilágítás előny, de nem kizáró okElőre is köszi
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
nyunyu #91842 üzenetére
nyugodjék békében a pénztárca. [3098B Plus RGB itt]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
nyunyu #91842 üzenetére
valamit mindenképp be akarok húzni, köszi
[Akko Starry Night Keycap Set 187-key PBT Double-Shot OSA] kerek 50 dolcsi mindent bevetveez is birizgál.
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #91842 üzenetére
Grr, csajos 3098B-t szokás szerint nem kapni, nem hogy akciósan.
-
nyunyu
félisten
válasz
Mr.Csizmás #91841 üzenetére
Vigyázz, a Neon 3098 az NEM hotswap, meg RGB sincs rajta.
Wireless+hotswap Ocean Star 3098B-ből viszont kifogyott az ASA profilos, csak Cherry van, ami szerintem kevésbé kényelmes.
Viszont a 48$ elég gyilkos ár érte.(66$-ért vettem 11.11-kor a Black&Cyan 3098B Plust ASA kupakkal...
Ocean Star 3098B valami 90$ volt kevésbé akciósan)Esetleg itt van ASA kupakos Ocean Star 3098B/B Plus 74$-ért.
-
Mr.Csizmás
titán
Akko ali store akciózik, 20k huf alatt elvihető több komplett bill is. Coin + alábbi kuponok mennek együtt. (3098 és 5075 között szemezek, a drótos 98 ASA keycapes, a 75B wireless, de nincs numpad, ami hátrány lenne ha asszonynak lepasszolnám
)
$4 off $29 with code: SCA4 $8 off $59 with code: SCA8 $12 off $89 with code: SCA12 $20 off $139 with code: SCA20 $50 off $299 with code: SCA50 $80 off $499 with code: SCA80
-
-
Seep
senior tag
válasz
MasterDeeJay #91829 üzenetére
Ez most erdekes, mert Bluetoothon a Q1pro-m is csak 6 ot tud. wtf
-
Pooling rate nem mutatja meg a közvetlen késleltetést amit a szoftver okoz. Ps/2 meg nem poolingal működik.
Usb-nél eleve van plusz késleltetés a driver/os miatt mivel gyakorlatilag szoftverből megy. Ps/2 meg egyből hardver módon.
Ps/2 modern lapon nem megy tönkre. (Nekem a 90-es években sem sikerült mondjuk tönkretenni, ugyanakkor bár nem ide tartozik c64-nél nyírtam ki már joy portokat)
Viszont ha valamilyen módon tesztelhető lenne akkor érdekelne melyik mit tud.Domonkos
Kár érte, F az még ritkább. -
Domonkos
addikt
válasz
MasterDeeJay #91831 üzenetére
Ebben az esetben viszont akkor a Model M-et lehet hogy ki kell majd ejts, mert az csak 2KRO, ellenben az F-fel, ami NKRO.
Noha az M sem elhetetlen, mert az anti-ghosting helyes es leginkabb csak a "derekszogben levo" kombinacioknal ut be, fps jatekokhoz szinte teljesen alkalmatlanna teszi. Irodai hasznalathoz persze siman megfelelo. -
dqdb
nagyúr
válasz
TrollBalint #91832 üzenetére
Általában ezekre azt programozol rá, amit szeretnél, és az USB korszak előtt ezt a billentyűzeten tudtad/kellett megtenni, ami nem kis feature volt még a 90-es évek elején sem, azért is kerültek ezek a modellek akkoriban egy kisebb vagyonba.
Sokszor a PFxx jelölést használták ezekre a billentyűkre megkülönböztetve az Fxx billentyűktől, ami a programmable function rövidítése, míg más gyártók az Mxx jelölést.
-
dqdb
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #91827 üzenetére
Azaz billnél egyértelműen gyorsabb a ps/2 port (bár nem tudom hogy usb3-nál ez válltozott-e)
Ez nem attól függ, hogy USB 2.0, 3.0 vagy frissebb, hanem attól, hogy milyen polling rate-et támogat az adott eszköz. A 125 Hz-es billentyűzetekre igaz az (tipikus irodai membrános), hogy a PS/2 gyorsabb (lásd Domonkos számításait), de manapság a legtöbb mechanikus billentyűzet 1000 Hz-es polling rate-tel jön, ezek gyorsabbak már, mint a PS/2 (és megkezdődött a kinek nagyobb verseny a 2k, 4k és 8k gamer billentyűzetekkel, szerencsére 8k-nál megállnak, mert annyit tud a szabvány, és értelme megközelítőleg nulla).Aztán nem tudom mai billek mennyi egyidejű lenyomást bírnak befogadni, ps/2-nél nagyrészt ez sem okoz gondot.
A szoftveren múlik, a legtöbb mai mechanikus billentyűzet már NKRO, azaz akármennyit. Az USB HID szabvány alapból hatot tudott, szóval a PS/2-nek volt előnye, ezt először azzal oldották fel firmware-ből, hogy több billentyűzetként látszódott a billentyűzet (régebbi BIOS-okban okozott problémát), de egy ideje kétféle bővítménnyel is elérhető ez, nem kell trükközni (nagyon régi rendszereken lehet, hogy 6KRO-ra megy a fallback, de olyan 15+ éve adott a szoftveres oldal OS oldalon).Építéskor, ha nincsen daughterboard vagy lehetővé teszi, akkor sokszor úgy szoktam ellenőrizni a kimaradt forrasztásokat, hogy bedugom a nyákot a gépbe, elindítok egy tesztert (tipikusan VIA ezen funkciója), fejjel lefelé fordítom a nyákot és az asztalba nyomom az egészet, az NKRO működését ennél látványosabban nehéz bemutatni.
Szóval eredetileg tényleg jobb volt a PS/2 bizonyos területeken, de már régóta behozta az USB a lemaradását, de ha túl régi a billentyűzet és/vagy az operációs rendszer, akkor ezek még jelen lehetnek.
ha van ps/2 a lapon akkor használjuk azzal
Én jobban kedvelem azokat a csatlakozókat, amelyeket bekapcsolt állapotban kihúzhatok és visszadughatok annak a veszélye nélkül, hogy a periféria és/vagy alaplap tönkremegy. -
TrollBalint
addikt
válasz
MasterDeeJay #91822 üzenetére
Valami hasonlóm van itthon
De azon van még macro gomb is, amire sose jöttem rá, mire jó
-
válasz
Synthwave #91830 üzenetére
Őszinte leszek, nekem nem volt még és nem is használtam még modern mecha billt. Irodába cégnél ahol dolgozom a simák vannak, logitech, genius, dell, lenovo ilyesmik.
Otthon vannak mechanikusak de a 90-es évekből.
Bár az tény hogy elég ritka az az eset amikor 6-nál több gombot kell lenyomnom, azt hiszem az a limit elegendő. Bár lehet van olyan mmorpg ahol jól jöhet. Viszont azért 6-nál kevesebb lehet gond lenne.
Otthon is inkább különcködésből van mechanikus billem, amúgy számomra nem akkora nagy érvágás ha simát kell használnom. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
MasterDeeJay #91829 üzenetére
Mindegyik mecha billencsem NKRO-s, ahogy a manapság kapható mecha billencsek 99 százaléka.
-
válasz
Synthwave #91828 üzenetére
Most próbának a régebbi gémer notimon (asus rog) valami online teszten 6-ot bír max. Van egy másik genius az is csak 6-ot tud.
https://www.mechanical-keyboard.org/key-rollover-test/
Lepróbálok majd még párat. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
MasterDeeJay #91827 üzenetére
"Aztán nem tudom mai billek mennyi egyidejű lenyomást bírnak befogadni,"
NKRO. Az összes gombot lenyomhatod egyszerre.
-
válasz
Domonkos #91826 üzenetére
M122, F122 az már mindegy csak a nagy hajó legyen. M azért elérhetőbb.
USB-nél ott van maga az OS/driver késleltetése ami azért függ pár dologtól.
Aztán nem tudom mai billek mennyi egyidejű lenyomást bírnak befogadni, ps/2-nél nagyrészt ez sem okoz gondot.
Nem mentem bele csak azt látom hogy elvileg gyorsabb lehet, gyakorlatban meg lehet totál mindegy. De a lényeg az lett volna hogy ha van ps/2 a lapon akkor használjuk azzal. -
Domonkos
addikt
válasz
MasterDeeJay #91825 üzenetére
Nem vagyok biztos, hogy a PS/2 annyival jobb vagy gyorsabb lenne, mint az USB.
Peldaul PS/2-n egy billentyu lenyomasanal egy vagy ket 11bit-es uzenet megy at a droton. Ami 16kHz-en 0.6875ms vagy 1.375ms. Ezt pontosan az a nagysagrend, mint amit az 1000Hz-es USB is tud. Felengedeskor meg egy break kodot is be kell szurni, szoval az mar tobb mint 2ms is lehet, es akkor az uzenetek kozott hagyott kis szuneteket meg nem is szamoltam.Btw. Miert a Model M az alom? Miert nem az F?
-
válasz
lorcsi #91824 üzenetére
Hála a jó égnek elég egyszerűen. AT-PS/2 adapter és utána PS/2-USB adapter. (1-2eft össz) Annyi hogy a billnek kell támogatnia AT módot azaz szokott lenni rajtuk kapcsoló. 8088 és 80286 vagy XT-AT kapcsoló.
De usb-re konvertálással elveszik egyik jó tulajdonsága, azaz ps/2 és Din direktbe a procival beszélget (jó persze egy faék egyszerű vezérlőn keresztül), USB-t meg átmegy ezer dolgon és OS drivere kezeli. Azaz billnél egyértelműen gyorsabb a ps/2 port (bár nem tudom hogy usb3-nál ez válltozott-e). Esetleg gémereknél számíthat. De itt nem kell nagy dolgokra gondolni, milisecekről van csak szó.
A nagyobb terminálbillekhez kellhet még egy adapter azaz pl az egyik álmom az m122-höz kellhet ha olyan csatis. -
lorcsi
veterán
válasz
MasterDeeJay #91822 üzenetére
Hogyan lehet az ilyet usb-re csatlakoztatni ?
-
nyunyu
félisten
Alin nemrég láttam Outemunak címkézett Alps klónokat.
Nem tudom, ezeket a Matiasnak gyártotta-e a Gaote, csak a kanadai billzetgyártó nem tartott rá igényt, és a felesleget a saját Outemu albrandjuk alatt dobták piacra?
Kiváncsi leszek, hogy a továbbfejlesztett hangtompítós Matias kapcsolók OEM verziói mikor fognak elérhető áron kiszivárogni, de az valószínűleg a Matias levédett IPje, nem egy rég lejárt szabadalom újraértelmezése, mint a fent linkelt White és Red kapcsoló.
-
Amúgy szerintem csapjatok le rá:
https://www.vatera.hu/fk-2002-retro-szamitogep-billentyuzet-mukodik-tesztelt-3388047665.html
Fk 2002 8000Ft-ért de kell vele dolgozni. -
Hangja még nem tudom hogy zavar-e, majd tesztelem.
Rendszeresen nézem az aprót retró részen és bár fárasztó de googlézok ezerrel néha képek alapján hogy mi micsoda. Tényleg vadászni kell.
Focusból 5001, 9000 ami az álmom vagy esetleg egy model m a nagy dög 122 gombos.nyunyu
Na ennyi türelmem nem lenne hogy darabokra szedjem és össze is rakjam. -
nyunyu
félisten
válasz
MasterDeeJay #91812 üzenetére
Ilyen KB-6251EA van valahol romokban, kép időbélyege szerint 6.25 éve szétszedtem a White Alps alkatrészeit, hogy majd egyszer kiegyengetem, ultrahanggal elmosom, aztán semmi sem lett belőle, azóta is ott várják külön poharakban, hogy történjen valami.
(De legalább most már emlékszem, hova tűntek a kedvenc kávésbögréim)
-
dqdb
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #91817 üzenetére
Szerintem részben a plate-et is hallod, de amíg kellemes a fülednek, addig semmi probléma sincsen ezzel, a clicky az clicky.
Kár, hogy nem SKCM White, így remélem, hogy ahhoz közeli élményt ad. Akad itthon azzal megépített billentyűzet, a legjobb clicky kapcsoló, amit próbáltam, mind hangra, mind érzetre, a click jacketes kapcsolókat hagyjuk, azok még MX-en belül sem túl nagy számok, de a click baros Boxokhoz képest is külön kategória a click leaf miatt (igaz, a clicky Szent Grálnak tartott SKCM Blue-val még nem találkoztam).
Pár éve nem is gondoltam volna, hogy milyen elterjedtek voltak a 90-es években az Alps klónok (a legkitartóbb Tai-Hao APC még ma is kapható, és persze ott van a teljes Matias paletta), aztán nemrégiben beleástam magam a témába valamennyire, mert netes képek alapján ment a barkochba egy ismerőssel, hogy mi lehet abban a két zacskóban, amit a szekrényében talált (kétféle APC volt).
Elméletileg pedig white alps-nak kellene lennie.
Úgy nézem, sokféle kapcsolóval szerelték, ahogyan azt a Focust is kétfélével. Irigyellek azért a 2000 Plusért. -
Mr.Csizmás
titán
halp plz: Akko [5075B Plus] milyen minőséget képvisel keycapek terén? PBT ASA DS, szóval literálisan jó is lenne.
-
nincs Aps felirat csak szám, szóval valóban klón lehet (vagy mindenképpen kell lennie feliratnak?).
Pontosabban googlézás után talán erre hasonlít: https://deskthority.net/wiki/Alps.tw_Type_OA2
Van egy furcsa csilingelő hangja. Van egy FK-2000 plus-om ami szintén ilyen de ennyire nem csilingel viszont hangosabban kattanik.Elméletileg pedig white alps-nak kellene lennie.
https://deskthority.net/wiki/NTC_KB-6251
KB-6251EA
Alps SKCM Blue[6] or Alps SKCM White -
dqdb
nagyúr
válasz
Grat! Ha ez tényleg fehér Alps (a képről nem látszik, hogy a kapcsolóház tetején van-e Alps felirat, vagy nincsen), és a kapcsolók állapota akár csak az átlagos szintet is megüti, akkor ennyiért főnyeremény volt (olyan 100 dollárt érhet). Ha egy fehér klónt sikerült kifogni, akkor sem volt rossz vétel az állapotát elnézve.
Ha Alps, akkor ajánlanám a zárt szekrényben vagy porvédővel történő tárolást, az erre egyáltalán nem érzékeny Cherry MX-ekkel ellentétben azokat a kapcsolókat alapvetően egy dolog tudja kinyírni, a por, de az nagyon.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
MasterDeeJay #91814 üzenetére
Ja, akkor már valszeg. csak az értékelésedre vár az arc.
-
válasz
Synthwave #91813 üzenetére
https://hardverapro.hu/apro/2_darab_mechanikus_billentyuzet_elado_kulon_is/hsz_1-50.html
Ezt vettem, a másik gear g2101 azt elvitték előlem de az szerintem hulladék ehhez képest szóval azt is meg akartam volna venni. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Mennymá...ennyiért én is vettem volna egyet.
---------------------------------------------------
(#91808) Domonkos: Inkább elutalhatták volna nekem azt az összeget, amit ebbe beleöltek, esetleg még a munkaórákat is valutává konvertálva. Tízből tizenkét brit tudós szerint is több értelme lett volna.
-
Megérkezett amire vágytam. NTC KB-6251EA
Alps SKCM White
6500Ft volt postával, kell takarítani de úgy néz ki nem vészes.
-
Exom
tag
válasz
Sidorovich #91778 üzenetére
Én lecseréltem a gyári Purple kapcsolókat Penguin Silent -re. A kapcsolókat is kint vettem az Akko 5108 -al együtt. Az eredeti kapcsolók számomra elviselhetetlenek voltak. A silent kapcsolókkal viszont nagyon meg vagyok elégedve. A sima gombok nagyon jók lettek, a szélesebb gombok egy picivel hangosabbak, de azok sem problémások. Pécsett meghallgatható.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mephike #91719 üzenetére
Kijött még egy videó, egyre inkább úgy tűnik nekem, hogy a billentyűzet alja műanyagból van, szóval át kell értékelnem a számokat, és <150 dollárért jó vétel lenne, 170-180 dollárért talán elmenne, ha a dust bag a csomag leírásában kemény hordtáskát jelent, de a jelenlegi árán semmiképpen.
-
nyunyu
félisten
-
dqdb
nagyúr
válasz
Domonkos #91806 üzenetére
De szerintem az á lemaradt.
Rosszul néztedA KLE-t az MSKLC után csináltam meg, csak nem sikerült mindent átvinni ...
Csereld meg a capslock es az altgr billentyuket!
Erre nem alkalmas az MSKLC, csak az alfanumerikus részt lehet módosítani. Ha valakinek ilyesmi kell, akkor arra ott van a QMK/VIA/ZMK (szerintem a Caps Lockot kár ékezetes billentyűkre elpocsékolni, layerváltóként sokkal hasznosabb, ha azt kényelmes lenyomni).Plusszba en meg felszornek par gyakrabban hasznalt szimbolumot is az ures altgr-es helyekre (akar redundansan is).
Igen, most csak azokat tettem fel, amelyek szerepelnek a magyar kiosztáson és a US-en nem. A magyar kiosztásból a számsor repülőékezetes AltGr rétegét tervezem áthozni, mert azzal lényegében bármilyen európai betűt be lehet írni. -
Domonkos
addikt
Cool!
- De szerintem az á lemaradt.
Tipp: Csereld meg a capslock es az altgr billentyuket! Ekkor az altgr a shift melle fog kerulni amivel egyszerubb lesz peldaul a nagy magyar maganhangzokat is utni.
Es talan azon is segit, hogy egy kicsit jobbkezesebb legyen a qwertz...
Plusszba en meg felszornek par gyakrabban hasznalt szimbolumot is az ures altgr-es helyekre (akar redundansan is). -
dqdb
nagyúr
válasz
Domonkos #91804 üzenetére
Sajnos nem igazán. A módosítók lenyomását sokszor nem érzékeli a túloldal, ha nem teszel be kellően nagy késleltetést a lenyomás és felengedés események közé, szóval közel 1 másodperc lesz egy karakter átvitele így.
Közben összekattintgattam MSKLC-ben egy programozói kiosztást a US kiosztásra építve, ahol az ékezetes betűk vagy AltGr és AltGr+Shift rétegre kerültek, vagy közvetlenül adott betű alá staggerrel balra és jobbra, valamint pár hasznos szimbólumot (€×¤§) is feltettem még.
Lefordítottam, feltelepítettem, de hirtelenjében nem akar megjelenni, majd a hétvégén játszadozom vele.
-
Domonkos
addikt
-
dabadab
titán
válasz
Én váltom a két kiosztást, mert a magyar kiosztáson a speciális karakterek annyira agyhalott helyekre vannak eldugva, hogy semmi értelmét nem látom annak, hogy azt megtanuljam (meg angol szöveget is angol kiosztással írok).
A világítás meg kifejezetten olyasmi, ami a megtestesült anti-feature: pénzbe kerül, egy csomó, gyakorlati fontossággal bíró negatív hatása van, mindezt azért, hogy ... hát fogalmam sincs, hogy miért.
-
nyunyu
félisten
válasz
Én napi többszáz, ha nem ezer sor SQLt gépelek mindenféle autocomplete nélkül (Oracle SQL Developerben ugyan van, de többet lassít a kódoláson, mintsem fejből begépeljem a gyakran használt tábla+mező neveket), ANSI billzeten, magyar logikai layouttal.
SSH szerencsére csak annyi kell a munkámhoz, hogy reggelente elindítok 3 shell szkriptet, ami betölt 3 nagy CSVt az adatbázisba, amit éppen elemzem.
{} írásjelek is max Jira commentekbe kellenek, amikor beszúrom az SQL kódot, hogy később kollégák reprodukálni tudják az eredményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3DMark06 eredmények
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Switchek, kapcsolók - Frissítve!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- CANYON Cometstrike GK-55 (CND-SKB55-HU) Mechanical
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest