- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Házimozi haladó szinten
- E-book olvasók
- iPad topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jsystem
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek, hol tudok rendelni csere billentyűket mert már csúnyán elkopott a felirat.
Ducky ONE 2 RGB TKL Fehér Magyar - Cherry MX Silent Red (DKON1787ST)
köszönöm! -
malystryx
senior tag
válasz Synthwave #91983 üzenetére
Nekem tetszik ez az elgondolás a One X-nél, kíváncsi leszek milyen lesz a hangja a gyakorlatban, és más gyártók átveszik -e? Bár Ducky-m sosem volt, cherry meg főleg, egyelőre azért maradok a Keychron-nál.
De nagyon érdekesen hangzik, bár én más oldalon olvastam róla, szeptemberben jön.
"Cherry kapcsolók, analóg, Hall-effekt szenzorokat használ a leütés érzékelésére, vagyis a mágneses mező megváltozására regisztrál gombnyomást.
Apró tekercseket tartalmaz a NYÁK-lapon, amiknek az elektromos mezője változik meg, amint a mechanikus kapcsolókba szerelt fém tüske megközelíti őket. Ez a megoldás sokkal kiegyensúlyozottabb, egységesen pontos érzékelési pontot kínál, kevesebbet fogyaszt és tartósabb." -
Molydeus
őstag
válasz MrSealRD #91996 üzenetére
Silent Peach továbbra is stealth módban suhog
Ezt a susogást az összes olyan silent switchemnél hallottam, ahol a szilikon pad a stem-re volt rögzítve. A kenés segít rajta, de nem szünteti meg teljesen.
Két kapcsolóm van, aminél nincs ilyen probléma.
Az egyik a Gateron Zero Degree, amiben a szilikon réteg nem mozog, a kapcsolóház aljába és a tetejébe van rögzítve, így nem is susog. Szerencsére Gateronos szokás szerint nem túl puha szilikont választottak, így nekem a bottom-out nem mushy.
A másik a sokat emlegetett HxG Silent Linear (ebből van ugye Tactile is), amiben egyáltalán nincs szilikon, a stem anyagában van kialakítva oldalanként két-két pici laprugó, ami tompítja a bottom és top out-ot. Szerintem ez most a legjobb halkított kapcsoló.LP-ISO
A low profile-ban továbbra is sokkal kisebb a kínálat, mint MX-ből.
Alternatívaként a Tecsee mid height kapcsolók nekem egyelőre jól beváltak félmagas házban és szabvány Cherry profilos kupakokkal. A DSA-val picit alacsonyabb lenne, XDA-val kb. egál csak sík, MDA-val (elvileg ez is rámegy) pedig akár egy erősebb sculpted is összehozható +1-2mm árán. A választék pedig összehasonlíthatatlanul nagyobb Cherry és XDA terén, a másik kettő azért szűkösebb.M.
-
MrSealRD
veterán
válasz eagleberg #91991 üzenetére
Silent Peach továbbra is stealth módban suhog... tényleg halkabb mint a laptok volt. A stabilizátoros billentyűknek van egy kisebb felcsapódó hangja...de az nyilván nem a switch okán...
Viszont a keycap témába kezdek beőrülni. A héten már keycapet kerestem álmomban... Már arra is gondoltam indítok egy ISO gyártósport ahol LP keycapet gyártok.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Mephike
őstag
válasz eagleberg #91991 üzenetére
Most ért véget a COMPUTEX Taipeiben. Emésztem a látottakat.
IQUNIX EZ60
[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
Úgy néz ki, hogy mindenki Silent Switch-eket használ itt mostanában... Ezért van itt ekkora csönd. 😄 Ki mer egy hangosabb hozzászólást küldeni?
-
WhiteAngel89
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #91987 üzenetére
köszönöm, megrendeltem ezt
elvileg 2 hét a szállítás, addig még el leszek a logitech k120 al (már 12 éve megvan)iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Montech billencsek a COMPUTEX-en.
Van egy olcsó, 80 dodós tri-mode/75 százalékos modell, meg két koncepció, kissé fura csuklótámasszal.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #91987 üzenetére
Ja, télleg, még élnek azok a durva Akko akciók. Akkor azt.
Ha nem sikerül elcsípni, marad a (#91986).
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz WhiteAngel89 #91985 üzenetére
aliexpressről Akko-t, kb holnap délelőttig még sale van pl wireless (2.4G/BT/USB) 3098B 45$ környékén [link]
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz WhiteAngel89 #91985 üzenetére
Apróról Ducky One 3-at, esetleg Ducky x Varmilo Miya Prót.
[ Szerkesztve ]
-
WhiteAngel89
aktív tag
udv
20 ezer ft környéken milyen billentyűzetet ajánlatok ?
konnyed játék megy csak rajt (cs2, rainbow meg hasonlók )iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
bobalazs
nagyúr
Rapoo V720
10990 Ft volt.
Kényelmes rajta írni. Több féle led fény funkció.
Billentyűzet lenyomás hangja kellemes, visszajelzés jó.
Most első nap van, jó benyomást tett, nem bántam meg a vásárlást.
Egy év gari. Remélem azért tovább is fogja bírni.
+ -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ducky One X. Tri-mode, alu, Cherry MX Mulitpoint analóg kapcsolók, webes szoftver. Meg egy hagyományos limited.
-
sittes79
addikt
Mennyire megbizhato oldal?
lumekeebs.com
koszi
-
dqdb
nagyúr
válasz YellowFlash #91980 üzenetére
Ti mit használtok?
Kapcsolókenésre biztosan nem szilikonzsírt.Ha mindenképpen kapcsolót szeretnél kenni ahelyett, hogy gyárilag jól kentet vásárolsz, akkor ez még mindig áll, switch pullerből ez a full extrás (ha hotswap a billentyűzet, akkor szerintem felesleges), ecset helyett jó lehet még az applikátor innen. És ha már szétszedsz egy kapcsolót, akkor érdemes a gyári rugót valami jóra cserélni (Geon vagy TX).
Mr.Csizmás: grab bag, 60 deka körül
A képen az összes kupak SA profilos, SP SA-ból ~30 deka egy 100%-ost lefedő készlet. Persze ez nem SP, hanem Domikey SA, és a leírás alapján Cherry is jöhet, de így is legalább 2 billentyűzetnyi kupak lesz abban a csomagban (az már más kérdés, hogy mit lehet végül összelegózni a nem 1u kupakokból).[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
YellowFlash
aktív tag
Hahó!
Arra a döntésre jutottam, hogy mivel úgyis van itthon egy rakat szilikonos zsír, átkenném a switcheket.
Probléma csak az, hogy nincs itthon se switch puller, se opener. (se ecset, de az már huszadlagos)
Pullerre és openerre mik az ajánlások? Ahogy láttam 2-3E-től is lehet kapni itthon párat, de ezek nagyon alapok.Ti mit használtok?
[ Szerkesztve ]
They don't know... PepeLaugh
-
Mr.Csizmás
titán
grab bag, 60 deka körül. coinokkal 8600 ft körül elhozható, esetleg 2-3 dolláros vacakkal a 29$ kódot viszi.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
dqdb
nagyúr
[link]
van hozzá angol felirattAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
adam933
csendes tag
Sziasztok!
Ennek keresném az utódját.
A lényeg hogy magyar kiosztású, USB és kicsi legyen. 4-5 ezer forintba jó lenne ha beférne mert legalább 20 darab kell.
Genius LuxeMate 100 USB HU (31300725113) vásárlás, olcsó Genius LuxeMate 100 USB HU (31300725113) árak, Genius Billentyűzet akciók (arukereso.hu)
Köszönöm.:
Ádám -
nyunyu
félisten
Hmm, Akko/Monsgeek ICE 75 is akciós Alin, ha valaki átlátszó RGB csillárra vágyik 75% méretben 77-80$-ért.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Yamaha R1
tag
válasz Molydeus #91957 üzenetére
Korábban olvastam már, hogy a reverse dye-sub eljárás nem eredményez annyira jó minőséget, mint a normál dye-sub. De örülök, hogy ismét felhívtad rá a figyelmet, mert így biztosan nem felejtem el. Semmiképpen sem szeretnék ilyet, amúgy is a sötétebb feliratok kedvelem.
Köszönöm szépen a segítséget neked is, indulok is keresgélni.
-
tipuka
addikt
Van újra Akko's Mystery Box. Én nem merem berendelni, mert a Steam Engines van meg belőle, illetve aminek nem a tetején van a betű, az zavar, mert nincs rajta szép minta.
-
Marci112233
addikt
válasz Ablakos #91964 üzenetére
Nekem is első mechanikus billem egy Cougar Attack X3 volt Cherry MX red kapcsokkal, és elsőnek én is sokszor ütöttem több betűt egy helyet, de kis idő után megszoktam és már nem ütöttem mellé többet, inkább van hogy kihagytam már. hangja annak a mostani Ducky One 3 RGB-hez képes nagyobb azt nem vitatom, de nem árkategória így nem is csoda, ugyanis ebbe ugyan blue kapcsoló volt eredetileg, de a javarészt cseréltem red-re, mert a blue nekem picit fura és hangos volt. Bár az X3 megmaradt a másodlagos gépemhez mert az annál lévő membrános bill már kezdett kihagyni és nem működni. Félregépelés meg nálam is előfordul, de mielőtt elküldök valami írást, mindig ellenőrzöm a hibákat, igaz még így is előfordul hogy elnézek valamit.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
nyunyu
félisten
Érdekes, ez a K10-ben lévő Gateron G Pro Red erő-elmozdulás grafikonja:
Átlagos piros kapcsolónak tűnik 45gr kapcsolási ponttal, ~52gr bottom-outtal.
Ha ez túl puha, akkor sárga jellegű kapcsolókat kellene keresni, azok 50gr körül érzékelnek, 60gr teljesen lenyomva.
Pl. Akko V3 Cream Yellow Pro:Nekem a Redeknél valamivel puhább Outemu Silent Peach V2-vel sincsenek ilyen gondjaim (~35grt érzékelés, 45gr bottom):
De lehet, hogy azért van, mert nálam 4 ujj van egyszerre az ASDF-en, vagy 3 a WAD-on, miközben a csuklóm az asztal élén parkol, így jobban eloszlik a kézfejem súlya a puhább kapcsolókon.Vagy esetleg lehet próbálkozni taktilis (barna jellegű) kapcsolókkal, ott a kapcsolási pont előtt van egy kisebb-nagyobb dudor, amiben biztosan megakad az ujjad véletlen lenyomáskor.
Pl. Gateron G Pro Brownt 55gr-ig kell nyomni, hogy átess a dudoron, és csak akkor kapcsol:
Vagy hangtompítós taktilisben az Outemu Silent Lemon V3:[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
A piros az minden kapcsológyártónál egy eléggé könnyű lineáris kapcsoló, másoknak is akadt már problémája véletlen lenyomásokkal, míg megint mások ilyen probléma nélkül használnak piros kapcsolós billentyűzetet. Az, hogy neked a könnyebb vagy nehezebb, lineáris vagy taktilis, hangos vagy halk kapcsolók jönnek be, teljesen szubjektív, és tipikusan csak a gyakorlatban derül ki, néha napok is kellenek hozzá.
Ha hotswap a billentyűzet, akkor nem kell eladni, hanem elég bele nehezebb kapcsolót vagy nehezebben meginduló kapcsolót venni, és a régi kapcsolókat eladni. Ha a csendesség is cél, akkor léteznek csendesített kapcsolók mind lineáris, mind taktilis vonalon is.
[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
Első mechanikus Keychron K10 red billentyűt kellett elpasszolnom, mert képtelen vagyok gépelni rajta. Biztos az én hibám, de szokásom, hogy a gombokon tartom az ujjaim, de ennél szinte a hozzáéréstől is sokszor aktiválódott a leütés. Kérdésem, hogy a mechanikus billeknek ez a tulajdonsága? (Csendes eszközt akartam, rosszul választottam.)
-
eagleberg
tag
válasz SoulReaver #91950 üzenetére
Engem nem zavar, hogy idővel felfényesedik. Még így is jobb használni, mint a PBT-t. A hangja is jobban tetszik. Sajnos nem lehet külön ABS keycap-et kapni, csak mindenféle PBT-t.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #83018 üzenetére
Ami megcsapta a fülem, hogy szerinte tévhit hogy PBT vonalon nem lehet harsány színeket csinálni?
Azóta a gyakorlatban is kiderült, hogy tényleg tévhitről volt szó, amit az egész custom világ benyelt velem egyetemben, és axiómaként kezelt.PBT-vel is elérhetőek élénk árnyalatok a megfelelő adalékanyagok használatával. Csakhogy ezek meglehetősen drágák, így a GMK MTNU-ig a gyártók inkább
egyszerűbbéolcsóbbá tették a saját dolgokat és egyetlen elérhető opcióként maradtak a visszafogott színek, akinek pedig élénk árnyalatok kellettek, azokat az ABS opció felé terelték.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Skynet258
veterán
Simán lehet... Belegondolok pár éve Cooler Master CK550-nel kezdtem, brown switch. Nekem akkor az nagyon tetszett, az ócska felkeményedő membrános cuccok után. Én voltam az, aki bement a Media-ba megnyomkodta ami ki volt téve, levette a polcról ami kinézett valahogy és árban sem volt drága (max 20k), hogy aztán fél évvel később konstatáljam, hogy az egész bill egyre hangosabb... és ez így ment a már említett CK550-ig - te jó isten ha belegondolok, hogy innen nézve az is milyen egy csörgő zörgő szar volt. De valahol el kellett kezdeni.
A kupakgyártókra ránézek, köszi! -
dqdb
nagyúr
válasz Skynet258 #91959 üzenetére
Hozzá kell tenni, hogy nekem alapvetően nincs bajom a mushy érzettel
Most Pár hét Haimu után tegyél majd egy kísérletet ismét szilikonos csillapítású halkított kapcsolóval, van egy olyan érzésem, hogy nagyon más lesz akkor a véleményed.lesz egy (pár) köröm a kupakokkal, lassan rászánom magam, hogy elhagyjam a magyar kiosztást
Lásd mai nap feljebb: XMI, JCS és Shenpo.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Skynet258
veterán
válasz Synthwave #91897 üzenetére
Én ma el is ugrottam a kollégához a kapcsolókért (Haimu Heartbeat), mert kíváncsi voltam, hogy mit tudnak.
Hozzá kell tenni, hogy nekem alapvetően nincs bajom a mushy érzettel, az Outemu Silent Peach nálam például nagy favorit hangra és érzetre egyaránt.
Mindenképpen érezni, hogy itt nincs szilikon tompítás, ami elsőre fura volt de most már kezdem megszokni.
A hangja viszont maga az álom. Alapvetően ugye halk lineáris, szóval ha csak amolyan touch type verzióban írunk akkor néma. Viszont ha jobban belelendülök, akkor koppan, de nem zavaróan, ahh nem is tudom elmondani, de nagyon szépen szól, nagyon... thocky.
Alapvetően nekem most állt össze a billentyűzetem, bár még lesz egy (pár) köröm a kupakokkal, lassan rászánom magam, hogy elhagyjam a magyar kiosztást, és megnézzem a lehetőségeket (erre valami ajánlás esetleg? vagy merre lenne érdemes elkezdeni nézelődni?).
Ezzel együtt ez most egy impulzusvásárlás volt, és előtte berendeltem egy Akko Piano Pro, Outemu Lime v3, Outemu Peach v3 pakkot is - azért ránézek majd azokra is, hogy milyenek (Outemu mondjuk nem változott sokat a v2-höz képest elvileg, de kíváncsi voltam rá). -
Molydeus
őstag
válasz Synthwave #91951 üzenetére
A Daye a juharleveles AFSA verzió, ugye?
Ez az AFSA egy jól sikerült profil koppintás, ahogy korábban már beszéltük, én is kedvelem a hangját és a tapintását is. Ráadásul sokszor az eredeti készleteknél sokkal jobb kittinggel érkeznek.Az Akko MDA-kkal van valakinek tapasztalata?
Megtetszett a Cream készletük. Valami hasonlót keresek már egy ideje, ami kissé papír szerű off-wite. S
árgább verzióban is gondolkodtam. Az Origami szuper lett volna, de arról sajnos lemaradtam, a Voynich meg elképesztő a képeken, de egy kissé húzós lenne egy megfelelő készlet belőle.
Viszont az MDA amúgy is fent van a listámon már jó ideje, csak nem tudom, hogy az Akko mennyire követi hűen a profilt.M.
-
Molydeus
őstag
válasz Yamaha R1 #91944 üzenetére
Aifei
A tapasztalatok azt mutatják, hogy 2-3 verzió is él párhuzamosan az alis store-okban és eltér a támogatás illetve az anyaghasználat is, ugyanakkor sok téma/színséma több verzióan is megjelent.
A "v1" (nem hivatkoznak rájuk így alin) double-shot ABS, amihez nincs PBT keverve.
Ezeket onnan lehet felismerni, hogy a novelty (figurás kupakok) cherry profil esetén két kínai(?) írásjelre illetve 2-2 db nagy "X" és "O"-ra vannak korlátozva. Manapság már csak ritkábban látni őket és témától, gyakoriságtól függően olcsóbb (pl. a Manta), vagy drágább (pl. az BOW, amiből nincs is v2). A magas AFSA profile-os (tévesen "SA"-ként is hivatkoznak rájuk az ali-n, de sokkal inkább az MG ill. kissé az MT3-ra hajaznak inkább) Aifei készletek is tiszta double-shot ABS-ek, vagyis "v1"-ek. Daru, rakéta, szélkerék novelty-k lesznek bennük. Ezek fényesebb é simább felületűek, mint a cherry-k.
A "v2" ezzel szemben double-shot blended PBT, vagy ABS és PBT keveréke. Itt is a novelty-ket érdemes figyelni, cherry profilnál vitorlás, csillag, stilizált arcok (ennek biztos van valami neve, amihez én túl öreg vagyok ).
A "v3" lényegében egy visszalépés. A lefedettség hiányosabb, sokszor nincs ISO, néha numpad sem. Vannak nagyobb készleteik, de ezekben lényegében két gyatra is készlet van amik egymás fordítottjai a színekben plusz egy fapados accent készlet (a 3. eltérő szín az alfák és modok mellett)Nem könnyíti meg a beazonosítást, hogy a fentiekkel párhuzamosan két másik sorozat is fut szinte ugyanazokból a színsémákból az Aifei-k mellett. Ezeknél is a novelty segít. Vannak a juharleveles készletek (ezzel az egyetlen novelty-vel) és a hatszög, hatágú csillag, kereszt(?) formás készletek. Ezek is double-shot blended PBT-k, de simább a felületük és a belső öntési réteg is leér a kupak alsó pereméig (az Aifei-nél ez 1mm-rel rövidebb belül). Minőségre én egy kicsit jobbnak éreztem a v2-nél. Az Aifei-ktől eltérően ezeknél a spacebar kit szinte kizárólag alfa színű (az Aifei-knél a többség accent).
A juharlevelesből vannak magas AFSA profilos készletek is. Szintén AFSA-ból létezik egy szintén nemrég megjelent butított sorozat - a 3 majom a novelty -, ezeknél a lefedettség gyengébb, ezt én elkerülném.
Személyes vélemény. Nem tartom kizártnak, hogy a fentieket is az Aifei gyártja, csak eltérős, esetleg felújított öntőformákon és/vagy anyaggal. Mindenesetre nem találtam utalást arra, hogy pontosan ki is a gyártójuk. Néha egy forgalmazóval azonosítják őket.Az Aifei-ket és a fenti "változatokat" sok store egymás mellett, sokszor ugyanazon a gyűjtő hírdetésen belül is keveri. A Real Eagles (ebből a sorból a legdrágább a szállítás miatt), a Yong Qiu (visszatértek), a KBDiy és a Jaycomia megbízható store-ok.
Shempo
Ezeket én is csak ajánlani tudom. Lehet, hogy a feliratozás minősége egy picit elmarad ugyan JCS-től és az XMI-től, viszont alin a keebox store-nál kapható belőlük pár nem a szokásos egyen szürke-bézs készlet. Ezek is retro témák, de kicsit játékosabbak, szerintem. Emellett ezek is ugyanolyan vastag, jó minőségű dye-sub PBT kupakok.Amit még hozzátennék az alis keresgéléshez, hogy ha egy készletnél dye-sublimation PBT-t emlegetnek (amilyen pl. a JCS, XMI, Shempo is), viszont azt látod, hogy sötét kupakon világos a felirat, akkor az valójában reverse dye-sub lesz. Ez azt jelenti, hogy a kupak nem anyagában sötétebb, hanem a felirat az alapszín (vagy szimplán fehér) és körülötte színezik a kupak anyagának a külső rétegét sötétre. Ez egy gyengébb minőséget eredményező technológia, ami egyrészt nagyobb hőterhelést jelent, amitől a hosszú kupakok falai párnásodhatna és meg is hajolhatnak, másrészt ez a nagy felületű színezés ritkán tud igazán élén színt, ráadásul foltos is lehet az eredmény.
M.
-
dqdb
nagyúr
válasz SoulReaver #91954 üzenetére
A Keychronod eredeti kupakja is festett-lézerezett, mint a Hama és HyperX volt, ezért írtam, hogy ne ebből vonj le következtetést a doubleshot ABS kupakokra, mert azoktól nagyon messze áll.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #91951 üzenetére
Sajnos nagy eséllyel nem is fogsz, pedig SA-ból el tudnék én is képzelni ilyet.
A Shenpo-XMI-JCS trió csak dyesub feliratozást végez, a kupakokat úgy vásárolják. Míg ilyenből jó minőségű gyártót relatíve könnyű találni Kínában, addig más profilból már nem igaz.
Emellett a célpiacuk Cherryt keres és nagyon mást nem, szóval nem is biztos, hogy megérné nekik ilyen irányban bővülni. Ezek tipikusan mikro- vagy legfeljebb kisvállalkozások, sőt, némelyik dyesub gyártó szó szerint garázscég, és úgy tolnak ki jó minőséget.
-
dqdb
nagyúr
válasz SoulReaver #91950 üzenetére
Tulajdonságaiban az abs egy kis vacak...
Érdemes különválasztani a festett-lézerezett ABS-t és a "rendes" doubleshot ABS-t, a kettőnek túl sok köze nincsen egymáshoz.Ne ebből a mintából vonjál le következtetést az összes ABS készletre, csak a festett-világítós darabokra.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz kristof123 #91946 üzenetére
Jó, bizony. Kár, hogy valami magasabb sculpted profilt még nem láttam tőlük, csak Cherry-t.
-------------------------------------------------------------
(#91948) eagleberg: "Nincs még egy olyan ABS anyag, mint a Keychron-é. Ebben teljesen egyediek."
Hát, nem tudom, nekem az ócsó Daye AF SA doubleshot ABS jobban bejön, és akkor milyen lehet valami komolyabb Signature Plastics/Domikey/Drop szett? Vagy csak GMK, ha Cherry-nél maradunk.
-------------------------------------------------------------
(#91950) SoulReaver: Jujúúúj, majd megleslek, de csak akkor, ha lesz CSBCS* is.
*csöcsbimbó csavarás
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz SoulReaver #91942 üzenetére
Legalább évi 3 forint 20 fillért.
-
eagleberg
tag
válasz SoulReaver #91945 üzenetére
Egymás után cserélgetve teszteltem őket. Szerintem meg jobb. Hogy miért? Mert stabilabban, gyorsabban, pontosabban tudok rajta gépelni, mivel kicsit "fogja" az ujjamat. Nincs még egy olyan ABS anyag, mint a Keychron-é. Ebben teljesen egyediek.
[ Szerkesztve ]
-
agaron
tag
válasz nyunyu #91922 üzenetére
Én most rendeltem egy olcsositott Akkot, és kicsit szkeptikus vagyok, meglátjuk, hogy mi az oka. Reméljük semmi, de azert nem instant buy volt, gondolkoztam 1-2 napot, viszont most kell wireless megoldás, és jelenleg kerítést építek, szóval egy jobb Keychron nem fér bele 😀 Illetve first try az ANSI, ha összeszokunk, örülök.
Steam Deck | PC | PS5
-
SoulReaver
veterán
válasz eagleberg #91943 üzenetére
Ez az, hogy szerintem nem jobb. Az abs kupakkal olyan az írás, mint ha egy marék flakon kupakot ledobnék a betonra. A pbt-vel sokkal tömörebb és halkabb is. Ez a kis gagyi videómból lehet nem jött át, de ha a videó elején az abs nyomkodásról váltasz a pbt nyomkodásra, úgy hallatszik valamennyit.
Nem beszélve arról, hogy 2 nap használat után fényes volt az abs.
-
Yamaha R1
tag
Köszönöm szépen a villámgyors és részletes válaszodat. A hozzászólásaidat olvasgatva mindig megdöbbenek, hogy milyen elképesztő tudással rendelkezel a témában. Úgy gondolom örülhetünk, hogy jelen vagy a fórumon, és önzetlenül megosztod velünk a tapasztalataidat.
Mr.Csizmás - köszönöm neked is, az AKKO-ra mindenképpen ránézek.
[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
válasz SoulReaver #91938 üzenetére
Én nem adnám ez az ABS-t mert szerintem jobb mint a PBT.
Nekem a Keychron ABS kupakjai (kicsit ragadós felülete) jobban tetszik mint a Keychron PBT kupakja. Van mindkettő két darab K10 pro-n, napi szinten nyomkodom.[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
válasz Skynet258 #91936 üzenetére
Itt van a kis amatőr összehasonlításom
Szerintem hallatszik azért a különbség a két keycap között, főleg, hogy tape mod is megtörtént.
A space elég hangos volt a pbt-nél, de meg hekkeltem azt is.
Onlyfans-en kereshetnék ezzel, hogy a virsli ujjaimmal klimpírozok?
-
dqdb
nagyúr
válasz Yamaha R1 #91939 üzenetére
JCS/JC Studio/Leek Bros az egyik jó és olcsó PBT dyesub gyártó, XMI/Xiami a másik, a Shenpo harmadikként ezek után jön kicsit lemaradva minőségben, de még az is nagyon rendben van, bármelyikre bármikor beneveznék.
[link] [link]
felül JCS, alul XMI[link] [link]
ez itt Shenpo, sajnos abból nem találtam hirtelenjében jobb makrót, amit a Discord képtömörítése nem gyepált meg túlságosan, mint ezeketAz Aifei doubleshot ABS/blend, azzal színeket kapsz, ha jó a bézs vagy ha a tipográfiai hibákra érzékeny a szemed, akkor az első háromból választanék.
JCS Arabic 1-2 hónapon belül lesz Keygemnél, ha nem akarsz Kínából rendelni, annál az ISO támogatás tökéletes, a többi JCS-ről ez nem mondható el (vagy 2-3 hónapja még így volt, azóta nem néztem). XMI-ből és Aifeiből is sok készlet jön ISO támogatással, de nem mind, Shenpóból is akad többféle, csak figyelni kell, mert csak az ISO Enter kevés.
[ Szerkesztve ]
-
Yamaha R1
tag
Ha tudtok, segítsetek légy szíves. Olvasgattam a hozzászólásokat visszamenőleg, de csak kicsit jutottam előrébb. Többször volt róla szó, hogy eléggé korlátozott a jó minőségű ISO keycap felhozatal, emiatt (is) inkább átállnék ANSI-ra. Egyelőre Aliexpressen nézegetem a lehetőségeket. A "dqdb" mester által említett Shenpo és Aifei márkákon kívül van még más alternatíva, ami valóban jó minőségű és elfogadható áron van? A Ghost Judges-ról keveset olvastam itt, milyen minőséget képviselhet? Ha tudtok esetleg linkelni konkrét, megbízható eladót, annak is nagyon örülnék.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #91933 üzenetére
A Spring esetében így néz ki, a 23. pontnál kezdődik ez a rész. A fémdarab végén egy gumitüske van, az megy keresztül a plate-en, és felülről egy gumigyűrűvel szorítod hozzá a plate-et a karhoz. Szóval nem a fémhez van direktben rögzítve és nem csavarral, mert úgy bőven lenne súrlódás, hanem rugalmas anyagokat használtak, de nem is gasket mount, ahol alulról-felülről fogja a plate-et a ház a gasketen keresztül.
A másik leaf spring mount megoldásnál, ahol maga a plate a leaf spring is, direktben be van csavarozva a plate a ház felső részébe (szóval top mount leaf spring plate-tel).
A gasket mount nem azt jelenti, hogy van valahol gasket, hanem egy konkrét implementációt. Például top mountnál relatíve gyakran előfordul, hogy nem direktben van belecsavarozva a plate a ház felső részébe, hanem a csavar és a plate, valamint a plate és a ház között is van egy vékony gumigyűrű. Ettől ez még nem lesz gasket mount, burger mount néven fut ez a top mount variáns.
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz SoulReaver #91935 üzenetére
Nekem még a világosabb kék variáns van, de szemezgetek ezzel is...
A vicc, hogy én kipróbálnám azt a profilt is amit adnak hozzá alapból (amit most lecserélsz) mert én barebone-ként vettem.
Nem adod el apróért? -
SoulReaver
veterán
Szemezgessünk…
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #91931 üzenetére
Na, csak azért mert ASUS, ilyet nem illik. Az első Azoth sem volt épp fos, volt itt két hetet. Mainstream gamer vonalon nagyon is rendben van. Az más kérdés, hogy az árából nem ezt venném, de nem fakadtam volna sírva, ha nálam maradhatott volna.
Ez meg azért jóval komolyabbnak látszik, és szerintem külön üdvözítő, hogy ilyenek, mint a leaf spring és a CF plate már egy keményvonalas mainstream motyóban is megtalálható.
-----------------------------------------------------
(#91932) dqdb: A laprugós mountnál egyáltalán nincsenek gasketek, csak magához a fémhez van rögzítve a plate?[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #91930 üzenetére
Nem gasket mount. Van a gasket mount és van a karos megvalósítású leaf spring mount, de azonkívül, hogy mindkettő isolation mount, ahol a plate rezgéseit megpróbálják a házról leválasztani, sok közük nincsen egymáshoz.
A gasket mountnál az a lényeg, hogy a plate-et a ház alulról és felülről puhább anyaggal, a gaskettel közbefogva tartja, ezáltal a plate rezgései korlátozottan kerülnek át a házra és egyúttal rugalmasságot ad a belsőnek.
Az ASUS-hoz hasonló karos megvalósítású leaf spring mountnál a karok tetején ül a plate, alulról csak a karokon keresztül indirekten, felülről még úgy sem érintkezik a házzal, vagyis az izoláció itt is megvan.
A leaf spring mount másik megvalósítása az, amikor maga a plate (vagy néha nyák) viselkedik laprugóként, ekkor bele lehetne keverni gasketet is a történetbe (lásd a második linkemet), de sokszor nem szoktak, mert a bounce enélkül is megvan.
kellemes flexre ... számíthatunk tőle
Flex alatt azt szokás érteni, hogy a plate-nyák meghajlik gépelés közben, a karoknak ehhez nincsen köze, a plate-en lévő vízszintes vágásoknak annál inkább.Amire te gondoltál, az a bounce, amikor a teljes belső mozdul el függőlegesen, a gasket mount erről szól, és ez a karos leaf spring mount is.
A kettő tetszőleges kombinációjára a flexibilitás szó használata az elterjedt.
Mr.Csizmás: milyen szofisztikáltan tetszett megfogalmazni a bazári vacak fogalmát
Mégsem mondhattam azt, hogy egypálcás külső, főleg hátulról[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Azt írtam, nem? Laprugós gasket mount.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #91928 üzenetére
Hú, de rusnya lett szegényke. A plate mount stabilizátorokat a felső kategóriával nehéz egy mondatba tenni.
Ez amúgy nem gasket mount, hiába nevezik annak, hanem leaf spring mountból az Owlab Spring által megvalósított változat.
qnadam: ja oké, így már értem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
ASUS ROG Azoth Extreme.
Ha a QMK/VIA/Vial/ZMK magától értetődő hiányától eltekintünk, azért elég szigorú pakknak tűnik. Nyilván az ára is szigorú lesz.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz nyunyu #91922 üzenetére
Heh, ilyet sem láttam még. Nagyon nyomul az Akko, csodálom, hogy itthoni boltok még nem mozdultak rá jobban.
-
veterán
igen, a ck dolgaira akartam utalni láthatóan működik a dolog, ha évek óta csinálják.
mondjuk apum mondta az ezredforduló környékén, amikor a mercedes (ott dolgozott) új minőségi mélypontokat ért el, hogy egy márka imidzsét sokszor ugyanannyi idő lerombolni, mint felépíteni.hanyas vagy, te disznó?
-
dqdb
nagyúr
válasz qnadam #91924 üzenetére
A group buy modell egy működő dolog. Lehet szeretni vagy nem szeretni, de nélküle a custom mechanikus világban nagyon sok minden nem jött volna össze és nagyon nem itt tartana az egész. A group buy előtt meghatározzák a minimális mennyiséget, a várható szállítási időt, a group buy időtartamát, ezután a vendorok elkezdik árulni a dolgot, és ha nem jött össze a MOQ, akkor refund mindenkinek. Ha összejött, akkor megy gyártásba. Itt a késést a vevők kénytelenek elviselni (néha tényleg nagyon sokat), de minden másért ott vannak a vendorok, ők a felelősek pénzügyileg is azért, hogy a vevő vagy a terméket kapja meg X idő múlva, vagy ha valami nagyon félremegy, akkor a refundot.
Akkor kezdődnek a bajok, ha a vendor nem teszi a dolgát, és jelen esetben a probléma a CK-val van. EU-n belül a bármikor kérhetsz refundot a szállításig, amire a CK a törvények miatt rábólint, és utána vagy visszakapod gyorsan a pénzed, vagy hónapokig futsz utána rendszeresen levelekkel bombázva a supportot, hogy mi a helyzet, mikor kapod vissza a pénzed. Van olyan, akinek már több, mint egy éve lógnak pénzzel, már többször volt holnap utaljuk (mármint ígéretben), de a pénz azóta sem érkezett meg. Sőt van olyan eset is, ahol a vevő nem refundot kért, hanem a termékre várt: megérkezett a group buy a CK-hoz, a vevőnek mégsem küldték ki a cuccot, hiába reklamált a supporton, hogy nem küldték el neki, ment a hitegetés, hogy küldik, ezalatt eladták az extrákat, így a vevő egy ideje már nem a megvásárolt termék után fut, mert azt, ha akarná sem tudná a CK elküldeni neki, mert már eladta, hanem a refund miatt.
De még group buy sem kell ehhez, raktárkészletről rendelésnél is rendszeresen előforduló probléma, hogy nem adják fel, csak hitegetnek (ilyen volt a topikban is nemrég, a kérdés és a javaslat nekik szólt). Ilyenkor hetekig-hónapokig hitegetnek, aztán ha megunod és refundot kérsz, akkor ismét belekerülhetsz egy holnap küldjük időhurokba.
[ Szerkesztve ]
-
ClydeMasterHard
csendes tag
Sziasztok! Kérlek segítsetek programozáshoz billentyűzetet találnom:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
40-55'000 Forintból jó lenne megúszni
2.Használt szóba jöhet?
Akár az is, ha jó állapotú és az újként nem elérhető amit szeretnék.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Jelenleg egy Cherry MX Board 6.0-m van, játékra tökéletes. Programozásnál két idegesítő jelensége van (gondolom az MX Red kapcsolóknak): Néha ha ráteszem az ujjam a billentyűkre már attól jelez a switch, valamint néha 2-3-4 betű jelenik meg egy leütésre (ez félelmetesen idegesítő)
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Ez az új csak programozáshoz kellene, a Cherry marad játékra.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
TKL, 80%, mechanikus, lineáris, thocky, hot-swappable
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Amit kinéztem, az a CIY X77 + Leobog V3 + mod.
Esetleg Akko 5087S?
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO, előbb-utóbb magyarítva lesz
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
TKL, 80%, a numerikus részről le tudok mondani, de minden más a "helyén" legyen (Home-PgUp-stb és a kurzormozgatók is)
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Nem KELL semmi extra, de nem baj ha fehér és vezetékes.
Két kérdésem lenne igazából:
- A CIY X77-et csak Amazonnál találtam horror szállítási költségért, mi lenne jó helyette?
- A Leobog V3-mal kapcsolatban vannak tapasztalatok?
Köszi előre is, ha segítetek. -
nyunyu
félisten
Kiváncsi leszek a szaré-húgyé osztogatott Akkokat bevásárolók véleményére, hogy nekik is bejön-e, illetve hogy viszonyul az általuk korábban próbált Keychronokhoz képest.
Közben volt valami akció pár napja az EU weblapon is, hogy 60€+ÁFÁért adnak egy random billzetet, de ezt az ajánlatot pillanatok alatt lerabolták.
-
dqdb
nagyúr
Sikerült megkapni a rendelést azoknak, akik a topikból akaratuk ellenére "VIP" státuszt szereztek a Candykeystől, azaz a csomagnak nyoma sem volt, és hetek óta a supporttal leveleztek érdemi előrelépés nélkül?
Ha nem, akkor irány az /r/mk és menjen a post a problémáról. A többiek pedig például ennél a heti rendszerességgel előforduló Candykeys refundra várok hetek/hónapok óta Reddit drama post alatt CK David válaszaiból és azok stílusából láthatják, hogy mi is a probléma a céggel.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Szinte pontosan 5K-ért behúztam egy alis csuklótámaszt. Megfogadom a tanácsod, és megvárom az érkezését. Kipróbálom milyen, aztán átgondolom.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Throme
veterán
válasz Mephike #91909 üzenetére
Várom a bemutatót (canon obisapkát ne hagyd le )!
Esetleg egy kapcsoló tesztet/összevetést is csinálsz (mint a csendes kapcsolós teszted, ami nagyon jó)?
Továbbá - ha még fokozható - egy méret összehasonlítást is becsempészel, ha van még nálad hasonló billentyűzet (pl V1)?
thx -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ha hasonlóképp néz ki és működik, mint egy VIA, akkor édesmindegy imo. Már a letölthető részre vonatkozóan.
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #91914 üzenetére
Nem letölthető alkalmazás kellene, hanem saját konfigurátor helyett QMK+VIA alatt kellett volna összehozni ugyanezt a tudást.
Igen, megvalósítható, ha EC vonalon egy hobbista megcsinálta a rapid trigger ottani megfelelőjét automatikus kalibrációval és gyári VIA változatból konfigurálhatóra, akkor egy gyártónak is illett volna.
-----
[link]
új mount megvalósítás[ Szerkesztve ]
-
agaron
tag
válasz Mr.Csizmás #91912 üzenetére
5075, es blue, mert olyan nincs itthon, es kivancsi vagyok
Steam Deck | PC | PS5
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Domonkos #91910 üzenetére
Szerintem előbb-utóbb lesz abból letölthető verzió is.
-
HUN_Sector
őstag
Ducky one 3 minihez keresnék egy fehér entert és egy backspace-t. Véletlenül agyonkaristoltam Hátha van valakinek
[ Szerkesztve ]
-
agaron
tag
válasz Mr.Csizmás #91908 üzenetére
Jap, kosz, vegul megtortem es berendeltem egyet probanak
Steam Deck | PC | PS5
-
Domonkos
Ármester
válasz Mephike #91909 üzenetére
>A Keychron fejlesztők nem vacakoltak, amikor megcsinálták a webes appot. Fogták és egy az egybe lemásolták a VIA dolgait. Külsőben is nagyon arra emlékeztet a szoftver. A szerverük szerintem a világ végén van, mert kellett egy keveset várni, míg betöltött az app, utána viszont frankón működött.
Cool! Remelem, hogy mindenki megtalalja majd a szamara tokeletes kiosztast, mig a szervereik elerhetoek lesznek!
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Mephike
őstag
Megérkezett a még télen megrendelt Keychron Q1 HE. Kb egy órája azt nyüstölöm.
Megmondom őszintén, hogy kicsit féltem a vásárlástól, mondván, hogy mi lesz, ha a mágneses kapcsoló nem fog bejönni. Maradjunk annyiban, hogy tévedtem, nem kicsit, nagyot... A gépelési élmény teljesen rendben van, a stabokkal nem sok dolgom lesz. Egyedül a space-vel lesz még egy kis dolgom, de nem vészes annak se a hangja, a felérkezés hangjával kell foglalkoznom.
Kétféle kapcsolót kaptam, jelenleg a lila Gateon Nebula switcheket használom.
De tuti ki fogom próbálni a könnyebb Dawn változatot. A Switchek külsőre hagyományos switcheknek néznek ki, addig, amíg alulról meg nem nézzük, ott látni a kicsinyke mágnest a Stem végén. Maga a steam is vaskosabb és a rugó is szélesebb mint azt vártam. A kapcsoló alján mindössze kettő vaskos láb van, lényegesen könnyebb egy kezdő számára ezeket a switcheket majd beszerelni, nem kell attól tartania, hogy a lába vajon el fog-e hajlani. A switchek attól függetlenül, hogy kettő pinnel kapaszkodnak betonstabilan ülnek a helyükön.
A Keychron fejlesztők nem vacakoltak, amikor megcsinálták a webes appot. Fogták és egy az egybe lemásolták a VIA dolgait. Külsőben is nagyon arra emlékeztet a szoftver. A szerverük szerintem a világ végén van, mert kellett egy keveset várni, míg betöltött az app, utána viszont frankón működött. -
agaron
tag
válasz Mr.Csizmás #91841 üzenetére
Egyebkent mi a kulonbseg a sima Akko 5075B Plus es a V2 kozott? Az utobbi dragabb, ok, de a leiras nekem kicsit katyvasz Alin, legalabbis nem szurtam ki benne, hogy akkor most mi mas a dragabb opcioban
Steam Deck | PC | PS5
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #91904 üzenetére
Az MDA Vision még kapható, ez az utolsó még nem rossz kittinggel rendelkező MDA készlet (a Big Bone még tényleg jó volt előtte, ez már csak elmegy), aztán a MelGeek elkezdte fullba tolni a kretént kitting terén, és a visszajelzésekre sem hallgatott.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mephike #91900 üzenetére
Amúgy ha tudod, hogy megint Érden jársz, előtte valamennyivel csörögj meg, mert egy XVX Fn kupak itt maradt!
-
Molydeus
őstag
válasz Mephike #91900 üzenetére
Kb egy éve egy héten egyszer biztosan beleszaladok az MG Vision valamelyik klónjába az alin XDA profillal, ráadásul valami hasonlóan nyomott áron.Valamiért kedvelt téma az ali-n, csak hát a készletek lefedettsége...
Ha biztos lennék benne, hogy lehet hozzá az alfákkal azonos színű spacebar kitet venni (az accent sjnos kizárt...), már rég megvettem volna.
Nagyon mutatós tud lenni ez a profil. Viszont gépelésre vagy mélyebb felületet szeretnék (és akkor DSA) vagy sculpted-et (és akkor MDA).M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz MrSealRD #91898 üzenetére
Szerintem az erősen sculpted vonalon (eddigi kipróbáltak alapján például AF SA/MG és OSA) precízebben lehet gépelni, mint akár egy Cherry-n, nemhogy valami még laposabb/kevésbé kontúros profilon.
A legjobban meg az AF SA/MG, SA és MT3 néz ki, ha a vizuális elégülés is fő szempont. A Carbon Black Q8 + Chocolate Mocha AF SA nagy szerelem.
Persze ezek csak magánvélemények.
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Köszi szépen, hogy lefotóztad. Igazából mindkét szín jó lenne, bár a jobb oldali kicsit jobban adja. Ha csak annyira lenne csillogó amennyire az első videóban, azzal bőven kiegyeznék. De jogos, majd kiderül ha megérkezik.
Kupakok azok maradnak a Susuwatari, azokat eléggé megszerettem.Hello darkness, my old friend...
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sweet.tv - internetes TV
- Politikai mémek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Roccat Vulcan II Titan II Mechanical Billentyűzet.
- FRISSITVE BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Glorious Panda, Rain Forest Dye
- Új, ISO-Magyar (PBT keycap), modolt, vezeték nélküli billentyűzet eladó
- Trust GXT 830-RW Avonn billentyűzet eladó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest