- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
egy rugóròl ès egy membránról van szó
membrán != gumidóm, még ha az esetek túlnyomó többségében kéz a kézben járnakItt gumidóm van, membrán nincsen. Kapcsolónak legalább annyira kapcsoló (ház + dóm + rugó + slider), mint egy mágneses vagy optikai kapcsoló, azaz bár nincsen benne elektronika, de a nyákon érzékelhető a mozgása.
Ha esetleg QMK/VIA kellene a jövőben, akkor olyan 3rd party vezérlőnyák kapható külön.
Használd egészséggel!
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
válasz Apucy01 #93994 üzenetére
Már évekkel ezelőtt is a bill. memóriájába mentettek a CK-k, óriási visszalépésnek gondolnám, ha a 720-ban nem így lenne.:/
Abban a néhány review-ban, amit gyorsan átfutottam róla, mindenhol azt írják, hogy opcionális a szoftver, az MCU-ban is van annyi hely, amennyi a CK5xx-ekben volt anno. Szerintem amúgy a MasterPlus nem sikerült rosszul, kényelmesen használható... vagy legalábbis pár éve még az volt (én a ControlPad-hoz használtam).
Ha még nem raktad fel, esetleg egy FW frissítés erejéig érdemes lenne (plusz lementeni xml-be az aktuális beállításokat), mert amiket írtál eddig, abból nekem inkább tűnik úgy, hogy kifogtál egy nyűgös darabot, ami rendszeresen megpróbál visszaállni.M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nincs kábeles üzemmód, csak BT? Az elég lol...
Amúgy aranyos. Egy EC-s Arisut én is megnyomkodnék.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
t256
őstag
Helló világ!
Megérkeztem! Maximum fél kiló vagyok ès Japánból jöttem.
A kupakok már túl vannak egy tisztításon, a stabilizâtorok meg lettek kenve xht-bdz kenyőanyaggal.
Tehát szèt lett szedve ès volt szerencsèm megnèzni a topre kapcsolókat. Nem is neveznèm kapcsolónak, mert egy rugóròl ès egy membránról van szó.A gèpelèsi èlmèny? Hát köze nincs egy MX kapcsolós billentyűzethez, teljesen màs világ.
Egyetlen negatívum, hogy ez a Professional BT modell. Nem tudtam, de csak bluetooth kapcsolattal működik. Nincs kábeles üzemmód. Ezt viszont stabilan tartja ès nem vettem èszre input lagot. Win11-el a csatlakozás trükkös, de sikerült találnom egy sub reddittet, ahol foglalkoztak már a kèrdèssel.
Tegnap megèrkezett a qwertykeys QK60 is…
Most valamièrt hidegen hagySpock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Apucy01
őstag
Ismét én és ismét a ck 720
már kezd idegesíteni az a kérdésem hogy a profilt csak a programban menti el vagy a bill is magába? (az ezer éves kinai vacak tudja tárolni a profilt)Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
nagyúr
válasz Synthwave #93988 üzenetére
Kiscsaj érzékeny a zajokra, mellette még telefonálni sem tudok, mert gyakran felkel és jelzi, hogy most akkor kimenne. Malacot nem zavarja, mert ő Bunkó és csak enni szeret
Ja és asszony is nyafogott anno a clicky CM billentyűzetnél, hogy ha CoD-oztam, akkor zavarta, mint a franc, na mióta silent kapcsolók vannak nyugalom van[ Szerkesztve ]
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Tsebacsi #93987 üzenetére
Igen, biztos a macskák fogják megszabni, hogy milyen hangos legyen a billentyűzetem.
Amikor a húsos itt dagasztja a takarót, nem igazán zavarja a kopogás. Látnád az elégedett fejét!
A székében a drága. <3[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
nagyúr
válasz Synthwave #93986 üzenetére
A régi lakásomnál a nappali ablakpárkánya kívül bádog volt, na ott valóban volt némi esőkopogás, nem tudom maga a hang hiányzik vagy csak a nosztalgiaérzés A mostani házban nagyon mélyről jövő, nagyon halk dobogása van az esőnek, és csak akkor, ha nagyon esik. Ha az ablakok csukva vannak tőlem kint forradalom is lehet, nem izgat, emiatt csend van a lakásban, macskáink vannak, akik kijárósak, bentre aludni és enni járnak, szóval már csak emiatt se csapjak zajt Innentől egy élmény, hogy ami csak lehet, az néma legyen
[ Szerkesztve ]
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Tsebacsi #93983 üzenetére
Az olyan uncsi. Nem stimulálja a lelket.
A gép, na, aaaaz legyen abszolút néma, de a lágy, magasabb tónusú, már-már üveges esőkopogás a párkányon vagy a mély, letisztult és telt klikkklikk az másszon a hallójáratba, különben morcos leszek.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
nagyúr
válasz viperabácsi #93984 üzenetére
Igen
-
nagyúr
válasz Synthwave #93977 üzenetére
Sohaaaa
El kell némítani ezt a space-t, mert ez így durva, de az is, hogy ez a Q6 mennyire halk, ebben a Silent Yellow is halk volt, de a Peach az tényleg mint macska a gyepen, aztán megcsörren a nyakán a csingiling a space-nél*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
FOXPOST-tal 25-ért adtam el az enyémet (CS Jelly Purple-ökkel) nem olyan régen, és még hirdetni sem kellett.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #93977 üzenetére
Az ára tényleg alacsony, de úgy voltam vele, hogy a szín miatt ennyire olcsó, különben a kutya nem venné meg, ha az unalmas fekete árában hirdetné. Van 20 pozitívja, emiatt nyugodt szívvel linkeltem, aztán persze ki tudja.
-
dqdb
nagyúr
válasz viperabácsi #93978 üzenetére
A belső felépítés eltérését hallod inkább: tray mount + acél plate vs gasket mount + PC plate. Az előző merev és a térkitöltő szilikondarab halkít rajta, az utóbbi rugalmas, és gépelés közben az erőhatások nagy részét kimozogja.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Tsebacsi #93971 üzenetére
Kíváncsi vagyok, mikor unod meg.
------------------------------------------------------------------
(#93973) dqdb: Ez NAGYON olcsó, és a monitor is, amit árul. Valami itt nem kerek. Vagy nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz viperabácsi #93974 üzenetére
A k10 Pro tartalmaz fémet, a V-s széria műanyag.
Plate Material: Steel vs Plate Material: PC -
dqdb
nagyúr
válasz viperabácsi #93974 üzenetére
Eltér a plate anyaga (acél a K10 Pro és PC a V6 Max esetében), ez már önmagában kiadja az eltérés nagyját.
Emellett maga a ház is könnyebb lehet, mert úgy rémlik, hogy a V sorozat alacsonyabb építésű, mint a K sorozat, és elöl 1-2 milliméter eltérés hátul hatványozottan hat a súlyra.
Harmadik dolog a kupakkészlet eltérése lehet (más profil, más vastagság), abból is adódhat akár 10 deka eltérés (jelen esetben ötletem sincsen, hogy melyiken mi van, csak elméleti szinten írtam).
-
viperabácsi
addikt
Hali !
Meg jött a V6 max Nagyon tuti , de lenne egy kérdésem egyből , hogy lehet hogy a K10 pro ( iso-hu ) sokkal nehezebb ( 1483 grammot mérek ) mint a V6 max Iso -UK ( 1080 grammot mérek ) ?[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
dqdb
nagyúr
válasz Fourzen #93972 üzenetére
Újonnan ezt kivéve bármi a nem a leghangosabb kategóriába fog esni, ami belefér a keretbe.
Használtan látok egy Ducky One 3 TKL-t Hardveraprón, a keretbe még egy adag halkított kapcsoló is belefér, ha a speed silver nem jönne be (gépelésre nem csodálnám).
[ Szerkesztve ]
-
Fourzen
csendes tag
Sziasztok!
Valami ilyesmit keresnék, esetleg tudtok segíteni?
1. Mekkora összeget szánsz rá? max 25K
2. Használt szóba jöhet? igen, elsősorban ott nézelődnék
3. Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? logitech k120
4. Mire használnád a billentyűzetet? kódolás + valorant
5. Milyen típusú billentyűzetet keresel? mechanikus (nem a leghangosabb)
6. Van konkrét modell ami tetszik? kinézetre a SteelSeries modellek nem rosszak
7. Milyen kiosztást szeretnél? ISO, nem kell hogy magyar legyen, de legyen meg minden
8. Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? TKL
9. Extra igények a túltolt gamer vibe nem jön be, világítás nem szempont
Köszi! -
nagyúr
válasz Molydeus #93970 üzenetére
most, hogy áttettem a peach-eket a Q6-ba és a Gateronok vannak az Akko-ba, az baromi hangos lett A Q6 meg rohadt halk, azért is vagyok kiakadva a hangos space miatt...
Rendelnem kell még Peach-eket mert brutál ez a csend, élvezem...*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Molydeus
őstag
válasz kristof123 #93955 üzenetére
Kezdem gyanítani, hogy te erre különösen ki vagy hegyezve.
Kézben nyomogatva egy amúgy jól megkent Gateron Silent-ben is hallható a leaf ping, de szerencsére billentyűzetben már nem hallom.
Engem a szilikon padok susogása zavar, ami a legtöbb halkított switch-ben jelen van, ami szilikon padokat vagy gyűrűt használ a stemen. Egy ideje már szerencsére lehet kapni olyan kapcsolókat, amik nem padokkal oldják meg a tompítást, de pl. a halkított nylon és POM hibridjeimben szándékosan jobban megkenem a rail-t, mint azt egy nem halk kapcsolónál tenném, mert ezzel a susogás is minimalizálható.M.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #93947 üzenetére
Köszi a megerősítést!
Valami rémlett, de a legtöbb Redragon upgrade Kumara és Mitra volt, pedig az Vishnu azokhoz képest még zárt felső részt is kapott.M
-
dugo_
veterán
válasz Apucy01 #93961 üzenetére
Azért ránézhetsz sorozatszám alapján, hátha:
https://account.coolermaster.com/WarrantyCheck.aspx/Legfeljebb postázni kell.
Másik USB porton is csinálja? Lehetőleg közvetlenül az alaplapra dugd.
-
Apucy01
őstag
Srácok
használ itt valaki ck 720 at?
lehet hogy nagyon belenyúlta, a sz@rba... olyanokat csinál mikor rájön hogy bekapcsolom a gépet és tök sötét semmit nem csinál de a dolog másik véglete hogy ma kb 3 óra játék után le fagyott csak világított és semmit nem csinált. van mikor teljesen normálisan üzemel.
gari nincs HA vásárlás az eladó külföldről kapta. Hard rest meg volt már
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Azért a modernebb kapcsolókban már egyáltalán nem olyan vészes a helyzet. Nekem eddig csak a Cherry-nél jött elő, hogy ebbe mindenképp kell másik rugó (őskövület fosadványokat – ami alatt nem vintage Cherry-t értek – vagy unlubed-okat meg nem vettem, szóval azoknál nem tudom).
"Nem tudom, hogy honnan vetted az infót, mert már nem először olvasom tőled: a Cherry kapcsolóhoz nem kell switch film"
Nem "kell", de nem is árt. A Speed Silverek jobban bejöttek úgy. MX1A-ról van szó, új Cherry még nem járt nálam.
"Ezt én nem tudom nem olcsónak nevezni."
Amikor épp annyi vagy nem hazai shopból rendelsz. És ha nem szerelmetes időtöltésed a pinduri mütyürökkel való kencézős piszlicsáréskodás , akkor a belefektetett idő + ideg )) sem ingyen van.
"egy erős közepes szintet képvisel a választékban."
Akkor lehet, hogy eddig kifejezetten jókat választottam, mert szerintem egy fos.[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
válasz eagleberg #93958 üzenetére
Egyre rosszabbul állnak ezek a gyártók. Például a Leobog Hi75 esetében a gyári szoftverrel egyszerűen lehetetlen volt a billentyűzetet átprogramozni. Valami ismeretlen firmware-t kellett rátennem, hogy működjön a gyári szoftver. Szerencsére valaki már kitalálta a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
A VIA támogatásról jut eszembe:
Például az Ajazz AKS068 Pro esetében nagyban reklámozzák a VIA támogatást. De ha valami bonyolultabb funkciót akarsz beállítani, akkor az már nem működik. Beállítani engedi csak nem csinálja meg Például, ha az egyik gombra a Ctrl+C funkciót szeretnéd tenni, azt már nem lehet megoldani. Szerencsére a legfontosabb dolgokat (home, end, pgup, pgdown) azért sikerült beállítanom. -
dqdb
nagyúr
[link]
plateless belsőt lehetővé tévő megoldás gummy O-ring mount billentyűzetekhez, TPU-ból lehet 3D nyomtatni a távtartókattAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #93953 üzenetére
rugócsere kell neki
Ez a piaci választék olyan 95%-ra igaz, a maradék 5%-ban a rugót megkenik és az elfedi, hogy nem az igazi ezekben sem a rugó.meg egy switch film
Nem tudom, hogy honnan vetted az infót, mert már nem először olvasom tőled: a Cherry kapcsolóhoz nem kell switch film.Szóval mindenképp foglalkozós, de legalább nem olcsó.
Pepecselősnek pepecselős, de egy jó minőségű rugó és a kenőanyag 6-7 centből megvan kapcsolónként, Cherry MX-et pedig 25-28 centért szokás venni. Ezt én nem tudom nem olcsónak nevezni.Én sem választanám a silent redet, ha halkított kapcsolóra vágynék, de eléggé messze van attól is, mint amennyire lehúzod, egy erős közepes szintet képvisel a választékban.
-
kristof123
őstag
Megjött a 2. doboz Akko Rosewood, de ennek is olyan leaf pingje van, mintha vmi blue kapcsolót ütögetnék.
Pedig bizakodtam, hogy ezzel nem kell majd foglalkoznom. Holnap ezeket is megkenem és így lesz egy egész billentyűzetre valóm. De senkinek nem ajánlanám aki nem akar vele foglalkozni. -
dqdb
nagyúr
válasz fboldog #93949 üzenetére
A legtöbb 2.4G kínai csodánál a QMK/VIA valójában csak VIA-t jelent, és a QMK források nem elérhetőek. Szóval ha a VIA tudása kevés lenne neked, akkor érdemes utánanézni, hogy a kiválasztott modellnél mi a helyzet.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz [Prolixus] #93951 üzenetére
A Cherry-vel az a baj, hogy rugócsere kell neki, aztán egy alapos bejáratás, aztán kenés, meg egy switch film, és úgy már korrekt, egyes buildekben akár eszményi. Szóval mindenképp foglalkozós, de legalább nem olcsó. Meg szeretik az alu plate-et.
Viszont azt nehezen tudom elképzelni, hogy lehet lefelé fokozni egy MX Silent Redes halkított élményt. A pengés meg olyan dolog, hogy egyszer meghallom, aztán utána már ott van, és ez különösen kiábrándító tud lenni, ha az ember nem egy 10-15 000 forintos, alsópolcos valamit püföl. Mármint egy rakás pénzért vár is valamit az ember, és az a valami nem egy felpuhított, karistolós zajongás.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz Synthwave #93948 üzenetére
Hú ezzel nem értek mindenhol egyet Szerintem a cherry silent kapcsolók nem annyira borzalmasan mushy-k, van attól rosszabb is silent vonalon. Átlagosnak mondanám. Reszelős mint az összes akkori cherry, de egy idő után ugyanúgy bekopnak mint a nem silent verziók. Annyi hogy silent kapcsoló lévén talán az ezzel társuló hang talán jobban idegesítő, amíg be nem kopik.
Pengés meg...hát olyan cherry. Nekem volt korábban silent red-es billentyűzetem (fú már nem is tudom melyik cégtől, fnatic talán? az a CS vonalon kipattant cég), nem volt szörnyű annyira az sem benne. Én szerettem, a stabok kezdtek el csörögni rajta sajnos egy idő után. A kapcsolók nem voltak olyan rosszak. És Pixelbe anno nyomkodtam Silent Red-es Varmilot, az is jó volt.
Nade mindegy, egyrészt ezek valamennyire szubjektív dolgok, másrészt nem minden billentyűzet egyenlő, harmadrészt lehet amit kifogtál batch-et az is a rosszabbikból való volt, ki tudja.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Csandi
őstag
[link]
Na akár ez is jó lehet -
senior tag
Sziasztok,
eddig a keeb-finder.com -on keresgéltem és mielőtt bármit is döntenék, gondoltam megkérdezlek titeket is, hátha van olyan ami ott nincs.Szóval amit keresek:
- 2.4ghz wireless (ez must have)
- via/qmk/zmt (bármi, ami nem valami zárt szoftvert használ)
- hotswap
- ansi
- 75% (mint pl. Akkor 5075b, Gamakay SN75)
- knob helyett lehet gomb is.
- 80 eur alatt. (barebone is oké)Miket ajánlanátok?
Köszönöm!üdv.: Boldog Ferenc
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz [Prolixus] #93947 üzenetére
Azt jelenti, hogy undorítóan reszelős, pengős, mushy gépelési érzet. Mintha sárban tapicskolnék.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz Molydeus #93946 üzenetére
Hotswap, és igen csak az a pár Outemu kapcsoló megy bele. Nekem asszem már a Gazzew kapcsolók lábai is elhajlottak, hiába az Outemu gáyrtja azokat is. Ettől függetlenül én anno egy supersilent billencset építettem belőle a Silent White kapcsolókkal. Bár az a kapcsoló már nekem is túl mushy volt, nem jött be (pedig én erre nem vagyok annyira érzékeny).
Már másodjára írod ezt a sarat de azóta sme jöttem rá hogy ez pontosan mi a fenét is jelent? Hogy lehet egy kapcsoló sáros? WHAT?
-
Molydeus
őstag
Sosem tudom, hogy a Vishnu hotswap-e és ha igen, akkor még az Outemu saját foglalata van-e benne, vagy már Kailh.
Ha Outemu hot swap, akkor a gyártó vékony pin-es kapcsolóira tudsz cserélni.
Ha halkat szeretnél, akkor én ezek közül választanék:
- Silent Peach v1 ez a lineáris változat
- Silent Lemon v1 a taktilis, a kékhez hasonlóan döccen a kapcsolási pont elérésekor, de attól eltérően itt nincs kattogás
Nem biztos, hogy itt a legolcsóbbak, majd keress rá: [link]
Fontos, hogy a v2 és a későbbiek vastagabb pin-t kaptak, ezek nem mennek bele azokba a csőszerű foglalatokba.
Vannak még régebbi halkított kapcsolói az Outemunak (Silent White, Silent Grey), de ezek nincsenek gyárilag kenve és eléggé peng a rugójuk. Tippre a Gazzew Silent Bobák is jók lehetnek bele, de ezek elég drága switchek ahhoz, hogy csak úgy próbálkozzon velük az ember.
Illetve van olyan Akko kapcsoló is, ami belemegy, de ezeket nem követem.Viszont ha már Kailh foglalatos verzió, akkor lényegében bármilyen MX szabványú switch belemegy, pl. a fentiek v2 vagy v3 verziói is.
Amúgy ha hot swap, akkor érdemes szétszedni és az alját kitömni szivaccsal illetve belerakni a PCB és a Plate közé egy ISO-ra igazított ilyet: [link]
M.
-
viperabácsi
addikt
válasz Molydeus #93944 üzenetére
A fehér -kék ( Bluish Black White ) , még tetszik is , de a retró vonal amiket linkeltem jobban be jön
A kék/kék -en meg alig látszanak a betűk
Ansi nem érdekel , de másképpen nem lehet ki rakni a 100% os iso-hu keycap -et az általam linkeltekből[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Molydeus
őstag
válasz viperabácsi #93942 üzenetére
Ha mindenképpen szeretnél ANSI lefedettséget is és ISO-HU-t is, akkor Keychronnál egy készlettel ez nem úszható meg, ezt jól látod.
Ha az ANSI nem fontos, de pl. az igen, hogy később esetleg majd más méretet is le tudj fedni, akkor ezekkel szerintem jobban jársz (persze ha tetszene valamilyek): [link]
Ezek ugyan csak ISO-t tudnak, de a modokban jobb a támogatás.Viszont az egyértelmű, hogyha elengeded a magyar feliratokat, akkor összehasonlíthatatlanul nagyobb lesz a választék.
M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Dexter1024 #93932 üzenetére
De, ez jó.
/( ;_________; )\
Köszi.
---------------------------------------------------------------------
(#93933) dabadab: Hát, még ha igaz is, nekem nem volt hozzá idegrendszerem, hogy eljussak odáig, de az MX Silent Red amúgy is sárban karistolás, meg aztán a Miya Pro sem Alice/Arisu vagy osztott, szóval már igazából lényegtelen is.
---------------------------------------------------------------------
(#93942) viperabácsi: Az tuti.[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz Molydeus #93936 üzenetére
Köszi a tippet, a plusz csatikra Úgy is van itthon pár microusbs cucc amihez nem árthat.
Na ezt a részét nem is figyeltem, hogy csak töltésre jó vagy adatátvitelre is. Pedig egyszer már megszívtam egy ilyen kábellel(arduinot akartam programozni de egy istennek nem ismerte fel a gép, aztán már mindent próbáltam állítani aztán utolsó mentsvárként a cserekábel működött ) .dqdb és ezt tudom valahogy ellenőrízni, hogy megoldották-e az érintkezést rendesen? Nem akarnám az első bekapcsoláskor megölni a Neo Ergo-t ha már ennyit várok rá
Hello darkness, my old friend...
-
biigi
tag
Sziasztok,
Munkahelyen használok egy Redragon K596RGB billentyűzetet blue switch-el.
Munkatársam panaszkodik hogy hangos. Szeretem ezt a billentyűzetet nekem kényelmes.
Mit javasolnátok érdemes rendelni más fajta kapcsolókat hozzá vagy inkább keressek másik billentyűzetet? -
dqdb
nagyúr
válasz dabadab #93933 üzenetére
A pengésen amúgy pont segített a használat, amikor új volt, akkor produkálta, aztán egy idő után már nem.
Érdekes infó, nem gondoltam volna, és elméletet sem tudok köré rittyenteni De jó hallani, hogy megoldotta magát a probléma.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #93936 üzenetére
El tudom képzelni, hogy egy ilyennel pl. haza lehet vágni egy PCB-t.
Hazavágni akkor lehet, ha nem oldották meg, hogy a föld és az 5V előbb érintkezzenek, mint a D+ és D-.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
Ismerős, nem véletlenül vagyok rákattanva a num/macropadokra, nekem is négyzetrácsra van bedrótozva az agyam. Jobb oldalon rpw staggereddel is elvagyok (időnként azért itt is tévesztek), de a legjobb az ortho és bal kézen.
#93930 Jorus
Colstag-gal lehet, hogy nekem sem lenne gondom, még nem próbáltam.M.
-
Molydeus
őstag
Igen, ez egy jó megoldás, én a helyedben egy füst alatt rendelnék pár C-s csatlakozót is hozzá (van mikroUSB-s is), legalább annyit, ahány billencshez használni szeretnéd a kábelt. Tapasztalatom szerint vannak olyan házak, amikben annyira mélyen ül a C-s foglalat, hogyha egyszer betuszkoltad a mágneses csatlakozófejet, akkor nem triviális kiszedni onnan (nekem egyszer ehhez damilból gyártott hurokra volt szükségem).
Amúgy még egy dolog jutott eszembe, ami ennél a konkrét kábelnél nem gond, de hátha más is olvassa majd. Léteznek olyan mágneses kábelek, amik kizárólag töltésre jók. Ezt általában jelezni is szokták, de az is gyanús, ha nem jelzik az adatátviteli sebességet illetve ha a mágneses csatlakozásnál nem látszik oldalanként 4 érintkező a két oldalon, hanem csak kettő (egy perem és egy "mag"). El tudom képzelni, hogy egy ilyennel pl. haza lehet vágni egy PCB-t.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz viperabácsi #93934 üzenetére
Igen, le tudod fedni vele. Modok terén még némi mozgástered is lesz, ha esetleg később más méretre térnél át, de ez elsősorban a Keychron-on belüli kínálatra igaz, bármi másra esetleges.
M.
-
viperabácsi
addikt
Kellene egy meg erősítés , ha innen meg veszem ebből az Hungarian-iso típust + ebből a Hebrew-ansi
Az kiadja kompletten a V6 max UK-iso billt , jól gondolom ?Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
dabadab
titán
-
Horvi
őstag
válasz micafighter #93893 üzenetére
Köszi szépen akkor lehet rápróbálok egyre. Találtam most alin ugreent egész jó áron. A ventiont nem nagyon találtam viszont.
Köszi szépen neked is dqdb és Molydeus. Ahogy láttam erről a ugreenről egész sok jó tapasztalat van és sima csatlakozós nem ez a forgathatós valami.
Hello darkness, my old friend...
-
nagyúr
válasz Molydeus #93925 üzenetére
Én jó ideje nem használom a dedikált numpadot, sokkal kényelmesebb külön rétegen használni, mivel így nem kell felemelnem a kezem ilyen esetben sem. Kiosztás tekintetében simán lemásoltam a hagyományos numpadot, nagyon kényelmes.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dqdb
nagyúr
válasz hegegabi80 #93927 üzenetére
Ebben van nagy enter is meg több méretű schift.
És eggyel kevesebb betű, mint kellene.Ez meg egy fullos szett.
A fullostól nagyon-nagyon távol van, de a másiknál jobb a kitting.JCS, XMI, Shenpo a hívószavak AliExpressen a jó minőséghez, Aifei a színekhez.
-
nagyúr
válasz hegegabi80 #93927 üzenetére
Amelyik cherry (kereszt) profilos, arra rámegy.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #93925 üzenetére
Bár jobb oldalon volt a kevésbé rossz, de nekem egyik oldalon sem sikerült megszoknom, mert az izommemóriám rácsot várt, nem row staggert.
[Prolixus]: Részben tisztítási céllal is gondoltam az újrakenésre. A zsírba egy idő után beleragad a kosz, por, szőrszál, hajszál, szösz stb.
Eléggé védett szerencsére a konstrukció, hogy állatmentes lakásban a stabilizátorba alig jusson be valami. Ha macskát tartasz, akkor persze más a helyzet.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
válasz Synthwave #93924 üzenetére
Nekem row staggered bill.en (mindegy hogy normál vagy Alice) bal oldalon sehogy sem esett kézre a numpad, amiatt, hogy pont a másik irányba "esnek" a sorok, mint ahogy a csukól áll. Jobb oldalon nincs ilyen gond, de arra jöttem rá, hogy a valóságban ott is csak elvétve használom rétegen a numpadot. Ha éppen kell, akkor előveszem a külső ortho-t és megy a bal kezem alá olyan szögbe forgatva, ahogy épp kényelmes.
M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz [Prolixus] #93911 üzenetére
"Amúgy a Varmilokban az a nagy truváj, hogy gyárilag nagyon csendesek a stabilizátoraik, szóval nem lóg ki a lóláb egy ilyen Silent kapcsolós verzónál sem."
Kivéve, mikor a saras MX Silent Red pengését a szoba túlsó feléből tisztán hallod. Miya Pro Sakurával így jártam. Használtam eddig vagy egy hetet.
Forrasztott Varmilót legfeljebb csak EC kapcsolóval vennék, jobb a békesség.
-----------------------------------------------------------------
(#93913) kristof123: "El is forgatom jateknal a billentyuzetet, lehet amiatt is."
Én is. Pont ezért jobb alapból az Alice/Arisu ehhez is.
"Jatszok MMO-val es amikor kinyulok balkezzel H, J, K gombokig is kenyelmesebb hagyomanyossal."
Csak a HJK egészségtelen, találni kell rá alternatívát. VIA-val nem lehet nagy gond.
-----------------------------------------------------------------
Más: Most épp ezzel a "num paddal" kísérletezek (a 0123 a helyén van, az elsődleges rétegen):
Egyelőre nem tűnik rossznak, majd meglátjuk. Jobb, mint a jobb oldalon négy sorra osztva, de lehet, hogy úgy kéne, hogy
01234
567
89[ Szerkesztve ]
-
Apucy01
őstag
Srácok miért van az hogy kb minden 3. ujrainditásnál vagy csak sima gép inditásnál ki kell húznom a kábelt a bilből és csak úgy müködik? külömben tük sütét és semmit nem csinál
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Molydeus
őstag
-
Molydeus
őstag
Egy POK stem miben más a szokásos POM-okhoz képest?
Rákerestem, de a nyomorult google miatt szerintem most hetekig műanyag játékpók hirdetéseket fogok kapni...M.
-
Valkűr
addikt
Igen a Silent red,..Majd az idő eldönti, egyenlőre brutálisan jó. Nem bántam meg, h megvettem. Ennyire jó gyári billentyűzettel még nem találkoztam. De ez a súly is durva, 2 kézzel kell belekapaszkodni, h odébb tegyem. 1.6 kg, de nem tudom mi ilyen nehéz benne, mert nekem műanyagnak tűnik, legalábbis a burkolata, aztán alatta lehet fém..
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
[Prolixus]
addikt
Részben tisztítási céllal is gondoltam az újrakenésre. A zsírba egy idő után beleragad a kosz, por, szőrszál, hajszál, szösz stb. Sokkal egyszerűbb kiszedve megpucolva a stabokat majd frissíteni a kenést ha már szétszedted. De tény, ideális esetben nem kellene újrakenni, nem megy tönkre a zsír ha megfelelő.
-
dqdb
nagyúr
Mondjuk idővel kivi lennék mi lesz velük.
Ha megfelelő viszkozitású cuccal lett megkenve, akkor semmi. Ami a tapasztalatok alapján tényleg ki tud "folyni" idővel, az a stem belsejéből a szilikonzsír, ha nem volt ideális a sűrűsége.pár évente azért érdemes újrakenni a stabokat, egy forrasztós billentyűzetnél ez azért egy jóval nehezebb művelet
A stem oldalfalait nem kell újrakenni, vagy ha mégis, akkor egy csipesszel kihúzod, és pár mozdulat ecsettel.Ha a stem belsejében kell anyagot pótolni, akkor injekciós tűvel betolsz egy adagot, némi spamming a kupakon, és készen is vagy. Ha pedig 205G2-re vagy XHT-BDZ-re váltasz, akkor többé nem lesz vele melód.
dabadab: Több, mint négy éve egy silent redes Varmilo a napi dolgozós billentyűzetem
A használat éppen jót tesz a kenésnek, mert újra és újra eloszlatod a kenőanyagot. A nemhasználat az, ami rossz lehet, de 10-20 percnyi gépelés, és a fentebb említett szilikonzsíros esetet kivéve ugyanott leszel, mintha folyamatosan használtad volna.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dabadab
titán
Mondjuk idővel kivi lennék mi lesz velük
Több, mint négy éve egy silent redes Varmilo a napi dolgozós billentyűzetem, nem tűnt fel, hogy zajosodna.
DRM is theft
-
kristof123
őstag
válasz Synthwave #93896 üzenetére
Nekem kenyelmesebb volt a hagyomanyos. El is forgatom jateknal a billentyuzetet, lehet amiatt is.
Jatszok MMO-val es amikor kinyulok balkezzel H, J, K gombokig is kenyelmesebb hagyomanyossal.
Lehet meg tudnam szokni, de annyira sok ido kene ra, nem hiszem, hogy foglalkozom vele. -
[Prolixus]
addikt
válasz Valkűr #93887 üzenetére
MOndjuk ez Silent Red kapcsoló, ha jól sejtem. Azért az sokat számít. Amúgy a Varmilokban az a nagy truváj, hogy gyárilag nagyon csendesek a stabilizátoraik, szóval nem lóg ki a lóláb egy ilyen Silent kapcsolós verzónál sem. Mondjuk idővel kivi lennék mi lesz velük, pár évente azért érdemes újrakenni a stabokat, egy forrasztós billentyűzetnél ez azért egy jóval nehezebb művelet.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Apucy01 #93907 üzenetére
Én se.
Az az "ű" karakter. A "y" mellett lévő "í" meg a NUBS.
-----------------------------------------------------
(#93905) dqdb: "a VIA is eléggé buta önmagában."
Ebből nem érzékelek semmit. Minden gombra az megy, amit akarok, komplex makrókat beleértve. Egyedül nagykötőjelet nem tudtam még varázsolni, tap dance meg ilyenek az itt nincs.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #93904 üzenetére
QMK nélkül semmit, a VIA is eléggé buta önmagában.
Egy ideális világban, ahol nem tesznek magasról a licencelésre, a VIA meglétéből következne a QMK források elérhetősége, de a gyakorlatban a QMK csapata a gyártók egy egészen nagy körének intett be a közelmúltban, mert nem egy ideális világban élünk.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
dqdb
nagyúr
válasz Apucy01 #93899 üzenetére
Állítsd át németre a szoftvert vagy töltsd le a német verzióját a szoftvernek, és akkor megjelenik az Ű helye és az Í is valószínűleg.
Nem tudom, hogy ennél mi a pontos helyzet, de egyes gyári szoftverek ilyen idióták tudnak lenni, nem véletlenül van a QMK/VIA páros emlegetve folyamatosan, mint előny.
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #93897 üzenetére
Még tán te írtad a masszívan hosszabb élettartamot le-/felcsatlakoztatás kapcsán.
Igen, nagy esély van rá.Ezért szoktam néha leellenőrizni az ilyen közösségi mítoszokat, mert néha a valóság és a szóbeszéd teljesen eltérnek, és a csatlakozók terén most jött el a fact checking alkalma. Szóval nagyságrendileg hasonló a terhelhetőségük, így maradt a fancy egyetlen érvként
-
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Gumi és felni topik
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vízszűrő kancsók, szűrőbetétek, Laica, Brita, etc.-
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok